maanantai 3. elokuuta 2015

Suomen kuva ja lehdistön vastuuSuomen kuva Yhdysvalloissa ja lehdistön vastuu

Kuten Laura Saarikoski tuoreessa HS:n kolumnissaan toteaa, Yhdysvaltain kuva Euroopassa ei ole kovin hääppönen. Siihen on myös tiettyjä syitä, aivan reaalisia eikä journalistien keksimiä, mutta toki jälkimmäiset ovat mielikuvissamme päälllimmäisinä.
Poliisit ampuvat jenkeissä ihmisiä päivittäin ja ne ovat etenkin mustia, mikäli uutisiin saa luottaa. Toki arvattavasti myös rosvot ja huligaanit tekevät jotakin pahaa, vaikka siitä ei puhutakaan eikä siis tulla ajatelleeksi. Sitä paitsi ihmisiä teloitetaan yhteiskunnan toimesta ja heitetään vuosiksi tyrmään mitä kummallisimmista syistä. Oikeuden päätökset Yhdysvalloissa ovat oma lukunsa, samoin arkaaiset lait, jotka monessa osavaltiossa näyttävät puuttuvan hyvinkin härskisti ihmisten yksityiselämään. Onhan näitä. Jokainen kai nämä asiat tietää.
Mutta siitä huolimatta keskivertoamerikkalainen elää aivan normaalia arkkielämäänsä ja välillä hieman juhliikin. Omasta maastaan hän on kovin ylpeä, mutta kauhistelee sen sijaan Eurooppaa, jossa kaikki näyttää olevan perverssiä. Yksi kauhistelun kohteista on Suomi, mikäli Saarikoskea saa uskoa. Amerikkalaistoimittajat ovat raportoineet maamme ankeasta taloustilanteesta ja siirtolaisvastaisuudesta. Olli Immosen (ps) kommentit vain vahvistavat mielikuvaa natsismin noususta, toimittaja toteaa kylmän rauhallisesti.
Kaikki on siis suhteellista, meistä Amerikka näyttää hullujenhuoneelta ja päinvastoin. Minkäpäs sille voi.
Tällainenhan se maailma tietysti onkin. Tiedonvälitys nostaa valikoidusti esille asioita, joilla sinänsä ei välttämättä ole kerrassaan mitään merkitystä kenenkään jokapäiväisen elämän kannalta ja ennen pitkää lumipallo on vyörynyt jättiläiseksi, joka pimentää koko maailman informaatiotaivaan.
Yksi laukaus päällekarkaajaa vastaan Yhdysvalloissa, jossa sama tapahtuu tuhansia kertoja vuodessa, saa valtavan merkityksen, jos sille annetaan valtava merkitys. Vaikka asian falskius olisi aivan ilmeinen, se muuttuu Suureksi Tosiasiaksi, kun sen johdosta pidetään mielenosoituksia. Se saa valtavan periaatteellisen merkityksen, kun siihen assosioidaan asioita, jotka eivät siihen edes kuulu ja kun tästä kokonaisuudesta pyydetään lausuntoja kaikkein arvovaltaisimmilta tahoilta, ei kukaan uskalla enää sanoa, että koko juttu oli tuulesta temmattu eikä sillä ole mitään väliä.
Se, joka uskaltaisi sanoa totuuden ja vain sen yksinkertaisen totuuden, joka on kaikille ilmeinen, saisi moraalisen kuolemantuomion ja leimattaisiin kaiken maailman pahuuden puolustajaksi. Niinpä koko maailma saa kuulla, että Yhdysvalloissa on monien tuhansien kohtalotovereiden joukossa ammuttu myös joku aivan väärä henkilö ja sen takia koko maa on repeämässä siihen vihan myrskyyn, joka on noussut oikeutetuksi reaktioksi tuon ilkityön tähden. Ja tätä sitten meilläkin jauhetaan tärkeimpänä maailman tapahtumana.
Ihmisen tappaminen toki onkin jo rikoksista suurimpia, ainakin tietyissä olosuhteissa. Mutta osataan sitä meilläkin. Jos mitään murhaan viittaavaakaan ei ikävässä maassamme tapahdu, voi valpas toimittaja ainakin keksiä, että jotakin vastaavaa oli ainakin tarkoitus sanallisesti propagoida tai ihannoida jossakin some-päivityksessä, vaikka sitä ei uskallettukaan sanoa. Kaiken kukkuraksi asia kenties vielä tapahtui melkeinpä tietyn perin ikävän vuosipäivän tienoilla. Päättelyketju on siis miltei aukoton, vaikkei ketkuileva syyllinen tietenkään uskalla sanoa, mitä oikeastaan oli tarkoittanut. Tämänhän lapsikin ymmärtää. Siispä on aivan oikein nostaa häly siitä, että hän on varmaankin ajatellut jotakin sopimatonta ja melkein sanonutkin.
Tarvitaan vain pari puolihullua tai kyynistä toimittajaa ja oitis se kriittiseen ajatteluun kykenemätön massa, joka on korottanut itsensä henkiseksi valiojoukoksi, on valmis lähtemään kadulle.
Niinpä täysin olemattomasta tapahtumasta polkaistaan parissa päivässä sen tason uutinen, että vuoret järkkyvät ja pyörremyrskyt alkavat raivota maailman yhteisessä informaatiotilassa.
Ovatko suomalaiset hulluja? Onko maassa vallassa puolue, jonka todellisena tarkoituksena on suorittaa joukkomurha maahanamuuttajien keskuudessa? Miten tällainen maa voi enää esiintyä sivistyneessä seurassa?
Kun Saarikoski kertoo, että Olli Immosen kommentit Amerikassakin vain vahvistavat mielikuvaa natsismin noususta Suomessa, hänen pitäisi mielestäni olla edes hiukan huolestunut asiasta. Toki hän tietää Immosen kommentoineen tuota kohua mitä asiallisimmin. Mistään natsismin noususta ei niiden perusteella voi pahimmalla tahdollakaan puhua.
Brysselissä julkaistiin kymmenessä lehdessä kohu-uutinen, jossa Immonen ja Breivik yhdistettiin toisiinsa aivan valheellisesti. Siellä toimittaja kuitenkin pian huomasi levittäneensä tahallista valhetta, perui uutisen ja pyysi anteeksi.
Onko kukaan journalisti tehnyt samaa Amerikassa? Entä ovatko tällaisista asioista vastuussa olevat tahot eli Suomen ulkomaanedustus tehneet jotakin?
Ja sokerina pohjalla: ovatko suomalaiset toimittajat, erityisesti koko kohun kokoon keittäneet lurjukset pyytäneet anteeksi?
No eipä tietenkään. Tällainen ei enää kuulu maamme poliittiseen kulttuuriin. Niitä nyt vaan tulee, noita sensaatioita. Niillä myydään lehtiä ja ne auttavat, toivon mukaan, myös hyviä ihmisiä ja oikeita puolueita menestymään politiikassa. Eivät ne vahingossa synny.
Olemme ilmeisesti todistamassa päivälehdistömme auringonlaskua. Koko ajan haurastuva kolossi yrittää nyt ansaita olemassaolonsa ryhtymällä Leninin tarkoittamaksi puoluelehdistöksi: lehdistö ei ole vain kollektiivinen agitaattori ja propagandisti, vaan myös kollektiivinen organisaattori. Ei lehdistön tehtävänäkään näköjään toimittajien mielestä enää ole totuuden kertominen, vaan poliittinen taistelu.
Tämä tie saattaa olla lyhyt. Mikäli ei enää oteta päämääräksi totuuteen pyrkimistä eli laatua, on mahdollista saavuttaa vain tietyn, rajoitetun kansanosan kannatus, mutta tuskinpa edes sen kunnioitusta. Mikäli lehti antaa aihetta pitää itseään valheellisena ja puolueellisena, se ansaitsee omalla toiminnallaan lukijakunnan halveksunnan ja voi pian jäädä vaille tilaajia.


75 kommenttia:

 1. Kun yhdysvaltain tulevassa presidentinvali kampanjassa demokraattien puolella Clinton savustetaan ulos,on toiseksi suosituin pohjoismaita ihannoiva sosialisti, ei ole vaikea kuvitella millaisia viholliskuvia tuolloin rebublikaani ehdokaat ,kuten miljardööri Drump tuolloin heitää kehiin meikäläisestä verohelvetistä. Yhdysvaltain muodonmuutos alkoi Nixonin valtakauden jälkeen ,kun aloitetiin ns pedonkesytys ohjelma talouspoliittisesti, eli julkisenvallan supistamis ja samalla velkaannuttamis tavoittein. Vankien ja esimerkiksi huostaanotettujen määrän kasvu on synkreenissä näiden toimialojen yksityistämisen kanssa. Julkinenvalta keskityy hankkimaan raaka-ainetta näille tahoille tuomion muodossa. Aiheesta tuli hyvä dokumentti ykköseltä,sekä Varufakiksen kirja maailmantalouden minotaurus esitää erään version tapautumista melko uskottavasti.

  VastaaPoista
 2. Alkuun: paheksun niin uusnatseja kuin äärivasemmistoakin.

  Jostakin syystä suomalainen media puhuu Jyväskylän kirjastopuukotuksesta. Siis ei esim. Jyväskylän kirjastopamputuksesta. Tämä siksi, että puukottaja oli uusnatsi, laittomalla teleskooppipampulla lyönyt äärivasemmistolainen moninkertainen rikollinen, joka on hyvää pataa tunnettujen vasemmistopoliitikoiden kanssa. Äärivasemmistolaisella oli myös puukko taskussaan ko. kirjastoepisodissa. Sekä uusnatsi että äärivasemmistolainen saivat tuomion käräjillä ko. tapauksessa, mutta media muistaa muistuttaa vain puukotuksesta. Miksi?

  Nyt sitten Jyväskylässä samat uusnatsit näkivät vanhan tuttunsa pamputtajan ja tappeluhan siitä tuli. Tätä ei pidä hyväksyä, mutta ei pidä hyväksyä myöskään löysää uutisointia siitä että uusnatsit hyökkäsivät sivullisten kimppuun. Vanhoja kalavelkojahan siinä makseltiin tunnetulle rikolliselle. Ei hyväksyttävää, mutta asettaa uutisen aivan eri kontekstiin.

  VastaaPoista
 3. Tilastollinen totuus on että USA:n mustien ja poliisien väkivallasta mustat tekevät siellä suurimman osan rikoksista, murhista, ryöstöistä jne. sekä suhteellisesti että absoluuttisesti.

  Mustat murhaavat eniten valkoisia, latinoja ja toisia mustia. Samasta syystä heillä on eniten konflikteja poliisin kanssa, jos ajatellaan poliisin tehtäväksi myös estää ja ratkaista rikoksia.

  Tämän sanominen ei varmastikaan ole millään tavalla rasismia.

  Länsimaisen ihmisen kuuluu nyt alkaa korrektisti miettiä, että tuo varmasti johtuu yhteiskunnallisesta epäoikeudenmukaisuudesta. Toisaalta länsimaisen ihmisen tehtäviin kuuluu myös korrektisti miettiä, onko syrjäytyneen, "näköalattoman" ihmisen jonkun väistämättömyyden pakosta tartuttava aseeseen ja alkaa syytää luoteja ympärilleen? Bluesin ja jazzin aikana mustat eivät muuten tehneet läheskään samaa määrää vakavia rikoksia. Moni päinvastoin kärsi syyttömänä tai pikkurikoksista kohtuuttomia rangaistuksia. Se oli suoran valkoisen rasismin aikaa. Nyt, hedonismin aikakaudella, väkivaltaisen ja seksistisen, mammonaa palvovan hip hopin ja rapin aikaudella roolimallit ovat mustilla brothereilla todella sekaisin ja todella vääriä. USA:n kaupungeissa on valkoisiin kohdistuvaa rasismia paljon. Olette kai kuulleet "whitey"-väestöön kohdistuvista sattumanvaraisista videoiduista joukkopahoinpitelyistä, syynä ihonväri? Obama ei ole todellakaan saanut rotuveljiään autettua, ei lainkaan. Respect on menetetty todella pahan kerran.

  Voiko tästä vetää mitään johtopäätöksiä? Yleispäteviä kai ei, mutta yksityisesti on edelleen lupa ajatella asiasta mitä haluaa.

  Mitä Suomen tilanteeseen tulee niin kyllähän meidän natseja on määrällisesti paljon vähemmän kun vastaavaa ainesta toiselta laidalta, anarkistikommareita. Senaatintorin liepeet olivat mustanaan viime itsenäisyyspäivänä ja siitä vuosi sitten Tampereella. Voiko noita ryhmiä mitenkään kieltää olemasta? Ei. Mutta raja pitää vetää väkivaltaan ja rikkomiseen ja uhkailuun.

  Objektiivisen uutisoinnin suhteen olen menettänyt lapsenuskoni kauan sitten. Kun toimittajia näkee ja kuuntelee off the record, on ihan selvää kumpaan kuplaan he kuuluvat lähes 100 prosenttisesti. No, joku yksittäinen saattaa olla vaaraton kokoomuslainen. Uutiset on käytävä katsomassa itse kadulta, päivittäin, omin silmin.

  VastaaPoista
 4. Erinomainen kirjoitus. Kiitosta taas kerran.

  VastaaPoista
 5. Kulunut viikko on ollut poliittisesti irvokkainta ajojahtia, mitä olen omin silmin päässyt todistamaan. Tämän jälkeen suomalaisilla toimittajilla ei ole varaa naureskella ainakaan Yhdysvaltojen politiikan omituisuuksille, koska mitään lähellekään vastaavaa ei voisi tapahtua edes USA:ssa. Kaikki tämä johtuu siitä, että toisin kuin vaikkapa USA:ssa, Suomessa ei ole ainuttakaan journalistisesti laadukasta mediataloa, eikä rehellisiä journalistejakaan ole täällä kuin kourallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopullinen voitto tulee olemaan meidän, sanoo ruottalainen, kun suomalaisen kirjakaupan osti kustannusyhtiön ja mainos tv:n päälle.

   Poista
 6. Olen ihmetellyt sitä, että miksi Tanskan lehdistö vaikuttaa uskottavammalta kuin Suomen, vaikka on ristiriitainen, kiistelee toinen toisensa totuudesta, edustaa erilaisia maailmankatsomuksia ja mielipiteitä. Maahanmuutosta näytetään se synkempikin puoli, eikä rasistijahti ole läheskään niin räikeää kuin Suomessa, osaksi varmaan sen tähden, että rasistiksi syytetyt ovat vetäneet asiansa oikeuteen ja voittaneet juttuja perusteettomia syytöksiä vastaan. Meillä toimittajat voivat ilman seurauksien pelkoa kutsua ketä tahansa rasistiksi. Suomen lehdistön yhdenmukaisuus herättää epäilyn valheellisuudesta ja yhdessä noudatettavasta ideologiasta. YLEn uutisia katsoessa tietää aina näkökulman, kun aletaan puhua (ja usein aletaan) maahanmuutosta, etnisistä vähemmistöistä, homoista, ympäristöstä, feminismistä, ja kulttuuriuutiset liittyvät lähes aina johonkin näistä aiheista. Syvällisyyksiin ei mennä, oppositio halutaan hiljentää, liberaali maailmankuva, missä väitteen totuusarvo riippuu sanojan puoluekannasta.

  VastaaPoista
 7. No niin, "mätäkuun caustista" halutaan sitten heruttaa irti kaikki mahdollinen ja mahdoton. Ellei Immosta olisi, hänet pitäisi jo keksiä. Ja kuin lahjana taivaasta tuli vielä tämä viime lauantainen Jyväskylän episodi, jossa ilmeisesti kiljuskinit ottivat jonkun anarkomarkon kanssa hieman kontaktia. (Tapauksen tosiseikastoa tuntematta en välitä ottaa siihen kovin voimakasta kantaa.) Eipä pääse keitos jäähtymään, kun on niin hyvään alkuun jo kokkailussa päästy. Saas nähdä, montako mielenosoitusta ja erilaisia irtisanoutumisvaatimuksia erinäisistä asioista tullaan vielä nyt alkaneen viikon kuluessa näkemään? Loppukaneetiksi vaikka blogisti Jaskan sivallus:

  http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2015/08/sivallus-cccxxxi.html

  -G-mies-

  VastaaPoista


 8. Luin juuri Tanskan hallituksen mainoskampanjasta, jossa maahanmuuttajille kerrotaan ettei Tanskanmaahan kannata tulla, sosiaalietuja leikataan puoleen jne.

  Australia on käyttänyt samaa tehokkaasti jo pitkään. Norjaa kiinnostaa myös ottaa käyttöön tämäntapainen katastrofin hallinta.

  TAJUSIN juuri että todellakin ainut tapa edes hillitä maahanmuutto-tsunamia, joka ei johda muuttajien eikä tulomaan kannalta toivottuun lopputulokseen on

  -tiedottaa muuttajille ajoissa ettei Suomessa ole töitä ammattitaidottomille ja kielitaidottomille (ei olekaan)

  -että sosiaalitukia ollaan rajusti leikkaamassa (nyt siihen on myös poliittinen tilaisuus ja välttämättömyys)

  -että maa on kylmä, syrjäinen ja hiljainen periferia aina arvaamattoman Venäjän vieressä (tämähän on meillä jo tietenkin totta aina )

  Eli toivoa on. Jos otettaisiin järki käteen. Nyt mallia Tanskasta eikä vajoavasta Ruotsista.

  Lohja

  VastaaPoista
 9. Seuraan altiivisesti usan medioita, niin korkeaa kuin matalaa, ja kyllä se hulluus siellä on ihan eri tasolla kuin meillä. Propaganda, disinformaatio, panettelu ja epä-älyllisyys on sellaista, että suomalaisen on vaikeaa todeksi uskoa. Hesarin, Ylen tai muiden medioiden vinoumat ovat ihan mitätöntä, kun niitä katsoo raåakontakaisella kokemuksella.

  Mutta toisalta myös laatukeskustelu on maassa eri tasolla kuin meillä. johtunee varmaan vain maan koosta, mutta näin se joka tapauksessa on. Laatukeskuatelu käydään kirjoissa ja erilaisissa marginaalisissa lehdissä. Ja oma lukunsa on tiede. Niin, amerikoissa on toki roskatoedettä ja se liene surkeampaa kuin meillä, mutta ennenkaikkea iso osa huipputieteestä tulee sieltä.

  VastaaPoista
 10. Vihavaisen kolme viimeisintä blogia pitäisi luetuttaa kaikilla toimittajilla, YLEn varsinkin.

  Ei muuta kuin iso kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä mutta ei tässä sanat eikä informaatio näytä auttavan.

   Ja luulenpa että ovat monet YLE:n toimittajat lukeneetkin. Meillä (jos nyt tälläistä yhdistävää pronominia voi äärimmäisen sekalaisesta kriittisten seurakunnasta käyttää) ei ole mitään informaatiota tai uutta argumenttia, mikä kääntäisi sumuttajien päät.

   Meillä on unelmat- tyypeistä suurin osa tietää maahanmuuton ongelmista sen minkä mekin. Silti valinta, arvotus on toinen. He tietävät mitä ovat tekemässä, ainakin johtoportaassa. Parrastaan lattemaitoa vielä pyyhkivästä hyödyllisestä hipstreristä en ole varma. Ne haluaa sen mitä me ei haluta. Meille se on uskomatonta, mutta niin se on. Meille tämä on matka sosiaaliseen, kulttuuriseen ja taloudelliseen mottiin ja umpikujaan, heille sama asia on hauska ja inhimillinen kyläjuhla. Siis matka. Perillä on sitten jotain muuta. En uskalla kuvitellakaan.

   Oma lempiaiheeni on korrelaatio mikä vallitsee kaupunginosien välillä pääkaupunkiseudulla, ehkä myös Turussa. Perussääntö on se, että mitä vähemmin on asukkaita naapurustossa Välimeren etelä- tai itäpuolisilta alueilta, sitä myönteisimmin heidän tuloonsa suhtaudutaan. Sitä parempia ihmisiä ollaan, sitä suvaitsevaisempia, sitä enemmän "nollatoleranssi"-eheyttäjiä. Ja tietenkin päinvastoin, siellä missä muuttajia on enemmän. Luulisi ainakin vasemmiston rehellisimpien ajattelijoiden näkevän tässä jotain, mutta ei.

   Tätä arkikokemusta, eriarvoistavaa, ei saisi koskaan ohittaa. Rikkailla ja eliitillä ei ole toistaiseksi mitään menettävää. Lähiöiden vuokrataloissa, tulevissa sijoituspaikoissa, menetettävä tulee realisoitumaan nopeammin.

   jk

   Poista
  2. jk, juuri näin. Maahanmuutto/monikulttuuria fanittavat tietävät maahanmuuton ongelmat yhtälailla kuin maahanmuuttokriittiset. Samoin sen että lopputuloksena ei ole mikään unelma vaan yhteiskunnallinen ja sosiaalinen katastrofi.

   Miksi se eivät sitten tunnusta tätä ? Tämä on melkoinen mysteeri. Yksi syy on uskoakseni vuosia jatkunut suoranainen propaganda uutisoinnissa ja viihdeteollisuudessa. Tulevaisuuden yhteiskunta on yhteiskunta jossa on erivärisiä ihmisiä.
   Toinen syy on se että he uskovat etteivät ongelmat tule koskettamaan heitä. Ongelmat ja maahanmuuttajat jäävät lähiöihin jonnekin muualle. Kaikissa monikulttuurissa maissa tämä on jo todellisuutta ja jotkin yhteiskunnat sopeutuvat tähän helpommin. Ne joissa on aina ollut selkeä luokkajako ja sitä tehokkaasti ylläpitävät rakenteet. Esimerkkinä vaikka Englanti. Englannissa maahanmuuttajat ovat uutta "työväen luokkaa". Englannissa työväen luokka on aina tiennyt paikkansa ja sillä on omat koulunsa ym.. Samoin Englantilainen yhteiskunta institutioineen on jo valmiiksi rakennettu erotteluun. Yläluokka englannissa luottaa että maahanmuuttajat tyytyvät osaansa niin kuin perinteinen työväen luokka.

   Suomessa ja muissa pohjoismaissa tällaista selkeää rakennetta ei ole. Samoin uskon että eliitille tulee vielä yllätyksenä se etteivät uudet tulokkaat tule olemaan yhtä nöyriä kuin alkuasukkaiden alaluokka. Vahva oma ylpeä identiteetti yhdistettynä uskontoon. Jälki tulee olemaan rumaa.

   Poista
 11. Ison maan etuja on todellisen älyllisen eliitin esiintyminen. Euroopassa pitäisi olla enemmän yleiseurooppalaista keskustelua ja yhteisiä huippuyliopistoprojekteja.
  On säälittävää, miten huonosti suomessa ollaan perillä vaiika Ranskan tai Saksan keskusteluista. Ruotsistakin, joka on suomeakin pahempi älyllinen ghetto, kantautuu lähinnä huhuja.

  VastaaPoista
 12. Ennen meillä edes julkaistiin laatulehtien artikkeleita.

  VastaaPoista
 13. Takku-porukan ja Kansallisen vastarinnan avoimet facebookit ovat mielenkiintoista seurattavaa kaikessa äärimmäisyydessään kaltaiselleni poliittisesti korrektille Yle-uutisoidulle malttikansalaiselle.
  Maassa tuntuu tapahtuvan paljon enemmän kuin mitä meille kerrotaan. En suosittele kylläkään heikkohermoisille. Ainahan on Hesari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten kansallisen vastarinnan natsit ja äärivasemmiston anarkomarkot tarvitsevat toisiaan. Niillä on yhteinen intressi: maksimaalisen julkisuuden saavuttamien. Ja se onnistuu parhaiten tappelemalla - ja mieluiten nämä porukat keskenään, koska se on mediaseksikkäintä ja herättää kiihkeitä tunteita. Vanha tuttu ja tuomittu Jyväskylän kirjastopamputtajahan se löytyi lyötäväksi tässä tuoreimmassakin tapauksessa.

   Tässä on sama asetelma ja intressien yhteisyys pienoiskoossa kuin esim. Palestiinan taistelijajärjestöjen ja Israelin armeijan kesken. Äkillinen pysyvä rauha Lähi-Idässä veisi pohjan pois molemmilta.

   Se vain kummastuttaa, että Ylen ja HS:n toimittajat ovat niin kovin epäreiluja omiaan kohtaan. Antavat valtavasti mediatilaa natsihörhöille nakkikioskitappelusta, mutta dissasivat omiaan raskaasti esim. ns. kaikkoviaras-tapahtuman yhteydessä. Olihan tuossa itsenäisyyspäivän operaatiossa sentään paljon enemmän meininkiä: etukäteiskutsut valtakunnallisesti, "astalot mukaan", huomattavan suuri joukko liikkeellä, naamioituneena rynnäköinti raskaasti varustautunutta mellakkapoliisia vastaan, mittava vahingonteko ja vammantuotanta, määrätietoinen ja ponnekas tavoite mennä astaloiden kanssa "tervehtimään" valtiojohtoa ja sen vieraita,...

   => Ja kaiken tämän toimittajat Ylessä ja HS:ssa kuittasivat vain jonkinlaisena hyvin ymmärrettävänä ja lievänä yhteiskunnallisena pikkuprotestina, mielenosoituksena ja pikku markojen viattomana reaktiona kokemiinsa pohjattomiin vääryyksiin.

   - Mitä väheksyntää, vaikka vaivaa oli nähty paljon. Yritä tässä nyt sitten jotakin, kun omakin media pelaa vain vastapuolen pussiin.

   Poista
 14. "Olemme ilmeisesti todistamassa päivälehdistömme auringonlaskua. Koko ajan haurastuva kolossi yrittää nyt ansaita olemassaolonsa ryhtymällä Leninin tarkoittamaksi puoluelehdistöksi: lehdistö ei ole vain kollektiivinen agitaattori ja propagandisti, vaan myös kollektiivinen organisaattori. Ei lehdistön tehtävänäkään näköjään toimittajien mielestä enää ole totuuden kertominen, vaan poliittinen taistelu."

  Tässä tiivistyvät ne syyt, miksen ole enää vuosikausiin kuvitellut tilaavani ainuttakaan suomalaista sanomalehteä. Suomalaisten kollektiivinen yle-verotus on niin ikään vakava rikkomus kansan itsemääräämisen ja -ajattelun oikeutta vastaan.

  Hyvä kirjoitus.

  VastaaPoista
 15. Tässäkin asiassa valtavirran, median ja politiikan oikeudenmukaisuus tai itsekriittisyys on olematonta.

  Kun anarkot rikkovat ja käyvät kiinni, se on "terve reaktio yhteiskunnan tilaan ja epäkohtiin."
  Kun hörhönatsit, se on " äärimmäisen vaarallista äärioikeiston väkivaltaa ja uhka demokratialle."

  Toisaalta kai se noin onkin. Jokaisen pää on suhteellinen suhteessa toiseen. Asialle ei voi oikein mitään.

  Löysimmän ja pelkistetyimmän ajattelun kautta nyt kuitenkin Suomessa mennään. Lähes päivittäin vasemmiston Murdock-house HS-YLE, joita kansa pitää edelleen ratkaisevat sanat lausuvina rauhantuomareina, todistaa tämän. Sen sanominenkin on jo klisee.

  Musiikin saralla (sanon tämän vaikkei blogin lukijat ehkä pidä tätä tärkeänä, mutta nuoriso osaa aina apinoida) yhteiskuntakriittisenä musana pidetään räppiä ja hip hoppia, joiden sanasto on kuitenkin usein väkivaltaista, sovinistista, taantumuksellista ja mammonaa palvovaa ja jenkeissä jopa rasistista, mutta maiharidemarisetien mielestä nuoret ne siellä laulaa protestia ja uutta blowininthewindiä...

  Sanat: No rasicm, eivät tarkoita mitään, eivät edes omakohtaista ja henkilökohtaista kieltoa rasismille, ne ovat vain sanoja, jotka voi lausua vaikka piru! Suvaitsevaiseksi pääsee olemalla oikeasti suvaitsevainen, ei kapuloimalla ihmisten suuta heti, kun sieltä tulee muuta kuin valtavirtaa.

  Jälkikäteen on tullut mieleen, että se Kampin torikokous oli oikeastaan vain yksi kollektiivinen "Turpa Kiinni"-määrys, huuto ja jopa uhkaus (niin ovat herkkänahkaisimmat kokeneet.) Ja hyvin onkin tavallisten kansalaisten suut kiinni menneet.

  anonyymi

  VastaaPoista
 16. Halla-aho tänään facessa: "Minunkin mielestäni natsia pitää sanoa natsiksi. Ongelma tässä kirjoituksessa on, että kirjoittajan mielestä myös kaikkia niitä, jotka kirjoittajan mielestä jollakin tavalla liittyvät natseihin, pitäisi saada sanoa natseiksi."

  Viittasi tällä tämänpäivän Hesarin kolumniin.

  Jos me maahamuuttokriitikot olemme niin hiton tyhmiä kuin meidän sanotaan olevan niin miksi argumentaatio on (myös tällä Timon palstalla) sitten ylivoimasta. Tarkoitan tällä keisarin uudet vaatteet -efektin jatkuvaa täsmäosumista kuten Jussilla yllä.

  VastaaPoista
 17. "Brysselissä julkaistiin kymmenessä lehdessä kohu-uutinen, jossa Immonen ja Breivik yhdistettiin toisiinsa aivan valheellisesti. Siellä toimittaja kuitenkin pian huomasi levittäneensä tahallista valhetta, perui uutisen ja pyysi anteeksi."

  Ja Johan Bäckmanhan se oli asialla. Tuota voisi pitää parodiana suomalaisen median kirjoittelusta, mikä tuskin oli Bäckmanin tarkoitus.

  "Suomalainen äärioikeistolainen ekstrimisti kansanedustaja Olli Immonen nationalistisesta Perussuomalaiset-puolueesta ehdotti äskettäin väkivaltaisia hyökkäyksiä monikulttuurista yhteisöä vastaan ja rakentamaan uuden "yhden oikean suomalaisen kansakunnan" . Hän ajoitti Facebook ilmoituksensa Breivikin terroristi-iskun vuosipäivään. Immonen esiintyi myös julkisuudessa täydellisenä Breivikin kopiona. Ilmoitus aiheutti valtavan skandaalin - kymmenien tuhansien ihmisten mielenosoitus pidetään Helsingissä tänään Immosta ja Perussuomalaisia vastaan. Immosen provokaatio voi johtaa Perussuomalaisten hajoamiseen tai heidän siirtymiseen oppositioon."

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/800281/Dosentti+Backmanin+kirjoitus+Immosesta+hammensi+Brysselissa

  Ei toimittajia yhtään hävetä että heidän totuuskäsityksensä alkaa lähestyä tätä dosenttia?

  VastaaPoista
 18. Viihteellisyys näyttää olevan työntämässä lonkeroitaan jopa tieteeseen. Pahinta kaikessa on että mm. tieteeseen ujutetaan viihteen metodeja.

  http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/?y=2015&m=07&d=25

  VastaaPoista
 19. Länsimainen media on ensisijaisesti viihdeteollisuutta jonka tarkoitus on tuottaa omistajilleen taloudellista voittoa myymällä mediatuotteita. Mediatuotteita taas myydään vetoamalla tunteisiin, ei järkeen, ja tunteissa parhaiten vetoavat pelot, ahneus kateus ja kiima.

  Suosittele Juhani Torkkin mainiota kirjaa tarinan valta, kirjan ajatuksia kun hetken sulattelee niin maailma ei näytä enää entiseltä. Toinen kirja siitä miten ihmisiä vedätetään on Chip ja Dan Heathin The Switch - How to Change Things When Change Is Hard.

  Suomalaisen median lempitarina jota varioidaan jatkuvasti on nimeltään "Mitä ne meistä ajattelee?" Suosittu tapa käyttää tätä vipua on se, että suomalainen toimittaja lähettää omaa agendaansa ajavan kirjoituksen ulkomaiselle kolleegalleen joka julkaisee sen omalla nimellään minkä jälkeen jutun alkuperäinen kirjoittaja lainaa itse kirjoittamaansa juttua ja julistaa: Katsokaa mitä ne meistä ajattelee!

  Ai niin, pullakahvit vetoa siitä että Obaman seuraaja on Hillary Clinton. On ihan loogista että värillisen pressan jälkeen media haluaa vakoiseen taloon naisen. Republikaaneista ei ole vastusta, heidän kampanjansa hajoaa keskinäiseen riitelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, vaanTrump älykäs liikemies ymmärtää, kuten Soinikin, että pölhöpopulismi vetoaa yksinkertaseen enemmistöön. Hilary on liikaa sotkeutunut omiin puhelinpalvelimiinsa sekä uuskonservatiivisiin kiilusilmiin.

   Poista
 20. "Länsimainen media on ensisijaisesti viihdeteollisuutta jonka tarkoitus on tuottaa omistajilleen taloudellista voittoa myymällä mediatuotteita. Mediatuotteita taas myydään vetoamalla tunteisiin, ei järkeen, ja tunteissa parhaiten vetoavat pelot, ahneus kateus ja kiima."

  Tuo on varmaan juuri noin. Tuonko vaan muistaisi, ettei olisi niin kovaa verenpaineelle median seuraaminen typerällä naivilla ennakko-oletusarvolla, että ne mediassa yrittää peilata ja siivilöidä maailman sekamelskasta tiivistelmän joka on totta. Harmi vain että meidän median storytellerit nousevat lähes kaikki kriittisestä koulukunnasta, eli lue poliittisille ajatuskorrektiuksille kritiikittömästä liberaalista tai vasemmasta koulukunnasta. Oliko se eilen julkaistu juttu jossa em. tyylipuhdas edustaja teki jutun Malmöstä, päivän kuljeskelustaan siellä ja veti siitä yleistävät johtopäätökset ettei Malmö olekaan rikostilastojen Ruotsin Chicago, millä nimellä ruotsalaiset sitä itse kutsuvat. Käsikranaatit lentelevät, mutta niitä ei ole kun haluaa ettei niitä ole.

  MV, HS, YLE tai YLE Watch. Antaa niiden yrittää.

  VastaaPoista
 21. Vieraskammo on opittua, kirjoittaa Sonkajärven kirkkoherra Markku Suokonautio Miilu-lehdessä:

  Kun Nivalan poika Olli Immonen kirjoittaa maahanmuuttovastaisuudesta ja muukalaisvastaisuudesta, mitä uutta tuossa nyt muka oli. Samanlaisia puheenvuoroja on ollut maailman sivu. Aina. Perussuomalaiset eivät saa kunniaa ainakaan tämäntyyppisten ajatusten ainutlaatuisuudesta.

  Jos joku niin Raamattu on täynnä heprealaista rotuhygieniaa. Siellä suurin synti on olla tekemisissä muukalaisten kanssa (onneksi siellä on poikkeuksiakin). Juutalaisten mielestä samarialaisetkin olivat niin saastaisia että oikeaoppinen juutalainen ei sallinut edes varjonsa koskettaa samarialaista. Ja vielä tänäänkin ortodoksijuutalaisen aamurukouksessa on Jumalalle kiitos siitä, että hän ei ole syntynyt pakanaksi (lue: ei-juutalaiseksi).

  Ruotsalaiset kehittivät ”tieteellisen” rotuopin. Suomalaisten kalloja mittaamalla he todistivat, että me suomalaiset olemme alempaa rotua. Siksihän heille ei ollut hyväksyttävää että joku Paavo Nurmi alemman rodun edustajana olikin maailman paras juoksija. Koska ruotsalaisilla ei ollut kaasukammioita Nurmi eliminoitiin muulla tavoin. Tekemällä hänet amatööriurheilun irvikuvaksi. Natsit ottivat ruotsalaisten kehittämän arjalaisopin ja Hitler jalosti sen vieläkin puhtaammaksi. Kaasukammioihin päätyivät juutalaiset, mustalaiset, homot ja kehitysvammaiset.

  Amerikkalainen kirjailija Arthur Miller näytelmässään ”Incident in Vichy” väittää, että meillä kaikilla on omat juutalaisemme. Siis niin, että tarvitsemme ihmisiä ja ihmisryhmiä, joita painamme ja vainoamme. Luulemme että toista painamalla alas itse nousemme ylemmäksi. Tämähän on totta monella työpaikalla ja ihan arkipäivän ihmissuhteissakin. Seurakunnat on tästä erityisen kuuluisia. Ne kun eivät hyväksy erilaisuutta eikä edes yksilöllisyyttä, omilla aivoillaan ajattelevia ja omaa persoonallisuuttaan toteuttavia. Kateus sitten kruunaa kaiken.

  Olen usein siteerannut Toronton kaupungin mottoa ”Diversity Our Strength” –Moninaisuus on vahvuutemme. Kuinka totta se onkaan. Ja vanhenevassa Suomessa se on aivan olemassaolon ehto. Tarvitsemme maahanmuuttajia. Tarvitsihan sitä Olli Immonenkin, sillä hänen vaimonsahan on maahanmuuttaja.

  Näin uutisoi Turun Sanomat: Tänä vuonna avioituneet Olli Immonen ja Fija Immonen esiintyivät julkisesti yhdessä jo syksyn Linnan juhlissa. Viralliselta etunimeltään Fija Immonen (ent. Saarni) on Litfija. Hän on kotoisin Bosniasta muslimiperheestä, mutta ilmoittaa olevansa ateisti

  VastaaPoista
 22. Tämä: "Ja vanhenevassa Suomessa se ( maahanmuutto) on aivan olemassaolon ehto. Tarvitsemme maahanmuuttajia."

  Tuo on harmi kyllä suurin harhaluulo ainakin siinä mitassa kun nyt puhutaan.

  Tällä hetkelläkään verokertymä ei riitä kattamaan vanhustenhoidon kustannuksia lähellekään ja samaan aikaan veronmaksajien, työllisten, määrä on laskussa.

  10 vuoden kuluttua vanhuksia on suhteessa huomattavasti enemmän kuin nyt ja samalla nettoveronmaksajia suhteessa vielä entistä vähemmän. Molemmat käyrät menvät väärään suuntaan.
  On ymmärrettävää ja lohdullista, että maahanmuuttoa ajatellaan esim. lähihoitajien tarpeen kannalta, mutta tämä yhtälö on mahdoton, veronmaksajia ei tulevalle vielä entistä heikommalle huoltosuhteelle ole lähellekään riittävästi: lähihoitajien vielä tästä kasvavalle määrälle ei ole yksinkertaisesti palkanmaksajia.
  Tämä on ihan kansakoulumatematiikalla laskettavissa, joka ei nyt ilmeisesti teologilla ollut enää hanskassa.

  Normaali työllistymiseen, avioliittoihin, yritysten mukana liikkuviin ihmisiin perustuva maahanmuutto on normaalia normaalimpaa ja toivottavaakin ja tuskin sitä kukaan vastustaa.
  Kokonaan toinen juttu on epärealistiselle ideologispohjaisille perustuvat maahanmuuttokuvitelmat, joita perustellaan virheellisillä ajatuksilla, kuten tuo teologi, siinä toivossa että ihmiset uskovat. Ja nehän uskovat. Monet uskovat jopa itse.

  VastaaPoista
 23. Tavataan torilla Sumuvuori sai sitten valtiovallalta viran Lontoosta ettei tarvitse työttömänä ex-kansanedustajana olla. Hyvä järjestelmä. Nosti haastattelussa esiin ns. avoimen datan merkityksen.
  Tämä koskenee sitten jatkossa myös tiettyjä rikostilastoja, joita ei ole toistaiseksi saanut julkaista eikä haluttu julkaista niistä vedettävien ei-haluttujen johtopäätösten vuoksi. Tuumasta toimeen nyt.

  VastaaPoista
 24. Immos-gaten synty ja kehitys tuovat vääjämättömästi mieleen Winston Smithin työn historian vääristäjänä ja ison veljen propagandistina. Orwellin Suomi vuonna 2015. Sitä siis eletään.

  Muuten ei voi ymmärtää sitä uskomatonta mediaspektaakkelia, mielenosoituksia ja tunteitten sometsunamia, joka syntyi erään kansanedustajan 8 rivisestä facebook-päivityksestä. Siellä muistaakseni vain kritisoitiin erästä ismiä. Ei siellä taidettu mitään kaasukammioitten ovia availla.

  Toinen Orwellimainen kummallisuus on erään 30-henkisen (!!!!) räyhäporukan saama julkisuus ja media-aika. Tästä pikkubussiin mahtuvasta pelleporukasta tehtiin pari vuotta sitten Suoman Kuvalehteen muistaaksenil viiden (!!) sivun juttu ja Helsingin Pravda viime keväänä omisti tälle porukalle sunnuntainumerostaan 3 (!!) sivua.

  Julkisuutta nämä ilmeisen arjalaiset nuoret, luultavasti vähemmän lahjakkaat sellaiset, ovat saaneet vuodessa enemmän mitä pienpuolueet saavat kymmenen vuoden aikana. Miksiköhän tällainen pikkuporukka on nostettu julkisuuden ytimeen parin viime vuoden aikana???

  Vastaus on niin ilmeisen selvä, etten edes sitä kirjoita. Se vain on valitettavaa, että media omalta osaltaan petaa seuravaa väkivallan tekoa ko. porukalta. Julkisuuden kipeys kun vaivaa yleensä näitä räyhääjiä ynnä gerdejä.....

  VastaaPoista
 25. Suomen kuva ja uusnatsit.

  Mikä on yhteiskunnallinen tilaus uusnatseille Suomessa?

  Aikoinaan kun Leninin Venäjä levitti Eurooppaan bolshevismia, sosialismia/kommunismia pystyttämällä vuonna 1918 Baierin neuvostotasavallan Saksaan (Leon Trotsky/Bronstein) sekä Unkarin ja Slovakian neuvostotasavallat, ja perustamalla Moskovaan vuonna 1919 Kominternin kommunismin levittämiseeksi kautta maailman, niin kaikelle tälle syntyi myös kommunismia vastustavia vastavoimia, mm. fasismi. Ilmiön laajuutta ruokkivat Neuvostoliiton tapahtumat: pakkokollektivisointi ja miljoonien ihmisten pakkosiirrot, jota ei voitu tehdä piilossa. Saksassa fasismi sai puolestaan hitleriläisen natsismin muodon rotuoppeineen ja kaasukammioineen.

  1920-luvulla Moskova yritti useita kertoja järjestää Eestissä vallankumouksen eestiäisten kommunistien välityksellä. Seurauksena oli Konstantin Pätsin diktatuuri 1934-1938.

  Suomessa puolestaan Lapuan liikkeen, Talonpoikaimarssin ja Mäntsälän kapinasta huolimatta diktatoorista hallintoa ei syntynyt. Mikä on sitten yhteiskunnallinen tilaus uusnatsiryhmän syntymiselle Suomessa nykyään? Se on historiallinen mysteeri!!!

  28.8.2015 presidentti Putin atoi haastattelun sveitsiläiselle mediallle. Hänelle oli esitetty mm. seuraava kysysmys, miksi Euroopassa äärioikeisto kannattaa Putinia kaikkein eniten? Putin ei antanut siihen vastausta, vaan pöpersi jotain epämääräistä. Lonkalta voitaneen väittää, että Euroopan äärioikeisto kannattaa Putinia eniten, koska Putin rahoittaa niitä. (Moskova rahoitti aikoinaan kommunismin levittämistä.)

  Siis miksi Suomessa tarvitaan kaikenlaisia ääriryhmiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus

   On: "28.8.2015 presidentti Putin atoi haastattelun"

   Pitää olla: "28.07.2015 presidentti Putin antoi haastattelun

   Poista
  2. Juu, ei yhdysvallat ole koskaan antanut rahallista tukea koskaan millekään diktatuurihallinolle tai muullekaan instassille :D

   Poista
 26. "Olemme ilmeisesti todistamassa päivälehdistömme auringonlaskua. Koko ajan haurastuva kolossi yrittää nyt ansaita olemassaolonsa ryhtymällä Leninin tarkoittamaksi puoluelehdistöksi: lehdistö ei ole vain kollektiivinen agitaattori ja propagandisti, vaan myös kollektiivinen organisaattori. Ei lehdistön tehtävänäkään näköjään toimittajien mielestä enää ole totuuden kertominen, vaan poliittinen taistelu."

  Onko tuossa kysymys myös siitä tuskasta, että entinen valta-asema on menetetty. Enää lehdistö ei sanele valtakunnan agendaa eikä päätä, mitä mieltä täällä ollaan. Se pahin asia tässäkin on internet, joka on ottanut lehdistöltä porinavartijan ja monopolivaikuttajan aseman pois. Ihmiset voivat puhua suoraan toisilleen ja on olemassa paljon muutakin mediatarjontaa kuin vain se aamun Hesari. Kaiken maailman persut ja keput hyppivät pöydillä, vaikka niille ei ole annettu lupaa. Ja toimituksissa on menossa se vaihe, jossa totuus jo ymmärretään, mutta sitä ei tunnusteta - denial.

  Nyt sitten vedetään todella railakkaasti yli, unohdetaan kaikki journalismin periaatteet ja kiljutaan täysin epä-älyllisesti ja vailla mitään suhteellisuudentajua iloisten lynkkausjoukkojen kärjessä. Testataan, onko sitä valtaa vielä. Seuraavatko ne.

  En tiedä miksi, mutta jotenkin mieleen tulee Neuvostoliiton viime hetkien vallankaappaus Janajevin ja Krjutškovin johdolla 1991. Janavekin oli kovasti humaltunut ja ilmeisesti myös vähän epävarma siitä, seuraavatko ne ;)

  Päivän lukuvinkki:

  http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/801507/Monesta+kulttuurista+yhta+kohti

  VastaaPoista
 27. Tämä on mainos:
  Uudessa kirjassani totean Roomassa kuulemani väitteen suomalaisesta ajattelusta, joka toimii kuin väärinpäin käyntiin lähtenyt moottori, saaneen vahvistusta Juha Sipilän johtaessa pyörämarsseja pohjoisesta etelään, niin ensi vuonna hän lupaa viedä pyöräilijöitä päinvastaiseen suuntaan.

  Kirjani, jonka johtopäätökset keskeisiltä osin nojaavat täältä Vihavaisen blogista omin lupini lainaamiin kohtiin, on saatavilla e-bookina Google Playssa ja AppleStoressa sekä painettuna esim. Suomalaisessa kirjakaupassa.

  VastaaPoista
 28. Ihmetteleekö kukaan enää mitään reaktiota multikulttuurisuuteen tämän jälkeen, tämän otin Iltalehdestä, joka referoi SK.n juttua.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Suomen Kuvalehti kertoo, että jos oleskelu ulkomailla kestää alla vuoden, esimerkiksi eläkkeet, lapsiperheen tuet, kuten lapsilisät ja äidin saama äitiysavustus sekä sairasvakuutukseen kuuluvat etuudet, esimerkiksi sairaanhoidon korvaukset, maksetaan normaalisti.

  Näiden tukien ehto on, että ihminen kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin. Äitiyspakkauksia ei Syyriaan lähetetä.

  Iltalehti uutisoi jo vuonna 2014, että myös terroristeille myönnetään Kelan etuudet normaalisti.

  Se, että kuuluu terroristijärjestöön ei ole syy lopettaa Kelan sosiaalietuuksia, kirjoittaa Suomen Kuvalehti. Etuusasiat tarkastellaan lainsäädännön kautta.

  - Meillä ei ole lainsäädännössä mitään perusteita lakkauttaa jokin etuus sen vuoksi, että henkilö tekee ulkomailla asioita, jotka voitaisiin tulkita rikokseksi, Kelan eläke- ja toimeentuloturvaosaston lakimies Henna Huhtamäki sanoo lehden haastattelussa.

  YK:n tekemän raportin mukaan vuonna 2015 eri islamistiryhmiin Syyriassa ja Irakissa oli liittynyt jo 25 000 ulkomaalaista.

  Supon mukaan helmikuussa Suomesta Isis-alueelle oli lähtenyt yli 60 ihmistä.


  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Eli sinä ja minä tuemme ISISiä verorahoista. Maksamme kansalaispalkkaa raiskaajille, murhaajille ja naiskauppiaille.

  Tuo ylläoleva on todella (loppu)kirjoitus vajoavasta lännestä. Irrationaalin surrealismin kukkanen byrokratiassa. Hyvä Henna ja Kela! Hyvä Suomi!

  VastaaPoista
 29. Ei ole epäilystäkään etteikö "monikulttuurisuus", integraatio onnistu parhaiten silloin kun perheen perustaa kantasuomalainen mies ja vierasmaalainen nainen. Nimittäin arkipäivän realismi osoittaa miten hataralla pohjalla eteenkin perheen poikien osalta on se kun isä on afrikkalainen, afro. Nämä perheet ovat lähes 80-90%:lla todennäköisyydellä yksinhuoltajaperheitä ja perheen poikien kohtalona usein jokseenkin täydellinen marginalisoituminen.

  USA:ssa mustien miesten ja valkoisten naisten avioliitojen avioerotodennäköisyys 10 ensimmäisen avioliittovuoden jälkeen oli nelinkertainen verrattuna valkoisten miesten ja mustien naisten avioliittoihin. Vahva perhe näyttää vaativan erityisesti vastuuntuntoista miestä. Jos avioliitto on vakaa on myös jälkeläisten mahdollisuudet pärjätä omassa elämässään selvästi vahvemmalla pohjalla. Mutta tätähän ei hyssyttelevässä ilmapiirissä saa sanoa, ei vaikka faktatietoa on saatavilla pilvin pimein. Ideologiset silmälaput silmillä julistetaan ydinperheen "taantumuksellisuutta" ja ylistetään farssimaisia uusia perhemalleja.

  Ihmisen on tavattoman vaikeaa luopua kerran omaksutusta maailmakuvastaan. Tekee kipeää tunnustaa olleensa vaikkapa 50 vuotta väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mikä siinä on että äärimmäisiä multikultti-ihmisiä ja perhemalleja alas ajavat quuer- ja sateenkaari-ideologistit kulkevat yhdessä ain ja aina rinnakkain?
   Luettuani tuon Kelan kansalaispalkkaa terroristeille jutun (yllä) ja tehtyäni johtopäätelmiä lukuisien muiden viime viikkojen "reippaiden" ulostulojen jälkeen, olen lähes varma että sillä on tekemistä itseinhon ja itsetuhoisuuden kanssa.
   Tämä meininki on vain eräänlainen tapa "viedä niin monta mukanaan kuin mahdollista." Kun ei enää viihdy läntisessä maailmassa omassa läntisessä ruumiissaan, niin tuhotaan se, muutetaan se, muokataan sitä, deloitaan, makuloidaan kulttuuri ja annetaan Eurooppa pois, niille, toisille, "kun mä en haluu olla kato enää siinä."

   Terveet normaalit ( käytän ihan ilman tunnontuskia noita termejä ) vaistonsa säilyttänyt homo sapiens sen sijaan puolustaa reviiriiään ja perhettään, jälkeläisiään kaikkien muiden lajien lailla. Mutta siitä, eliölajin mukaisesta lajikäyttäytymisestä, on tehty nyt sairaus, fobia, vaikka keino oman lajinsa säilyttämiseksi olisi suomalainen demokratia.

   Perverssi on nyt diskurssi.

   Kyynikko minussa voi alkaa leikkisästi miettiä millainen Suomi on vaikkapa vuonna 2050 kun kulttuurivallankumous on viety loppuun ja maassa asuu vain homoja, afroja, feministejä, puna-anarkisteja, sateenkaariperheitä, islamisteja eri koulukunnista ja YLE.n toimittajia ja kaikki nauttivat kansalaispalkkaa loputtomasta lähteestä.

   jk

   Poista
 30. Jopas sattui somasti että kun kolmisen tuntia sitten kommentissani kehaisin luvattomia lainauksiani Vihavaisen blogista, niin nyt uutisoidaan tohtori Tuomiojan asettelevan askelmerkkejä Timo Soinin valtiomiesuralle.

  Siispä lainaan Vihavaista korvaamalla sanan Kekkonen sanalla pohjoismaisuus uskontunnustuksesta jonkalaista Tuomioja odottanee todistamaan Soinin kykenevän nousemaan menneisyyden miesten juoksuhaudoista valtiomiessarjaan.

  Pohjoismainen linja on ennen muuta älyllisesti perusteltu valmius ja taipumus edistää isänmaan etua ainoalla oikealla tavalla. Siihen liittyy emotionaalinen puoli, joka lähinnä tarkoittaa moraalista tyydytystä ja ylemmyyttä sen johdosta, että on kyetty nousemaan juoksuhautoihin jääneiden eilispäivän miesten tasoa ylemmäs ja ymmärretään realiteetit. Siitä ja vain siitä kaikki viisaus alkoi ja saattoi alkaa. Asia on niin triviaali, ettei sen kieltäjiä voi kuin halveksia, ehkä joskus voidaan ymmärtävästi sääliä.
  Pohjoismaisuus ei kuitenkaan ole varsinainen uskonnollinen liike. Ehkä sitä saattaa jonkinlaisena kansalaisuskontona pitää ja sen oikeuden ja välttämättömyyden tunnustaminen oli tietenkin politiikan piirissä eräänlainen Test Act, jonka suorittajat ainoastaan ovat kelvollisia kansakunnan palvelukseen poliittisella areenalla.

  VastaaPoista
 31. Suomettuneisuudesta yritetään nostaa keskustelua. Mutta miten on historiantuntemuksemme laita jos Kekkosen aikakauden "menestyskertomus" on samalla synnyttänyt omituisen tulkinnan ns. ensimmäisen tasavallan (1919-1939) muka "fasistisuudesta" tai ainakin "impivaaralaisuudesta". Anteeksi nyt vain mutta vuodet 1919-1938 olivat itsenäisen Suomen historiassa merkittävä taloudellisen, teknisen ja tieteellisenkin edistymisen ja kehittymisen vaihe. BKT tuplaantui, samoin kansalaisten reaalinen ostovoima ilman että tuloerot olisivat kasvaneet, pikemminkin päinvastoin. Suomi oli vuonna 1938 kuronut merkittävästi elintasoeroa kiinni Ruotsiin ja Norjaan. Maa oli parlamentaarinen demokratia. Ainoa "kauneusvirhe" oli kommunistien ajaminen maan alle mikä on toisaalta ymmärrettävää koska koko puolue on Kremlin tekele ja sen täydellisessä kontrollissa. Sen suomalaisuus on enemmän kuin kyseenalainen.

  Koko kansallisen historiamme käsittelyssä on edelleen kummallisuuksia joita nuori ennakkoluuloton tutkijasukupolvi tutkikoot. Ville Kivimäki ampui jo tehokkaasti alas väitteet sotilaiden laajamittaisesta traumatisoitumisesta 1939-44. Hyvin pieni osa traumatisoitui, ja merkittävän monilla syyt olivat sodasta riippumattomia.

  Suomessa on 1960-luvulta lähtien käyty ideologista, maailmankatsomuksellista taistelua älymystön niin inhoamia "porvarillisia instituutioita " : perhe, koulu, koti, kirkko, kasvatus sekä hyveitä vastaan: käyttäytyminen, kohteliaisuus, suhtautuminen lakiin ja asetuksiin. Ilmeisesti vain älyllinen epärehellisyys estää monia tunnustamasta miten pahasti pielessä he hourailuissaan ovat olleet. Mutta kukapa nyt julkisesti menisi tekemään tiliä omasta naiiviudestaan ja sen seurauksista.

  Jotain todella perustavaa laatua olevaa murrosta koettiin noin 45 vuotta sitten eikä sen jälkeen ole ollut enää kyse muusta kuin siitä että onko prosessi siirtynyt jo vapaan pudotuksen kategoriaan. Luulen että peli on jo menetetty. Tästä sillasta ei enää nousta.

  VastaaPoista
 32. Viimeisen 25 vuoden ajalta voidaan sanoa että suuri voittaja oli VIIHDE. Sen asema on vahvistunut ja se on tunkenut lonkeronsa syvälle instituutioihin. Ällistyttävää on ollut havaita jopa tieteellisen tutkimuksen prostituoineen itsensä viihteen metodeihin siirtymisen kautta. Taso on laskenut, määrä on korvannut laadun ja kuten mm. professori Kalle Michelsen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta äskettäin radiossa totesi, tieteen harjoittajat ovat laiminlyöneet "miksi"-kysymyksen asettelun "mitä"-massatuotannon tieltä.

  Nykyisin internet ja massaviihde on koukuttanut pahemmin ihmiset kuin heroiini ikinään kykenisi (heroiinin koukuttavuus onkin itseasiassa eräs suuria myyttejä). Viihde vaikuttaa tehokkaasti koska se toimii "nopeiden" aistien näkö,kuulu jne. kautta. Sen sijaan korkeatasoinen kirjallisuus ja tieteellinen tutkimus ovat hitaita, ponnistelujen kautta saatuja mutta sitäkin palkitsevampia. Myös maailmakatsomuksellinen pohdiskelu, uskonto, filosofia, taide ovat hitaita, valitettavasti liian hitaita tässä mediaräppäilykulttuurissa.

  VastaaPoista
 33. Paul Hollander pari vuosikymmentä sitten selitti oman maan vihaamista intellektuellien vieraantumisella. Nyt vain tilanne on se, että tuossa roolissa on pian puolet ikäluokasta. Ilmeisesti kyllä juuri se osa, joka haluaa lukeutua intellektuelleihin tai ainakin leimautua heidän kannattajikseen.
  Viihteen rooli yhteiskunnassa on nyt ennennäkemätön. Vai olisiko se tuossa otaksutussa Rooman proletariaatin typerässä elämässä ollut samassa asemassa?
  Ehkäpä politiikkakin kaikessa vaihtoehdottomuudessaan on nyt oikeastaan viihdettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EVA:n johtajan virasta eläköitynyt Sixten Korkman on Aalto-yliopiston professorina esiintyen kutsumassa kaikki kansanedustajat Taloudenpuolustuskurssille kuulemaan miksi yritykset tarvitsevat rahaa ja minne ne vievät tuotteitaan. Jos hän lounastauolla maalaisedustajien haarukan ja veitsen käyttötaitoja tarkastaessaan esiintyisi lääkärinä, tuskin mitään haloota mediassa syntyisi?

   Jokapäiväisen HS:n mainostaman kurssin vetäjäkaverina toimii Juha Sipilän löytäjä, tämän lestadiolainen pikkuserkku, kauppakorkean professori Heikki Niskakangas.

   Poista
 34. Leipää ja sirkushuvia, sanoivat muinaiset roomalaiset. Viihteellistettynä kulttuuri voidaan kaupallistaa ja hiljalleen tuhota.

  Vaikka Soini esittäisi Tuomiojan vaatiman "Wort macht frei" puheen, se ei sellaisenaan riitä, vaan tohtori vaatii saada nähdä muutaman ihmisen elämänuran uhrattavan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tuomioja"

   Erkki Tuomioja, eli Sergei Lavrovin tossu, on samanlainen agentti kuin isoäitinsä, eikä ihme, että hän on Suomen rikkain kansanedustaja.

   "Hella Wuolijoki toimi aktiivisesti politiikan kulisseissa ja oli äärivasemmistolainen. Hän piti vuosina 1918–1920 poliittista salonkia Helsingin Eirassa sijainneessa asunnossaan. Wuolijoen luona vieraili suuri määrä ulkomaiden diplomaatteja ja kansalaisia. Lisäksi hän laati Neuvostoliiton lähetystölle Helsingissä säännöllisiä poliittisia tilannekatsauksia.
   Hän piti aktiivista yhteyttä NKVD:n tiedusteluverkostoihin koko maailmansotien välisen ajan. Wuolijoki pyrki NKVD toimeksiannosta säilyttämään kaiken yhteiskuntakelpoisuuden Suomessa. Tästä syystä hän ei liittynyt Suomen salaiseen kommunistiseen puolueeseen. Kirjailijan kaapu oli eräs tapa hankkia yhteiskunnallista hyväksyntää porvarillisessa maassa. Liiketoiminta puolestaan palveli suoraan Neuvostoliiton taloudellisia valtapyrkimyksiä Suomessa.[4] Etsivä keskuspoliisi/Valpo seurasi Wuolijokea vuosia ja epäili häntä sekä Britannian että Neuvostoliiton agentiksi.[9] Myös Neuvostoliitossa häntä epäiltiin vielä 1930-luvun loppupuolella Britannian asiamieheksi.[3] Jukka Seppisen mukaan Wuolijoen asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja NKVD:n organisaatiossa kuvaa illegaalin residentin eli korkean asemapaikan omaavan laiton[10] toimintamalli, jota NKVD käytti kautta Euroopan ennen toista maailmansotaa.[11][4]
   Liiketoimiensa vuoksi Wuolijoki matkusteli 1920- ja 1930-luvuilla ahkerasti Neuvostoliitossa. Tuolloin hän loi hyvät suhteensa myös maan poliittisiin päättäjiin, liiketoimet Neuvostoliitossa olivat aina yhteydessä myös politiikkaan.[4] Toisaalta Wuolijoki käytti poliittisia suhteitaan myös omien liiketoimiensa edistämiseksi.[3]"

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Hella_Wuolijoki

   Poista
 35. Euroedustaja Jussi Halla-aho, ps, kirjoittaa:

  ”Yksi nykyajan aksioomista on, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo, ja että tuo ihmisarvo on kaikilla ihmisillä samansuuruinen. [--] Mikään ulkoa (taivaasta) tuleva ominaisuus ihmisarvo ei voi olla, tai ainakaan sitä ei voida sellaiseksi osoittaa. Itse asiassa mikään ei viittaa siihen, että ihmisten yhtäläinen arvokkuus (tai ylipäänsä arvokkuus) olisi mitään muuta kuin ajallemme tyypillinen konventio ja julistus. [--] Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä.”

  Unohdetaan ajatusvirhe, jonka mukaan ainoastaan ”mitattava” on ”kiistatta olemassa oleva”. Ja unohdetaan samalla se yhdyssanavirhekin, vaikka kielioppivirheet mitattavissa, ja siksi kai kiistatta olemassa. Kysytään, onko natsismi aate vailla teknokraattisten arvojen ja ajatusten perustaa, vai onko se teknokraattisen ajattelun tekninen seuraus? Kysymys ei kieltämättä ole helppo.

  Timo Vihavainen kirjoittaa:

  ”Tarvitaan vain pari puolihullua tai kyynistä toimittajaa ja oitis se kriittiseen ajatteluun kykenemätön massa, joka on korottanut itsensä henkiseksi valiojoukoksi, on valmis lähtemään kadulle.”

  Unohdetaan ajatusvirhe, jossa argumentti on korvattu metaforan tukemalla analogialla. Siis il,man kytköstä reaalimaailmaan, joka Halla-ahon tekstissä sentään oli – jos ei varsinaisesti niin ”mitattavan” edustamana. Kysytään, kumpi halveksii ihmisarvon ”aksioomaa” ja samalla demokratiaa enemmän? Esitys arvohierarkiaksi, joka perustellaan yksilöiden kustannus-hyöty-analyysiin vedoten, vai esitys yksilöiden arvottomuudesta, jota ei perustella mitenkään, mutta toki tunteisiin vedoten? Kysymys on kieltämättä helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Aksioomasta"

   Churchillin aksioomasta.

   Winston Churchill oli aikoinaan sanonut: ”I cannot forecast to you the action of Russia. It is a riddle wrapped in a mystery inside an enigma”.

   Yksi venäläisistä enigmoista on Syyriassa, jonka muodollisena hallitsijana on Venäjän suojatti, tonttu Bashir Assad. Assad käy sisällissotaa vastustajiaan vastaan, miljoonia siviilejä on pakosalla naapurimaissa. Mutta yksi Assadin vastustajista, ISIS, ei jostain mysteerisestä syystä jaksakaan enää taistella Assadia vastaan, mutta se sai kuin saikin jostain (Open Sesame) pontta rahkeisiinsa ja haluaa nyt perustaa islamilaisen valtion Espanjasta Pakistaniin.

   Idea islamilaisesta valtiosta Espanjasta Pakistaniin haisee vähän Putinin idealle Euraasialaiseesta liitosta Lissabonista Vladivostokiin. Lyhyesti sanoen ISIS on Putinin ”lempilapsi” eli mahtava käsikassara nykyään, joka ei kuitenkaan jaksa taistella Assadia vastaan.

   Mitä on odotettavissa Venäjältä?: ”a riddle wrapped in a mystery inside an enigma”.

   Ensi kuussa pidetään YK:n juhlakokous, johon osallistuu myös Putin. Näin ollen ISIS on saatava hankkimaan mahtava näyttö, jotta Putin YK:n juhlakokouksessa voisi väittää, että on olemassa tärkeämpiäkin asioita kuin Ukrainan itäosassa vuosi sitten alasammuttu Boeing. Stalinilaista logiikkaa, jonka Churchillkin oli oppinut.

   Poista
  2. Isisin synytymiseen ei sitten varmaankaan ole yhtään vaikutusta yhdysvaltain hyökkäämiselle irakiin ja sieltä pois lähtemiseen, vaikka koko paikka oli sekasin ku ?

   Poista
 36. Uskotko itse, että Halla-aho tarkoittaa sitä mitä sanot. Etkä ymmärrä, mitä minä tarkoitan? Jos pidät muita noin typerinä, elät harhojen vallassa. "Aksiooman halveksiminen" on kyllä huvittava ajatus, mutta nyt siihen on tultu koomisen ja katteettoman gutmensch-obsession kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhriutuminen on yksi näitä suvaisevaiston pikkunäppäriä keksintöjä. Hei, minäkin osaan huitaista tällä! Olen aika fiksu siis!

   Saas nähdä, tuleeko tälle sormi pystyssä muita opettavalle paremmistolle sellaista päivää vastaan, että oma ylemmyys osataan kyseenalaistaa ja omien puheiden koko nolous pamahtaa silmille. Olisi kasvun paikka.

   Poista
  2. Anonyymit nyt on ihan yksi paskan kera. Alustajakin toivoo, että kirjoitetaan nimellä.

   Mutta ymmärrän yskän ja sormen heiluttelun. Sitä on ilmassa, kuten on myös väitteitä, että tiedoitusvälineet ovat epädemokraattisia, kun saattavat kirjoittaa muutakin, kuin valetta, kuten kaikkien ihannoima MV lehti.

   Poista
  3. Ano, se päivä kyllä tulee. Se on tälle Hei, me otetaan haltuun koko Eurooppa-voitonriemulle ja voittokululle multikulttuurin Stalingrad. Silloin Eurooppaan siirtyneet eteläiset ja kaakkoiset väestömassat karistavat ja ravistavat nämä humanistit ja sateeenkaari-ihmiset punteistaan.

   Kannattaa tutustua demografian ja statistiikan käppyröihin, varsinkin ns. kumulaation voimaan. Kun suuret ja nopeat väestömuutokset alkavat tapahtua tiettyjen mm. syntyvyys tekijöiden ollessa kohdallaan, tapahtuvat suuretkin muutokset sitten todella nopeasti, puolessa vuosikymmenessä. 100 000 kantasuomalaisesta esimerkiksi tulee nopeasti vain 50 000 ja 100 000 muuttajasta yhtä nopeasti 300 000. Tämä ei muuten ole mitään paniikkia rasismista puhumattakaan, tämä on matematiikkaa. Sitä kannattaisi käyttää enemmin keskustelussa. Less bullshit, more numbers.

   Poista
  4. Joku heitteli anon käytöstä, ja onhan blogistikin sitä toivonut. Olisi todella hienoa, jos voisimme käyttää omia nimiämme kaikki. Ilman pelkoa. Mutta tiedoksi:

   Suomi vuonna 2015 on nyt oikeasti maa, jossa on duunipaikkoja, joissa maltillistenkin multikultin auvoa kritisoivien ajatusten esittämisestä voi seurata ikäviä juttuja, eristämistä, aiheettomia rasisti-syytöksiä jne. Satun itse työskentelemään sellaisessa valtion laitoksessa.
   Tähän tälläiset torikokoukset johtavat. Kuten joku nimesi: Sumuvuori-Mc Carthyn aika....
   Immonen karkotettiin ja lynkattiin eilen.
   Huomenna ihan tavalliset kansalaiset, jotka eivät "ota kantaa" ja "hiljaisesti hyväksyvät natsismin" ?
   Tälläistä vainoharhaa on jo liikkeellä.

   Poista
  5. Anonyymi joka on valtiolla töissä, menee kapitalistin palvelukseen. Mutta jos ei rahkeet riitä, niin sitten ei voi mitään.

   Poista
  6. Eli on ok, että työpaikka menee alta tai työnteko käy mahdottomaksi, jos sattu kyseenalaistamaan edes vähän sitä Yhtä Ainoaa Oikeaa Vallitsevaa Totututta. Onko tämä Samppa todella se Suomi, jota haluat? Neuvostoliittohan tuo on.

   Minun Suomeni on jonkin verran vapaampi ja avarampi. Je suis Anonyymi.

   Poista
 37. Taas liehuivat Sateenkaari ja Punaliput maahamuuttajia puolustavassa torikokouksessa.
  Ei voi mennä enää kauan kun Syyrian, Irakin ja kurdien jne. patriarkat ja isännät kotonaan tajuavat, että heidän kiihkeimmät puolustajansa ovat suomalaiset homot ja suomalaiset homosympaattorit ja vasemmistolaiset.

  Parin lähi-itäisen taksinkuljettajan ja duunikaveriin kanssa tästä onkin juteltu. Eivät tykänneet.

  Suurimmalla osalla maahamuuttajista on erittäin konservatiivinen maailmankuva enkä tarkoita nyt edes uskontoa. Olisi valistuksen paikka kertoa heille keitä heidän äänekkäimmät puolustajansa ovat. Mamuttajat ajattelevat että muuttaja on heidän baarissa tapaamansa kongolainen lyömäsoitinmuusikko, mutta suurin osa muuttajista on mustiin nahkatakkeihin pukeutuneita hiljaisia miehiä, jotka haluavat duuniin samankaltaisten suomalaismiesten kanssa. Eivät tykkää sateenkaari-mammoista diskursseineen sen enempää kuin aksioomineenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso osa maahamuuttajista on Matti Putkosen kaltaisia miehiä asenteiltaan, politiikaltaan kuin arvoiltaan. Kun ps ja em. mamut pian tajuavat tämän, on sateenkaariväki vaikeuksissa suvaitsevaisuus monopolinsa kanssa.

   Poista
 38. Kyllä täällä typeryys rehotaa, yhdysvaltalaisissa tulevaisuuden tutkimuslaitoksissa ennustetaan maapalloon autikoovyöhykeen tulevan elinkeelvottomaksi aivan lähiaikoina, jolloin meidän viellä lähes asumaton alueemme on moraalitonta jätää hyödyntämättä ihmiskunnan tarpeisiin. Samalla myös maamme kiiinteistöjen ja raakamaan arvo nousee,taloudemme elpyy ,kun miljoonille tännepyrkiville rakennetaan , ei ne tänne pyrkivät ole mitään rassukoita , paras ja kyvykkäin aines .

  VastaaPoista
 39. Italialaisen Antonio Gramscin nimeen liitettyä "Jokainen on oman elämänkokemuksensa perusteella filosofi" on väitetty yhdeksi aikamme suurimmista filosofisista oivalluksista.

  -tuntuu siltä, että sekä Olli Immosen kuuluisa Eugen Schauman- henkinen englanninkielellä kirjoitettu avaus että sen tuomitseva Erkki Tuomiojan niin ikään englanniksi kirjoitettu bloggaus tulivat samasta tuutista, samoin Eero Heinäluoman tuomio Maaseudun Tulevaisuudessa.

  -Timo Soini kieltäytyy käyttämästä Facebookia ja twitteriä luottaen ministeriön viralliseen valmisteluun.

  -työmies Matti Putkonen oli valinnut Perusuomalaisten puoluekokousillallisella tarjottavat sapuskat.

  Putkonen on filosofi. MOT.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putkosen edustaman perustyömies tyypin henkinen isä on Arto Paasilinna tuotannolaan. Halla-aholaisten pelokaskatkeruus maailmaa kohtaan on peräisin solvauksista, mitä he joutuivat kokemaan pullmössö sukupolven edustajina.

   Poista
  2. Terävä havainto.

   Poista
  3. "...pelokaskatkeruus maailmaa kohtaan..." .??

   Mistähän tietotoimistosta tämäkin tieto tulee? Minusta taas näyttää siltä, Halla-aho esiintyy, puhuu ja kirjoittaa vallan hyvin, hyvällä itsetunnolla ja jo lähes valtiomiesmäisesti. Sekä Suomessa että eurooppalaisilla areenoilla.
   .
   Mutta kun me paremmisto olemme päättäneet määritellä oikean ja väärän, sen, mitä esim. persut ovat ja mitä eivät ole, ja myös sen, mitä he ovat sanoneet, vaikka eivät olisi sanoneetkaan, niin jumalauta, se pitää.

   Siis "pelokaskatkeruus maailmaa kohtaan". Ei valitusoikeutta eikä mitään yrityksiä "uhriutua".

   Poista
  4. En tiedä nyt Halla-ahon pelokkuudesta mutta jos Putkonen ja Soini ovat kotoisin Arto Paasilinnan tuotannosta on Jussi Halla-aho sitten älykköveli Erno Paasilinnan jälkeläisiä.

   Mites ne menikään Ernolla: Demokratia on sitä, että yläluokka julistaa sen vallitsevan ja alaluokka uskoo siihen.

   Ja: Tämä on pieni maa, täällä ovat kaikki yleisetkin kysymykset henkilökysymyksiä.

   Ja: Valta lähettää sanomalehden valehtelemaan, se ei mene enää itse.

   Touche, touche, touche kesällä 2015.

   jk

   Poista
  5. Halla-ahon islam fobia on ilmeisesti peräisin Leningradin leirintäalueilla koetuista kultuurikolareista lapauudessa.

   Poista
  6. Aha. Nyt tämäkin sitten selvisi. Kyökkipsykologialla.

   No, tämä nyt oli varmaan vitsi, mutta sopii kyllä hyvin siihen kuvaan, jossa me paremmisto tiedämme persujen ja muiden heikkosaattoisten asiat niin paljon paremmin kuin he itse.

   Mutta maailman vääryyttä kuvaa se, että fiksuudestamme huolimatta me emme ole europarlamentaarikkoja emmekä edes ministereitä. On se niin väärin.

   Poista
  7. Matias K, juuri noin. Pikku- ja jälkistallarin käsikirjan ensimmäinen sääntö jo Leninin ajoilta: leimaa toisella tapaa ajatteleva psykologisesti vialliseksi, näin saat annettua kuvan, että olet itse yläpuolella ja vastustajasi ei tiedä mitä tekee, ajattelee ja sanoo. (Mielisairaalat olivat tupaten täynnä Neuvostoliitossa)

   jk

   Poista
 40. Putkosten otettua filosofian omakseen ovat Universtaan kouluttamat viralliset ammattiveljet joutuneet sivumerkinnöiksi historian kirjojen lehdille Ilkka Niiniluodon perässä, joka vielä vuosikymmen sitten jokaiseen HS:n mielipidekirjoitukseensa sai ympättyä ihailemansa Georg Henrik von Wrightin nimen muutamaan kertaan.

  Teologialle, filosofian sisartieteelle, on käynyt yhtä huonosti harrastuksen yliopistoissa kuihduttua olemattomiin, paitsi Suomessa, jossa kummitustarinoille riittää Venäjän pelossa kuuntelijoita. Persutkin saivat Timo Soinille oman pelastajan yliopistolta, Arto Luukkaisen omia sanoja lainatakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Georg Henrik von Wright ja Arto Luukkanen"

   Georg Henrik von Wright ja Arto Luukkanen ja ym. ovatkin hyvä tuki persuille. Sen sijaan joillekin tahoille Marx, Engels, Lenin ja Stalin haisevat pahasti mädäntyneelle Neuvostoliitolle, yksityisomistuksen lopettamisen paratiisille. Vähän ennen kuolemaansa Staliniasta tuli kuitenkin toisinajattelija. Nikita Hrushtshevin mukaan Stalin sanoi: "Мы просрали нашу Родину." (Olemme jauhaneet Synnyinmaamme paskaksi)

   Mädäntyneen Neuvostoliiton ongelmat olivat niin vakavat, että pääsihteerit Brezhnev, Andropov, Tshernenko kuolivat peräkanaa (1982-1984) marxilaisuuden uskon tuskiinsa. Neuvostoliitto ei enää kyennyt pitämään sosialistista järjestelmää kurissa ja alkoi domino-ilmiö.

   Poista
  2. Muuan K tiedettiin piireissä Italian kävijäksi. Häntä entisenä postilaisena askarrutti Postin uusi nimi Itella, kunnes keksi savolaisena että häntä pidetään ajattelijana, s.o. I=aa Englanniksi sanottuna.

   Tähän ei pystynyt edes neukut.

   Poista
 41. Toinen maailmasota oli täydellinen katastrofi Stalinin ulkopolitiikalle ja Neuvostoliiton tulevaisuudelle. Sodan lopputulosta ei kannattaisi heti välittömästi tappamisen päätyttyä arvioida. Tarvitaan vähintään sukupolven aikaväli tutkia seurauksia. 1960-luvulla alkoi ensimmäiset merkit järjestelmän rapautumisesta ja pian maa oli maailman suurin viljanostaja. Neuvostoliitto muuttui olemukseltaan mahtipontiseksi ja pönöttäväksi vitsiksi. Se raunioittiko kylmä sota lopulta myös Amerikan Yhdysvallat jää arvioitavaksi. Jotain merkkejä siitä näki jo Johan Galtung Irakin sodan aattona. Joka tapauksessa yksinapaisesta Pax Americanasta lienee enää turha hourailla. Euforian aika tuli ja meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pax Americana ei ole USA:n edun mukainen.

   Pienet pensaspalot siellä sun täällä ovat, koska ne haittaavat USA:n potentiaalisen haastajien kasvua ja liittoutumia (mallia Saksa + Venäjä taloudellisesti). Pensaspalot lisäävät myös muun maailman riippuvuutta Natosta (= USA). Ja riippuvuus lisää nöyryyttä.

   USA on luultavasti valmis aika paljoon säilyttääkseen yksinapaisen maailman herruutensa. Enkä tiedä, voiko sitä siitä syyttää. Vallan ja rahat ottaa se, joka pystyy. Ei tämä maailma mikään Martta-kerho ole.

   Poista
  2. "yksinapainen maailma"

   Mutta eikö aina olekin puhuttu kahdesta maailman navasta: Itä ja Länsi. Ei ole Lännen syytä, että Itä ampui itseään jalkaan lopettamalla yksityisomaisuuden maksimaalisesti tietyn teorian mukaisesti. Kiinan monituhavuotinen kulttuuri esti menemästä moiseen. Neuvostoliitolla oli kyllä oma pelilehmä ojassa: maailmanvallankumous.

   Poista
  3. "Pienet pensaspalot siellä sun täällä ovat,"

   Pienet pensaspalot on Venäjän tapa taistella Länttä vastaan. Ihmiset lähtevät karkuun sotatoimia ja yrittävät päästä nimenomaan Eurooppaan eikä Venäjän kurjiin oloihin.

   Tänään Euronews näytti tapahtumia Kreikan Kos -saarelta, joka on eteläisen Turkin rannikon tuntumassa ja jonne tuli uusi satsi pakolaisia Lähi-Idästä. Eräs syyrialainen arvon rouva kiljui Oxfordin englannilla: "Me emme jää Kreikkaan. Antakaa meille rahaa ja me lähdemme Eurooppaan." Putinin ISIS järjestää "pensaspaloja" jo hyvin laajalla alueella, jopa Afrikassa.

   Poista
  4. Totta tuokin. Tosin "Putinin ISIS" tuntuu jo vähän vainoharhaiselta.Kyllä kai se on enemmänkin USA:n luomus ja aikaansaannos kuten Al-Qaidakin. Mutta myös Venäjä hyötyy siitä nyt.

   ISIS toimii siis sekä Venäjän että myös USA:n pussiin, mutta on suuri ongelma EU:lle ja Euroopalle. Iso ja kasvava sellainen. (Ja juuri tämän takia se toimii sekä USA:n että Venäjän pussiin globaalissa pelissä.)

   Pensaspaloilla viittasin mm. George Friedmanin näkemyksiin ja skenaarioihin siitä, miten USA pitää kiinni maailmanvallastaan. Pensaspalot siellä sun täällä ovat yksi tärkeä elementti siinä.

   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Next_100_Years

   Miettikääpä tilannetta, jossa Saksa (= EU) ja Venäjä olisivat löytäneet taloudellisesti toisensa (huolimatta homojen huonosta tilanteesta yms. Venäjällä). Saksan pääomat ja kyky organisoida + Venäjän luonnonvarat, resurssit ja markkinat. Kiina vielä hieman komppaamaan tätä ainakin toisella jalalla - ja kas maailman yksinapaisuus olisi historiaa.

   Joten ei kun Victoria Nuland Maidanille jakamaan pipareita ja EU hölmöilemään Venäjän poissulkemiseksi Ukrainasta yksipuolisesti. Ja tähän kaupan päälle näkymä siitä, että kohta Nato on Sevastopolissa ja siellä parkkeeraavat USA:n ydinasein varustetut sotalaivat, lentokoneet ja ohjukset. Veitsi Venäjän kurkulle.

   => ja tämä pensaspalo roihahti reippaasti pikkuliekkiin tällä - heikentää sekä EU:ta että Venäjää

   Ja jos joku nyt sitten leimaa minut pelkän käpylisäkeanalyysin perusteella Putinin trolliksi, niin siitä vain. Mutta voisi sitä ensin kertaalleen miettiä, että olisiko tuollainenkin näkökulma mahdollinen tässä raadollisen globaalin kilvoittelun maailmassa.

   Poista
 42. Professori Bruce Charlton, Addicted to Distraction:

  http://addictedtodistraction.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.