tiistai 1. heinäkuuta 2014

Maailmanvallankumous 2.Maailmanvallankumous 2. ja Kremlin nahjukset

Surullisen kuuluisa Izborskin klubi toimii nykyään kuumeisesti. Sen piirissä kiinnitetään suuria toiveita Itä-Ukrainan tapahtumiin ja klubin lehden uutta numeroa koristavat Donbassin pyssymiesten kuvat, murhattujen ruumiskasat ja verenpunaiset vinjetit. On ilmeistä, että ollaan pyhien arvojen äärellä. Vuotava veri saa selvästi tämän joukon täpinöihinsä, onhan  kyseessä absoluuttisen pahan (fasismi) ja absoluuttisen hyvän taistelu. Sillä sellaista juuri on fasisminvastainen taistelu, kuten lehdessä yksikantaan todetaan.
On siis epäilemättä käsillä aivan tavattoman suurenmoinen ja juhlallinen hetki jo sen takia, että päästetään ihmisiä hengiltä. Veritodistajat ja sankarit kasvavat tässä pellossa. Mutta oleellista on kuitenkin, että ollaan vielä suurempien, maailmanhistoriallisten ratkaisujen vedenjakajalla. Ne vaatisivat kuitenkin rohkeita ja radikaaleja tekoja. Sellaisaet eivät ole Aleksandr Duginin tai Nikolai Starikovin vallassa, eivät edes Leonid Ivašovin tai Natalija Narotšnitškajan. Niiden avaimet ovat Putinin taskussa –vai ovatko ne edes siellä?
Klubilaisten mielestä Ukraina ei ole paikka kompromissille, vaan voitolle. Kysymys ei myöskään ole vain Ukrainasta, vaan koko maailmasta ja sen tulevaisuudesta, ja se on ratkaistava nyt.
Millainen maailman tulevaisuus sitten on ja millainen se voisi olla? Yleensä tulevaisuuden ennustamista on pidetty jossakin määrin riskaabelina harrastuksena, mutta Izborskin klubin piirissä ei vaikeuksia säikähdetä. Klubilaisten näkemykset poikkeavat toisistaan jossakin määrin, mutta peruskysymyksessä he näyttävät olevan samaa mieltä: Euraasian liiton luominen ei ole mikään tavallinen liikeasia. Se on maailmanhistoriallinen tehtävä. Liiton roolina tulee olla toimia vastavoimana amerikkalaisvetoiselle uudelle maailmanvallankumoukselle, joka on tuhoamassa tai jo tuhonnut vanhan maailman niin taloudellisessa kuin kulttuurisessa suhteessa ja pyrkii alistamaan sen ylikansallisin menetelmin.
Venäjän ylevä tehtävä on maailman pelastaminen. Se edellyttää irtaantumista ylikansallisesta pakkopaidasta, minkä jälkeen uusi vapauden saareke voi alkaa vetää puoleensa muitakin orjuutettuja tai orjuutuksen uhan alaisina eläviä maita ja muodostaa lopulta Euraasian mantereen supervallan, jolla ei ole vertaa. Tämän tehtävän täyttäminen ja sen aloittaminen edellyttää kuitenkin vihollisen uhmaamista ja avointa haastamista. Globalisaatiosta irtautuminen sisältää väistämättä riskejä, mutta se on myös uuden ”vastavallankumouksen” välttämätön edellytys. Ratkaiseva kysymys on, uskaltaako ja haluaako Putin ottaa tämän askeleen.
Nimikuulu Maksim Kalašnikov (Kutšerenko) on hiljattain julkaissut asiasta uuden kirjankin, Maailmanvallankumous 2. Se sisältää myös muiden ”izborskilaisten” tekstejä. Tässä kuitenkin nojaudun Kalašikovin niihin hengentuotteisiin, jotka löytyvät klubin kotisivulta. Ainakin osittain ne ovat samoja kuin ko. kirjassa.
Kalašnikovin idea maailmanvallankumouksesta ja sen haastamisesta ei ole sinänsä uusi, vaan kuuluu izborskilaisten vakiokäsitteisiin. Laaja versio samasta teemasta nimellä ”Venäläinen doktriini” (Russkaja doktrina) on jo useita vuosia sitten julkaistu Dynaamisen konservatismin instituutin toimesta ja linkitetty nyt Izborskin klubin kotisivulle www.dynacon.ru. Sieltä löytyy materiaalia myös englanniksi.
Epäilemättä Kalašnikov on niin sanotusti omaperäinen ajattelija ja hänen näkemyksensä ovat vielä hiukan villimpiä kuin eräiden muiden. Nimimerkkiä ei ole valittu suotta.
Artikkelissaan  ”Miksi Destruktintern on luotu?” Kalašnikov ihmettelee, mitä mieltä voi olla globaalisessa uudessa järjestelmässä, ”vallankumouksessa”, joka näyttää hävittävän kaiken. On ilmeistä, että USA ja Eurooppa ovat itse tuhoamassa vanhan kulttuurinsa ja väestönsä siinä kuin muunkin maailman. Kuka tästä kaikesta hyötyy?
Kirjoittajan mukaan siitä hyötyy korkeammaksi kastiksi erottuva pieni joukko, joka keskittää käsiinsä vallan ja rikkaudet ja niiden avulla pyrkii hankkimaan itselleen ennen pitkää jopa fyysisen kuolemattomuuden (transhumanismi). Lähitulevaisuudessa se on mahdollista, mutta vain pienelle joukolle, jota muut palvelevat.  Tulevaisuuden hirviömäistä yhteiskuntaa varten on ensin syrjäytettävä kristinusko ja tämä työ onkin hyvässä vauhdissa. Tulevaisuuden orjuutta rakennetaan tulevien orjien omin käsin. Uuden superkastin jäsenet puolestaan pitävät itseään jumalina.
Niinpä on syntynyt uusi destruktiivinen internationaali, Suuren globaalin palvelijat, jota vastaan on solmittava uusi ”Anti-Komintern sopimus”. Kirjoittaja pahoittelee ohimennen tätä hieman sopimatonta termiä ja toteaa, että tähän uuteen sopimukseen voivat osallistua myös kommunistit, kuten myös monet muut poliittiset voimat, joiden intresseissä se on. Niistä monet ovat masennettuja ja demoralisoituja, kuten esimerkiksi kirkot. Merkittävin toivon lähde on Venäjä, josta voi tulla ”toivon maa” (strana lutš). Venäjä olisikin otettava ratkaiseva askel ja irtaannuttava globaalisesta orjuudesta. silloin se voisi tulla esikuvaksi koko sille maailmalle, joka haluaa elää, luoda ja vaurastua rehellisesti, eikä pirullisen globalisaation orjuudessa.
Mutta onko ratkaiseva hetki koittanut vai onko toiveet petetty? Huolimatta siitä, että Itä-Ukrainan verenvuodatus näyttää herättävän klubilaisissa suurta riemunsekaista odotusta, on Kalašnikovin kesäkuussa esittämä arvio aika tyly. ”Putinin suunnitelma”, joka uusimmassa muodossaan esitettin Pietarin talousforumissa, tekee kaiken väärin. Venäjän kriisi on vain syvenemässä. Toisaalta, hän arvelee, ”sehän on hyvä. Sitä pikemmin koittaa meidän valtamme…”
Putinin arkuus ja puolinaisuus ei kelpaa Kalašnikoville laisinkaan. Tämä ei halua irtisanoutua Gaidarin ja Tšubaisin pyhistä kirjoituksista WTO:sta ja muusta vastaavasta, valittaa Kalašnikov. Hänen mielestään tarvittaisiin ”teollistamista” ja ”uudismaiden valtausta”. Näitä neuvostotermejä ei uskalleta edes käyttää, vaikka Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen juuri tällaiselle toiminnalle olisi Venäjällä tarvetta ja tilausta. Sama koskee liikenneväylien ja kotimaisen energian jakelun kanavien suurimittaista rakentamista.
Kalašnikov itse haluaisi asettaa venäläisille, ”viimeiselle suurelle valkoihoiselle kansalle” suuren tavoitteen, yli-ihmisen luomisen ja siinä sivussa paljon muutakin. Tämän rinnalla Putinin touhut ovat tietenkin pelkää näpertelyä.
Miten Kalašnikov hoitaisi kansainvälisen politiikan? Sen hän ilmoittaa konkreettisesti artikkelissaan ”Friedmanin Iranin suunnitelma”.  Ensinnäkin Donbassin sota pitäisi hoitaa kotiin raskain asein ja liittää maa Venäjään tulevan teollistamisen tarpeisiin. Toiseksi hallitus olisi puhdistettava ”liberaallista kamarillasta”. Kolmanneksi Bulgariassa pitäisi nostattaa kapina, joka tekisi lopun Nabucco-kaasuputken tarkoittamasta uhasta, sehän ”uhkaa” lopettaa Euroopan riippuvuuden Venäjän kaasusta. Lisäksi pitäisi erota WTO:sta, luoda maan sisäinen kaasuverkosto, aloittaa Iranin kanssa ydinaseyhteistyö ja myydä sille sukellusveneitä. Se pitäisi myös liittää kaasukartelliin. Sitten olisi aloitettava megaprojekteja, joiden tavoitteena olisi mm. ikuisen elämän saavuttaminen ym. rohkeaa.
Mutta pystyykö nykyinen Kremlin johto tällaiseen? Vastaus on selvä. Tämä ”läpimätä, laiska ja älyllisesti jälkeenjäänyt” joukko ei kykene mihinkään suureen historialliseen tekoon ja sen tietää myös lännen johto. Kreml on sen sijaan sijoittanut rahansa tuleviin jalkapallokisoihin (2018) ja universiadeihin (2019). Venäjällä on nyt ”kruunattujen pikku poroporvareiden valta” (власть коронованных мещан-обывателей) eikä se kykene muuhun kuin lännen matkimiseen, valittaa Kalašnikov 19.6. päivätyssä kirjoituksessaan.
Joku suomalainen tutkija päätteli hiljattain, että Putin on nyt Izborskin klubin ”ohjauksessa”. Tämä klubi ei toki ole mikään monoliitti ja edellä selostetut Kalašnikovin ajatukset ovat sielläkin ääripäätä. Kalašnikovin pettymys Putiniin on hyvä panna merkille, samoin kuin se, että hän odottaa Putinin politiikan vievän katastrofiin, mikä jälkeen ”meidän” aikamme koittaisi…
Ei tietenkään ole missään säädetty, että Putinin hallinnon epäonnistuessa valtaan nousisi varsinainen lunatic fringe, mutta eihän se mahdotontakaan ole. Tuskin se on sen epätodennäköisempää kuin että ”värivallankumous” Venäjällä tosi mukanaan länsimaisen demokratian, eikä arabialaistyyppistä. Venäjän kansaa on nyt lännen suunnalta niin voimakkaasti ravisteltu, että sen perinnäinen rauhallisuus ja turvallisuuden kaipuu näyttää järkkyneen.

36 kommenttia:

 1. Tuo on keskinkertaista sci-fi kirjallisuutta. Joskushan näistä ohjataan ihan viihteellisiä elokuvia. Venäjällä toki perinteitä live roolipelaamisesta massiivisessa skaalassa, joten tämmöisiä käsikirjoituksia kannattaa suunnata kansakunnan kokoiselle näyttämölle.

  VastaaPoista
 2. Toden totta, on uumoiltu, että tulitauon nyt päätyttyä itäisesssä Ukrainassa, Putin saattaa hankkiutua sen varjolla eroon muutamasta kannaltaan kiusallisesta ääritapauksesta. Vaikka tämä olisi puhdasta spekulaatiota, luulen että ainakin osalla kapinakenraaleista saattaa olla se kuuluisa kylmä rinki peräpeilin ympärillä.

  Duginin mahdolliseen erottamiseen liittyvät epäselvyydet ovat herättäneet kummastusta. Toisaalta viralliset tahot ovat kiistäneet mitään tälläistä edes tapahtuneen, toisaalta demagogi itse on jo ehtinyt syyttää syrjäyttämisestään "liberaalia viidettä kolonnaa: Eho Moskovyä, sodomiittejä (!) ja satanisteja (!!)" ja myös "kuudetta kolonnaa", minkä on tulkittu tarkoittavan Putinin lähipiiriin kuuluvia tylsiä byrokraatteja, jotka estävät presidenttiä "tekemästä oikeita ratkaisuja" Ukrainan suhteen. Tähän liittyi vielä jotakin hyvin sakeaa teorisointia Putinin persoonan aurinko- ja kuupuolesta.

  Voidaan ehkä ajatella, että Putinille on ollut tähän asti jossain määrin hyödyllistä flirttailla kaikenlaisilla (ääri)ajatuksilla, näin ne ovat pysyneet ainakin jossain määrin hänen hallinnassaan. On ollut helpompaa antaa eri näkemysten kiistellä keskenään ja antaa niiden kilpailla hallitsijan suosiosta. Divide et impera, toden totta. No, nyt kun on haluttu laittaa vähän sordiinoa päälle, niin osa näistä aineksista ei sitä hyväksy. Voipi olla, että kaikki tulevat oppositioaktiivit Venäjällä eivät vaadikaan liberaalia, länsimaista demokratiaa.

  Hajahuomiona täytyy todeta, että vaikka virallisesti nyt taistellaankin "fasismia" ja "natsismia" vastaan, niin samalla ollaan hyvää pataa juuri nimenomaan näitä ajatuksia edustavien Eurooppalaisten järjestöjen kanssa. En tiedä millaisia loogisia akrobaatintaitoja moiset mänööverit vaativat. Melko härskiä kyynisyyttä ainakin.

  Jos on Venäjän kansaa ravisteltu lännen suunnalta, niin samoin on tehty kyllä myös oman valtion taholta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä, että samankaltaiset, vainoharhaisuuteen taipuvat teoriat siitä, kuinka "USA ja Eurooppa ovat itse tuhoamassa vanhan kulttuurinsa ja väestönsä siinä kuin muunkin maailman" ovat varsin suosittuja myös eräiden rasististen äärioikeistoliikkeiden keskuudessa. Tosin noissa piireissä nähdään taustalla aina ja kaikkialla olevan ns. "Zionist Occupation Government".

   Poista
  2. No, niinhän stalinismikin muka oli hitlerismin vastakohta. Helppo yhtälö.

   Poista
  3. Ilmeisesti juuri tälläisestä harhaisesta maailmankuvasta löytyy se tarvittava yhteinen kontaktipinta ääripäitten välillä. Etikettejä voidaan tarpeen mukaan vaihtaa.

   Poista
 3. Дугин: убивать, убивать, убивать.

  Tämä Duginin riemuhuuto 6.6.14. sai aikaan Moskovan yliopistossa kansalaisadressin, johon tuli yli 11 000 allekirjoitusta ja Duginilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin laittaa häntä koipien väliin. Merkitseekö tämä sitä, ettå venäläinen dermokratia on alkamassa toimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Venäläinen demokratia"

   Verenhimoinen Dugin on ehkä jättämässä kansainvälisen ulkopolitiikan sosiologian professorin virkansa Moskovan yliopistossa, mutta hänen seuraajaksi on tulossa tunnettu Suomi-syöjä V. Zhirinovskij. Se siitä, venäläisestä demokratiasta.

   Poista
 4. Duginin kohtalo taitaa tosiaan vielä olla auki. Zhirinovskin tulo ei onnistu, vaikka vitsistähän se kävisi. Opiskelijat ovat MGU:ssa olleet aika aktiivisia, ei siinä mitään uutta ole. Ehkäpä siellä olisi muutosvoimaa laajemminkin? 1800-luvulla opiskelijat onnistuivat aika lailla ravistelemaan tsarismia, mahdollisesti kaikkien vahingoksi tosin.

  VastaaPoista
 5. Sivumennen sanoen, tuo kuolemattojuusprojekti oli jossakin muodossa jo 1960-luvun kommunisjmin rakentajilla. OWK:n Marxismi-leninismin perusteissa puhuttiin tosin hieman varovasti nsiitä, että ihmisten keski-ikä pidennetään 150 vuoteen. Mutta siitähän on hyvä jatkaa.
  Näin myös Venäjän demografiset ongelmat kai ratkaistaisiin.

  VastaaPoista
 6. Vielä viite näihin "transhumanisteihin": Россия 2045. www.2045.ru

  VastaaPoista
 7. Jonkinlaisella vedenjakajalla saatetaan nyt seistä. Näin ainakin toivon. Duginin syrjäyttäminen ja "Novorussia" terroristien jättäminen käytännössä oman onnensa nojaan Donbassin alueella saattaa olla merkki siitä, että Kreml olisi kypsymässä. Tiedetään, että Kreml ei olisi alun alkaenkaan tosissaan halunnut liittää Donbassin alueita kiinteästi Venäjään. Se olisi ollut Krimin liittämisen jälkeen taloudellisesti mahdoton yhtälö. Kreml luultavasti tavoitteli Donbassissa joko löyhää liittovaltiomallia tai käyttää alueita vaihtokaupassa Krimin tunnustamiseksi osaksi Venäjää. Ensimmäinen tavoite meni kiville Poroshenkon valinnan myötä ja toinen tavoite on menossa kiville koska Kremlillä ei enää ole otetta terroristeihin. Ja tässä tullaankin sitten Izborskin klubiin. Lienee aika selvää, että Venäjällä myllertävät Izborskin klubin kaltaiset uskonnollis-nationalistiset voimat tulevat - jos ja kun Ukrainassa ei heidän näkökulmastaan synny oikeanlaista kehitystä - nopeasti kääntymään Kremliä vastaan.

  Tässä saattaa käydä niin, että Putinin lähipiiri saakin jatkossa syödä itse keittämäänsä käärmesoppaa.

  VastaaPoista
 8. Minusta on ihan selvää että Venäjä ja Kiina tulevat ennemmin tai myöhemmin solmimaan jonkinlaisen, aluksi taloudellisen, Ribbentrop-sopimuksen. Iran tulee joukkoon mukaan. Merkkejä tästä on nähtävissä YK:ssa koko ajan. Ja koska pooli EU/USA on jo olemassa syntyy kahden vastahakoisen liitto sitä vastaan varmasti. Ja jos tämä Peking-Moskova -Teheran -liitto alkaa toimia sotilaallisesti ovat tikun nenässä ensin Japani, Etelä-Korea; ja Persianlahden alue. Ei lupaa hyvää.

  "Viimeinen valkoihoinen suuri kansa." Tuossa asiassa alan olla jollakin kieroutuneella tavalla jopa osittain samaa mieltä. Eurooppa/EU heikentää, laimentaa, integroi, mamuttaa oman kultturinsa henkitoreihin, me suvaitsemme itsemme kuoliaaksi. Hassua, että niinkin heikko aate kuin sosialidemokratia liitännäisineen onnistui rajoittomattomalla tulonsiirto-filosofiallaan ajamaan eurooppalaisen maailman malmönghetoksi. Sosiaalidemokratiaa ja kansankotia tarvittiin, se oli oikeudenmukainen ja välttämätön ajatus kommunismin torjumiseksi, mutta kun sosiaalivaltio oli saatu pystyyn kutsuttiin miljoonia muita Euroopan ulkopuolelta mukaan, ja sen päälle vielä miljoonia... ja......
  Tästä näkökulmasta nuo venäläisten ajatukset ovat ymmärrettäviä, vaikkakaan eivät kannatettavia.

  VastaaPoista
 9. Geoffrey Hosking kannattaa venäläistä nationalismia vastamyrkkynä imperialismille. Hieman epäilyttävä ratkaisu. Siellä ajatellaan, että molempi parempi. Oba lut
  tshe.

  VastaaPoista
 10. Itse olen myös alkanut melkeinpä haluamattani liukua sen ajatuksen piiriin että mieluummin venäläinen arvokonservativismi kuin globaali arvoliberalismi.

  Koen että monissa Euroopan maissa, myös Suomessa, on menossa kulttuurivallankumous ja vallankumouksen lasten muutoskiima sen kuin kasvaa. Kulttuurimarxistinen ote on jo aivan yksi yhteen Ylessä ( vrt. vaikka tv:ssä menossa oleva pedagoginen homoviikko, avoimesti manipulatiivinen) mitä taistolaisuus oli 70-luvulla.

  Me olemme kulttuurimme suhteen tavattoman heikkoja. Sen vuoksi psykologia meissä monissa alkaa jo arvostaa putinilaista historiallista voimankäyttömallia, vaikka tiedän ettei se ole vaihtoehto itse luomaamme umpikujaan, siihen että luovutamme maanosamme humanismin nimissä vieraalle, brutaalillle maahantunkeutumiselle.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuskin kukaan haluaa maallensa heikkoa johtajaa. Valitettavasti myös tuo "putinilainen historiallinen voimankäyttömali" näyttäisi olevan johtamassa umpikujaan Itä-Ukrainassa. "Kulttuurimarxismista" taas tuntuu tulleen jonkilainen kattotermi, jonka alle halutaan sysätä kaikki epämiellyttävä "edistyksellisyys".

   Poista
  2. "Arvokonservativismi ja arvoliberalismi".

   Konservatimin ja liberalismin yläpuolella on kuitenkin yläkäsite pragmatismi, joka vaikuttaa ajan saatossa niin, että konservatiiviset näkökohdat vaihtuvat liberaaleihin ja päinvastoin. Kolmekymmentä vuotta sitten Suomessa voimakkain kirosana oli sana "homo", jumalauta-sana viis siitä, vittu-sanasta puhumattakaan, jota mainostettiin lähes joka paikassa piirtämällä Karjalan-piirakan viivat ulkonevine karvoineen.

   Kolmekymmentä vuotta tai neljäkymmentä on melkoinen historiallinen ajanjakso, johon kuuluu paljon tapahtumia ja tulossa olevia mullistuksia. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjällä otettiin ehkä ensimmäistä kertaa käyttöön käsite "ihmisten laatu". Neuvostoliitossa ihmisiä muokattiin jos mihinkin "laatuun" jääköön se sikseen, mutta asiaa/käsitettä voi tarkastella laajemmaltakin kannalta.

   Tuotannon intensifiointi ja hyvinvointivaltiomalli toi ihmisten ulottuville paljon hyödykkeitä, joita mieli tekee eli alkoholin lisäksi myös huumeet, jotka antavat korviketta todellisuuden mielestä. Jos alkoholin ja huumeiden lisäksi on käytössä myös lääkkeitä, niin eriskummallinen soppa on valmis. Suomessa on nykyään aika iso prosentti niitä lapsia, joita otetaan huostaan irti perheistä, syystä tai toisesta tai ehkä kaikista kolmesta. Ruotsissa samaa luokkaa.

   Tuskin Suomi on tässä asiassa tienraivaajana, ilmiö on varmasti maailmanlaajuinen prosessi, ainakin kehittyneissä maissa. Toisin sanoen, ihmisen reproduktiivinen laatu on heikkenemässä, eikä ole mikään ihme, että aina Paavia myöten miehille ja naisille annetaan lupa saada orgasmi muussa kuin heteroseksin aikana.

   Ihmisen reproduktiivinen laatu on yhteiskunnan kannalta kyllä tärkeämpi asia kuin orgasmi.

   Poista
 11. Ruoko, olet oikeassa tuon kattotermin suhteen. Se on huono ja epätarkka käsite. Mutta saa toimia korvikkeena paremman käsitteen, analyysin puutteessa sille kulttuurivallankumous-kiimalle jota edistyksellisyydellään pelaava sukupolvi pelaa.

  Voi olla sinusta pateettista, mutta minusta on surullista että maamme valtaenemmistö selittää ja arvottaa uudelleen ja hyvinkin subjektiivisin fillisperustein esim. avioliiton merkityksen yhteiskunnassa. Ja paljon muuta.

  Myöskään länsimaisen kulttuurin, taiteen ja tradition suhteellistaminen samalle viivalle minkä tahansa muun kulttuurin, uskonnn kanssa on minusta suuri näkövirhe. No, minä en uskokaan kulttuurien yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon. Länsimainen juutalais-kreikkalais-kristillinen piiri on, oli, minusta ylivoimainen.

  Onko Putinin historiaan nojaava Venäjä sen piirin jäänne edes minimaalisesti? Siihen en osaa vastata. Tuskin on. Mutta esim. Orwellin Ruotsi vuosimallia 2014 ei sitä varmastikaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rappio alkoi monoteismin myötä. Pitäisi palauttaa pohjoismaihinkin polyteistinen viikinkiuskonto. Vieläkin parempi olisi lakkauttaa kaikki uskonnot.

   Poista
 12. Ymmärrän. Itsekin länsimaisessa kulttuuripiirissä kasvaneena toki tunnen sen itselleni lähimmäiseksi ja myös säilyttämisen arvoiseksi. Tosin enpä nyt oikein tiedä tuosta nyky-Ruotsin orwelliaanisuudesta.

  Euroopassa on noussut nuorison keskuudessa mm. Génération Identitaire -llike vastareaktiona ns. '68-sukupolvelle. Osittain näkisin tässä olevan kyse perinteisestä "vanhempainmurhasta". Toisaalta se liitty suurempaan uusoikeistolaiseen liikehdintään, joka myös on melko löyhä ja epätarkka käsite.

  Valitettavasti tälläiset liikkeet näyttäytyvät vain '68-sukupolven peilikuvana, mahdollisesti toistaen samat virheet käänteisesti. Periaatteet saattavat kuulostaa sinänsä hyviltä, mutta tulokset voivat olla kohtalokkaita. Kuten 60-luvun radikaalit, nuo kultturimarxilaiset, ihannoivat Neuvostoliittoa, samoin monet uusoikeistolaiset ihailevat nykypäivän Venäjää.

  En usko, että ratkaisu länsimaiden ongelmiin löytyy Venäjän nykyistä, yhä autoritäärisemmäksi muuttuvaa hallintotapaa jäljittelemällä. Meidän on löydettävä omat ratkaisumme omiin ongelmiimme.
  VastaaPoista
 13. "Maailmanvallankumous 2."

  Максим Калашников
  ЗАЧЕМ СОЗДАН «ДЕСТРУКТИНТЕРН»?
  (О СМЫСЛЕ НОВОЙ МИРОВОЙ РЕВОЛЮЦИИ)

  Isborskin klubin nettisivuilla olevalla Maksim Kalashnikovin valokuvan perusteella voidaan päätellä, että hän ei ole mikään tietämätön pojannulikka. Hänen tekstinsä kielii kuitenkin siitä, että M. Kalashnikov on ammattivalehtelija. Ei otsikossa eitä teksitssä ole käsitettä Komintern. Julkisen ja maanalaisen Kominternin näkemättäjättäminen on mitä suurimmassa määrin ammattivalehtelua.

  Kalashnikovin pohdiskulut uudesta maailmanvallankumoksesta ovat sisällöltään бред сивого мерина ja muodoltaan sanasirkustelua. Kuten sirkuksessa katsojien huomio kiinnitetään sellaisiin seikkoihin, että tämä hämmästyisi, ihastuisi ja uskoisi. Tässä ei ole aikaa luonnehtia Kalashnikovin tyyliä, keskitytään olennaiseen.

  Kalashnikov tekeytyy tietämättömäksi Kominternin toiminnasta. Valheen mukaan Kominternin johtama maailmanvallankumous piti paikkansa vain 1900-luvun alussa, vaikka Neuvostoliitto luhistui juuri sen takia, että maailmanvallankumous epäonnistui eikä Kreml päässytkään maailman herraksi nauttimaan antimista.

  Pääargumentin vahvistamiseksi esitän historiallisia faktoja pohdiskelua varten.

  Kirjeessään Ludwig Kugelmannille 12.10.1868 Marx kirjoitti:
  “It is an irony of fate that the Russians, against whom I have been fighting incessantly for 25 years, not only in German, but also in French and English, have always been my ´patrons´. In 1843-1844 in Paris, the Russian aristocrats there waited on me hand and foot. (“Marx to Ludwig Kugelmann”. K. Marx, F. Engels. Collected Works, London, Volume 43, pp. 130-131.)

  Yhteistyöstä venäläisen aristokratian sekä Marxin ja Engelsin välillä on löytynyt myös seuraavia kuvaavia teksteja. Joten Marxia ei nyt ihan turhaan kannettu käsillä Pariisissa vuosina 1843-1844. Kirjallisuus Marxin ja venäläisten suhteista on valtava.

  Marx joulukuussa 1847: “…every revolutionary upheaval… must fail until the revolutionary working class is victorious, that every social reform remains a utopia until the proletarian revolution and the feudalistic counter-revolution measure swords in a world war.” (K. Marx, F. Engels. CW, Vol. 9, pp. 197-198; K. Marks i F. Engel´s. Sochinenia, Vol. 6, pp. 428-429.)

  Engels vuonna 1849: “The next world war will result in the disappearance from the face of the earth not only of reactionary classes and dynasties, but also of entire reactionary peoples. And that, too, is a step forward”. (Ibid., p, 238; K. Marks i F. Engel´s. Sochinenia, Vol. 6, p. 186.)

  Marx vuonna 1870: ”What the Prussian jackasses do not see is that the present war is leading just as inevitably to a war between Germany and Russia… And such a war No. 2 will act as the midwife of the inevitable social revolution in Russia”. (Ibid., Vol. 44, p. 57; K. Marks i F. Engel´s. Sochinenia, Vol. 33, p. 123.)

  Engels vuonna 1879: “Or else there will be a European war, and the present German party, too, will be submerged in the inevitable struggle of each individual for its national existence. A war such as that would, for us, be the greatest of misfortunes; it might set the movement back by twenty years. But the new party that must surely emerge from it at last would, in all European countries, be freed of a host of hesitations and pettinesses such as presently hamper the movement everywhere”. (Ibid.,Vol. 34, pp. 431-432; K. Marks i F. Engel´s. Sochinenia, Vol. 34, p. 342.)

  Engels vuonna 1887: “…famine, disease, the universal lapse into barbarism, both of the armies and the people… Only one consequence is absolutely certain: universal exhaustion and the creation of the conditions for the ultimate victory of the working class”.

  Engels vuonna 1895: “…by making any war other than a world war of unprecedented cruelty and absolutely incalculable outcome an impossibility… The Communist Manifesto had already proclaimed the winning of universal suffrage, of democracy, as one of the first and most important tasks of the militant proletariat.”


  VastaaPoista
 14. Максим Калашников
  ЗАЧЕМ СОЗДАН «ДЕСТРУКТИНТЕРН»?
  (О СМЫСЛЕ НОВОЙ МИРОВОЙ РЕВОЛЮЦИИ)

  Kalashnikovin näkemykset näkemykset historiankäsityksestä vaikuttavat neostaslinisaatiolta. Stalinin kauden ns. NKP(b):n historian Lyhyt kurssi vuodelta 1938 muutti käsitykset historiasta, vei hautaan ne historiantutkijat, jotka eivät suostuneet Lyhyen Kurssin luomiseen, loi uuden "professorikunnan", jotka opettivat "oikealla tavalla", kasvatti neuvostoyhteiskunnan "ruuveja", jotka taistelivat uskollisesti kaikenlaisia toukkia/козявки vastaan. Toisinajattelijoita silloin ei ollut. Toisinajattelijat ilmestyivät vasta silloin kun Neuvostoliitto oli taloudellisten ongelmien suossa. Stalin ehti sanoa ennen kuolemaansa kuuluisat sanat: "Мы просрали нашу Родину". Sitä seurasivat Hrushtshevin kauden nälkävuodet, kunnes Brezhnev alkoi ostaa leipää Lännestä. Toisinajattelijoista/toisinpuhujista äänekkäimmät heitettiin pöpilään, kolme miljoonaa. Siitä huolimatta stalinismi oli maailmanlaajuinen ilmiö, koska maailmanvallankumoukseen rahaa piisasi ja tärkeät henkilöt saivat vodkaa ja kaviaaria säännöllisesti.

  Максим Калашников:ien näkemykset historiasta puhuvat siitä, että Venäjällä on menossa historian käsittämisen uusi stalinisaation vaihe: musta valkoiseksi ja valkoinen mustaksi. Tässä stalinisaatiossa ovat mukana myös suomalaiset. Historianfilosofisessa teoksessa "Globalisaatio ja kansallinen me" on merkillinen luku: "Kansallisen katseen sietämätön kapeus". Kirjan logiikan mukaan ukrainalaiset ovat paraikaa tekemässä rikosta proletaarista internationalismia vastaan, koska ukrainalaisilla on siis "Kansallisen katseen sietämätön kapeus". Kirjan logiikan mukaan ukrainalaisten ei pidä pohtia asiaa nimeltä "res publica", vaan heidän pitää ajatella vain koko olevaisuuden, maailmankaikkeuden yhteishyvää.

  VastaaPoista
 15. "Maailmanvallankumous 2."

  "Мировая революция-2.0 | Автор книги - Максим Калашников

  Предисловие
  На горе кому раздувается новый мировой пожар?

  Итак, друзья мои, мы снова угодили в эру мировой революции.
  Казалось, это уже далекая история. Век назад, в 1917-м, разразилась прошлая мировая революция. Нет-нет, вы не ослышались — именно мировая, а не только русская. Хотя прошла она не так, как того хотели красные радикалы. Да, Всемирной Республики Советов не установилось. Но потрясения вышли огромные, кровавые, длиной в десятилетия."

  No niin, hyvät ystävät! (Итак, друзья мои,) Максим Калашников´n tekstin alku on mitä kovinta kamaa. Максим Калашников´n tekstin logiikka väittää, että прошлая мировая революция kesti vuosikymmeniä ja merkitsi ensimmäisen ja toisen maailmansodan tapahtumia. Toisin sanoen käsite мировая революция merkitsee maailmansotia.

  No niin, hyvät ystävät! (Итак, друзья мои,) Максим Калашников väittää, että uusi sota maailman kulakkeja vastaan on tulossa:

  На горе всем буржуям
  Мировой пожар раздуем,
  Мировой пожар в крови —
  Господи, благослови!

  No niin, hyvät ystävät! (Итак, друзья мои,) Максим Калашников väittää myös Aleksandr Blokin sanoin, että venäläisillä maailmanvallankumous on jo veressä: Мировой пожар в крови.

  No niin, hyvät ystävät! (Итак, друзья мои,) Максим Калашников ei ole karannut pöpilästä, hän edustaa Izborskilaista poliittista ajattelua.

  VastaaPoista
 16. Kommunismin aika tuntuu tavattoman kaukaiselta sivumerkinnältä historian loputtomien tarinoiden joukossa. 70 vuotta on yhden miehen ikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kommunismin aika tuntuu tavattoman kaukaiselta sivumerkinnältä historian loputtomien tarinoiden joukossa. 70 vuotta on yhden miehen ikä."

   Kommunismin muinaiskreikkalaisena isänä tunnetaan filosofi Platon, joten "70 vuotta" on vierähtänyt sen jälkeen lukemattomia kertoja.

   Poista
  2. Platon kaavaili kolmijakoista ihannevaltiota :filosofit ajattelevat, sotilaat hoitavat turvapalvelut ja rahvas tuottaa ruokaa.

   Tulevien vaalien alla nähdään Li Andersson edestä ja takaa, vasemmalta ja oikealta filosofoimassa.

   Poista
 17. "Maailmanvallankumous"

  Kommunismin rikoksia käsittelevä "Nürnbergin oikeudenkäynti" pidetään piakkoin Kiovassa, joka päättynee Ukrainan kommunistisen puolueen julistamiseen laittomaksi. Sekös se kalvoikin KGB:n häntäluuta, että piti tuhota malesialainen matkustajakone Kiovan laskuun? Se kalvaa varmasti myös KGB:n ystäviä Suomessa.

  Kommunistisen puolueen rikosten tutkiminen entisen Neuvostoliiton erään jäsenmaan alueella on maailmanvallankumouksellinen tapahtuma.

  VastaaPoista
 18. No eihän se ensimmäinen ole laatuaan. Jeltsinin aikana myös NKP oli oikeudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "No eihän se ensimmäinen ole laatuaan."

   Kyllä, tshekit olivat ensimmäisiä, jotka julistivat kommunistisen puolueen laittomaksi. Varmaankin sen takia, että ihmiskasvoinen sosialismi oli teoreettisestikin mahdoton. Mutta onko ihmiskasvoinen venäläinen sivilisaatio mahdollinen? Ainakin professori Dugin ja hänen kaltaisensa kerma ovat sitä mieltä, että pitää vain убивать, убивать, убивать.

   Poista
 19. Samalla kun me moralisoimme, päivittelemme, kauhistelemme aikaisemman maailmanvallankumous(yrityksen) seurauksia ja tuomitsemme ne (niin kuin pitääkin!) eikö myös tulisi huomioida se mikä on parhaillaan tapahtumassa, todellinen uusi maailmanvallankumousyritys ainakin pohjoisella pallonpuoliskolla, ja kyllä, kiihkeästi myös Suomessa.

  Ai siis mikä?

  Tässä tunnusmerkkejä tästä kulttuurivallankumouksesta joka syö kuin Mao kansaansa.

  1. Perheen asema instituutiona hävitetään
  2. Kulutus tehdään ihmis-identiteetin pohjaksi
  3. Toisaalta ja samalla vrt. edellinen, suhde luontoon mystifoidaan, palataan esipakanalliseen uuspanteismiin tai uskonnottomaan pakanuuteen
  4. Sosiaalisesta ryhmästä ja olemisesta, kommunikoinnista siellä tehdään olemisen mitta
  5. Kansallisvaltiot hävitetään ja samalla luodaan tosiasiallisesti suurempia valtio/kulutus/raha/lainsäädäntöyksiköitä...
  6. ...näiden yksiköiden (esim. EU) ollessa samalla hyvin heikkoja ja valmiita kompromisseihin vihamielisten kulttuurien kanssa ( islam)
  7.seksuaalisuudesta, nuoruudesta, vapaista suhteista tehdään keskeinen olemisen pohja
  8. ja lopussa kulltuurivallankumouksen päätepiste: kulttuuri sortuu omaan sisäiseen heikkouteensa, ideattomuuteensa, identiteetittömyyteensä ja antautuu primitiivisemmälle, siekailemattomalle kulttuuripiirille ( = paluu apinoiden planeetalle)
  9. ja lopuksi villi psykologinen analyysi: em. tapahtuu itseinhosta ja roussealaises-peräisestä marxismista jossa vapaus tarkoittaa uudelleenluomista tuhon konstekstissa, paluuta kontroilloimattomaan tilaan jossa vietti korvaa aidon vapauden

  Kommunismi, biologismi, islamismi, sosialismi, rajoittamaton kapitalismi, anarkismi, nationalismi ovat missä paketissa tahansa ihmiskunnalle vaarallisia voimia.

  Eli maailmanvallankumous on menossa juuri nyt, oikeasti. Eikö meidän pitäisi tuomita myös se! Ja varsinkin se. I

  tse olen kristillinen konservatiivi. Eli todella uhanalainen eläinlaji.

  VastaaPoista
 20. Näinn se juuri on. Mutta eihän tästä hullujenhuoneesta poiskaan pääse.

  VastaaPoista
 21. Eliitti kokoontui Poriin porisemaan. Ajattelijan merkkejä kaulassaan kantava pyysi anteeksi homoilta. Eduskunnan puhemies piti anteeksipyyntöä hyvin merkittävänä. Ruotsalainen tutkimus väittää ettei Suomessa ole tapahtunut mitään edistystä sotien jälkeen: alkoholisoituneita puukkosankareita tulee edelleen. Virosta kuuluu parempaa: laulujuhlat senkun paranee vuosi vuodelta, harva pitää itänaapuria Ilmestyskirjan petona, vielä harvempi kiittää Ruotsia pelastajana tuon pedon kidasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Presidenttiehdokas Paavo Lipposen tokaisu kiviä sankarihaudoilla potkiskelevista homoista ei siis ollutkaan kauhukuva, vaan tavoitteenasettelu, mikä tosin oli pääteltävissä myös hänen tuestaan Pekka Haavistolle vaalien toisella kierroksella Niinistöä vastaan.

   Poista
 22. Putin on nyt Izborskin klubin ”ohjauksessa”.


  Источник: Сегодня (Киев)
  Дата выпуска: 31.07.2014
  Номер выпуска: 166
  Заглавие: Остановите «авантюриста» Путина

  Остановите «авантюриста» Путина

  Западные СМИ перестали стесняться в выражениях и в изображениях на тему российских властей: открытое письмо редакций к правительству Европейского союза
  Что Запад таки ужесточит санкции против России, можно было предугадать по публикациям в европейских и американских СМИ, в которых, после падения малайзийского «Боинга-777» в Украине 17 июля, начала звучать более резкая критика в адрес президента России Владимира Путина. На днях редакторы ключевых либеральных газет Европы обратились с открытым письмом к правительствам ЕС с требованием остановить «авантюриста» Путина. «Лицемерие, глупость и помалкивание интеллектуальной элиты, художников, ученых и СМИ перед лицом продвижения нацистского и сталинского тоталитарных режимов всегда будет оставаться в печальной памяти XX века. Закрытые глаза на аннексию Австрии, Чехословакии, Прибалтики всегда будут позором Европы. Сегодня Запад молча терпит агрессивную политику Путина, которая явно нарушает суверенитет других стран: Молдовы, Латвии, Грузии, и, в первую очередь — Украины. Мы должны быть бдительными. Умиротворение — это дорога в никуда. Путин — не политик европейского типа; это политик, чей жизненный путь является постоянным авантюризмом», — отмечается в обращении редакций Gazeta Wyborcza (Польша), Dagens Nyherer (Швеция), Le Monde (Франция), Die Welt (Германия), El Pais (Испания), La Stampa (Италия), de Volkskrant (Нидерланды), Der Standard (Австрия), Hospodarske Noviny (Чехия), Dennik SME (Словакия), Dario de Noticias (Португалия), Lietuvos Rytas (Литва).

  Паутина лжи. Красноречивая обложка журнала The Economist
  Сегодняшние символы РФ. Разбушевавшийся медведь с самолетиком в лапе и Собор Василия Блаженного на Красной площади

  VastaaPoista
 23. Suuren globaalin palvelijat ovat kotoisin Harvardista.Tai West Pointista.Liikkeenjohtajasotureita.MBA poleteistaan tunnettuja.
  Antti Rinteen Remontti Oy menee heidän tarkistukseensa.

  Izvestija iloitsi lännen pakotteista että mehän voimme sulkea Venäjältä Allegron lähtöaseman reunuskiinteistöissä kylttivät KPMG:n ja Ernst Youngin kirjanpitoylituomarit.Deloitte ja PwC ovat toiset kaksi ja nekin miehittävät Suomea sadoin toimihenkilöin. Näiden pohjakaulinta maksetaan alayläkorkea-kouluissa palkkaduunarien työveroista ja tarveostosveroista, se Alvi.

  Eilinen 20.30 tv-uutiset selvitti Ylen omaa gallupia juurtajaksain ja kysyi sitten 13,8 %:n kannatusluvusta Antti Rinteeltä.Tämä lupasi rahat takaisin lapsiperheille -oliko peräti 70 milj. euron kiista tämä.Ja sitten Rinne loi uskoa tällä Remonttifirmallaan.Ja kuten välillä käy,toimittaja tuli maininneeksi että budjettiriihen jälkeen hanke menee asiantuntijoiden tarkistukseen eikä heiltä tulle valmista ennen eduskuntavaaleja.Että siitä vaan taas tyhjää puhumaan työtätekevien ja äänivaltaisten eteen lopuksi vuotta ja vaalien alle.

  Keitä nämä tarkastajat ovat ? He edustavat hyvää Corporate Government osaamista, jonka standardoivat mainitut tiliyhteisöt,viides Anderssen poistui kehistä Enronin skandaalissa. Kansantalouksien osalta hyvää antautumispolitikkaa valvoo ja tuomitsee tuo WTO jonka blogi mainitsee.Valtioiden yhteisauktoriteetilla edustautuva OECD (minne Mari Kiviniemi juuri siirtyy) tuli sekin tehneeksi paljon perustyötä globaalin finanssioitumisen eteen viimeisten 25 vuoden aikana.Izvestija mainitsi herhiläisistä -joista on nyt pakotteiden alla hyvä irtaantua- myös Boston Consultingin ja McKinseyn.Molemmat Suomessakin bonustajina.
  jatk.

  VastaaPoista
 24. jatk.
  Finansioitumista liki mistä hyvänsä vinkkelistä tarkastellen, silmä tavoittaa eläkeyhtiöt,valtavat palkansaajarahastot eläkevuosina nautittaviksi.Niiden mestarointi Rikkaiston synnyttämisessä ja tuotantotehtaiden uudelleen sijoittumisessa kuten Suomesta Kiinaan,on aikakauden perussoitantoa.Suomeen nämä nuotit kopioitiin (kuten edellisetkin regimet,näistä onnistuneimmin Tornin malli tehdas/pankki alkaen Zdanovin kaltaisten kapitalismin osaajien setelienleikkautuksesta 1945/46. Nykynimiin viitaten ja kehityksen ihanan paradoksaalisuuden ja ei-tarkoitettujen tulemien musertavaa ylivoimaa esiintuoden, voisi nimetä mallin myös Kaukas/SYP otsikolla. Kävi näet niin että Ehrnroothit kieltäytyivät osallistumasta sotakorvaustoimituksiin (ja siis isosta helposta rahasta).Mutta heistähän tuli kuin tulikin Kremlin konsultoiman pakkokasvumallin (M.Koiviston mielitermi) osaajia ja hyötyjiä.Jopa sen testamenttiperillisiä kun Göranin poika Casimir organisoi luovan tuhon koittaessa suvun ja ristiinnaidut Serlachiukset ja Rosenlevit ja mitä Frenckeleitä Sohlbergeita näitä onkaan, pysyväisrikkaiksi globaaliin likviditeettin lillumaan -ja meidät duunarit kilometritehtaalle/puhelinmyyjiksi Ihalaisen ja Rinteen valvoessa Ilmarista Varmaa Eläke-Fenniaa (Rinne).Siis duunarien rahoilla organisoitiin tehtaat ulos ilman suomiduunareita,mutta kylläkin täkäläisperäisine osinkonsaajineen.Huikea hanke.

  Suuri globaali herätti Kalifaatin ja Euraaasian.Yhteenotosta lottoutuu ihan jotain muuta kuten Nelonen nerokkaasti sanoa iskee pekkapuskia ja muita korkeita rehto-raatilaisia. Rahaksihan minä tätä taas väännän.Neuvostoliiton pulmaksi tuli liika raha jota yksinoikeudella valmisti Keskuspankki.Muut olivat säästöpankkeja.Hallinto tuli liian helpoksi.Olisi pitänyt muuttaa systeemiä kuten Ranskassa 1790-luvulla tehtiin kun assignaattien painolaatat tuhottiin kansalaisjuhlassa Vendome-aukiolla.

  Entä lännessä? No,tehdas/pankki otettiin demarisyyniin/syliin.Ylikeynesläisyys vei liikarahaan ja inflaation.Liian helppoa demarivaltaa ja ay-mahtia.Inflaatiota paettiin derivaattojen suojiin,mutta kukapa sinnittelisi vastapuolena? Taas uutta sen toi Gordon Brown ensimmäisenä ministeripäivänään.1945 valtiollistettu Bank of England julistettiin Independentiksi,riippumattomaksi. OK aika äkkiä se oli Cityn käsissä jollaiseksi se oli vuodesta 1693 tarkoitettukin.
  Sitten pöyräytettiin vauhtia yksityisrahojen lajien ja määrien säteillä Suurelle globaalille.Niin, Euroopassa Champagnessa oli katurahvas jo tuhat vuotta sitten kummastellut kauppamiesten rahoja,saamispapereita,mikä on siis velkakirjan oikea nimi.Ja perijäpolven ilo -ja sivistystahdon toteutumisen mahdollistaja. Ehkä sellainen todella puhkeaa syntyvästä Rikkaistostakin,vaikkei se Suomesta käsin siltä näytä.

  Sekavaa,on on kun koulut sekoittavat päät kulloisenkin eliitin vastaanpanijoitta hallita.Vaan kun eivät enää hallitse Tornin regimenkin sorruttua. Eduskunnan ylähuoneeksi ja ylituomareiksi saimme sijalle nuo Izvestijan (ja minun) inhokit Deloitten,PricewaterhauseCoopersin ja Boston Consultingin. Ja Head Hunter firmoja ja pörssiyhtiöiden hallitusjäsenten nimistysvaliokunnan ylentämään MBA:ista valiomuotoisimmat.Vähäläntäisemmetkin halulliset repivät isoja bonuksia duunariveljiensa ihailessa ja luettaessa läksyjä lapsillaan.Vähän niinkuin Akseli Koskela sillä tulevalla vänrikkipojallaan.Näin muuten talvella Tuntemattoman oopperana Oulussa Lauri Maijalan hävyttömyyksin, ja jaksan vielä helteilläkin naputella! Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.