sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Aikakausilla on luonteensa

 

Huussilahtaajien aika

 

Muistan miten ajoin taksilla Pietarissa seuraavana päivänä siitä, kun tiedotusvälineet olivat kertoneet aivan sikamaisesta terroriteosta: kaksi kerrostaloa asukkaineen oli räjäytetty ja kuolonuhreja oli kolminumeroinen luku.

Taksimies oli vimmoissaan: Eivät ne ole kristittyjä… eivät ne ole edes ihmisiä!, hän siunaili epäuskoisen surun ja vihan sekaisella paatoksella.

Kuten muistamme, asiasta lausui pian painavan sanansa myös uusi presidentti, joka vannoi, että tekijät kyllä jäisivät nalkkiin ja lahdattaisiin vaikka omassa huussissaan (budem ih motšit v svojem sortire).

Se oli alamaailman ilmaus, jonka yksittäiset sanat sinänsä olivat varsin viattomia. Valtion päämiehen suusta kuultuna se kuitenkin oli ennenkuulumatonta barbariaa. Intelligentsija ymmärsi välittömästi, ettei tämä mies ole heikäläisiä. Jätkähän se olikin ja sillä sitten briljeeraili.

Mutta mitäpäs nyt niuhottamaan parista sanasta, kun kyseessä on huutava ilkityö, joka vaatii kostoa. Tuollaisten tyyppien rankaimiseksi oli itse kukin jo valmis joustamaan monesta muusta asiasta. Tärkeintä oli, että tuo kollektiivinen häväistys maksetaan samalla mitalla ja mielellään korkojen kanssa.

Tšetšeenit, jotka heti esitettiin syyllisiksi, eivät ole koskaan syyllisyyttään tunnustaneet, mutta ainakin heitä sen jälkeen korvennettiin omassa maassaan niin, että tuntui. Olivatko he todella syyllisiä ja miksi moinen isku oli tehty, oli joka suhteessa epäselvää.

Eihän mitään kiristystä ollut tapahtunut, edes uusilla iskuilla ei uhattu, jos venäläisten rauhoitustoimet Tšetšeniassa jatkuisivat. Itse asiassa ns. erikoispalvelut töpeksivät touhuissaan samoihin aikoihin siinä määrin, että juuri niiden syyllisyys asiaan alkoi tuntua selvältä.

Niin hurjalta kuin asia tuntuukin, kyseessä oli varsin ilmeisesti eräs erikoisoperaatio, jonka tehtävänä oli luoda psykologista pohjaa Tšetšenian lopulliselle kukistamiselle. Kyynisyydessään se oli hirmuinen, mutta ei vailla vertaa Venäjän erikoispalveluiden historiassa. Riittää, kun kirjoitetaan vuosiluku 1937.

Mille asialle tässä nyt juuri tällä kertaa valmistellaan pohjaa, ei liene kenellekään yllätys. Niin sanottu Ukrainan erikoisoperaatio on juuri tunnustettu sodaksi ja sodathan tapaavat olla totaalisia, ainakin Venäjällä. Yksi puolentoistasadan ihmisen hengen vaatinut operaatio on näissä yhteyksissä vain detalji.

 Tärkeätä ei ole edes periaatteessa se, että ihminen kuolee, sillä jokainen kuolee varmasti. Oleellista on, saako yksilön kuolema häntä itseään suuremman merkityksen, kuten ylimmäinen huussilahtaaja kertoi taannoin kaatuneiden omaisille.

 Myös näiden teatterissa kävijöiden kuolema voi nousta arvoon arvaamattomaan, jos ja kun se aiheuttaa kansan keskuudessa suuren vihan, jolla on oikein suunnattu kohde, siis Ukraina(n fasistit). Kaikki puheet ISIS-kytkennästä ovat vain vihollisen juonia, minkä lapsikin ymmärtää, jos hänet on pikein kasvatettu.

Näyttää pahoin siltä, että olemme siirtymässä vielä nykyistäkin raaempaan aikakauteen. Facebookissa tulin tämän johdosta eilen kirjoittaneeksi päivitykseen sanat pora motšenja v sortire -huussilahtauksen aika.

FB:n tekoäly reagoi tähän välittömästi ja sanoi näkevänsä siinä yllytystä väkivaltaan. Siihen kehotettuna poistin postauksen

Totta onkin, että venäjän sana pora, jonka perusmerkitys on aika, ajanjakso (esim. v tu poru -siihen aikaan), saa hyvin usein imperatiivisen merkityksen. Tarvitsee vain sanoa ”pora”, kun haluaa sanoa, että nyt on aika lähteä (pora ujti). Jos halutaan sanoa, että nyt on jo kiire, voidaan sanoa vain lyhyesti: pora, pora!

Minulla on vaarallinen tapa kirjoittaa sarkastisesti, mitä moni kenties pitää ilkeytenä. Vakuutan kuitenkin, ettei ilkeys kohdistu siinä ihmisiin, vaan epäselvään tai muuten huonoon asioiden esittämiseen

Kun kirjoitiin, että nyt on huussilahtauksen aika, en suinkaan tarkoittanut kehottaa kaikkia mukaan tähän toimintaan, vaan päin vastoin ounastelin ikävyyksiä, joita vuoronmukainen terroriteko varmasti edeltää.

On kovin irvokasta, että näemme nyt ympärillämme järjettömiä ja suurimittaisia väkivallantekoja, joiden ilmeinen tarkoitus on oikeuttaa lisää samankaltaisia.

Ylimmäiselle huussilahtaajalle voin lähettää terveiset hänen omalla jargongillaan:  Кажется, опять же наступила пора моченья в сортирах .Näyttääpä siltä, että huussilahtauksen aika alkaa taas.

Nuo silovikit tietenkin vain nauravat moraaliselle närkästykselle, mutta heidän on hyvä tietää, ettei heidän puheitaan uskota. Siinä vaiheessa, kun enemmistö ymmärtää valheen valheeksi, käy kuin Bukarestissa pari vuosikymmentä sitten.

Todistustaakka on nyt Kremlillä.

32 kommenttia:

  1. Kun ydinsukellusvene Kursk upposi, Venäjällä löytyi välittömästi syyllinen ja se oli USA, ainakin äänekkäimpien lännen vihaajien mielestä. Sama oli Tseljabinskin meteoriitin tapauksessa, syyllinen oli taas USA, vaikka jokainen tervejärkinen ymmärtää, että jos avaruudesta tulee 80 000 tonnin kivijärkäle maan ilmakehään, eihän siinä voi mikään maa olla syyllinen, mutta epäilys jäi, että USA olisi voinut ohjata sen Venäjän päälle aiheuttaakseen vahinkoa. Kun Neuvostoliitto romahti, ja sinnekin alkoi tulla runsaasti länsiautoja, joilla sitten hurjasteltiin tolkuttomasti ja kolaritilastot olivat kauheat, niin korkea Pietarilainen miliisiviranomainen tiesi suomalaisten tähän olevan pääsyyllisiä!

    Taisi olla Ilmari Susiluoto, joka totesi, että venäläistä luonnetta ei voi normaalijärjellä ymmärtää. Kun nykytilannetta arvioi, tulevaisuus on nykymaailmalle kauhea. Putin todistaa vaikka kangella vääntäen, että Ukraina on syyllinen konserttisalin verilöylyyn, ja kanssarikollisia ovat vuorenvarmasti länsimaat. Putinin viha ja loukkaantuminen länttä kohtaan on suorastaan saatanallista, ja näyttää siltä, että mitään pidäkkeitä ei enää ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi kirjoitti: "Kun ydinsukellusvene Kursk upposi, Venäjällä löytyi välittömästi syyllinen ja se oli USA, ainakin äänekkäimpien lännen vihaajien mielestä. Sama oli Tseljabinskin meteoriitin tapauksessa, syyllinen oli taas USA". Onneksi joillakin venäläisilla on sentään huumorin tajua (edelleen). Kun, pian Kurskin onnettomuuden jälkeen, Moskovan Ostankinon TV-masto syttyi tuleen, syntyi välittömästi uusi "anekdootti": "Amerikkalainen TV-masto oli törmännyt siihen".

      Poista
  2. "Mille asialle tässä nyt juuri tällä kertaa valmistellaan pohjaa, ei liene kenellekään yllätys. "

    Sehän tässä hirvittääkin: sanonta "Tärkeätä ei ole edes periaatteessa se, että ihminen kuolee, sillä jokainen kuolee varmasti. Oleellista on, saako yksilön kuolema häntä itseään suuremman merkityksen..." avaa kauhistuttavia mahdollisuuksia, joista liikekannallepano on lievin.

    Tulee helposti mieleen Stalinin sanonta siitä, että yhden ihmisen kuolema on tragedia, miljoonan kuolema tilasto. Jos kansojen kohtalosta päätetään tuolla mentaliteetilla, siitä ei hyvä seuraa.

    Pahinta on se, että "siinä vaiheessa, kun enemmistö ymmärtää valheen valheeksi, käy kuin Bukarestissa pari vuosikymmentä sitten", on luotu koneisto moninkertaisine turvallisuuskoneistoineen ja kansalliskaarteineen, että siinä kansan toiminta ei vaikuta enempää kuin lampaiden määkinä teurastamon linjalla.

    VastaaPoista
  3. ”Aikakausilla on luonteensa”

    Venäjälle normaali ei riitä/kelpaa, Venäjä halajaa ainoastaan jotain jättimäistä ja superlatiivista.

    Venäjälle ei maistu normaalin kansantalouden/KANSANTALOUDEN kehittäminen sekä lasten, nuorten, miesten, naisten, tiedemiesten/-naisten kouluttamista KANSANTALOUDEN edistämistä varten.

    Ryssän päämääränä on jättimäisen ja superlatiivisen keksiminen, esimerkiksi koko maailman, Länsi mukaan lukien, pelastaminen pahuudelta. Ja tietysti näiden päämäärien vastustajien tuhoaminen hinnalla millä hyvänsä, vaikkapa tappaa ulostamisen aikana sortiirissa.

    Jättimäinen ja superlatiivinen auttaa Putinia ylläpitämään omaa valtaansa. Ensin hänen kaverinsa järjestivät räjähdyksiä asuntotaloissa. Kuolonuhria oli paljon. Kas, kun Putin hyppäsi TV:hen ja lupasi kiihkeästi, että hän saa kaikki terroristit kiinni ja tappaa heidät vaikka sortiirissa. Nuori ja hyvännäköinen tarmokas mies pääsi näin Venäjän presidentiksi.

    Nyt Putinin rahoittama turkmenilainen IGIL-ryhmä järjesti verilöylyn Moskovassa. Turkmenistan on entinen Neuvostoliiton osavaltio. Kas, kun Putin hyppäsi taas TV:hen ja syytti verilöylystä Ukrainaa. Seurataan mihin tämä johtaa.


    VastaaPoista
  4. Erittäin hyvä kirjoitus. Huussilahtaaja nimitys on erittäin osuva. Mikä olisi englannin kielellä yhtä hyvin kuvaava? Niistä kerrostalon räjähdyksistä miliisi pidätti yhden miehen, kun hän oli asettamassa aitoja räjähteitä yhteen taloon. Hän oli kuitenkin FSB:n virkailija ja kysymyksessä oli "harjoitus". Mies oli tietysti vapautettava, koska teki vain tärkeää tutkimustyötä aidoilla aineilla. Tämä nykyinen Moskovan terroriteko on tuomittava, mutta pitää muistaa, että vastaavaa tapahtuu Ukrainassa joka päivä, eivätkä maailman johtajat ole siitä kovinkaan järkyttyneitä, pöyristyneitä, kauhistuneita, ajatuksemme ovat teidän luonanne jne. Olisiko vähän moraaliposeerauksen makua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huussilahtaaja, kalsarimyrkyttäjä, bunkkerin pappa, putler...lempinimilistä vaan kasvaa ja kasvaa.

      Poista
    2. "Rakkaalla" lapsella on..

      Poista
  5. Siinä, että historiallisesti ja joukkomittaisesti taantuneen valtakunnan johtoon valikoitunut narsistisen uhriajattelun ansaan jäänyt pieniaivoinen agitaattori päästelee suustaan anaalis-sadistisilla mielikuvilla kitkeröitettyjä aggressioita, ei ole mitään ihmeellistä. Muuten eivät asiat voisi ollakaan.

    Eikä edes siinä, että joukkomittainen taantuminen on jo vetänyt lipat silmille niin syvälle että aletaan tunnustaa kuolemankulttia, ole mitään ihmisluonnolle vierasta. Se on vain vajoamisen viimeinen aste ennen kuin tuhotarpeet ja itsetuho sulavat sielun pohjalla yhteen.

    Mutta se ei mielestäni ole ihmisarvon mukaista, että me, jotka vasta olemme matkalla puhumattomuuden kulttuurin ja "poliittisen korrektuden" antamilla eväillä sosiopsyykkiseen taantumaan, emme ryhdistäydy ja osaa katsoa peiliin -- esimerkiksi Venäjälle -- sillä silmällä että näkisimme oman nykyisen tilamme ja tolamme. Meidän pitäisi yhteiskunnallisessa keskustelussamme nostaa ihmisyyden perusasiat paremmin esiin, niin että syntyisi yleisesti edes jonkinlainen tietoisuus siitä miten lajityypillisia ja yleisinhimillisiä nuo tajunnalliset mekanismit ovat.

    Ei niissä pitäisi olla mitään niin ihmeellistä, etteikö iso osa kansalaisista voisi niitä ymmärtää ja niiden opetuksia omaksua.

    Mutta sensijaan keskitymme herneen kokoisiin kysymyksiin siitä, mikä "ismi" on parempi kuin sen vastakohta. Kuvittelemme ja uskomme todellakin siihen, että kunhan vain valitsisimme oikean uskontunnustuksen ja opillisen "ismin", maailma pelastusi.

    Freud ja Durkheim käteen, siitä se alkaa. On tietysti vaikea luopua kaikista näennäistiedollisista "mielipiteistä". Ja vaikea on varmaan -- varsinkin kaikille pikkuhitlereille ja putineille -- hyväksyä sitä tosiasiaa, että "ihmistä suuremmat" arvot ovat vain pieniaivoisten ihmisten suuruudenhulluutta.

    VastaaPoista
  6. Kurkistin tämän päivän otsikoita valtamedioissa, sekä Suomessa että Euroopassa. Seuraavassa parit esimerkit.

    Ulkomaat:
    BBC: Russia marks day of mourning after concert attack.
    DW (Saksa): Russia in mourning after Moscow concert hall attack.

    Suomi ja Yle: Zelenskyi: Pelkuri-Putin oli vuorokauden hiljaa ja mietti, miten saisi Moskovan terrori-iskun yhdistettyä Ukrainaan.

    Voitaajaksi raati julistaa Vihavaisen: ”Niin hurjalta kuin asia tuntuukin, kyseessä oli varsin ilmeisesti eräs erikoisoperaatio, jonka tehtävänä oli luoda psykologista pohjaa Tšetšenian lopulliselle kukistamiselle.”

    Ja edellisestä seuraava huipentuma: ”Näyttääpä siltä, että huussilahtauksen aika alkaa taas … Todistustaakka on nyt Kremlillä …”.

    Lopuksi fanfaari voittajalle, itseään Vihavaista vapaasti siteeraten: ”Nythän onkin jo kusaistu omiin muroihin”, kuten myös tavataan sanoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nih? No ainakin oli terävä analyysi.

      Poista
    2. Aika pian Moskovan kerrostalojen räjäytysten jälkeen ilmestyi englanniksi Blowing up Russia- niminen kirja. Sen olivat kirjoittaneet Alexander Litvinenko ja Yuri Felshtinsky. Luin sen aikanaan ja siinä arvioitiin, että räjäytykset olivat Putinin masinoimia. Myöhemmin kirja suomennettiin. Tuomittiinko joku räjäytyksistä vai ei , on oikeastaan samantekevää. Ennustan, että nämä tadzikkiraukat, jotka nyt on napattu Krasnogorskin massamaurhasta, julistetaan syyllisiksi ja pannaan linnaan. Muutaman vuoden päästä lasketaan vapaiksi.

      Poista
  7. Kremlin propaganda uppoaa laajalle ja syvälle: jopa länsimaiden väki on saatu uskomaan, että valtaa venäjällä käyttää ja vastuunkin kantaa yksi ihminen. Herätys! Ei se mene niin, että yksi ukko käskee ja miljoonat tottelee. Miksi tottelisivat? Miksi kenraalitkin suurine asejoukkoineen tottelisivat, vastoin tahtoaan?

    Yhden ukon malli on kätevä: kun asiat menee pieleen, tarvitsee vaihtaa vain yksi, muut pääsevät pälkähästä. Tiktaattorin työ on hengenvaarallista, eikä siitä pääse irtisanoutumaan. Ei sitä vapaaehtoisesti tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin. Tämän tiesi jo M.N Pokrovski. Sätkyukko se on Putin, kuten kaikki muutkin.

      Poista
    2. Diktaattorit ovat maailman huonoimmin informoituja ihmisiä. Putler röhnöttää bunkkerissaan kuin ahven merrassa, eikä kukaan uskalla viedä sellaista viestiä, joka ei sovi putlerin pirtaan! Kun Kurk upposi, putler oli vaiti ja tiellä tietymättömillä pari-kolme päivää. Se herätti kysymyksiä miehen johtajan kyvyistä!

      Poista
    3. "... Kremlin propaganda uppoaa laajalle ja syvälle ... valtaa venäjällä käyttää ja vastuunkin kantaa yksi ihminen ..."

      Puolet oikein; oikein hyvä! Ei se nimittäin ole Kremlin propagandaa. Kaiken yleisen propagandan ydin on se, että syyllinen saadaan yksilöidyksi. Eivät ihmiset pysty vihaamaan jotain organisaatiota, jotain hahmotonta kohdetta; tarvitaan konkreettinen maali. Pitää olla yksilöllinen naamavärkki, johon nyrkin voi humauttaa; jos ei suoraan, niin ainakin kuvaannollisesti.

      Poista
    4. ”Puolet oikein”

      Anonyymi 24. maaliskuuta 2024 klo 20.27 on kertakaikkiaan hassu kriitikko. Hän vain haukkuu, muttei esitä omaa versiota.

       ”Ei se nimittäin ole Kremlin propagandaa.” Kuka/mikä/ketkä/missä tekivät valtiolista propagandaa Leninin-Stalinin-Putinin Venäjällä?

       ”yleisen propagandan ydin on se, että syyllinen saadaan yksilöidyksi.” Eikö syyllisyyden selvittäminen kuulu koulutetuille henkilöille milisiissä/polisiissa ym. vastaavissa organsaatioissa? Yleistä propagandaa syyllisyydestä voivat tehdä kaikki ukot ja akatkin.

       ”Eivät ihmiset pysty vihaamaan jotain organisaatiota”. Eikö KPSS/NKP/BOLSHEVISMI, Politbyro, KGB, yms. olekin jo sylkykupissa?

       Anonyymi 24. maaliskuuta 2024 klo 20.27 on kertakaikkiaan Superhassu.

      Poista
    5. Anonyymi 24. maaliskuuta 2024 klo 22.24

      ”… Hän vain haukkuu, muttei esitä omaa versiota…”

      Taisit nousta väärällä jalalla tänään. Eihän tuossa viittaamassasi tekstissä ole mitään haukuttu.

      Esittämäni väitteet olivat: ”… propagandan ydin on se, että syyllinen saadaan yksilöidyksi.”. Sinä vastasit: ” Eikö KPSS/NKP/BOLSHEVISMI, Politbyro, KGB, yms. olekin jo sylkykupissa?”

      No, katsotaan. Ilmari Schepel tuossa aiemmin totesi – aivan oikein – että ”… Huussilahtaaja, kalsarimyrkyttäjä, bunkkerin pappa, putler... lempinimilistä vaan kasvaa ja kasvaa…”

      Näetkö tuossa yhtään KGB:n ”lempinimeä”? Niin se vain on, että kritiikin kohteella pitää olla selvät ihmiskasvot, ei sitä vihaa muuten nostateta, siis oikein kunnolla.

      Vähän fiksummat sitten ymmärtävät, että massaa siellä päätösten takana aina on, eikä yhden ihmisen poistaminen asiaa auta. Muistatko kun John F. Kennedy ammuttiin? Eihän silloin mitään oleellista muutossa USA:ssa tapahtunut.

      Poista
    6. Kun Stalin kuoli, ei mikään muuttunut, vai mitä?
      USA tai Venäjä, sama asia, sama asia....

      Poista
    7. ”… Kun Stalin kuoli, ei mikään muuttunut, vai mitä? ...”

      Ei muuttunut ei. Ei mikään oleellinen, kokonaisuuksia määräävä asia. Nikita Hruštšovin liennytyskausi ei pystynyt muuttamaan mitään olennaista, koska pohja ei ollut muutettavissa.

      Jegor Gaidar on kuvannut maansa ongelmia. Neuvostoliiton nousu perustui teollisuuden väkipakolla nostamiseen, jonka suoranaisia ja välillisiä seurauksia oli maatalousväestön joutuminen käytännössä maaorjuuteen ja köyhyyteen. Maataloustuotteita vievästä maasta tuli niitä ostava. Öljy ja sen hinnan vaihtelu tuhosi lopuksi Neuvostoliiton.

      Siinä puristuksessa yksittäisen poliitikon osa oli heiveröinen; todellisia mahdollisuuksia toimia ei ollut.

      Verrataanpa mainittua tilannetta Suomen nykyhetkeen. Olisiko meillä tällä hetkellä tilanne toinen jonkun toisen koalition toimesta, tai jonkun toisen pääministerin ollessa vallassa? Kun maa pannaan polvilleen epäparlamentaarisen joukon toimesta, ei vaihtoehtoja juuri jää.

      Poista
    8. Turhaan meni Josefinkin elämä. Mitään ei tässä maailmassa saanut muutettua, kuten ei kukaan muukaan. Onneksi on noita syvällisiä ymmärtäjiä...

      Poista
    9. ”... Mitään ei tässä maailmassa saanut muutettua, kuten ei kukaan muukaan…”

      Älä nyt ole pessimisti.

      Syvällisenä ymmärtäjänä varmaan käsität, kuinka esimerkiksi Amerikassa saatiin asioita muutettua. Ajattelepa vaikka mantereen alkuasukkaiden lahtausta uuden upean maailman vuoksi. Siis uuden varallisuuden ja ihmisten onnellisuuden vuoksihan tämä tehtiin.

      Ja sitten neekeriorjien vapauttaminen. Kukaan ei vain meillä Suomessa ole lausunut sitä, mitä niille onnettomille sitten tapahtui; miten se kyvytön joukko ”integroitiin” uuteen yhteiskuntaa.

      Kyllä muutos saadaan aikaa, mutta siinä yleensä lahdataan iso katras, niin Venäjällä kuin Amerikassa.

      Poista
    10. Typeryyteen on monta tietä. Richard Pipes nimitti muistelmissaan muodikkaita, kollektiivisiin ilmiöihin keskittyneitä historiantutkimuksen muotoja primitiivisiksi, mitä ne olivatkin.
      Aivan yhtä syvään typeryyteen voidaan päästä sekä kieltämällä yksittäisten henkilöiden usein ratkaisevakin vaikutus historiassa kuin paistuttamalla sitä tolkuttomasti.
      Jotkut harrastavat tällaista tyhmyyttään, jotkut tekevät sen vakain tuumin.
      Jospa nyt pidettäisiin se primitiivinen ajattelu jollakin muulla palstalla. Olen kuullut, että on olemassa sellainen ylilauta-niminen paikka.

      Poista
    11. ”… Jospa nyt pidettäisiin se primitiivinen ajattelu jollakin muulla palstalla. Olen kuullut, että on olemassa sellainen ylilauta-niminen paikka…”.

      Selvä juttu, pomo. Tulen katsomaan sinua sinne.

      Poista
  8. "Putinin silovikin mieli on aivan liian kiero tavallisen ihmisen ymmärtää".

    VastaaPoista
  9. Clint Eastwoodin länkkärissä Armoton (1992) on huussilahtaus. Olisiko idea siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kohtaus tuosta elokuvasta tuli itsellänikin mieleen. Siinä pyssysankari ja huussilahtaaja osoittaa olevansa lopulta turhanpäiväinen suunsoittaja ja porukan suurin paskahousu. Kuvastaa mielestäni hyvin tämän blogitekstin päähenkilöä.

      Poista
    2. Mafiaukot ja muut ammattirosvot ovat kunnianmiehiä. Ja huussiin kuoleminen ei ole kunniakasta. Putinin kokkikin homotteli kenraaleita samasta syystä, sellaista ei tehdä kuin kunniattomille luusereille.

      V-V F

      Poista
    3. Mielenkiintoinen kysymys: Stalin oli lännenelokuvien suuri ystävä, voisiko Putinilla olla sama vika? Onko huussista lahtaaminen sittenkään mikään venäläisten rikollisten sanonta vai assosiaatio ym elokuvasta.

      Poista
  10. ”Aikakausilla on luonteensa”

    Aikakausilla on luonteensa ja ulottuvuutensa.

    Extrapolaatio johdatti siirtymään kaksiulottuvuudesta kolmiulottuvuuteen ja sitten neliulottuvuuteen. On muitakin ulottuvuuksia, mutta ainoastaan tiedemiehet tietävät niistä jotakin.

    Kaksiulottuvuudella on vain pituus ja leveys eli se on kuin paperipala, johon on kirjoitettu tekstiä. Tekstejä on valtavat määrät.

    Kolmiulottuvuudella leveyden ja pituuden lisäksi on myös korkeus. Siinä mm. voidaan nähdä, miten mahtava pyton nielaisee mahaansa valloitetun possun.

    Neliulottuvuudella leveyden, pituuden ja korkeuden lisäksi on aika. Tämä ulottuvuus näyttää, että komododracon puraisee puhvelin jalkaa ja puhveli juoksee pakoon. Asia ei pääty siihen. Draconin puraisu jätti myrkkyä ja jonkun ajan kuluttua puhveli on liikuntakyvytön ja loikoilee jossakin. Dracon aistii missä se on ja tulee tuota pikaa paikalle repimään elävältä puhvelilta lihapalasia.

    Putin on kuin mainittu dracon, joka repii ja pommittaa Ukrainaa, koska Putinilla on ydinaseita ja muut pelkäävät niitä eli ydinaseita. Löytyykö uusi ulottuvuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytä nyt edes oikeaa termiä: komododracon on suomeksi komodonvaraani.

      Poista
    2. "Käytä nyt edes oikeaa termiä"

      Kak tol'ko, tak srazu.

      Poista
  11. 1999 kerrostaloräjäytysten tausta on kai Venäjälläkin ollut yleisesti tiedossa, mutta ei se ole johtanut mielenilmauksiin. Asiaa penkoneet vain menettivät pikaisesti henkensä. Vaalitkin on nyt voitettu ja 300 000 miestä lisää kutsuttu palvelukseen. Ceausescu joutui seinää vasten tilanteessa, jossa muuri oli murtunut ja ideologia menettänyt uskottavuutensa koko itäblokissa. Puhumattakaan Romanian taloudesta ja elintasosta. Putinin asema näyttää aika vankalta siihen verrattuna. Mutta toivokaamme parasta eli pikaista vaihdosta maan johdossa.

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.