torstai 9. lokakuuta 2014

Suurin selittäjäSuurin selittäjä ja suurimmat selittelijät

Suomeenkin on rantautunut nuorisomuoti, jossa satunnainen ohikulkija yritetään lyödä yhdellä tai useammalla iskulla tajuttomaksi.
Olisi väärin sanoa, että asia on saanut osakseen laajaa hyväksymistä, mutta selittely on odotetusti ollut sitäkin pitempää ja leveämpää.
Uutisten mukaan asialla ovat olleet jengit, jotka koostuvat etupäässä maahanmuuttajataustaisista teineistä. Vakavat alan tutkijat ovat kyllä täsmentäneet, että sana jengi ei ole tässä paikallaan, koska ryhmät ovat oikeastaan muulla tavoin syntyneitä, yhteisten kokemusten ja intressien innoittamina.
Merkillepantava on asiantuntijalausunto, jonka mukaan suurin selittävä tekijä ei ole etnisyys, vaan syrjäytyneisyys. Väärässä ovat siis ne, jotka luulevat, että tekijöiden etnisellä taustalla on erityinen merkitys. Pigmentin määrä ei ilmeisesti ole ratkaiseva, puhumatta rodusta, joita ei ole.
Olisi kovin kiinnostavaa saada tietää, miten tuo suurin selittäjä asiat selittää. Näyttää siltä, että kyseessä on korrelaatio, jollaiset eivät sinänsä selitä vielä mitään. Suurimpia yhteisiä nimittäjiä löytyy runsaasti. Kaikki tekijät näyttävät olevan höyhenettömiä kaksijalkaisia, joilla on litteät kynnet. Miespuolisuudesta ei myöskään mainita poikkeuksia, mikä näin tasa-arvon aikoina ei voi olla ihmetyttämättä. Ehkä olisikin siis oikeampaa sanoa, että suurin selittävä tekijä on ikä ja sukupuoli?
Mutta kaikesta päätellen suuri enemmistö on kuin onkin etnisesti valtaväestöstä poikkeavaa ainesta, jonka uhrit on kauttaaltaan valikoitu edellisestä. Tämä muistuttaa sitä malmölaisten nuorten ”sotaa” Ruotsia vastaan, jonka esimerkki on ehkä saatu Ranskasta. Tietty porukka syrjäytyy ja jää nöyryyttävästi yhteiskunnan elätettäväksi ja alkaa kostaa sille luuloteltua sortoaan.
Korrelaatio maahanmuuttoon on ilmeisesti erittäin suuri, kuten on myös tiettyjen maahanmuuttajaryhmien syrjäytymisen määrä. Kyseessä ovat ilmeisesti ryhmät, joiden sopeutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan on suurelta osin erittäin vaikeaa ja jopa mahdotonta. Kotouttaminen, johon panostetaan tavattomasti, onnistuu vain osittain. Todellinen integroituminen, joka on aidon tasa-arvoisuuden ehto, jää tapahtumatta vaikka käytettäisiin miten paljon tahansa ”positiivista syrjintää”, joka taas loukkaa kantaväestön heikointa osaa.
On vaikea käsittää, ettei maamme hallitus vieläkään näytä heränneen siihen, että maahan otettavien siirtolaisten, mukaan lukien pakolaiset, taustalle olisi asetettava tarkat kriteerit. Ne ongelmat, jotka muuten hankitaan, ovat korjaamattomia ja vastuu niistä tulee sukupolvesta toiseen painamaan päättäjien omaatuntoa ja mainetta.
Mutta vielä tuohon leikkiin, joka on aito amerikkalaista alkuperää ja jota ei lainkaan pidä sekoittaa siihen osaa ottavien etniseen taustaan.
On todennäköistä, että pelin keskushenkilöt kuuluvat ns. psykopaatteihin, joille on ominaista tarve voimakkaisiin ärsykkeisiin ja jotka eivät kykene asettumaan toisten ihmisten asemaan. Debiilejä on varmasti joukossa, mutta on muistettava, että psykopaatteja löytyy myös intellektuellien piiristä poikkeuksellisen runsaasti. Nimitystä ei siis tule pitää ko. henkilöiden kunniaa loukkaavana, siitähän he ovat kovin herkkätuntoisia.
Sen sijaan voidaan miettiä, olisiko psykopaateiksi todetuille syytä varata erityiskohtelu, kuten jotkut alan ammattilaiset ovat ehdottaneet. Sosiaalitätien asiakkaana oleminen on varmasti myös heille kidutusta, mutta voimakkaat ja välittömät rangaistukset ovat se, mikä tehoaa sellaisiin persoonallisuuksiin. Olisi ehkä askel kohti menneisyyttä, mikäli tähän ainekseen käytettäisiin suunnitelmallisesti niin sanottua fyysistä vaikuttamista, mitä he ilmeisesti kuitenkin eniten kunnioittavat ja tarvitsevat. Olisi vaikea nähdä, että sitä voitaisiin varsinaisesti edellyttää lainsäädännössä. Käytännössä tällaista voisivat kuitenkin toteuttaa kansalaisyhteiskunnan piirissä muodostetut turvajoukot.
Tuollaisten joukkojen tai partioiden toiminta voisi estää sen järjettömän tilanteen, että virkavalta muodostuu joissakin kaupunginosissa ”viholliseksi” eivätkä edes palomiehet tai sairaankuljettajat ole siellä turvassa. Järjestyspartioiden olisi koostuttava suhteellisen tasapuolisesti paikkakunnan eri väestöryhmistä, jotta ne eivät leimautuisi etnisesti. Suomessa tämä kuulostaa kovin amerikkalaiselta ja äkkiseltään järjettömältä, mutta sellaista saattaa olla meidän tulevaisuutemme.
Selittelijöiden ei kannata tuhlata ruutia väitteisiin, joiden mukaan ”syyllinen” ei ole etnisyys, uskonto tai maahanmuuttajuus. Nämä tekijät yhdessä ovat suuri syrjäytymisen selittäjä, jokaisessa Euroopan maassa. Ellei tätä ainesta olisi, ei olisi noita ongelmia. Syyllistä ei kannata etsiä liian vähäisestä kotouttamistyöstä eikä edes harrastusmahdollisuuksien puutteesta.
Maksuttomat harrastusmahdollisuudet ovat Suomessa jokaisen ulottuvilla. Kaikille ei ole samassa määrinmahdollista harrastaa lentämistä tai ratsastusta, mutta potkupallo on jokaisen käytettävissä ja juokseminen ja pyöräilykin ovat tarjolla. Siitä huolimatta ihmiset tulevat ajasta aikaan kadehtimaan parempiosaisia, ymmärtämättä, mikä on heidän oma vastuunsa omasta asemastaan. Se on asia, joka heidät pitäisi ennen muuta saada ymmärtämään. Jaarittelu ”yhteiskunnan vastuusta” saa vähälahjaisemmat, jotka tuossa joukossa lienevät kärkiryhmää, todella uskomaan olevansa sorrettuja.
Amerikassa asiat eivät slummeissa ole suinkaan hyvin. Kuitenkin kannattaa panna merkille, että siellä on menestynyt jopa hyvin muuan kansanryhmä, joka lähes kaikkialla muualla, myös alkuperäisessä kotimaassaan, kuuluu kaikkein huonoimmin pärjääviin. Kyseessä ovat somalit.
Kun tämä ryhmä joutuu Amerikassa huolehtimaan itse omasta toimeentulostaan, se on kyennyt saamaan aikaan huomattavaa menestystä. Kansa, jonka perinteisiin kuuluvat klaanit ja suvut ja ylenmääräinen ylpeys sekä niistä että omasta itsestään, joutuu pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa täysin sopimattomaan ympäristöön. Täällä heidät yritetään puristaa demokraattisen sosiaalivaltion kaavaan, jossa kuka tahansa joutuu elättämään itsensä palkkatyöllä ja olemaan sellaisen henkilön alainen, jota ei ole itse valinnut. Vaihtoehtona on nöyryyttävä sossun luukku.
Amerikassa he saavat muodostaa yhteisönsä itse omien perinteidensä mukaan ja hankkia itselleen sellaista tunnustusta ja arvovaltaa, jota he kunnioittavat. Ihminen ei elä ainoastaan leivästä ja juuri kunnioitus tekee elämästä elämisen arvoista.
Kunnioituksen hankkiminen käymällä ”sotaa” ympäröivää yhteiskuntaa vastaan on tuhon tie kaikille osapuolille. Mikään eurooppalainen yhteiskunta ei ole kyennyt ratkaisemaan siirtolaisenklaavien ongelmia, jotka pahenevat koko ajan. Niin kauan kuin tähän ei ole keksitty ratkaisua, on ongelma koetettava pitää joissakin järjellisissä rajoissa ja lopetettava toimet, jotka johtavat sen laajenemiseen.

69 kommenttia:

 1. Suomalaiset ovat tyhmiä, he sanovat, kuten myös Sofi ja Ben sekä Ode jättäessään eduskunnan ja sammuttaessaan valot.

  Sinne jää kymmeniä palkollisia kääntämään tekstejä yhdeltä kotimaiselta toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaiset ovat päinvastoin viisaita, koska he ovat hyödyllisiä idiootteja. He veisaavat ja rukoilevat, he luottavat että lopussa kiitos seisoo.

   Poista
  2. Suomalaisille on tärkeää, että heistä ei päästä sanomaan, että kyllä me heistä niin mielemme pahoitimme.

   Poista
 2. Täyttä asiaa. Valtamedia ja leipänsä maahanmuuttoteollisuudesta saavat lähes poikkeuksetta selittävät mustan valkoiseksi, vanha viisaus " kyllä sika syitä löytää kun ei kuolla tahdo" on taas kohdallaan.

  VastaaPoista
 3. Vaikka tilanne ei Hölmölässä olekaan vielä kärjistynyt aivan yhtä pahaksi kuin meitä aina ja kaikessa edellä käyvässä Kansankodissa siitä Oikeasta Euroopasta puhumattakaan, ovat sattumukset saaneet täälläkin korrektiin diskurssiin sitoutuneet selitteläätiön (nim. Yrjöperskeleen termiä siteeratakseni) asiantuntijat kiemurtelemaan:

  http://mediaseuranta.blogspot.fi/2014/10/hs-paatavoite-vaikutti-olevan-saada.html

  Kaikki jo moneen kertaan puhki vatvotut kliseet on taas tuohonkin koetettu pusertaa, kun itse ongelmaa kierretään kuin kissa kuumaa puuroa.

  Niin muuttuu maailma Eskoni. Harvempi olisi vielä vaikka 90-luvullakaan uskonut, että etniset mellakat tulevat olemaan Ruotsissakin, tuossa maanpäällisessä paratiisissa, jo liki arkea tänä päivänä. Hupaisaa toisaalta, että mm. muissa yhteyksissä lähinnä vapaan kapitalismin kaikinpuolista autuutta julistavana apostolina profiloitunut Paul Lillrank´kin piti Tukholman taannoisten mellakoiden syynä sitä "ettei hyvinvointivaltio ole ollut tehtäviensä tasalla". No, hänen edustamallaan koulukunnalla on toki omat intressinsä myös nykyiseen maahanmuuttoteolliseen kompleksiin nähden (kuten toki vihervasemmistolaisella tärähtäneistölläkin). Jännää, mitenkä outoja petikavereita tuo politiikka aina välillä tuottaa...

  VastaaPoista
 4. Mikäli oikein muistan, niin Ruotsin silloinen pääministeri Tage Erlander totesi valtiopäiville 1965 pitämässään puheessa, viitaten jenkkilän silloisiin etnisiin mellakoihin, että "onneksi meidän väestömme on etnisesti ja kulttuurisesti siinä määrin yhtenäistä, että vastaavaa ei voisi tapahtua meillä". No se oli silloin se, ja tuskinpa olisi äijä uskonut, että ei mene 50 vuottakaan, kun lännen Suuren Edelläkävijän ns. kehitystaso on näiltäkin osin saatu tavoitettua. Puhumattakaan siitä, millainen valkohehkuinen raivo tiedostavaiston keskuudessa tuollaisesta tuumailusta tänä päivänä syntyisikään...

  VastaaPoista
 5. Jos syrjäytyminen selittää nämä amerikasta tutut happy slapping ja polarbear hunting -peli, niin tällainen tavallinen insinööri odottaisi kotoisten vähäosaisten myös harrastavan moista. Eivät taida olla Reijo rappioalkoholisti tai Paavo peräkamarinpoika syyllisiä tällä kertaa.
  Pelottavinta tässä on se, että syyllisiä ymmärretään, mutta uhrit eivät kiinnosta ketään. Tulee aivan Rotherhamin tapahtumat mieleen.

  VastaaPoista
 6. YLE aloitti heti aamutuimaan näiden roikaleiden paapomisen. Ehdotettiin mm, että palkattaisiin heille heidän omaa etnistä ryhmäänsä edustavia ohjaajia.

  Suomi on osallistunut ihmiskauppaan ostajana ja ostanut samalla ongelmia.

  Pahalta näyttää, kun ei taida äänestämälläkään enää voida asiaa auttaa.

  Ei voi mitään. Sisätiloissa on meidän vanhusten pysyteltävä. Nuorisojengien lisäksi tuontitavaraa olevat romanit tekevät junalla matkustamisenkin riskialttiiksi. Ei ole kovin pikä aika siitä kun kolme romania ryöstivät pendoliinon nousevan vanhan veljeni. Yksi tuli junan sisältä ja kaksi asemalaiturilta. Olkapää väännettiin sijoiltaan ja sinne meni paksu lompakko ja kännykkä. Vain viikkoa aiemmin kirjailija Korppi oli ryöstetty vastaavalla metodilla.

  VastaaPoista
 7. Googlettamalla huomasin blogistin käyttävän Klinge-postauksensa yhteydessä intellektuellin määritelmää kolme kertaa ja aina myötäsukaisesti, mutta tässä postauksessa vain kerran mahdollista psykopaattia tarkoittaen.

  Jos kirjoittaisin kuin Tuomioja, tulos kertoo enemmän kirjoittajasta kuin intellektuelleista.

  VastaaPoista
 8. Mitä enemmän media, poliittinen broileristo ja virkanaisisto koittaa selittää brutaalin rasistisen väkivallan syyllisiksi sen uhreja, sitä lähempänä ollaan sitä, että kansalaiset ihan oikeasti tarttuvat kättä pidempään ja alkavat toteuttaa - ehkä turhan summittaisesti - brutaalin mittakaavan suojelu- ja rankaisutoimia.

  Kun Suomen oikeuslaitoksen epävirallinen virallinen linja on Demlan mukainen "vain vähemmistö voi joutua rasismin uhriksi" niin kyseistä oikeuslaitosta toimivammalla oikeustajulla varustettu kansa siirtyy aika herkästi jokamiehenoikeuteen.

  Nytkin tässä asiassa ehkä keskeisintä on se, että tutkiva viranomainen koittaa selittää miten tämmöiseltä ei saa suojautua ja miten syyllisiä ovat olosuhteet eivätkä rikolliset.

  VastaaPoista
 9. Kyllähän sitä katuväkivaltaa oli joskus 80-luvulla kotimaisinkin voimin -- katuväkivallan uhriksi joutui vuonna 1980 4,2 % miehistä, vuonna 2012 1,4 % -- , ja taisi kulttuurimies Jari Halonenkin olla osallisena vaikkei kai täysi psykopaatti olekaan, mutta ei tietääkseni ollut ihan noin likaista ja julmaa. En tosin tiedä yksityiskohtia. Lähinnä kai on ollut sitä, että kännissä haastetaan riitaa ja vedetään sitten turpiin tai jengien välisiä selkkauksia, ja sitten on ollut satunnaisia ryöstöjä. Mutta tämä vaikuttaa uudelta.

  Minulle, maltilliselle ja erivärisiin ja uskoisiin ihmisiin lähtökohtaisesti positiivisesti suhtautuvalle kosmopoliitille on käymässä kuten tämän elokuvan päähenkilölle:
  http://www.youtube.com/watch?v=4Jkh7Yf00U4
  Hyvä filmi muuten, suosittelen lämpimästi kaikille: noin tapahtuu muuten meille suomalaisillekin kun roskaväki hyppii tarpeeksi kauan silmille, mutta siinä voi mennä koti sekaisin, kun meillä on niin pitkä pinna... Onhan siinä fasismin riskikin olemassa.

  Toinen asiaan liittymätön uutinen: islamin peruskouluopettaja epäiltynä terrorismista: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288749313934.html

  VastaaPoista
 10. Hysteerinen ilmapiiri jota roskalehdistö ruokii kohdistuu milloin ulkoiseen putinin muodon saaneeseen uhkaan milloin sisäiseen katujengeihin tuottamaan ongelmaan.olen ennustanut kehityskulun johtavan jokaisen täysmiittaisen yksilön perustavan itseleen turvakaartin josta muodostuu statussymbooli. Näin saadan myös työllistettyä muuten henkisesti vajaatuottoista väestöä.

  VastaaPoista
 11. Niinpä niin. Koko media ja päivystävien dosenttien armeija on valjastettu selittämään että kysymyksessä on reaktio syrjäytymiseen. Jokainen nuorisokulttuuria ja lähiöiden todellisuutta tunteva tietää, että Amerikan mustien parissa on jo vuosia raivonnut Kill Whitey -tyyppinen (kyllä, Tappakaa Valkoiset) mukilointiharrastus, Sarastus-nettilehti on kirjoittanut artikkelin asiasta. Tämä meidän juttu on juuri sitä itseään: rasistista huvitteluväkivaltaa. Rasistista väkivaltaa jota ei sillä nimellä koskaan tulla mainitsemaan. Tämä vaikeneminen tässä ja muissa aihepiirisä koskevissa suurissa yhteiskunnallisissa ongelmissa on uudenlaisen suomettumisen merkkejä tyhmimmillään. Ikään kuin maamme olisi kollektiivisessa unessa, ainakin sen itsensä eettisyyden yksintulkitsijoiksi ylentäneen liberaaliston osalta. Jotain tälläistä sen täytyi olla ankarimpina vaaran vuosina valvontakomission aikoina...

  Ainoa lääke olisi maahanmuuton välitön pysäyttäminen. Ja vastikkeellisen sosiaalitoimeentulon vaatiminen Unkarin malliin. Siihen ei tietenkään ole poliittista valmiutta, tahtoa eikä halua. Tämä kuoppa on itse kaivettu. Ehkä asiaan eniten kypsyneet alkavat todellakin perustaa pian epävirallisia "suojeluskuntajoukkoja" tms. Tosin taitavat Suomen vastavoimat olla niin nuoria ja niin armeijasta vapautettuja ja niin nettikoukussa ja niin kaljaan meneviä ettei niistä miksikään kurin ja turvallisuuden komppanioiksi ole. "Fasismin" pelko on siis ihan turha, Helsingin keskiluokka voi nukkua rauhassa, toistaiseksi. Mutta Eurabian pelko taitaa sittenkin olla aiheellinen. Eli keskiluokka, nukkukaamme nyt, kun vielä saamme kuorsata liberalismissamme. Puolustetaan yhdessä oikeamielisyyttä, vapautta, veljeyttä ja ihan kaiken tasa-arvoa. Avataan rajat ja välimeret. Nostetaan lisää veroja ja maksetaan niillä lisää tulonsiirtoja ja keksitään lisää subjektiivisia oikeuksia. Hoidetaan kaikille kansalaispalkka! Otetaan oppia toisista kulttuureista, mitä siitä jos kotoutuessa vähän kaduilla veri roiskuu, kerran täällä vaan eletään, antaa kaikkien kukkien kukkia, ja sitä paitsi suomalaisuus on so last season. Hip ja hop!

  jr

  VastaaPoista
 12. Huonojen aikojen tunnus mediassa on yleensä uhkakuva viestinnän yleistyminen muistan kun 90 luvulla dosentit päivystäesään ilmoittivat itämafian uhasta maailmalle, jotenkin sekin katosi tornien romahtaessa yhdysvalloissa, löytyi uusi hyvä vihollinen ja entisestä uhkan aiheuttajasta tuli liittolainen terrorismin vastaisessa sodassa. Käsitääkseni yleisessä ymmärryksessä tuolloinkin Venäjä ja sen mafia oletetiin samaksi ilmiöksi.Kultuurillisesti olemme oleet sellaisen vyörytyksen vaikutuspiirissä viimeisten vuosikymmenten aikana että sen tulokset alkavat näkyä. Olen esimerkiksi ihmetellyt sota ja muiden taistelupelien kasvatuksellisia motivaatioita keskuudessamme on melkoinen joukko teoreettiset soturin valmiudet omaavia natiaisia. Myös Helsingissä pelkoa aiheuttava jengi on saanut vaikutteita yhdysvalloista leviävästä sosiaalisesta pelistä. Vihavainen emeritus historioittsiana voisi kantaa kortensa kekoon elvyttämällä periteiseen suomalaiseen tai muiden ugrilaisten kansojen elämää ja historiaa valaisevaien pelien luomisessa varsinaisten nörttien opastajana ja sisällön tuottajana.

  VastaaPoista
 13. Anonyymille vastaan keskustelussa yleisesti sotketaan perustulon ja kansalaispalkan olemukset keskenään kansalaispalkka on vastikeellista yhteisön hyväksi tehdystä työstä saatava korvaus perustulo on vastikeeton.Luulen kuntauudistuksen yhteydessä muodostuvien suurkuntien ottavan tämänkin haasteen vastaan. Helpoimmin tuo paikallistalous prosessi lähtee liikeelle kun kuntien talous ja sosiaali tomistoista muodostetaan pankki.Keskuspankkikin on jo valmiina kuntarahoituksessa ja kevassa.

  VastaaPoista
 14. Kyllähän tässä on syytä ihmetellä vaikkapa kirjamarkkinoitamme. Miten monta prosenttia tietokirjallisuudesta/sen myynnistä EI käsittele sotaa? Olisiko 30 liikaa?
  Muuten, kyllä minä vielä palkkaa nautin universtaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Anteeksi Timo Vihavainen, mutta mistä tuollainen täysin lippalakista vedetty arvio sotakirjojen määrästä? Uskoisin, että oma villamyssystä ravistettu arvioni on pätevämpi, ja sen mukaan ehkä viisi prosenttia Suomessa ilmestyvistä kirjoista käsittelee sotaa. Päättelen tämän siitä, että Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta saa vuosittain noin 400 kirjaehdotusta valtionpalkintoa varten, ja näistä arviolta 10-20 sivuaa sotaa. Lisäargumenttina kirjakauppojen "Mitä Suomi lukee" -tilasto syyskuulta 2014, jossa 20 myydyimmän tietokirjan joukossa ei ole yhtään sotaa käsittelevää kirjaa ja vain yksi (Hitlerin raivottaret), joka jollain tavalla sivuaa sotaa.

   Poista
 15. "Hysteerinen ilmapiiri jota roskalehdistö ruokii kohdistuu milloin ulkoiseen putinin muodon saaneeseen uhkaan milloin sisäiseen katujengeihin tuottamaan ongelmaan."

  Ne on pieniä silakat joulukaloiksi. Räsäsen Pauli voisi miettiä ja tehdä pienen ajatusleikin; entäpä jos kyseinen jengi olisi ollut sitä kuuluisaa "äärioikeistoa" ja uhrit noita rikastavia maahanmuuttajia. Millainen hysteria siitä olisi noussut??

  Vastaan itse varmuuden vuoksi. JOS tuollainen "äärioikeistolainen" jengi olisi mukiloinut edes yhden tummempaa rotua edustavan yksilön Helsingin kaduilla moraalinen älämölö nykyisessä mediassamme olisi noussut kymmeneteen potenssiin. Muistammehan hyvin, miten Suomi voitti MM-kultaa ja sitten kun eräs Reino rappioalkoholisti rupesi rienaamaan Nelosen (?) raitsikassa erästä tummaihoista kaveria MM-kultahuumassa ja huumeessa erään Paloma Blancan kuullen , niin siitäpäs koko Suomi sai rasistin leiman ja niinpäs kävi, että Suomen jääkiekkoliitto irtosanoutui hirveästä rassismista.

  Nyt kun uhrit olivat valkoisia (anteeksi) ja tekijät mustia (anteeksi) niin julkisuuskynnys ylittyi vasta kun uhreja alkoi olla lähellä sataa. Ja luonnollisesti ja vääjäämättä sadistisen väkivallan tekijät ovat syyttömiä ja suurin syyllinen on ERIARVOISUUS. Joka sanana on lavea kuin kadotukseen vievä tie ja joka sopii järjettömän väkivallan selittäjäksi yhtä hyvin kuin syksyinen ynnä sateinen sää.

  Kuitenkin eriarvoisuus on siis taikasana ja viattomien kansalaisten hakkaajat ovat oikeastaan uhreja ja suurin syyllinen on yhteiskunta suurine ennakkoluuloineen ja rakenteellisine rasismeineen. Erästä runoilijaa lainaten : "Olen SIKA, mutta se on yhteiskunnan VIKA:"

  En tiedä. HS:N juttuja lukiessa katto muuttuu lattiaksi ja journalismi komiikaksi. Ko. lehti tavoittaa propagandallaan kuitenkin niin monta kansalaista, että tavallinen ja ajattelava kansalainen tuntee liikkuvansa kafkamaisen epätodellisessa ja ahdistavassa ympäristössä, jossa vallitsee punavihreän Isonveljen kaikkivoittava sääntö: MONIkulttuurisuus on rikkautta!

  (Vaikka kaikki todellisesta maailmasta saatava reaalinen tieto osoittaa tilanteen olevan täysin päinvastainen.)

  VastaaPoista
 16. Levähdin hetkeksi kaupunginkirjaston nojatuoliin hätkähtääkseni edessäni seieoneen kirjahyllyn tarjontaa: Suomen historiaa 1940- luvullta alkaen. Käytännössä kaikkien selkämys kertoi sodista.

  Universtaalla voisivat dosentit pehmustetuissa paikoissa istuskellessaan synnyttää rauhanopposition analysoimaan miksi meidän kaikkien suomalaisten edusmies, puolustusministeri Haglund pani itäkampanjan kärkimiehenä sinikeltaisen kravatin kaulaansa ulkoministeri Tuomiojan myhäillessä vieressä Sadankomitean rispaantunut merkki takinliepeessään.

  VastaaPoista
 17. Ano 0:49 sanoi asian juuri niin kuin se on. Kiitos siitä. Suomi on hysteerinen maa nykyään. Todellisuusvaje on syvä. Maamme todellisuuden hahmottamisluokitus on alle yhden A:n. Ja todellisuusvajeen pääministeriksi on matkalla Pihkala. Voi meitä!

  Toinen pointti. Tämä sota kaikessa ja kaikkialla...

  Entäpä jos se kertoo jo jostakin alitajuisesta kaipuusta? Me olemme eläneet nyt kolme vuosikymmentä kulutusyhteiskunnassa jossa keskeisin arvo on kuluttuminen = ihmisyytemme banalisointi. Yli vuosikymmenen olemme eläneet maassa jossa median ja eliitin puhe ei vastaa todellisuutta jonka näemme ympärillämme. Maatamme miehitetään vierailla, äärimmäisillä kulttuurimarxistisilla ajatuksilla ja maahan saapuu vierasra porukkaa samaan tahtiin kuin saksalaisia vuonna 1941. Kaikki tunnemme puuskahduksen kun on saanut tarpeekseen: Tulis saatana sota ja tappais kaikki. Ehkä olemme kollektiivisessa alitajunnassa jo siinä pisteessä, että fantasioimme (salaa) Venäjän hyökkäyksestä, että "tulis saatana edes jotain kunnollista." (Mielenkiintoista olisikin nähdä miten monikulttuurisuuden ja monikulttuuristen vieraidemme ja liberaalistomme kihlaus toimisi sodassa...!).

  Sitä hyökkäystä ei vaan tule. Ei tietenkään. Ei Venäjä ole sellainen. Kommareiden aikaan uhka oli, mutta ei rahanarvon tuntevien oligarkkien. Ei ole suurta uhkaa vaikka "oikeisto" ja lehdet sitä kuinka rummuttaisivat. Liitymme me Natoon tai emme, tämän maan itsenäisyys on joka tapauksessa menetetty em. perustein. Olemme kutsuneet maahamme omin päätöksin viidennen kolonnan ja ne elävät täällä jo kuten niitä huvittaa. Ja lisää on tulossa. Koko Nato-keskustelu on sen rinnalla vähäpätöistä höpötystä Paasikivi-Kekkosen periaatteista, joiden soveltamisella tai soveltamatta jättämisellä ei ole mitään tekemistä kulttuurimme hiljaisen murhan kanssa, sen todellisen suuren uhan kanssa.

  t, jr

  VastaaPoista
 18. Kuten Kyösti Wilkuna sanoi muistaakseni 1913: "tulkohon sota ja veriset vaatteet!"
  Kyllä kai sellaisen pystyy kehittämään, kun siihen näyttää niin hirmuinen kaipuu olevan. Toisen sukupolven silmin katsottuna tämä kyllä näyttää uskomattomalta. Onko taustalla jokin kompleksi, kun ei olla liipasinta painamassa, niinkuin kaikki kultttuurikansat. Kaikkia ihmeaseita pitäisi olla nurkat pyöreinä, mutta ei tietenkään käytettäviksi, muutha hyö sitä koko ajan uhkailee... Kuka nykyään Suomea uhkaa ja miksi? Mitään järjellistä vastausta tähän kysymykseen ei saa lukuunottamatta yleistä löpinää siitä, että jossakin tapauksessa olisi mahdollista aseiden käyttö. Kuulisi edes ajatuksia siitä, miten korkealle silloin olisi kynnys asetettava ja millaisia tappioita pidetään hyväksyttävinä. Vaan taitaa ajatus olla, että pannaan aika kaikki peliin, jos menee paljon, niin menköön loputkin. Kunhan ei örkit missään loukkaa pyhää rajaamme.

  VastaaPoista
 19. Kerran sydän vasemmalla, aina sydän vasemmalla. Entiset radikaalit Wahlroos ja Tuomioja vastaavat ideologiasta. Personaaliunioni Ruotsiin vahvistuu jos entinen valtiovarainministeri Anders Borg nimitetään pääministeri Stubbin neuvonantajaksi.

  Stubb ohjaa maata sinne, mistä on tultu. Oli ennenkin aikoja, jolloin suomalaisilla oli työelämässään vain yksi ahdas portti maailmaan: Ruotsi.

  Nyt Svenska Klubbenilla funtsitaan Gigantin tai XXL:n uuden jätin avajaisten alla miten pitkät jonot "lemminkäiset" saavat aikaan halutessaan ilmaisen ämpärin.

  VastaaPoista
 20. Edessämme olevasta talvesta on tulossa myrskyisä, toivottavasti pidämme kuitenkin päämme kylmänä.Suomalaiseen kansanluonteeseen kuuluu kokemiemme vääryyksien ja epäoikeudenmukaisuuden patoaminen kunnes se jalostuuu mielettömiksi teoiksi usein itsetuhoisesti. Mitä Putinismiin tulee ilmiö on jo maailmalla ristitty illiberalismiksi järjestelmäksi jossa talouselämä toimii markkinaliberaalien sääntjen mukaan,mutta ylhäältä asetettujen ehtojen puitteissa .Kukkulan kuningas johtaa orkesteria konservatiivisen rahvaan suosiossta voimaantuen,näyttävät sotaoperaatiot ovat tämän kansanosanmieleen onnistuesaan.Turkisssa ja Unkarissa on vallalla myös samantapainen järjestys,jota ylläpidetään hallitsialle myötämielisellä medialla. Myös meillä on kokemusta kyseisen kaltaisesta vallanvertikaalista, eikä koemukset oleet olenkaan heikommat liberaalien tahojen jälkikäteisestä uikutuksesta huolimatta.Vastustusta kekkonen koki myös autoritäärisen oikeiston taholta. Seinille hyppimistä kannattaisi myös vältää muodissa olevan katuväkivalta teeman osalta roskalehdistö omassa rappeuttavassa liberalismisään saa polttoainetta ihmisten pelkojen paisuttelula levikileen. Itse työskentelen potentiaalisesti vaarallisten eläinten kanssa päivittäin , joten annan vilkin niidenkin kanssa toimimisesta,älkää uhriutuko.

  VastaaPoista
 21. Keskittäminen ehtii pisimmälle mediassa kun 12 maakuntalehteä on saamassa yhteisen aivotyötoimituksen. Sitten syvennetään kahdesta iltapäivälehdestä tutuksi käynyttä vastuullista viestintää. Samat jutut molemmissa, toinen lyö Putinia jumalan ruoskalla, toinen pyövelin miekalla.

  VastaaPoista
 22. Sama keskittynyt media on kaikkialla,ainoastaan netin kautta saa laajempaa ymmärrystä tapahtumiin,tietysti historian kautta tulkittuna. Unkarin tapaus on mielenkiintoinen,kun Orban ensikertaa valtaanyullesaan oli puhtaaksi viljelty uusliberaali, mutta toisella kertaa hänestä löytyi ainakin puoliputinistinen konservatiivijohtaja.

  VastaaPoista
 23. Tässä pitäisi ensitöikseen miettiä sitä, onko tämä ilmiö oikeasti mitään uutta. Tietääkseni idioottijengiltä on Helsingissä saattanut saada ennenkin turpiinsa ilman mitään edes puolijärjellistä syytä, ja tältä osin kadut ovat viimeisinä parina vuosikymmenenä rauhoittuneet huomattavasti.

  Kannattaisi myös muistaa, 15 vuotiaana ihminen on niin tyhmä, että siinä iässä teoriassa kuka tahansa voi ajautua oikeissa olosuhteissa melkein mihin tahansa. Ei noista pikkunilkeistä mitään lopullista tuomiota voi annettujen tietojen pohjalta tehdä. Teini-iässä y-kromosomilla varustettu ihminen on lähtökohtaisesti jossain määrin sosiopaatti. Itsekin harrastin erinäisiä "epäsosiaalisia" ajanvietteitä tuossa iässä, vaikka olin jopa "hyvästä perheestä". Tuntuvan rangaistuksen pojankoltiaiset tietysti ansaitsevat, mutta toisaalta pitäisi olla myös jokin porkkana, jonka saa, jos parantaa tavat.

  VastaaPoista
 24. Edelliselle anolle. Olet pihalla, anteeksi. Tekijät eivät ole "pojankoltiaisia" tai viriilejä toimintaa etsiviä nuoria, vaan taustalla on oikeasti rasisistinen suhtautuminen maamme valtaväestöön ja halveksunta maamme lakeja kohtaan. Tämä väkivaltainen elämäntapa on kopioitu USA:n mustilta. Tämäntapainen toiminta on muotia USA:ssa. Kill Whitey t-paitoja saa varmaan tilata nettikaupasta,

  Hesarissa oli muuten juttu USA:n mustista. Tilastot osoittavat vääjäämättä että mustat joutuvat kymmenkertaisesti useammin vankilaan ja keskeyttävät opintonsa ja saavat aikuisena heikompaa palkkaa. Perusdiskurssi mietti tietysti että taustalla on jokin "epäoikeudenmukaisuus." Entäpä jos syynä on se, että tuo väestösegmentti tekee enemmän rikoksia, ei jaksa käydä koulua ja siksi päätyy surkeimpiin duuneihin? Eli tämä ensimmäiseksi mieleen tullut todennäköisin selittäjä, Occam.

  Mutta ei. Me elämme sellaisessa itseään selittävässä maailmassa, jossa kaiken selittäjä on aina jokin taustavääryys. Älkää hyvät ihmiset unohtako että meissä ihmisissä on suuria eroja, meidän moraalissamme, meidän kyvyissämme ja meidän älykkyydessämme. Banaali rotuvihainen nuorisijoukko yhistettynä yhteiskuntaan joka on äärimmäisen joustava, arvoton ja liberaali, on tappava yhdistelmä.

  Katuväkivallassa on kyse myös tästä. Nettiroskalla itsensä paaduttaneen nuorison itsevalituista vääristä toimintamalleista. Ja kun siihen keittoon heittää median ja universtaan paapojat sekaan, on lopputulos mikä nyt on.  t. jr

  VastaaPoista
 25. Niin, ei negridiväestö vielä tähänastisen maailmanhistorian aikana ole osoittanut olevansa kykenevä elämään edes jotakuinkin tolkullisesti, ilman että älykkäämpi rotu heille kuria pitää ruoska kädessä.

  VastaaPoista
 26. Kovin ovat kirjoittajat ja kommentoijat eläneet eristyksessä pahasta maailmasta tai autuaasti unohtaneet oman nuoruutensa. Itse en enää (sattuneesta syystä) suurten ikäluokkien edustajana noita nykyajan jengejä seuraa kovin tarkasti, mutta jotakin vielä muistan minäkin ...

  Noita katujengejä oli tuolla Turun puolessa 1960-luvulla lähes joka kaupunginosassa ja "pahimmat ja pelätyimmät" niistä olivat tietysti keskustassa. Jako oli selvä upolaiset ja paskasakki. Asia on aika hyvin ja perusteellisesti käsitelty, minusta jopa erinomaisesti, tuossa silloista suomalaista jengitodellisuutta kuvaavassa gradussa: JOTAIN UPOUUTTA; Turun upolaiset osana 1960-luvun popkulttuuria; TURUN YLIOPISTO Historian laitos Kulttuurihistoria; Helena Heikkilä; Syyskuu 2005;(www.foribeat.fi/kokogradu_upo.doc). Suosittelen itse kunkin hätääntyneen kansalaisen lukemaan.

  Se kuvaa hyvin sitä, miten silloiset mediassa "kovasti pelätyt" nuorisojengit Turussa syntyivät , toimivat, sotkivat maailmaa ja lopuksi hävisivät, kun jäsenet kasvoivat aikuisiksi. Suurimmasta osasta kasvoi ihan kunnon kansalaisia. Muutamia olen seurannut jälkeenpäinkin: kommodori, everstiluutnantti, rakennustarkastaja, DI Amerikkaan, hotelliyrittäjä Ranskaan, toimitusjohtaja kansainväliseen konsulttiyritykseen, useampi insinööri, hovioikeuden tuomari ...taisi mukana olla pappi ja professorikin.

  Tuomariksi yksi "jäsen" kyllä kelpasi, vaikka ajoi porukan mukana Lasi Aschanin baarin yhdestä ovesta sisään ja toisesta ulos. No aika tavalla arastelimme aluksi kävellä Torin kulmilla, kun kuulimme, että hänet on etsintäkuulutettu. No asia vissiin ratkesi kun poliisi koputti kotiovelle ja sakot tuli.

  No tietysti ei kaikista tullut mallikansalaisia: Yksi kuoli narkomaanina Hollannissa, moni alkoholisoitui sittemmin.Jotkut kasvoivat ihan oikeiksi rikollisiksi. Tappeluita oli ja taisi tuo Mikurin jengi tapaa yhden ulkopuolisenkin ilmeisesti vähän vahingossa. Toisten mukiloimisen vaarallisuutta ja arvaamattomia seurauksia ei välttämättä tajuttu.

  Poliisi hanskasi jo tuolloin koko jengihulinoinnin aika hyvin. Ei kuitenkaan niin että, todellista väkivaltaa olisi hyväksytty tai sallittu tumput suorina. Tähän todelliseen väkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen poliisi tarttui näin jälkikäteen katsoen heti ja jämptisti. Ei kuitenkaan vain pamputtamalla. Nämä eivät siis eivät olleet ja tuskin ovat nytkään noita aikuisten rikollisten järjestöjä, joiden toiminta on ammattimaista ja järjestäytynyttä.

  Se, että itse kukin edelleen projisoi tässäkin omat muutoksen pelkonsa ja epävarmuutensa muihin, vierasiin ja tuntemattomiin, ei minusta oikeuta edes eufeemisesti paskan heittoon laatublogiksi pyrkivään elitistisessä humanismin tradition kirjoittelussa. Esimerkiksi viitanneeko yhden kommentin englannin kielinen slogan syyllisten ihonväriin, yhteiskunnalliseen luokkaan vai johonkin muuhun paskana, joka ryöppyää kunnon kansalaisten silmillä.

  Se, että on elänyt rauhallisessa menneen ajan ympäristössä viisikymmenluvulla ei mahdollista sitä, että eläkkeellä enää olisi paluuta samaan ympäristöön vaikka kovastikin mieli tekisi. Ei haaveillusta Turkuun eläkkeelle muuttamisesta itselleni nyt sitten kuitenkaan todellisuudessa mitään tullut. Eikä se kyllä missään nimessä ollut pakolaisten, muslimien, mustien tai maahanmuuttajien syytä. Olen vain tänne pääkaupunkiseudun Itä-Suomeen todellisuudessa juurtunut.

  Timo Mustonen

  VastaaPoista
 27. Ontuva ja usein kuultu perustelu: suomalaisetkin tekevät rikoksia.

  Näin on mutta huomattavasti vähemmän. Kannattako maahan ostaa lisää tänne sopeutumatonta väkeä?

  http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177706-maahanmuuttajat-rikosten-uhreina-ja-tekijoina

  Tilastot kertovat karua kieltä.

  VastaaPoista
 28. Meille Suomalaisille varsinkin geenien monipuolistuminen ei ole ollenkaan pahasta,eikä edellämainittu älykyysosamäärän korostaminen välttämättä tuo viisautena tunnettua ominisuutta.Niinsanottu valkoinen rotu on itse sössimässä asiansa kun ilmeisesti olosuhteet planetalla ovat hiljaleen muodostumassa meille tuhoisaksi,tummahipiäiset selviävät ilmeisesti pitenpään.Väkivalta tai sen pedon kesyttäminen meissä on vallitsevasta kultuurista kiini,siksi pidän väkivaltaisten pelien leviämistä olemisellemme uhkana.

  VastaaPoista
 29. "Kannattaisi myös muistaa, 15 vuotiaana ihminen on niin tyhmä, että siinä iässä teoriassa kuka tahansa voi ajautua oikeissa olosuhteissa melkein mihin tahansa."

  Tähän väitteeseen sopii parhaiten Hietasen kommentti: "Kuka tommottii päästi suustansa?"

  Uskomatonta on, miten sadistista ja rasistista väkivaltaa puolustellaan tyyliin; "kyllähän mekin pojat kolttosia tehtiin kun oltiin nuoria" ja "onhan noita jengejä aina ollut." Nuoruuden ja oman itsensä etsintään ei ennen kuulunut viattomien ihmisten hakkaaminen. Ja väkivaltaisin rikollisen porukan kategorisointi "nuorisokulttuuriksi" ja jengimenoksi on moraalisesti aika arveluttavaa.

  Pauli R kannattaa selvästikin suomalaisen rodun jalostusta, koska hänen mielestään "varsinkin suomalaisten geenien monipuolistuminen ei ole ollenkaan pahasta". Monikulttuurisuuden nimissä tällaisia totuuksia voi laukoa, mutta auta armias, jos sattuu puhumaan oikeasta ongelmasta esim. pakistanilaisten maahanmuuttajien degeneroitumisesta Englannin maalla; niin silloinhan Sinä rasisti olet.

  Ja tuhon planeetalle tuo ennen kaikkea kolmannen maailman ihmisten järjettömän suuri väestönkasvu; juuri tuo sama porukka, joka sitten pyrkii lännen lihapatojen äärelle - jatkamaan lisääntymistään ja lisäämään ilmeistä ilmastonmuutosta.

  VastaaPoista
 30. Kyllä. Nopeasti täälläkin on kiire esittää selittävä "luonnollinen" tekijä rasistiselle katuväkivallalle - joka on siis - jos sitä ei vieläkään ole kyennyt hahmottamaan, täysin uusi ilmiö Suomenmaassa. Dosentti ja toimittaja selittää syrjäytymisellä sosiologian keinoin kaiken, tämänkin, reipas ja nykyhteiskunnan liberalismiin helposti mukaan sujahtava mallikansalainen, normaalilla kasvuun kuuluvana hurjasteluna. Eli keskustelu on aika toivotonta. Kun ihminen ei usko numeroita, se uskoo omiin sanoihinsa, ja mieliajatuksiinsa. On taidettu nyt eksyä Vihavaisen Venäjä-aiheesta. Olen pahoillani. Mutta ehkä tämä kuvastaakin, sattumalta, aikaamme. Valtaväestö näkee uhan Putinissa, jonka joukot eivät vyöry Imatralle ja Lappeenrantaan tänä eikä ensi vuonna. Mutta Välimeren yli vyöryvät kulttuurimme murtajat, jotka tulevat tänne konsulikyydillä, edustavat uhkaa vain meille, stubbyhteiskunnan Vihollisille ja Iljetyksille, "fasisteille" ja "rasisteille." Eikös tämä ole juuri sitä hybridisotaa, projisointipropaganda sotaa, josta r-ssiä ollaan päivittäin syyttämässä? Me teemme sen vain nyt itse. (Omalta osalta tämä oli viimeinen kommentti tässä asiassa; se vastatkoon jolla on parempaa tietoa ja jos blogistimme sallii...)

  t. jr

  VastaaPoista
 31. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 32. Suomalaisilla ei ole sisäsiittoisuutta, eikä minkäänlaista muutakaan tarvetta eteläisten maahanmuuttajien geeneille, päinvastoin, niistä on haittaa. Sekoittuminen laskee jälkeläisten keskimääräistä älykkyyttä, lisää mielenterveyden ongelmia, heikentää immuunisysteemiä (breakdown of coadapted gene complexes in outbreeding population), lisää rikollisuutta, vähentää keskimääräisiä tuloja, heikentää koulumenestystä, jne.

  Suomessa lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olevilla ryhmillä pahoinpitelyrikollisuus on 4-5 kertaista suomalaisiin verrattuna (Optula 2014 raportti). Maahanmuuttajien määrän kasvaessa nämä kertoimet tulevat nousemaan.

  VastaaPoista
 33. "Uskomatonta on, miten sadistista ja rasistista väkivaltaa puolustellaan tyyliin; "kyllähän mekin pojat kolttosia tehtiin kun oltiin nuoria" ja "onhan noita jengejä aina ollut." Nuoruuden ja oman itsensä etsintään ei ennen kuulunut viattomien ihmisten hakkaaminen. Ja väkivaltaisin rikollisen porukan kategorisointi "nuorisokulttuuriksi" ja jengimenoksi on moraalisesti aika arveluttavaa."

  Minä päästi suustani tai näppäimistöstäni, mutta vaikea tuntuu olevan joillekin ymmärtää, mitä tässä oikeastaan sanoin, kun on lynkkausmieliala jo ehditty omaksua.

  En mitenkään puolustellut tuollaista väkivaltaa, sen enempää kuin puolustelen koulukiusaamista tai muuta vastenmielistä sadismia.

  Totesisn vain, ettei siinä liene mitään uutta. 80-luvulla oli Suomessa väkivaltaa moniverroin enemmän kuin nykyään. Tekijät suomalaisia, ja osa tuosta mukiloinnista lienee ollut tismalleen tuollaista että käydään joukolla heikomman kimppuun.

  Mitä tulee tapausten rasistiseen motivaatioon, se on vielä todistamatta. Mutta kirjoitin myös, että jos sellaista on, se tekee tapauksesta vakavamman.

  Ja sitten totesin, että on hätiköityä julistaa tyypit psykopaateiksi tai menetetyiksi tapauksiksi.

  Mitään "hyysäämistä" tai kukkahattutäteilyä ei kommenttiin sisältynyt. Jos joku siinä rivienvälistä sellaista löysi, suosittelen vähän miettimään sitä, ollaanko ehkä ihan objektiivisia. Lynkkausmieliala on muuten sekin juuri roskaväelle ominaista.

  Minä vain peräänkuulutan oikeudenmukaisuutta ja harkintaa. Maahanmuuton suhteen sivumennen sanoen olen nuiva. En koe tarvetta alkaa demonisoida näitä pikkunilkkejä, joista enemmistö on aivan varmasti täysin kehityskelpoisia yksilöitä, ja syyt pääasiassa juurikin niitä sosiaalisia, mutta en usko siihen, että noille sosiaalisille syille voi tehdä mitään, kun maahanmuuttajia tulee liikaa.

  En siis mahdu kaltaistesi lynkkaajien ja kaiken maailman talikonheiluttajien ahtaisiin stereotyyppeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennus: 80 luvulla katuväkivaltaa oli enemmän. Väkivallasta yleensä en tiedä.

   Poista
  2. Rasistisesta motivaatiosta:

   - Kato tuota blondia, ota se kiinni, oli 17-vuotias Nikkekuullut tuntemattoman pojan sanovan hetkeä aiemmin hänen kävellessään Helsingin Alppipuiston halki kohti kavereitaan. Kun Nikke pääsi kavereidensa luo, kävi tuntematon poika nyrkein sivusuunnasta hänen kimppuunsa, HS uutisoi.

   Blondi tarkoittaa valkoihoista.

   Poista
  3. Tarkoittaako se valkoihoista -- vai blondia? Ehkä olet oikeassa, mutta tuo on tulkinta, ei todiste. Minua kiinnostaa todisteet. Minulla on vain sellainen periaate, että muodostan asioista lopullisen käsityksen vasta kun tarjotaan todisteet.

   Poista
  4. "En siis mahdu kaltaistesi lynkkaajien ja kaiken maailman talikonheiluttajien ahtaisiin stereotyyppeihin."

   Joo. Suvaitsevaiset suvaitsevat juuri niitä, jotka ovat samaa mielta heidän kanssaan. JOS on eri mieltä...on tietenkin lynkkaaja ja rasisti.

   Lienee liikaa monikultturismin auvoon uponneelle ymmärtää, että tämä sama peli eli valkoihoisten hakkaaminen on jo täällä Suomessa juuri sen vuoksi, etä maahamme on muuttanut ihmisiä, jotka eivät valitettavasti sopeudu tähän länsimaiseen yhteiskuntaamme. New Yorkissa jahdataan "jääkarhuja" ja Pariisissa blancit ovat vainon kohteena.

   Meillä Helsingissä "blondeja", mutta sehän ei tietenkään vakuuta suvaitsevaista ihmistä.

   Mutta jo alakoulun alkeellisella logiikalla jokainen ymmärtää, millainen myrsky olisi noussut, jos yksi musta maahanmuuttaja olisi hakattu Alppilan puistossa motiivina pelkästään ihon väri.

   Mutta ei siinä mitään. Ollaan ystäviä ja syödään pullaa näissä kulttuurin hautajaisissa. Ja nautitaan siitä rikkaudesta, minkä Afrikka meille tarjoaa, esim. Ebolan myötä.

   Poista
  5. En edes ole samaa mieltä "suvaitsevaisten" kanssa.Olen "nuiva". En vain ole talikonheiluttaja. Haluaisin vain todisteet siitä, että tässä kyseessä on juuri tällainen peli. En ole väittänyt, että motiivina ei voisi olla rasismi. En hyväksy sitäkään, että jos valkoinen pistää mustaa miestä turpiin, on lähtökohtana samantien, että se johtui raisismista.

   Voi aivan hyvin olla, että tämä on rasistista väkivaltaa, minua se ei yllättäisi yhtään. en vain omaksu mielipiteitäni nettihuhujen perusteella.

   Muistuttaisin myös, että kun 90-luvulla skinit hakkasivat neekereitään, sitä selitettiin lähinnä ihan samalla sosiaaliset syyt jutulla kuin näitäkin tapauksia, mutta jostain syystä kaltaisesi eivät silloin kokeneet pyhää närkästystä, vaan luultavasti olivat ihan samaa mieltä: "nuorilla ei oo työtä, sehän niitä tommottiin ajaa!"

   Kaksoisstandardit löytyvät aidan molemmilta puolilta.

   Poista
 34. Miten tämmöinen Suomi-Finland on syntynyt? Rumien naisten hallitsema vähemmistöjen paratiisi, jollaista muuan 1700-luvun ranskalainen valistusfilosofi olisi pitänyt kaikkein pahimpana kuviteltavissa olevista yhteiskuntamalleista, koska sellaisessa palkittaisiin pikemmin halujen kuin kykyjen perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kysyvä tieltä eksy. Juuri luettuani kysymyksesi, avasin maikkarin aamutv:n. Siellä asiantuntija määritteli metsästyksen tarkoituksen: se on Suomessa, päin vastoin kuin jossakin muualla, vapaana liikkuvan riistan haltuunottoa.

   Itä-suomalaisten osalta on haltuunottoo sementoitu suojauksella.

   Poista
 35. Maahanmuutto on pitkälti meistä ja meidän loistavasta elämäntavastamme tehdyn kultuurisen propakandan tulosta luultavimmin kyvykkäin aines kolmansistamaista pyrkii tänne. Tilanne on päivastainen ns. uudenmaailman löytämisen jälkeen, kun meidän kovin ja kyvykkäin aines lähti siirtolaisiksi, hyvinvooivista kermaperseistä ei siihen heilläkään ollut. Jotain samaa on meidän mokufoobikoissa kuin kuin eräissä amerikan alkuperäis heimoissa, kun valkonaamoja sinne alkoi rantautua. Geenien viekkaus lumosi silloinkin alkuperäisväestön tyttösten mielet.Vakavasti puhuen suomen kansan paremman menestyksen este on väestön liianpieni koko suhteessa hallussamme olevan tilan määrään. Japanissa samankokoisella plänntillä asuu yli sata miljoonaa ihmistä.Paasikivikin aikoinaan sadatteli kansamme pienuutta.

  VastaaPoista
 36. Ennen töihinlähtöä kiitän Vihavaista hyvästä blogista ,jota olen seuraillut ja myös kommentoijia asiallisen suuntaisesta keskustelusta, vaikkakin anonymiteetin suojista sieltä on helppo heitellä vaikka minkäsorttista kakaa. Itse olen savolaiseksi senverran suoraselkäinen,noi verbaalitasolla,että kykenen vastaamaan mielipiteistäni. Savossa muinoin tollaisista puskistahuutelioista käytetiin nimitystä luikki.Savo-karjalassa muuten sellaista ihmistyyppiä mitä meidän nykyinen pääministeri edustaa kutsutiin tolvanoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimimerkin käytössä on puolensa. Valitettavast ennakkoluuloiset ihmiset saattavat jopa lehteä lukiessaan katsoa ensin kukahan se kirjoittaja on. Poikkeuksena tietenkin savolaiset, joista sanotaankin, että he itse ottavat suoraselkäisesti vastuun lukemastaan.

   En ole varma kuuluuko Pielavesi Savoon, mutta aika ahkera puskista huutelija sieltäkin löytyy:

   Erasmus
   Esa
   Esaijas Kohennuskeppi (haku Kohennuskeppi, Esaijas)
   Esaijas Ranstakka (haku Ranstakka, Esaijas)
   Huoltomies
   Itsenäinen suomalainen
   Karjalainen talousmies
   K. Y. Laaksonen (haku Laaksonen, K. Y.)
   Känä
   Köpi
   Lakimies
   Lautamies
   Liimatainen
   Maalaisliittolainen
   Mies suomalainen
   Olli Tampio (haku Tampio, Olli)
   Pekka Peitsi (haku Peitsi, Pekka)
   Pentti
   Puhuva kivi
   Simo Sakari (haku Sakari, Simo)
   Suomalainen
   Urho Sorsimo (haku Sorsimo, Urho)
   Veljenpoika
   Vienalaisia
   Yksi monista   Poista
 37. Pauli. On totta että nimerkin suojasta huutelen. Toimin kuitenkin sellaisella alalla, että jos kriittisyyteni virallisia ja helppoja totuuksia kohtaan olisi julkista, olisi ovellani jo aikamoinen lauma kimpussa, että miten sinä nyt noin...? Totta. Suomessa 2014 on tehtäviä jossa mccarthy-vainot välttääkseen kannattaa suojata poliittinen osa itsestään. Niin pitkälle on meillä menty. Olisinkin vaikkapa joku konttoristi, poliitikko tai kunnon autonasentaja niin mikä olis päästellä havintoja mitä sattuu näkemään omalla nimellään. Nyt on käytettävä silmälaseja, huppua, suukapulaa ja diapamia, jotta pysyisi virallisessa moni/monokulttuurisessa light-todellisuuden jäsenen kirjoissa. Siis jotta saisi tehdä rauhassa tehdä työtään.

  Timo Mustoselle sanoisin että tapasi nähdä toisella tavalla ajattelevat talikonheiluttaja-lynkkaajina ja roskaväkenä kertoo jo aika paljon siitä mihin on vajottu. Projisointisi taso on Suomen ennätysluokkaa. Ehkä fantasiasi "meistä" heijastavat vain käänteisesti sitä miten tahtoisit kohdeltavan virallisesta käsityksistä poikkeavia ajatuksia. Ruotsistahan tämä on jo tuttua, kun "87 prosentin" oikeassaolijat ovat jo uudenlaista nettiajan vankileirien saaristoa puuhaamassa niille muille, toisille, niille joiden pitäisi olla hiljaa, kasvaa, ottaa opiksi, nähdä, suvaita, ymmärtää....jne. Mutta kukin tyylillään. Siihen on oikeus tässä hyvässä maassa.

  t. jr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timoa puolustaisin sen verran, että jr:n kommentti taitaa mennä jo ylitulkinnaksi sekin. Alkuperäinen pointti oli kai se, että ei pidä koko joukkoa hutkia tai paskaksikaan tuomita, ennen kuin on tutkittu.

   Nettikeskustelussa sanan säilä kyllä viuhuu, mutta siitä me suomalaiset olemme aika hyviä, että kovin heikosti provosoidumme fyysisiin väkivallan toimiin, vaikka provosoidaan. Luotamme aika pitkälle virkavaltaan ja viranomaisiin. Toivottavasti tämä luottamus tulee edelleen lunastetuksi myös käytännössä.

   Poista
  2. Matias K, olet oikeassa. Pitäisi säilyttää viileys ja maltti. Tunnen ja tiedän vain niin monia korkeasti koulutettuja, ajattelevia, kohtuullisia, laajasti matkustaneita ja lukeneita ihmisiä, että näissä em. asioissa ihmisten stereotyypittäminen yksinkertaisiksi lynkkaajapersuiksi tuntuu aina vaan kohtuuttomalta. Itse olen pesunkestävä klassinen humanisti - silti, ja siksi, kantani on ihan selvä: maahanmuuton pysäyttäminen, suomalaisen kansansirpaleen suojeleminen ja oikeus olla korrektin kunniassa ja maineessa silloinkin kun käsitykset ovat ristiriidassa sen kanssa mitä establishment pitää milloinkin ajattelun mallina.
   Rasismille on sanottava kaikessa jyrkkä ei. Samoin jyrkkä ei on sanottava persujen ja heidän viiteryhmiensä leimaamiselle rasisteiksi (silloin kun he eivät sitä ole). Suomessa vain edellinen on yhteisesti hyväksytty päämäärä, jälkimmäinen on päälaellaan. Asiallinen keskustelu asiallisista asioista vaiennetaan tehokkaasti turvasanoilla ja leimoilla. Äärimmäisyys sallitaan anarkisteille ja äärivasemmalle, sitä pidetään jopa mediaseksikkäänä, se haastaa yhteiskunnan, mutta noita arvioivia voimia pidetäänkin sitten jo "vaarallisina", "äärioikeistolaisina." jne.
   Siitä väsymyksestä kertoi kommenttini, jossa olisin asian voinut esittää toisinkin. t. jr

   Poista
  3. KOPIOIN vastaukseni tänne myös, koska juuri MINUA nimiteltiin lynkkajaksi ja talikon heiluttajaksi. Sinänsä väite on oikea, koska yo-kesänäni , 1983 , tyhjensimme kylän juopon sotaveteraanin kanssa erään maalaistalon lantalan. Ja aikaa siinä kului 4 päivää.

   Duuni oli äärimmäisen raskasta; itse asiassa todellista paskaduunia, ja jos olisin omannut nykynuorison tiedostavaisuuden ja korkean moraalin, niin olisin ymmärtänyt, ettei ko. työ ole sopivaa kenellekään, koska yksilön oikeus käy ylitse yhteisön, ja olisin sen jälkeen lähtenyt vaikka kauppoja ryöstelemään, koska minulla olisi ollut siihen oikeus. Ainakin Hesarin Selittelevien Sosiologien mukaan.

   Tunnetta keskustelussa saa olla jonkin verran, mutta toisen mielipiteitten tyrmääminen lynkkaaja-leimalla masentaa. Toisaalta se on niin kovin tuttua Suvaitsevaisille.

   JA kopio:

   " "En siis mahdu kaltaistesi lynkkaajien ja kaiken maailman talikonheiluttajien ahtaisiin stereotyyppeihin."

   Joo. Suvaitsevaiset suvaitsevat juuri niitä, jotka ovat samaa mielta heidän kanssaan. JOS on eri mieltä...on tietenkin lynkkaaja ja rasisti.

   Lienee liikaa monikultturismin auvoon uponneelle ymmärtää, että tämä sama peli eli valkoihoisten hakkaaminen on jo täällä Suomessa juuri sen vuoksi, etä maahamme on muuttanut ihmisiä, jotka eivät valitettavasti sopeudu tähän länsimaiseen yhteiskuntaamme. New Yorkissa jahdataan "jääkarhuja" ja Pariisissa blancit ovat vainon kohteena.

   Meillä Helsingissä "blondeja", mutta sehän ei tietenkään vakuuta suvaitsevaista ihmistä.

   Mutta jo alakoulun alkeellisella logiikalla jokainen ymmärtää, millainen myrsky olisi noussut, jos yksi musta maahanmuuttaja olisi hakattu Alppilan puistossa motiivina pelkästään ihon väri.

   Mutta ei siinä mitään. Ollaan ystäviä ja syödään pullaa näissä kulttuurin hautajaisissa. Ja nautitaan siitä rikkaudesta, minkä Afrikka meille tarjoaa, esim. Ebolan myötä."

   Poista
  4. Hyvä mies, ensin syytät toista ihmistä vailla mitään järjellistä perustetta siitä, että tämä puolustelee sadistista ja rasistista väkivaltaa ("Uskomatonta on, miten sadistista ja rasistista väkivaltaa puolustellaan tyyliin; "kyllähän mekin pojat kolttosia tehtiin kun oltiin nuoria" ja "onhan noita jengejä aina ollut." Nuoruuden ja oman itsensä etsintään ei ennen kuulunut viattomien ihmisten hakkaaminen. Ja väkivaltaisin rikollisen porukan kategorisointi "nuorisokulttuuriksi" ja jengimenoksi on moraalisesti aika arveluttavaa.") mikä on törkeä loukkaus, ja sitten alat itkeä siitä, kun sinua kutsutaan lynkkaajaksi? Ei kovin miehekästä toimintaa, kuten ei noiden "Suvaitsevainen"-leimojen heiluttelukaan.

   Mutta kun Suvaitsevaiset kutsuvat minua "Rasistiksi" ja Rasistit "Suvaitsevaiseksi", niin jotain kai minun on pakko tehdä oikein?

   Poista
  5. Hyvä veli. Lainasin Sinun käyttämiä sanojasi, puhuin passiisvissa, joka tarkoittaa tekijän tuntemattomuutta.

   Ja allekirjoitan edelleen sen, että 70 ihmistä hakannutta porukkaa ei kannata verrata lättähattuihin tai punkkareihin.

   "Ja väkivaltaisin rikollisen porukan kategorisointi "nuorisokulttuuriksi" ja jengimenoksi on moraalisesti aika arveluttavaa.") mikä on törkeä loukkaus"

   Ööh. Siis millä tavalla törkeä loukkaus. Ketä kohtaan? Tässäkään ei ollut mitään henk.kohtaista. Mutta jos Sinun mielestäsi tähän selkeään argumenttiin voi vastata huutamalla toista lynkkaajaksi niin sepä sopii.

   Annetaan jo olla. Piste.

   Poista
 38. Raili Leino: no muapa tietenkin. Syntynyt Suomalaisen kirjakaupan historiahyllyn äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä vikaa runsaassa sotakirjatarjonnassa? Minä olen itse kuluttanut vuosien varrella varmaan 20 000 € sotaa tai sotavälineitä käsittelevään kirjallisuuteen. Muuhun en kuluttaisi ropoakaan. Kannattaa tutustua Martin van Creveldin Culture of Wariin. C. argumentoi, että ihmisten kulttuureille sota on paljon enemmän kuin politiikan jatkamista toisin keinoin.

   Trilisser

   Poista
  2. No onhan se tavallaan antoisa tutkimuskohde. Poikkeuksellisuudessaan sota tietenkin tarjoaa lähes kaikessa vaihtoehdon tälle vaihtoehdottomalle globaaliselle tylsyydelle.
   Mutta sen verran luulen kirjoista oppineeni, että kaikki sen kokeneet ovat pitäneet sitä huonona ideana.
   Ylenpalttinen kiinnostus asiaan saattaa todistaa aikakauden infantiilia toivetta päästä tuohon tilaan. Ja pääseehän sinne.

   Poista
  3. Gospodin Vihavainen (ei ole piruilua), olet varmaan lukenut Niall Fergusonin Julman sodan (Pity of War)? Siinähän on kokonainen luku omistettu esimerkeille, joissa sodan kokeneet sanovat suoraan pitäneensä siitä. Lienee vaan niin, että nyky-yhteiskunnan ilmapiirissä vaikkapa sarjamurhaajaksi tunnustautuminen aiheuttaa vähemmän inhoreaktioita kuin sodasta pitämisen tunnustaminen.

   Juuri reilu viikko sitten luin loppuun amerikkalaisen ammattisotilas Rob Krottin muistelmat Bosniasta ja Somaliasta. Krottilla on taustana mm. viiden vuoden kulttuuriantropologian opinnot Harvardissa. Hän sanoo suoraan, että heti ensimmäisen armeija-ajan jälkeen ajatus siviilihommasta toimistossa tympäisi. Hän on sen jälkeen palvellut palkkasotilaana Bosnian kroaattijoukoissa, karenien sissijoukoissa Burmassa, Sudanissa islamisteja vastaan, Somaliassa jne. Kirjan kirjoitushetkellä (2008) hän oli yksityisellä turvafirmalla Irakissa.

   Trilisser


   Poista
  4. No tämähän on muuan tunnettu ihmislaji. Saattaa olla useitakin tyyppejä diagnostisoitavissa, mutta ainakin psykopaatit nimenomaan kaipaavat äärimmäisiä ärsykkeitä, sekä palkintoja että rangaistuksia. Jos ne saataisiin kaikkialta koottua johonkin sopivaan paikkaan, niin olisi kaikkien onni kun pääsisivät keskenään itseään toteuttamaan. Sodassa on se huono puoli, että se tuppaa koskemaan jmyös enemmistöä.

   Poista
  5. Ettei vain gospodin sorru nyt neuvostomenetelmiin ja turvaudu toisinajattelijoiden tyrmäämiseen kvasilääketieteellisin perustein...

   Oliko Lauri Törni mielestäsi "psykopaatti"?

   Rauha koskee myös enemmistöä. Ja toisin kuin sodassa, rauhanaikana kuolleisuus tahtoo olla 100 %.

   Trilisser

   Poista
  6. Unohtui mainita, että Vihavaisen pitäisi historioitsijana hyvin tietää, että tuskin yksikään historian merkittävä sota on militaristin aloittama. Militaristin määrittelen ihmiseksi, jolle sota itsessään on päämäärä. Vastakohtana pasifisti, jolle rauha itsessään on päämäärä. Samoin törkeimmät sotarikokset ovat aina olleet siviili-ideologien aivojen tuotosta.

   Unohtui mainita sekin, että "muuanteen tunnettuun ihmislajiin" kuuluvat mm. kaikki löytöretkeilijät Kolumbuksesta Jacques Cousteauhun, ilmailun pioneerit, avaruuslentäjät, vuorikiipeilijät, laskuvarjohyppääjät, syöksylaskijat jne. Ts. suurin osa niistä, jotka loivat ns. länsimaisen yhteiskunnan.

   Jos oikein haluaisi tulkita, niin Vihavaisen päämäärähän vaikuttaa olevan sama kuin äärifeministeille: miesten kuohitseminen. Esimerkiksi Alexis de Tocquevillehän paheksui sekä intiaaneja että aatelisia siitä, että näille sota ja metsästys olivat ainoat miehen arvoiset aktiviteetit. Muu oli akkojen puuhaa.Ja nykyisin kuohittujen miesten.

   Trilisser   Poista
 39. Kekkonen olikin ihminen omassa sarjasaan hänen henkiset voimavaransa olivat niin runsaat ,että siitä riitti useallekin sivupersoonalle. Hänen suuren valtansa juuret olivat toiminnasaan turvallisuuspolisissa nuoruus vuosinaan, hän tiesi kaikista kilpailioistaan yhteyksiensä kautta kaiken, siinä oli helppo pelailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvallisuuspoliisilla on yhä Suomessa käytössä luterilaisen kirkon henkilörekisterit, siksikin nimimerkin käyttö on suositeltavaa. Pienet vihreät miehet ovat täällä kaikkialla, sellainen on suomalainen, lapsenuskoinen "Pauli Räsänen"

   Muualla länsimaissa, mm. Ruotsissa henkilörekisterien pito on siirretty poliittiseen kontrolliin pois kirjanoppineilt, sen jälkeen kun ymmärrettiin natsien löytäneen niiden avulla sekä juutalaiset että nöyrimmät heidän vainoojansa.

   Poista
  2. Joku saksalainen poliitikko ehti Ukrainan tapahtumien pohjalta ihmettelemään miten hyvin Suomi on onnistunut pitämään venäläiset ulkona kaikesta.

   Poista
  3. vainoharhainen ilmapiiri saastutaa mielemme kun sitä oikein levitetään, kuten meidän iltapäivälehdet sekä mikä viellä nolointa yhteisesti kustantamamme yle lietsoo. Kieltäydyn olemesta mikään vieraan vallan puolesta taisteleva.Se mikä venäjän tavoitteissa on tuettava on multipolarisen maailmanjärjestyksen kehittäminen,en halua maamme olevan pelkkä globalismistisen maailmanjärjestyksen lakeija.

   Poista
 40. Minä nyt kyllä putosin kelkasta, mitä kukin haluaa viestittää minun sanoneen.

  Omaa tekstiäni haluaisin selventää vain yhdeltä kohdalta: Mitä tarkoitetaan sanonnalla; "Shit has hit the fan".

  Kyseessä on alatyylinen slangi sanonta, jonka lähes jokainen englantia äidinkielenä puhuva tunnistaa hyvin. Se viittaa meilläkin hyvin tunnettuun puolituhmaan tarinaan tai kaskuun ilmastointilaitteeseen ripulitilanteessa ulostamisesta.

  Sanonnan käytöstä ja taustasta vaikkapa:
  ===
  The expression [the shit hits the fan ] is related to, and may well derive from, an old joke. A man in a crowded bar needed to defecate but couldn't find a bathroom, so he went upstairs and used a hole in the floor. Returning, he found everyone had gone except the bartender, who was cowering behind the bar. When the man asked what had happened, the bartender replied, Where were you when the shit hit the fan?' [Hugh Rawson, "Wicked Words," 1989]
  Online Etymology Dictionary, © 2010 Douglas Harper
  ===
  Itse en sanontaa esittänyt, mutta se kääntynee suomeksi harvinaisen hyvin suoralla sanasta sanaan käännöksellä: "Paska osui tuulettimeen." Sanontaa käytetään juuri kuvaamaan tilanteita, joissa sanoja pääsee jälkikäteen sanomaan erittäin voimakkaasti ja alatyylisesti: Mitäs minä sanoin.

  Sitä mitä tässä nimenomaisessa tapauksessa irrallisena ilmaisuna paskalla on tarkoitettu ja miksi sanonta on esitetty englanniksi oli kritiikkini kohde.

  Tyylillisesti se ei minusta ainakaan vastaa tämän blogin tyylin tavoittelemaa tasoa.

  Muihin minun motiiveihini ja ajatuksiini tässä yhteydessä en halua ottaa kantaa, koska ne näyttävät olevan muiden kommentoijien tiedossa paremmin ja lopetan tästä aiheesta kirjoittamisen tähän.

  Timo Mustonen

  VastaaPoista
 41. Trilisserille. No, eikös Törni nyt ole selvä tapaus? Entä sitten? Toki miesten meininki tämän maailman on luonut. Muuten keräiltäisiin vielä käpyjä ja marjoja. Mitä voimme johtaa tästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä tapaus miten? Edistyksellisille jennikirveille hän on jotain, ei-edistyksellisille jotain muuta.

   Trilisser, M. A.

   Poista

Kirjoita nimellä.