tiistai 12. heinäkuuta 2016

Arvot ja tavallisuusArvojen taistelu ja tavallinen ihminen

Kylmää sotaa ei voitettu vain aseilla, vaan myös arvoilla, sanoi presidentti Obama Varsovan huippukokouksessa taannoin.
Presidentti paheksui myös populismin nousua. Monet johtajatkin ovat sellaista tarjonneet kansoilleen ja menestyneet erinomaisesti. Presidentin viestinä oli, että on tärkeää osoittaa kansalaisille tällaisten johtajien olevan väärässä, kertoo Helsingin Sanomat. Muuten, myös meidän Sauli Niinistömme oli nyt hyväksytty osallistumaan presidentin illalliselle.
Onhan tässä mistä olla huolissaan. Populistit nimittäin istuvat myös jo Naton pöydässä, siellä, minne me emme oikeasti ole vieläkään päässeet, siellä ytimien ytimissä.
On merkille pantavaa, etteivät kokouksen soraääniä olleet Niinistö tai hänen kaltaisensa, vaan natomaiden Kreikan ja Puolan päämiehet. Kokouksen isäntä, Puola, sai presidentiltä jopa varoituksen. Naton arvoyhteisössä on muitakin ongelmia, kuten Turkki ja myös Ranskan presidentin Hollanden viestit Venäjästä saattavat olla ristiriitaisia. Sit venia verbis.
Aika ongelmallinen arvoyhteisöhän Nato siis tuntuu olevan. Sen on joka tapauksessa ilmeisesti syytä puolustaa arvojaan, mitä ne sitten lienevätkään, sillä ainakin ne ovat erilaiset kuin ne, joita Venäjä edustaa.
Naton huippukokous on vain yksi ilmentymä aikamme ahdistavuudesta. On tietenkin lähdettävä siitä, että länsimaiset arvot ovat oikeita siinä muodossa, kuin ne kulloinkin ilmenevät Yhdysvalloissa. Voimmehan vain kuvitella, millaisen reaktion herättäisi kaikkeinkorkeimmissa pöydissä se, joka olisi jämähtänyt niihin arvoihin, jotka USA:ssa vallitsivat vaikkapa 1950-luvulla tai esimerkiksi vielä 1970-luvulla! Siinäpä se olisi varsinainen häirikkö!
Populistit, jotka mielistelevät kansaa ja pyrkivät noudattamaan sen mielipiteitä, ovat nähtävästi todella aikamme todellinen vaara ja destabilisoiva tekijä. Ongelmasta tekee erityisen pirullisen se etteivät sen takana kuitenkaan viime kädessä ole vain johtajat, vaan heidät valtaan äänestänyt kansa itse.
HS:n kolumnisti Terho Pursiainen nousee kolumnissaan tavallisuuden tyranniaa vastaan. Hän ottaa sinänsä klassisen esimerkkinsä hieman kaukaa eli Aksel Sandemosen 1930-luvun romaanista.
Sivumennen sanoen, Sandemosen Jante ei ole norjalainen pikkukylä, vaan tanskalainen pikkukaupunki Nyköping, joka sijaitsee Jyllannissa Limfjordin rannalla ja on tunnettu äyriäisherkuistaan.
Turistin mielestä paikka on aivan hurmaava, mutta epäilemättä kirjailija tunsi asian paremmin kuvatessaan siellä kerran vallinnutta ahdistavaa ja samanlaistavaa henkeä.
Jante oli yhdenmukaisuuden painetta olennoiva yhteisö ja kuului siis siihen aikaan, jolloin sosiaalinen vaihto oli vähäistä ja yhteiskunta toimi sen mukaisesti.
Noista päivistä lähtien maailma on muuttunut rajusti, kuten jo Erik Allardt oikein ennusti. Yhteiskuntamme on nykyään pluralistinen ja lienee hyvin vaikeaa löytää enää paikkaa, jossa tuon menneen maailman henki vallitsee. Ainakaan sinne ei ole pakko jäädä.
Syystä tai toisesta kolumnisti joka tapauksessa on ottanut tällaisen muinaisjäänteen tähtäimeensä ja hyökkää tavallisuuden kimppuun. Sellaista on toki muuallakin kuin Suomessa, mutta eipä se siitä parane.
Tavallisuus ilmenee näköjään ainakin naisvihana, jota ilmaistaan tarkemmin selostamattomilla kuvottavilla tavoilla sosiaalisen median viemäreissä. Myös maahanmuuttaien sekä toisten seksuaalisen suuntautumisen erilaisuus ovat tavallisuuden hyökkäysten kohteena. Epätavallisuushan se on, joka näissä junteissa aiheuttaa tämän reaktion.
Sivumennen sanoen, juntti on termi, joka muistini mukaan tuli käyttöön 1970-luvulla ja jota nimenomaan käytettiin Helsingin ympäristökuntien, erityisesti Vantaan asukkaista. He näet eivät täyttäneet kaikkia oikeiden stadilaisten pikkukaupunkiegon omalle piirilleen kehittämiä kriteereitä.
Mutta tavallisuudesta puhuen, se ei kolumnistin todistuksen mukaan enää ole hillittyä eikä hurmaavaa, kuten aikoinaan oli porvarillisuus. Syynä on se, että aikamme teknologia on tehnyt jokaisesta oman elämänsä päätoimittajan. Jätkät ovat pilanneet jo tavallisuudenkin!
Ennen muinoin epätavallista tyydyttiin paheksumaan työpaikan kahvihuoneissa, mutta nyt tavallinen rahvas menee ja kirjoittaa oksennuksensa nettiin, jota koko maailma pääsee lukemaan.
Uustavallisuus ei ole hillittyä. Koko hiljainen enemmistö ei kyllä ole noussut rähjäämään. Tolkun  ihmisten vastuu on kuitenkin siinä, että he antavat militantin tavallisuduen rähjätä nimissään. Tämä hiljaisuus on kuitenkin äärimmäisyyksien kutupaikka.
Ilmeisesti siis tolkun tavallisten pitäisi nousta yhtenä henkilönä pois hiljaisuudestaan ja vastustaa noita tavallisia rähjääjiä.
Muuan ongelma on kuitenkin jäljellä: ehkäpä se tuntematon enemmistö ei olekaan noita tavallisia äänensä käyttäjiä vastaan vaan niiden puolesta? Mistä tiedämme, mitä mieltä enemmistön pitäisi demokratiassa olla? Pitäisikö meidän kysyä asiaa presidentiltä?
Kolumnin lopussa todetaan, että Brexit on todellisten, tavallisten, kunnollisten ihmisten juhla. Tätä mieltähän kaikkien demokratiaa kunnioittavien kai on oltava, pitipä äänestystuloksesta tai ei.
Ehkä kolumnistikin siis oikeasti tunnustaa, että demokratiassa tavallisille ihmisille on annettava mahdollisuus ilmaista nimenomaan oma mielipiteensä asioista, olipa se sitten tavallinen tai vähemmän tavallinen. Jälkimmäisten kohtalona on saada puolelleen vähemmän kannatusta.

62 kommenttia:

 1. Pastori Pursiainen on tottunut jättämään Mauno Koiviston ohjeen mukaan lukematta omin päin tekstejä jotka saattavat nostattaa hiukset pystyyn.

  Hesekiel: Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihminen, käännä katseesi kohti etelää ja ennusta Juudaa vastaan, julista tuomio metsälle, joka on etelässä. Sano tuolle etelän metsälle: Kuule Herran sana. Näin sanoo Herra Jumala: Minä sytytän sinut tuleen, ja se tuli nielee kaikki puusi, sekä vihannat että kuivat. Sen liekki ei sammu, sen loimussa kärventyvät kaikkien kasvot etelästä pohjoiseen. Kaikki ihmiset saavat tietää, että minä, Herra, sen sytytin, eikä se tuli sammu."

  Nyt tiedetään etteivät tekstit löytyneet valmiina kiven alta, vaan niitä oli hiottu yhä uudestaan ja uudestaan muodostaen kirjaan kantavan sanoman odottamaan lopullisen ratkaisun toimeenpanoa. Ihme ja kumma Matti Vanhanen lukee kesähelteillä Olavi Paavolaista ja on alkanut Iltalehden mukaan kyselemään miksi Suomessa ei reagoitu vaikka tiedettiin Hitlerin laajentumishankkeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hesen kieli, eikä mikään lingua tai jazik.

   Poista
 2. "Naton huippukokous on vain yksi ilmentymä aikamme ahdistavuudesta."

  Ainakin olemme nähneet miten polyfurkaatio muuttui todellisuudeksi.

  VastaaPoista
 3. "Sen (Naton) on joka tapauksessa ilmeisesti syytä puolustaa arvojaan, mitä ne sitten lienevätkään, sillä ainakin ne ovat erilaiset kuin ne, joita Venäjä edustaa."

  Venäjä luulee olevansa Pyhä ja siksi se ei koskaan ota lusikkaa kauniiseen käteen. Presidentti Putin ja patriarkka Kirill kävivätkin taannoin neuvottelemassa Valamon luostarin hiljaisuudessa tästä pyhyydestä.

  Luostareita rakennettiin Venäjän raja-alueille ahkerasti joko muinaisen Novgorodin tai Moskovan vallan levittämiseksi ja uusien alueiden valloittamiseksi. Puolet (ainakin ellei enemmänkin) luostareiden "munkeista" olivat munkeiksi puettuja sotilaita, jotka suorittivat laukkukauppiaina ensin tiedustelua rajan toisella puolella ja sitten suorittivat valloitushyökkäyksiä. Näin koko Venäjän alueella vuosisatojen ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Venäjä"

   Venäjä haluaa ainoastaan teheraneja, jaltoja ja potsdameja eikä mitään helsinkejä.

   Poista
 4. Pax americana, olisi yksi mahdolllisuus pysyvään rauhaan,eli ostakoon suomi kaiken turvallisuuteensa liittyvän yhdysvalloilta.
  Ssmoin kaikenlaisen kultturin tuottaminen pelkästään rapakon takana olisi kokonaisedullista.

  VastaaPoista
 5. Niin tai näin, jos ja kun valittava on niin verrattuna rintaansa röyhistelevien muiden valtakeskittymien arvoihin kelpuutan Amerikan arvot toistaiseksi. Itä on itä ja länsi on länsi, eikä ne koskaan, oliko se nyt tapaa vai tapa, toisiaan. Toivottavasti ensiksi mainittu.

  VastaaPoista
 6. Ubermensch-tyypille joko USA tai RUS, meille tavallisille lukemattomia valintoja koko elämä täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin.


   Suomenkin menestys on kiinni siitä, että osataan pelata tarkka oma peili noiden ja muiden välissä. Luovuttamalla päätösvalta muille ja asettamalla itsensä sokeasti jonkun tahon tahdottomaksi vasalliksi ei voi onnistua.

   Poista
  2. Nimenomaan ��
   Tarkkaa peliä , fiksuja liikkeitä ja pidetään se oma pää puhtaana !

   Poista
  3. "joko USA tai RUS"

   Kysymys ei ole näin simppeli. Kysymys on jakaumasta Länsi-Itä. Jos ei ole Lännessä niin luisuu väistämättömästi Itään.

   Poista
  4. " Jos ei ole Lännessä niin luisuu väistämättömästi Itään."

   Pelikenttä ei ole yksiulotteinen jana eikä asetelma mustavalkoinen niin, että esim. Suomen on olatva joko USA:n tai Venäjän komennossa.

   On olemassa laaja ja moniulotteinen välialue, jossa taitavasti ja omat rajansa ja kykynsä tiedostaen voi liikkua menestyksekkäästi.

   Esimerkkejä moniulotteisuudesta aika-akseli yhtenä ulottuvuutena mukaan lukien:

   1) Oliko Suomi toisessa maailmansodassa brittien, ranskalaisten, saksalaisten, amerikkalaisten vai venälästen puolella? Vastaus: se oli näiden kaikkien puolella. Ja kakkia niitä vastaan. Ja vain näin toimien se saattoi kuin ihmeen kaupalla säilyä hengissä.

   2) Mites olisi esim. Kiina "isäntämaana", jolle antautua, jos kerran omaa peliä ei voida pelata? Yksi varmoista voittajsta jatkossa.

   Vaihtoehtoisia pelimalleja on lähes ääretön määrä, jos vain säilyttää päätökset itsellän. Jos taas siirtää päätökset omasta kohtalostaan muille, silloin päätökset menevät noiden muiden edun mukaan.

   Poista
  5. "pelimalleja on lähes ääretön määrä". Historia osoittaa, että kaikki tämä mahtuu yhteen sanaan: suomettuminen.

   Poista
  6. Kun lopetamme oman kielen ja turhan virsukultuurin,muutamme äidinkieleksemme eglannin, lainaamme texasista stetsonin ja poistamme katukuvasta kaikki itäiseen kultuuriin vittaavat monumentit, olemme sillloin tuleet täydellisiksi länsimaalaisiksi.

   Poista
  7. Cowboy lentää omalla koneella tiluksillaan, eikä vuokrakoneella.

   Poista
  8. "Kun lopetamme oman kielen ja turhan virsukultuurin,muutamme äidinkieleksemme eglannin, lainaamme texasista stetsonin ja poistamme katukuvasta kaikki itäiseen kultuuriin vittaavat monumentit, olemme sillloin tuleet täydellisiksi länsimaalaisiksi."

   Tämä kaikki on "Anonyymi 13. heinäkuuta 2016 klo 18.36" henkilökohtaista пиздобольство/vittuilemista. Siinä ei ole mitään kollektiivista/kulttuurillista.

   Poista
  9. Länsimaiseen kultuuriin, ei kuulu yhteisöllisyys, vaan vapaat yksilöt, joiden peruslähtökohta toiseen yksilöön on vihamielinen.

   Poista
  10. Matias K, hitto, osaat ajatella.

   "1) Oliko Suomi toisessa maailmansodassa brittien, ranskalaisten, saksalaisten, amerikkalaisten vai venälästen puolella? Vastaus: se oli näiden kaikkien puolella. Ja kakkia niitä vastaan. Ja vain näin toimien se saattoi kuin ihmeen kaupalla säilyä hengissä.

   2) Mites olisi esim. Kiina "isäntämaana", jolle antautua, jos kerran omaa peliä ei voida pelata? Yksi varmoista voittajsta jatkossa. "

   Juuri noin. Meidän ei ole mikään pakko valita länttä itää vastaan.
   Voimme valita lännen, niin kuin olemme tehneetkin, mutta emme itää vastaan. Mielestäni olemme juuri nyt siinä hyvässä tilanteessa. Tilanteessa jota on turha riskeerata. Jokaisessa ilmansuunnassa meitä kohtaan ystävällismielinen naapuri. Mikä siis on hätänä? Ei itse asiassa mikään. Tarvitaan oveluutta ja taitoa. Jotain sellaista pelisilmää mitä Kekkosella oli. Ryntäileminen liittokuntiin ei ole ratkaisu. Ainakaan jos siihen ei ole syytä, niin kuin tällä hetkellä ei ole. Euro-virhe jo tehtiin. Nato voisi olla seuraava.

   Tuo Kiina-näkemyksesi, siis sen tuleva dominointi, on myös minun kantojani. Tietyn ajanjakson kuluessa maailman pelikentän ottaa haltuun Kiina. Se pitää oman historiallisen kulttuurinsa ja omat rajansa, on siis nationalistinen terveellä tavalla, sillä on joustava yhteiskunnallinen järjestelmä, demografinen ylivalta, vahva konservatiivinen arvopohja ja se kykenee jatkuviin teknologisiin innovaatioihin. Seuraavaksi lennetään Kuuhun.
   USA voi vaikka hajota kahtiajakoonsa.
   Eurooppa, no....
   Kiina taitaa odottaa vain tilaisuuttaan. Nythän se on jo maailmankaupassa ohittamasa jenkit. Ja sieltä ei ole enää paluuta.

   jk

   Poista
  11. Japani oli kahdeksankymmenluvulla menossa jenkkien ohi, kuinkas sitten kävikään, yhdysvalllat pudotti Japanin kaupallisen statuksen läheisen kummppanuuden tasolta liki vihollismaan statusta, muuta ei tarvittu Japani ei ole noussut vielläkään.

   Lännenmies löytää keinon myös Kiinan talouden tuhoamiseen, esimerkiksi, se jätää velkansa Kiinalle maksamatta, koska sillä on paremmat pyssyt.

   Poista
  12. "Oliko Suomi toisessa maailmansodassa brittien, ranskalaisten, saksalaisten, amerikkalaisten vai venälästen puolella? Vastaus: se oli näiden kaikkien puolella. Ja kakkia niitä vastaan."

   Historialliset puurot ja vellit on suomettuneessa Suomessa helppo sekoittaa yhteen. Suomessa historiaa tutkitaan vain Kremlin sääntöjen mukaisesti. Jo useita vuosikymmeniä. Maailmansodista on hyvin auktoriteettista infoa Marxilta ja Engelsiltä:


   Marx in December 1847: (proletaarisen vallankumouksen täytyy lyödä miekat yhteen vastavallankumouksen kanssa maailmansodassa) “…every revolutionary upheaval… must fail until the revolutionary working class is victorious, that every social reform remains a utopia until the proletarian revolution and the feudalistic counter-revolution measure swords in a world war.” (K. Marx, F. Engels. Collected Works, Vol. 9, pp. 197-198.

   Marx in December 1848: (ainoastaan maailmansota voi kaataa vanhan Englannin) ”And only a world war can overthrow the old England … But any European war in which England is involved is a world war…” (Ibid., Vol. 8, p. 215.

   Engels in 1849: (seuraava maailmansota tulee pyyhkäisemään maan päältä ei ainoastaa taantumukselliset luokat , vaan myös kokonaiset vastavallankumoukselliset kansat. Siitäkin tulee askeleteenpäin.) “The next world war will result in the disappearance from the face of the earth not only of reactionary classes and dynasties, but also of entire reactionary peoples. And that, too, is a step forward”. (K. Marx, F. Engels. Collected Works, Vol. 9, p, 238.

   Marx in 1850: (proletariaatin nousu Ranskassa tulee johtamaan maailmansotaan) “…every fresh proletarian upheaval in France directly involves a world war.” (Ibid., Vol. 10, p. 70.

   Marx in 1870: (tällainen sota Nro 2 johtaa sosiaaliseen Venäjällä) ”What the Prussian jackasses do not see is that the present war is leading just as inevitably to a war between Germany and Russia… And such a war No. 2 will act as the midwife of the inevitable social revolution in Russia”. (Ibid., Vol. 44, p. 57.

   Engels in 1879: (tämänkaltainen sota johtaa valtaviin onnettomuuksiin, mutta niistä syntyy uusi puolue, joka syntyy kaikkialla Euroopassa ja joka ei tule epäilemään, kuten nykyiset naurispäät ) “A war such as that would, for us, be the greatest of misfortunes; it might set the movement back by twenty years. But the new party that must surely emerge from it at last would, in all European countries, be freed of a host of hesitations and pettinesses such as presently hamper the movement everywhere”. (Ibid.,Vol. 34, pp. 431-432.

   Engels in 1887: (maailmansota ja siitä johtuvat nälkä, sairaudet ja barbarism…tulevat luomaan edellytykset työväenluokan lopulliselle voitolle) “…a world war, moreover, of an extent and violence hitherto unimagined… famine, disease, the universal lapse into barbarism, both of the armies and the people… Only one consequence is absolutely certain: universal exhaustion and the creation of the conditions for the ultimate victory of the working class”. (Ibid., Vol. 26, p. 451.


   Engels in 1890: (Maailmansota? Sen sytyttäminen on lasten leikkiä) “A war? Child´s play to launch one. But what would become of it once launched defies the imagination… It is well known that peace persists only thanks to the unending revolution in weapons technology… incalculable prospects of the only war now still possible, a world war.” (Ibid., Vol. 27, p. 9.

   Engels in 1895: (mikä tahansa sota maailmasodaksi…Kommunistinen manifesti julisti militaristisen proletariaatin tehtäväksi valloittaa...) “… by making any war other than a world war of unprecedented cruelty and absolutely incalculable outcome an impossibility… The Communist Manifesto had already proclaimed the winning of universal suffrage, of democracy, as one of the first and most important tasks of the militant proletariat.” (Ibid., p. 514-515.

   Poista
 7. Yhteiskunta jakautuu taviksiin ja kekkuleihin tapakulttuurin näkökulmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen äidit sodan puolesta.
   -kekkulit

   Poista
 8. Minua ei voi sosialidemokratiasta syyttää, mutta ilokseni huomasin eilen MTV:n keskusteluohjelmassa, että Eero Heinäluoma käytti täsmälleen samoja perusteita natottomuudellemme kun moni täällä ja minäkin.

  Meillä on niin kiihkeitä natottajia nykyään, että jos kannatat kaikkein tavanomaisinta ulkopolitiikkaa, saat kuulla olevasi Putinin miehiä. Tälle Putinin kanssa heilumiselle tulisi saada loppu. Pitäisikö siidä tehdä vihapuhetta, hah ha....?

  Nuo Putin-pakkomielteiset alkavat herättää minussa jo epäilyjä. Tunkeutuuko Kremlin valtias jo heidän uniinsa, onko Putin jo pakkoajatus, onko jokainen myönteinen Venäjä-asia putinismia.... Eräs iltapäivälehti ( se jostakin ihme syystä parempana pidetty) tykittää tätä Putin-pakkomiellettä päivittäin. Heillä on siihen erikoistunut toimittajakin.

  Nyt jään vain loogisesti odottamaan milloin Heinäluomaa nimitetään trolleiksi kuten ihan samaa puhuneita tavallisiakin ihmisiä?

  Onko meidän armeija, siis puolustusvoimamme, enää muuten täysin Suomen puolella, vai joko myös Naton?
  Kuulisin mielelläni että armeijan upseereissa on myös perinteisen isänmaallisen kiihkottomia eniten äänessä olevien natoyhteensopivien kanssa.
  Voiko puolustusvoimien päälliköksi päästä enää jos ei ole natomies?

  Jos Suomi Natoon menee/joutuu, sitten lojaalisesti tuen sitä, mutta sitä ennen tuen maailman onnistuneinta ulko-, turvallisuus- ja rauhallisuuspolitiikkaa ettei sinne jouduttaisi.

  VastaaPoista
 9. Ihmettelen, eikö maailmassa ole muuta ajattelemista kuin Nato ja vihamielisyydet, vaikka Eurooppa ja Venäjä ovat niin rauhallisessa tilanteessa, ettei sellaista ole koskaan ollut eikä edes nähtävillä ole muutosta pahempaan, paitsi muualta maailmasta tulevaa. Se osoittaa ajattelun rajoittuneisuutta ja luovuuden puutetta.

  Mahdollisuuksia olisi vaikka millä mitalla - jopa muuttaa maailma paljon paremmaksi paikaksi kuin se on tällä hetkellä. Sotaan ei ole yhtään ainoaa syytä. Jos aseisiin ja propagandaan käytetyt summat sijoitettaisiin johonkin muuhun, esim. koulutukseen, seurauksena olisi kohonnut hyvinvointi. On tekosyy syyttää aina muita, kuten Venäjää, se johtaa noidankehään.

  Vaikuttaa siltä, että elämme primitiivisessä maailmassa, joka ei ymmärrä omaa parastaan. Ihmisen äly on vielä eläimen tasolla, vallitsee kilpailu toimeentulosta, vaikka yhteistoiminnalla ja aivotoiminnalla kaikkien elämänlaatua voitaisiin huomattavasti korottaa. Vihamielisyydet johtavat kollektiiviseen pahoinvointiin ja tuhoon. Primitiivisessä maailmassa sodankäynti on tärkeä arvo, ja sotilasuraa arvostetaan. Individualismia on vainottu kautta aikojen. Nykymedia nähtävästi korostaa susilauman arvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juurikin näin. Jokainen omalta kohdaltaan on vastuussa minkälaista asennetta välittää. On vain tämä yksi elämä elettävänä, se on varmaa. Pikemmin pitäisi kiirehtiä nauttimaan sen antimista, kuin levittää vihan sanomaa naapurista.

   Poista
  2. "Ihmettelen, eikö maailmassa ole muuta ajattelemista kuin Nato ja vihamielisyydet, vaikka Eurooppa ja Venäjä ovat niin rauhallisessa tilanteessa, ettei sellaista ole koskaan ollut ..."

   Yksi näkökulma tähän: USA:n aivan ilmeinen intressi on kaikin keinoin pitää kiinni tilanteesta, jossa maailmassa on vain yksi suurvalta: USA. Se voi tehdä, mitä lystää ilman, että kukaan voi siihen puuttua. Tämä ei ole paha eikä väärin, noin se peli vain menee.

   Tuota taustaa vasten voi siten miettiä, onko em. USA-johtoisen yksinapaisen maailman ylläpitämisen kannalta etu vai haitta se, että Euroopan laitamilla syttyilee pieniä pensaspaloja - arabikeväät, Syyria, Ukraina,... Onko em. tavoitteelle etu se, että Venäjää potkitaan sen verran nilkkoihin, että sen suhteet Euroopaan ja varsinkaan Saksaa eivät tule turhan lämpimiksi. Venäjän resurssit ja Saksan (EU:n) pääomat, osaaminen ja kyky organsoida - helevetti siitähän voisi vaikka tulla jotakin. Vaikka uhka yksinapaiselle maailmalle.

   Mutta kun aikaansaadan pakolaisvyöryä ja "Venäjän uhkaa", Eurooppa pysyy nöyrempänä ja mm. Natolle tulee kysyntää. Asekauppa käy ja USA:n sana painaa.

   Siinä ei jokin sosaalidemokraattinen EU-utopia paljon pääse maailman mahtavinta tavoille opettamaan. Venäjää ärsytetään, se eristetään (containment) ja pidetään vanhalla kylmän sodan NL-analogilla viholliskuvana.

   Tämä vain yhtenä näkökulmana - ei välttämättä koko totuutena.

   Poista
  3. "Natolle tulee kysyntää"

   Natolle tuli kysyntää sen jälkeen kun Putinin "kohteliaat miehet" valloittivat Krimin ja alkoi Itä-Ukrainan sota. Putin vihjaili myös Eestin Narvan kaupungista, jossa enemmistönä ovat venäläiset. Vihjaili Putin myös ydinaseiden käytöstä ensimmäisenä jne.

   Kyllä se päältäpäin jo näkyy kuka pysyy totuudessa ja kuka propagandassa.

   Poista
  4. "...Putinin "kohteliaat miehet" ..."

   Onko käynyt mielessä se mahdollisuus, että krimiläisten enemmistö aivan aidosti valitsi Venäjän? Kiovasta ei ehkä heille niin kovin paljon sympatiaa herunut - noille mokomille ryssille.

   Kosovo - Krim - näitä tapauksia on.

   PS. Miksi Venäjän tulisi käyttää ydinaseita vasta toisena? Kovaa peliä tietysti, mutta kuten von Calusewitz aikanaan sanoi, sota on politiikan jatkamista toisin keinoin.

   Ukrainan sota on muuten ensimmäinen EU:n aikaansaama sota. Ei vai? No, selittäkää sitten, miten tuo sota olisi voinut syttyä, jos EU:ta ja sen itälaajenemispolitiikkaa ei olisi ollut olemassa.

   Poista
  5. Kuvitellaanpa vähän.

   Venäjä suostuisi siihen, että Krimillä järjestetään kansanäänestys vain ja ainoastaan EU:n ja ETYK:in valvonnassa ja kokonaan järjestämänä siitä, mihin maahan krimiläiset haluavat kuulua.

   Mutta EU järjestää vaalit ettei jää nokan koputtamista kun se ryssäkin on niin kiero ja se edellinen äänestys oli farssi, eikö niin?

   Uskaltaisiko Ukraina tai EU ottaa sellaista riskiä että tuon kansanvaalin lopputulos olisi sitten myös kansainvälisoikeudellinen lopputulos?

   Epäilenpä. Eli niitä "rajojen siirtelijöitä" voi olla monella tavalla. Jos ahvenmaalaiset halumalla haluavat littyä Ruotsiin, niin luulenpa että suuri osa suomalaisista toivottaisi hyvää jatkoa uudessa kotimaassa. Huono esimerkki, mutta tuo esiin sen etteivät kai vuoden 2016 rahat voi olla ikuisia auringon sammumiseen saakka.
   Väkivallalla ja sodalla ei rajoja saa siirrellä, se on selvä, mutta miksei rauhanomaisen prosessin kautta.
   Ja eipä se EU muuten noita omiakaan rajoja kovin tarkasti vahdi ja niistä välitä. Rajat on auki. Miljoona kulkee vuodessa sisään omia kulttuurejaan tänne ylläpitämään ja se on kuulemma ihan hienoa.

   Jos krimiläiset haluvat olla venäläisiä niin ei kai se maailman suurin ihmisoikeusrikos ole jos he sitä haluavat.

   Ehdottamani EU:n järjestämä ( ei vain valvoma) kansanäänestys voisi avata solmun tuolla niemekkeellä. Antaa krimiläisten itse ratkaista, ei Kiovan, ei Moskovan, ei Brysselin.
   No, toki tiedän ettei maailma toimi noin.

   jk

   Poista
 10. "Putin"

  RISI:n nettisivut julkaisi tänään kenraali-majuri ja professori Usmanovin artikkelin, jolla on paljon puhuva otsikko ja väliotsikko: "Putin etsii apua Jumalalta. Strategisen kehityksen neuvosto paljasti Venäjän hallintojärjestelmän systeemikriisin."

  Usmanov päätti kommenttinsa presidentin alaisuudessa toimivan Strategisen kehityksen neuvoston toiminnasta hyvin runollisesti:

  "...Mitä on tehtävä? Jo Tshernyshevskij oli asettanut tämän kysymyksen. Mitä sen jälkeen? Kuka on syyllinen ja mitä on tehtävä? Kysymys leijuu ilmassa. Se on iänikuinen venäläinen kysymys. Mutta meidän ei saa antaa heiluttaa venettä, on toivottava että raikas tuuli pääsee purjeisiin ja meidän kaunotar, ihana Venäjä kaikkine synteineen, kaikkine liikkeineen ja olemuksineen joita muut eivät ymmärrä, pääsee taas liikkeelle eteen päin. Toivo kuolee viimeisenä. Olkoon niin tälläkin kertaa."

  Путин ищет помощи у Бога
  14.07.2016

  Совет по стратегическому развитию выявил системный кризис государственного управления в России …
  http://ruskline.ru/news_rl/2016/07/14/putin_iwet_pomowi_u_boga/

  13 июля под председательством Президента России Владимира Путина в Кремле состоялось первое заседание Совета при Президенте по стратегическому развитию и приоритетным проектам, сообщает сайт Кремля.
  Ситуацию прокомментировал в интервью «Русской народной линии» советник губернатора Курганской области, генерал-майор, профессор, кандидат педагогических наук Владимир Усманов:

  ...Что делать? Еще Чернышевский задавал этот вопрос. Как там дальше? Кто виноват и что делать? Вопрос повис в воздухе. Это извечный русский вопрос. Но надо нам не дать раскачать лодку и надеяться, что паруса подхватят свежий ветер, и наша красавица, наша блистательная Россия со всеми ее грехами, со всеми ее непостижимыми для других движениями и сущностями, снова наберет ход и пойдет вперед. Надежда умирает последней. Пусть так будет и сейчас.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä on tehtävä? Jo Veikko Vennamo oli asettanut tämän kysymyksen. Mitä sen jälkeen? Kuka on syyllinen ja mitä on tehtävä? Kysymys leijuu ilmassa. Se on iänikuinen perussuomalainen kysymys. Mutta meidän ei saa antaa heiluttaa venettä, on toivottava että raikas tuuli pääsee purjeisiin ja meidän kaunotar, ihana Timo Soini kaikkine synteineen, kaikkine liikkeineen ja olemuksineen joita muut eivät ymmärrä, pääsee taas liikkeelle eteen päin. Toivo kuolee viimeisenä. Olkoon niin tälläkin kertaa.

   Poista
  2. "Чернышевский"

   Hiljaisuutta!

   Ovatko Aleksanteri-instituutin trollit saaneet luun kurkkuun, kun eivät saa sanotuksi juuta eikä jaata?

   Poista
  3. Oletko sinä sitä sinne työntämässä, kommentttisi ei kuulosta ollenkaan avoimen yhteiskunnan arvoja rukevan kansalaisen kommentilta.
   Tietenkin myös eussofiileillä on täysi oikeus tuoda sympatiansa julki.
   Autoritääriset persoonallisuudet tuovat näin typerästi kantansa julki.

   Poista
  4. Syvällä kaksikielisessä suomalaisuudessa muhivat Ubermensch-asenteet paljastuvat korkeasti koulutettujen "luu kurkkuun" puheenvuoroissa.

   Poista
 11. Aamun uutisiin viitaten kommenttiini yllä:

  "Ja eipä se EU muuten noita omiakaan rajoja kovin tarkasti vahdi ja niistä välitä. Rajat on auki. Miljoona kulkee vuodessa sisään omia kulttuurejaan tänne ylläpitämään ja se on kuulemma ihan hienoa."

  Mutta ei. Ei tänään. Ei huomenna. Keskitytään vaan Krimiin. Sehän se meidän turvallisuusuhka numero 1 on, vai mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne jotka yhteiskunnan tulevaisuudesta huolehtivat tietävät eräiden perheyhtiöiden investointien olevan uhattuina Krimillä, vaikka Sale on niistä Pedolle puhunut.

   Poista
  2. Suomalaisuuden arvo on sanalla sanoen omaisuusarvojen kasvattamisessa; työpaikat haltijoineen ovat resurssi.

   Poista
 12. Media kertoo, että Venäjällä on trollitehtaita. Niiden toiminta taitaa kuitenkin olla aika vähäistä, määrärahoista puhumattakaan. Sen sijaan venäläiset ovat aika isänmaallisia. Varmaan Venäjälläkin on propagandaa, mutta en tiedä, missä sitä voi nähdä, ei ainakaan suomalaisessa mediassa. Trollit taitavatkin olla olemassa etupäässä vainoharhaisten omassa päässä. Kun ei enää keksitä faktoja eikä kunnon perusteluja, trolliperustelu otetaan avuksi. Sen avulla yritetään vaientaa keskustelu ja tehdä väärien ajatusten esittäminen rikolliseksi ja maanpetturuudeksi.

  Mutta media vaikenee todellisesta propagandasta, jota tulee amerikkalaisista markkinointitoimistoista. Ne palvelevat maailman suurimpia yrityksiä, ja kyseessä on siis miljardien tulot, jotka pitää varmistaa. Siinä ei moraali paljon paina, kun puolustetaan aseteollisuuden etuja. Nehän voivat muuttaa mustan valkoiseksi, esimerkkinä tupakkateollisuus aikoinaan. Nato on yksi markkinointikeino. Ostettu media toinen.

  Tutkivaa journalismia Suomessa on turha odottaa. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Trollit taitavatkin olla olemassa etupäässä vainoharhaisten omassa päässä."

   Samalla logiikalla voidaan väittää, että suomettumista ei koskaan ollutkaan, että se oli vain Timo Vihavaisen friikkipisto, että muka kansakunta oli rahmällään. Miksi sitten Timo Vihavaista ei ristiinaulittu silloin kun hänen teoksensa Kansakunta rähmällään ilmestyi?

   Sehän on itsestään selvää, että rähmällään liikkuneet kelpasivat parhaiten hyvin palkatuiksi trolleiksi.

   Poista
  2. "hyvin palkatuiksi trolleiksi"

   Vuosikymmeniä kestänyt suomettuminen on hyvin palkattujen trollien historiaa. Päästäkseen tähän kastiin ei tarvittu kovinkaan paljon, pääsylippuna oli Marxia ja marxilaisuutta nuoleskeleva väitöskirja.

   Huolimatta siitä, että marxismi-leninismin praktiksen tyyssija Neuvostoliitto lahosi ja luhistui, suomettumisen trollit jatkoivat vain ahkerammin ristiä silmiään marxismi-leninismin nimeen ja tuhoamaan tieteellisen karriäärin kaikille niille jotka näkivät todellisuuden.

   Hyvin palkattuja trolleja on kaikissa Suomen yliopistoissa ja eniten tietenkin Aleksanteri-instituutissa, jonka huippusaavutuksena on väite, että Stalin/stalinismi on maailmanhengen ruumiillistuma. Toisin sanoen maailmanhenkeen kuuluu yksityisomistuksen lopettaminen maksimaalisesti, vastavallankumouksellisten kansojen, kansanvihollisten, trotskilaisten ym. porvarien tuhoaminen jne.

   Poista
  3. Stalin, tuo gangstereiden kruunamaton kunigas, tulee viellä nousemaan elokuvateollisuuden avustuksella modernin länsimaisen yrittäjäyksilön idoliksi.

   Poista
 13. "Arvot ja tavallisuus"

  Lenin kirjoitti aikoinaan, että Lokakuun vallankumouksen menestyksestä piti kiittää ns. hyödyllisiä idiootteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lokakuun vallankumouksen menestys"

   Lokakuun vallankumouksen menestys ja Neuvostoliitto/sosialismin luhistuminen. Siinä on paljon pohdittavaa.

   Poista
  2. Paljon pohdittavaa siinäkin miten positiivinen USA-kuva Suomessa historiallisesti on ollut. Demarit tässä tärkeitä. "Home of the Brave" sen verran groteski viritys että kriittisyys on oikeutettua vaikka "epäsuomalaista". Argumenttien taso ratkaiskoon tulivat sitten Putinin trollilta tai Edvard Griegin trollilta. -jussi n

   Poista
  3. "Lokakuun vallankumouksen menestys"

   Nyky-Venäjä taitaa olla Lokakuun vallankumouksen menestyksen ja Neuvostoliitto/sosialismin luhistumisen ristisiitos.

   Poista
 14. "Nizzan verilöyly"

  Nizzan verilöyly oli toteutettu täsmälleen venäläisen sananlaskun mukaan: "Серпом по яйцам" eli sirppiä munille, eli pystyssä olevaa kyrpää lyödään sirpillä. Ranskalaiset juhlivat ja saivat sirppiä munille.

  "Серпом по яйцам" muistuttaa pahasti Putinin sanontaa "Мочить в сортире" eli tappaa yleisessä käymälässä.

  VastaaPoista
 15. "Триллер, ставший реальностью"

  Todellisuudeksi muuttunut trilleri.

  15 июля 2016
  http://www.vz.ru/opinions/2016/7/15/821638.html

  Мария ЗАХАРОВА, директор департамента информации и печати МИД России: Массовое убийство в Ницце – триллер, ставший реальностью.

  Venäjän ulkoministeriön korkea virkailija Maria Zaharova nimitti Nizzan barbaarista terroritragediaa trilleriksi. Hän siis nautti siitä "jännityselokuvasta" oikein jännityksellä ja nautinnolla.

  VastaaPoista
 16. Arvot ja epätavallisuus

  Prresidentti Putinin ulkopoliittinen konsulentti Aleksandr Dugin, Izborskin klubin ja Venäjän ainut filosofi, oli lähetetty Turkkiin nuoleskelemaan Erdogania oikein kieli pitkänä.

  Александр Дугин_ОТНОШЕНИЯ С ТУРЦИЕЙ СТАНУТ ТЕСНЕЕ, ЧЕМ ПРЕЖДЕ
  http://www.izborsk-club.ru/content/articles/9869/
  Консультант Владимира Путина по внешней политике Александр Дугин посетил Анкару... Он также похвалил президента Турции Реджепа Тайипа Эрдогана, сказав, что «его мужественное решение сыграло значительную роль в нормализации отношений».

  Koko maailma kuitenkin tietää, että Venäjä/Neuvostoliiton superpainostusta Turkki pakeni turvautumalla NATO:n jäseneksi.
  Koko maailma kuitenkin tietää myöskin sen, että sotilasvallankaappauksia on Turkissa tehty vuosina 1960, 1971, 1980 ja vuonna 1997 eli nimenomaan sen jälkeen kun Turkki liittyi NATO:on. Ennen vuotta 1960 sotilasvallankaappauksia Turkissa ei siis ollut.

  Источник: Городской портал. Санкт-Петербург (gorodskoyportal.ru)
  Дата выпуска: 16.07.2016 14:57
  Заглавие: В Турции победил ислам


  VastaaPoista
 17. "Arvojen taistelu ja tavallinen ihminen"

  Taistolaiset ovat stalinisteja vaikka kullassa pyörittele.

  VastaaPoista
 18. "Taistolaiset ovat stalinisteja vaikka kullassa pyörittele."

  Tuttu väite. Suomessa syytetään aina vasemmistoa yksilönvapauksien polkemisesta ja halusta kieltää kansalaisilta aseiden omistaminen. Metsästäjien sekä urheiluampujien piirissä syytetään yleensä vasemmistoa mutta ei nähdä koko totuutta.

  He eivät kuitenkaan tajua että ei Suomessa ole samanlaista laajojen yksilönvapauksien perinnettä kuin muualla länsimaissa.

  Sen sijaan meillä on idealistinen uusliberalistista politiikka ajava oikeisto joka on maalle vaarallisempi kuin kommunistit hallituksessa. Naiiviuden huippu on että valtio ei saisi omistamissaan yrityksissä toteuttaa omaa politiikkaansa johon ei välttämättä kuulu maksimaalinen voitto. Onko rengeistä eli toimitusjohtajasta ja yhtiön hallituksesta tullut isäntä talossa?

  Porvaripuolueiden perusäänestäjä kunta on julkisissa viroissa isolla palkalla ja eduista joista yksityisellä sektorilla ei nähdä kuin päiväunia nauttiva virkarälssi.

  Matti Wuori kirjoitti kirjassan Faustin uni että "Suomessa julkisen sektorin leikkaukset ovat kohdistuneet suorittavan tason työntekijöihin mutta hallitoon joka on kuin suuri pää jota kuihtuva ruumis kannattelee ei ole koskettu". Suomessa hyvinvointivaltio on alkanut tarkoittaa virkarässin hyvinvointia ja muille nousevia veroja sekä huononevia palveluita. Pitäähän varsinkin pieni- ja keskituloisia ankarasti rankaisevia kulutusveroja ja kiinteistö veroja nostaa että julkinensektori säilyttää palkkajohtajan aseman Suomen historian syvimmässä lamassakin.

  Esim. THL on muistaakseni yli kymmenentuhatta työntekijää. Mitä tämä suunnaton joukko tekee päivittäin? Olen maallikko mutta määrä tuntuu valtavalta 5 miljoonan asukkaan tarpeisiin. Toinen mitä olen aina ihmetellut on miten jonkun alle tuhannen asukkaan kunnan kunnanjohtaja ja muu hallinto saa päivänsä kulumaan. Onko verorahat varmasti käytetty kansalaisten edun makaisesti vai virkaeliitin edun?

  Taannoin oli tutkimus jossa kyseltiin kansalaisilta nyky-Suomen arvoja ja tulos oli:

  1. Byrokratia
  2. Työttömyys
  3. Epävarmuus tulevaisuudesta
  4. Koulutusmahdollisuudet
  5. Hukatut voimavarat
  6. Lyhytnäköisyys
  7. Sananvapaus
  8. Rauha
  9. Kateus
  10. Demokratia

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010120312807057_uu.shtml

  Huvittavaa on että koko tutkimus vaiettiin kuoliaaksi ilman että mitään keskustelua syntyi.

  Suomen porvaripuolueiden henkinen perintö tulee tsaarin ajalta. Ben Zyskcowickt oli taannoin närkästynyt kun esitettiin että poliisin laittomasti hankkimat todisteet hylättäisiin aina automaattisesti oikeudessa. Hän siis puolusti viranomaisten rikollista toimintaa eikä hyväksy että kansalaisilla olisi mitään lain suomaa suojaa viranomaisten mielivaltaa vastaan.

  Mistä kumpuaa suomalaisten järkkymätön rajaton usko viranomaisiin? Taannoin kaksi mistä oli jänismetsällä ja osuivat karhun pesälle. Toinen ampui karjun haulikolla ja muistaakseni mainittiin että keivyllä varmaan jollain 3,5 mm jänishauleilla piippu melkein karhun turkissa kiini. Kukaan tervejärkinen ei lähde kaatamaan karjua haulikolla ja pienillä hauleilla.

  Karhe kerkisi lisäksi purra toista miehistä. Miehiä syytettiin metsästyrikoksesta mutta hovioikeus vapautti miehet. Kun luki vilkasta kommentointia netissä niin yli puolet tuntui olevan sitä mieltä että miehet ovat syyllisiä koska poliisi niin väitti. Tapauksessa oli kyse perimmiltään siinä uskottiinko noiden miesten sanaa vai poliisin hatusta vedettyä "syytä epäillä" perustelua. Mainitaan vielä että hovioikeus oli erimielinen. Mikähän oli näyttönä rikoksesta? Todella hatara on suomalaisen oikeusturva kun näytöksi syyllisyydestä riittää poliisin mielipide.

  http://www.ksml.fi/kotimaa/Hovioikeus-kumosi-karhun-pes%C3%A4lle-menneiden-mets%C3%A4st%C3%A4jien-tuomiot/299750

  Miksi otsikko on että karhun pesälle menneet kun miehet osuivat sinne sattumalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Suomessa syytetään aina vasemmistoa"

   Stalinistit eivät ole / eivät edusta vasemmistoa. Teollisuuden kehityksen myötä työväenliikkeestä tuli yhteiskunnan erottamaton osa. Naisliikkeestäkin tuli yhteiskunnan erottamaton osa sen jälkeen kun kapitalistinen tuotanto teki hygieniatuotteista halpoja ja ne olivat kaikkien käytettävissä, joten lapsikuolleisuus väheni huomattavasti eikä naisten enää tarvinnut olla lasten synnytyskoneita. Näin naiset pääsivät kehittämään itseään ja olemaan monessa mukana.

   Stalinismin käytäntö ei ollut alkujaan läntinen ilmiö, se on aito venäläinen ilmiö.

   Aikoinaan kuuluisa Adam Smith kuuluisassa teoksessaan kuvasi miten kansakuntien hyvinvointi voi kehittyä. Venäjällä taas ns. Dekabristit eli venäläinen aatelisproletariaatti sanoivat: perkele, me olemme vuosisatojen aikana liittäneet Venäjään yhä uusia alueita ja kansoja, ja että nämä moukat rupeaisivat kehittymään kapitalismin sääntöjen mukaan! Ei käy! Kaikki mitä Venäjällä on kuuluu meille, aristokraattisille proletaareille!

   Dekabristien poliittisessa ohjelmassa vuodelta 1824 kaikki Venäjää asuttavat kansat piti venäläistää, että niiden alkuperäiset nimetkin unohtuisivat. Sama ohjelma käsitti myös periaatteen koko maan kansallistamisesta.

   Näin suoraviivaisia ohjelmia oli typerää esittää laajoille massoille, joten venäläiset aristoktaattiset proletaarit löysivät Lännessä filosofi Karl Marxin, "kantoivat häntä käsillään" vuosina 1843-1844 ja panivat näin alulle ns. marxismin, joka julisti "Kommunistisen puolueen manifestissaan", että yksityisomistus piti lopettää maksimaalisesti. Tämän tehtävän toteuttaminen käytännössä lankesi Stalinin kommunistiselle puolueelle ja se toteutettiin 100-prosenttisesti. Juuri tämän takia Neuvostoliiton ja Nyky-Venäjän yhteiskunta on taloudellinen invalidi, koska väestö on suurelta osin perinnöllistä lumpenproletariaattia.

   Stalinismilla ei siis ole mitään tekemistä läntisen vasemmiston kanssa. Aikoinaan kun Gorbatshev erosi NKP:n pääsihteerin tehtävistä, hän lupasi perustaa Venäjälle sosialidemokraattisen puolueen. Se on yhä vieläkin perustamatta ja Neuvostoliitto/Venäjän historiallisen kontekstin takia sitä ei koskaan perustetakaan. Koska Venäjä on yhä edelleen stalinismin vallassa.

   Poista
  2. "Stalinismi on aito venäläinen ilmiö."

   Stalinismi on todellakin aito venäläinen ilmiö, mutta Suomessa Aleksanteri-instituutti väittää, että stalinismi onkin maailmanhengen ruumiillistuma. Nostakaa käsi ylös kaikki, jotka uskotte siihen, että maailmanhenki on jo tuhansien vuosien ajan toteuttanut ainoastaan yksityisomistuksen lopettamista maksimaalisesti, kuten Kommunistisen puolueen manifestissa oli julistettu tehtäväksi.

   Poista
  3. "Stalinismilla ei ole mitään tekemistä läntisen vasemmiston kanssa."

   Vaikka stalinismilla ei ole mitään tekemistä läntisen vasemmiston kanssa, niin läntisellä vasemmistolla on erittäin paljon tekemistä stalinismin kanssa. "Kansan Uutiset" julkaisi aikoinaan Taisto Sinisalon omakätisesti kirjoittaman lapun valokuvakopion, jossa Taisto Sinisalo todisti että hän oli saanut NKP:n KK:n Kansainväliseltä osastolta jotain puolitoista miljoonaa Suomen markkaa käteisenä.

   Samaa on tietysti tapahtunut Kaikkien Maiden Taisto Sinisalojen kohdalla.

   Poista
  4. "Nyky-Venäjä on taloudellinen ja sosiaalinen invalidi, koska sen väestö on suurelta osin perinnöllistä lumpenproletariaattia."

   Kuka lähtee sijoittamaan miljardeja Nokia-kännyköiden yms. kokoonpanotehtaiden rakentasmiseksi Venäjälle?

   Venäjällä on miljardöörejä enemmän kuin USA:ssa.

   Poista
  5. "Kommunistisen puolueen manifesti"

   Kommunistisen puolueen manifesti on tietysti ideologisen ja poliittisen rikollisuuden perusdokumentti, ja juuri siksi sitä ei Suomessa saa tutkia: koska Suomessa historiantutkimus on stalinistien käsissä, alkaen Pauli Kettusen käsistä.

   Poista
 19. "Arvot ja tavallisuus"

  Norjan Breivikin joukkomurha on tutkittava uudestaan ja perusteellisesti, koska tappamalla kymmeniä nuoria sosialidemokraatteja Breivik kajosi yhteiskunnan perusteisiin.

  Münchenin joukkomurhaaja tappoi etupäässä maahanmuuttajia, joita oli etukäteen houkutellut paikalle.

  Joukkomurhaajalla ei voi olla ihmisoikeuksia, rikoksen takia ainoastaan eläinkunnan oikeuksia: syödä, juoda, ulostaa ja nukkua. Seksipuolen saa hoitaa masturboimalla.

  VastaaPoista
 20. Kaikki Venäjän harrastajat ovat dopattuja ja pitää sulkea saiteilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kaikki Venäjän harrastajat... pitää sulkea saiteilta."

   Aloita professori Timo Vihavaisesta ja lopeta presidentti Sauli Niinistöllä.

   Poista
 21. Arvot ja byrokratian tavallisuus

  Tampereen kaupungilla on näköjään käytössä vitunpaljon turhaa rahaa, kun kesätyöllistettyjä palkataan leikkaamaan pihojen syreenipensailta kaikki alaoksat pois, että jäljelle jää vain ylätupsu. Samalla logiikalla Tampereen kaikilta naisilta pitäisi kaduilla leikata leningit ja hameet alaosilta pois niin että näkyvissä olisi kaunis persvako.

  VastaaPoista
 22. Arvot ja suomettumisen tavallisuus

  Suomen "Venäjän tutkimuksen keskus" -- Aleksanteri-instituutti oksensi tieteelliselle yleisölle teoksen nimeltään "Discussing Stalinism: Problems and Approaches. Edited by Markku Kangaspuro and Vesa Oittinen". 2015 Alekanteri Institute.

  Karl Marxin teosten suomentajan venäjän kielestä Vesa Oittisen pääsanomana on se, että Stalin/stalinismi on maailmanhengen ruumiillistuma. Stalin/stalinismi onkin siis maailmanhengen ruumiillistuma, ei ole siis mitään marxismi-leninismiä. Koko maailma on siis koko historiansa aikana ollut ainoastaan yksityisomistuksen lopettamista maksimaalisesti, luokkien hävittämistä, kansanvihollisten ja uskonnon tuhoamistä, proletariaatin diktatuuria, maailmanvallankumousta, jne., jne.

  Idea Stalinin/stalinismin maailmanhengen ruumiillistumana sai taannoin vastakaikua RISI:n nettijulkaisun artikkelista:

  Империя, национал-большевизм и русская культура
  Александр Казин, Русская народная линия
  Сталин / 26.07.2016

  Часть 2 …
  http://ruskline.ru/analitika/2016/07/26/imperiya_nacionalbolshevizm_i_russkaya_kultura/

  Часть 1
  Сталинизм как превращенная форма русской имперской идеи
  ...знамя Третьего Рима-Нового Иерусалима...

  RISI:n mukaan stalinismi on siis venäläisen imperiaslistisen idean toteutuma, ja Kolmannen Rooman eli Uuden Jerusalemmin lippu eikä mikään maailmanhengen ruumiillistuma.

  Aleksanteri-instituutti ja Vesa Oittinen ovat näin joutuneet paskakalossiin oikein korviaan myöten.


  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.