tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post8112735226062508069..comments2024-03-28T14:46:16.656+02:00Comments on Vihavainen: SilakkalaatikkoTimo Vihavainenhttp://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-12873588187181874162014-11-01T08:51:28.464+02:002014-11-01T08:51:28.464+02:00Samaa mieltä. Antoisaa ruokailuhetkeä!Samaa mieltä. Antoisaa ruokailuhetkeä!Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-9860605043956774012014-10-31T22:13:07.720+02:002014-10-31T22:13:07.720+02:00Harrastan metsästystä, kalastusta, sienestystä ja ...Harrastan metsästystä, kalastusta, sienestystä ja marjastusta. Siitä on saanut todella kulinaariset ainekset ruokapöytään. Viime viikonloppuna oli padassa haudutettua teeripaistia nauriiden, porkkanoiden, sipuleiden kanssa. Mukana silavasiivuja antamaan mehevyyttä. Ruokapöytään muusia ja puolukkasurvosta. Suomalainen riista on syytä pitää kokatessa yksinkertaisena; ei mitään turhaa kikkailua. Tuon ohjeen mukaan laadittua muikkulaatikkoa onkin tämän viikonlopun ateriana!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-59392467150195777072014-10-31T09:47:18.202+02:002014-10-31T09:47:18.202+02:00Voi olla, että kmuikutkin menettävät makuaan liian...Voi olla, että kmuikutkin menettävät makuaan liian voimaperäisen siivoamisen takia. Itse peratut ovat maukkaampia. Ja hyvä tulee, kun panee kilon muikkuja ja neljänneskilon voita. Ei mitään vettä! Tuore sipuli ja tilli eivät pahenna ja suomaa tietenkin tarvitaan.Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-25951311882137093922014-10-31T09:45:20.210+02:002014-10-31T09:45:20.210+02:00Hyvä alku ja lisäksi konkretiaa lähialueiden varus...Hyvä alku ja lisäksi konkretiaa lähialueiden varustelusta, kybersodasta ja propagandahyökkäyksestä esimerkiksi.Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-24408573293389162472014-10-31T07:10:17.822+02:002014-10-31T07:10:17.822+02:00Arvoisa professori Aamulehdessä ehdotitte sopimust...Arvoisa professori Aamulehdessä ehdotitte sopimusta Suomen ja Venäjän välille.<br />Sopisiko seuraava muotoilu aluksi:<br /><br />1 artikla<br /><br />Sopimuspuolten suhteet perustuvat YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan mukaisesti kansainvälisen oikeuden periaatteisiin kuten täysivaltaiseen tasa-arvoisuuteen, pidättymiseen voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä, rajojen loukkaamattomuuteen, alueelliseen koskemattomuuteen, riitojen rauhanomaiseen ratkaisemiseen, sisäisiin asioihin puuttumattomuuteen, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamiseen sekä kansojen oikeuksien samanarvoisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen. Sopimuspuolet täyttävät vilpittömästi kansainvälisen oikeuden velvoitteet ja edistävät hyvän naapuruuden hengessä keskinäistä yhteistyökumppanuuttaan sekä yhteistyötään kaikkien maiden kanssa.<br /><br />Sakkehttps://www.blogger.com/profile/13277749228024364516noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-9612297314451147982014-10-31T01:47:02.515+02:002014-10-31T01:47:02.515+02:00Menee makuasioista intoiluksi, mutta sehän ei ole ...Menee makuasioista intoiluksi, mutta sehän ei ole kovin vakavaa. Silakalla ja muikulla ei ole muuta yhteistä kuin koko ja rasvaisuus. Minun makuuni muikku on verraton herkku ja silakkaakin voi syödä, jos kunnollista savusilakkaa sattuu saamaan. Molempien mainetta rasittaa se, että erinäiset suurkeittiöt ja työmaaruokalat tarjoilevat niitä. Nykyisin ei kyse ole siitä, etteivätkö työmaaruokalat osaisi valmistaa ruokaa. Kyllä ne osaavat. Ongelma on siinä, että silakka ja muikku ovat pieniä ja rasvaisia kaloja, jotka eivät kestä pitkällistä kuljetusta, rumpsutusta eivätkä massakäsittelyä. Ne on saatava pannulle, tai miten kukin ne sitten valmistaakin, muutamassa tunnissa, mieluiten suoraan järveltä tai mereltä tuotuna. <br /><br />Oma suosikkini on yksinkertaisista yksinkertaisin. Suoraan järveltä tuodut muikut kieräytetään suolalla maustetuissa ruisjauhoissa ja paistetaan voissa. Toisena samanveroisena vaihtoehtona tietysti halstraaminen. <br />Strix Senexhttps://www.blogger.com/profile/13198656977128855744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-61291309531527724612014-10-30T19:25:53.784+02:002014-10-30T19:25:53.784+02:00Tuo blogistin silakkalaatikko ja esim. läskisoosi,...Tuo blogistin silakkalaatikko ja esim. läskisoosi, kalakeitot, karjalan paisti, porsaankyljykset, kaalikääryleet, paistetut ja savustetut suomalaiset meri- ja järvikalat, kaalilaatikko, sienikastike jne. Suomessa täytyy oikeasti olla maailman parhaat ruoat. Onneksi minulla oli iäkkäät vanhemmat jotka ehtivät minut tutustuttaa k u n n o n ruokaan ja vierailuni "etno"ruokailun parissa jäi lyhyeksi siirtymäriitiksi, tosin kyllä nepalilaisistakin saa ihan hyvää "niiden karjalan paistia." Haudutettu liha on aina hyvää hyvin haudutettuna. <br /><br />Punainen liha ja valkoinen kala! Mikä onni ne ovatkaan ihmiselon kurjuuden kanssa kamppailevan lohdutukseksi. <br /><br />JopeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-24766903475168185322014-10-30T18:41:39.361+02:002014-10-30T18:41:39.361+02:00Jos kirjoitat keittokirjan asianmukaisine johdatus...Jos kirjoitat keittokirjan asianmukaisine johdatusteksteineen, tässä on yksi ostaja. Anonymousnoreply@blogger.com