tiistai 21. huhtikuuta 2015

Hakkarainen ministeriksi


Hakkarainen ministeriksi

Täytyy sanoa, että Teuvo Hakkarainen, jota tosin en henkilökohtaisesti tunne, kuuluu niihin kansanedustajiin, joita aidosti arvostan. Monta heitä en tunnekaan, enkä Teuvostakaan tiedä paljon mitään. Tiedän kuitenkin, että hän on mies, joka sekä osaa jotakin vaativaa työtä tehdä että myös tekee, siis omalla alallaan tai on ainakin tehnyt ja paljon. Lisäksi hänellä on ensikäden tietoja maailman asioista laajemmaltikin.
Miten moni kansanedustaja pystyisi käyttämään ja huoltamaan kenttäsirkkeliä siten, että saa aikaan kunnon jälkeä ja sitten vielä tekisi sitä jälkeä? Miten moni ymmärtää esimerkiksi Hondurasin todellisuudesta muutakin kuin että sinne olisi työnnettävä suomalaista rahaa, koska kansaa siellä on sorrettu tai että Euroopasta vietiin Amerikkaan orjia tai jostakin muusta syystä?
Tiedän, ettei Hakkaraisen taitoja ja kokemusta arvosteta, koska ne monen mielestä ovat vääränlaisia, elleivät nyt sitten vallan tarpeettomia. Miksi yleensä sahata lautoja ja lankkuja, kun ne voi ostaa kaupasta? Tarvitsee vain löytää sellainen kauppa ja ainahan sen nykyään saa selville netistä. Ja miksi ylipäätään matkustella ulkomailla, ellei sieltä löydä lisää uskon vahviketta monikulttuurisille näkemyksilleen?
Ja tietenkin sopii kysyä, missä määrin erilaisten hakkaraisten matkustelu on omiaan lisäämään arvostusta maatamme kohtaan. Verratkaapa vain herra Hakkaraisen habitusta sellaiseen nuoreen naiseen, joka on ollut vaihtarina jenkeissä ja jonka voisi luulla olevan natiivi, siis sikäläinen natiivi, kun hän keskilännen aksentillaan harjoittaa small talkia erittäin tyylikkäästi puettuna. Onpa siinä ihmisillä eroa!
Hakkaraiseen kohdistettu halveksunta on aivan käsin kosketeltavaa. Näyttää siltä, että sitä erityisesti tulee sellaisen ihmisaineksen taholta, jonka työtehtävät kuuluvat erilaisen suunnittelun, mainonnan ja seurustelun piiriin. Niin sanottu luova luokka näyttäisi olevan tässä joukossa yliedustettuna, samoin nuoret naiset, jotka kokevat epäoikeudenmukaisena sen, että jotkut äänestävät itseään edustamaan tuollaisen sangen vähän puoleensavetävän henkilön eikä juuri sitä nuorta naista, joka kipeästi tarvitsisi tuonkin paikan. Toki heistä moni pääsi eduskuntaan, mutta miten moni jäikään rannalle tässä miesvaltaisessa junttien maassa!
Kuka oikeastaan äänesti Hakkaraista ja miksi? Hakkarainen itse arveli, että häntä äänestettiin siksi että hän on mies ja oli luultavasti oikeassa. Feminismin näkökulmasta tämä tietenkin oli väärin, mutta poliittinen järjestelmämme vielä toistaiseksi sallii tällaisen tapahtuvan, joten syytökset on osoitettava sinne.
Hakkarainen ei myöskään ole nuori, mutta ei järin vanhakaan. Nuoruuden puuttuminen on kuitenkin vakava virhe, mikäli olen oikein tulkinnut esimerkiksi Sanna Ukkolan kolumnia. Hän hekumoitsi etukäteen, miten hassua tulee olemaan, kun kepun yli viisikymppinen puheenjohtaja julkaisee listansa liki seitsemänkymppisistä ja jopa vanhemmista ministereistä, jotka sitä paitsi ovat miehiä. Kyllä mahtaa nauru maittaa!
Oikeat henkilöt maan asioita hoitamaan ovat siis ilmeisesti paitsi naisia, mikä on itsestään selvää, myös nuoria ja suotavaa on, etteivät he ole ansainneet elatustaan millään turhanpäiväisillä asioilla, jotka kuuluvat esimerkiksi alkutuotannon tai jalostuksen piiriin. Mihin tämä tällainen ajatus perustuu, on tosin minulle suuri arvoitus.
Vanhat ihmiset ovat usein enemmän tai vähemmän konservatiivisia, mikä estää heitä tempautumasta täysin rinnoin minkään riemukkaan muodin mukaan kaikkien asioiden ratkaisemiseksi kerralla, kuten nuoret niin usein ovat halunneet. Vanhat ovat jo nähneet maailmassa kaikenlaista ja pystyvät asettamaan asiat perspektiiviin, kun heillä sellainen on.
 Mutta mitä erinomaista nuoret voisivat tarjota? Miksi pitäisi uskoa, että se olisi jotakin ylivertaisen hyvää? Kyllä todistustaakka tässä asiassa kuuluisi heille. Ikävä tosiasia vain on, ettei asiaa voi ratkaista empiirisesti antamalla kaksi samanlaista maata samaan aikaan vanhan ja nuoren hallituksen hallittavaksi. Sen sijaan voidaan kyllä seurata erilaisten nappulaliigojen ja toisaalta iäkkäämpien ministeristöjen suoritusta menneisyydessä, joskin vertailut ovat vaikeita.
Nuori, kaunis nainen, joka käyttäytyy sulavasti ja on hyvin koulutettu, on toki edustava hahmo, jota kehtaa näyttää vaikka ulkomaalaisille, jos he sattuisivat kunnioittamaan maatamme vierailullaan. Sen sijaan on epätodennäköistä, että hänestä tulisi kunnollinen ministeri, vaikka avustajat käytännössä tekevätkin ministerille niin sanotun raskaan työn. Ei siitä kunnian kukko laula, että yrittää puskea läpi täysin valmistelematonta kuntauudistusta, runnoo läpi mielettömän jätevesilain tai poukkoilee milloin minkinlaisen vanhustenhoitonormin välillä. Äiti Amman halaaminenkaan ei riitä poliittiseksi meriitiksi, niin pehmeä teko kuin mahtaakin olla.
Tietysti siinä on jotakin upeata, että nainen esimerkiksi pannaan puolustusministeriksi tai yleensä vain hoitamaan jotakin sellaista asiaa, jonka hallitsemista häneltä ei ole totuttu odottamaan. Samuel Johnson letkautti joskus, että naisten suoritukset saivat yleistä lisäarvoa siksi, että ne olivat odottamattomia: ”Se on kuin koira kävelisi kahdella jalalla –eihän se oikein hyvin mene, mutta herättää hämmästystä, että se yleensä onnistuu!” Ja tätä psykologiaahan esimerkiksi Helsingin Sanomat on täynnä. Asiat, jotka eivät miesten tekeminä olisi yhtään mitään, ovat naisten suorittamina upeita ja sensaatiomaisia. Hyvä näin. Siitäpä vain miehetkin tekemään jotakin perinaisellista ja odottamaan siitä hyvästä aplodeja, ehkä niitä sitten tulee.
Mutta olisi absurdia, jos vaadittaisiin, että kansan olisi valittava edustajikseen joitakin muita kuin se haluaa valita. Ymmärrän hyvin, että Teuvo Hakkarainen oli se, jonka monet eduskuntaan halusivat. Täytyy nostaa hattua hänelle siitä, että hän viitsii sinne taas mennä, vaikka tietää jo, millaisia aggressioita se joissakin herätti. Tämä kyllä saattoikin olla yksi niistä syistä, joiden takia häntä äänestettiin. Demokratiaan kun nyt kerta kaikkiaan kuuluu, että kansa valitsee edustajansa kenenkään sitä estämättä. Hipstereillä on jo nyt todennäköisesti parlamentissa huomattava yliedustus, mutta silti kuului voivottelua ja uhkauksia muutosta ulkomaille, kun ilmeni, ettei koko Suomi olekaan heidän kanssaan samaa mieltä.
Millainen ministeri Hakkaraisesta tulisi? Globalisoituneessa Euroopassa hän joutuisi varmaankin aika paljon edustamaan maataan ja hallinnonalaansa myös ulkomailla, mikä ei hänelle sinänsä ole uutta, rooli kyllä olisi. En luule, että tämä olisi erityinen ongelma, vaikka ministerin kielitaito ehkä ei olisi tehtävän vaatimalla tasolla, mutta juuri sitä vartenhan valtionhallinnossa ja Euroopan virastoissa kuhisee tulkkeja ja kielenkääntäjiä. Hakkarainen aitona ruumiillisen työn tekijänä herättäisi varmasti entusiasmia kaikkien maiden työväenpuolueiden rasvanahkaedustajien keskuudessa. Vanha proletaarisen internationalismin henki vielä varmaan joissakin leijailee, vaikka Teuvokin oikeastaan on varakas yrittäjä eikä mikään työläinen.
Ne, jotka muistavat Topeliuksen tarinan karoliinin korvapuustista, ehkä virittäytyisivät odottamaan sitä, miten brysseliläiset seurapiirit huudahtaisivat ihastuksesta nähdessään autenttisen takametsien miehen epateeraavan Euroopan mahtailijoita: Quel ours! Est-ce qu’ils sont tous comme ca! Ehkäpä Hakkarainen piruuttaan hörppäisi konjakkipullosta Europarlamentin vastaanotolla. Miksipäs ei? Tehdäänhän sitä piireissä kaikenlaista ja ehkä tämä on vielä tekemättä? Voisipa jo olla aika.
Mikäli minulta kysytään, kannatan ilman muuta Hakkaraisen nimittämistä jonkinlaiseksi ministeriksi. Kulttuuriministerin virka olisi muuten sopiva, mutta pelkään, että ministeri siinä pian ikävystyisi ja tuntisi, etteivät hänen kykynsä pääse oikeuksiinsa. Tosin hän varmaan mielellään istuisi erilaisia matseja katsomassa ja jättäisi iloisesti oopperat väliin. Sitä en ihmettelisi enkä paheksuisi eikä siinä mitään uutta olisi.
Pää- ja ulkoministerin salkut lienevät niin varattuja, etteivät tietyt henkilöt niitä taistelutta kuitenkaan antaisi, joten ne voi jättää rauhaan. Kauppa- ja teollisuusministerin salkku sen sijaan tuntuisi hyvinkin kolahtavan oikean miehen pöydälle. Muitakin vaihtoehtoja on.
Puolustusministerin tehtävänä lienee lähinnä allekirjoittaa sotilaiden tekemiä vaatimuslistoja, eikä tällainen voisi olla turhauttamatta oikean työn tekijää, etenkään kun kenraaleja ei voi komennella samaan tapaan kuin aikoinaan alokkaita kentällä. Sen sijaan sisäministeriö vaatisi nyt miehen otteita oltuaan kauan hunningolla. Idioottimaiset juustohöyläykset ovat tuhonneet järjestyksenpidon maaseudulla ja vankien lellittely houkuttelee niitä rikoksen teille ja tekee niistä yhä röyhkeämpiä. En tiedä, mitä Hakkarainen asioille tekisi, mutta vaistoan, että jotakin oikean suuntaista.
Tässä lienee turha letkautella siitä, että ministeri olisi itse vanha virkavallan asiakas. Monet hyvät ministerit ja vielä useammat kulttuuripersoonat ja muut suurmiehet ovat sitä aikojen saatossa olleet. Ministeri, siinä kuin hallintoalamainen saa sopivassa tilaisuudessa vetää ns. lärvit, tästä lienee Suomen laki yksiselitteinen. On aivan selvää, ettei kenelläkään ole oikeutta etukäteen profiloida Hakkaraista ja olettaa, että hän saattaisi sortua johonkin sopimattomaan käytökseen. Tämähän olisi yhtä härskiä kuin arvella, että lentokoneeseen voisi pommin kantaa todennäköisemmin kaapuun pukeutunut mullahin näköinen tyyppi, kuin kantasuomalainen nuori perheenäiti. Sellaiset oletukset nyt vaan yksinkertaisesti ovat sopimattomia.
Eipä siis oleteta mitään keilteistä eikä syytetä etukäteen mistään. Hakkarainen nauttii äänestäjiensä luottamusta ja on yhden kauden saavutuksillaan tuplannut suosionsa. Kateelliset voivat pysähtyä miettimään, miksi heillä menee huonommin. Ehkä kuitenkin on parempi idea muuttaa mieluummin omaa käytöstään ja arvojaan kuin demonstroida omaa erinomaisuutta asettumalla rehellisen suomalaisen rasvanahkaisen duunarin yläpuolelle. Ei arvostus synny julistamalla, se on ansaittava, kuten Hakkarainenkin on tehnyt.

106 kommenttia:

 1. On tässä alettu meän kylällä pikku hiljalleen eppäilemmään,
  jotta sie pertaani taiat olla jottai sukua Huovisen Veikolle.

  Mutta muuten olen kyllä Hakkaraisesta
  ihan samoilla huudeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa ei ole juur tavuakaan Huovista. Tyyli on huomattavasti raskaampi, puolusteleva, syyllistävä ja ilmiselvästi "sisäkehältä" kirjoitettu. Tuosta puuttuu kokonaan Huovisen tyyliset kevyellä siveltimellä tehdyt, mutta selkeästi erottuvat vedot. Huovisen tyyli oli paljon kevyempää ja aprikoivampaa, joskohta myös juurevampaa. Jopa hänen salapiruilunsakin toi mieleen saunan päädyssä kesäiltana jäähdyttelevän ja seinällä pyöriskelevän kuoriaisen touhuja arvioivan kainuulaismiehen.

   Poista
 2. Taattua Vihavaista. Hyvin ajateltu ja hyvin kirjoitettu!

  VastaaPoista
 3. Italiassa sanotaan puoluetoimitsijana työuran luoneen ex-kommunisti Massimo d'Aleman myötä tapahtuneen suuren kulttuurimuutoksen hänen päästyä ensimmäisenä taviksena pääministeriksi virka-aatelin päiväunia häiritsemään. Suinkaan aina eivät sielläkään työmiehet ole pukeutuneet tyylikkäästi kaupungilla liikkuessaan, mutta ihminen voi muuttaa käyttäytymistään, vaikka HS panisi kuinka hanttiin.

  VastaaPoista
 4. Loistavaa. Aamutelevisiossakin kysyttiin asiantuntijalta Hakkaraisesta, että protestiksiko häntä äänestettiin. Ei toimittajalle tule mieleenkään kysyä, että protestiksiko Jaana Pelkosta äänestettiin. Minulla se kuitenkin kävi mielessä. Eduskuntaan tarvittaisiin myös elämänkokemusta saaneita käytännön ihmisiä. Omilla aivoillaan ajattelevia Hakkaraisen kaltaisia. Kauniita ihmisiä on mukava katsoa, muttei aina kuunnella.

  VastaaPoista
 5. Ja miten niin Teuvo ei ole komea ja puoleensavetävä mies??

  VastaaPoista
 6. Mukavalla tyylillä kirjoitettu pakinanomainen kirjoitus. Puurot ja vellit menivät tietysti sekaisin (tai omenalle tuli sovitettua lippalakkia), mutta se sallittakoon tämän tyylilajin edustajille. Jos jotakuta kiinnostaa mistä puhun, niin nuorten vähyyden kritisointi ei automaattisesti tarkoita ikääntyneimpien osaamisen vähättelyä; ihmisten median välityksellä saama kuva ja sitä myötä antama tuomio ja odotus Hakkaraisen jatkuvalle sekoilulle ei liity myöskään millään tavalla kokonaista ihmisryhmää koskevaan rasistiseen profilointiin.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti proffan satiiri puri, ja hallitukseen ei enää pääse omenapäitä.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoisempi kysymys olisi missäs valiokunnassa Hakkarainen istuu, ja mitä siellä saanut aikaiseksi?

  Kun arvioidaan kuinka hakija tulevassa työtehtävässä onnistuisi, usein katsotaan kuinka hän on aiemmassa samanlaisessa menestynyt. Vielä parempi jos se on se sama tehtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Hakkaraisen upein saavutus nähtiin toiseksi viimeisellä kyselytunnilla. Vetämällä esiin rippikoulutytön raiskanneiden somaliroikaleiden ehdollisen tuomiopaperin hän ei ehtinyt paria sanaa enempää sanoa kun Stubb hyppäsi pystyyn ministerin aitiosta ja alkoi ilman puhemiehen lupaa posmittaa monikulttuurisuuden sietämistä.

   Lisää tällaista ja Stubbille turvavyö ettei tipu aitiosta.

   Poista
 9. Olen ollut jo vuosia sitä mieltä, että juovaluokka on sopivampi samaistumisen kohde, kuin luovaluokka. Vaikka juottaminen ja muutaa hiivutus ei kovin juovalle luovalle sovi.

  VastaaPoista
 10. Maastamuuttoministerin salkku olisi hyvä Hakkaraiselle. Isis terroristit ensin ulos Suomesta, sitten nämä ulkolaiset raiskarit ja kirveellä päähän tyypit takas Somaliaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä riemastuttavasta tekstistä. Useammassa kohtaa jouduin lopettamaan lukemisen nauramisen takia ja kuivailemaan silmänurkkia.

  maallikko

  VastaaPoista
 12. Oscar Wilde sanoi aikanaan sattuvasti, että työ on jupottelevien luokkien vitsaus. En usko, että Hakkarainen niihin kuuluu.

  VastaaPoista
 13. Kansanmies kulttuuriministerinä ymmärtäisi kulttuurin olevan sitä mitä ihmisen elämä on paikallisena toimijana. Keskuskulttuurin ilmiöt Donner ja Andersson historian kirjojen lehdille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen päivä on taistelua elintilasta iltapäivälehtien lööpeissä. Voittajaksi selviytyy Hjallis-Mikael!

   Poista
  2. Kulttuuriministeriksihän Hakkaraisella on merittiä: tunnetustihan Hakkarainen teki kulttuurimatkan Suomussalmelle ja (varmaankin yöaikaan) tutustui Suomussalmen kirkon kirkkohopeoihin. Polliisit eivät kuitenkaan ymmärtäneet matkan funktiota. Mutta olisi se komiaa kun kulttuuriministeri Hakkarainen saapuisi esimerkiksi Vatikaaniin paavin vastaanotolle , mahtaisi siinä kardinaalit katsella silmät ymmyrkäisinä.

   Poista
 14. Vaaliuudistus pitäisi saada, nykyinen malli haisee sosialismilta ja tuottaa herra hakkaraisia päättäville paikoille. Vapaan kapitalistisen markkinatalouden toiminnan mukaista olisi äänestää vaikkapa maksettujen verojen suhteessa. Valta ja vastuu olisi tuolloin parempien ja osaavien käsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi kauheaa että te liberaali kapitalistit saisitte mamuttaa Suomen pilalle. Vaalipiiriuudistus just tehtii teille viher/kokoomuslaisille ja sosiaalidemokraatit hävisi siksi paikkoja ja Vihreät sai niitä lisää.

   Poista
  2. Eu ei ole kapitalismia, puhumattakaan että se olisi vapaata markkinataloutta. Kokoomus on kommunistipuolue epäonnistuneen euron , maahanmuuton ja EU=CCCPn kannattaja.

   Poista
 15. Timo! Hienosti laadittu kirjoitus ja sisältö oivaa tavaraa! Kiitos...

  VastaaPoista
 16. Mitä vanhemmaksi olen tullut sitä enemmän olen alkanut arvostaa käden taitoja, tavallisia töitä hyvällä ammattitaidolla ja rennolla huumorilla tekeviä ihmisiä. Se arvostus joka minulla on toisaalta ollut nuorempana "akateemisia" kohtaan romahti jo 1980-luvun lopulla. Sen jälkeen olen päivitellyt miten hiivatissa tässä maassa voi yhä olla ihmisiä joiden mielestä pitkä koulutus itsessään voisi oikeuttaa parempaan palkkaan oli työn saldo sitten mitä tahansa.

  Yksi asia joka tietenkin lähentää itseäni Hakkaraiseen ja toisaalta Olli Rehniin ja Jouni Backmaniin on ikä. Vuosina 1957-1964 syntyneet muodostavat oman erityisen joukon Suomessa - olemme viimeisiä "vanhan Suomen" kansalaisia. Olimme myös siirtymävaihe vanhasta oppikoulu-Suomesta peruskoulu-Suomeen. Meitä pidetään yhä Suomen armeijan historian terveimpänä ja kovakuntoisimpana joukkona. Olimme nuoria aikana jolloin "omalla" autolla ei vielä ajeltu 18-vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin samaa ikäluokkaa. Hakkarainen tosin poikkeaa siinä, että Hakkarainen on sahanomistajaperheen raikulipoika, joka on saanut ajella rellestää mopoilla, moottoripyörillä ja autoilla ja pystyi jättämään peruskoulun kesken (8.lk), kun mamman sahalla oli työpaikka valmiina. Itse jouduin sinnittelemään koulut loppuun ja opiskelujen kautta leivänsyrjään kiinni, menopelinä edelleenkin polkupyörä ja linja-auto.

   Poista
 17. Totanoin… Kyllä sen pommin sinne lentokoneeseen kantaa jo nykymaailmassa todennäköisemmin nuori pohjoismaalainen blondityttö kuin se mullahin näköinen mies.

  Ensteks se ISIS:in värvääjä hurmaa jonkun 16v. suomalaistytön. Sitten tyttö eristetään kavereistaan. Sitten sovelletaan ns. herkkusienimetodia: pidetään pimennossa ja syötetään paskaa. Lopputuloksena on se, että värvääjällä on muutaman vuoden ajan hyvä pano, jonka voi uhrata tarpeen vaatiessa.

  Kun tarve yllättää, niin sovitaan yhteisestä loma- ja kulttuurimatkasta ulkomaille. Pakataan yhdessä. Aivan viime hetkellä miehelle tulee jokin ylipääsemätön este, joten hän joutuu vaihtamaan lentonsa muutamaa päivää myöhemmäksi. Hän kuitenkin vannottaa tyttöä lähtemään ja kertoo, että siellä ollaan vastassa ja hän tulee ihan heti kun se ja tää ongelma on poissa. Mies vielä vannottaa että sukulaisille yllätyksenä meneviä lahjoja ei saa avata ja tullissa pitää sanoa että tyttö muka itse pakkasi ne. Tai että tietty lahja on tytölle ja sen saa avata vasta ilmassa.

  Itsemurhaterroristi saa aikaan vain yhden terroriteon. Sen sijaan blondinhurmausterroristi voi jatkaa uraansa useidenkin teinityttöjen verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhyyttä! Erittäin hyvin todennettu, kuin myös T. Vihavaisen kirjoitus

   Poista
 18. Tämä näytelmä "Kyldyyriväki vs. Hakkarainen" palauttaa mieleen 50-luvun jolloin Repe Helismaa, Esa Pakarinen, Tapio Rautavaara ja kumppanit kiersivät Suomea tekemässä rillumarei -kulttuuria ja Hella Vuolijoki rikkoi Lannen Lokari -levyn ja muitakin sen sukulaisia Yleisradion arkistosta.

  Toisella puolella olivat silottelemattomat Suomen jälleenrakentajat jotka osasivat ammattinsa, tekivät töitä ja välillä ryyppäsivät. Toisella puollella olivat nenäänsä nyrpistelevät nousukkaat, jotka eivät juuri osanneet eivätkä jälleenrakentamistakaan edistäneet. Vuorineuvosporukan sympatiat taisivat olla siellä rillumarein puolella päätellen Toivo Kärjen muistelusta. Kun hänet oli kutsuttu esiintymään yksityistilaisuuteen ja hän kysyi, mitä soitettaisiin, vuorineuvos tokaisi, että: "Antaa tulla vain 'Rovaniemen markkinoilla', mitäs te turhaan kyselette!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Hella V ei edes osoittanut kiitollisuutta siitä että Väinö Tanner pelasti hänen henkensä 1943-44. Tuo naikkonenhan oli - todennäköisesti vain typeryydessään - antanut itsensä Neuvostoliiton luokkasodan strategian työkaluksi (oli vakooja).

   Poista
 19. ONkuulunut viestejä että Hakkarainen olisi yksi telluksen parhaita sirkkelisahan terän kunnostajoita, taito on sellainen josta sahatavaramme maine on riippuvainen, joten olisikko tilanne sellainen , että työmies Hakkaraisesta olisi isänmaalle enemmän hyötyä varsinaisen osaamisalueen ytimessä ja perheyrityksen palveluksessa.. Lain säädäntö soveltuu paremmin siihen tarkoitukseen orientuneille juristeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lainsäädäntö juristeille..."

   Ei nyt herrajumala sentään - niille kaikkein viimeiseksi.

   Poista
 20. Demokratia tarkoittaa juuri sitä, ettei lainsäädäntöä jätetä juristeille. Se on tahdon asia ja juristit saavat hoitaa muotopuolen jos tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimevuosina on yleisesti puhuttu heikosta laivalmistelusta, ogelma on nähdäkseni siinä , että parempiaines menee globaalien suuryritysten palvelukseen yksinkertaisesti suurempien korvausten perästä. Virkamiehistöön sadaan korkeintaan keskinkertaisuuksia, joten jos polittisella kentällä on juridiikaa ymmärtämättömiä tumpeloita tulos on koetunkaltaista.

   Poista
  2. Jatkan viellä, viimehallituskaudella osinkoverouudistusta valmisteltaessa elinkeinoelämän lobbarit oli valmisteleet esityksen ja muodollisesti virkamies piti sitä käsisään kaksisekuntia antaen ministerille joka ei ymmärtänyt asiasta mitään ja ellei Sipilä olisi opastanut Arhinmäkeä asia olisi mennyt sukkana läpi.

   Poista
 21. Kulttuurivasemmistolaisen älymystön reaktio muistuttaa erehdyttävästi ruustinna Ellen Salpakarin raivoa kun "kaikelaiset Leppäset" olivat tehneet äänestämisestä ilveilyä. Ongelman ydin on siinä että tämän "paremman väen" on aivan mahdotonta nähdä ja hyväksyä totuus kansasta joka ei vastaa ollenkaan heidän (kulttuuriväen) visiota. Vieraantuminen todellisuudesta on sitä paitsi ongelma näille hienohelmoille itselleen. Lisäksi he eivät tajua sitä että muutto Pihtiputaalta Helsinkiin ei tee tästä hielle ja paskalle haisevasta laumasta suinkaan "eurourbaania". Päinvastoin Pihtipudas tavallaan siirtyy vain Punavuorta lähemmäksi. Järkytys on käsinkosketeltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on myös iso mahdollisuus, jos tuo hermeettisesti suljetussa "kulttuurikuplassaan" pyöriskelevä väki nyt havahtuu, puhkaisee kuplansa, laajentaa tajuntaansa ja tiedostaa, missä maailmassa ja missä Suomessa tässä eletään. Se vapauttaisi valtavasti voimavaroja oikeaan suuntaan ja yhteiseen tekemiseen.

   En kuitenkaan pidätä hengitystäni tätä odotellessa.

   Poista
 22. Kansanmies kulttuurista vastaavana huomaisi Suomen saavan sitä.mitä on tilannut. Nokia antoi afrikkalaisille netin käteen jolla näkee Eurooppaan. Muutamme sinne, he tuumivat, sankoin joukoin kuten suomalaiset aikoinaan ison ja pienemmän rapakon taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lestadiolainen ihmismielen insinööri piirtää prosessikaavionsa yläpuolelle laatikon jossa Nalle näitä hoitaa.

   Poista
 23. Strategisen ajattelun helmi -oikein ajoitettu takinkääntö- hallussaan Väyrysen Pave näkee kompassin insinöörin kädessä väärin päin.

  VastaaPoista
 24. Yllättäisikö se ketään jos kertoisin että suuri osa Kokoomusta äänestäneistä on itseasiassa kaikkea muuta kuin suurituloista väkeä. Joukossa on paljon pienituloisia yrittäjiä joiden ansiot jäävät hyvinkin 1 500 - 2500 euroon kuukaudessa. Samoin Vihreiden kannattajissa löytyy kymmeniä tuhansia noin tonnilla kuukaudessa eläviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipuolessani muinoin puhutiin reppuselkäporvareista, joilletavoiteltu ja ihannoitu status oli tärkeämpää, kuin vallitseva reaalimaailma. Yhdysvalloissa on tutkittu, että ihminen statusarvojen vuoksi on valmis äänestämään jopa arkielämäänsä vaikeuttavia ehdokkaita.

   Poista
 25. Itku, potku ja raivari:

  http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193810-taideyliopiston-rehtori-rosenberg-paljasti-karvansa

  Autoritaarinen toleranssi jyrää. Käsite ei siis ole pelkkää oksymoronia...

  -G-mies-

  VastaaPoista
 26. http://yle.fi/uutiset/nakokulma_hakkarainen_ei_ole_vitsi/7948258

  VastaaPoista
 27. Mitä loukkaavaa pn siinä, että puhuu beduiineista? Onko tämä nainen järjissään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että ihminen puhuu beduiineista, ei ole loukkaavaa.

   Maahanmuuttajien nimittely beduiineiksi ON loukkaavaa.

   Kyseenalaistaminen - "onko ihminen järjissään" - tuollaisn kolumnin perusteella kertoo samalla ehkä jotakin kysymyksen esittäjästä itsestäänkin?

   Jokainen ihminen on järjissään omalla laillaan. Jos jollakulla on vähemmän järkeä, hän on siinä vähemmässään. Se jolle on annettu enemmän - on siinä enemmässään. Järjissään kaikki tyynni. Vai kuinka?

   Siltä, jolle on annettu enemmän, myös odotetaan enemmän.

   Poista
  2. Menipäs tämä mielenkiintoiseksi,oikeuspolitiikassa on käsiteet ymmärrystä ja täyttäymmärrystä vailla olevat. Kuinka moni nykymaaikmassa, jos olaan aivan rehellisiä väitää ymmärtävänsä maailman täydellisesti, me muut ollaan ainakin osittain syyntakeittomia. Tässä piilee vaara hieman samantapaiselle taantumukselle ,minkä kristinusko toi kreikkalaiselle ja roomalaiselle sivistykselle. Kannataa muistaa, että kreikkalaiset keksivät jo höyrykoneen, mutta eivät keksineet sille muuta käyttöä kuin sirkusesittelyä, mistä olikin ilmiö helppoa tuomita paholaisen värkiksi. Mainitsemani kristinuskon alkutaipaleen vaikutus tekniselle ja luonnontieteelliselle kehitykselle ei kuitenkaan tee tyhjäksi varsinkaan vuorisaarnan sanomaa.

   Poista
  3. Niinpå meni - "mielenkiintoiseksi".

   Oikeuspoliitikot määrittelevät itse omat käsitteensä. Eri alojen tutkijat määrittelevät usein tutkimuskohtaisesti omansa: "TÄSSÄ tutkimuksessa termillä 'X' tarkoitetaan ..."

   Tässä tapauksessa ei tarvittane hakea selitystä kreikkalaisten keksimästä höyrykoneesta enempää kuin kiinalaisten (?) keksimästä ruudistakaan - kristinuskosta puhumattakaan.

   Minkähän ismin tuomaksi voisimme panna oman - tämän ajan - taantumuksemme? Itse kullakin on tietysti omat rajoitteensa, joten yleistäminen johtaa enemmän harhaan kuin ilmiöiden ymmärrettävään tulkintaan. Vai kuinka?

   Meidän mainitsemamme vaikutukset eivät pysty tekemään tyhjäksi yhtään mitään. Vai pystyvätkö?

   Poista
  4. Historian viekkautta on yhteiskuntien eteenpäinmeno taantumuksen kautta, erittäinhyvä esimerkki on Lutherin ja kumppaneiden uskonpuhdistus, he halusivat palata alkuperäisiin asetuksiin, se vauhditti modernisaatiota euroopassa.

   Poista
  5. Liian nopea modernisaatio ja mainitsemani realitodellisuuden ja tieteen tuottaman ,suurten väestöryhmien yli ymmärryksen menevä teknologinen todellisuus yhteentörmätesään aikaansaavat menneisyyteen johtavan pakoreaktion, siis sellaisen taantumuksen.

   Poista
 28. No, lo0ukkaantuminen, etenkin toisten puolesta on toki ansiokasta. Milloin on loukkaavaa puhua neukuista, milloin venakoista jne. Mutta oliko tässä joku nimittänyt kaikkia maahanmuuttajia beduiineiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi maahanmuuttaja riittää. Mielestäni tämä voisi olla selvä asia ansioituneelle tutkijallekin. ("Tsuhnakin" voisi edes yrittää ymmärtää?)

   Kolumnissa ei ollut attribuuttia 'kaikkia'. Sana 'maahanmuuttajia' on monikon partitiivissa (joka voisi ääritapauksessa tarkoittaa kaikkia, koska se on kieltolausessa).

   Poista
  2. On varmaan lieventävä asianhaara, jos ihmisryhmiä nimittelevä ei ole "teon suoritushetkellä" järjissään...

   Mutta jos tulee sitten järkiinsä, niin voisi pyytää toimintaansa anteeksi niiltä, joita toiminta on loukannut.

   Poista
 29. Toivoa sopinee ettei "ihmismielen insinööri" hyväksy prosessikaavion yläpuolelle vetolaatikkoa minkaanlaiselle "Herralle", ei naapurin isännälle eikä pilviveikkoselle. Sieltä hyppisi monenlaisia sätkyukkoja hallitusta hieromaan. Mutta sehän onkin ollut tämän maan perinnetapa! Puhutaan hiljaisen perintötiedon hyödyntämisestä.

  Uutta pitää rakentaa kalliolle, ei hiekalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Toivoa sopinee ettei "ihmismielen insinööri" hyväksy prosessikaavion yläpuolelle vetolaatikkoa minkaanlaiselle "Herralle" hallitusta hieromaan."

   Fjodor Dostojevski, jos kuka, tuntee hyvin venäläisen sielun. Romaanissaan Peluri hän kirjoittaa:

   "-- Mutta minun mielestäni ruletti onkin keksitty yksinomaan venäläisille, sanoin minä, ja kun ranskalainen naurahti halveksivasti, huomautin hänelle, että totuus on tietenkin minun puolellani, koska puhuessani venäläisistä pelureina moitin heitä paljon enemmän kuin kiitän, ja niin ollen minuun voi luottaa.
   -- Entä mihin te perustatte käsityksenne? kysyi ranskalainen.
   -- Siihen, että lännen sivistyneen ihmisen hyveiden ja ansioiden katkismukseen sisältyy historiallisena tosiseikkana ja miltei pääkohtana kehotus pääomien hankkimiseen. Mutta paitsi sitä, että venäläinen on kyvytön hankkimaan pääomia, hän jopa tuhlaakin niitä jollakin tavoin syyttä suotta ja tolkuttomasti. Siitä huolimatta ovat rahat myös meille venäläisille tarpeen, minä lisäsin, -- ja niinpä olemmekin kovin karkkäitä sellaisiin ansaitsemistapoihin kuin esimerkiksi ruletti, jonka avulla voi rikastua äkkiä, parissa tunnissa, vaivaamatta itseään työllä. Se viettelee meitä suuresti, mutta koska me pelaamme umpimähkään, harkitsematta, niin myös häviämme."

   Venäläinen edistyksellinen liike panosti sadan vuoden ajan kaiken proletariaatin diktatuuriin ja maailman vallankumoukseen, mutta epäonnistui. Kaik män. Mutta edistyksellinen liike jatkuu, ainakin Ukrainassa.

   Ei ole mikään ihme jos Putin ei olisi yrittänyt työntää sontaista saapastaan Suomen hallitusneuvottelujen ovenrakoon.

   Poista
  2. Putinin pelolla selitetään kunkun oikeus istua "pelastajana" kaikissa neuvottelupöydissä 1800-luvun hengessä.

   Dostojevskin tuntija Paavo Väyrysen sijaan pitäisi alkaa katsella tähän aikaan paremmin sopivia poliitikkoja. Hän voi rakennella ruotsalaismallisia kappeleita tontillaan ja luottaa, luottaa ja taas luottaa yhteen lestadiolaiseen kutsujaan muiden lapsenuskoisten mukana.

   Poista
  3. "Uutta pitää rakentaa kalliolle, ei hiekalle." (kamunen 24. huhtikuuta 2015 klo 15.13)

   Ohje on lainattu täältä: Matt. 7:24-27. Miksi?

   Poista
 30. Onko siinä jotakin ikävää, jos ihminen on beduiini? Hävetköön, joka niin ajattelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko LUKI-häiriö iskenyt?

   Tässä EI OLE kysymys beduiinista enempää kuin professorista tai dosentistakaan.

   SIINÄ on jotakin ikävää, jos heikommassa asemassa olevia ihmisiä aletaan nimitellä kaikenlaisilla nimityksillä.

   Siinä on mielestäni (vähintäänkin jotain) ikävää, jos joku emeritusprofessorikin yhtyy lällättäjien kuoroon. Häpeämättä...?

   Sydämen sivistys tuntuu olevan katoava luonnonvara. Valitattavasti. :(((


   Poista
  2. Suomi ei ole mikään beduiinien maa ja poppamiehet eivät tänne kuuluu. Oma kansa ensin. Vartiaisen mielestä työttömyys hoituu sillä että otetaan lisää beduiineja ja poppamiehiä maahan, kuka oikeen uskoo näitä Kokoomuksen Vartiaisia ja Kepun Matti Vanhanen haluaa laillisen reitin afrikan pakolaisille EUn. Stop maahanmuutolle.

   Poista
  3. Oma kansahan täällä jo on. Mutta missä on työllisyys?

   Poista
 31. Vaalien jälkeisessä pölinässä alkaa hahmottua samanlainen suorastaan fraktaalin omainen kuva muualtakin maailmasta, blobistille tutusta venäjän poliittisesta tilanteesta, sielläkin suurkaupungit ovat ainakin osin liberaalimpia kuin syvä maaseutu ja provinssikaupungit. Yhdysvalloissa kansa on vielläkin selvemmin jakautunut liberaaleihin ja konservatiiveihin, puhutaan jopa kultuurisodasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tässä jotakin uutta?

   "Selvempi jakautuminen", joka alkaa "hahmottua" muualtakin maailmasta on ikivanha ilmiö ihmiskunnassa. Reaaliajassa toimiva (sosiaalinen, ym.) media puolestaan ei ole ikivanha ilmiö.

   Yhdysvaltain sisällissodassa "vapautettiin" mustaihoiset orjat. Nuo "vapautetut" ovat edelleen eri asemassa kuin valkoiset. Vaikka "vapautuksesta" on kulunut pitkästi toista sataa vuotta. Intiaaneista puhumattakaan.

   Terrorismi ja terrorismin vastainen sota on tätä päivää. Ilmiö alkaa olla maailmanlaajuinen. Sekin lienee pohjimmaltaan kulttuurisotaa.

   Poista
 32. USA:ssa kaikkein konservatiivisemmat osavaltiot vain kasvattavat väkilukuaan nopeammin kuin liberaalit mikä demografisesti onkin tukemassa sitä näkemystä minkä muutamat saksalaiset evoluutiobiologit ovat esittäneet: evoluutio suosii uskonnollisia ryhmiä ja hylkii ateisteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samahan on nähtävissä meilläkin, lestadiolaisilla on suurperheet ja heikäläisisten joukoista tulee uusi pääministeri.

   Poista
  2. Ilmiö näkyi Neuvostoliitossakin. "Evoluutio hylki ateisteja". "Kansa kaikkivaltias" tuhosi itse keskuudestaan elämää ylläpitäviä voimia ja pyrki laajentamaan "evoluutionsa" globaaliksi ilmiöksi. Tuhoamalla elämää ylläpitäviä voimia.

   Hieman paranoidiselta vaikuttaa tämän päivän tilanne. Lapsia syntyy liian vähän, minkä vuoksi tarvitsee tuoda työvoimaa ulkomailta. Tätä potentiaalista työvoimaa ei kuitenkaan haluta ottaa vastaan.

   Poista
  3. Liberaalisten hedoonistien onkin syytä olla lisääntymättä, se on vastuullisuutta elämää kohtaan. Venäjällä jokin mainosmies on aloittanut kampanjan miljardista venäläisestä vuosisadan lopuun mennessä. Maahanmuutolla ja voimakaalla kultuurihegemonialla , maanrajojen sisällä siihen pyritään.

   Poista
 33. Ennen kuin Hakkarainen saadaan ministeriksi on sahattu Putin ja Dostojevski, Stalin ja Lenin.

  VastaaPoista
 34. Hakkaraisen teesi: "tämä ei ole mikään beduiinien maa" sopii oikein hyvin maamme ulko- ja turvallisuuspoliittiseksi doktriiniksi ja sillä on vahva tieteellisen kulttuurievoluution taustatuki. Mikään lauma ei vapaaehtoisesti luovu reviiristään. Miksi tämän lausuminen pitäisi edes järkyttää ketään? Yhden sortin "buduiineja" vastaan Suomi soti myös 1939-44, oikeastaan vielä myöhemminkin henkisellä tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "tämä ei ole mikään beduiinien maa"

   Minkälaisia poliittisia synonyymeja voidaan keksiä tälle ilmaisulle?

   -- Suomi ei ole mikään makakien maa. Venäläinen propaganda vertasi aikoinaan japanilaisia makakeihin, mutta sitten tulikin Tsusima.

   -- Suomi ei ole (enää) tshuhnien maa. Se on suomalaisten ja suomenruotsalaisten maa.

   -- Suomi ei ole venäläinen. Se on suomalais-venäläis-ruotsalais-puolalais-saksalais-ranskalais-englantilais-jne.-amerikkalainen.

   -- Suomi ei ole venäläinen. Se on ehkä hieman suomettunut.

   Poista
 35. Lasse Lehtinen saisi hyvinkin savolaisten puolesta kutsua Savon Mafian koolle pohtimaan maan tilaa vaikkapa alustamalla Timo Soinin ja Alexander Stubbin kanssa aiheesta "ruotsinkielen asema jumalanruoskan ja pyövelinmiekan yhdistelmänä akateemisessa työelämässä"

  Näin Savon Sanomissa:
  29.10.2008 9:16 (29.10.2008 9:16)

  Savon mafiaksi ristitty heimokerma kokoontuu vatkaamaan pilke(kin) silmäkulmassa mualiman ja maakunnan asioita suuristuntoon jo neljännen kerran. Julkisuudelta ovet sulkeva tapahtuma on Kulosaaren Casinolla Helsingissä tulevana perjantai-iltana. Pöytiin istahtaa 150 valittua ja illalliskortin maksanutta savolaista tai savolaisjuurista parhaine smokkeineen, tummine pukuineen tai mekkoineen.

  Samalla Casinolla oli ensimmäinen - silloin vain miehille tarkoitettu - illallisistunto kymmenen vuotta sitten. Myös 2003 oltiin koolla Casinolla, mutta syksyllä 2005 heimoliike matkasi juurilleen omaan maakuntaan Tahkovuoren kylpylähotelliin.

  Ruoka ja ohjelma ovat aina vaikuttavia. Mojovan illallisen siunaajaksi on nyt kutsuttu perussuomalainen Timo Soini.

  - Ei löydetty savolaista katolista pappia, ja Soini on ollut Pohjois-Savossakin eduskuntaehdokkaana, perustelee mafian moottorimies Lasse Lehtinen, joka haistoi Soinin vaalimenestyksen jo kesällä kutsuja viännettäessä.

  Savolaisten saavutusten arviointi on annettu kokoomuksen huoleksi. Savon sisäpiirille puhuu ulkoministeri Alexander Stubb.

  Kenraali Ilkka Laitinen kertoo Sven Tuuvasta tuluppana Euroopan rajoilla. Pakollisen kulttuuripläjäyksen antavat oopperasäveltäjä Pasi Lyytikäinen ja taiteilija Jope Ruonansuu.
  Istuntoa ympäröi aina suuri salamyhkäisyys; nyt arvuutellaan, tuleeko savolaisille ärsyyntynyt Lipponen paikalle.

  VastaaPoista
 36. Beduiini on ylpeä sana. Mutta maamme ei kannata hankkia heitä siirtolaisiksi. Ja ihmisten auttaminen siirtolsisuuden avulla on hölmöläisten vastuutonta politiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Beduiini on ylpeä sana. Mutta maamme ei kannata hankkia heitä siirtolaisiksi."

   Totista totta! Muuten Suomi joutuisi rakentamaan tänne valtavia hiekka-aavikoita, jotta siirtolaiset tuntisivat olonsa kotoisaksi. Vieraanvaraisuuteenhan kuuluu sanonta: "Olkaa niin kuin kotonanne!"

   Poista
  2. No tästä juuri on kyse. Nuoret miehet tulee tänne raiskaamaan ja hakkaamaan suomalaisille kirveen päähän, tätä ei Teuvo Hakkarainen hyväksy.

   Jos valkoinen rotu ei osaa lisääntyä niin poliitikot laittakoot rodun lisääntymään. Kyllä naiset seksistä pitää.

   Hitler aikoinaan jakoi naisille mitalleja synnytettyjen lasten mukaan ja perheet joissa oli paljon lapsia palkittiin myös rahalla.

   Ongelma on siinä että Suomessa on 300 000- 400 000 työtöntä niin emme tarvii ulkomailta lisää työttömiä. Erotaan EUsta, erotaan eurosta ja liitytään Natoon.

   Rikolliset ulkomaalaiset pikakäännytyslailla palautettava omiin maihinsa. Venäjäkään ei halunnut pitää terroristi Sini Saarelaa vankilassaan.

   Poista
  3. 1 Maahanmuutto

   Vapaamatkustajien maahanmuutto on estettävä pikakäännytyslailla. Suomi ei ole maailman sosiaalitoimisto eikä koko maapallon vepasto.

   Poista
  4. "Jos valkoinen rotu ei osaa lisääntyä niin poliitikot laittakoot rodun lisääntymään."

   Miten poliitikot voisivat yhdistää seksin ja lisääntymisen? nussimisen ja synnyttämisen? homoilun ja lesboilun kirkon siunaamana? ilon ja vastuun? tulot ja menot?

   Poista
  5. "Miten poliitikot voisivat yhdistää seksin ja lisääntymisen? nussimisen ja synnyttämisen? homoilun ja lesboilun kirkon siunaamana? ilon ja vastuun? tulot ja menot?"

   Niitä perheitä joissa on paljon lapsia tuetaan valtion toimesta. Myös kulttuuri pitää muuttaa. Ei ole mitään syytä että naiset käyvät töissä, heidän tehtävä on olla vaimoja ja pitää huolta lapsista. Mitään pakkoa ei tarvita.

   Poista
  6. Eiköhän meitä ole jo riittävästi, yleinen elämän havainto on ,että ne lisääntyvät, joiden ei pitäisi ja kyvykäät uraaluovat keskittyvät omaan hyvinvointiinsa. Maahanmuutolla pyritään vahvistamaan tarjontapuolen määrää ja näin pudottamaan palkkatasoa alaspäin , siinä suvaitsevaisto on elinkeinoelämän hyödyllnen idiootti.

   Poista
  7. Mitä pahaa palkkatason alenemisessa on?

   Poista
  8. Ei mitään jos kustannustaso laskee , mutta sen tien varrella odotaa pääomaarvojen aleneminen ja deflaatio sekä ,mikä pahinta pankkikriisi.

   Poista
  9. Mitä pahaa pankkikriisissä on?

   Poista
 37. Hakkarainen tiivisti 19.4.2015 elämästä kaiken olennaisen:

  "Jos putoan, niin teen sitä, mitä ennenkin. Elän tän elämän, ja sitten minut mullataan. Ei minulla Helsinkiä ikävä tule. "

  VastaaPoista
 38. Hakkarainen kulttuuriministeriksi selvittämään mitä sontaa Suomen Kansallisteatteri nykyisin suoltaa ja kenen pyynnöstä. Pirkko Sainio kuplii sielläkin.

  VastaaPoista
 39. Kun tämä keskustelu alkaa hiljentyä ,kysyn entäpä jos joakus eduskunnassa olisi vaikkapa 102 Hakkaraista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "... jos eduskunnassa olisi vaikkapa 102 Hakkaraista."

   Eikö siellä muka ole?

   Mm. kokoomuksen naiskansanedustaja väitti aikanaan oikein televisiossa, että Hakkaraisen saha on saanut Suomen valtiolta tukia enemmän kuin Kreikkka-lainat kaikkiaan ovat. Virhe oli vain vajaat puolitusinaa dekadia - ja samalla täydellinen osoitus siitä, että mitään suhteellisuudentajua eikä tolkkua ei ole. Mutta ennakkoasenteessa sen sijaan löytyy.

   Jos siis "kykypuolueemme" hyvin koulutettu ja sisäsiisti parhaimmisto on tätä tasoa, loppujen kansanedustajien on oltava alle tämän tason (looginen välttämättömyys).

   - Hakkarainen olisi muuten nuokin mittaluokkaerot hyvinkin saattanut osata erottaa.

   Jos joku epäilee edellä olevaa, voi vilkaista tuosta:

   https://www.youtube.com/watch?v=XQBQN5-u9To

   Mutta näillä mennään.

   Poista
  2. Provokaatio onnistui ainakin matiaksella läksi veri liikeelle, hyvä. Tosiasia kuitenkin on jonkuasteisenn kyvykkyyden alenema parlamentissamme, epäilen yhdeksi syyksi kyvykkäiden harkitsevan sylkykupiksi ryhtymistä. Mistä olen erityisen iloinen on Timo Harakan läpimeno, olen tutustunut miehen kirjalliseen tuotantoon eurokriisistä ja oppinut paljon. Pöyhkeilemätön sivistys on hänen eräs ominaisuutensa, siinäpä olisi oiva demarijohtaja.

   Poista
 40. "eduskunnassa olisi vaikkapa"

  tehdään kompromissi, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Harakkaa.

  VastaaPoista
 41. Aina kannattaa tehdä kiinnostavia ajatuskokeita. Jospa meillä olisi aidosti eurooppalainen parlamentti, jossa vaikkapa käytettäisiin aina välillä reippaasti nyrkkejä sen sijaan, että aina vaan hiljaa murjotetaan ja annetaan kaunojen patoutua, mihin erityisesti miehet syyllistyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Ei ole kielletty suuria ajattelemasta, - sanoi vääpeli, kun alokas iltalomaa pyysi.

   Poista
  2. Ei helkkarissa, zirinovski venäjällä taitaa olla pahimpia kuumakalleja, tunteiden hallinta , ainakin kotipuolessa oli miehen mitta, status määriteltiin verbaliikan kautta, sen kultuuripiirin kovin tuotos on juice. Savolaisen sanarieskan nostaisin muutenkin arvostuksessa korkeammalle kuin mitä se nykyisin on. Lasse Lehtinen rakentaa parhailaan eliittisavolaisten kulttia, toivonvonnea hänenkin pyrinnöille.

   Poista
 42. Aisankannattaja (supporter), nerokasta, indeed, Sdp:n kaulahuivi!

  Valtioneuvostoon perustetaan piruntorjuntayksikkö torjumaan Venäjän propagandaa. Järjestyyköhän sieltä duunia hallituspuolueen jäsenille, Arto Luukkaselle (ps) ainakin luulisi lohkeavan teologinkoulutuksella? Matti Putkonen järjestää "Isänmaa kutsuu" ohjaajanjakkarat. Carl Haglund toimittaa sinikeltaiset kravatit.

  Mikael Jungner kutsuttaneen konsultoimaan kuinka naapurikansan naista kuvaava patsas rumennetaan tv-kameroiden käydessä ja poliisin suojellessa spektaakkelia. Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinosella on Yle-tausta.
  ~~~~~~~~~~
  Jaakko Lyytinen esitteli sunnuntaina HS:n kolumnissaan muutamia vaatimuksia pääministerinä aloittelevalle "ihmismielen insinöörille" käyttäen Nelson Mandelaa esikuvana. Toivottavasti edes lukee, sillä melkein pelottaa hänen toteamuksensa oppineensa lestadiolaisena kohtaamaan ihmisen. Vapise, ihminen, sinä maan matonen.

  VastaaPoista
 43. "torjumaan Venäjän propagandaa."

  Venäjän propagandan torjuminen ei ole vaikeaa, sillä se käyttää typerää putinilasista logiikkaa, koska muutakaan ei ole käytettävissä.

  «Но вот так называемые правящие круги, элиты - политические, экономические - этих стран, они нас любят, когда мы нищие, бедные и стоим с протянутой рукой. Как только мы начинаем заявлять о каких-то своих интересах, они чувствуют какой-то элемент геополитического соперничества», - сказал Путин в фильме «Президент», вышедшем в эфир канала «Россия-1», передает РИА «Новости».

  Putinin propositiot:

  "Länsi tykkää meistä silloin kun olemme persaukisia, köyhiä ja käsi ojossa. Mutta kun tuomme julki omat intressimme, niin Länsi aistii siinä jotain geopoliittista kilpailua."

  Nämä ptopositiot herättävät paljon kysymyksiä.

  1. Miksi Venäjän köyhien taloudellisen aseman parantaminen voi herättää Lännen geopoliittista kilpailua? Nonsense!

  2. Neuvostoliiton luhistumisen Putin määritteli geopoliittiseksi katastrofiksi. Näinhän se itse asiassa olikin, koska Moskovalla ei enää ollut entisiä mahdollisuuksia "imeä verta" Eestistä, Latviasta, Liettuasta, Valkovenäjältä, Ukrainasta, Moldaviasta, Azerbaidzhanista, Gruusiasta, Armeniasta, Kazahstanista, Turkmeniasta, Uzbekistanista, Tadzhikistanista, jne.

  Merkitseekö Venäjän nykyinen persaukisuus sitä, ettei sillä ollut mitään muuta teknologiaa käytössä kuin "verenimemisteknologiaa"?

  3. Kun Putin ryhtyi rakentamaan uutta Neuvostoliittoa euraasialaisessa muodossa, niin Ukrainan kansallisuudesta tulikin luu kurkkuun Venäjälle. Ukrainassahän piti olla neuvostomallien mukaan vain bolshevistisia internationalisteja eikä nationalisteja. Ainoastaan venäläisillä on oikeus nationalismiin.

  4. Kysymys kuuluu: onko ukrainalaisen nationalismin tukeminen Lännen taholta yleismaailmallista internationalismia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos katselemme ollenkaan maamme edun mukaista eurooppalaista kehitystä, tulisi välittömästi maamme päättäjöiden ryhtyä lääkäriksi tämän maailmankulman rauhoittamiseksi, koska juuri me olemme suurin kärsijä jos venäjä oikeasti kääntää katseensa aasiaan päin, silloin joudumme oikeasti marginaaliin europpalaisessa kehityksessä, kuuluisa gate way olisi silloin poikki. Tulisi myöskin oppia historiasta häviäjiksi luultujen kansojen nöyryttämisestä, kuten saksan tapaus ensimmäisen maailmansodan jälkeen luulisi opettaneen Putinin puheissa on jo vuosia ollut sama viesti , heidät tulisi otaa vakavasti ja mielelään yhdenvertaisia muiden toimijoiden kanssa. Kekkoselle ja tämän valtioviisaudelle olisi nyt käyttöä tämänkin asian hoitamisessa.

   Poista
  2. "venäjä oikeasti kääntää katseensa aasiaan päin"

   venäjä haistelee ainoastaan teknologioita eikä mitään aasioita varsinaisesti

   Poista
  3. Vuoden 08 vaaleissa Putin vaihtoi kannattajakuntansa, suurempien kaupunkien liberaalit sai jäädä ja tilalle tuli periferian konservatiivit. Talous ja yhteiskuntapolitiikassa mallia otetiin Kiinan kehityksestä. Luultavasti tehtiin läntistämaailmaa retuuttavasta talouskriisistä omanlaisia johtopäätöksiä. Vastaperustettu aasian kehityspankki on syntynyt rahoittamaan tätä metamorfoosia, kaasuputkien ja nopeiden ratojen rakentamista.

   Poista
 44. Piruntorjuntatyö hallituksen kärkihankkeeksi, täälläkin molotetaan.

  VastaaPoista
 45. "On aika heitellä kiviä ja on aika kerätä kiviä, jne."

  Venäjä elää öljystä ja kaasusta, joiden uudet varannot ovat Pohjoisen Jäämeren pohjan uumenissa. Venäjä ei tarvitse enää hyviä suhteita ympäröivään maailmaan, koska hyvillä suhteilla ei ole mitään merkitystä uusien varantojen jakamisessa.

  Edessä (ehkä kymmenen vuoden kuluessa) on venäläisiä klassisia provokaatioita: murhia kuten Principa, ja niiden ristiriitojen pohjalta ketjureaktiona muuita ilmiöitä, joita on nähty maailmassa jo paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putkistojen vetäminen jamalin niemimaalta kiinaan on työllistävä projekti, jos viellä toteuttavat samalla ob joen suunnan kääntämisen aral järven ennaltamiseksi ja jamalinniemimaan jäähdyttämiseksi avautuu siinä esimerkiksi alityöllistetyille kaivinkone ja autoilija urakoitsijoille duunia, gasbrom on hyvä maksaja, Jos Pekka Viljakaista on uskominen venäjän suurkaupunkgeissa on meneillään voimakas start up yritysten pöhinä, hän myös lennätää suomalaisia yrittäjiä moskovan messuille täyden koneellisen.

   Poista
  2. "venäjän suurkaupunkgeissa on meneillään voimakas start up yritysten pöhinä"

   Venäläiset pöhinät voivat perustua ainoastaan stalinilaiseen mobilisaatioon:

   Михаил ДЕЛЯГИН. Россия перед лицом истории: конец эпохи национального предательства? (Серия «Коллекция Изборского клуба») — М.: Книжный мир, 2015. – 384 с.

   "Сможет ли президент Путин возродить державу и почему для этого придется вспомнить экономическое наследие Сталина?"

   Izborskin klubin ideologin M. Deljaginin mukaan imperiumin jälleenrakentamisen ehtona on Stalinin talouspoliittinen perintö eli pakkotyö tavalla tai toisella. Nyt vuorossa ovat ns. kansallispetturit entisten kansan vihollisten tilalle.

   Venäjän suurkaupunkien voimakas start up yritysten pöhinä Jäämeren uumenien johdosta ei riipu ainoastaan sijoitettavasta pääomasta.

   Poista
  3. Isborkin klubi on vain yksi ajatushautomo,kuten muuallakin maailmassa erilasten aateellisten viritelmien kehdot ovat nykyisin juuri ideoiden tuottaja aatteiden markkinoille. Meillä ei ylipäätään hyppiä seinille kaikkien venäläisten möläytysten vuoksi. Putin on pelimiehenä ottanut etäisyyttä Duginiin,joka oli arvostellut putinia liiasta pasiivisuudesta ukrainassa.. Vladimir Iljin on nyt nousemassa venäläiten ideologiseksi virittäjälsi, onhan hänen tomumaja siirretty sveitsistä Moskovaan.

   Poista
 46. Sahurimme tulevaisuus on ankea ja hämärän peitossa riippuen osaksi ns. veteraanituotannon tulevaisuudesta. Aloittaahan puhemies Heinäluoma usein julkisen esiintymisensä kiittämällä veteraaneja omasta olemassaolostaan, muulloinkin kuin tänään veteraanipäivänä.

  Yläsavolaisen Vieremän veteraaniyhdistys lakkautetaan, koska jäseniä ei enää ole.

  Timo Soini toistaa mielellään aattellisten juurtensa kasvaneen yläsavolaisessa maaperässä.

  VastaaPoista
 47. Kerran sydän vasemmalla, aina sydän vasemmalla"

  Tämän suomalaisen oivalluksen mukaan asiat riitelevät, eivätkä ihmiset. Niinpä muistakaa aina hyvällä Wahlroosia ja Tuomiojaa. Jos he eivät ole vastuullisissa asemissa, meteoriitti uhkaa.

  VastaaPoista
 48. Veteraanien sijaan Yläsavolaisessa Vieremässä vaikuttaa mm. aivan helkkarin fiksu, ketterä ja kansainvälinen vientiyritys Ponsse.

  Metsäkoneiden ICT-vetoista huipputekniikkaa ympäri koko maailmaa kannattavasti ja tilauskirjat pullistellen perheyrityspohjalla saksalaisen Mittelstandin tapaan.

  Kävin tutustumassa. Sanoivat, että eivät pyydä valtiolta mitään, kunhan vain valtio pysyy poissa tieltä eikä tee toimintaa tällä mahdottomaksi. Asenne ja osaamien kohdallaan.

  Näitä "Vieremiä" kun meillä olisi vain lisää. Uusia sotaveteraaneja ei tässä nyt niinkään kaivata.

  VastaaPoista
 49. "Pauli räsänen 29. huhtikuuta 2015 klo 10.46"

  Pauli räsäsellä on sangen puutteellista ja vajavaista tietoa Izborskin klubista. Hänen melestä se on vain höpöttäjien kerho. Totuus on kuitenkin se, että sen minkä Izborskin klubi höpöttää tänään, sen Putin toteuttaa ylihuomenna.

  "МАНИФЕСТ ОТЦОВ-ОСНОВАТЕЛЕЙ, ПРИНЯТЫЙ 8 СЕНТЯБРЯ 2012 ГОДА: Грядущая евразийская империя будет империей особого типа.., Структурой этой полифонической империи может стать структура, подобная Союзному государству России и Беларуси."

  Siis jo vuonna 2012 Izborskin klubin perustaja-jäsenet ilmaisivat manifestissaan, että Ukraina ei kuulu tulevaan euraasialaiseen imperiumiin. Sen jälkeenhän Ukraina olikin Venäjän politikoinnin kohteena kuin hylje miekkavalaan hampaissa.

  Ei tässäkään kaikki.

  ЗНАЧЕНИЕ МАРИУПОЛЯ
  Алексей Анпилогов, руководитель центра координации и поддержки "Новая Русь", о том, в чем стратегическое и тактическое значения Мариуполя 11.9.2014
  Что такое Мариуполь для Донбасса? Это единственный экспортный порт, через который можно осуществлять внешнеэкономическую деятельность. Кроме того, мариупольский порт очень удобен для поставок оружия. Поставка оружия через порт привлекательна тем, что не нужно "светить" поставщика, ведь с оружием может прибыть либерийское судно, или судно из Абхазии, или Южной Осетии.

  Viimeiset uutiset kertoivat siitä, että Venäjän joukkoja keskitetään Mariupolin läheisyydessä. Strategiset piirustukset ovat seuraavat:

  Из истории российско-украинских отношений

  Выступление С.В. Ушкалова на заседании Изборского клуба и Всемирного русского народного собора на тему: «Непрерывность русской истории».
  2 декабря 2014 г.

  Логическим завершением, я считаю, развитие наступления как минимум деблокирования полуострова Крым с суши, а как максимум до Одессы и деблокирования Приднестровской республики.

  Siis hyökkäys ja Ukrainan alueiden anneksio aina venäjänkieliseen Pridniestrin tasavaltaan asti.

  VastaaPoista
 50. Profanov, Prohanov

  Izborskin klubin puheenjohtaja Aleksandr Prohanov ei ole mikään tahansa höpöttäjä. Prohanov mm. pröystäilee, että hänellä on 16 sodan kokemukset elämänsä aikana:

  БЕСЕДА ПРОХАНОВА СО СТРЕЛКОВЫМ 20.11.2014

  Александр Проханов, Игорь Стрелков
  Беседуют главный редактор газеты «Завтра» и бывший министр обороны Донецкой народной республики

  Александр ПРОХАНОВ: Игорь Иванович, на днях я побывал в Новороссии. И, возвращаясь, начал считать, свидетелем какой войны являюсь. Оказывается, шестнадцатая. Начиная с Даманского, Джаланашколь, Афганистан… Донецк, Луганск — шестнадцатая кампания. И каждая из этих войн имеет даже не свой лик (а это как бы личность — каждая война). А это какая-то субстанция, которая имеет свою субъектность, свою судьбу, своё развитие, свою память. Вы ощущаете, что у войны есть какие-то черты, которые выходят за технологию войны? Как бы вы описали Донецкую войну в её фазах, этапах, переживаниях?

  Игорь СТРЕЛКОВ: Это моя пятая война. Были две чеченские, Приднестровье и Босния. Хочу подчеркнуть её схожесть — сценарную схожесть — с боснийской войной. Начало боснийской войны очень похоже на то, что происходит в Новороссии.

  Prohanov folosofoi myös siitä, että jokaisella sodalla on oma luonteensa, ne ovat yksilöitä, persoonallisuuksia. Donetskissa julistautuneen "kansantasavallan" entinen puolustusministeri Igor Strelkoville tämä oli jo viides sota. Sitä ennen olivat kaksi Tsheshenian sotaa, Pridniestrin (Moldaviasta irtautunut osa) ja Bosnian sodat.

  Toisin sanoen Moskova ei lähetä Ukrainaan mitään alokkaita, vaan usean sodan kokemuksella varustettuja sotureita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvennän vielä , eivät klubilaiset ole muuta kuin yksi tosin vaikutusvaltainen taho. Putin oli aikoinaan kompromissi valtion johtoon, epäilen että hän karkasi Beresovskin käsistä itsenäiseksi toimijaksi, hän on kieltämättä taitavasti pelannuteri ryhmittymien välimaastossa, on tietenkin vaara tipahtaa itse järjestämänsä rakennelman uhriksi, mutta aika näytää.

   Poista
  2. Stalinkin oli aikansa valtion johdossa. Tipahti itse järjestämänsä rakennelman uhriksi. Aika näytti.

   Poista

Kirjoita nimellä.