perjantai 29. elokuuta 2014

Roskaväen valtaRoskaväen valta on palannut

Poliittinen korrektius lienee syynä siihen, ettei nykyään enää missään näe käsitettä ”roskaväki”. Ilmeisesti koko ajatus siitä, että jotakin ihmisjoukkoa pidettäisiin jollakin tavalla huonompana kuin kaikkia muita joukkoja, on valtakulttuurimme näkökulmasta sopimaton. Kukaties tähän sisältyy jonkinlainen vaistonvarainen pelko siitä, että jos erotellaan toisistaan paremmat ja huonommat ihmiset, annetaan pikkusormi pirulle, joka ennen pitkää kehottaa tekemään noille huonommille jotakin pahaa.
Poliittinen korrektius ei perustu asioiden rationaaliseen pohtimiseen vaan pikemminkin sen kieltämiseen. Muodikkaana pyrkimyksenähän on ollut herkistää tajuntaa kaikenlaisten sortavien rakenteiden ja instituutioiden havaitsemiselle. Näihin kuuluvat kaikki hierarkiat, kiellot ja viime kädessä myös moraaliset arvostelmat. Nehän toimivat vastoin foucault’laisittain käsitetyn ihmisen vapautumisen intressejä. Sisäinen herruus on se viimeinen linnake, joka ihmisen tulee voittaa. Sen jälkeen hän sitten voi vapaasti olla oma itsensä, vaikkapa oma inhottava itsensä.
Kun käsitys vapaudesta nykyään jo alkaa olla näin syvällinen, ei ole kumma, jos voimme havaita, että lehdistömme suitsuttaa yhä uudelleen kritiikittömästi kaikelle ”vapauden” tai peräti ”demokratian” nimissä harjoitetulle mellakoinnille olipa sen syy mikä tahansa. Tahririn aukion sankarit olivat ja ovat kovassa kurssissa, vaikka mitään tolkullista parannusta Egyptin onnettomaan tilanteeseen ei ole syntynyt. Maidanin polttopullomiehet  on aivan kritiikittömästi leimattu maan vapauttajiksi vaikka he tuskin saivat aikaan muuta kuin demokraattisen järjestelmän epävakauden ja kansalaissodan. Fergusonin ryöstelijät ovat saaneet osakseen roppakaupalla ymmärrystä ja selittelyä ja Rinkebyn vastaavista ilmiöistä on vaiettu, koska kyseessä ovat yksittäistapaukset kuten muuallakin Ruotsissa.
Näyttää siltä, että niin sanottu poliittinen korrektius, tuo kaiken totalitaarisen ajattelun tukijalka, estää kriittisesti pohtimasta sitä, milloin kyseessä on hyväksyttävä kansalaistottelemattomuus ja milloin tuomittava roskaväen valta. Käytännössä lähdetään siitä, ettei jälkimmäistä ole koskaan, koska itse roskaväkeäkään ei ole.
Tässä piilee paha ajatusvirhe. Se, mitä tarkoitetaan termillä ”roskaväki” on täysin reaalinen ilmiö. Muinaiset kreikkalaiset kutsuivat sitä nimellä okhlos (ὄχλος). Sitä vastaavat myös suunnilleen englannin mob, saksan Pöbel, ranskan canaille ja venäjän толпа. Suomalaisen termin ohella ehkä ranskalainen on kaikkein ilmeikkäin, joskaan ei välttämättä aukea sille, joka ei tunne sanan etymologiaa, se nimittäin tulee italian sanasta canaglia, joka viittaa koiratappeluun (tel. canis –koira).
Englanninkielen mob rule kertoo kyllä jo suunnilleen saman asian kuin se, mitä Aristoteles tarkoitti oklokratialla, roskaväen vallalla. Kyseessä oli demokratian vääristymä, sen rappiomuoto, joka siis oli menettänyt ne hyveet, jotka varsinaiselle demokratialle kuuluvat. Aristoteleen mukaanhan jokainen valtiomuoto oli myös taipuvainen rappeutumaan tietyllä, sille ominaisella tavalla.
Octave Aubry Ranskan vallankumouksen historiassaan kuvaa Bastiljin valtausta, joka huipentui siihen, että linnaa puolustanut komendantti, markiisi de Launay hakattiin kuoliaaksi ja hänen sydämensä pistettiin kepin nokkaan, jota sitten laulujen säestyksellä kuljeteltiin ympäri kaupunkia. Aubry toteaa, ettei ”voitto ollut niinkään kansan kuin roskaväen”.
Moinen poliittisesti epäkorrekti ilmaus luultavasti nostattaa jokaisen edistykselliseksi itsensä tuntevan henkilön suuttumuksen: miten roskaväki erotetaan kansasta? Eivätkö kaikki kuulu kansaan?
Vastaus on, että paikka roskaväessä on jokaiselle kansan jäsenelle avoinna, mutta ketään ei pakoteta siihen astumaan. Kyseessä on siis valinta. Kansa voi, organisoituneena voimana, toimia demokratian hyväksi muutoinkin kuin vain äänestämällä. Silloin sen tulee joka kohdassa osoittaa halunsa ja valmiutensa toimia demokratian pelisääntöjen mukaisesti. Mikäli kansaa edustava eli sen nimissä toimiva joukko ei kuitenkaan tähän tyydy, vaan pyrkii keinoja kaihtamatta saavuttamaan omien demagogiensa julistamat päämäärät pelisäänöistä piittaamatta, on kyseessä roskajoukko ja sen valta, oklokratia.
Kysymys ei ole ainakaan ensi sijassa siitä, että roskaväki koostuisi periaatteessa muita huonommista ihmisistä. Sinnehän on kaikilla vapaa pääsy ja kuten voidaan havaita, joukkoon mahtuu kaikkia mahdollisia tyyppejä. On tosin mahdollista ja jopa todennäköistä, että tietyissä ympäristöissä elävät ihmiset, joilla on yhteinen etninen nimittäjä, ovat tavallista taipuvaisempia muodostamaan niitä ”koiralaumoja” (canaille), joille demokraattinen lainalaisen yhteiselämän edellyttämä mentaliteetti on vieras ja jopa käsittämätön.
Tällaisissa tapauksissa olisi asiallista käyttää ilmiöstä sen oikeata nimeä. Kysymys ei ole ”kansan” mielenosoituksesta mikäli autoja poltetaan ja poliiseja ja palomiehiä kivitetään, vaan roskaväen mellakasta. Ero näiden kahden välillä on olennainen ja se pitää kyetä tekemään. Muuten on vaarana, että ns. ”poliittinen korrektius” johtaa täysin epärealistisiin käsityksiin siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Epäilemättä erottelun tekeminen vaatii asioiden selostajalta rohkeutta, eikä ole suinkaan varmaa, että hän pystyy sen objektiivisesti tekemään.
Tämä ei kuitenkaan ole oleellista. OIeellista on, että ymmärretään tällaisen eron olevan olemassa ja kyetään asettamaan se olennainen kysymys, joka siitä johtuu.

24 kommenttia:

 1. Hyvä, ajatuksia herättävä ja tarpeellinen kirjoitus. Meillä roskaväki on oikeastaan ottamassa ensiaskeleitaan vallanhimossaan, mutta jo Ruotsissa se on todellinen vaiettu yhteiskunnallinen ongelma, joka ei ole pelkästään etnisesti rajoittunut. Sen osoittaa jalkapallohuliganismi.

  Roskaväen toimien liiallisen ymmärtämisen vaarana on todellisten ongelmien peittely, kuten 1400 tytön raiskausten piilottelu Englannissa osoittaa. Ilmiöstä herätelläkseni tarjoilin eilen pienen mielikuvaharjoituksen.

  Kirjoituksesi herätti myös pari pientä sivuajatusta. Nuijasodan aikana valtakunnan voimamies Klaus Fleming kohteli nuijapäällikkö Jaakko Ilkkaa aika lailla samoin kuin roskaväki myöhemmin Ranskassa markiisi de Launayta. Olivatko maan mahtavat 1500-luvun lopulla siis roskaväkeä?

  Toisesta sisällissodastamme muistamme, että punaisten valta muuttui roskaväen vallaksi ja kostonhimoksi heti kun tappio alkoi näyttää varmalta. Eikä kai voittajienkaan käytös kuolemanpartioineen juuri roskaväen touhuista poikennut heti kapinan jälkeen. Molempien käytös on haluttaessa ymmärrettävissä, mutta voidaan myös kysyä suistuiko 1918 suuri osa suomalaista roskaväeksi?

  VastaaPoista
 2. Maan mahtavat olivat raakoja eikä vailla tyrannin piirteitä, mutta eivät muodostaneet roskajoukkoa sosiaalisessa mielessä.
  Sama koskee valkoista ja punaisia mellastelijoita, jotka käyttivät laitonta tilaa hyväkseen. Varmaan heitä voisi nimittää henkiseksi roskaväeksi, mutta kyseessä oli ehkä hieman eri asia kuin väkijoukossa tiivistyvän tyhmyyden aiheuttama joukkopsykoosi. Voipa kyllä olla, että siitä juuri oli ainakin enimmäkseen kyse.

  VastaaPoista
 3. Tunnistan ilmiön, josta Vihavainen puhuu, koska olen koko nuoruuteni ajan seurannut sivusta kaikenlaisia "aktivisteja". On olemassa ihmisiä, joille räyhääminen ja mellakointi on itsetarkoitus, ihan niin kuin on olemassa niitä, joille valittaminen on itsetarkoitus.

  Joukossa tyhmyys tiivistyy, ja roskaväki on olemassa, mutta ehkä roskaväellä on aikansa ja paikkansa? Kuinka moni diktaattori olisi kaatunut kauniisti kirjoitetuilla vetoomuksilla?

  Peke

  VastaaPoista
 4. Tyranninmurhaa on vanhastaan pidetty kansalaisen oikeutena ja jopa velvollisuutena. Ongelma on tyranniuden määrittely ja toteaminen. Vahinkoja sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiintoisa keskustelu. Määrittelemme käsitteet niin, että ne sopivat meille. Roskaväen nimitys on nykyään populistit.He ovat se mieluisan ja sopivanoloisen porkkanan perässä ravaava lauma. Muut ovat syyllisiä ja kun heistä päästään; onni koittaa. Octave Aubry sanoi niin paljon. Hän antoi myös tyylipisteet kuka pärjäsi tyylikkäimmin giljotiinille astuessaan. Place de Concordelle astuessani olen rikospaikalla. Ludvig kuningas oli vain heikko. Hänen tilalleen taas astuivat tyrannit ja tuhosivat taiteen tieteen ja sivistyksen. Nuo mestaajat julkaisivat ihmisoikeuksien julistuksen. Ne oikeudet he soivat vain itselleen. Onko ihmisellä mitäään oikeuksia verbalistisen vuolauden ulkopuolella? Naapurin tyranni ei kaadu millään.

   Poista
 5. Mielenkiintoista Timo, sanoisin mielenkiintoista. Muistan ajan noin 20 vuotta sitten kun oli veljentyttären konfirmaatio. Paikallisen seurakunnan kirkkoherra kiipesi keskiaikaisen kivikirkon saarnastuoliin ja alkajaisiksi julisti: kun te roskaväksi olette taas tänne kokoontuneet! No se oli hieno alku.

  Keskiajalla 1400-luku käsitteli tyrannin murhaa laajalti kirjallisuudessa. Syynä tietysti Burgundin herttuoiden ja Ranskan kuninkaan valtataistelut. Mutta ehkä tutuin esimerkki meille on Shakespearen Rikhard III, jossa oikeutetaan tyranin murha ja kruunun ryöstö.

  VastaaPoista
 6. Eiköhän Shakespearella ollut hieman poliitinen motiivi, kun hän kirjoitti näytelmänsä?

  Käsittääkseni Tudorien valtaan-nousu kun ei ilmeisesti mennyt ihan laillista tietä sekään.

  VastaaPoista
 7. Itse en jaksa enää pettää itseäni ja teeskennellä ettei kulttuurien välisiä laatueroja olisi olemassa. Nimitänkin itseäni kulttuurirasistiksi. Ihonväri, rotu yms. on yhdentekevä mutta reaalimaailmassa on täysin selvää etteivät kaikki kulttuurit, käyttäytymismallit, historialliset taustat, joskus jopa kuuluminen johonkin etniseen ryhmään ole tasavertaisia, tasa-arvoisia ja yhtä arvokkaita.

  Rasisti- ja fasistileiman saa nykyään pelkästään havainnommalla todellisuutta ja kertomalla mitä näkee. Tämä kielipeli pelottelee ihmisten valtaosan sokeiksi.

  Olenkin luopunut yrityksestä todistaa etten ole rasisti. En ole sitä mutta olen sitten vapaasta tahdostani kulttuurirasisti. En usko enää todisteiden painosta kulttuurien tasa-arvoon, niiden yhtäläiseen arvoon. Mitkä kansat, mitkä etniset kulttuurit kuuluvat ovat sitten usein ihmiskunnan pohjalla? Luulenpa että jokainen tietää ne ihan itse.

  Tosin elämä olisi helpompaa, mustavalkoisempaa ja "oikeammalta tuntuvaa" ellei tarvitsisi ajatella näin. Voisi samaistua "epäoikeudenmukaisuuteen" , "suvaitsevaisuuteen" ja "länsimaiden" historiallisiin vääryyksiin. Nyt ei voi.

  Ajatella sen mukaan mitä näkee on raskas tie. Voimia.

  t. jr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan se Frantz Fanon, jonka kirjassa mainittiin ajatus siitä, että algerialaiset ovat kuin ranskalaisia, joille on tehty lobotomia. Tässä ajatus oli, että lobotomia aiheuttaisi alttiuden oikosulkureaktioihin, mikä on mielestäni väärin, mutta yhtä kaikki, hillinnän puute. Se saattaa olla totta tai sitten ei. Ranskalaisikin on nimitetty mielisairaaksi kansaksi Euroopan sivistyneiden kansojen joukossa ja sikäläinen suoran toiminnan historia antaa tälle jonkinlaista katetta. Mutta aivan selvää on, että taipumus ja kyky hillittyyn ja pitkäjäntaiseen käytökseen on eri kansoilla erilainen. Foreigj Policyn uudessa numerossa Suomi jäi taas yhdessä arviossa viimeiseksi. Kyseessä oli valtion epävakaus.

   Poista
 8. Roskaväen valta ja sen vallankumouksellinen filosofia

  Lokakuun vallankumousta valmisteltiin noin sata vuotta ja vallankumoukselliset tappoivat tsaareja, ministereitä, uppiniskaisia virkailijoita, tapposuunnitelmaan kuuluneita henkilöitä (kuten mm. kapitalisteja Suomessa) jne. Vallankumouksellinen terrori oli "jaloa" toimintaa: "Безумству храбрых поём мы славу!" Sitä seurasivat myöhemmin seuraavat mahtipontiset sloganit: "И на Марсе будут яблони цвести!", "Партия всегда права!"

  Lokakuun vallankumousta valmisteltiin noin sata vuotta ja 1800-luvun alussa eräs venäläinen nerokas runoilija ennusti, että Venäjän kohtaloksi tulee joutua "у разбитого корыта". Izborskin klubille mainittu ennustus on arka paikka, sitä ei tunneta, vaikka Venäjän taloudelliset, poliittiset, sosiaaliset, kansalliset ongelmat ovat näkyvissä. Niitä ei vain haluta ymmärtää historiallisesti, venäläisistä lähtökohdista katsoen. Izborskin klubin on pakko harjoittaa poliittista masturbaatiota, ja olla näkemättä mitä merkitsee "у разбитого корыта".

  Izborskin klubin tarkoituksena lienee todistaa, että kaiken pahan takana on jo vuosituhansia ollut USA ja Länsi. Siihen on valmistauduttava. Putinista on tullut
  Izborskin klubin propagandistinen ylipappi: ukrainalaiset ovat fasisteja samoin kuin Lenigradia piirittäneet saksalaiset. Länsi on sensijaan vain superfasisti.

  Putinin ja Izborskin klubin päämääränä lienee kasvattaa uutta intelligentsijaa, joka on valmis tekemään sokeasti mitä kasketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vallankumousta Venäjällä kyllä puuhattiin, mutta eiköhän Lokakuun kaappaus ollut ennen muuta tavallista pahempi työtapaturma. kukaan ei osannut arvata bolshevikkien koko kataluutta, tuskin he itsekään.

   Poista
  2. Hienoa osoittaa tietämystään venäjän kielellä mutta olisiko ollut parempi panna sulkuihin samat suomeksi. Osaan sen verran, että suunnilleen ymmärsin, mutta meitä osaavia ei ole kovin paljon.

   Poista
 9. Roskaväkeen voi vapaaehtoisesti mielestäni liittyä myös face-peukutuksilla, kauhistelemalla hitaasti muuttuvia ihmisiä, moralisoimalla epämodernia, boikotoimalla , vaatimalla milloin mitäkin subjektiivista oikeutta, kieltäytymällä omasta ajattelusta, lukemalla tarkkaan Hesarin ja katselemalla YLE:ä ja uskomalla joka sanan, omaksumalla poliittisen opportunistisen korrektiuden.

  Itse olen huolissani enemmän Suomen kuin Venäjän kehityksestä. Olen suomalainen, en venäläinen. Sille mitä ne siellä tekevät emme me voi mitään.

  Me sen sijaan olemme menossa Ruotsin tietä, vaihdamme kansan perhe perheeltä toiseen, yhdistämme vieraita perheitä, hajotamme omia, suomalaisuus vaihtuu vähempiarvoiseen - tällä kertaa roskajoukko ei vaahtoakaan nationalismissa kuten niin monta kertaa ennen, vaan liberalismissa. Passiivisuus ja välinpitämättömyys oman puolustamisen suhteen mahdollistaa pahimmatkin skenaariot. Fergusonin tauti tulee leviämään eri muodoissaan länsimaailmaan. Niin heikko sen itseymmärrys on.

  Jos liitymme NATOO:n mitä me sitten muka niin turvaamme? Itsenäisyytemme, suomalaisen kulttuurin, omat arvomme? Ei. Ne on jo annettu pois, naurettu naurunalaisiksi. Minä pelkään Putinia enemmän tavallista suomalaista joka ei tiedä enää olevansa suomalainen muulloin kuin lätkää seuratessa.

  jr

  VastaaPoista
 10. Vihavaiselta paras kirjoitus pitkään aikaan. Tosin olen puolueellinen kun itse sana on huvittanut minua aina. Mutta ongelma kasvaa yhtä varmasti kuin "väkijoukko" "pääkaupunkiseudulla". -jussi n

  VastaaPoista
 11. Näinpäs juuri. Täysin samaa mieltä olen, vaikka tällaiset mielipiteet edustavatkin ns. "väärää tietoisuutta".

  Hieno esimerkki tietoisuuden korkeammasta tasosta oli Suvi Aholan vuodatus tämän päivän Hesarissa, jossa Fergusonin tapahtumia tirskisteltiin monikultturismin ja poliittisen korrektiuden ahtaasta avaimen reiästä. Ja samalla artikkeli oli edustavinaan tutkivaa ja puolueetonta journalismia.

  Fergusonin tapahtumat sopivat matemaattisen tarkasti Pariisin, Lontoon tai sitten Rinkebyn lähiömellakoinnin kaavaan. Pariisissa rikolliset juoksivat poliisia pakoon sähkömuuntajaan, Ruotsissa poliisi ampui uhkaavasti käyttäytyneen miehen ja samoin Pohjois-Lontoossa vuonna 2011. Kaikki nämä tapahtumat käynnistivät viikkoja kestävän järjettömän mellakoinnin maahanmuuttajalähiöissä kyseisissä kaupungeissa.

  Suvi A:n artikkelissa KAIKKI vastuu Fergusonin tapahtumassa siirtyy yhteiskunnan harteille. Kaikkein suurin syyllinen on tietenkin RASISMI, joka näyttää olevan yksinomaan valkoisen miehen ominaisuus ja taakka ja rasite. Artikkelin lopussa Suvi liittää Fergusonin yksittäisen ampumatapauksen Eurooppaan ja maalaa sanoillaan syyllisiksi ja rasisteiksi henkilöt, jotka eivät ole avosylin vastaanottamassa Välimeren yli tulvivaa afrikkalaista laitonta siirtolaistulvaa.

  En tiedä. Omasta mielestäni Välimeren tragedioiden perimmäinen syy on Afrikan järjetön väestöräjähdys. Euroopan perimmäinen tarkoitus EI tule olla Afrikan våestönkasvun ylipaisuntasäiliö. Vaikka punavihersokeuden itselleen hankkineet paremmin tiedostavat niin väittävät.

  Ajattelevan kansalaisen syysmasennus syveni huomattavasti Suvi A;n jutun lukemisen jälkeen. Roskaväen valta näyttää ulottuvan jo mediaan. Ja silloin peli alkaa olla jo menetetty....


  VastaaPoista
 12. Koko tälle järjettömyyden riemumarssille antaa strategista tukea se postmoderni puuhailu, joka havittelee tieteen arvovaltaa ja kieltäytyy tunnustamasta alkeellisikin tosiasioita, jos ne eivät sovi sen kaavaan
  Vaikka edistyksellisyys on periaatteessa hylätty ajatus, pelkään pahoin, että juuri siitä on kyse tässä prosessissa, joka on kuin omenan kypsyminen. Tietystä vaiheesta alkaen edistyvä kehitys tarkoittaa vain mätänemisen edistymistä. Maat, jotka kerran valloittivat siirtomaita liikaväestöään varten ovat nyt itse muuttuneet liikaväestöä vastaan ottaviksi siirtomaiksi ja henkinen puoli kehittyy tässä yhtä jalkaa reaalisen kehityksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsissa omien sanojesi mukainen "hulluuden riemumarssi" on kaikista pisimmällä Euroopassa. Saako femistinen Ruotsi niittää täydellä mitalla sitä, mitä on kylvänyt? Ainakin pidän vain ajan kysymyksenä, milloin Ruotsissa tapahtuu itsemurhaisku.

   Poista
 13. Peli on jo menetetty ( jatkan kulttuuripessimismin lietsomista) Ano.

  "Kansa" on lumottu juuri tuohon ajatusmaailmaan josta sinäkin kirjoitit. Punaviher-tietoisuus on yhtä syvää kuin taistolaisuus aikoinaan, ja jotenkin vieläkin enemmän todellisuutta kieltävämpää. Itse olen jonkinlainen kristitty (toivon sitä ainakin).

  Klassisen kristinuskon ( ei tämän Vihreää puoluetta yksi yhteen muistuttavan ev.lutin) mukaan näin se meneekin, lopussa. Typeryys, valheet, hulluus leviävät ja pääsevät entistä enemmän valtaan kaikilla sektoreilla, suomeksi sanottuna ja populaarikulttuurista lainaten: Paluu apinoiden planeetalle. Suviahola-politrukeilla on puolellaan voittamaton tarina - ne kuvittelevat oikeasti olevansa "hyvän" puolella. Sellaista uskoa on mahdotonta horjuttaa.

  Tämän voi kestää kaiketi vai olematta tekemisissä tämän maailman kanssa. Eristäytymällä. Mitä vähemmän lukee maailman raiteiltaan suistumisesta, sitä helpompaa lienee olla ja hengittää. Ehkä jostakin Pohjois- tai Itä-Suomesta löytyisi nurkka jossa voisi elää vapaana miehenä, ilman joka suunnasta vyöryvää manipulaatiota, propagandaa.

  Itseäni harmittaa vaihtoehtojen puute. Onko meillä esim. puoluetta joka olisi tätä roskaväen valtaa vastaan? Perussuomalaisiin asetti moni toiveensa, niitä äänestän minäkin kun muita ei ole, mutta puolue on silti kai aika vennamolainen. Isoja linjoja puolue ei aja eikä näe. Halla-aho ( persujen Linkola!) yrittää mutta muut tulevat kinastelemaan seuraavassa hallituksessa 2 euron kansaneläkekorotus-mittaluokan asioista. Siinä sivussa sitten Suomi vajoaa maailman kartalta.

  Pää pystyyn isilti Ano! Roskaväen, omaa "suvaitsevaisuuttaan" ihailevan kansan, median, EU-eliitin, kirkon, läpi punaviherretyn kulttuuriväen rinnalla ja takana voit elää omaa vahvaa ja arvokasta elämääsi oman katsomuksesi kanssa. Kanssajattelijoita sinulla on Euroopassa miljoonia. Määrä ei ole riittävä satoihin miljooniin lumottuihin verrattuna mutta lohduttaudu sillä että et ole yksinkään.

  (Aika pateettista tekstiä minulta, mutta menköön nyt näin sunnuntaiaamuna)

  jr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi vaikempia teemoja itselleni tunnustavana kristittynä on toisaalta vaatimus kohdella kaikkia lähimmäisiä rakkaudella ja toisaalta ymmärtää, että on kestämätöntä tuoda miljoonia köyhiä Eurooppaan elelemään veronmaksajien rahoilla. Kaiketi kristinuskon mukainen vastaus on, että lähimmäisten auttaminen on maksettava omista rahoista eikä toisten. Kuinkahan moni nyt lähimmäisen rakkaudesta pakolaisia kohtaan saarnaavista olisi oikeasti valmis ottamaan hädänalaisen omaan kotiinsa elämään maksaen hänen täyden ylläpitonsa?

   Poista
 14. Yhä selvemmin alkaa näyttää siltä että suomalaisia ollaan palauttamassa takaisin 1800-luvulle "Dianapuiston" kulta-aikaan.
  "yhä useammin kauppakeskuksen ankkurit tulevat jostain toisesta pohjoismaasta: Gigantti ja Dressmann Norjasta, H&M ja Stadium Ruotsista, BR-lelut ja ”Tiimarin tappaja” Tiger Tanskasta.", kirjoittaa Suomen Kuvalehti.
  Pohjoismaisen hyvinvointimallin puolustaja Erkki Tuomiojalla on yksi eduskunnan paksuimmista lompakoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SK:n jutussa kerrotaan suurten kauppakeskusten takaa löytyvän yhden ja saman omistajan: Citycon.
   http://www.citycon.fi/citycon/johto/hallitus/

   Suomenkielisiä siis yhä johdetaan kuin lukutaidottomia RUK:n opeilla käskyttämällä, olettaen että he kunnon professoreiden tapaan jäykistyvät kuullessaan sanan "israelilainen" Suomessa.

   Poista
 15. Kiitos Vihavaiselle hienosta kirjoituksesta! Tämän luettuaan "viherpunasokeat" eivät ainakaan voi sanoa, etteivät he tienneet, eikä heitä kukaan varoittanut toimintansa seurauksista.

  Kiitos myös arvoisille kommentojille, varsinkin nimimerkille jr. Olet oikeassa, kaiken kaaoksen lisääntymisen keskellä on mahdollista ja syytäkin elää omaa elämäänsä arvokkaasti. Välillä tosin tuntuu, että muutto jonnekin korpeen auttaisi jaksamaan.

  Työpaikalla kuuntelen kollegoiden kommentteja milloin mihinkin ajankohtaisiin tapahtumiin. Tänä kesänä kommentoitavaa onkin riittänyt erityisen paljon: Gaza, Ukraina, malesialaiskoneen alas ampuminen, Ruotsin mellakat jne... On ollut hyvin harmillista huomata kuinka YLE ja muut mediat ovat saaneet agendansa niin totaalisesti perille ihmisten ajatteluun. Yleensä työporukka on kiinnostunein urheilusta, mutta kommentoidessaan yhteiskunnallisia aiheita he toistavat median iskulauseita suuremmalti niitä kyseenalaistamatta. Esimerkiksi Venäjän syyllistäminen kaikesta mahdollisesta on mennyt jo yli äyräiden ja muistuttaa "ryssävihan" purkauksia. Toisaalta, jos yrittää nostaa keskusteluun esim. maahanmuuttoteemoja tai Ruotsin yhteiskunnan nykytilaa, niin seurauksena on poikkeuksetta syvä, kiusallinenkin hiljaisuus. Tyypillisesti sen katkaisee jonkun aloittama keskustelu urheilusta. Tämän olen huomannut niiden yli kahdenkymmenen vuoden aikana, jonka kuluessa asiaa olen seurannut.

  Pakko tässä on ollut vaipua kulttuuripessimismiin. Tuntuu, että läntisen maailman kansoilta on elinvoima kuihtunut; ensin henkinen ja sen seurauksena myös fyysinen. Näin mainitsemanne kulttuurin rappeutumisilmiöt ja se omenan mätäneminen vain jatkuvat. Roskaväen nousu yhteiskunnan arvojen muodostajaksi on nähdäkseni se viimeinen naula arkkuumme. Rahvasta ei yhteiskunnalliset asiat näytä kiinnostavan ja he havahtuvat vasta kun on jo myöhäistä. Sitä odotellessa roskaväki voi hyvin, lisääntyy ja levittää sanomaansa kaiken hyvän varjolla.

  Pohdin tätä tematiikkaa myös blogitekstissäni "Getreu dem Fahneneid" http://neluetutkirjat.blogspot.fi/2014/04/willmann-christel-getreu-dem-fahneneid.html

  VastaaPoista
 16. Jr et al. Kiitos henkisestä tuesta. Tai tarkemmin sanottuna yhteisen yksinäisyyden jakamisesta.

  Historixin kertomus työpaikan keskusteluilmapiiristä on osuva "yleissuomalainen" kuvaus siitä, millaisia ajatuksia ja mielipiteitä nykyisin velloo Suomessa työpaikoilla.

  Homomiehen kaapista astumisen aiheuttama julkinen mylläkkä totisesti kalpenee sen kohun ja hämmennyksen rinnalla, kun työpaikalla joku kertoo äänestäneensä perussuomalaisia. Tässä tapauksessa on tietenkin kyse akateemisesta väestä, jonka suvaitsevaisuus on erittäin vahvaa toiseen suuntaan, mutta todella heikkoa niitä kohtaan, jotka sattuvat olemaan eri mieltä heidän kanssaan.

  Kiitän kuitenkin ja loman jälkeen on ollut mukavaa lukea Vihavaisen kolumneja. Kiitos myös niistä.

  VastaaPoista
 17. Kulttuurirasistille on toki osuvampikin termi, nimittäin etnisisti.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.