tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post8818540173333262190..comments2024-03-28T14:46:16.656+02:00Comments on Vihavainen: JouluruokaaTimo Vihavainenhttp://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-31319927543317408382020-12-24T11:34:11.568+02:002020-12-24T11:34:11.568+02:00Lisäys:
Tuo sinapin kuumennusvaihe on tärkeä. Ann...Lisäys:<br /><br />Tuo sinapin kuumennusvaihe on tärkeä. Anna kuumentua 10 minuuttia niin tulisuus laimenee. 5 minuutin kuumennus, niin heiman tulista. 2 minuutin kuumennus niin tosi tulista :DVituhttps://www.blogger.com/profile/08143026298379272686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-2166932698052545562020-12-24T11:29:08.341+02:002020-12-24T11:29:08.341+02:00Jatkan asiaa vielä sinapilla. Voisin laittaa alkup...Jatkan asiaa vielä sinapilla. Voisin laittaa alkuperäisen sinappiohjeen jota suomalainen kylmäkkö valmisti Venäjän Tsaarille:<br /><br />100 gr sinappijauhetta<br />1 kk sokeria<br />1 rkl perunajauho<br />1 muna<br />1 kk kermamaitoa<br />1/2 kk etikkaa<br /><br />Sekoitetaan ja kuumennetaan ei keitetä. Varkataan noin 10 minuuttia. <br />(oma lisäys) kannattaa vatkata sähkösekoittimella pari minsaa, muutoin jää hieman kokkareiseksi jääkaapissa.)<br />Vituhttps://www.blogger.com/profile/08143026298379272686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-36539125993753259402020-12-24T10:26:43.613+02:002020-12-24T10:26:43.613+02:00Kinkun lientä voi myös käyttää "pitkäkaalin&q...Kinkun lientä voi myös käyttää "pitkäkaalin" muhentamiseen, kuten Troels-Lund niin herkullisesti kuvaa. Renkipoika lähetetään kaalitarhaan, poimii korillisen kaalia ja silppuaa sen hienoksi. Piika kaataa kaalisilpun sammioon, missä kinkku on kypsytetty, ja hämmentää seosta parin-kolmen kyynärän pituisella, airon näköisellä puukappaleella. Kun seoksesta on tullut sitkeää kuin taikina, se ammenetaan seulaan missä neste valutetaan pois. Tätä kaaliherkkua valmistetaan niin suuret määrät, että sitä riittää koko jouluksi.<br /><br />Ohjeet alkukielisinä:<br /><br />http://runeberg.org/dagligt/7/0040.html<br />Grønlangkaal var en ældgammel Julespise. Den tillavedes i Skaane i en noget senere Tid, men vistnok paa gammeldags Vis, saaledes: En Dreng fyldte ude i Kaalhaven en Kurv med Grønkaal og skar den smaat i Hakkelsekisten; derpaa kom Bryggerspigen den i det Kar, hvori Skinken til hele Julen var kogt, og vedblev at fylde paa, efterhaanden som den kogte sammen. Kaalen omrørtes med et to til tre Alen langt Træ af Form som en Aare. Naar den var tyk som en Dejg, østes den op i et Sold, for at Vandet kunde løbe fra den. Den tillavedes i saa store Maader, for at den ligesom Skinken kunde vare Julen igennem. Ördöghttps://www.blogger.com/profile/14150126411141631645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-1294586323297775322020-12-23T19:53:43.297+02:002020-12-23T19:53:43.297+02:00Joo. Tuo tuttava maalaistalonisäntä teurastutti mu...Joo. Tuo tuttava maalaistalonisäntä teurastutti muutaman possun. Juuri syödään ja maku on aivan fantastinen.<br /><br />Kermaa tarkoitin sekoitettavan siihen tummaan "lihaliemeen", joka jää pannulle rasvan kera. En siis sekoita kermaa rasvan joukkoon.<br /><br />Joku kehuu paistopussia, mutta se on sama kuin keittäisi kinkkua.<br />Makeaa sinappia+munankeltuaista, tällä valellaan kinkku. Päälle tietty pullasta tehtyä korppujauhoa.<br /><br />Onneksi makuja on monenlaista..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-36031189641364108982020-12-23T18:47:13.535+02:002020-12-23T18:47:13.535+02:00Tekijämies selvästikin!
Lauloihan Juicekin aikana...Tekijämies selvästikin!<br /><br />Lauloihan Juicekin aikanaan "...on sinappihuntu sialla yllä..." Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-28658608440302801062020-12-23T16:45:08.242+02:002020-12-23T16:45:08.242+02:00Kinkun pintaa varten sekoitetaan purkillinen Colem...Kinkun pintaa varten sekoitetaan purkillinen Colemansin ärhäkkää sinappijauhoa desiin– pariin sokeria. Kattilassa lisätään kuumaa vettä pikku hiljaa kokoajan sekoittaen miedolla lämöllä, kunnes saadaan aikaiseksi tahmeaa sinappiliisteriä.<br /><br />Kypsästä possusta on rapsittu enimmät läskit pinnasta, ja sinappiliisterillä ja korppujauholla kuorrutetaan kinkku kauttaaltaan. Jos joukossa on keliaakikkoja korppujauhon voi korvata rouhitulla Corn Flakesilla. Lopuksi pistellään kokonaisia neilikoita. Grillivastukset uunissa hohkaamaan ja kuorrutus paahdetaan kauniin ruskeaksi.<br /><br />Kinkun koosta riippuen sinappliisteriä jää ehkä snapsilasillinen tai peräti grogilasillinen. Baarikaapista noudetaan viinapullo – oma suosikkini tähän tarkoitukseen on rommi – ja sinappia jatketaan viinalla kunnes se on sopivan notkeaa joulupöytään.<br />Valottajahttps://www.blogger.com/profile/07616497697218372412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-29009239671948181372020-12-23T13:11:50.136+02:002020-12-23T13:11:50.136+02:00Käytän paljon paistopussia, mutta kinkussa en näe ...Käytän paljon paistopussia, mutta kinkussa en näe niin tarpeelliseksi: siinä on rasvaa mehevyyden takaamiseksi ja pinnasta tulee rapeampi kun saa olla paljaaltaan uunissa, jotkut hurjat käyttävät lopussa jopa lämpövastuksia, mutta en suosittele kuin tosi taitaville, korppuksi palanut pinta pilaa joulumielen.<br /><br />Mainitusta paistoliemestä olen täysin samaa mieltä! Sen saa kyllä peliltäkin kun lisää hiukan vettä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-7271165258720138802020-12-23T13:03:57.947+02:002020-12-23T13:03:57.947+02:00Kuulut valitettavan harvaan etuoikeutettujen joukk...Kuulut valitettavan harvaan etuoikeutettujen joukkoon: tässäkin blogissa on valitettu kaupallisen sianlihan laatua: missä on siihen kuuluva läski.<br /><br />Kermasta olen hiukan eri mieltä: kinkussa on niin paljon rasvaa, että rautapanulla kunnolla ruskistetun jauhon tuottama ruskean kastikkeen perusmaku riittää. Mutta jos joku Joulun kunniaksi haluaa kermaakin, niin mikä minä olen kieltämään...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-85101374488437280542020-12-23T11:48:35.094+02:002020-12-23T11:48:35.094+02:00Kinkku kannattaa paistaa pussissa, tulee mehevä ja...Kinkku kannattaa paistaa pussissa, tulee mehevä ja saa kerätyksi liemen talteen. Kun kinkku vihdoin on saatu kypsänä pois pussista, jää jäljelle kuumaaa lientä, joka valutetaan kattilaan leikkaamalla pussin alakulma auki. Kattila laitetaan muutamaksi tunniksi ulos viileään.<br /><br />Jäähtyneen liemen pinnalta kuoritaan jähmettynyt rasvakerros, ja nähtävästi enää en heitä sitä biojätteeseen. Mutta kattilan pohjalle jää herkullinen tytisevä hyytelö, joka tarjoillaan sellaisenaan joulupöydässä. Sitä kun sivelee veitsen kärjellä kinkkuviipaleelle, niin ai että on hyvää!Valottajahttps://www.blogger.com/profile/07616497697218372412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-39732606251461383292020-12-22T20:32:52.298+02:002020-12-22T20:32:52.298+02:00Kermaa lisäisin kastikkeeseen. Jos suolatonta niin...Kermaa lisäisin kastikkeeseen. Jos suolatonta niin hieman soijakastuketta.<br />Onneksi tänä vuonna kotiruualla syötettyä possun kinkkua isolla rasvakerroksella joten siannlihan aito maku maistuu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-10602332873981933532020-12-22T17:25:41.628+02:002020-12-22T17:25:41.628+02:00Hyväähän se. Tässä maistuu sianfondi vahvasti ja s...Hyväähän se. Tässä maistuu sianfondi vahvasti ja sipulit.Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-65659574894369473162020-12-22T17:12:47.629+02:002020-12-22T17:12:47.629+02:00"...en ole koskaan huomannut tarvita kinkulle..."...en ole koskaan huomannut tarvita kinkulle kastiketta."<br /><br />No, en kyllä minäkään, mutta ei se ihan perinteinen ruskea kastike (rautapannu, voita ja jauhoja) pahaa ole.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-23916384784331783182020-12-22T12:56:14.002+02:002020-12-22T12:56:14.002+02:00Ah, mikä kasviskeitto!Ah, mikä kasviskeitto!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4948027442865773983.post-25301468187446235952020-12-22T11:09:35.926+02:002020-12-22T11:09:35.926+02:00Itse asiassa tämä o kyllä niin tuhtia, että voi ol...Itse asiassa tämä o kyllä niin tuhtia, että voi olla järkevämpää käyttää kastikkeena. Voi sitä tietysti ohentaakin.Timo Vihavainenhttps://www.blogger.com/profile/00440638593963587615noreply@blogger.com