lauantai 1. elokuuta 2015

Sukupolvet ja demokratiaSukupolvien unet ja tyhmentämisen hedelmät

Suomi ja Suomen kansa ovat saaneet arvostusta monenlaisissa kauneuskilpailuissa.  Milloin on kehuttu koululaitosta, milloin poliittista vakautta, sosiaalipalveluita, kielilakeja sun muuta. Milteipä paras maa ihmisen asua tämä karu kolkka on monen ulkopuolisenkin arvioiden mukaan ollut.
Mutta tähän on tultu vaivojen ja vastusten kautta. En edes kaihtaisi käyttää sanaa ”taistelu”, vaikka en varsinaisesti olekaan vasemmistolainen, joille tällainen retoriikka on sallittu. Itse asiassa meidänkin historiaamme kuuluu kaiken hyvän ohella myös aivan hirveitä purkauksia, joita voi vain surra ja pahoitella.
Ennen muuta tarkoitan tietenkin vuoden 1918 onnetonta kapinaa ja sen yhtä onnetonta jälkihoitoa. Saimme demokraattisen poliittisen järjestelmän milteipä ensimmäisinä koko maailmassa. Vahvat valtaoikeudet omannut keisari/suuriruhtinas pystyi kuitenkin torjumaan uunituoreen kansanvallan pahimmat hölmöilyt, kuten kieltolain, joka sitten tuli voimaan vasta vuonna 1919. Mutta se oli demokratian hedelmä, joten saatiin, mitä oli tilattu.
Kantapään kautta toki demokratiaa opittiin toteuttamaan ja avoimesti sitä vastustavatkin ainekset integroitiin järjestelmään. Lapuanliike ei koskaan noussut provinsiaalista takapajuisuuden spektaakkelia kummemmaksi ilmiöksi, eivätkä naapurin valheisiin ihastuneet kommunistit kyenneet horjuttamaan järjestelmää edes puna-armeijan tuella, mikä oli erittäin merkittävä asia.
Sotien jälkeen koettiin lyhytnäköisen demagogian purkauksia, mutta yhteiskunta pysyi kuin pysyikin kasassa ja laillinen järjestys kunniassa. Suomalainen virkamies oli tässä varmasti avainasemassa. Lain noudattaminen saattoi olla epäedullista ja typerää, mutta sitä vain noudatettiin ja hyvä niin. Nythän virkamies on jo lähes kadonnut luonnonvara.
Kaikista valitusvirsistä huolimatta maamme sitten suurten ikäluokkien aikakaudella vaurastui aivan käsittämättömästi. Itse tämä sukupolvi, joka osoitti hirvittävää todellisuudentajun puutetta ja kyvyttömyyttä poliittiseen realismiin, kasvoi aikanaan normaaleiksi demokraattisen yhteiskunnan kansalaisiksi, joille oman nuoruuden kokemukset olivat opettaneet sekä yhteiskunnallisen toiminnan tärkeyden että sen rajoitukset.
Politiikka on mahdollisen taidetta ja kompromissien tekemistä. Mitään mielipidettä ei siinä voi lähtökohtaisesti pitää niin oikeana, ettei sitä voisi asettaa kiistanalaiseksi. Jopa itse demokratian arvo kiistettiin meillä kiivaasti vuosikymmenien ajan varsin suuren poliittisen ryhmittymän toimesta. Mutta niinpä vaan nämäkin taistelevat veljet ja siskot oppivat demokratiaa. Ulkoparlamentaarisen painostuksen huippuna historiassamme oli talonpoikaismarssi, mutta sen vaikutus jäi lyhytaikaiseksi. Sekä fasisteille että kommunisteille näytettiin ennen pitkää enemmistön toimesta kaapin paikka ja punamultahallitus noudatti keskustapolitiikkaa, mitä molemmilla laidoilla inhottiin.
Hyvin tärkeää parlamentarismin kasvattamille sukupolville on ollut sen oppiminen, että asioista päätetään yhdessä ja se, joka jää vähemmistöön saa tyytyä asemaansa siksi että se on vähemmistö. Edes ns. moraalisessa enemmistössä sijaitseminen ei muuta tätä banaalia, mutta tärkeää asiaa. Toisaalta mitään vähemmistöäkään ei sovi määrättömästi sortaa ja halveksia, sillä sellainen murentaisi koko järjestelmän perusteita.
Tärkeää on, että jokaisen kansanedustajan oikeus poliittiseen mielipiteeseensä on pyhä. Muuten ei kyse ole demokratiasta, vaan jostakin muusta.  Asia on vuosikymmenien ajan ollut maassamme jokaiselle normaalille kansalaiselle itsestäänselvyys. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tilanne on muuttumassa.
Aivan hiljattain järjesti joku roskalehti äänestyksen siitä, voiko tietty kansanedustaja jatkaa tehtävässään esitettyään jossakin facebook-päivityksessä ajatuksen, joka on leimattu poliittisesti epäkorrektiksi. Lähes puolet vastaajista oli sitä mieltä, ettei voi.
Koko kysymys on tietenkin herjaava ja demokratian vastainen. Toki nimenomaan kunkin edustajan äänestäjät päättävät, millaisia asioita nämä eduskunnassa ajavat. Siinähän se demokratian idea juuri on.
Mikäli sen sijaan jokin satunnaisesti koottu raati katsoo asiakseen päättää laillisessa järjestyksessä valitun edustajan oikeudesta omaan mielipiteeseensä, olemme jo siirtyneet jonkin totalitaarisen demagogian piiriin, jossa demokratiasta tehdään tosi-TV:n pudotusohjelma.
En tiedä, mikä oli se porukka, jonka käsi taipui äänestämään ehdotusta kansanedustajan erottamisesta hänen poliittisen mielipiteensä (tai mikä unelma se nyt sitten olikaan) johdosta. Tällaista tuskin voidaan saada aikaan pelkällä kyynisellä manipulaatiolla. Tällaisen poliittisen toiminnan välttämättömänä edellytyksenä on myös läpitunkemattoman syvä tyhmyys. Se osoittaa, ettei koko demokraattisen järjestelmän perusteista ymmärretä eikä piitata yhtään mitään.
Ehkäpä nuo äänestäjät olivat tietokonepelien ja TV:n tyhmentämisohjelmien kasvattamia nuoria, joille politiikka tarkoittaa kaiken kivan saamista valtiolta, keinoina äänestys ja ikävien tyyppien vastustaminen.
En tiedä, kuka oli se riemuidiootti, joka keksi kysyä lukijoilta, pitäisikö kansanedustaja erottaa mielipiteidensä takia. Totean vain, että tällainen ei varmasti olisi ollut mahdollista vielä parikymmentä vuotta sitten.
Ilmeisesti näemme tässäkin sukupolven ja kukaties myös aikakauden vaihtumisen. Suurten ikäluokkien poliittinen historia ei ole kunniakas, mutta viime kädessä se on kertomus typeryyden ja vastuuttomuuden voittamisesta ja demokratiaan oppimisesta. Nykyinen sukupolvi ei varmaankaan ole pohjimmiltaan yhtään huonompi, mutta on masentavaa nähdä, miten huteralla pohjalla demokraattinen ajattelu sentään on.
Vanha viisaus sanoo, että demokratia on asia, jonka lunastamiseksi on (anteeksi nyt) taisteltava joka päivä. Se näyttää olevan totta. Erilaiset talonpoikaismarssit ovat näköjään aina kansanvallan kiusana. Ne on kyettävä hallitsemaan ja kärsivällisesti yhä uudelleen läpäisemään typeryyden panssari, jonka taa totalitaarinen ajattelu suojautuu.

32 kommenttia:

 1. "Ehkäpä nuo äänestäjät olivat tietokonepelien ja TV:n tyhmentämisohjelmien kasvattamia nuoria, joille politiikka tarkoittaa kaiken kivan saamista valtiolta, keinoina äänestys ja ikävien tyyppien vastustaminen.
  En tiedä, kuka oli se riemuidiootti, joka keksi kysyä lukijoilta, pitäisikö kansanedustaja erottaa mielipiteidensä takia. Totean vain, että tällainen ei varmasti olisi ollut mahdollista vielä parikymmentä vuotta sitten."

  Peijooni, tuon jälkeen olen vähän aikaa hiljaa, sillä juuri noin se on. Touche!

  Ja nämä nuoret pudotuspeli-demokraatit, huutoäänestys-opportunistit, kuvittelevat vielä itseriittoisuudessaan juuri tätä irvikuvaa demokratiaksi, dialogiksi, prosessiksi.
  Minusta tuntuu että ovat ennemmin päässeet verenmakuun...toistaiseksi nimittävät ajatusten virkakieltojärjestelmää vain "nollatoleranssiksi."

  jk

  VastaaPoista
 2. Oikeassa kommunismissa Komsomol-nuoriso osasi vihata internationalismin vastustajia. Kansainvälisyydestä saattoi olla vain yksi oikea mielipide,

  Meidän järjestelmä toteuttaa monin osin samoja ihanteita, täälläkin voidaan laborantti valita oikeusministeriksi valmistelemaan järjestelmän kovan ytimen lujittamista.

  VastaaPoista
 3. Se mikä kansakuntaamme vaivaa on yleinen veljeyden hegenpuute. Kolmekymmenluvulla mainitsemiesi lapualaisten ohella esiintyi myös konikapinan tapaisia ilmiöitä. Tämänajan suomessa yksikään ei tule puolustamaan selvästi epäoikeudenmukaisuuden uhriksi joutunutta toveriaan. Viime päivien pakotelistasta käyty keskustelu paljastaa maailman ajautumisesta täysin sattumanvaraisen tyrannian alaiseksi. Vaikka asia ei milään tavoin koske itseäni välittömästi, tulisi kaikkien vapautta ja moniarvoisuutta arvostavien huolestua kehityksestä, ei koskaan tiedä ,kun tälle tielle on lähdetty kuka, koska ja miksi on seuraava uhri. Pahinta yleisessä asennoitumisessa on urien yleinen syyllistäminen ja ilkunta kun maailman valtiaan aseman ottanut hulluruhtinas on toiminut. Jos jotain kaipaisimme menneisyydestä juri nyt on yleinen toveruus ja veljeyden henki.

  VastaaPoista
 4. Näin on. Nyt apinoidaan amerikkalaista kulttuuria ja leimataan jotkut "luusereiksi", jotka jäävät vaille armoa toisin kuin ihanat tulokkaat, jotka tuovat pelkkää värinää ja joiden määrälle ei ole sopivaa edes ajatella rajoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdysvalloissa viellä jossain texasin takapajulassa löytyy kollegiaalista veljeyttä, siellä erään farmarin tukena naapureiden vapaaehtoiset ja kansalliskaarti ovat oleet vastakkain jo kuukausi kaupalla. Siitä vain ei ole vapaassa lehdistössä ollut tarvetta kertoa, bogasin asian rt kanavalta.

   Poista
 5. "Ehkäpä nuo äänestäjät olivat tietokonepelien ja TV:n tyhmentämisohjelmien kasvattamia nuoria, joille politiikka tarkoittaa kaiken kivan saamista valtiolta, keinoina äänestys ja ikävien tyyppien vastustaminen.
  En tiedä, kuka oli se riemuidiootti, joka keksi kysyä lukijoilta, pitäisikö kansanedustaja erottaa mielipiteidensä takia. Totean vain, että tällainen ei varmasti olisi ollut mahdollista vielä parikymmentä vuotta sitten."

  -- tällainen ei varmasti olisi ollut mahdollista vielä parikymmentä vuotta sitten? Kyllä oli pahempaakin. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen Suomen eduskunnassa ehdotettiin avustaa öljy- ja kaasurikkaan Venäjän asukkaita vaikka Suomen puolustusbudjetin kustannuksella. Pietarin virkailija V. Putin haali silloin kansainvälistä apua, josta leijonanosan pisti kumppaniensa kera liiviinsä. Silloin myös eräs kokoomukselainen ministeri ehdotti rakentaa Pietariin kerrostaloja ilmaiseksi.

  -- tyhmentämisohjelmat. Suomalaisten tyhmentämisohjelmien lähde oli kyllä Suomen sovjetisoinnissa. Suomen eduskunnassa tehtiin jopa ehdotus kieltää lailla Neuvostoliittoa kriittisesti käsittelevät kirjoitukset Suomen lehdistössä. Lakia ei tullut, mutta itse tapahtumalla oli lakiasäätävä merkitys, joka johti ankaraan itsesensuuriin, jota puolestaan johdettiin Moskovasta Suomi-Neuvostoliitto -seuran kautta. Olivathan seuran johtohenkilöt valmistuneet Moskovan Puoluekoulusta.

  -- Suomen Kouluhallitus oli täysin Moskovan hallussa: Suomen kouluihin perustettiin ns. Teiniliitto harjoittelemaan vallankumouksellista retoriikkaa, intoa ja lujuutta, sekä varauksetonta uskoa Neukkuun.

  -- Suomalaiset vodka-turistit Leningradissa. Pietariin pääsi tutustumaan superhalvalla. Lisäksi ulkomaalaisia varten olivat olemassa ns. Berjozkakaupat, joista puolen litran vodkapullo saatiin viiden markan hintaan ja vastaava konjakin seitsemällä markalla. Vain tyhmät menisivät ohi!

  -- Ruotsi ei sovjetisoimista päässyt kokemaan, historiallisista syistä tietty. Ruotsissa tietokonepelien ja TV:n tyhmentämisohjelmien kirjo on sama kuin Suomessa.

  Milloin suomalainen historiankirjoitus perehtyy Suomen sovjetisoimiseen perusteellisesti?

  neovastarannankiiski  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaah. Itse olin kova kyllä Neuvostojen maata kritisoimaan ja yleensä tuli vain onnitteluja ja hyväntahtoista naurua, hyvä nuoret! Kyllä tämän ajan suomettuminen, monikultin kriitikitön kannatus, on läpäisevämpää. Ennen neuvostovastainen oli ikävä "neuvostovastainen", tänään toisella tapaa ajattelija on sairas "rasisti", mikä on suurin piirtein pahinta mitä ihmiselle voi sanoa varsinkaan jos sitä ei ole.

   Ja jos olisi, ajatuskokeellisesti, valittava eläisinkö YYA-Suomessa mallia 1977 vain monicultti Suomessa vuonna 2027 (kun miettii Tilastokeskuksenkin käppyröitä) niin kyllä sinne Kekkoslovakiaan menisin ja sinne jäisin. Tv-kanaviakin oli vain kaksi, ja Näin naapurissa ohjelmakin tuli vain kerran viikossa, radiosta, nyt vastaavaa tavaraa tulee joka päivä kaikilta kanavilta.

   Mutta totta kai historiaa pitä avata tuosta vaiheesta ja aika paljon sitä mielestäni on tehtykin. Helppolukuinen ja hauska, mutta armoton oli Kylävaaran Taistolaisuuden musta kirja.

   Poista
  2. No, eikös 70-luvullakin näitä fasisteja ja äärioikeistolaisia piileskellyt vähän joka nurkan ja liiterin takana...? ;) Näin siis ainakin tuon ajan Oikeauskoisten mukaan. Ja niinhän kuulostaa nytkin olevan, tosin sen verran on mualima muuttunna niistä koommin, että nyt Neuvostovastainen on vain korvattu Rasistilla (tai islamofobilla, homofobilla, naisvihaajalla, tjsp). Mutta sama pimeyden ytimestä kumpuava, olemuksellinen pahuus tulkitaan joka tapauksessa olevan väijymässä alati ja verenhimoisena kaikkea hyvää ja kaunista. Mistähän joskus parinkymmenen vuoden kuluttua kerrotaan kummitusjuttuja lapsille?

   -G-mies-

   Poista
  3. Suomessa on säädelty oppikirjojen sisältöä sekä opetussuunnitelmilla että mahdollisilla tarkistustoimenpiteillä yllättävänkin kauan. Oppikirjojen sisältöä valvoi aikaisemmin kirkko, joka oli vastuussa myös koulutuksesta ja siltä se siirtyi valtiolle. Oppikirjoihin kohdistunut valtion ennakkosensuuri kesti yli sata vuotta ja se loppui vasta vuonna 1990. Varmasti ajankohdassa on nähtävissä muutos myös Euroopan mullistuksiin. Samaan aikaan 90-luvulla oppikirjojen hyväksymismenettely lopetettiin myös Itä-Euroopan sosialistisissa valtioissa.

   Suomalaisten oppikirjojen käsikirjoitus oli hyväksytettävä joko kouluhallituksessa (peruskoulu ja lukio) tai ammattikasvatushallituksessa ennen kuin oppikirjan sai painattaa. Valvonnalla pyrittiin siihen, että oppikirjojen sisältö olisi opetussuunnitelman perusteiden mukaisia. Opetussuunnitelmathan uusitaan noin hieman yli kymmenen vuoden välein. Tarkastustoimintaan kului 6 kk-vuosi, joten oppikirjojen kehitystyö ja valmistuminen hidastuivat sen takia. Nykyinen oppimateriaalien digitalisointi nopeuttaa ja mahdollistaa sekä korjaukset ja lisäykset käytännössä saman tien.

   On hyvä muistaa, että kouluhallinnon lisäksi oppikirjojen sisältöä voivat kontrolloida niin kustantamot kuin yhteisön yleiset mielipiteet, koska kyseessä on kuitenkin taloudellinen toiminta, jossa kustantamot pyrkivät saada myytyä mahdollisimman paljon omia oppimateriaalejaan kouluille.

   Jaana Krapi

   Poista
 6. Neukkuaikaan Heinäluoma seisoi Hakaniemen torilla kuin Lehto kovennettua Linnan romaanissa, niin seisoo huomennakin. Hänen mukaansa kannattaa luottaa ruotsiin, silloin on aina voittajan puolella.

  VastaaPoista
 7. Nämä kolme viimeisintä mainiota bloggausta Vihaavaiselta tuovat mieleeni jostakin syystä toisen sanan säilän mestarin Tuure Junnilan.

  Niin ja kyllä "neuvostovastarannankiiski" hyvin muistaa. Outi Ojalahan se eduskunnassa ehdotti, että rahat Pietarin jätevesipuhdistamoihin otettaisiin vaikka puolustusbudjetista. Duumassa pidettynähän se olisi ollut rautaa.

  Toinen älynväläys tuli "Susi-Pulliaiselta". Hän ehdotti että Suomen sotaväki komennettaisiin teiden tekoon Venäjälle.

  VastaaPoista
 8. Kun nyt koetan muistella, mitä Teiniliiton jäsenkirjassa sanotaan, niin mieleen tulevat nämä lauseet: "Turvamme on ikiaikojen Jumala". "Työ on voimamme kirvoittaja, vaikeudet tahtomme terästäjiä". Ja olihan siinä muutakin vastaavaa. Isäönmaasta oli jotakin, jota nyt en muista. Neuvostoliitosta ei tainnut olla mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teiniliiton taitavat kaikki muistaa vasta 70-luvun tapahtumista. Itse liitto perustettiin vuosikymmeniä aikaisemmin. Taistolaiset sen vissiin tuhosivat.

   Poista
 9. Täällä loppui muuten kommentointi kuin seinään kun J-kylä tapahtumat uutisoitiin?

  Ettemme vain jotkut luulisi että noiden idioottien toiminta jotenkin nyt selittää että ne monikulttuuri-immeiset olivat sittenkin oikeassa, "joo, mä myönnän nyt...olin väärässä, en mä halua tälläsessä olla mukana..."

  No, ei kai aiheellisella kritiikillä ja näillä Jyväskylän heilujilla olekaan mitään yhteistä! Kuuluvat samaan joukkoon anarkistien kanssa. Ja sellaisina niitä pitää käsitellä ja ajatella.

  Toinen juttu. HS ja YLE uutisoi että kävivät sivullisten kimppuun. Vaikka aivan varmasti tiesivät heti alussa, ettei siitä ollut kysymys vaan vasemmiston provoilijoista. Silti halusivat kaataa maidon lattialle ennen kuin korjaus on välttämätön ja mahdollisimman moni ehtii mielessään yhdistää Immosen noihin hulluihin.

  Ps:n on tosiaan mielestäni otettava tässä maassa nyt kunnollisen konservatiivisen puolueen paikka itselleen, heitettävä ulos natsit, jos niitä nyt siellä puolueessa edes on, ja samalla pidettävä kiinni siitä, että maahamuutto ei ole ongelmaton tie. Siitä pitää keskustella. Keskustelua ei saa maalata mustavalkoisella.

  Olisi kai samalla periaatteella vaadittava, että vasemmistoliiton on heitettävä ulos anarkistit ja himokommarit. Käyvät kiinni myös ihmisiin. Rikkovat paikkoja. Heittelevät poliiseja tavaroilla. Uhkailevat. Eli on eräänlainen Kansallisen vastarinnan vasen haaraosasto. Kummallekaan porukalla ei riitä se ajatus että kansa valitsee itselleen eduskunnan.

  Lohja

  VastaaPoista
 10. Samaa mieltä. Virkavalta huolehtikoon huligaaneista, kuten on tehnyt ennenkin. Tosiasiassa jokainen kai ymmärtää, ettei tuollaisesta porukasta ole poliittisesti min käänlaiseksi vaikuttajaksi ainakaan mikäli monikultturisuusongelma aidosti tunnustetaan ja siihe pyritään vaikuttamaan normaalin poliittisen mekanismin puitteissa. Muuten kyllä on uhkana sellainen kehitys, jota ei moni toivo. On erittäin outoa, ettei tosiasioita kyetä tunnustamaan. Taannoinen EU-gallup osoittaa, että maahanmuuttoa pidetään suurimpana ongelmana kaikkialla muualla paitsi Suomessa, jossa sellaiseksi nimetään työttömyys. Ikävä kyllä, nämä taitavat yhdessä vahvistaa toisiaan.

  VastaaPoista
 11. Kun on nyt vähintäänkin koko tämän vuosituhannen alku huudettu joka käänteessä kaikkia erimielisiä rasisteiksi, natseiksi ja fasisteiksi, demonisoitu kaikki asioista huolestuneet tavallliset kansalaiset niin etteivät ihmiset uskalla asioista edes puhua työpaikan ja ystävien menettämisen pelossa, niin luulisi olevan aivan selvää että jossain vaiheessa niitä oikeita rasisteja ja natseja ilmaantuu. Se mitä olen ihmetellyt on että siihen natsien esiinmarssiin ( siihen että niitä on muutamaa tärähtänyttä enemmän) on mennyt näinkin kauan. Kertoo suomalaisten hyvästä immuunivasteesta moisille ajatuksille.

  Tässä muodossaan nuo natsit ovat kyllä tasan tarkkaan vihevassareiden ja tärähtäneistön luomus, siitä ei tarvitse edes keskustella. No, nyt he sitten saivat jännitystä elämäänsä, sitähän he kaipasivat. Saamme nähdä anarkistien ja vassariaktivitien ja nassejen yhteenottoja jatkossakin, sillä siitähän tässä Jyväskylän tapauksessakin oli kyse. Saas nähdä mitä he todellisuudessa tykkäävät, kun heidän anarkomarko larppauksensa saakin väkivaltaista vastustusta. Eivät saakaan enää rikkoa itsenäisyyspäivänä rauhassa sivullisten ihmisten omaisuutta vaan ne marssit muodostuvatkin joukkotappeluiksi joissa poliisi yrittää olla erotuomareina. Vai yrittääköhän?

  Sviddu, tässähän tarvitaan popcorneja ja colaa tätä näytelmää seuratessa. Sen verran aikaa on itsekin vuosikymmenen puristellut nyrkkiä taskussa kun on noita rasisti syytöksiä kuunnellut, että meikäläisellä ei ole mitään vaikeuksia nauttia näytelmästä, jonka nuo rasistisyytöksiä heitelleet pellet itselleen keittivät. Naattikoot nyt sopastaan. Perkele. ;-)

  VastaaPoista
 12. Lisäyksenä edelliseen, kannanottoni on siksi noin kyyninen, etten enää usko että tätä maahanmuuttosekoilua saadaan rauhanomaisesti loppumaan, siitä on jo pitänyt huolen tuo suvaitsijoiden pitkään jatkunut vastustajien demonisointi. Juoksuhauta heidän puolellaan on ollut jo pitkään niin syvä, etteivät he sieltä nouse vaan jatkavat samaan tyyliin loppuun saakka. Mikä se loppu on, en tiedä, mutta tuskin mitään kaunista katsottavaa koska äärimmäisyyksiin tämä tulee menemään. Blogi-isännän toivomaa poliittista ratkaisua ei tulla saamaan aikaan, pahoin pelkään. Nähtäväksi jää miten me tavalliset maltilliset ihmiset pystymme tässä luovimaan.

  VastaaPoista
 13. Pidän myös uhkaa vakavana. Eihän tässä nyt kannata toivoa menettää, mutta kyllä se irrationaalisuus kaikkine emotionaaline panostuksineen on hurjaksi mennyt.
  Olisikohan Juha Siltalalla asiasta sanottavaa?

  VastaaPoista
 14. Nyt on sitten Li Anderson järkyttynyt ja media jakaa hänen järkyttymistään estoitta. Neitokainen on anarkistien johtohahmoja ja kertoi taannoin suhtautuvansa vasemmiston väkivaltaan positiivisesti. Ei helvetti, mikä tätä maata itsepetoksessaan oikein vaivaa.... jonkun pitäisi viheltää tämä median jatkuvan valehtelun peli poikki kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas vihreät vetoaa pääministeriin. Toivottavasti Sipilä älyää nyt olla antamatta minkäänlaista lausuntoa tuosta kahakasta. Eiköhän tämä ole sisäministerin asia?

   Kaari

   Poista
  2. Tämä hakattu anarkisti väittää ettei provosoinut, mutta kuitenkin hengaili natsien mielenosoituksen liepeillä.... uskokoon kuka haluaa. Mitä se sinne tunki, etenkin kun tausta on mitä on. Tämä kaverihan oli Li Andersonin puhetilaisuuden "järjestysmiehenä" Jyväskylän kirjastolla. Vaikka hän saikin puukosta, ei suinkaan ollut syytön vaan siellä oli käyty kahakka jossa anarkistit olivat käyttäneet mm. teleskooppipamppua. Saivat tuomionkin pahoinpitelystä ja sen teleskooppipampun hallussapidosta. Asioita joista media ei juurikaan hiiskunut.

   Poista
 15. Itse olen, hyvin maltillisena, myös menettänyt uskoni että tästä mitään avointa keskustelua enää syntyy tai mitään poliittista ratkaisua on olemassa. Enemmän ja enemmän on niitä joilla alkaa nuorisokielellä sanottuna keittää eikä homma pysy enää missään kontrollissa.

  Maahanmuutosta kriittisesti ajattelee nyt iso osa kansaa. Sen koko olisi alle 2 prossaa, jos asia olisi hoidettu oikeudenmukaisesti: maahamuuttolupa on vastikkeellinen ( työ) ja kielikokeellista. Näin toimii esim. Australia, yksi maailman monikulttuurisimmista maista, eikä kukaan meistä pidä ausseja natseina.

  Eli todellakin yhdyn aiemman anon käsitykseen, että iso osa rasismista on vas.vihreiden aiheuttamaa ja ne joilla ei ole mitään menetettävää tulevat valitettavasti reagoimaan tilanteeseen noiden Jyväskylän huligaanien ja hölmöjen lailla.
  Tosin vas.anarkisteilla ei median ja politiikan ja osan jopa keskiluokkaa lemmikkeinä ole mitään muuta kuin voitettavaa, mutta eihän taida sekään riittää. Huppu pitää vetää päähän ja pitää päästä kivittämään.

  Oma isänmaallisuus tässä hullussa itsetuhoisessa oman kulttuurin alasajossa alkaa rapistua. Tulee fiilis, että "pitäkää tunkkinne" eli globaalin Suomenne. Jään vaan miettimään miten iso osa tästä hipstereiden keskustelutilan täydellisestä haltuunotosta on median tuotoksia. Noin pieni ja ideologisesti kapea-alainen porukka tuntuu hallitsevan Suomen ilmatilaa täydellisesti! Bolsevikeillehan oli myös "vallankumouksen" aikaan vain 5-7 prosentin kannatus. Pakko ihailla parjattujen vasvihreiden taidokkuutta asiassaan.

  Osaako kukaan nimetä esim. YLE:n sadoista toimittajista yhtäkään edes maltillista konservatiivia tai traditionalistia? Toitta kai tämä vyörytys tuottaa tulosta ennemmin tai myöhemmin tuolla arsenaalilla. PS:n järkiosastonkin on oltava mielin kielin mediagestapon edessä. Yksi väärä sana ja olet doomed!

  Nyt tulee mun ironinen provo: jospa Putinin miehistöineen tulee ja ottaa meidät suojelukseensa? Loppuu sateenkaari-eliitin kekkerit ainakin siihen. Kova paikka sanoa, mutta kyllä ne idässä ne asiat päättää itse, mistä meillä ei päätä edes eduskunta. Ok. Ok. Ehkä silti kestän Sumuvuori-McCarthyn ajan täällä meillä pystypäin ...hammasta purren....jättämällä telkkuohjelmat katsomatta...muuttamalla Savoon...alkamalla kalastaa...

  jk

  VastaaPoista
 16. Tämä ei suoraan liity asiaan, mutta on aika hyvä ajankuva esim. nykyisen Hesarin tasosta. Ilmailuonnettomuudesta esteton iloitseminen!
  Venäjällä ilmavoimien helikopteri murskaantui lentonäytöksessä ihmisten silmien edessä. Alla peistaamani kommentti keskustelupalstalla, joka on saanut kannatuksia. Näin siis toimii HS-moderointi. Verenhimo on sallittua julkaista kunhan vaan vihollinen on oikea. Ja nämä on ne mediat joiden pitäisi toimia välineenä esim. maltillisen multikulttuuri-keskustelun käymiseksi, huh hu....?! Muiden pitäisi siistä suunsa, mutta hipsteri Hesarissa saa vapaasti tuntea verenhimoa

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ylva Hubatsa
  Joko on Kreml ehtinyt syyttää turmasta tsetseenikapinallisia, ukrainalaisia, CIA:ta, MI6:ta tahi jotain muuta fasistista aggressiota?

  Hienoa katseltavaa !

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylva Hubatsalle hienosta katseltavasta

   Venäläinen VZGLJAD-lehti tämän kesän kuudesta lentoturmasta Venäjän armeijassa tämän päivän numerossaan: 2.8.15.

   Не первый сбой
   Крушение вертолета Ми-28 стало продолжением серии авиационных происшествий, повлекших за собой гибель людей. За летний период 2015 года стало известно о шести происшествиях в ВВС России. Так, 4 июня произошло сразу две аварии: одна в районе полигона Ашулук в Астраханской области, вторая в Воронеже. В первом случае истребитель МиГ-29 разбился в ходе учебно-тренировочного полета. Оба пилота выжили, так как успели катапультироваться. Во втором случае фронтовой бомбардировщик Су-34 перевернулся во время посадки из-за того, что у него не раскрылся тормозной парашют. Экипаж самолета также не пострадал.
   8 июня в Приамурье в аварию попал стратегический бомбардировщик Ту-95, и в этом происшествии уже были человеческие жертвы. Самолет выкатился за пределы взлетно-посадочной полосы во время разгона, в результате чего несколько членов экипажа получили травмы, еще один человек погиб. Сообщалось, что причиной аварии стал пожар в одном из двигателей бомбардировщика.
   Следующая авария произошла 3 июля во время учебно-тренировочного полета в Краснодарском крае. Истребитель МиГ-29 упал в районе аэродрома Кущевская. Пилоту удалось катапультироваться, он остался жив. Сообщалось, что причиной аварии стала техническая неисправность одного из двигателей.
   Трагедией закончился полет штурмовика Су-24М 7 июля. Он потерпел аварию при взлете для выполнения планового учебно-тренировочного полета в районе аэродрома Хурба. Самолетом управляли двое летчиков, и оба они погибли. После этого происшествия были временно приостановлены все полеты бомбардировщиков Су-24М. Причиной крушения, как сообщал источник, могла быть техническая неисправность воздушного судна.
   Тренировочный полет стратегического ракетоносца Ту-95МС 14 июля также закончился трагедией. Самолет, на борту которого находилось девять человек, упал под Хабаровском, семь членов экипажа катапультировались, двое погибли. По предварительным данным Министерства обороны России, авария произошла из-за отказа техники. А вице-премьер Дмитрий Рогозин, равно как и ряд экспертов, предположил, что причиной может быть также некачественное топливо.
   «В настоящее время аварийность в военной авиации продолжает оставаться одной из наиболее острых проблем. В связи с этим необходимо основательно разобраться с причинами аварийности в авиации Вооруженных сил и определить конкретные меры по улучшению сложившейся ситуации», – заявлял 24 июля на заседании коллегии Минобороны России Сергей Шойгу. По словам министра, в результате авиапроисшествий гибнут люди, наносится значительный материальный ущерб государству и, как следствие, снижаются интенсивность боевой подготовки и эффективность деятельности авиационных подразделений.

   Сократили кадры

   Газета ВЗГЛЯД подробно разбиралась в причинах, которые могли повлечь за собой столь большое количество авиапроисшествий. Эксперты по вопросам авиации уверены, что причины кроются не только в некачественном топливе или отсутствии навыков в обращении с новой техникой как следствии плохой работы в части подготовки инженерно-технических и летных кадров, о чем говорили в Министерстве обороны....

   Причиной серии катастроф могут быть массовые сокращения офицеров."

   Venäjän puolustusministeriä, Shoigua, veikattiin "pörssissä" Venäjän tulevaksi presidentiksi. Tämän skandaalikavalkadin jälkeen Shoigun mahdollisuudet ovat maan tasalla.

   Näkijä ja ymmärtäjä   Poista
  2. Olisiko mitään jos lopettaisitte tuon snobbailun venäjänkielisillä teksteillä? aika harva niitä tämänkään blogin seuraajista osaa lukea. Tulee vain vaikutelma että pädette tämän yhden kielen kielitaidollanne, mikä ei oikein ole teille kunniaksi.

   Tapani

   Poista
 17. Minäkin ihmettelin noita avoimen vihamielisiä mielipiteitä Helsingin Sanomissa. Oltiin iloisia siitä, että Venäjällä tapahtuu onnettomuuksia. En ihmetellyt sitä, miksi HS julkaisee niitä, sehän kuuluu lehden lapselliseen linjaan. Mieleen tuli juhlat arabimaissa, kun WTC-tornit kaatuivat. Venäläisiltä pyydän anteeksi, että Suomessa on tuollaista tahdittomuutta, jopa korkealla tasolla.

  HS:n linja on hyvin yksipuolinen, maailmassa olisi paljon mielenkiintoista, mutta siitä ei meille kerrota. Kun jokin aika sitten HS:ssa oli päivittäin useita Venäjän-vastaisia juttuja, niin nyt hyökätään joka päivä natseja vastaan tarkoituksena leimata kaikki kriittiset natseiksi. Meitä käännytetään voimalla - ja kenen rahoilla?

  Muutama vuosi sitten luin venäläisestä lehdestä artikkelin, jossa kerrottiin Venäjän lento-onnettomuuksista. Niitähän on ollut jo pitkän aikaa. Yksi, ehkä tärkein syy on lehden mukaan se, että uudet varaosat varastetaan ja myydään muihin tarkoituksiin. Lentokoneisiin joudutaan niin ollen käyttämään vanhoja varaosia, eivätkä ne kestä. Artikkeli jäi mieleen siksi, että siitä lähtien olen välttänyt venäläisiä lentoyhtiöitä. Tosin vältän monia muitakin.

  VastaaPoista
 18. Ongelman ydin on osoitettavissa varsin konkreettisesti. Sodasta palannut sukupolvi synnytti itseään noin 1.5 kertaa suuremman sukupolven. Mutta tämä sodan jälkeen syntynyt ketalelauma menetti todellisuudentajunsa jota ryyditti paitsi ahneus myös ideologia että meitä on täällä aivan liikaa. Niinpä tuloksena olikin ikäluokat jotka olivat pienemmät sitten 1800-luvun. He siis synnyttivät itseään 35% pienemmän sukupolven. Ja tässä liemessä nyt ollaan. Vahingon suuruuden maksimoidakseen tollot lähtivät vielä numeroilla leikkimisen tielle eli kuvittelivat että 300 000 ihmisen syntyvyysvaje katetaan tuomalla 300 000 ihmistä jostain Vinku-Intiasta ikäänkuin tällä ei olisi kulttuuria ja yhteiskunnan vakautta horjuttavia elementtejä mukanaan.

  Tuon sukupolven ikoni on Erkki Tuomioja - koulutettu mutta ns. liikaviisas.

  VastaaPoista
 19. Nyt tässä viimeisessä kirjoituksessa haukutaan taas kaikki suuret ikäluokat ketalelaumaksi. Emme me kaikki hurahtaneet kommunismiin, emmekä riekkuneet toreilla ja turuilla sotaveteraaneja ja porvareita pilkkaamassa. Iso osa lähti Ruotsiin töihin, kun kotimaalla ei ollut mitään tarjottavana ja toinen iso osa teki töitä pienipalkkaisissa töissä haaveinaan vain perhe ja oma asunto. Nyt meitä kaikkia syytetään ahneiksi paskiaisiksi, kun nämä saman ajan kellokkaat ja suomensyöjät Halonen, Tuomioja ym. nauttivat edelleen määrätyn porukan ja siihen liittyneen nuorison arvostusta jopa niin, ettei esim. kohuttua Tiitisen lista uskalleta vieläkään avata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Näinhän se. Ei suuret ikäluokat syyllistyneet mihinkään veteraanisukupolven "vähättelyyn". Hyvin pieni porukka lopulta lähti stalinistien matkasaarnan levittäjiksi. Mutta kirjoittajan pointti lienee ollut se että suhteellisen pieni "tiedostavien" joukko näkyvillä paikoilla pystyy muuttamaan kulttuurista suuntaa. Suomi oli tietysti myös perässä kulkijana tässä "vallankumouksessa" ja totta on että talouselämä ja koko kansa himoitsi vihdoinkin rauhan saavuttua mammonaa jolloin tie kaikenlaiselle "uudelle kivalle" oli luonnollisesti auki. Kulttuurimarxilaisuuden sijasta enemmän painoa kannattasikin laittaa tälle konsumerismin nopealle nousulle sekä viihdeteollisuudelle.

   Poista
 20. Kiitos, Vihavainen.

  Viime aikojen tapahtumat ovat synnyttäneet paljon ajattelemisen aihetta. Viisaasti tehty, kun kirjoititte useamman pohdinnan.

  "Sekä fasisteille että kommunisteille näytettiin ennen pitkää enemmistön toimesta kaapin paikka..."

  Silloin täällä olikin voimakas presidentti, eivätkä kaikki poliitikot sellaisia populisteja kuin tänään. Pahat fasistit ovat kohta kaapissa. Pitäisi vielä saada joku pistämään hyvät anti-fasistit kuriin ennen kuin tulee sellainen taistelu rauhasta, ettei jää kiveä kiven päälle.

  Niinistö näyttää sentään havaitsevan ongelman, vaikka lausunto ponneton onkin: "Kaipaamme kiihkotonta ja asiassa pysyvää keskustelua niistä vaikeuksista, joita kohtaavat sekä maahanmuuttajat että vastaanottajat."

  Maahanmuutto aiheuttaa siis vaikeuksia. Kuka haluaa vaikeuksia?

  Vaikeuksia varten on sossun luukku, tietävät sosiaaliliberaalit ja anarkistit.

  VastaaPoista
 21. Tosin se on syytä todeta, kuten kulttuurilehti Kaltion kirjoituksessa tuotiin esille että natsihallinnon eräs ensimmäisiä suuria linjanvetoja oli antaa vauhtia Saksan muuttamiseksi luomulandiaksi ja taata maailman radikaalein ja "edistyksellisin" eläintensuojelu.

  Voisiko Helsingin Sanomien tutkiva journalismi lähteä selvittämään muutenkin vihreän liikkeen aatehistoriallista taustaa juuri Natsi-Saksan ja yleensäkin Euroopan kansallisromantiikan lähtökohdista?

  VastaaPoista
 22. "Silti yksityisesti, ja ehkä jopa julkisesti, Hitler myönsi, että kansallissosialismi perustui Marxiin. Oppikappaleen perusta ei ole oppikappale kuten rakennuksen perustus ei ole sama kuin rakennus, ja todellakin - monin tavoin kansallissosialismi perustui marxismiin. Sillä marxismi oli teoria historiasta, eikä kuten liberalismi tai sosiaalidemokratia, pelkkä asialista lainsäädäntöehdotuksia. Se oli teoria ihmisestä ja ihmiskunnasta, ei vain Saksan. Se oli myös historiaa, huumaava visio, joka väitti ymmärtävänsä koko menneisyyden ja tulevaisuuden ihmiskunnalle. Hitlerin löytö oli että sosialismi voisi olla sekä kansallista sekä kansainvälistä. Voisi olla myös kansallinen sosialismi. "

  http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/?id=63

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.