lauantai 24. lokakuuta 2015

Liika on aina liikaaRajat ylittyvät

Helsingissä on jo noin kolmekymmentä aluetta, joissa maahanmuuttajien määrä ylittää kaksikymmentä prosenttia. Kehitys on ollut kansainvälisestikin katsoen erittäin nopeaa.
Toisin kuin aikaansa seuraava lukija voisi kuvitella, tämä ei ole pelkästään ilahduttavaa. Ainakin kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara oli Helsingin Sanomien lokakuussa julkaistun jutun mukaan hyvin huolestunut muutosvauhdista: kykenisikö suomalainen yhteiskunta sopeutumaan siihen.
Todettakoon, että asiaa koskeva Helsingin Sanomien juttu julkaistiin lokakuussa 2014 eikä nyt, jolloin maahanmuuttajien määrä on kasvamassa noista ajoista ehkäpä kymmenkertaiseksi.
Me Suomessa olemme tottuneet siihen, ettei ero ”hyvien” ja ”huonojen” asuinalueiden välillä ole jyrkkä. Mikäli joku haluaa maksaa Eiran merinäköalasta ja hänellä on siihen varaa, asia on voitu kuitata olankohautuksella. Toisaalta arvostetut henkilöt ovat myös aivan hyvin voineet asua vantaalaisessa lähiössä siitä mitenkään erityisesti leimautumatta ja vaaraan joutumatta. Sieltä on myös löytynyt lapsille aivan laadukas koulu.
 Itse asiassa Helsingin parhaisiin uusiin lähiöihin oli takavuosina tapana usein rakennuttaa joitakin kaupungin vuokrataloja, joissa esimerkiksi maahanmuuttajat saivat ihailla noita kalliita merinäköaloja käytännössä ilmaiseksi. Siis osallistumatta itse kustannuksiin. Mogadishu avenuen käsitteen tuntevat varmaan kaikki. Se sijaitsee aivan kaalliiden huipputalojen vieressä.
Tätä seikoittamisen strategiaa pidettiin meillä ylpeydenaiheena. Kaikkien alueiden tuli olla tasa-arvoisia ja nauttia esimerkiksi yhtä tasokkaasta ilmaisesta koulutuksesta. Välimatka amerikkalaisiin kaupunkeihin oli huimaava.
Mutta kuten asiantuntijat kertovat: rusinat on jo poimittu pullasta. Maahanmuuttajaväestön kasvaessa kasvavat myös ongelmat. Alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti kertoo uudessa Kanava-lehdessä sitä, miten ongelmat näkyvät koulutuksessa. Sekä ensimmäisen että toisen polven maahanmuuttajien oppimistulokset peruskoulussa ovat heikkoja. Tulos pätee myös, kun sosioekonomiset erot on vakioitu ja sitä paitsi toisen polven muuttajataustaisilla ovat tulokset vielä huonompia kuin ensimmäisessä sukupolvessa.
Kuten kirjoittaja toteaa, tämä voi johtaa siihen, että syntyy suuri syrjäytyneiden luokka, johon kuuluu erityisen paljon maahanmuuttajien lapsia. He voivat muodostaa myös radikalisoitumiselle alttiin ryhmän. Samalla täytyy muistaa, ettei tilanne kaikilla maahanmuuttajaryhmillä ole samanlainen, osa menestyy yhtä hyvin kuin kantaväestö tai paremmin, mutta joidenkin ryhmien tulokset ovat siis heikkoja eivätkä osoita oireita paranemisesta. Tämä merkitsee huonoa ennustetta työuralla.
Vaikka maahanmuutto on tunnetusti rikkaus, on karu totuus se, että tiettyjen ryhmien osalta se merkitsee poikkeuksellisen suuria ongelmia. Lääkkeeksi niiden ratkaisemiseen tarjotaan tietenkin ”lisätukea ja räätälöityjä toimenpiteitä”. Muuten on nähtävissä, että saamme maksaa seurauksista maailman tappiin asti.
Mutta mikä takaa, että ongelmat ovat rahalla ratkaistavissa tai että ne yleensä ovat jollakin tavoin ratkaistavissa? Vanha ja viisas sanonta kuuluu, että ongelma ei ole suuri, jos sen voi rahalla hoitaa, mutta siitä ei nyt taida olla kysymys.
Ymmärtääkseni millään maalla ei ole tarjottavana esimerkkejä siitä, että voitaisiin välttää ne ongelmat, jotka syntyvät, kun riittävä määrä tietyistä kaukaisista kulttuureista lähtöisin olevia ihmisiä muuttaa eurooppalaiseen ympäristöön ja alkaa muodostaa omia enklaavejaan.
Me onnistuimme aluksi, tai siltä ainakin näytti. Niin kauan kuin muuttajaryhmien koko oli vain muutamia tuhansia tai alueellisesti muutamia prosentteja, ei heistä ollut ainakaan kovin suuria ongelmia. Sitä paitsi suurimmat muuttajaryhmät olivat meille kulttuurisesti läheisiä virolaisia ja venäläisiä, eikä myöskään itä-aasialaisten sopeutumisvaikeuksista liene kuultu mistään maasta.
Ongelmat ovat muualla ja ne tulevat juuri niistä maista, joista suurin osa maahanmuuttajia nyt tulee ja pyrkii tulemaan.
On ymmärrettävä, että Suomi on nyt täynnä ja maahanmuuton kriittinen raja on ylitetty ainakin tiettyjen alueiden ja tiettyjen ryhmien kohdalla. Noiden ryhmien yhteinen nimittäjä on islam. Se, että kongressihotelleissa ja kurssikeskuksissa ei enää ole vapaita huoneita, ei ole suurin ongelmamme. Olennaista on, että monin paikoin on syntynyt tai syntymässä kriittinen massa, jossa ongelmat alkavat kasvaa ja tuottaa uusia. Kouluttamattomuus tuottaa toisen luokan kansalaisia. Näin syntyy perinnöllinen alaluokka, joka alueellisesti keskittyneenä alkaa irrota ympäristöstään ja suosii rikollisuutta.
Nyt on kiire estää sellaisten ongelmien syntyminen, jotka uhkaavat tulevaisuuttamme tasa-arvoisena sosiaalivaltiona. Alaluokkaiset no go-alueet, jotka elävät omina enklaaveinaan valtakulttuurista irrallaan, eivät kuulu tähän maahan. Jos ne kerran pääsevät syntymään, on niiden integroiminen yhteiskuntaan luultavasti toivoton tehtävä. Saattaa olla, että olemme jo myöhässä, mutta sitäkin suuremmalla syyllä on toimittava kiireesti, etteivät vahingot kasva vielä suuremmiksi.

51 kommenttia:

 1. "tämä voi johtaa siihen"

  Pöysti olisi huoleta voinut muuttaa tuon muotoon "tämä johtaa siihen". Jos määrät ovat riittävän suuria eivät mitkään keinot riitä ratkaisemaan ongelmaa. Pitää muistaa, että ihminen ei ole mikään tyhjä taulu, jota voi kuolutuksella muotoilla millaiseksi tahansa.

  VastaaPoista
 2. Kävin tässä yhtenä päivänä Espoon Ikeassa joka puolenkymmentä vuotta sitten kulmille muuttaessani oli tunnelmaltaan puhtaasti suomalais-ruotsalainen. Nyt sen ovesta vyöryi ulos maahanmuuttajia kalusteita kainalossaan.

  Maahanmuuttajaväestöltään yhdestä maan keskittyneimmästä Espoon Suvelasta ajelen usein pyörällä läpi Kauniaisten. Siellä miltei ainoan maahanmuuttajan näkee istuvan hanuriaan soittamassa paikallisen ostoskeskuksen edessä. Kuitenkin kauniaislaiset esiintyvät julkisuudessa kaikkein maahanmuttajamielisimpinä. Mutta niinpä parempi väki käyttäytyy muuallakin: kunhan eivät tule meidän lapsukaisten kanssa samalle luokalle. Nordean uusi suomalainen konsernijohtaja perustelee nättiä palkkaansa Englaniin eliittikoulujen korkeilla maksuilla jonne hän lähettää lapsensa.

  VastaaPoista
 3. Kaikista merkeistä päätellen Helsingistä on tarkoitus tehdä Pohjolan Detroit.

  Vuonna 2013 Detroit asetettiin vararikkoon. Velkojen määrä oli silloin paisunut 18,5 miljardiin dollariin. Väestön määrä oli pudonnut vuosien 1970 ja 2010 välillä 1,5 miljoonasta 717 000:n. Detroitin väestöstä mustia on 80 % ja valkoisia 12 %. Vuonna 1950 valkoisia oli väestöstä yli 80% ja mustia siinä 10-15% väliltä.

  Vuoden 1967 rotumellakoista johtuen rikas ja hyvinvoiva valkoinen väestö sekä monet yritykset siirtyivät pois Detroitin keskustasta sen lähialueille ja kauemmas mistä seurasi muun muassa verotulojen dramaattinen väheneminen. Tässä yksi syy nykyiseen väestöjakaumaan ja siihen miksi ennen hyvin toimiva kaupunki lähti syöksykierteeseen.

  Detroitin 1. musta pormestari Coleman A. Young houkutteli mustia äänestäjiä muuttamaan kaupunkiin sosiaalietuuksilla, kuten puoli-ilmaisella asumisella. Toisaalta hän pyrki nostamaan kaupungin profiilia kalliilla, mutta kaupunkirakenteesta irralliseksi jääneellä Renaissance Centerin tyyppisellä ststusrakentamisella. Myös "positiivinen syrjintä" eli mustien palkkaaminen pätevämpien valkoisten sijaan poliiseiksi, opettajiksi ja virkamiehiksi rapautti nopeasti Detroitia.

  Seurauksena oli "white flight" ja aivovuoto. Pormestari pysyi vallassa mustien äänestäjien voimin, mutta kaupunki jatkoi syöksykierrettään. Viimeinen naula Detroitin arkkuun olivat "kolme suurta" eli Amerikan autovalmistajat, jotka ympäristön ongelmien ja epäpätevän työvoiman vuoksi alkoivat siirtää tehtaitaan etelävaltioihin.

  Toisaalta, Detroitin cityn rajanaapurit voivat nykyisinkin ihan hyvin, ovathan niihin muuttaneet myös hyvin toimeen tulevat Detroitista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Salon kaupungin ongelmatkin johtuvat kännykkäteollisuuden mukanaan tuomasta heterogeenisesta väestöstä eikä Nokian romahduksesta? Onneksi sentään irakilaiset ja syyrialaiset ehtivät oppia hyödyntämään Nokian "connecting people" tekniikkaa jotta osaavat tänne suunnistaa.

   Poista
  2. Missä kohtaa tossa viitattiin Saloon? Jos maahanmuutto on rikkaus, miksi Ruotsi häätää rikkausiaan Suomeen ja jopa kuskaa Irakilaiset ilmaiseksi Tornioon?

   Poista
 4. keskitetään vaan kaikki helsinkiin ja sitten sahataan helsinki suomesta irti ja uitetaan se vaikka ruottiin !:)

  VastaaPoista
 5. Ja jälleen, kaiken tämän ovat ns. järkinuivat sanoneet ääneen jo kauan sitten, vaan kun eihän heitä ole haluttu (tässäkään) asiassa tietenkään kuunnella... Pahinta kun on aina se, että väärät ihmiset ovat oikeassa. Huonolta näyttää ainakin ceteris paribus. Viimeisimmässä Suomen Kuivalehdessä oli muuten hyvä artikkeli loukkaantumiskulttuurin rantautumisesta tänne armaaseen Suomenmaahankin. Ja tuon imbesillidiskurssin juuret ovat, yllätys yllätys, tottakai Atlantin Paremman Rannan yliopistokampuksilla. Ainakin jutussa esitetyt case-esimerkit sikäläisestä yhä hysteerisemmäksi yltyvästä PK:sta olivat... no tuota noin, Absurdistania alastomimmillaan. Kannattaa lukaista, jos ei pelkää saavansa liian ankaria vatsanväänteitä.

  J.Edgar

  VastaaPoista
 6. Entä jos Venäjä oliskin tulevaisuuden maahanmuuttomaa? Pietariin piilaakso, johon työntekijät koulutetuista Euroopan kansalailsista?

  VastaaPoista
 7. OLISI SYYTÄ LAITTAA JÄITÄ HATTUUN!
  Suomessa on uskomattoman paljon viisaita ihmisiä. Heidän uskomuksissaan saattaa olla kuitenkin yksi heikko kohta. Mikä tekee Suomesta erilaisen valtion jossa muissa valtioissa tapahtuneet asiat eivät olisi mahdollisia. USA, Saksa ja Ruotsi ovat esitelleet omissa maissaan tapahtuneita epäkohtia joita ylenpalttinen kulttuuririkkauksien hamuaminen saattaa aiheuttaa. NIMBY-ihmiset hamuavat ja muut saavat korjata jäljet. Detroitissa kävi miten kävi!

  VastaaPoista
 8. Tämä mamuhurmos on todella mielenkiintoinen ilmiö. Ilman muuta sen juuret ovat syvällä psykologiassa, jossain siellä isäkapinan ja ikiaikaisen lapsuudessa syntyneen häpeän välissä.
  Kaikillahan ei tarvitse olla tuollaista taustaa, koska laumasieluisuus hoitaa loput ja antaa palkintona paremman ihmisen leiman otsaan.

  VastaaPoista
 9. "Rajat ylittyvät"

  Rajat ovat ylittyneet mutta samalla maailma on muuttunut. Kuluvan vuoden elokuun alussa minä ennustin, että hyvin kohta tapahtuu jotain hyvion merkillistä ISIS:n taholta. Ennustus toteutui koska elokuun lopussa turvapaikan hakijoiden virta räjähti käsiin.

  Maailma oli muuttunut niin rajusti ennenkin, viimeksi NY:n Kaksoistornia, Pentagonin päämajaa, USA:n Valkoista Taloa ym. kohteita vastaan suunnatuissa tai suunnitelluissa terrori-iskuissa.

  Kun 9/11 jälkeen Vladimir Putin otti kantaa tapahtumaan TV:n kameroiden edessä, hänen kasvonsa olivat tulipunaiset kiihtymyksestä ja hänen ensimmäiset sanansa olivat: "Maailma on muuttunut". (Vertaa K.Marxin "lentävään lauseeseen": "Filosofien tehtävänä on maailman muuttaminen eikä selittäminen.")

  Jos Irak pyytää Venäjältä virallista apua taisteluun ISIS:ä vastaan niin USA:n koalitio vetäytyy sieltä ja Irakista tulee uusi turvapaikan hakijoiden savotta, johon Eurooppa joutuu muuttamaan näkemystään Irakin alueiden turvallisuudesta.

  Edessä onkin uusi käsite: epävaltiot. Pol Potin uhrien esimerkki on yksi esimerkki. Stalinin Neuvostoliitto oli epävaltio. Varsovan Liitto hajosi juuri sen takia, että sen jäsenet olivat epävaltioita. Afrikassa näitä epävaltioita on vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
 10. Työehtojen ja työn teettämisen ehtojen on muututtava, siten, että mahdollisimman moni tänne tulleista pääsee kiinni omaan rehellisellä työllä saatuun rahaan. Laitostamis- ja paijaamisvaiheen on oltava lyhyt. Samaan yhteyteen on liitettävä kielen ja kulttuurin opiskelu.
  Toisille mantereille muuttaneiden sukulaisteni kokemusten perusteella vasta kolmas polvi alkaa todella pärjäillä. Vieraassa kulttuurissa selviämistä helpottaa se, että lähtee madollisimman pian erilleen maanmiehistään ja etsiytyy omille poluilleen.
  Työelämän tähänastinen sopimusjärjestelmä on tullut tiensä päähän. Jos se ei muutu, niin edellä pelätyt ongelmat ovat vastassamme.
  Pekka Tammi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin siihenkin ,että maahanmuuttaja lähtee omille teilleen littyy vaikeita juttuja. Meneillään olevassa muuttoaallossa on saapunut paljon nuoria miehiä, mutta vähän nuoria naisia. Nuorten miesten kotoutumista Suomeen auttaisi avioliiton solmiminen suomalaisnaisen kanssa. Mitä suomipoika sanoisi siihen. Jäisikö suomipoikia entistä enemmän yksinäisiksi.

   Poista
 11. Lähi-itä ja Afrikka eivät pysty elättämään jatkuvasti kasvavaa väestöä. Sodat ja luonnon tuho ovat syy ja seuraus, ihmiset lähtevät etsimään toimeentuloa, ja Eurooppa on unelmien maa, joka tarjoaa kaiken valmiina. Mutta kuinka pitkään pystymme järjestämään muuttajille toimeentulon, jos he eivät itse pysty hallitsemaan elämäänsä. Olisi viimeinen hetki tehdä ratkaisuja tulevaisuutta varten. Olisi parempi yrittää pelastaa edes Suomi, kun maailma kulkee kohti tuhoa.

  HS:n mukaan Suomen koulujärjestelmä on huonontunut lyhyessä ajassa, mikä ei liene kenellekään yllätys. Mitä muuta voi odottaa, kun ihmiset tulevat täysin erilaisista oloista? Kestää monta sukupolvea ennen kuin he sopeutuvat. Osa sopeutuu, osa ei. Kun he saavat kaiken valmiina, miksi kotoutua, miksi opetella edes suomen kieltä?

  Pitäisikö meidän ryhtyä katselemaan uusia ilmansuuntia, minne muuttaa? Itään ja koilliseen? Kyllä me siellä selviytyisimme, ja voisimme rakentaa alueen kuntoon. Mutta edessä olisi uusi pakolaisaalto, kun Suomi ei tarjoa enää asukkaille turvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lähi-itä ja Afrikka eivät pysty elättämään jatkuvasti kasvavaa väestöä".

   Siispä niiden alueiden väestönkasvu on saatava hallintaan. Kiina onnistui siinä ja onnistui samalla saamaan aikaan ennenkuulumattoman elintason nousun. Myös muut liiallisen väestönkasvun alueet, jopa Intia, ovat onnistuneet tai onnistumassa väestönkasvunsa hallinnassa. Liikaväestö ja väestönkasvu on maailman keskeisin ongelma ja useimpien muiden ongelmien syy. Se on hoidettava siellä, missä se esiintyy. Muuttoliike merkitsee vain ongelman levittämistä ja kasvattamista.

   Afrikan väestön ennustetaan nelinkertaistuvan vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin ihmiseen. Ei tarvita kummoistakaan matemaattista lahjakkuutta sen ymmärtämiseen, että tuota ylituotantoa ei voida sijoittaa tiheästi asuttuun Eurooppaan, jonka väkimäärä on nyt 750 miljoonaa.

   Poista
  2. Suomen koulutusjärjestelmässä viime aikoina tapahtunut heikentyminen ei liene pääasiallisesti aiheutunut maahanmuuttajista,jos Facebookissa asiaa puntaroineiden matematiikan opettajiin on uskominen. Jotkut katsovat osasyylliseksi laskinten liiallisen käytön sekä matematiikan ja eksaktien luonnontieteiden kiinnostavuuden vähenemisen . Yliopistoihin on vaikea saada riittävästi matematiikan ja eksaktien luonnontieteiden opiskelijoita. Jotkut sanovat ilmiön olevan lähes maailman laajuinen . Liekö Postmoderni ilmiö? Kaakkois-Aasia ainakin näyttäisi olevan poikkeus.

   Toki maahanmuutolla on jokin osuus keskimääräisten oppimistulosten heikkenemisessä.

   Poista
 12. Kaikkien niiden Suomen kuntien, joissa jo nyt on vastaanottokeskus, tai piakkoin tulee, koulutoimi tulee pian kärsimään, ja lopulta romahtamaan.

  Ensin siinä vaiheessa (eli jotakuinkin nyt) kun vastaanottokeskuksiin sijoitettujen perheiden lapset lähtevät näinä päivinä kouluun. Esim. Lahdessa ensi viikolla. Jo nyt ruvella olevat koulut ottavat vastaan nämä lapset, jotka ovat poikkeuksetta "erityisoppilaita".
  Jo nyt luokkakoot ovat liian suuria. Jo nyt suomalaisia "erityisoppilaita" on koitettu sopeuttaa ns. normaaliluokkiin koska erityisopetuksen määrärahoja on järjestelmällisesti supistettu. Siihen soppaan heitetään nyt aivan uudet mausteet.

  Lapset, jotka eivät osaa lukea eivätkä kirjoittaa. Eivät ainakaan latinalaisella kirjaimistolla. Jos edes jotenkuten, niin arabialaisella kirjaimistolla.

  Eivät osaa suomea.

  Eivät käytöstapojamme, käsitteitämme, ehkä edes koulun vessan käyttöä.
  Eivät ehkä suostu syömään kouluruokaa, jos se ei ole "halal". Jos syövätkin, vanhemmat saattavat hyökätä koulua vastaan koska koulu on syöttänyt ruokaa, joka on "haram". Tästä(kin) on kyllin esimerkkejä. Jopa Suomesta, mutta varsinkin Ruotsista.

  Tarkoittaa sitä, että opettajien kaikki huomio menee uusien "erityisoppilaiden" kotouttamiseen/sopeuttamiseen/huomioonottamiseen. Tilanteesta ehkä voitaisiin päästä pienemmällä katastrofilla, jos meillä olisi entisenlainen kouluavustajien määrä. Vaan kun ei ole. Sekin resurssi on jotakuinkin karsittu, turhana kulueränä.

  Mitä sitten tapahtuu? Uudet "erityisoppilaat" eivät saa tarpeeksi kotouttamisresursseja.
  Syntysuomalaisten oppilaiden oppiminen kärsii, erityisesti jo valmiiksi oppimisongelmaisten. Edes ns. normaalioppilaat eivät saa enää tarpeeksi huomiota opettajilta.

  Ja se, mikä eniten minua hirvittää, on että syntysuomalaiset oppilaat kokevat tilanteen epäreiluksi. Jokainen, jolla on omia lapsia, tai joka on perehtynyt lapsipsykologiaan, tietää mitä tapahtuu kun lapsi kokee itsensä syrjäytetyksi tai epäreilusti kohdelluksi. Pahimillaan luodaan elinikäisiä traumoja. Miettikää mitä siitä seuraa.

  Luulevatko "valtaapitävät", "päätöksentekijät", SPR tai hyväätarkoittavat pullanleipojat ja sukankutojat että Homma Hoituu! Koska he hyväntahdonhuuruissaan niin uskovat?

  Homma ei hoidu.

  Jo viimeistään vuoden päästä aukeavat silmät kautta Suomen. Myös niissä "Welcome to Finland"-perheissä, joiden vanhemmat eivät vielä nyt tajua minkälaisen karhunpalveluksen he tekevät lapsilleen, ja näiden tuleville lapsille.

  Yht'äkkiä tulee tarve saada lapsi pois siitä "mamukoulusta".

  Ja tämä on vain alkua. Sitten tulevat perheenyhdistämiset. Ja pian se toinen sukupolvi, joka sopeutuu vielä vanhempiaankin huonommin Suomeen/Pohjoismaiseen yhteiskuntaan ja kouluun. Jos esimerkkejä haluatte, katsokaa Ruotsia.

  Kymmenen vuoden päästä Suomen loistavat PISA-tulokset ovat vain haalea muisto menneisyydestä.

  Joka ei enää koskaan palaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa, ettet tiedä koulumaailmasta paljon mitään.
   Kyllä me siellä homma hoidetaan, hyin sujuu.
   Kokemuksesta sanon. 32 vuotta takana sitä työtä.

   Poista
  2. Itsellä parinkymmenen vuoden kokemus myös. Edellisen kommentoijan johtopäätökset vastaavat aika hyvin kyllä todellisuuden kanssa. Kirjoittajan mainitsemia ilmiöitä tapahtuu jo kouluissa, onneksi toistaiseksi enemmän sellaisina hiljaisina signaaleina.

   Ruotsin koululaitos, kuten tiedämme, on rappion tilassa. En oikein usko että me hoidamme homman yhtään paremmin, kun se kriittinen massa ylittyy. Voi nimittäin olla ettei se ole mahdollista.

   Poista
  3. Aika erikoista, että kahdella kokeneella opettajalla on noin erilaiset mielipiteet. Voisiko johtua siitä, että ensimmäisellä vastaajalla on ollut selvästi vähemmän maahanmuuttajataustaisia oppilaita kuin toisella vastaajalla. Nyt alkavat selvästi lisääntyä maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrät, jos perheiden yhdistämispolitiikka toimii ja maahanmuuttajilla on lapsia entisessä kotimaassaan paljon.

   Poista
 13. Kumma juttu. Jokainen tuntemani ihminen ajattelee niin kuin professori Vihavainen yllä. Kukaan heistä ei kannata nykyisen kaltaista holtitonta maahanmuuttoa jonka seurauksena kaikki he näkevät talouden ja yhteiskunnan sekasorron.
  Ja omasta mielestäni ylikansoitettu Eurooppa ei tarvi yhtään lisäihmistä ja on Kiinan kanssa malliesimerkki muulle maailmalle väestönkasvun hillinnästä ja kestävästä kehityksestä.
  Tällaisia näkemyksiä ei näe mediasta. Mistä on peräisin tämä demokratian, sananvapauden ja oikeuslaitoksen polkeminen maan rakoon? No, syylliset kaivetaan esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu on sekin, että minun tuttava-, perhe-, sukulais- ym. piireissä taasen ei ole kuin ihan muutama yksittäinen ihminen, joka haluaisi sulkea rajat tai muuta sellaista.
   Ja ihan tavallista töissäkäyvää väkeä ollaan, ja Pohjanmaalta kaiken lisäksi, körttiläisiä.

   Poista
  2. Ja meillä kaikki kiinni ja äijät pois!!!!!!!!!!!!!!

   Poista
 14. Ruotsin mallin mukaisesti, kun ongelmista ei puhuta niin niitä ei ole. Eli suut suppuun :-)

  VastaaPoista
 15. Tulokkaiden sukupuolijakauma on vakava ongelma. Tasapuolisuus on saatava aikaan vaikka sitten kaakkois-Aasiasta, Ukrainasta tms. naisia houkuttelemalla

  VastaaPoista
 16. Mulla on ollut pitkään sellainen periaate pääkaupunkilais-kuplalaisten kanssa, että elleivät he asu samassa talossa maahanmuuttajien kanssa tai työskentele alalla missä maahanmuuttajia on paljon, en mielelläni koko asiasta ala edes keskustella.

  Oikeastaan vain mamulähiöiden asukkaat ovat maahanmuuttoasioissa asiantuntijoita. Tätä pitäisi enemmän korostaa.

  Ei kannata kysellä matinkyläläisessä eliittirivarissa asuvalta valtionvarainministeriltä tai skattalaisessa jugend-arvotalossa asuvalta kaupunginjohtajalta asioista joista he eivät arjen tasolla tiedä mitään.

  Kun turvapaikanhakijoillle aletaan antaa jonon ohi kaupungin vuokrakämppiä ennestään jo esim. työttömyyden ja heikon palkan raskauttamien suomalaisten keskelle taloihin, joissa jo ennestään asuu maahanmuuttajia puolet, pelkään katastrofia ja todellisten ääriliikkeiden kannatuksen radikaalia nousua. Tuntuu kuin siihen jo valmistauduttaisiin. Infosota monia ihan tavallisia suomalaisia ja heidän ihan tavallisia kysymyksiään vastaan on rajua.

  Ymmärrän kyllä, vaikka en kannata, äärimmäisimpiäkin ääniä. Rasismiksi tuomittu reaktio on usein hätähuuto oman tulevaisuuden puolesta. Asettukaapa hetkeksi sellaisen ihmisen asemaan joka kuulee päivittäin rikkaalta kaukana mamuista asuvalta eliitin mielipidekoneelta
  ( ja niitähän riittää), mitä hänen tulisi ajatella seinä- ja pyykkitupanaapureistaan ja hänelle luvataan että Bagdadista tulee vielä tuhansittain lisää nuoria miehiä kutistuvaa ja katoavaa sosiaaliturvaa ja kallistuvia asuntoja hänen kanssaan jakamaan.
  Siihen ahtaaseen paikkaan ei tarvita kyllä enää yhtään Tervon ja kumppaneiden kansalaismielipiteen oikeaoppisen muodostuksen oppituntia.
  Kuuntelemista ehkä kyllä. Mutta asiastahan vallitsee "nollatoleranssi" : me ei kuunnella.

  Tuo Ukrainan naisten Suomeen kotoutus on ihan hyvä ehdotus. Haluaisin kuulla naistemme reaktiot, jos 100 000 naisellista pitkäsäärtä Donin laaksoista saadaan Suomeen vääristynyttä sukupuolijakaumaa korjaamaan.

  jk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisella terveydenhuollolla ne ei oo kauan ksuniit pitkäsääriset

   Poista
 17. Kulttuuri sitä ja kotoutus tätä.

  Eikö jumalauta koko länsimaailmassa kukaan enää uskalla puhua asioista niiden oikeilla nimillä? Arabien ja afrikkalaistan kansainvaellusten aiheuttamat ongelmat ovat nimenomaan rodullisia. Kulttuuri kun luonnollisestikin heijastelee perinnöllisiä taipumuksia.

  Kyseessä ovat valkoisia heikkoälyisemmät rodut, jotka vieläpä ovat erittäin paljon taipuvaisempia väkivaltaan ja geeniperimä ei valitettavasti kovinkaan nopeasti muutu.

  Pankkimies Thilo Sarrazinhan aiheutti joitakin vuosia sitten Saksassa kauhean älämölön kun sanoi ettei turkkilaisia tulisi päästää Saksaan, koska he ovat heikkoälyisempiä. Ja älämölöähän ei luonnollisestikaan nostettu siksi että kyseessä olisi ollut paikkansapitämätön väite, vaan siksi että mies puhui täyttä totta.

  VastaaPoista
 18. Voit varmaankin todistaa mielipiteesi oikeiksi, tekstistäsi suorastaan huokuu viileä älyllisyys.
  Mutta antaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todistustaakka luonnollisestikin on sillä, joka väittää että Suuri Kosminen Tasapaino/antirasistinen jumala/mikä-lie on pitänyt huolen siitä että juuri älykkyys on pysynyt viimeiset kymmenet tuhannet vuodet samana, kun samaan aikaan mikään muukaan ominaisuus ei ole pysynyt keskipituudesta, ihonvärin, ruumiinrakenteen ja laktoositoleranssin kautta temperamenttiin.

   Toki nyt tiedetään että esim. valkoisten amerikkalaisten ja afro-sellaisten välillä on noin yhden keskihajonnan ero keskiälykkyydessä ja arabeilla (mukaanlukien Persianlahden öljyrikkaat maat) keskiäo keikkuu jossain 85-90 paikkeilla.

   Poista
  2. Tulevaisuutta koskevat mielipiteet ja ennusteet voi todeta oikeiksi tai vääriksi vasta vuosien kuluttua. Se mitä tarvitsemme tällä hetkellä on viileä älyllisyys eikä sumea sentimentaalisuus.

   Poista
 19. Totta kai pakolaisia tulee niin pitkään kuin heille on järjestetty hyvä vastaanotto, lämmin ja siisti asunto, täyshoito, koulutus, terveydenhoito jne. Kyllä se aina slummiolot voittaa. Kansainvaellukset ovat alkaneet. Eurooppaan vaeltaa miljoonia, kymmeniä miljoonia...

  VastaaPoista
 20. jk, paljossa komppaan sinua.

  Mutta muuten: jospa jätettäisiin tuo älyn mittaus tulevien tiedemiessukupolvien huoleksi. Sitä odotellessa herra Juoni voisi ehkä ottaa itselleen aikaa esim. Jared Diamondin kirjoitusten lähempään tutkailuun. Sieltä kun löytyypi sellainenkin juonne jossa todetaan Uusi- Guinean alkuasukkaat älyn suhteen ihmiskunnan kärkikastiin kuuluviksi, ehkä jopa huipuiksi!?
  Voisi jopa olla niin että meidän eurooppalainen ajatuskapasiteettimme ei riitä asian arvioimiseen (emme bonjaa) vaan asia on jätättävä mainittujen ihmissyöjien jälkeläisten päätettäväksi? hh

  VastaaPoista
 21. jospa jätettäisiin tuo älyn mittaus tulevien tiedemiessukupolvien huoleksi.

  Miksi ihmeessä? Ja kuten todettua ei asiassa missään nollatilanteessa olla, vaan nyt jo miljoonilla yksilöillä on todettu systemaattiset populaatioiden väliset erot.


  Sitä odotellessa herra Juoni voisi ehkä ottaa itselleen aikaa esim. Jared Diamondin kirjoitusten lähempään tutkailuun. Sieltä kun löytyypi sellainenkin juonne jossa todetaan Uusi- Guinean alkuasukkaat älyn suhteen ihmiskunnan kärkikastiin kuuluviksi, ehkä jopa huipuiksi!

  Heh ja hah.

  Diamond juutalaisille tyypilliseen tapaan ensin todistelee kiivaasti miten ihmisrodut ovat mielikuvituksen tuotetta, eikä voida sanoa että älykkyyseroja olisi...ja seuraavaksi onkin jo "todistelemassa" miten uusi-guinealaisilla on aivan mielettömät älynlahjat. Vaikkei heitä siis ole oikeasti olemassakaan. Erikoista.

  Jostain syystä uusi-guinelaisten älylliset saavutukset antavat vielä odottaa itseään. Esim. järjestäytyneessä yhteiskunnassa eläminen tuntuu tuottavan melkoisia vaikeuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diamond on täysi amatööri ja reikäistä argumentaatiota suoltava dilentantti, mutta Juonen argumentaatio ei ole sen parempaa; juttu romahtaa täysin tuohon "juutalaisille tyypilliseen tapaan" aivopieruun. Tyyppi, joka päästää kynästään tuollaista on lähtlkohtaisesti ei-vakavastiotettava.
   Sitä paitsi Diamond ei kiellä rotujen olemassaoloa, vaan selväsanaisesti asettuu realismin puolelle. Juutalaisista taas löytyy myös monia aivan toista mieltä olevia, mm. Bell Curven Hernstein. Taitaapa myös Pinker olla samoilla linjoilla, vaikka ei mielipidettään avoimesti sano. Rivien välistä välittyy kuitenkin toinen viesti. Kaksi juutalaista, kolme mielipidettä, kuten sanotaan. Tämä on juutalaisille tyypillistä. Sitä kutsutaan myös älyllisyydeksi.
   nämä Kevin McDonaldien spekulaatiohin löyhästi perustuvat salaliittoteoretisoinnit, kohteliaasti sanoen, eivät edusta kovin korkeatasoisesta älyllisestä arvostelukyvystä. Näitä suoltavat vievät uskottavuuden helposti koko ryhmältä, media kun tunnetusti leimaa inhokkiryhmänsä aina alkeellisimman edustajansa mukaan.
   --kh

   Poista
  2. Juonen argumentaatio ei ole sen parempaa; juttu romahtaa täysin tuohon "juutalaisille tyypilliseen tapaan" aivopieruun. Tyyppi, joka päästää kynästään tuollaista on lähtlkohtaisesti ei-vakavastiotettava.

   Onneksi en ole enää vuosikausiin ollut kiinnostunut omasta vakavastiotettavuudestani, vaan vain ja ainostaan totuudesta.


   nämä Kevin McDonaldien spekulaatiohin löyhästi perustuvat salaliittoteoretisoinnit, kohteliaasti sanoen, eivät edusta kovin korkeatasoisesta älyllisestä arvostelukyvystä.

   Salaliittoihin pätee wanha kunnon ankka-testi:

   Jos se vaakkuu kuin ankka ja vaappuu kuin ankka, niin silloin kyseessä on ankka, vaikka kuinka suureen ääneen yritettäsiin muuta valehdella.

   Kuka tahansa älyllisesti rehellinen voi todeta että kutakuinkin kaikki härskeimmät akateemisessa maailmassa liikkuvat valheet kommunismista alkaen ovat juutalaisten alullepanemia ja innokkasti levittämiä, eikä siinä sinänsä ole mitään salaista.

   Poista
  3. Sarastuslehdessä oli jokin aika sitten myös juutalaiskysymystä sivuava sangen hyvä artikkeli:

   http://sarastuslehti.com/2015/09/29/perussuomalaisuuden-ongelma-ja-sen-mahdollinen-ratkaisu/

   Poista
  4. Tiedoksi vain kaikille teille äärioikeiston tyypeille, jotka olette kopioineet juutalais- tai Israel-vihan historiasta, että pelaatte suoraan äärivasemmiston ja vihervassareiden pussiin.

   Kätelkää nyt siellä sitten yhdessä miekkarissa uusfasistit, magneettimiehet, kommarit ja takkuanarkistit kun olette liikuttavan samaa mieltä ajatuskummituksistanne, "juutalaisista."

   Sillä hetkellä kun maahanmuuttokeskusteluun kytketään "juutalaiskysymys" pitäisi ymmärtää poistua paikalta.
   Mitään toivoa pysäyttää Tornionjoen ylimenoa ei ole jos maahanmuuttokriitiikki on noiden wanna-be-antisemitistien käsissä.
   Arghh!

   Poista
  5. Sillä hetkellä kun maahanmuuttokeskusteluun kytketään "juutalaiskysymys" pitäisi ymmärtää poistua paikalta.


   Miksi ihmeessä? Asiat liittyvät toisiinsa saumattomasti.

   Ruotsiin juutalaiset ovat jopa perustaneet "monikulttuurisuutta" (lue:monirotuisuutta) tukevan säätiön.

   https://www.youtube.com/watch?v=5jl-OJJVAEg

   Poista
  6. Ja iso osa on muuttanut maasta jo pois, vaaralliseksi itselleen kokemistaan kaupungeista, mm. Malmöstä.

   Poista
  7. Olen lukenut nuo sarastuksen artikkelit, ja sanalla sanoen lehti tekisi paremmin, jos jättäisi mokoman roskan julkaisematta. Poimitaan esimerkkejä juutalaisista intellektuelleista, jotka ovat olleet sitä ja tätä mieltä (valkoisen miehen taakkaa, monikulturismia ja niin edelleen), ja tästä sitten päätellään, että tämä edustaa "juutalaista intressiä" ja että juutalaiset en masse olisivat tätä mieltä. Tämä on epälogiikkaa ja täydellistä tietämättömyyttä. Juutalaisista intellektuelleista löytyy kaikenlaisia mielipiteitä, kuten myös ei-juutalaisesta intelligentsiasta. Juutalaiset nyt vain sattuvat olemaan aika hyvin edustettuna intellektuellien riveissä, kuten ovat myös matemaatikoiden ja fyysikoiden.
   Mutta turha kai tässä on järkeä puhua.
   Kysyä esimerkiksi, miten ihmeessä juutalaiset Euroopan islamisaatiosta ovat hyötyvinään? Kuka hyötyi Rooman tuhosta? Mikä ryhmä sitä ajoi? Vai oliko ehkä niin, ettei kaikilla historiallisilla kehityksillä tarvitse olla mitään rationaalista subjektia takanaan? Tämän ymmärtäminen on salaliittoteoreetikolle mahdotonta. Jatkakaa siis horinoita juutalaisista, ufoista ja atlantiksesta-
   --kh

   Poista
 22. Olisi kiinnostava tietää, minkä suuruisen poikkeaman nuorissa ikäluokissa (20-40 -vuotiaat) etupäässä tämän ikäiset miessukupuoliset etupäässä muhammetilaiset kansanvaeltajat saavat aikaan sukupuolijakaumassa. Kukaan ei tunnu asialla päätään vaivaavan, vaikka asia lienee niin, että jo nyt on voitu saada aikaan vastaava vaikutus kuin Kiinan yhden lapsen politiikalla.

  Mutta tämä on vain yksi ulottuvuus. Selväähän se jokaiselle rehellisesti asioita tarkastelemaan kykenevälle on, että huonosti tässä käy, ellei maahanmuuttoa rajoiteta radikaalisti. Altruistinen tarve pitäisi suunnata ihmisten jeesaamiseen kotomaissaan ja erilaisiin kehitysprojekteihin, sellaisiin, jotka tähtäisivät väestönkasvun pysäyttämiseen ja työpaikkojen luontiin kehitysmaissa (pelkkä rahan heittäminen ei mitään auta). Tämä olisi ennaltaehkäisevää maahamuuttopolitiikkaa. Nythän tilanne on se, että tulevaisuudessa tulijoita on eksponentiaalisesti enemmän kuin nyt. Yhtälö on mahdoton, ja kaikki varat menevät tänne saapuneiden "valittujen" nostamiseen länsimaisiksi kerskalḱuluttajiksi -- ja silti, johtuen suhteellisesta elintasokuilusta, joukko katkeroituu "alaluokkana".

  Noista älykkyyseroista taas on politiikassa mahdotonta alkaa spekuloida, se kun olisi poliittinen itsemurha. Mutta kyllä kaikki tosiaan siihen näyttäisi viittaavan, että niiden potentiaalisten huippuosaajien määrä vaihtelee populaatiosta toiseen. Mutta, vaikka ei vaihtelisikaan, ei nykyisenlainen volyymi ole järjellisesti perusteltavissa, ei edes humanitaariselta kannalta.

  Ihmisten pitäisi ehkä alkaa aktivoitua. Vähän outoa, kun näihin "jotain rajaa"-tapahtumiin kerääntyy vain kourallinen ihmisiä, vaikka totuushan on, että enemmistö kansalaisista on aika nuivia, ei millään lailla rasisteja, mutta konservatiiveja sikäli, että eivät halua vaarantaa saavutettua hyvää utoopisten maailmanpelastusfantasioiden hyväksi. Pieni aktivistien joukko, median tukemana, luo vaikutelmaa "yleisestä mielipiteestä". Tämähän on myös modernien coup d'etatien kaava: järjestetään isolta vaikuttava mielenosoitus, joka antaa vaikutelman "enemmistön" vallasta (mm. Iranissa Shaahi kammettiin valtaan pitkälti tähän tapaan). Ruotissa enemmistö ihmisistä haluaa vähentää maahanmuuttoa, mutta ainoa puolue, joka enemmistön asiaa ajaa on "rasistipuolue" SD. Kummallinen tilanne, jos minulta kysytään.
  -- kh

  VastaaPoista
 23. Mediat, aktivistiryhmät ja erilaiset yksityiset pelottelijat (Ruotsissa maahanmuuttokritiikki on hyvin vaarallista: työpaikka voi mennä, ulosteita tungetaan postiluukusta ja matkalla baarista kotiin anarkistiporukka vetää kuonoon) siis pitävät yllä tietynlaista coup d'etatia demokratian sisällä; vallassa on ideologia, jolta puuttuu aidosti demokraattinen enemmistön tuki.
  Demokratia ei toki ole ihanteellinen, mutta joissain asioissa enemmistön maalaisjärki osuu yleensä oikeaan. Voisin lyödä vetoa, että tämä maahanmuutto kuuluu pitkälti näihin asioihin; enemmistö ihmisistä on todellisuudessa persumpia kuin tohtivat edes myöntää. Aidot kirkasotsaiset mukuttajat ovat vähemmistö, ja akateemisesakin maailmassa heitä on uskottua harvemmassa. Ihmiset, etenkin "älymystössä", haluavat kuitenkin vaikuttaa niin vähän persulta kuin suinkin mahdollista. Tämä pelko pitää vallankaappausta yllä.
  --kh

  VastaaPoista
 24. En pidä persuista enkä pidä SD:stä, mutta kyllä ne tässä tilanteessa ovat se pienin paha. Kehoitan (nimimerkin suojista) ihmisiä antamaan avoimen tukensa omalla nimellään maahanmuuttokriitikoille ja äänestämään persuja ilman mitään illuusioita. Puolueeseen kannattaisi ehkä myös liittyä, jos on vähääkään kiinnostusta politiikkaan. Suomessa voisi olla tilaa myös uudelle maahanmuuttokriittiselle puolueelle.
  --kh

  VastaaPoista
 25. Äänestämään persuja?? Tällä hetkellä persupoppoon politiikka on ihan samanlaista kuin vihreitten vastaava maahanmuuttoon liittyen. Eli vihreät vaiko persut. Mitä välii ns.?

  Persujen takinkäännöt hakevat vertaistaan Suomen poliittisessa historiassa. Kreikka-tuki, "pakolais"-taakan jakoon suostuminen ja tulojen leikkaaminen köyhimmiltä suomlaisilta samaan aikaan, kun ovista ja ikkunoista tunkee rajan ylitse nuoria liimalettisiä arabian elviksiä "pakolaisina". Ja Soini vaikenee ja nostaa ministerin palkkaa mustan auton takapenkillä.

  Kompromissien teko ei ole sama asia kuin kaikkien lupausten ja periaatteiden unohtaminen ja myyminen hallituspaikasta.

  Ja minusta on todella väärin, että kun Ruotsi "avaa sydämensä" niin Suomi joutuu avaamaan lompakkonsa.

  En tule enää koskaan laittamaan persuille punaista viivaa. Kuivukoon käteni mieluummin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haglund, Arhinmäki ja koko meidän vihreä iloinen pikkuväki kiittääkin sinua kovasti! Welcome to the Finland, all ! Here we have a reilu meininki. It is called laaja subjektiivinen sosiaaliturva.

   jk

   Poista
  2. Voi jeesus!!!
   Mamut pois! Ja vanhukset hoitoon!
   Vi...tu nää tiristit...

   Poista
  3. Persuthan toimivat samalla logiikalla kuin vihreät ovat aina toimineet: hallitus ei aja sen politiikkaa, mutta järkeillään, että on silti parempi pysyä hallituksessa, koska oppositiossa ei ole sen enempää kumppaneita.
   Ihan johdonmukaista takitointia, kaikella todennäköisyydellä. Huonoa strategista älyä osoittaa toiminnan yksisilmäinen kritisointi. Toki persut voisivat ajaa asiaansa voimakaammin, mutta lopputulokseen tällä tuskin olisi vaikutusta. Hallituksesta tiputtautuminen olisi aika hassua populistista epälogiikkaa. Persuilla ei ole mahdollisuutta ajaa haluamaansa mamupolitiikkaa, ei hallituksessa eikä oppositiossa, jossa ovat vihreät ja vasemmisto. Asia lienee silti niin, että jos vaikka vihreät olisivat hallituksessa persujen sijaan, lopputulos olisi huonompi.
   Persuista en pidä, mutta kyllä ne tässä tilanteessa lienevät pienin paha. Parempi tietysti olisi, jos saataisiin aikaan uusi puolue. Passivismi on yhtä kaikki typerin vaihtoehto.

   Poista

Kirjoita nimellä.