tiistai 8. syyskuuta 2015

Aikamme suurin mielettömyysAikamme suurin mielettömyys

Muuan kunnioitettu ajattelija lausui joskus viime vuosisadalla, että aikakauden suurin mielettömyys oli antikommunismi.
Tämä mielipide ei ollut mikään eksentrisen esseistin paradoksi, jolle saatettiin naurahtaa ja sitten unohtaa. Kyseessä oli selvästi vakaumus, joka juontui intellektuellin velvollisuudesta asettua vastustamaan liian ilmeisiä totuuksia, jotta niistä ei pääsisi tulemaan tylsää ortodoksiaa. Sellainenhan halvaannuttaa ajattelun ja toiminnan.
Itse asiassa oli tietenkin selvää, että aikakauden suurin mielettömyys oli kommunismi itse, tuo valtavaa sortokoneistoa käyttävä kommunistinen ideologia, joka yritti mahdotonta, väitti mustaa valkoiseksi ja vainosi maanisesti niitä, jotka yrittivät ajatella itsenäisesti ja ilmaista itseään vapaasti. Kommunismi oli valheelle rakentunut ja väkivaltaan uskova anti-intellektuaalinen järjestelmä, jonka suurimmat viholliset olivat vapaus ja totuus. Tämän saattoi jokainen omin silmin nähdä, vaikka monet eivät halunneet sitä tunnustaa. Miksi siis juuri kommunismin vastustaminen olisi ollut mieletöntä eikä sen sijaan itse kommunismi?
Paitsi että intellektuellit ovat aina pitäneet velvollisuutenaan taistelemista vallanpitäjiä ja tervettä järkeä vastaan, oli asialla aivan ilmeisesti myös tärkeä emotionaalinen puolensa. Yksioikoinen antikommunismi lietsoi vastakkainasettelua, leimasi kommunistisen hallinnon piirissä elävät ihmiset vihollisiksi ja korostamalla vastustajan epäkohtia ja valheellisuutta peitti näkyvistä oman puolen puutteet ja ongelmat.
Itse asiassa kommunistinen järjestelmä ei ollut lähtökohtaisesti paha. Se todella pyrki parhaansa mukaan rakentamaan parempaa yhteiskuntaa, se kannatti rauhanomaista kilpailua ainakin propagandassaan ja sen piirissä asuvat ihmiset olivat useassa tapauksessa aivan verrattoman sympaattisia ja hyviä ihmisiä. Eikö siis ollutkin suurta vääryyttä julistaa heidän poliittinen järjestelmänsä kelvottomaksi ja taistella sitä vastaan? Haluttiinpa tai ei, tämän vastakkainasettelun varjo leimasi suuren osan hyviä ihmisiä huonoiksi ja pönkitti valheellisesti käsitystä oman maan suuresta etevämmyydestä.
Sivumennen sanoen, itseään kunnioittava intellektuelli varoo aina tarkoin leimautumasta jonkin asian johdonmukaiseksi vastustajaksi. Hän on kaikkien ”anti-” asenteiden vihollinen ja suuri hyvien asioiden puolustaja. Tämä on looginen seuraus siitä, että hänen täytyy olla ”non-judgemental”, olla ryhtymättä mitään vierasta tuomitsemaan. Itseään kunnioittava intellektuelli vastustaa johdonmukaisesti vain omaa maataan ja sen vallanpitäjiä ja yhteiskuntajärjestelmää. Nationalismia ei tarvitse erikseen mainita, sitä ei ainoastaan vastusteta, vaan vihataan.
Kommunismi tuli ja meni, mutta nämä perusasenteet ovat säilyneet ja taitavat säilyäkin. Unkarilais-amerikkalainen sosiologi Paul Hollander on kirjoittanut useitakin kirjoja poliittisista pyhiinvaeltajista, jotka aina onnistuvat löytämään jonkin ylivertaisen onnen maan oman maansa ulkopuolelta. Tätä sitten ihastellaan ja palvotaan ja kumarretaan sen kurjimmillekin aikaansaannoksille, joiden kuvitellaan olevan jollakin tavalla ylivertaisia oman maan vajavaisiin saavutuksiin verrattuna. Stalinin Neuvostoliitto, Maon Kiina, Castron Kuuba ja takapajuisten maiden ”jalot villit” ovat vuorollaan olleet palvonnan kohteina. Koko asetelman olennainen ydin on siinä, että vertailuja on käytetty oman maan ja yhteiskunnan ruoskimiseen.
Mikä on tämän aikakauden suurin hulluus? Ei ole yllättävää, että se monien intellektuellien tai sellaiseksi pyrkivien mielestä on islamofobia. Ei siis islam. Aivan kuten kommunismin aikakaudella, itse tuota vastustettavaa ja pahaksi leimattua ideologiaa muistetaan jokaisessa mahdollisessa tilaisuudessa valkopestä ja korostetaan, että Allah (siis Jumala) on rahman rahim, laupias ja armahtavainen. Itse ideologia/uskonto saarnaa rauhaa, eikä ole syytä pysähtyä jankuttamaan siitä, että rauha luvataan vasta sitten, kun kaikki kansat on saatettu saman uskon alamaisiksi. Eihän tämä nyt käytännössä kuitenkaan koskaan onnistu.
Ei tarvita suuriakaan hengenlahjoja sen havaitsemiseksi, että aikamme suurin hulluus ei ole islamin vastustaminen, vaan islam itse. Sehän on keskiaikaisen barbarian suora perillinen valistuksen ja modernin aikakaudella ja siis niiden leppymätön vihollinen. Toisin kuin kommunismin kaudella, ovat vain harvat maat avoimesti tunnustaneet sen, että eivät suostu tuolle hulluudelle kumartamaan ja tulevat sen sijaan taistelemaan sen leviämistä vastaan.
Tilanne on uusi ja outo ja kertoo, että aikakausi on vaihtunut. Luulenpa, että joskus melko läheisessä  tulevaisuudessa tullaan vielä sanomaan, että aikakautemme suurin hulluus ei ollut islamin vastustaminen, ”islamofobia”, vaan sen vastustaminen. Tämä aivan riippumatta siitä, miten mukavia ja kunnioitettavia ihmisiä muslimit saattavat olla. Tässä on pohjimmiltaan kyse siitä, miten kunnioitettavana pidämme omaa kulttuuripiiriämme ja sen ihmisiä ja heidän oikeuttaan omiin arvoihinsa omassa maassaan.
Uutta ja huolestuttavaa on, ettei omaa maataan ja sen kulttuuria halveksivien joukko enää rajoitu pieneen intellektuellien joukkoon, vaan sulkee sisäänsä myös poliittisen eliitin, joka taistelee oman kansansa alempia sosiaaliluokkia ja näiden muutosvastarintaa vastaan. Kommunismin aikakaudella kouluttamattomien massojen terve järki pelasti valtion turmiosta. Nyt tällainen joukko on tainnut huveta vähiin ja terve järki sen  mukana.

46 kommenttia:

 1. Itse asiassa strömsöläinen järjestelmä ei ole lähtökohtaisesti paha. Se todella pyrkii parhaansa mukaan rakentamaan parempaa yhteiskuntaa, se kannattaa rauhanomaista kilpailua ainakin propagandassaan ja sen piirissä asuvat ihmiset ovat useassa tapauksessa aivan verrattoman sympaattisia ja hyviä ihmisiä.

  Katsokaapa vaikka siellä yliopistolla kansleri Wilhelmssonia, tai miksei yhtä hyvin keskeistä mediavaikuttaja Mikael Jungneria! Tiettävästi kumpainenkin on esiintynyt jonkin sortin vasemmistolaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sodat todellakin seuraavat uskontoja, mutta EU oli lähtökohtaisesti perustettu maalliseksi yhteisöksi, jonka alueellisuus pohjautuu uskonnon sijaan lähinnä paikallisiin kieliin. Tätä on sanottu historialliseksi kompromissiksi. Aina ennen kuninkaat ja uskonto olivat nujertaneet kansaa. Niinpä maallinen Ruotsi uskaltaa toivottaa islamilaisia sopeutumaan ruotsinkieliseen maahansa, eikä varsinaisia uskonsotia siellä näy syntyneen. Kaarle Kuningas joutuukin puhumaan politiikka Ruotsin sijaan Suomessa, viimeksi Lappeenrannassa.

   Poista
  2. Pahkasika-lehdessä oli joskus 1980-luvun alussa hauska kirjoitus kuvitteellisesta Suomen käymästä rajasodasta Ruotsia vastaan. Tuon sodan puhdistavaa vaikutusta nössähtäneisiin miehiin kiiteltiin. Olihan nössöt ennen sotaa "joutuneet lässyttämään pikkulapsille" ja harjoittamaan "vauvahierontaa". Rajasota palautti kuitenkin suomalaisten miesten itsetunnon ja oli muutenkin kansakuntaa eheyttävä ja elähdyttävä kokemus.

   Poista
 2. Se että Suomen Sosialidemokraattinen Puolue oli enemmistöltään kommunistihenkistä vuoteen 1918 saakka on jäänyt majandereilta tunnustamatta. Väinö Tanner sai tehdä hartiavoimin töitä että puolueesta saatiin tuo rutto taltutettua niin että seuraavan suursodan aikana noin puolet puolueen kentästä oli jo irrottautunut kommunismista. Suurkiitos kuuluu tietenkin Stalinille joka avasi useimpien silmät (ja toisilta sulki ne lopullisesti).

  Tanner on todennäköisesti 1900-luvun huomattavin suomalainen poliitikko juuri tässä suhteessa. Sen sijaan Urho Kekkosen poliittisen ruumiin tutkiminen on jäänyt tekemättä. Millainen mies Kekkonen lopultakin oli? Luultavasti valtiomies, urheilumies ja luihu opportunisti samassa paketissa. Paavo Susitaival antoi hänestä seuraavan lausunnon:

  "Yksityiselämältään törkyinen pyrkyri ja takinkääntäjä!"

  Se kai jokaisen pitäisi jo vähitellen ymmärtää ettei Kekkonen suinkaan ollut mikään korvaamaton. Suomen ulkopoliittisesta linjasta ei tosiasiallisesti ollut juuri kiistaa 1950- ja 1960-luvulla. Kiista koski sitä miten pitkälle omat edut pitää voida koplata ystävyyspolitiikan avulla ja että onko kansallisesti viisasta käyttää ulkopolitiikan kuviteltuja kummituksia sisäpoliittisina lyömäaseina.

  Ja tästä voimmekin sujuvasti sitten siirtyä tähän aikaan ja "vihapuheisiin", "muukalaisvihaan", monikulttuurisuususkontoon ym...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Termejä ei pitäisi käyttää holtittomasti.

   Vanha SDP otti oppinsa Saksasta, Jos se olisi seurannut Leniniä, se olisi tarttunut otolliseen tilaisuuteen marraskuun suurlakon aikana 1917. Punaisten ja bolshevikkien hallinto oli kaukana toisistaan.

   Punaiset johtajat saivatkin käydä läpi melkoisen itsekritiikin paettuaan Neuvosto-Venäjälle 1917.

   Poista
  2. Kyllä ja suurin osa punaisista johtajista sai lopulta ns. napin otsaansa.

   Poista
  3. Myös osa kommunisteista taisteli kiivaasti talvisodassa..

   Poista
 3. "Uutta ja huolestuttavaa on, ettei omaa maataan ja sen kulttuuria halveksivien joukko enää rajoitu pieneen intellektuellien joukkoon, vaan sulkee sisäänsä myös poliittisen eliitin, joka taistelee oman kansansa alempia sosiaaliluokkia ja näiden muutosvastarintaa vastaan."

  Tästä johtuu mm. junttitermin laaja käyttö. Kansa alkaa näyttää useiden poliitikkojen silmissä liian juntilta. "Juntit" puolestaan ovat niitä jotka joutuvat ottamaan kaiken sen paskan vastaan mitä globalisaation ihanuus, muukin kuin "monikulttuurisuus", tuo tullessaan.

  Havaitsin itse ensi kerran joskus 1980-luvun puolivälissä ensimmäiset ilmiöt siitä kuinka Suomi alkoi näyttää Helsingin tietyissä, silloin tosin nykyistä huomattavasti suppeimmissa piireissä aivan liian mitättömänä paikkana elää ja hengittää. Nykyisin jopa 60-lukulaiset entiset(?) radikaalitkin vaikuttavat paljon kansallismielisimmiltä kuin EU-citybroilerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Kaikki nuoret Lähi-Idän nuoret miehet ovat tervetulleita asumaan jonnekin muualle kuin minun naapurustooni, ajattelee tämän päivän edistyksellinen voima.
   Huippuna kuulemma Sipoossa asuva pääministeri, jolle ei ole ongelma majoittaa turvapaikanhakijoita Kempeleelle.

   Poista
 4. Nyt osuikin professorin sanat niin kohdilleen, etten löydä mitään parantamisen sijaa. Voinemme odottaa äkäisiä reaktioita niiltä tyhmistön edustajilta, jotka kuvittelevat kuuluvansa älymystöön.
  Tuo loppukappale on sekin pahasti totta. Se tarkoittaa, että suora toiminta on ainoa uskottavalta tuntuva vaihtoehto. Suomen breivikit ovat kypsymässä.

  VastaaPoista
 5. Islamofobeiltamme on saattanut jäädä huomaamatta, että yleisesti valkoihoiseksi ja kristinuskoiseksi koettu naapurimme Venäjä on itse asiassa yksi Euroopan eniten islamisoituneista maista. Pelkästään Moskovassa asuu arviolta 2,5 miljoonaa islaminuskoista. Venäjällä asuu islaminuskoisia väestomäärän suhteessa yli kaksinkertainen lukumäärä verrattuna esimerkiksi Ranskaan tai Saksaan. Edelleen Venäjän jatkuva islamisoituminen on kiveen kirjoitettu demografinen fakta. Demografiaa on joskus kutsuttu kansojen kohtalon tieteeksi eikä se aivan väärin ole sanottu. Hiljattain Venäjällä uutisoitiin eräistä korkealuokkaisista tieteellisistä selvityksistä, joiden mukaan -90-luvun alun katastrofien ja mullistusten seurauksena synnyttämisikäisten ortodoksivenakkojen määrä laskee nyt aivan liian nopeassa tahdissa. Tämän seikan voi yhdistää ortodoksivenäläisperheiden pieneen lapsilukuun. Nyt lapsuuttaan elävät suomalaiset saattavat elämänsä aikana nähdä Venäjän, jonka johtaja on islaminuskoinen. Sellaisenkin Venäjän kanssa meidän olisi toimeen tultava.

  Tavallaan tämä kaikki on Leninin syytä. Islamisteja on ainakin turha syyttää. Yhtäältä leniniläiset eivät lainkaan karsastaneet haalia huomaansa eri uskontokuntia tai kulttuureita kunhan heidät vain saatiin käännytetyksi "metauskontoon" eli sosialismiin. Toisaalta taas ne -90-luvun alun pienet ortodoksien ikäluokat, jotka nyt aiheuttavat väestöongelmia, olivat suoraa seurausta reaalisosialismin epäonnistumisesta. Nykyvenäjän hallinnon äärimmäinen velttous (muun muassa) näiden ongelmien edessä ei tietenkään ole ortodoksien asiaa mitenkään auttanut. Suuri lapsikuolleisuus, rehottava alkoholismi ja täysin vapaasti leviävä HIV rokottavat venäläisiä ortodokseja rankalla kädellä eikä kukaan halua edes tunnustaa että mitään ongelmia olisi. Sananlaskun mukaan niin niität kuin kylvät.

  VastaaPoista
 6. Suomen kansallinen prime-time ajoittuu jonnekin vuosiin 1925-1965. Ja kaikkien aikojen parhaimmat ikäluokat olivat ~ 1915-1925.

  Vuonna 1968 alkoi alamäki koska se haluttiin aloittaa.

  VastaaPoista
 7. Joka ei halua lisääntyä on oikeutetusti tuhoon tuomittu. Yksinkertainen tosiasia mutta vaikea ymmärtää ja vielä vaikeampi sisäistää.

  VastaaPoista
 8. "Itse asiassa kommunistinen järjestelmä ei ollut lähtökohtaisesti paha." Tämä sarkasmi avautuu vähän huonosti kontekstista.

  Kommunistinen järjestelmä nimenomaan on lähtökohtaisesti paha pyrkimällä tietoisesti estämään ihmisten elämästä asiat, jotka tekisivät heidät kaikkein onnellisimmiksi ja mahdollistaisivat täysipainoisen, ihmisarvoisen elämän.

  Vain teollisuusrobotti voisi olla tyytyväinen kommunismin markkinoiman onnen laatuun.

  VastaaPoista
 9. Kuten "anonyymi" totesi, kommunismi oli Neuvostoliitossa metauskonto. Islam on kaikkien määritelmien mukaisesti aito uskonto niin kuin kristinuskokin. Ongelma ei ole siinä itsessään vaan siinä, miten uskontoa käytetään vallan välineenä: siis ei islam vaan islamismi. Kristinuskon käyttämisestä samalla lailla on enemmän esimerkkejä kuin viitsii luetella. Muistettakoon myös, että kommunistit ovat muualla kuin Neukkulassa saaneet paljon hyvää aikaan. Islamin ajatusmaailma on myös osa yhteistä perintöämme, halusimmepa sitä tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vain määritellä nuo hyvää tuottavat kommunistit. Esim. sukulaisissani on paljon kommunisteja ennen ja Arhinmäkeä nyt äänestäneitä, vaikka käytännön asenteiltaan ko. porukka on jotakuinkin Arhinmäen ja hänen airuittensa vastakohtia.

   Trilisser

   Poista
 10. Ano, sinua on kyllä huijattu tällä islam/islamismi jutulla. Ei niissä mitään eroa ole. On vain eroa että miten aktiivisesti islamilainen uskoaan missäkin tilanteessa noudattaa. Se ei-aktiivinen, ei-jokapaikkaantunkeva, ei-uskoaan korostava on sitä "islamia" ja sitten kun hommaa aletaan tehdä arjessa siten kun opetukset opettaa, se on sitä islamismia. Islam on aina, lue: aina, vallan väline, oikeuskäytäntö ja yhteiskunta muoto. Ja vielä siten sisäänrakennettuna nuo kaikki ettei niitä voi erottaa toisistaan millään. Eikä islamilaiset niitä erotakaan, siksi se sopeutuminen muulla perusteella rakennettuun yhteiskuntaan on niin hankalaa.

  VastaaPoista
 11. Media, mm. HS ja Yle, eivät kritisoi islamia, mutta islamofobia on jatkuvan kritiikin kohteena. Islamofobiaa vastustetaan, koska se koskee suomalaisia, eikä muslimimaahanmuuttajia tarvitse kritisoida, heitä pitää vain ymmärtää. HS ymmärtää jopa Isisin jäseniä, hehän ovat nuorison parhaimmistoa. Paha on suomalainen, joka vastustaa maahanmuuttoa. Jos kritisoimme islamia, olemme rasisteja islamofoobikkoja ja persujuntteja.

  Koska ns. intellektuellit ovat omaksuneet suvaitsevaisuususkonnon, niin tavallinen kansa ei uskalla erota laumasta, vaan määkii eliitin mukana, kuten nyt on huomattu syyrialaisten maahanmuutossa, vaikka maahanmuuttajat itse asiassa edustavat muita maita. "Intellektuellien" myötäilijat kilpailevat siitä, kuka eniten auttaa maahanmuuttajia ja tuomitsee arvostelijat. Media on onnistunut aivopesussaan.

  VastaaPoista
 12. Kansakunnan merkittävän osan moraalinen selkäranka on katkennut ja yhä useampi on muuttunut eliitin ja median äänitorvien jatkeiksi. Ei tajuta miten vaaralliselle tielle ollaan siirrytty. Eniten kavahdan tätä numeroilla leikkimistä jossa 300 000 syntyvyysvaje katetaan sadoilla tuhansilla varsin primitiivisistä heimoista tulevilla "pakolaisilla". Ei tajuta sitä että samalla heitetään lepikkoon vanha ja koeteltu tuttu kulttuuritraditio koska uskotaan älyttömänä jotain mystistä vierasta kulttuuria muka meidän nykyistä "rikastuttavana". Kertakaikkisesti älytöntä. Nyt tajuan miksi yliopistoissa muhii kaikkien aikojen naiivein suomalainen nuoriso. Edes taistolainen sukupolvi ei pystynyt pahempaan.

  VastaaPoista
 13. Ihan hullunkurisiin aivopieruihin nämä nyt näyttävät taipuvan. Joku ruotsalaisnaishenkilö on salakuljettanut jonkun henkilö TANSKASTA RUOTSIIN!!!!!

  Ja sama täällä Suomessa, Ruotsista tulijoita ei kyseenalaisteta lainkaan.... mitä pakolaisia voivat olla Tanskasta Ruotsiin pyrkijät tai Ruotsista Suomeen? eivät mitään pakolaisia tai turvapaikan tarpeessa olijoita, eihän siinä mihinkään turvaan tulla kun siirrytään Ruotsiin tai Suomeen.

  Tämä täydellinen logiikan puute todistaa että avaruudessa on älyllistä elämää. Ovat älynneet pysyä poissa täältä missä sitä ei ole.... näin primitiiviset olennot ovat vaaraksi ympäristölleen ja itselleen.

  VastaaPoista
 14. pakolaisia tai turvapaikan tarpeessa olijoita on ollut aina, koska niistä on lakejakin laadittu. Mutta nyt, keskellä kirkasta taivasta, käsiin on räjähtänyt todella massiivinen pommi, joka ei voi olla muuta kuin poliittinen ilmiö, Kyseessä voi olla ainoastaan sodankäynnin uusi muoto, demografinen katastrofi. Kai muistanette, että 8. elokuuta minä ennustin, että lähiaikoina ISIS antaa voimannäytteen, jotta YK:n juhlakokouksessa Putin voisi vedota siihen, että on tärkeämpiäkin asioita kuin Ukrainan itäosassa alasammuttu Boeing. Stalinistiseen logiikkaan kuuluu vielä paljon veren vuodatus.

  VastaaPoista
 15. ISIS mainosti pitkän aikaa barbaarisuuttaan suorittamalla TV-kameroiden edessä kurkunleikkaamiset miekalla uhreilta, jotka olivat eri puolilta maailmaa. ISIS edustaa siis uudentyyppistä islamismia, jota kammoavat myös tavalliset syyrialaiset ja irakilaiset, joille jää ainoaksi vaihtoehdoksi maastapako.

  Kuka on ISIS:n luoja, tämän hitleriläis-stalinistisen hirviön luoja?

  VastaaPoista
 16. "Kommunismi ja antikommunismi ja ym."

  Kommunismi synnytti Leninin ja Stalinin, antikommunismi puolestaan Hitlerin. Sen kaikki tietävät. Mutta miten Syyriassa syntyi ISIS?

  Syyrian pitkäaikaisena todellisena isäntänä on ollut Venäjä, jonka kaikin mahdollisin keinoin tukema "tonttu" Bashir Assad antaa luvan Venäjälle rakentaa Syyriaan niin paljon sotilastukukohtia kuin se haluaa. Venäjä on siis Lähi-Idän todellinen hallitsija. ISIS:tä voi käyttää barbaarisena pelottimena ERI PUOLILLA MAAILMAA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vähänkään tuntisit Venäjää, et syyttäisi sitä Isisin suosimisesta. Venäläiset ovat hyvin islaminvastaisia ja pelkäävät sen saavuttavan vallan myös Venäjällä, jossa on paljon muslimeja entisistä NL:n maista, tosin ehkä maltillisempia kuin Lähi-idän muslimit. Venäjän leimaaminen pahan valtakunnaksi on naivismia. Politiikkaan vaikuttaa hyvin moni asia.

   Lähi-idässä on monta vallan tavoittelijaa, Venäjä niistä ehkä pienin. USA on ylivoimainen. Syyria ja Iran ovat liitossa Venäjän kanssa, ja liittoutuminen alkoi jo ennen sotaa. Ei ollut tiedossa Syyrian sodan alettua, että tilanne johtaa tähän. Irankin tuntee itsensä uhatuksi, syynä USA. Kaikki taistelevat kaikkia vastaan. Lähi-idän maat ovat vielä aika kehittymättömiä ja ihmiset kouluttamattomia, joten ei siellä demokratia menesty. USA on sen verran idealistinen ja epärealistinen, että yrittää auttaa demokratian kehitystä, mutta huonolla menestyksellä. Ei siinä ainakaan sota ja aseet auta. Veisivät mieluummin kyniä ja kirjoja ja tietokoneita.

   Syyrian presidentin Assadin pitäisi jo osata tehdä johtopäätökset ja luopua vallasta maansa pelastamiseksi. Mutta jos toinen vaihtoehto on Isis, ei hänelläkään ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vallassa.

   Pitäisi olla sen verran realisti, että tajuaisi, että vain yhteistoiminnalla saadaan rauha aikaan, ei syytöksillä. Siispä Venäjä olisi syytä saada mukaan neuvotteluihin ja siihen se lienee valmis. Mutta onko USA valmis muuhun kuin sotaan? Me kärsimme seuraukset, joita syyttely ja vastakkainasettelu lisää.

   Poista
 17. ISIS

  ISIS on ilmoittautunut Al-Qaidan, Osama bin Ladenin perilliseksi. Jos bin Laden sai aikaan 9/11, niin mihin ISIS pyrkii?

  VastaaPoista
 18. Kysytään, kysytään miksi meidän hallitus, viranomaiset, eliitti jne. sallii, haluaa tämän..?
  Voisi kysyä ja pitäiisi, miksi ne jotka tajuavat tämän hulluuden sallivat tämän?
  Mitä voidaan oikeasti tehdä?

  Eli kysyn, mitä voi ihminen tässä tilanteessa tehdä estääkseen tai edes hillitäkseen tätä omaan jalkaan ampumisen -hulluutta ?
  Siis ihminen joka ei halua hyväksyä väkivaltaa tai siihen rinnastettavaa missään muodossa.
  Mitkä ovat demokraattisen ja laillisen toiminnan muodot? Onko niitä?

  (Vai jääkö vain sivusta seuraaminen ja parhaan toivominen?)

  Täyttäkää tyhjät kohdat:
  1.
  2.
  3.
  4.

  Jos vastalääkettä ei ole, ei muuta kuin tämän puhuminen, niin voi meitä. Sitten me todella ansaitsemme tämän. Itse lupaan rukoilla. Mutta entä te, toiminnan miehet?

  VastaaPoista
 19. "Uutta ja huolestuttavaa on, ettei omaa maataan ja sen kulttuuria halveksivien joukko enää rajoitu pieneen intellektuellien joukkoon, vaan sulkee sisäänsä myös poliittisen eliitin, joka taistelee oman kansansa alempia sosiaaliluokkia ja näiden muutosvastarintaa vastaan. "

  Tämä on sanottu naulan kantaan. Tähän täytyy lisätä vielä näkyvin media. Tämä asetelma on se suurin ihmetys minulle. On kovin ristiriitaista, että samalla kun puheissa, varsinkin vaalien edellä, puolustetaan kaikkein pienimpiä, samalla lyödään ja pilkataan sitä samaa kansanosaa.

  VastaaPoista
 20. "Ei tarvita suuriakaan hengenlahjoja sen havaitsemiseksi, että aikamme suurin hulluus ei ole islamin vastustaminen, vaan islam itse. Sehän on keskiaikaisen barbarian suora perillinen valistuksen ja modernin aikakaudella ja siis niiden leppymätön vihollinen."

  Allekirjoitan täysin tämän empirian ja historian kautta todistetun tosiasian eli faktan.

  Tietenkin jos tämä tosiasia olisi kirjoitettu erään ilmiantajan blogissa, niin Vihavainen istuisi jo tietenkin Suvaitsevaisuuden ynnä Rakkauden ministeriössä O`brienin hellässä kuulustelussa.

  Sinänsä Vihavaisen blogin lukeminen antaa hieman uskoa ja toivoa järjen voitosta ylitse hulluuden riemumarssin. Johtavien sanomalehtien monikulttuurisuus ylistys ja (elintaso)pakolaisaallon siirappinen "täytyy auttaa-liturgia" on ollut niin patologista, että monen ajattelevan suomalaisen sielun on vallannut syvä masennus. Ja voimattomuus.

  Monikulttuurisuus on rikkautta ja Sota on rauhaa.  VastaaPoista
 21. Venäjällä on keksitty tehokkain tapa taistella ISIS:iä vastaan. Kyseessä on Izborskin klubin ideologin Maxim Kalashnikovin keksintö tämän päivä julkaisussa:

  Максим Калашников

  Главное оружие борьбы с ИГИЛ – это превращение России в страну бурного развития, новой индустриализации, справедливого общества. В страну, где жить не только богаче, чем в ИГИЛ, но и интереснее, полнокровнее. Где люди могут себя реализовать, подняться во всех смыслах.


  "Maxim Kalashnikov

  Tärkeimpänä aseena taistelussa ISIS:iä vastaan on Venäjän muuttaminen myrskyisän kehityksen maaksi, uuden teollistamisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan maaksi. Maaksi, jossa ihmisten elämä ei ole ainoastaan rikkaampaa kuin ISIS:n valtakunnassa vaan myös mielenkiintoisempaa ja onnentäyteisempää. Maaksi, jossa ihmiset voivat toteuttaa itseään ja kohota kehityksessään."

  Kommunistista paratiisia rakennettiin Venäjällä 70 vuotta ja epäonnistuttiin. Kalashnikovin ohjelma toteutettaneen muutamassa kuukaudessa, koska ISIS on makaaberi monsteri.

  VastaaPoista
 22. Intellektuellit olivat hyvinkin tarkkanäköisiä, mitä tuli oman järjestelmän epäkohtiin ja epäoikeuenmukaisuuksiin ja sen nimissä tehtyihin julmuuksiin. Ihan syystä he vihasivat kapitalismia. Älyllisen rehellisyyden rajat tulivat vastaan siinä pisteessä, kun olisi pitänyt tunnustaa, että se, mikä markkinoi itseään ensisijaisena vaihtoehtona tälle kauheudelle oli itsessään niin kammottava otus, että siihen verrattuna tämä ensimmäinen hirviö alkoi vaikuttaa suorastaan sympaattiselta. Tämän myöntäminen olisi kai ollut liian masentavaa. Aika harvat osaavat myöntää, miten peruuttamattomalla tavalla päin helvettiä asiat tällä planeetalla ovat.

  Lisättäköön nyt kuitenkin, että aika monet näistä kommunisteista, mm. Frankfurtin koulukunnan edustajat, eivät olleet neuvostomyönteisiä. He siis myönsivät, että reaalisosialismi oli kyllä askel ojasta allikkoon. Nämä saattoivat olla haaveiljoita, mutta ei heitä sentään sosialismin rikosten vähättelystä voi syyttää.

  VastaaPoista
 23. Yliopistojen kommunistinen vähä-älymystö lisääntyi 1970-luvulla, kun miehet olivat vielä miehiä. Tämän vuosikymmenen punavihreä vähä-älymystö ei lisäänny, kun porukasta niin monet ovat homoja.

  Vallankumous söi lapsensa Suomessakin. Taistolaiset politrukit menettivät työnsä 1990-luvun alussa eivätkä enää kunnolla työllistyneet. Nyt he kitkuttelevat takuueläkkeellä tai 1200-1300 euron työeläkkeellä.

  VastaaPoista
 24. Kiitos taas hyvästä blogista. Kommenttiosio on myös yhtä mielenkiintoista luettavaa, hyviä kommentteja!

  VastaaPoista
 25. "Uutta ja huolestuttavaa on, ettei omaa maataan ja sen kulttuuria halveksivien joukko enää rajoitu pieneen intellektuellien joukkoon, vaan sulkee sisäänsä myös poliittisen eliitin, joka taistelee oman kansansa alempia sosiaaliluokkia ja näiden muutosvastarintaa vastaan. "
  "Tämä on sanottu naulan kantaan. Tähän täytyy lisätä vielä näkyvin media. Tämä asetelma on se suurin ihmetys minulle."

  Komppaan 100% blogistia ja anoa. Eliitin ja varsinkin median toiminta on niin läpinäkyvän puolueellista, paljasta propagandaa, ettei siihen voi aidosti uskoa kukaan. Ei edes se "meillä on unelma" jengi.

  Poliittisen eliitin motiivit ovat kysymysmerkki. En oikein usko että sielläkään enemmistö uskoo että lopputuloksena on monikulttuurinen onnela jossa kaikilla on kivaa. Taloudellisen eliitin ja heitä lähellä olevien puolueiden (kokoomus ja RKP) motiivit on jollakin tavoin ymmärrettävissä. Hyvinvointivaltion purku ja halpatyövoima. Tässä voi kyllä tulla ikävä yllätys em.. Nämä uudet tulijat eivät tule olemaan yhtä passiivisia ja kilttejä kuin alkuasukkaiden alaluokka. Mutta ne muut. Onko kyseessä vain jonkinlainen sopuli-ilmiö jossa halutaan olla mukana kannattamassa ajan oikeaa aatetta ? Nythän ollaan jo hurmostilassa kun näkyvintä mediaa seuraa.

  Jos jotain positiivista tapahtumista voi sanoa niin olemmeko sukupolvi joka pääsee seuraamassa yhden sivilisaation loppua ja korvautumista uudella ? Tätä aika harva sukupolvi pääsee todistamaan historiassa. Jos sitä nyt onneksi voi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää tässä on, miten pieni ja mitättömältä vaikuttava asia -- tietty aivovirus tai meemi, joka tekee kulttuurimme vastustuskyvyttömäksi kaikelle, mitä voidaan perustellusti tai perusteetta kutsua "rasismiksi", "syrjinnäksi", "fasismiksi", "suvaitsemattomuudeksi" ja niin edelleen -- voi saada aikaan niin isoja asioita. Japanissa on esimerkiksi täysin poliittisesti korrektia olla "maahanmuuttokriittinen", itse asiassa ihmiset ovat tervejärkisesti täysin yksimielisiä tässä asiassa, vaikka muuten Japania kai riivaavat kaikki jälkiteollisen yhteiskunnan vitsaukset. Jos tilanne olisi meillä kuin Japanissa, sivilisaatiomme kyllä kärsisi näistä itse aiheutetuista typeryyksistä kuten talouskriisit ja ympäristöongelmat, mutta selviytyisi kaikesta ehkä entistä vahvempana. Nyt, ellei tilanteeseen saada pikaista muutosta, edessä voi olla vain uusi pimeä keskiaika, jota mikään gotiikka tai renessanssi tai renessanssi ei millään välttämättömyydellä seuraa.
   Voimme tosiaan teoriassa olla tuo sukupolvi -- tai minä 80-luvulla syntyneenä voin vanhoilla päivillä päästä todistamaan jotain tällaista: Eurooppa disintegroituu sotatantereeksi. Millaisia osapuolia näissä selkkauksissa tulee olemaan on epäselvää, mutta selvältä tuntuu, että muslimiradikaalit ovat yksi niistä.

   Poista
 26. Tässä suurten EU-maiden masinoimassa "taakanjako"-termissä on vahvasti astian makua. Tulee mieleen Kreikan talouskriisi eli Saksan ja Ranskan pankkien taloudelliset munailut, jossa saksalaisten ja ranskalaisten sijoittajien ottamat riskit pantiin kylmän viileästi koko EU:n maksettavaksi.

  Ja totta kai Jyrki ja muut koohot painoivat täysillä Saksan perässä. Ilmassa nyt juuri samanlaista hölmöyttä. Ja suurta sellaista. Jaetaan taakkaa ja ja ollaan niin vastuullisia ja humaania EU-maita, että itse paavikin kalpenee kateudesta.

  Voi aikoja, sanon minä.

  VastaaPoista
 27. Taakanjaossa on yhtäläisyyksiä myös Ukrainan kriisin aiheuttamaan pakotepolitiikkaan josta suomalaiset maanviljelijät kärsivät.

  Hallitus on ehdottomasti vaatinut Suomea pysymään EU:n yhteisessä rintamassa. On olemassa vain yksi EU:n turvallisuuspolitiikka, Timo Soini sanoo.

  VastaaPoista
 28. CNN:n uutisten mukaan länsi saa mitä on kylvänyt: nuoret pakolaismiehet eivät tule koraani vaan älypuhelin kädessään ja Facebook tärkeimpänä kompassina sosiaalisessa mediassa.

  Connecting people, indeed.

  VastaaPoista
 29. Kommunismin erasta eli kohdallani koulu- ja opiskeluajoista jäi mieleen, että kommunistiit eivät halunneet kutsua itseään kommunisteiksi. He häpesivät itseään, olivat “yleisdemokraatteja", tai "yleisdemokraattinen rintama". Muut olivat “neuvostovastaisia”. Olin ainakin 10 vuotta katsomatta televisiota, koska uutisointi oli liian hapokasta. Mustaa huumoria olisi seurata esimerkiksi 1970-luvun ajankohtaislähetyksiä.
  Sama tilanne nyt. Nyt “yleisdemokraattien" tilalla on “suvaitsevaiset" ja “arvoliberaalit”. Muut ovat “rasisteja” ellei peräti "fasisteja” ja “natseja”.
  Sidosryhmäanalyysi on työkalu, joka tarkastelee muutosjohtamista nimensä mukaisesti. Ketkä ja miksi “yleisdemokraattinen rintama 2.0”? (1) Vasemmistolle alaluokan maahantuonti on ainoa keino takaisin valtaan. (2) Sitten uskovaiset, jeesusihmiset. Eilen kadulla rahaa pakolaisille kerännyt rouva pysäytti ja kysyi, miksei miehet anna rahaa. Näytin ehkä “toisinajatteijalta”. Rouva näytti vauvan kuvaa ja sanoi on vaan niin ihanaa auttaa muita. (3) Sitten EU horjuttaa kansaliisvaltioita missionsa mukaisesti. Tosin veikkaanpa että se on EU joka tässä liukastuu nahkapohjakengillään. (4) Ja ei vähäisimpänä elinkeinoelämän eliitti hyötyy maahanmuutosta. Halpaa työvoimaa ja iso asuntopula tarkoittaa paljon rahaa. Pk-seudulla porataan tunnelia ja rakennetaan kerrostalokomplekseja 6000 -12 000 € neliö ja ostareita tunnelin reikien päälle. Vain loppuasiakas puuttuu, se kun ostaa netistä ja käyttää sitä kotona töissäkiin. Tokihan kukaan ei kilpailukykyisillä palkoila elä, mutta valtio asumisen ja liikkumisen maksaa. BKT:n nollakasvun aikana tukiaiset asumiseen ja liikkumiseen ovat räjähtäneet 3 miljardiin. Asumistuki on noussut 2 miljardiin ja 730 000:een tuensaajaan

  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/asumistukea-saavien-maara-kasvoi-viime-vuonna/DxZGA9LV

  ja joukkoliikennetuki 1,1 miljardiin.

  http://liikennejarjestelma.fi/talous-ja-tehokkuus/vaylienpidon-rahoitus/julkisen-liikenteen-rahoitus/

  Follow the money. "Yleisdemokraattisen rintaman" aikana elinkeinoelämä ajoi Ahti Karjalaista presidentiksi, kuten Pekka Herlinin elämänkerrassa kronikoidaan. AKK-kampanja turvasi idänkauppaa. (5) Sitten varmasti niitä hangaroundeja, joista Nassim Talebin Black Swan toteaa että osa ihmisistä uskoo mihin vain – tyypillisesti yksi ja sama ihminen uskoo kaikkeen – koska aivojen poikkeava dopamiinipitoisuus.

  VastaaPoista
 30. Sain äsken ystävältäni linkin arabiankieliseen sivustoon, jossa Suomeen tuloa mainostetaan Sipilän omakotitalon kuvalla, hänen ja puolisonsa hyväntahtoisella kuvalla, ilmakuvavideolla vehreästä maastamme ja sokerina pohjalla kolme upeaa vaaleaverikköä oluttölkit sylissään toivottamassa tervetulleiksi.

  Kovin tuntui vilkkaalta sivustoilta. Harmi etten osaa arabiaa, mutta kuvat kertonevat, että on "on jonkinlainen matkatoimistovideo.

  Linkki alla.

  http://www.alarabiya.net/ar/last-page/2015/09/07/%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A6%D9%8A%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%B0%D9%8A-%D8%AA%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%84-%D8%B9%D9%86-%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84%D9%87-%D9%84%D9%8A%D8%B3%D8%AA%D8%B6%D9%8A%D9%81-%D9%84%D8%A7%D8%AC%D8%A6%D9%8A%D9%86-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%8A%D9%8A%D9%86.html

  VastaaPoista
 31. Sehän tiedetään, että näiden militanttien muslimien päämääränä on Euroopan tuhoaminen, ja koska he uskovat Allahin olevan puolellaan, onnistumisen epätodennäköisyys ei ole esteenä.

  Epäilen vahvasti, että IS täysin tietoisesti ajaa pakolaisia Eurooppaan. Nyt jo tiedetään, että joukossa on luultavasti kymmeniä tuhansia militantteja, ja edelleen moskeijoiden ja islamilaisten "kulttuurikeskusten" kautta nuoriso idoktrinoidaan asialle.

  VastaaPoista
 32. “rasisteja” ellei peräti "fasisteja” ja “natseja”

  Venäjä jos mikä muu edustaa parhaiten “rasisteja” ellei peräti "fasisteja” ja “natseja”. Se ei ota alueelleen yhtäkään pakolaista Afrikasta, Syyriasta, Lähi-Idästä. Moskova on lähes sata edellistä vuotta saarnannut maailmalle internationalismista. Mutta missä sen internationalismi on nykyään koska kyseessä on satoja tuhansia ihmisiä hätää kärsimässä?

  Vastaus tähän kysymykseen löytynee siitä, että Moskova on lähes sata edellistä vuotta saarnannut maailmalle ainoastaan koko maailman porvaristoa vastaan suunnatusta proloetaarisesta internationalismista ja levittänyt maailmalle kommunistista vallankumousta hinnalla millä hyvänsä, nimenomaan oman kansansa hyvinvoinnin kustannuksella..

  Nykyinen internationalismi sitä ei kiinnosta. Moskovaa kiinnostaa ainoastaan Syyrian "tontun", Bashar Assadin hyvinvointi ja aseistus. Venäjä aseistaa monia muitakin tahoja, jotka sen mielestä käytvät "oikeudenmukaisia" sotia.

  Mitä Putin lähtee saarnaamaan YK:n juhlakokoukseen? Hän ei edusta ainoastaan Nyky-Venäjää, vaan myöskin kommunistisen maailmanvallankumouksen salaista käytäntöä. Nikita Hrushtshev hakkasi aikoinaan YK:n kokouksessa kengänkannallaan puhujankoroketta, koska arvoisa yleisö ei halunnut uskoa sitä, että Kuubassa ei ollut venäläisiä ydinohjuksia.

  Mitä Putin lähtee saarnaamaan YK:n juhlakokoukseen? Varmaankin sitä, että koko maailman pitää tukea Assadia taistelussa ISISiä vastaan. Pakolaiset viis.

  VastaaPoista
 33. "Kovin tuntui vilkkaalta sivustoilta. Harmi etten osaa arabiaa, mutta kuvat kertonevat, että on "on jonkinlainen matkatoimistovideo."

  Googlen translate tuon osasi kääntää ja tuo vaikutti olevan vain jokin uutissivusto joka kertoi Sipilän majoittaneen pakolaisia ja sitten jotain yleistietoa paikkakunnasta.

  VastaaPoista
 34. Pakolais-tsunami

  Putin ei ole pakolais-tsunamin Kassandra, vaikka hän sitä väittääkin. Putin on Pakolais-tsunamin KGB-järjestelijä kostoksi Saksojen yhdistymiselle ym.

  Объединение Германии стало символом лицемерия Запада

  11 сентября 2015, 18:45 VZGLJAD
  Текст: Антон Крылов

  Подписанный 25 лет назад договор носит название «Об окончательном урегулировании в отношении Германии», или «два плюс четыре», по числу подписавших его сторон – Восточная и Западная Германия, СССР, США, Британия и Франция.

  VZGLJAD-lehti väittää, että Saksojen yhdistämisestä tuli Lännen ulkokultaisuuden symboli. Putin otti siis tehtäväkseen korjata historian virheet.


  VastaaPoista
 35. "Kuinka kauhistuttavia ovatkaan kiroukset, jotka muhamettilaisuus lan­gettaa kannat­tajilleen! Ei ole ainoastaan fanaattista kiihkoa, joka ihmi­sessä on yhtä vaarallista kuin vesikauhu koirassa, vaan myös tämä hir­veä fatalistinen apa­tia. Vaikutukset ovat ilmi­selviä monissa maissa. Ajat­tele­mattomia tapoja, huo­limattomia maanviljelysjärjes­telmiä, lais­koja kau­pan­käyn­ti­mene­telmiä ja omai­­suu­den turvat­tomuut­ta tapaa kaikki­alla, missä profeetan seuraajat hallit­sevat tai asuvat. Alhainen sensu­a­lismi riistää tältä elämältä sen viehkeyden ja sivis­tyneisyyden; tulevalta sen ar­vokkuuden ja pyhyyden. Se tosiasia, että muhamettilaisen lain mu­kaan jokaisen naisen on kuu­luttava jollekin miehelle tämän ab­soluut­ti­sena omaisuutena, joko lapsena, vaimona tai jalkavai­mona, vii­västyttää väistämättä orjuuden lopullista häviämistä aina siihen asti, kunnes isla­min us­ko on lakannut olemasta suuri voima ihmisten keskuu­dessa. Yksit­täiset musli­mit saattavat toki osoittaa loistavia ominaisuuk­sia, mutta tämän uskonnon vaikutus halvaannuttaa sen seuraa­jien sosi­aalisen kehi­tyksen. Maailmassa ei ole voi­mak­kaam­paa taannuttavaa voimaa. Muha­met­tilaisuus on taistelunhaluinen ja käännytystä har­joit­tava uskonto, joka on kaik­kea muuta kuin kuolemaisillaan. Se on jo le­vinnyt kautta Keski-Afrikan tuottaen pelottomia taistelijoita joka askel­mal­laan. Ja jos kris­tin­uskoa eivät suojelisi tieteen vahvat käsivarret — tie­­teen, jota vas­taan se oli tur­haan taistellut — mo­der­nin Euroopan sivilisaa­tio saattaisi romahtaa, samoin kuin romahti muinai­­sen Rooman sivilisaa­tio."

  - Winston Churchill

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.