tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post6316268904034136709..comments2024-03-28T09:15:29.569+02:00Comments on Vihavainen: Herkkujen valioitaTimo Vihavainenhttp://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-35281520796547413282019-11-16T16:55:55.553+02:002019-11-16T16:55:55.553+02:00Koton Paimjos syksysi nostettim perunoi. Sit naate...Koton Paimjos syksysi nostettim perunoi. Sit naateis ja risuist tehti nuatio ja hiilloksem panttim potui! Niist tuli iha musti, käsines syätti, siin kuare al oli kaikkist parast ja naama oliva kyl aika noes, hih!Pekka S-to.https://www.blogger.com/profile/10537772079338950916noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-75807812802664653162019-11-16T11:57:09.667+02:002019-11-16T11:57:09.667+02:00En mielellään väittäisi vastaan ruokagurulleni, mu...En mielellään väittäisi vastaan ruokagurulleni, mutta kyllä minusta rosamundastakin saa käypäistä kun tekee uuniperunoita lisäkkääksi isoista perunoista jonkin uunipadan kanssa, jolloin aika on 2-3 tuntia. Mainittuja lajikkeita pitää kuitenkin kokeilla, voihan sitä olla väärässä, kun ei ole paremmasta tähän asti tiennyt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-8891868458913371052019-11-15T20:17:12.687+02:002019-11-15T20:17:12.687+02:00No jaa, näin läskigeenisenä terveyshörhönä olen r...No jaa, näin läskigeenisenä terveyshörhönä olen rajoittanut perunoiden syönnin uusiin perunoihin tai sitten jos löydän luomutorilta violetin värisiä alkuperunoita. Lisukkeena suolaista luomuvoita tai kanttarellikastiketta. Tänään kyllä tuolla vuorilla patikoinnin jälkeen söimme kaurista kevyesti paistettujen perunoiden kanssa, jälkkäreineen ja juomineen 15 euroo. Kaurista oli niin paljon, ettei tällaisen vanhan kääkän mahaan kaikki perunat mahtuneetkaan.Affuhttps://www.blogger.com/profile/07001393920538356484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-84931443430190135362019-11-15T16:19:46.244+02:002019-11-15T16:19:46.244+02:00"Monihan nauttii uuniperunansa esimerkiksi sa..."Monihan nauttii uuniperunansa esimerkiksi savukalatahnan tai muiden, usein maultaan hyvin voimakkaiden ruokien kanssa. Silliäkin näkyy käytettävän."<br /><br />Itse olen käyttänyt myös mätitahnaa tuohon tarkoitukseen, siis ei toki mitään kallenkaviaaria tms putkipursotteita, vaan ihan semmoista itse väännettyä. Helppo resepti kaiken lisäksi; <br /><br />Otetaan pikkupurkillinen mätiä (esim. lohenmäti käy mainiosti tähän), keskikokoinen sipuli sopivan hienoksi pilkottuna sekä purkki smetanaa ja nämä vatkataan käypäisessä kulhossa keskenään sopivan tankeaksi tahnaksi. <br /><br />Mausteena voi käyttää esim. ruohosipulia, sipulinvartta, tilliä ja pikku ripauksen sitruunapippuria. Myös muutaman tipan sitruunamehua voi lisätä niin halutessaan. Suolaa sen sijaan ei tarvitse lisätä lainkaan, purkkimäti on yleensä senverta voimakassuolaista itsessään, että piisaa hyvin semmoisenaan. <br /><br />Kun antaa sekoituksen tekeytyä muutaman tunnin jääkaapissa niin että maut sekoittuvat sopivasti keskenään, niin a vot! Sopii myös erinomaisen hyvin joulupöytään esim. sillin, graavilohen, sienisalaatin, punajuurten, suolakurkkujen yms. kera tarjottavaksi alkupalaksi.<br /><br />-J.Edgar-Anonymousnoreply@blogger.com