tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post2659422061779716831..comments2024-03-28T12:37:30.991+02:00Comments on Vihavainen: Katse kyökin puolelleTimo Vihavainenhttp://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-52069815700254949772019-08-03T08:21:22.556+03:002019-08-03T08:21:22.556+03:00Molemmissa on huomioitava taso. Molemmissa on huomioitava taso. Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-17810970012315460502019-08-03T07:38:55.724+03:002019-08-03T07:38:55.724+03:00"Lähinnä makuasioista ja politiikasta kannatt..."Lähinnä makuasioista ja politiikasta kannattaa kiistellä, aritmetiikasta ei."<br /><br />No ehkä vähän voi siitäkin (lukekaapa kommentitkin) ):(:<br /><br />https://www.rt.com/news/465573-viral-math-equation-twitter-war/Veijo Hoikkahttps://www.blogger.com/profile/02850853520100295940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-56058005940440184052019-08-02T17:00:50.992+03:002019-08-02T17:00:50.992+03:00Sanokaamme, että makuasioista on hauskinta kiisteĺ...Sanokaamme, että makuasioista on hauskinta kiisteĺlä, mieluiten hyvässä seurassa ja ruokapöydässä asianmukaisine ruokajuomineen.<br /><br />Politiikasta kiisteltäessä seura on valittava tarkoin ja varmistettava juomien määrä: riittävän vähäinen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-69244529119440326542019-08-02T16:53:35.962+03:002019-08-02T16:53:35.962+03:00Ah, ahventa!Ah, ahventa!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-1566591709711641222019-08-01T23:20:48.581+03:002019-08-01T23:20:48.581+03:00Juu hyvinkin taisi olla muistaakseni joku red snap...Juu hyvinkin taisi olla muistaakseni joku red snapper siinä lautasella silloin, tai sitten jotain äyriäisiä, tolkuttoman hyvää oli joka tapauksessa. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-6957529251029199762019-08-01T12:28:11.136+03:002019-08-01T12:28:11.136+03:00Kreikassa mm. ravintolassa tarjottu kala on usein ...Kreikassa mm. ravintolassa tarjottu kala on usein punanapsijaa. Napsijoista ylivoimaisesti paras ja samalla kallein on keltanapsija. Verrattavissa maukkaudessaan ihan suomalaisiin kalalajeihin<br /><br />- PetrusAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-89601954216559945182019-07-31T20:27:51.932+03:002019-07-31T20:27:51.932+03:00Niinpä, jos makuasioiden vastakohta on tosiasiat, ...Niinpä, jos makuasioiden vastakohta on tosiasiat, on makuasioista kiisteltävä sitten.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-15516560095031394132019-07-31T20:14:58.681+03:002019-07-31T20:14:58.681+03:00Lähinnä makuasioista ja politiikasta kannattaa kii...Lähinnä makuasioista ja politiikasta kannattaa kiistellä, aritmetiikasta ei. Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-24140549179378077732019-07-31T14:42:39.657+03:002019-07-31T14:42:39.657+03:00Nämähän ovat niitä kuuluisia makuasioita, joista e...Nämähän ovat niitä kuuluisia makuasioita, joista ei voi kiistellä, joten oikeita mielipiteita ei taida ollakaan. Kreikassa söin kerran jotain ihanaa kalaa joka tarjoiltiin oliiviöljymauste kulhosta ja se oli kyllä silloin parasta kalaruokaa mitä koskaan olin maistanut. En muista kalan nimeä mikä oli kyseessä, ihan joku peruskala. Tietenkin myös grillattu mustekala on erittäin maukas omasta mielestä, enkä nyt puhu mistään pakastealtaan friteeratuista kumikiekoista.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-90190492645659131102019-07-31T14:34:07.448+03:002019-07-31T14:34:07.448+03:00TV
Aavistin. Siksi kirjoitin lyhyesti aikaisempaa...TV<br /><br />Aavistin. Siksi kirjoitin lyhyesti aikaisempaan kommenttiini: "Ruuanlaittaja avainhenkilönä."<br /><br />Vastineeni sopinee myös Anonyymin kommenttiin.<br /><br />Olen siis samaa mieltä kuin tekin, kommenttini varauksella...Veijo Hoikkahttps://www.blogger.com/profile/02850853520100295940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-89165737710500195242019-07-31T14:11:08.125+03:002019-07-31T14:11:08.125+03:00Komppaan tätä kyllä siinä mielessä, että Keski-Eur...Komppaan tätä kyllä siinä mielessä, että Keski-Euroopassa usein tarjoiltava dorado eli kultaotsa-ahven on ihan kelpo kala kyllä, mutta kyllä järvikalojemme hienostunut ja vivahteikas maku vie voiton maun suhteen mennen tullen. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-73884232608584842142019-07-31T09:54:57.423+03:002019-07-31T09:54:57.423+03:00No, näistä tunnen vain makrillin. Mutta ne kalat, ...No, näistä tunnen vain makrillin. Mutta ne kalat, joita vaikkapa Välimern rantaravintoloissa saa,ovat usein aivan jonninjoutavia. Sardiineja puuhiiligrillistä nyt syö ja tonnikalapihvi muistuttaa oikeaa lihaa. Mutta keskimääräistä tarjontaa ei kannata verratakaan suomalaiseen silakkaan, muikkuun, särkeen, haukeen, ahveneen, kampelaan, lohikaloihin tai moneen muuhunkaan.<br />Tämä on henkilökohtainen mielipide, mutta ihan aito sellainen.Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-63715466755416632222019-07-31T09:31:10.830+03:002019-07-31T09:31:10.830+03:00Esimerkiksi joku näistä kaloista:
https://www.goo...Esimerkiksi joku näistä kaloista:<br /><br />https://www.goodreads.com/book/show/11228183-marine-fishes-of-south-east-asia<br /><br />Suosikkejani: Tripletail, Cobia, Makrilli.<br /><br />Mukavaa purtavaa myös kalastuksen aikana: heti siivuiksi ja wasabiita mausteeksi. Ja olutta nestetasapainon säilyttämiseksi.Veijo Hoikkahttps://www.blogger.com/profile/02850853520100295940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-48661869951620944622019-07-30T20:10:33.380+03:002019-07-30T20:10:33.380+03:00Mikä kala esimerkiksi? Mikä kala esimerkiksi? Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-42554166577506944392019-07-30T19:21:28.400+03:002019-07-30T19:21:28.400+03:00Todisesti, todisesti; minä sanon sen teille,
savus...Todisesti, todisesti; minä sanon sen teille,<br />savustetusta ahvenasta on kyse siinä.Oh-show-tah hoi-ne-nehttps://www.blogger.com/profile/17400699492876549664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-27884231498487804142019-07-30T10:38:37.697+03:002019-07-30T10:38:37.697+03:00Pakko on yhtyä tähän mielipiteeseen. Suurten vesie...Pakko on yhtyä tähän mielipiteeseen. Suurten vesien suurissa kaloissa on sellaista vahvaa makua ja purutuntuntumaa, jota ei meidän sisävesikaloissa ole.<br /><br />Oma "rikkanani" keskusteluun lisään, että Perämeren lohi on parempi grillikala kuin norjanlohi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-21395193830245494702019-07-30T10:31:43.484+03:002019-07-30T10:31:43.484+03:00Mikä kala on savuassu? (Assu)Mikä kala on savuassu? (Assu)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-47277816558272624392019-07-30T08:42:05.239+03:002019-07-30T08:42:05.239+03:00Noh, kyllä suomalaisen tuon verran aina pitää vetä...Noh, kyllä suomalaisen tuon verran aina pitää vetää kotiin päin, että kehuu meidän vesiä paremmiksi eli puhtaammiksi kuin muualla etelämpänä. Tottahan se on!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-21013018540048952512019-07-30T08:30:59.244+03:002019-07-30T08:30:59.244+03:00Oikein maukasta tekstiä, kiitos!
Kuitenkin yksi h...Oikein maukasta tekstiä, kiitos!<br /><br />Kuitenkin yksi häritsevä lause:<br /><br />"Pelkästään jo raaka-aineet, vaikkapa kalalajit eroavat edukseen lämpimien vesien hailakoista eläjistä."<br /><br />Ja mihin perustuu lämpimien vesien kalojen hailakoiksi tuomitseminen? Värikylläisyyttä löytyy (hailakka ei liene makua kuvaava adjektiivi? https://www.synonyymit.fi/hailakka).<br /> <br />Makrilli, cobia, tripletail, snapperit ja seaperchit, papukaijakala, tuskfish, trevallit, emperorit, groperit, tonnikalat, shovelnose ray, dolphinfish jne.. jne...<br /><br />Näitä ei kannata purkista kaivaa, vaan itse kalastaa lämpimistä merivesistä ja käsitellä oikein. Ruuanlaittaja avainhenkilönä. Makua en lähtisi moittimaan.<br /><br />Suomalaista ruokaa kannattaa ja pitää kehua, mutta voisi kai sen tehdä vähättelemättä muiden antimia. Veijo Hoikkahttps://www.blogger.com/profile/02850853520100295940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-20855942670149937922019-07-29T21:37:42.424+03:002019-07-29T21:37:42.424+03:00Perjantaina tein karjalanpiirakoit (kasvaako riisi...Perjantaina tein karjalanpiirakoit (kasvaako riisi Karjalan suunnalla), hoksaten käyttää löytämäni kuusenherkkutatit riisin joukkoon. Tatit paistetaan nesteestä kuiviksi, boita, hetki paistoa ja risin joukkoon. Olipa herkullista.<br /><br />Toinen on siilliruoka. Perataan silli ja laitetaan se keittolautaselle. Päälle paljon tilliä ja ohuita sipulirenkaita. Lisätään 2 rkl. voita. <br />Uudet perunat kattilaan kiehumaan ja keittolautanen lisukkeineen kanneksi ja lautasen päälle vielä varsinainen kansi. Silli on valmis tarjottavaksi kun perunatkin ovat. Sillin tilalle käy hyvinkin suolasärki.<br /><br />Vanhojen Herrojen Herkutteluohjelma televisioon ehdottomasti.<br /><br />- PetrusAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-4759535330578285132019-07-29T20:20:42.912+03:002019-07-29T20:20:42.912+03:00Justiinsa! Justiinsa! Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-37566423816263926562019-07-29T19:57:11.972+03:002019-07-29T19:57:11.972+03:00Meikäläinen se antaa hikiset kesäsukkansakin kokon...Meikäläinen se antaa hikiset kesäsukkansakin kokonaan pois <br />josko se päästetään nauttimaan kermaisesta savukalakeitosta. <br /><br />Sellaisesta - joka oikeaoppisesti on tehty lähipottuja <br />suikaloimalla ja vähävedessä kymmenisen minuuttia <br />kannen alla kypsentäen.<br /><br />Siihen päälle puoli litraa puhtaaksi perattua savuassua <br />sekä voisilmä ynnä koko koreutta höystämään puolilitraa <br />kuohukerma (sitä aitoa - ei mitään länsimaista hapatusta).<br /><br />Kyllä siinä useampikin tuore, frouan leipoma ruisviipale <br />tekee keiton seurana työnsä sekä tehtävänsä.<br /><br />Pöydästä noustessa joutuu kesällä laittamaan <br />pikkuhousunsuojat T-paidan kainaloihin jottei <br />pahoita ruokaseurueen herkimpiä sieluja.<br />Oh-show-tah hoi-ne-nehttps://www.blogger.com/profile/17400699492876549664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-52488287775027256042019-07-29T17:49:52.289+03:002019-07-29T17:49:52.289+03:00Suomen kielen rikkaudesta kertoo myöskin marjan ni...Suomen kielen rikkaudesta kertoo myöskin marjan nimeltä lakka perinteinen arvostus. Kaikki tietävät,että sen sen synonyymeja ovat hilla ja suomuurain, mutta tiesittekös että wikipedian mukaan kyseessä on myös nevamarja, valokki ja lintti? Arvostan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-21042657442796181502019-07-29T17:41:22.707+03:002019-07-29T17:41:22.707+03:00Ekku, huikeaa että vietnamilaiset vääntävät kalaku...Ekku, huikeaa että vietnamilaiset vääntävät kalakukkoa menestyksellisesti! Aina olen tiennyt että siinä on fiksu ja työteliäs kansa, joka vielä ymmärtää hyvän päälle!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-10100295254233676742019-07-29T17:36:25.353+03:002019-07-29T17:36:25.353+03:00Karjalanpiiraiden leipominen on katoavaa kansanper...Karjalanpiiraiden leipominen on katoavaa kansanperinnettä, se on käsityöläisammatti.Meidänkin suvussa niiden leipojat ovat jo taivaallisten herkkujen nautiskelijoita. <br />Helsingissä pitää perinnettä hienosti yllä mm. Avikaisen leipomo, jonka piiraat kyllä täyttävät kriittisimmänkin gourmet-herkkusuun standardit, näin uskallan sanoa.Anonymousnoreply@blogger.com