tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post292944570957905100..comments2024-03-28T14:46:16.656+02:00Comments on Vihavainen: Sian puolestaTimo Vihavainenhttp://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-68968512808995619182016-03-13T12:02:58.759+02:002016-03-13T12:02:58.759+02:00Sana "roskakala" nostaa aina verenpainet...Sana "roskakala" nostaa aina verenpainettani. Esimerkiksi särki on jalokala parhaasta päästä. Ruotoja ei ole pakko syödä pehmentämättöminä eikä mjuutenkaan, esimerkiksi särkifileet, suolatut ja pakastetut...Ahh!Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-23353874530890779732016-03-13T11:46:01.889+02:002016-03-13T11:46:01.889+02:00http://www.iltasanomat.fi/ruokala/uutiset/art-2000...http://www.iltasanomat.fi/ruokala/uutiset/art-2000000958491.html <br /><br />Miksei suomalaisesta järvikalasta voisi tehdäkin viestituotetta, kuivattuna tai muuten valmistettuna, teollisessa mittakaavassa. Kalastajille töitä toisi. Vientiä voisi olla vaikkapa Afrikkaan missä paljon nälkäisiä joille proteiini maistuu. Ei haittaa vaikka olisi ns. roskakalaa. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-28827257666697787432016-03-10T19:19:14.967+02:002016-03-10T19:19:14.967+02:00Jos suomalaisia ruokittaisiin yhtä hyvin kuin siko...Jos suomalaisia ruokittaisiin yhtä hyvin kuin sikoja, ei olisi ylipaino- eikä läskiongelmaa. Tarkka ruokavalio takaa, että sika on teurastuspäivänä oikean kokoinen. Ehkä ihmisiä pitäisi ruokkia samoilla ohjeilla, mutta ilman teurastusta. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-86556551002164480102016-03-10T17:49:29.761+02:002016-03-10T17:49:29.761+02:00Olen käynyt, mutta en oikein ymmärtänyt tuota sika...Olen käynyt, mutta en oikein ymmärtänyt tuota sikaseikkaa silloin. Gulassi kyllä maistui!Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-26502745172297731382016-03-10T17:34:34.918+02:002016-03-10T17:34:34.918+02:00Käy kurkkaamassa Unkarissa, siellä ymmärretään hyv...Käy kurkkaamassa Unkarissa, siellä ymmärretään hyvän ruoan päälle, joskin mausteet saattavat joissakin tapauksissa olla vähän tuhdimmasta päästä (namnam!). Löytyy sieltä muitakin suussasulavia ruokia ja läskiä ei arasteltu ainakaan kauheasti kun siellä viimeksi kävin.Yksi Turkkulaanenhttps://www.blogger.com/profile/10475668667269947741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-28352576530934203172016-03-10T14:18:27.000+02:002016-03-10T14:18:27.000+02:00Juuripa näin. Maataloutemme on ehdottomasti pelast...Juuripa näin. Maataloutemme on ehdottomasti pelastettava ja se tuskin voi tapahtua kuuten, kuin panostamalla laatuun ja lähiruokaan. Jos varaa on, pitäisi kuluttajan suosia paikallista laatutavaraa. Esim. Heinolan Heila on hyvä esimerkki hyvästä rajonnasta. Myös kartanovoita ja erilaisia hapanmaitotuotteita voisi kehitellä lähiruoaksi, maukkaampia ja monimuotoisempia kuin ne monokulttuurimössöt, joita massatuotanto suoltaa. Mutta myyntiverkoston pitäisi olla tehokas, ei pari pistettä vielä kesää tee. Mutta todella hyvästä ruoasta voi kyllä olla kohtuullista maksaa pari kertaa enemmän kuin mauttomasta biomassasta.<br />Ja se suomalaisen keittiön maailmalle vieminen on kiinni vain uskosta asiaan. Merillä nyt kerta kaikkiaan on erinomainen kansallinen kettiö, mikäli kokko osaa asiansa.Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-91812990800300178472016-03-10T12:03:23.498+02:002016-03-10T12:03:23.498+02:00Maamme maatalouspolitiikasta päättäjät ,teki kahde...Maamme maatalouspolitiikasta päättäjät ,teki kahdeksankymmen luvulla strateegisen päätöksen, viedä maataloustuotanto klusteria agloamerikkalaisen, keskittyneen järjestelmän ,tosin pienimuotoisemman kopioinnin suuntaan. Nyt erilaisten vapaakauppa sopimusten kautta ja avulla nuo alkuperäiset ideaalit ovat voittamassa kopionsa hintakilpailussa ja koko kotimainen elintarvike klusteri alkaa olla kriisissä. Kaiken kruunaa typerästi tumpeloitu ja omaa talouttamme sabotoiva osallistuminen Venäjän pakotteisiin ja jäääminen vastapakotteiden uhriksi. Nyt viimeistään olisi elintärkeää tehdä uusi strategisen ajattelun aivovoimistelu, eli asiakuuden ja kulutuksen keskiössä tulisi tuottajoillamme olla arvon professorin kaltaiset kunnialliset ja ostovoimaiset hedonistiset kuluttaja segmentit. Pienten tulojen kanssa kamppailevat ovat oivaa potentiaalia globaalin edullisen,sanoisinko roskaruuan kuluttajina. Kun vallitsevat luonnon olosuhteet ovat mitkä ovat ,tulisi meidän kaura ,kala ja hirvi sekä poro raakaaineet tuputaa maailmalle, eettisesti kehittyneen kuluttaja segmentin aistillisia nautintoja tyydyttämään.Pauli Räsänenhttps://www.blogger.com/profile/05895175842272779469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-15699413660945440892016-03-10T11:23:10.369+02:002016-03-10T11:23:10.369+02:00Espanjassa asuvana ruokaterroristina tykkään kyllä...Espanjassa asuvana ruokaterroristina tykkään kyllä jamon serranosta, mutta en tietenkään leivän päällä. Parasta on kuitenkin näin suomalaiseen makuun paistettu kinkku, kunhan se on vain tehty tammenterhometsässä vapaana eläneen siasta. Hintakin on sitten melkoinen, mutta paljon halvempi kuitenkin kuin nämä kauan roikutetut vuoristokinkut, olivatpa ne sitten jamon serrano tai jamon iberico laatua. Vakikaupastamme ostamme sitä n. 35 euron kilohinnalla. Markettien pakattuja kinkkua en syö täälläkään puhumattakaan Suomessa.Affuhttps://www.blogger.com/profile/07001393920538356484noreply@blogger.com