lauantai 13. helmikuuta 2016

Suvereniteetin kysymyksiä



Pommitusnäytökset ja suvereniteetti


Wir jagten sie wie eine Herde
und der Teufel, der lachte dazu,
Ha, ha ha ha ha,
die Roten in spanischer Luft
und zur Erde,
wir ließen sie nirgends in Ruh.

Näinhän ne laulelivat Condor-legioonan pojat Espanjan retkellään silloin 1930-luvulla. Lienee aina yhtä hauskaa, kun pääsee lahtaamaan puolustuskyvyttömiä vihollisia, luulisin. En ole kokeillut edes tietokonepelissä.
Yleensä ilma-aseella (enkä tarkoita pelkästään ns. ilmakkoa) ei kuitenkaan sotia ratkaista, joskin poikkeuksena säännöstä saattaa olla esimerkiksi Serbian sota, jossa altavastaaja oli rationaalinen ja pian kypsyi havaitessaan tilanteen toivottomaksi. Tässä kohtaa lienee kuitenkin edelliseen kohtaan huomautettava, että Itävallan armeijan jääkärit käyttivät jossakin vaiheessa ilmakivääreitä, joihin saatiin pumppaamalla hirmuinen paine, mutta tämä on sivupolku päivän aiheesta eikä noillakaan aseilla liene mitään mullistavaa saavutettu.
Mikäli jokin alue halutaan ottaa haltuun, joutuu joku kuolevainen ihminen aina tekemään ns. paskaduunin eli kohtaamaan sen voitettavan armeijan silmästä silmään ihan maan pinnalla. Kuten viime aikoina on toistuvasti havaittu, vahvalla tekniikalla päästään kyllä sinne, minne halutaan, mutta sen jälkeen ne vaikeudet saattavat vasta alkaa, kun itsepäinen ja irrationaalinen vihollinen kostaa miehittäjälle jokaisessa sopivassa tilaisuudessa epäreilusti ja puskan takaa, hieman samalla tyylillä kuin sitä itseäänkin oli ahdisteltu.
Espanjan sota meni hieman toisin kuin Lähi-idän viime vuosien kahinat, mutta tuntuu siltä, että jo siellä saatiin esimakua siitä vaarallisesta euforiasta, joka saattaa vallata liian helposti menestyneen pommittelijan. Uebermut tut selten gut, kuten saksalaiset oppivat kantapään kautta, kun sitten aikansa jatkoivat riemumarssiaan.
Venäläiset näyttävät nyt myös kovin innostuneilta päästyään niin sanotusti näyttämään voimaansa isojen poikien seurassa, jonne tuntevat kuuluvansa. Venäläinen tarusto on tulvillaan sotaisen urotyön ja uhrautumisen mytologiaa. Hieman ennen ns. Suuren isänmaallisen sodan puhkeamista tuli muotiin toistella Nikolai Karamzinin lausahdusta, jonka mukaan venäläiset eivät ainoastaan osaa taistella, vaan myös rakastavat taistelemista!
Turha muistuttaakaan siitä, että sittemmin, tuon sodan jälkeen Jevgeni Jevtušenko sai paljon mainetta runollaan, Haluavatko venäläiset sotaa? Viimeistään siinä vaiheessa halut olivat jo vähissä, jos nyt tuo Karamzinin mahtaileva fraasi oli koskaan todella pitänyt paikkaansa muiden kuin harvojen yksinkertaisten sielujen kohdalla. Varsin todennäköisesti heidänkin mielenhäiriönsä ennen pitkää parani rintamalla.
Joka tapauksessa on merkille pantavaa, etteivät venäläisetkään ole halunneet sijoittaa Syyriaan maajoukkojaan eikä siellä ole tainnut näkyä myöskään niitä ihmeaseita, jotka propaganda on kuvannut voittamattomiksi. Propaganda nyt on propagandaa ja todellisuus on sitten erikseen. Näin se on ollut ja tulee olemaan.
Neuvostoliitto sai maistaa ylimielisyyden hedelmiä vietyään joukkonsa Afganistaniin vuonna 1979. Propagandalta loppuivat siellä eväät kesken. Suurta kansansuosiota eivät tuottaneet myöskään Tšetšenian sodat, vaikka niistä ensimmäisessä nuorukaiset luotettavana pidettävän tahon mukaan kuolivat hymy huulillaan. Imperialismin hintaa ei tuossa vaiheessa oltu innokkaita maksamaan.
Mutta nyt Tšetšenia on taas rauhallinen, kuten se oli 1800-luvulla sen jälkeen kun venäläiset joukot olivat jyränneet sitä tasaiseksi muutaman vuosikymmenen ajan. Saavutus on varmasti kansallisesti tärkeä ja erityisen tärkeää on, että väkivalta on siellä ulkoistettu. Jostakin kummallisesta syystä lännessä usein unohdetaan, että Venäjä on joutunut kärsimään terrorismista hyvin paljon, mutta myös onnistunut  antamaan sille kovia iskuja.
Syyria saattaa olla pahempi paikka. Jonkun täytyy sielläkin tehdä ne paskaduunit ja sen on paljon epäkiitollisempi asia kuin kunnian ottaminen liki puolustuskyvyttömien paimentolaisten jahtaamisesta ilmasta käsin. Aina silloin tällöin leviää huhuja Venäjän maavoimista, jotka operoivat Syyriassa, mutta merkittävää näyttöä ei taida olla. Tuollaisiin paikkoihin on helppo mennä, mutta sieltä on hankala lähteä.
Jostakin on nyt ilmaantunut neropatteja, jotka selittävät koko Venäjän toiminnan Syyriassa siitä, että tarkoituksena on horjuttaa Eurooppaa ajamalla ihmisiä pois kotiseuduiltaan. Tämä taitaa mennä samaan sarjaan kuin se ajatuspörriäinen, jonka mukaan Venäjä pystyy uhkaamaan Eurooppaa päästämällä alueensa kautta sinne turvapaikanhakijoita.
Mikäli maailmassa on sellaisia avuttomia maita, jotka eivät pysty estämään halukkaita maahantunkeutujia saapumasta alueelleen nauttimaan täysihoitoa, saavat ne kyllä syyttää itseään siitä, että tulijoita riittää. Ja mikäli nuo maat vielä lisäksi päästävät alueelleen kaikkia muitakin halukkaita, esimerkiksi vieraiden maiden sotakoneita ilman sen kummempaa syytä, herää tarkkailijassa kyllä jo epäluuloja niiden elinkelpoisuutta kohtaan.
Mikäli maamme hallitus haluaa tulla otetuksi vakavasti, sen kannattaa aina perustella, miksi se milloinkin sallii alueelleen saapumisen. Muuten herää epäilys siitä, ettei sillä lainkaan ole kykyä tai halua täyttää suvereenin valtion perusvelvollisuuksia, jollaisista aikoinaan puhuttiin tuossa kuuluisassa YYA-sopimuksessa, joka lähti juuri siitä perusajatuksesta, että Suomi haluaa ja kykenee hallitsemaan valtioaluettaan. Onko tilanne nyt tosiaan ratkaisevasti huonontunut?

25 kommenttia:

  1. "Mikäli maailmassa on sellaisia avuttomia maita, jotka eivät pysty estämään halukkaita maahantunkeutujia saapumasta alueelleen nauttimaan täysihoitoa, saavat ne kyllä syyttää itseään siitä, että tulijoita riittää"

    Naulan kantaan. Tähän on helppo yhtyä.

    "Ja mikäli nuo maat vielä lisäksi päästävät alueelleen kaikkia muitakin halukkaita, esimerkiksi vieraiden maiden sotakoneita ilman sen kummempaa syytä, herää tarkkailijassa kyllä jo epäluuloja niiden elinkelpoisuutta kohtaan."

    Ei pidä mennä halpaan. YYA aikana, kun osa koneista oli NL:sta, lento-osastot vierailivat puolin ja toisin. Sekin oli rutiinia sovitun ohjelman mukaisesti.

    Nyt kun koneet on hankittu USA:sta niin myös sieltä on vierailtu jo aiemminkin. Meiltä vain on hieman pitempi matka vastavierailuille.

    Kyse oli YYA aikana hyödyllisestä tietojen vaihdosta niin nytkin.

    Turhaa kohua taholta, joka ei ymmärrä, että Venäjä ei ole enää kommunistimaa.


    VastaaPoista
  2. Paljon olisi pitänyt aikanaan kysyä ettei olisi liitytty EU:hun. Tavallinen tossunkuluttaja on oppinut tykkäämään euroista ja matkustamisenvapaudesta niin, että mieluummin eroaa maailmasta kuin EU:sta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua vaivaa ihan mahdottomasti se, miten minun "matkustusvapauteni" voisi muuttua, jos rajoilla katsottaisiin passi. Minulta nimittäin katsotaan ja on katsottu aina passi, kun menen lentokoneeseen tms. Ja se on minusta hyvin asiallista niin. Ei minkään sortin ongelma koskaan.

      Rahanvaihto ei rajoittaisi matkustamistani mitenkään – ei se rajoita menemistäni esim. Ruotsiin, USA:aan tai Venäjälle. Vaivoista pienin. Varsikin kun kortti käy kaikkialla ja kortti suorittaa rahanvaihdon automaattisesti.

      Nämä matkustuksen helppous -puheet hintana monen miljardin luokkaa olevista jatkuvista ja yhä pahenevista ongelmista kuuluvat samaan sarjaan kuin se höpötys, että tänne tulevat irakilaiset, afgaanit ja somalit ovat kaikki koneinsinöörejä ja sukunimiltään lähinnä vain Fazereita, Finalysonja ja Serlachiuksia.

      Tosin tämäkin höpötys on kyllä jo nyt vähän vaimenemaan päin, kun faktat tuppaavat kaikesta hillinnästä huolimatta esiin.

      Poista
    2. Rooman koneessa säikähdin huomatessani passin jääneen kotiin, mutta ei sitä kysyttääkään.Tuntui kivalta, vaikka ei sitä täällä mainosteta että Schengen maissa ei tarvita. Enkä kaivannut liirojakaan.

      Poista
  3. Kuten tami tai Stub sanoisi kolme pointtia ja syytä venäjän toimille. Ensiksi kokeilla ja samalla markkinoida uusia sotavempeleitä. Toiseksi osoitaa mukavuudenhaluisille europpalaisille ,mitä pahimmillaan olisi edessä jos. Sekä kolmanneksi ja tärkeimmäksi varmistaa masiivinen syyrian jällenrakennus projekti, yhteistyökykyisille tahoille ja venäjä ja assadin hallinto on se joka määrää standardit.

    VastaaPoista
  4. Juuri noin. Tänäänkin koko media Venäjän kimpussa että sieltä tulee väkeä rajan "yli."
    Jos Suomi on (vielä) jonkinlainen valtio EU:sta huolimatta, niin kai me se raja osataan sulkea ja kyetään sulkemaan.

    Oma vika tämä munattomuus rajoilla, itä- ja länsi, on, kokonaan.

    vantaalainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Hetkinen, kysymys on myös maamme imagosta, osana länsimaista vetovoimaista arvoyhteisöä, emme kai tahdo leimutua itäeuroppalaiseksi.Kylmänsodan etuvrtiossa juuri meidän täytyy ottaa vieraamme hyvin vastaan vapaaseen maailmaan.Pietarista piakkoin meille saapuu muutamasatatuhatta seksuaalisesti poikkeavaa yksilöä, jotka myös ovat suojan tarpeessa. Jos emme toteuta rooliamme osana vapaatamaailmaa, olemme vaarassa joutua vaikkapa muiden arvoyhteisömme osien boikotoinnin kohteeksi.

      Poista
    3. Pauli, tämän "vetovoimaisen länsimaisen arvoyhteisön" vetovoimaisuus on kyllä tuottanut sellaisen buustin meille vieraita arvoja että se vetovoimaisuus on kyllä monen alkuperäisen, etnisen eurooppalaisen, mielessä vähentynyt jyrkästi. Kansallinen terve itsekkyys voisikin olla nyt se kaikkein järkevin valinta, mutta emme enää kykene siihen. Olemme jotenkin kuohineet itsemme. Odotamme passiivisena mitä " isot herrat" "kriisikokouksissaan" keksivät. Tuskinpa mitään mikä voisi rynnäkön pysäyttää. Mainitsemasi arvoyhteisö murenee kuin kuiva korppu. Yhteisö (euro, Nato, Schengen) jää, arvot vaihtuvat päiväkurssin ja päivän sentimentalismin hengessä. Vapaa maailma? No joo, toiselle vapaampi kuin toiselle. Suojan tarpeessa me tässä olemme yhtä lailla.

      Poista
    4. Luku-ja kirjoitustaitoiset pakolaiset seuraavat liikenneopasteita Saksaan tai viimeistään Ruotsiin. Meille riittää lähinnä muita.

      Poista
  5. Vielä täältä Vantaalta. Näiden alle peistaamani blogistin virkkeiden toivoisin leviävän laajempaakin mietiskelyyn:

    "Mikäli maailmassa on sellaisia avuttomia maita, jotka eivät pysty estämään halukkaita maahantunkeutujia saapumasta alueelleen nauttimaan täysihoitoa, saavat ne kyllä syyttää itseään siitä, että tulijoita riittää. Ja mikäli nuo maat vielä lisäksi päästävät alueelleen kaikkia muitakin halukkaita, esimerkiksi vieraiden maiden sotakoneita ilman sen kummempaa syytä, herää tarkkailijassa kyllä jo epäluuloja niiden elinkelpoisuutta kohtaan.
    Mikäli maamme hallitus haluaa tulla otetuksi vakavasti, sen kannattaa aina perustella, miksi se milloinkin sallii alueelleen saapumisen. Muuten herää epäilys siitä, ettei sillä lainkaan ole kykyä tai halua täyttää suvereenin valtion perusvelvollisuuksia, jollaisista aikoinaan puhuttiin tuossa kuuluisassa YYA-sopimuksessa, joka lähti juuri siitä perusajatuksesta, että Suomi haluaa ja kykenee hallitsemaan valtioaluettaan. Onko tilanne nyt tosiaan ratkaisevasti huonontunut?"

    Itselleni on lähes ylitsepääsemättömän vaikea psykologinen rasti hyväksyä se että Suomi ei todellakaan ole enää omissa käsissään, vaan rajan yli voi milloin mistäkin ilmansuunnasta voi tupsahtaa ketä ja mitä tahansa ilman että meillä asiaan on juuri mitään sanomista.
    Jopa Kekkosen suomettuneina YYA-aikoina tuntui pallo olleen enemmän omassa hallussa. Schengen on ikään kuin sama asia kuin ne kuuluisat Moskovasta ehdotetut yhteiset sotaharjoitukset, mutta sillä isolla erotuksella että jälkimmäisten toimeenpano kyettiin taitavalla ja omalla
    ( ! ) politiikalla torjumaan. Schengenin, EU:n ja euron maatamme muuttavia dramaattisia vaikutuksia emme kykene torjumaan enää edes teoreettisesti, koska olemme antaneet pikkusormen jälkeen koko käden "lännen" suuhun.

    Onko Suomi suvereeni valtio enää? Rajoillahan se näytetään tai jätetään näyttämättä. Tällä hetkellä ainakaan ei näytä hyvältä kummallakaan rajalla.

    vantaalainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko Suomi enää suvereeni valtio?
      No eihän se sitä ole ollut 20:een vuoteen. Integraatiokehityksen tässä vaiheessa on tullut jo selväksi, missä kelkassa istutaan ja kenen lauluja täällä lauletaan (Zum Wohl!)

      Pitäisikö Suomen sitten olla jälleen suvereeni, omista asioistaan päättävä itsenäinen valtio ?
      Eivätkös nuo itsekkäät, ainoastaan omia etujaan ajavat kansallisvaltiot ole jo hiipuneet historian Unholaan, kuten viime vuosikymmenten globalisaatiomantra on rummuttanut?
      Vai onko sittenkin EU, länsimaisten arvojen puolustajana pelkkä unikuva ja illuusio?

      Kansainvaellusten aikoina rajat vuotavat ja kansat ja kulttuurit sekoittuvat, hakevat uudet kombinaatiota ja uudet uomansa. Jotain isompaa muutosta on selvästi liikkeellä ja globalisaatiokehityksen seurausten railakkaat tuulet ja mainingit ovat saapuneet raukoille rajoillemme ja rannoillemme.

      Kysymys isolla Koolla kuuluukin : Onko aika rakentaa patoja vai siltoja? Voiko jollain olla tähän kysymykseen oikeaa vastausta ?

      Oma vastaukseni on : Elämme jännittäviä aikoja.


      Savon Arola

      Poista
    2. Savon Arola kysyi: "Voiko jollain olla tähän kysymykseen oikeaa vastausta?"

      Savon jääkäri vastaa: Kohtalo lie se reservaatti-intiaanin sulkeutunut katse. Varsinkaan, kun suu ei kovin helposti enää väänny stubbilaiseen sardooniseen hymyyn.

      "..rajan yli voi milloin mistäkin ilmansuunnasta voi tupsahtaa ketä ja mitä tahansa.."
      Tai kuten Karl Marx sanoi: "Historia toistaa itseään, ensin tragediana, sitten - farssina" - puhuessaan Napoleon III:n valtaannoususta.

      Ei tässä enää auta kuin kierkegaardilainen ironia tätä paraatia vastaan; tai kasarilainen sotilasfarssi:

      https://youtu.be/rR1A24Ox3GE?t=9m32s

      Poista
  6. "Venäjän Tie perikatoon"

    Presidentti Putin tarttuu jokaiseen historialliseen "oljenkorteen" selittääkseen jotain, luodakseen jotakin kuvaa. Neuvostoliiton romahdus oli geopoliittinen katastrofi. Sen havaitsemiseen riittää yhtäkin silmää. Miksi Putin ei huomannut, että kyseessä oli itse asiassa koko reaalisosialismin romahdus maailmanlaajuisine systeemeineen.

    Taannoin Putin väitti että se olikin Leninin kansallisuuspolitiikka, joka atomipommin tavoin romutti Neuvostoliiton. Putin ei taidakaan tuntea Venäjän historiaa Leniniä kauemmas, että se olikin Dekabristien poliittinen ohjelma, joka määräsi että Venäjän kaikki kansat tulee venäläistää. Tässä tehtävässä Stalin ja Brezhnev onnistuivat niin, että todellista kansallista elämää on jäljellä enää ehkä vain tataareilla, valtaosalla muista kansoista jäljellä on vain ns. рожки да ножки eli värikkäät kansallispuvut ja kansalliset kulinaariset ohjeet. Dekabristien poliittisessa ohjelmassa muuten puitiin kovasti nyrkkiä Suomen suuntaan. Venäläinen aatelisto aavisti, että Suomen venäläistäminen ei tapahdukaan käden käänteessä.

    Venäjän heikkenevästä, vain öljystä ja kaasusta riippuvaisesta taloudellisesta tilanteesta on puhuttu paljon. Miksi Putin ei ihmettele sitä, että missä ovat taloudellisen kehityksen todelliset stahanovilaiset, kaikennäköisten innovaatioiden luojat?. Jos hän yrittäisi vastata kysymykseen miksi Venäjän "inhimillinen aines" on niin heikko, niin Putinin olisi pakko kertoa, että toteuttaessaan yksityisomistuksen lopettamista maksimaalisesti bolshevikit vain tuhosivat ihmisisä fyysisesti. Samoin kävi myös sivistyneistölle, joista onnekkaimmat pääsivät karkuun Länteen ja ovat siellä yhä vieläkin. Venäjälle kävi niin, kuten runoilijanero Aleksandr Pushkin, Dekabristien aikalainen, ennusti: edessä on vain haljennut kaukalo, разбитое корыто.

    Münchenin turvallisuuskokouksessa pääministeri Medvedev muistutti Putinin puhuneen samaisessa tapahtumassa vuonna 2007 ja ennustaneen Euroopalle huonoja aikoja:

    Премьер-министр России Дмитрий Медведев в ходе выступления на Мюнхенской конференции по безопасности отметил, что тревожные прогнозы, данные президентом Владимиром Путиным здесь же, в 2007 году, полностью оправдались: единой Европы нет, конфликты на востоке обострились, наступил миграционный коллапс, отношения между странами испорчены. «Третья мировая встряска» никому не нужна, заметил российский премьер, и указал пути решения проблем.
    13 февраля 2016, 13:43
    http://www.vz.ru/politics/2016/2/13/794059.html

    Venäjä kehitystä on seurannut tarkasti mm. miljardööri Soros, jonka mielestä Putinin päämääränä on Euroopan tuhoaminen pakolaistulvan avulla:

    Источник: "Брянск.Ru" - В мире http://aafnet.integrum.ru.helios
    Дата выпуска: 11.02.2016 16:29
    Заглавие: Сорос поразил лживым "пророчеством"
    Лидеры США и Европы совершают огромную ошибку, считая президента Владимира Путина своим союзником в борьбе с "Исламским государством". Цель президента России состоит в разрушении ЕС. И лучший способ сделать это – наводнить Европу беженцами из Сирии. Так что Путин представляет для Евросоюза большую угрозу, чем "ИГ", отметил "пророк апокалипсиса" и президент Фонда Сороса в статье для британской The Guardian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilemättä noin.

      Kummastuttaa vain, miksi myös meillä "edessä on vain haljennut kaukalo, разбитое корыто", vaikka olemme tehneet kaiken täällä parhaiden EU-käytäntöjen ja länsimaisten euronormien mukaan, solidaarisesti.

      Poista
    2. Globaalissa maailmanpolitikassa tulee olemaan tapahtumarikas vuosi, vuodenkuluttua näet Yhdysvaltihin valitaan uusi maailman ruhtinas. Tällähetkellä näytää vahvasti siltä ,kuin uuskonservatiivinen fraktio olisi joutumassa väistymään. Niin Trump kuin Sanderskin ovat oleet epäileväisiä tuon suuntauksen järkevyydestä, siksi koska aikaikkuna tuon idean mukaiselle politikalle uhkaa sulkeutua, myös meillä eräät keskeneräiset hankeet turvallisuuspolitikassa koetetaan nopeasti viedä maaliin.

      Poista
    3. "Kummastuttaa vain, miksi myös meillä "edessä on vain haljennut kaukalo, разбитое корыто", vaikka olemme tehneet kaiken täällä parhaiden EU-käytäntöjen ja länsimaisten euronormien mukaan"

      Tässä on pakko jossitella, että kaikki (myös kauppa Venäjän kanssa) olisi mennyt paljon paremmin, jos

      -- jos Venäjän "suvereenin demokratian" lainsäädäntö ei olisi ollut muokattu istuvaksi ainoastaan Putinille, seuraavaksi hänet voitaneen julistaa elinikäiseksi presidentiksi

      -- jos Venäjän "suvereenidemokratia" ei olisi julistanut peliä ilman sääntöjä

      -- jos Venäjällä olisi ollut intellektuaalista potentiaalia hoitaa bolshevistisen kataklysman seuraukset

      -- jos Venäjä olisi välttynyt hybridisodalta Krimillä ja Itä-Ukrainassa

      -- jos Venäjän teollisuus ei olisi ollut pääosin sotateollisuutta (Syyrian sota toimii mm. mainoskampanjana)

      -- jne.

      Poista
    4. Aha. Venäjän ja Putinin vika tämä Suomenkin talousahdinko. On se sälli, on.

      Toisaalta voidaan ajatella niinkin, että jos EU- ja USA eivät olisi vieneet arabikevättä Maidanille ja ollet puskemassa sitä siitä edelleen kohti Punaista toria ja haaveissan jopa Taivaallista aukiota, kaikelta tältä olisi vältytty.

      Vai oliskohan se nyt vain niin, että Suomi on vain jättänyt taloutensa ja asiansa hoitamatta. On vain oltu kilttejä, jotta Merkelin-täti ei suutu ja antaa viran, on jätetty tekemättä kaikki ne uudistuset, jotka esim. Ruotsi on jo aikaa sitten taloudessaan, ay-rakenteissaan jne. tehnyt, koska Ruotsi on katsonut asiakseen vastata itse istestään.

      Itse olen sillä kannalla, että muiden syyttely Suomen ongelmista on todella surkeaa ruikutusta. Niillä korteilla on pelttava, jotka kädessä ovat. Niin muutkin joutuvat tekemän.

      Poista
    5. Niin. On se yhtä helvettiä, ettei kaikki mene hyvin, vaikka tehdään, kuten käsketään eli parhaalla mahdollisella tavalla.
      Mutta onko tässä byrokratisoidussa naisvetoisessa systeemissä enää edes tilaa valtiomiehelle? Ainakaan valtuuksia ja vaikutusvaltaa ei ole, vaikka näkemyksiä saattaisi ollakin. Taitaa tämä Suomi nyt olla tuomittu ikuiseksi reagoijaksi ja tottelijaksi, jonka on pidettävä napinat mahassaan ja hankittava nöyryyspisteitä, jollaisista edes Tanska ja Ruotsi eivät ole kiinnostuneita.

      Poista
    6. Jos venäjän kauppamme toimisi likinormalisti, ei meillä olisi taantumaa. Kaiken lisäksi taloudellinen asemamme on onnistuttu puhumalla saamaan pahemmaksi mitä se todellisuudessa on . Kansalaiset makuuttavat pankkien tileillä 85 miljardia lisäksi eläkerahastojen omistusmassa maailmalla seikkailevissa suomalaisomisteisissa yrityksissä on 180 miljardia. Uschanffin uusin teos on nimeltään hätä on tarpeen, jotenkin aikaautemme mediamyllärit ovat onnistuneet lumoamaan kansan, suorastaan maailmanlopun fiiliksiin.

      Poista
    7. "jos EU- ja USA eivät olisi vieneet arabikevättä Maidanille ja ollet puskemassa sitä siitä edelleen kohti Punaista toria ja haaveissan jopa Taivaallista aukiota"

      Tässä kyllä arvoisa (Matias K. 13. helmikuuta 2016 klo 18.33) paljastaa historiallisen tietämättömyytensä Punaisen torin ja Taivaallisen aukion suhteista.

      Stalin väitti aikoinaan että kiinalaiset kommunistit ovat kuin retiisi. Ne ovat punaisia ulkoapäin, mutta valkoisia sisältä. Nikita Hrushtshevin aikana taas oli vallalla teoria siitä, että jos kohta ensimmäinen maailmansota sai aikaan yhden sosialistisen maan, ja toinen maailmansota sai aikaan kokonaisen sosialistisen maailmanjärjestelmän, niin kolmas maailmansota tekisi varmasti koko maailmasta sosialistisen/kommunistisen.

      Kiinalaiset toverit eivät lähteneet mukaan tähän viimeksi mainittuun projektiin, vaikka ydinase oli heidän hallussaan jo vuosia. Ja kauan ennen Brezhnevin kuolemaa kiinalaiset toverit julistivat kansalleen: rikastukaa. Sitä kiinalaiset ovatkin tehneet jo useita vuosikymmeniä. Venäläiset taas ovat pahasti jäljessä eikä valoa tunnelissa ole vielä näkyvissä.

      Mutta Heureka! Vanäjällä on miljardöörejä enemmän kuin Amerikassa!

      Poista
    8. Kiitän opastuksesta. Mutta heikkosaattoisuuttani en pysynyt aivan perässä.

      Niinkö siis, että kun me, "länsi", haluamme nyt hyvän hyvyyttämme korjata Venäjän meidän parempien ja moraalisesti niin kovasti ylevämpien ja oikeiden arvojemme mukaiseksi - ja siinä sivussa tehdä hieman hilloa Venäjän markkinoilla ja resursseilla - niin tämä meidän vastaava halumme ei ulotu Kiinan vastaavaan korjaamiseen, jos tilaisuus tulisi?

      Siis, jos Maidan olisi saatu Punaiselle torille saakka, olisiko se riittänyt meille, vai olisiko ruokahalua vielä riittänyt siitä edelleen itään päin?

      Poista
  7. Kuten Vihavainen kiteytti, "byrokraattinen naisvaltainen systeemi". Kriiseissä on historiallisesti ollut kysyntää huonosti koulutetuille miehille. Nyt on hyvin koulutetuilla naisilla näytön paikka. -jussi n

    VastaaPoista
  8. Alussa siteeratun laulun iskevä sävelmähän otettiin jo muutaman vuoden päästä SS-uusiokäyttöön Operaatio Barbarossan yhteydessä, uusituin sanoin:

    Wo wir sind da geht's immer vorwärts,
    Und der Teufel der lacht nur dazu!
    Ha, ha, ha, ha, ha!
    Wir kämpfen für Deutschland,
    Wir kämpfen für Hitler,
    Der Rote kommt nie mehr zur Ruh'.

    Ja siinä olikin joukko jolta luonnistui paskaduunin tekeminen ja silmästä silmään kohtaaminen.

    VastaaPoista
  9. No onnistui ja onnistui. Paskaista jälkeä tuli, mutta Berliinissä -45 olisi voinut kysyä, että kannattiko.

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.