perjantai 18. syyskuuta 2015

Hätä, hätäily ja hätäilaHätä, hätäratkaisut ja paluu normaaliin

Mitä oikeastaan tarkoittaakaan hätä? Sanaahan käytetään suomen kielessä monissa aivan erilaisissa yhteyksissä .
On merihätää, nälänhätää, katastrofia, vitsausta ja ehkäpä yleisimpinä ns. isoa ja pikkuhätää. Hätä ja hätä eivät ole veljeksiä. Sana on siis mitä käyttökelpoisin. Hädästä sanotaan, ettei se lue lakia ja ystäväkin tutaan juuri hädässä. Hätä tuo myös mieleen hätäilyn, josta on viime vuosina alettu käyttää vastenmielistä sanaa panikointi. Kansanviisauden mukaan hätäilemällä ei saada aikaan mitään kunnollista, ei edes perheenlisäystä touhuttaessa.
Erilaiset poliittiset elimet ovat ottaneet tavakseen pitää hätäistuntoja ja Venäjällä on jopa erityinen hätätilaministeri. Suomen kielessä nämä assosioituvat enemmän tai vähemmän sekoiluun ja hössötykseen, jonka tuloksilta ei tohdi kovin paljoa odottaa.
 Toisaalta kerrotaan, että hätä keksii keinon. Kun on todella hätä kädessä, joutuu ainakin jättämään turhan nirsoilun ja pykälänviilailun. Silloin on ns. tosipaikka ja hädänalaiset tekevät mitä pystyvät, eivätkä vaihtoehdot yleensä ole kovin hääppöiset. Muutenhan sitä hätää ei edes olisi.
Meillä on hätäuloskäynti, englanniksi emergency exit ja ruotsiksi nödutgång, kuten olemme bussin ikkunasta lukemattomia kertoja lukeneet. Miellä on merihätä, distress at sea ja sitten on erilaisia hätätilanteita, yllättäviä ja poikkeuksellisia, jolloin normaalit säännöt eivät päde. Mutta varsinainen hätien hätä on silloin, kun ratsastavat Ilmestyskirjan neljä ratsastajaa, tauti, sota, puute ja kuolema. Valkea hevonen, musta hevonen, tulipunainen hevonen ja hallava hevonen.
Itse asiassa ne kaikki ovat miltei aina keskuudessamme ja osa liki normaalia elämää ainakin jossakin päin maailmaa, mutta apokalyptisessä näyssä ne saavat megalomaaniset mittasuhteet. Todellinen hätä on silloin, kun tauti on pandemia, sota on maailmansota, puute on absoluuttista kurjuutta ja kuolema on joukkosurmaa, sitä, mitä internetissä kutsutaan nimellä Megadeath.
Silloin ihmisille riittää, että he pääsevät pakoon välitöntä tuhoa ja voivat odottaa olojen paranemista jossakin leirissä, hätämajoituksessa, missä ovat tarjolla kaikki välttämättömimmät perusasiat. Tällaisia leirejä on maailmassa kovin paljon. Osa niistä kuitenkin on tyhjillään kuten Saudi-Arabiassa sijaitsevat. Leirit ovat hätäratkaisu akuuttiin hätään. Todellinen ratkaisu saadaan aikaan, kun sodat lopetetaan, ei muuten.
Jos sota ajaa miljoonia pois kotoaan ja sekoittaa normaalin elämänmenon, on kyseessä noiden ihmisten hätä. Jos tuhannet pakolaiset kutsumatta ja kenenkään hyväksymättä tunkeutuvat vieraan valtion alueelle, on myös kyseessä hätä. Se on hätä, jonka maahantunkeutujat aiheuttavat täysin syyttömälle osapuolelle. Tosin tuon osapuolen voi olla syytä katsoa myös peiliin, kuten raiskauksen uhrin, joka on mennyt väärässä asussa ja väärässä tilassa väärään seuraan. Silloin voidaan puhua myös uhrin omasta vastuusta tai pikemmin vastuuttomuudesta.
Sodista ja niiden seurauksista ovat vastuussa niiden aiheuttajat, eivät muut maat. Normaali inhimillinen empatia aiheuttaa sen, että hädänalaisia halutaan auttaa. Se on pyyteetöntä ja epäitsekästä toimintaa, ainakin sikäli kuin se ei tapahdu ihmisiltä pakolla kerätyin verorahoin.
Mikäli laittomat ja kutsumattomat maahantulijat sen sijaan aiheuttavat hätätilan yrittämällä siirtyä toisen valtion alueelle vastoin sen tahtoa, on kyseessä hyökkäys, jota ei torjuta tarjoamalla tulijoille avoimia ovia ja ilmaisia etuuksia, vaan sulkemalla raja riittävin keinoin. Mutta tämä on vain hätäratkaisu. Mikäli muu kuin väkivalta ei hätätilanteessa riitä, on sitä käytettävä. Näinhän on poliisin toimittava vakavissa tilanteissa ja mikäpä olisi vakavampi asia kuin tuhansien ja viime kädessä satojen tuhansien ihmisten maahantunkeutuminen?
Euroopassa on syntynyt merkillinen hätätilanne, jonka aiheuttavat laittomat maahantunkeutujat. Heillä on epäilemättä myös usein lähtönsä syynä ainakin jonkinlainen hätä, joskaan se ainakin Suomeen saapuvilla vain harvoin on lähtömaasta päätellen sota. Onkin syytä olettaa, että tärkeimpiä syitä nykyiseen oman maamme tilanteeseen, jossa ei edes hätämajoitusta näköjään kyetä aina järjestämään muuten kuin majoittamalla muslimeja kristillisiin kirkkoihin, on ennen muuta maamme vetovoima, siis ilmaiset etuudet.
Ne muslimit, jotka nielevät sen häpeän, jonka majoittuminen kirkkoon aiheuttaa, luultavasti todella tarvitsevat hätäapua ainakin jossakin muodossa. Toisaalta jokainen ymmärtää, että sellainen apu, joka annetaan järjestämällä kutsumattomille vieraille maksuton ylläpito meikäläisen kustannustason mukaisesti, on hölmöläisten työtä. Ollaan tilanteessa, jossa ainakin osa vastuusta siirtyy uhrille.
Kun on hädänalaisessa tilanteessa, on kuitenkin kiusaus tarttua parhaaseen tarjoukseen kovin luonnollinen valinta. Olisi siis syytä huonontaa tarjousta, mikäli halutaan pois syntyneestä hätätilanteesta.
Yksi kummallinen seikka turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kohtelussa on ilmainen ylläpito. Siis nämä kuuluisat ilmaiset lounaat, jotka tulevat veronmaksajien taskusta.
Kerrotaan, että ainakin takavuosina jopa yönsä putkassa viettäneet joutuivat korvaamaan yösijansa. Kun asiakkaista oli valtiolle muitakin kuluja, oli hyvin ymmärrettävää, että se, joka ne aiheutti, myös ne korvasi. Miten lienee erilaisten maahanmuuttajien ylläpidon kanssa?
Koska tarkoitus lienee, etteivät tulijat jää loppuiäkseen yhteiskunnan eläteiksi, olisi kai normaalia ja kohtuullista, että he sitoutuisivat maksamaan aiheuttamansa kulut sitten, kun heidän tilanteensa normalisoituu. Tämän tulisi tietenkin tapahtua sitten, kun se on heille taloudellisesti mahdollista ja maksaminen voitaisiin ajoittaa pitkälle ajanjaksolle. Joka tapauksessa tähän periaatteelliseen asiaan olisi sitouduttava alusta pitäen, ettei tulijoille jää sitä väärää käsitystä, että he ovat saapuneet ilmaisten lounaiden maahan, jonka velvollisuus on hoitaa heidät kehdosta hautaan.
Niin kauan kuin byrokratia kieltää tulokkailta työnteon ja kestitsee heitä sen sijaan maksuttomasti jopa vuosikausia, on kymmenien- ja jopa satojen tuhansien siirtolaisten saapuminen yhtä väistämätöntä kuin heidän jäämisensä väliaikaisen hätäratkaisun varaan. Se on todellinen hätätila, joka on turhauttava sekä työhaluisille tulijoille että suomalaiselle veronmaksajalle, jota on jo muutenkin ylen määrin ahdisteltu kaikenkarvaisilla leikkauksilla.
Suuri uusien työntekijöiden määrä työmarkkinoilla on asia, jota näköjään pyritään vastustamaan. Missä määrin lisääntyvä työvoiman tarjonta pystyy alentamaan palkkatasoamme ja siis lisäämään kilpailukykyämme joillakin aloilla, on avoin kysymys. Useiden vuosien kokemuksen perusteella eivät ainakaan suurimmat Suomeen saapuvat ryhmät tässä suhteessa muodosta merkittävää muutostekijää, vaan pysyvät työttöminä vuodesta toiseen.
Saattaa olla turhauttavaa karhuta korvausta ylläpidosta ainakin sellaisilta ihmisiltä, jotka eivät sitä koskaan pysty suorittamaan. Luulen kuitenkin, että myös tässä käytännön tuloksia tärkeämpi on itse periaate ja sen pitäminen kirkkaana kaikkien mielessä: ilmaisia lounaita ei ole ja jokainen on velvollinen vastaamaan omasta itsestään, mikäli hän pystyy sen tekemään. Yhteiskunnan velvollisuus on huolehtia siitä, että mahdollisimman moni sen jäsenistä pystyy elämään normaalia elämää.

63 kommenttia:

 1. Nyt pitäis kaikkien järkevien ihmisten yhdessä ruveta vastustamaan pakolaisten tuloa Suomeen ja laittaa armeija liikekannalle , koska kansainvaellus tuhoaa Suomalaisen yhteiskunnan ja sen jäljellä olevan yhtenäisyyden , kulttuurin ja lopulta ihmiset. Suurin osa kansasta ei vielä tätä tiedä, kun oikeaa tietoa ei missään valtamedioissa kerrota vaan , tuputetaan auttamis empatia velvollisuus höttöä , mikä johtaa perikatoon. Tänne on hyökännyt kansainvaellus armeijan etujoukot ja ne ottavat meiltä tämän maan ja me individualismin ja empatian sokeuttamat länsimaiset demokratiat sen vielä niille tarjoamme , kysyn vaan onko meillä evolutiivisessa mielessä enää mitään olemassaolon oikeutusta ... no peli on jo tältä osin menetetty .... että silleen ......

  VastaaPoista
 2. Missä ulkoministeri, kun ulkoa päin rynnitään joukoittain ja laittomasti? Sisäministeri kyllä näkyy, mutta mies vaikuttaa hiireltä, kun susilauma hyökkää.
  Ratkaisukin olisi halpa ja yksinkertainen. Ilmoitetaan feisbuukissa, että irakilaisten turvapaikkaoikeutta on kiristetty rajusti ja rahaa jaetaan hintsusti tai ollenkaan.
  Se että näin ei tehdä johtuu luultavasti ns. huutava työvoimapula- syndroomasta, joka on monesti ammuttu alas, mutta uskossa vahvoja vartiaisia ja sen semmoisia riittää edelleenkin. Uskon saman syndrooman, vain pikkuisen paremmilla edellytyksillä, vaivaavan Merkeliäkin. Markkinavoimat ovat katselleet, että tässä ensimmäisessä aallossa on etupäässä riskissä työiässä olevia ja hyvinvoivia miehiä. Otetaan nämä ensimmäiset pari miljoonaa nopeinta ja vahvinta sisään ja sitten napsaistaan rajat kiinni.

  VastaaPoista
 3. Meneilään oleva pakolaisvaellus, läksi liikeelle kun, arabikevään nimellä tunnettu brojekti karahti kivelle. Syyriassa tapahtumat ovat edeneet siihenmaliin ettei näköpiirissä ole nykyhallinnon kaatumista, eli sieltä paenneille ei ole enää paluuta.Toiselta puolen vanheneva eurooppa tarvitsee nuorta ja menestyshaluista työvoimaa, kun melkoinen osa euroopan nousevasta polvesta tahtoo nauttia elämästä, joko sijoittajana tai muutenvain oleilemalla.Ne nuoret miehet jotka tänne omatoimisesti saapuvat ovat jo pelkällä vaellukselaan osoittaneet peräänantamatonta yrittäjämieltä, tuleva talvi jatkaa karaisemista lämpimään tottuneille. Yleinen hokema meikäläisillä talousliberaaleilla on ollut julkisen sektorin liian suuri koko samoin on arvioitu ,että myös kaupallista palvelu infaa meillä on seitsemää miljoonaa kansalaista varten. Mikäli näiden tulioiden luontaiset yrittäjävaistot voidaan ja osataan hyödyntää, uhkaaa meitä ehkä voimakaskin talouskasvu, nimittäin asuntoja joudumme ainakin rakennutamaan kasvavan väestön tarpeisiin. Myöskin elintarvike tuotantoa joudutaan muuttamaan tulijoiden tarpeita vastaavaksi, lampaanlihan menekki lisääntyy,halal teurastuksen yleistyessä myös valtaväestö saa laadukaampaa lihaa murkinakseen. Huomatkaa myös säästö,mikä tulee valmiiksi koulutetun ja kasvatetun työvoiman saapumisesta, saksalaiset ovat tämän jo älyneet. Pelot islamisteista voi ainakin aluksi unohtaa, koska heitähän tänne saapuvat ovat juuri paeneet. Koska politikkomme tahtovat olla hyviä ihmisiä,siksi he tahtovat valikoida kiintiöpakolaiset sosiaalisin perustein,jolloin valikoitu pakolaisaines on väistämättä elinkeinoelämän kannalta heikompaa, joten luonnonvoiman mukainen tänne saapuminen on kansallisen itsekyyden kannalta edullisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän täyty olla ironiaa ...

   "tulijoiden luontaiset yrittäjävaistot" ...

   "Huomatkaa myös säästö,mikä tulee valmiiksi koulutetun ja kasvatetun työvoiman saapumisesta"

   Tähänastisen kokemuksen mukaan tästä porukasta vain n. 15 % työllistyy edes pitkällä ajalla. Pääosa ei ole pitkäaikaistyöttömiä vaan ainaistyöttömiä. Ne kuuluisat Fazerit ja Finlaysonit loistavat poissaolollaan. Kestävyysvaje räjähtää aivan uudelle tasolle, vaikka kauniit teoriat muuta sanovat.

   Olen mielelläni väärässä tässä, mutta kun katsoo tulijoita, tuo käsitys vain vahvistuu. Eivät nämä nuorukaiset ole se porukka, joka mummojemme pyllyt tulevaisuudessa pyyhkii. Päin vastoin, mummojemme tulee ylläpitää nuo nuorukaiset myös.

   Aiempaa presidenttiämme siteeraten: "Se on yhteisestä kassasta pois".

   Poista
  2. Matias,meikäläinen holhousyhteiskunta tänne saapuvat passivoitaa, turvapaikaa odottaesaan he opettelevat talon tavoille, eli joutelehtimaan.Myöskin kantaväestön ennakkoluuloilla on tietysti osuus heidänkin saamiseksi suomalaistumisen tielle, jokaisen jolle se on mahdollista tulisi otaa ainakin yksi maahanmuuttaja kaverikseen,näin heidät saataisiin helpoimin omaksumaan kansalliset perusarvomme.

   Poista
  3. Myönnän Pauli, että ainakin osatotuus on tuossakin, mitä sanot.

   Toki tulijoissa on iso hajonta. Osa on aivan toivotonta porukkaa, jolla ei ole ajatustakaan tehdä töitä eikä siihen myöskään mitään edellytyksiä mm. siksi, että kulutuurinen etäisyys heidän lähtömaansa ja Pohjoismaiden välillä on suurin mahdollinen. Ja siksi, että mitään täällä käyttökelpoista osaamista ei ole eikä edes halua sitä oppia, koska oleskelu riittä. Oleskelu on valtion ikuinen virka. Tämä porukka tulee hölmöläisten palveltaviksi,eivät palvelemaan.

   Mutta joukkoon mahtuu epäilemättä muutakin. Koulutettuja ja eurooppalaiset arvot enemmän tai vähemmän ymmärtäviä ja hyväksyviä ihmisiä, joilla on halu ja kyky integroitua tähän yhteiskuntaan. Ymmärrän, että puhut näistä jälkimmäisistä. Arvelen, että esim. syyrialaisissa, jotka ovat aitoja pakolasia, tätä porukkaa, jossa on potentiaalia, on paljon.

   Syyrialaisia ei vain täällä näy. Jostakin kumman syystä he jäävät matkan varrelle, viimeistään Ruotsiin. Meille tulee sitten se loppu aines.

   Poista
  4. Tietenkin, matkanvarrella halutuimmat yksilöt nypitään pois kunkin kansantalouden tarpeita ajatellen, mutta noinkin kallista reissua ei aivan toivoton tapaus kykene suorittamaan, useissa tapauksissa suvun kesken kerätään kolehti matkakustannuksiin. Tänne asettuvat sitten aikanaan lähettävät rahaa hyväntekijöileen, on huomattava sen lähetetyn euron ostoarvo lähtömaissa, lähetetyllä satasella suku kustantaa usealle erilaista aktiviteettia. Olennainen kysymys tästä eteenpäin on päästämmekö me tänne saapuvat oleilemaan vai sallimmeko me heidän yritää ja toteutaa unelmiaan.

   Poista
  5. Tilastojen mukaan irakilaisten ja somalien, joita nuo tulijat pääsääntöisesti ovat, pitkäaikainen työllisyysprosentti on 15. Siis työllisyys, ei työttömyys. Siinä teille porukkaa jossa on potentiaalia.

   Eipäs nyt ryhdytä poliittisen korrektiivisuuden nimissä aivan naurettavaan itsepetokseen, edes tällaisissa nettikirjoituksissa. Tietyn rajan jälkeen lapsellinen hyväuskoisuus lakkaa olemasta herttaista, se muuttuu vaaralliseksi ja typeräksi.

   Poista
 4. Otetaan tänne tosiaan koulutetuin aines, aiheutetaan mittava aivovuoto noihin köyhiin maihin ja jätetään ihmiset sinne kaaoksen keskelle pienentyneiden kehitysmäärärahojen ääreen. Onpas tosi eettistä. Uskomatonta, miten itsekeskeisillä ajatuksilla täällä on tilaa. Tämä kriisi pilaa ihan täysin noiden maiden tulevaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymys on myös toisaalta Israelin turvallisuudesta ja elintilasta, kun naapurit heikenee Israelin asema vahvistuu, siksi mossadilla on intressi tuotaa isisin kaltainen hirviö alueelle.

   Poista
  2. Kuinka paksusta foliosta olet piposi tehnyt? mitä materiaalia sen antenni on?

   Poista
  3. Yhdysvaltalaisessa mediassa,Snowdenin paljastuksiin perustuviin keskusteluihin. Tuo folio tarina paljastaa käyttäjänsä yksinkertaisen mielen, kuvitteletteko,että aikamme tapahtumien todellisuus on kirkaana edessämme, bloginpitäjän tulevat goleegat aikanaan ,päästyään arkistojen äärelle mahdollisesti ovat lähempänä aikakautemme totuuksia ,kuin me koskaan, me vain arvailemme.

   Poista
  4. Arvon Pauli Räsänen. Valitettavasti kommenttisi osoittavat lähinnä suunnatonta potentiaalia kongitiiviseen dissonanssiin, eivätkä sitä mitä perinteisesti tarkoitetaan analyyttisellä ajattelulla.

   Voitko ystävällisesti laittaa lähdeviitteen esittämääsi väitteeseen, että ISIS olisi Mossadin luomus? Näin täyttä roskaa ei oikein nielemättä voi niellä.

   Toisekseen tämä "valtava potentiaali, joka pilaantuu heidän oppiessaan suomalaisille tavoille" kuulostaa klassiselta Rousseaun jalolta villiltä, joka oli kykenemätön valehtelemaan tai ajattelemaan pahaa, ennen kuin valkoinen mies oli pilannut hänet. Paras estimaatti siitä miten valtava potentiaali näillä jaloilla villeillä on saadaan, kun yhdistetään esim koko Pohjoismaiden työllisyysasteet, jolloin nähdään onko integroituminen yhtään todellisempaa kuin reaalisosialismi. Esimerkkinä käyköön Afrikan sarvesta tulevat maahanmuuttajat, joiden työllisyysaste on lähinnä surullista tasoa (noin 15%), vaikka ensimmäiset ovat tulleet jo yli 25 vuotta sitten.

   Poista
 5. Ei tässä kansainvaelluksessa ole meidän kanalta mitään myönteistä. Se ainoastaan hävittää läsimaisen sivistyksen ja aikaansaa uuden pimeän keskiajan. Ei väki jonka ÄÖ on välillä 70-80 pysty elämään minkään demokratian sääntöjen mukaan ja islam vahvoine tunnustuksilline sääntöineen estää kaiken tieteen kehittymisen ja jo vääräuskoisten alistamisen/hävittämisen kautta on euroopan surma.Uskokaa jo, tässä ei ole mitään hyvää , kaikilla valtakunilla/imperiumeilla on ollut aikansa ja länsimainen sivistys (joka on ihmiskunnan älyllisen ajattelun huipentuma) on aloittanut mailleemenonsa ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tulijoiden älykkyysosamäärä ole välttämättä keskimäärin huonompi kuin suomalaisten. Matematiikan olympialaisissa syyrialaiset ovat menestyneet suomalaisia selvästi paremmin. Toki syyrialsisten joukkue on voitu valita suuremmasta populasta kuin suomalaisten joukkue. Jos nyt mstematiikan osaaminen ylipäänsä kertoo jotakin älykkyydestä.

   Poista
  2. Suomeen on tullut syyrialaisia melko vähän . Joku on väittänyt syyrialsisten koulutustason olevan irakikilaidten koulutustasoa korkeampi .

   Poista
  3. Poimivatkohan jotkut maat , esimerkiksi Saksa ja Ruotsi syyrialaisia itselleen . Daimlerin johtaja arveli Saksasn tulevien pakolaisten saavan aikaan talousihmeen. Suomen taloudelle lienevät olleet hyödyllisimpiä ahkerat vietnamilaiset, jotka ovat lähtöisin siitä maailmankolkasta, jossa Tatu Vanhasen mukaan on korkea älykkyysosamäärä, selvästi korkeampi kuin Suomessa, joten Vanhasta ei Viitanen syyttää rasismista ÄO/puheidensa vuoksi.

   Poista
  4. Saksassa kotiutetaan euron tuntipalkalla. Sallisiko Suomen ay-liikevvastaavaa?

   http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015092020382471_uu.shtml

   Poista
 6. Pelko saa ihmisen, ihmisjoukot ja kokonaiset kansat käyttäytymään päättömästi, kirjoitti de Mointagne (k. 1592).

  "Olen nähnyt monien ihmisten joutuvan järjiltään pelosta, ja varmaa on, että kohtauksen kestäessä sokaisee hirvittävällä tavalla rauhallisimmatkin." hän kirjoittaa 'Pelosta' kirjassa: "Esseitä" (1985)

  Älypuhelimet ovat tuoneet ISIS:n teloitukset nuorten miesten silmien eteen. Tulee kiire Eurooppaan.

  VastaaPoista
 7. Näin muutama kuukausi sitten CNN haastattelun eräästä ISIS-aktivistista. Hän sanoi vihansa nousseen USA:n sotilaiden kohdeltua irakilaisia kuin eläimiä, esim. kuuluisassa vankilakohtauksessa, jossa naisvartija taluttaa polvilleen pantua vankia narunpäässä.

  Ehkä maailma rauhoittuu päästessään eroon Obamasta. On jotenkin liian helppoa istua Washingtonin operaatiohuoneessa ison porukan keskellä katsomassa telkkarista miten Osama bin Laden lynkataan toisella puolella palloa.

  VastaaPoista
 8. Jos tarkastelaan tilannetta kultuurillisten meemien näkökulmasta, tännesaapuvat ovat uuskonservatiivisten yhdysvaltalaisten ajatushautomoiden, jotka yrittivät viedä yhdysvaltalais mallista demokratiaa autoritäärisiin maihin,pax americaanan nimissä aikaansaannosta, lähi-itä on saatu ainoastaan sekaisin ja kysesisen epidemian tartunnan saaneet evakoituvat arvolibelariin arvoyhteisöön. Seuraavaksi, jos hyvin käy tänne saapuu muutama satatuhatta Pietarilaista arvoliberaalia,pakolaisiksi. Yhdysvaltalaisen uuskonservatiivien , ei niin kovinkaan etäinen lähtökohta oli metamorfoosin kokenut Trotskilainen aatevirtaus, joka edusti jatkuvan ja maailmanvallankumouksen sekä maailman yhdenmukaistamisen ilosanomaa,kaikki täytyyisi standartisoida,yhdenmukaistaa lopulisen rauhan savuttamiseksi. Onneksi yhdysvalloissa ns realistinen kulukunta näyttäisi olevan voimistumassa ja samala neoconnat joutumassa jopa naurunalaisiksi, milloin olisi mahdollista maailmaa epävakauttavan värivallankumouksellisuuden suitsiminen.

  VastaaPoista
 9. Luin viime yönä Ilkka Remeksen uuden kirjan Jäätyvä Helvetti. Se on tarkka skenaario siitä kuinka Suomi pannaan naapurin toimesta polvilleen. Keskeinen pohjavirta on kuvata Suomen poliitikkoja ja viranomaisia sinisilmäisinä hölmöläisinä jotka ovat jättäneet työnsä tekemättä. Remes toistaa perinteistä hölmölä-metaforaa Venäjän kontekstissa mutta viimeaikaiset maahantunkeutumistapahtumat rikastuttavat kansanperinnettä uusilla tarinoilla

  https://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6lm%C3%B6l%C3%A4

  Eniten ihmetyttää kuinka hepposilla ja ilmasta vedetyillä argumenteilla satojen tuhansien invaasiota yritetään selitellä parhain päin ja ettei mitään tarvi tehdä. Suoraan Hölmölän kylästä. Sentään tp. Ilta-Sanomissa on kuukausien rasistiälämölön jälkeen tutkivan journalismin ituja, että puuttuva Irakin palautussopimus on jäljitetty Astrid Thorsiin, joka jätti lehden mukaan sovitun työn tekemättä.

  VastaaPoista
 10. Joitakin yhtäläisyyksiä maahanmuutossa voi löytää 60-luvulle, jolloin me tulimme Helsinkiin. Emme olleet ”raukkoja jotka lähtivät merten taa” ruotsalaisten yhtiöiden houkuteltua työväkeä haastattelutilaisuuksiinsa Iisalmen Sanomien maksetuissa ilmoituksissa.

  Harmitti kun näteimmät tytöt syrjäkyliltä lankesivat houkutuksiin, vaikka eivät sanaakaan ruotsia osanneet, niin jotakin heitä odottavasta tiesivät.

  Suututti ”turpeeseensitominen” jolla loput yritettiin pitää paikoillaan, vaikka tv oli jo tullut kylille ja maailman menoa haluttiin seurata. Toivo paremmasta ajoi tien päälle, ja halu kehittyä, eikä ollut aikomustakaan mennä sossun luukulle. En oikein usko että Irakista saakka lähdetään tänne elatusrahojen perässä.

  VastaaPoista
 11. On varsin ennennäkemätön ilmiö, että turvapaikanhakijoita tulvii Suomeen Ruotsin kautta, joka tähän saakka on ollut tunnettu erittäin pakolaisystävällisestä politiikastaan. (Ja sen seuraukset näkyvät muun muassa Malmössä...) Kuinka maastamme on tullut Ruotsia vetovoimaisempi? Päättäjien täytyisi pikimmiten tehdä asialle jotakin. Miksi Dublinin sopimusta ei noudateta? Eikö sen noudattaminen olisi ensimmäinen askel hillitä tätä kaoottista kansainvaellusta?
  "Sijoitaan mennyt aika on."

  VastaaPoista
 12. Ranskalainen ajattelija Guillaume Faye selittää kolmeosaisessa artikkelissaan, miksi kyse ei tosiaankaan ole immigraatiosta vaan invaasiosta. Puhutaan pakolaisista, vaikka pitäisi puhua maahantunkeutujista. Jos mitään ei tehdä, tämä kehitys tulee aikaa myöten viemään kulttuuriset ja yhteiskunnalliset edellytykset eurooppalaiselta kantaväestöltä, joka ajautuu jatkuvasti heikentyvään vähemmistöasemaan.

  http://www.gfaye.com

  Artikkelinsa kolmannessa osassa Faye antaa suosituksia tämän kehityksen pysäyttämiseksi - osittain Ranskan näkökulmasta, mutta suositusten sisältämiä ajatuksia voisi harkita Suomessakin, suureksi osaksi melko sellaisenaan.

  Olen laittanut ne tuohon alle
  t. nimim. Oiseau de feu.

  Faye:

  1) yksipuolinen irtisanoutuminen Schengen-sopimuksesta
  2) laittomien siirtolaislauttojen tuhoaminen Pohjois-Afrikan rannikolla
  3) merikuljetusten pakkokäännytys ja hinaaminen lähtöpaikkaansa
  4) kaiken laittomille maahantulijoille ja turvapaikanhakijoille annettavan tuen ja avun lopettaminen välittömästi
  5) turvapaikkaoikeuden jyrkkä kaventaminen
  6) omakustanteiset sosiaalijärjestelyt laillisesti maahantulleille siirtolaisille. Toisin sanoen ei oikeutta kantaväestön sosiaaliturvaan, työttömyystukeen, ilmaiseen koulutukseen, sairausvakuutukseen, eläkkeeseen jne., vaan maahantulleet kustantaisivat itse oman sosiaaliturvansa, sairauskulunsa, koulumenot jne. He saisivat vain palkkansa Japanin mallin mukaan.
  7) oleskelu- ja työlupien ja viisumien rajoittaminen
  8) perheen yhdistämisoikeuden poistaminen
  9) jus soli -oikeuden poistaminen, eli kuka tahansa maassa syntynyt ei saisi enää täysiä kansalaisoikeuksia
  10) kansalaisuuden myöntämisten tuntuva rajoittaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulilintu näkee ylhäisestä asemastaan Karjalan evakoiden kokeman tylyn kohtelun ruotsinkielisissä kunnissa erehtyen pitämään sitä esikuvana. Sellainen valituista valituimpien etujen turvaaminen on toki meillä verissä, eikä se helposti muutu, vaikka Porthanialla valloittajaopiskelijat niin saattaisivatkin toivoa. Siellä - myös Joensuussa jonne perustettiin reilu kymmenen vuotta sitten teologinen tiedekunta - pidetään yllä tarinoita kummitustarinoista läntisen ajattelun perustana, vaikka yleisemmin lännessä on siirrytty perustamaan ihmisjärkeen ja siihen perustaviin tieteisiin. Ihmisluonteen sanotaan paljastuneen. Hesarille on kouluttu oma joensuulainen yhtiöfilosofi Tommi Uschanov joka kieltää osaavansa sanaakaan venäjää tai astuneensa koskaan jalallaan rajan taakse.

   Poista
 13. Lähi-idän kristitytkään eivät ole samanlaisia kuin pohjoismaiset kristityt:

  http://paavotajukangas.com/2015/05/17/sodertaljen-syyrialaismafiasta/

  VastaaPoista
 14. Kun maamme täyttää parin vuoden kuluttua 100 vuotta ja hölmöily tuntuu vain kiihtyvän, niin taitaa olla jo aika muuttaa 6.12.2017 maamme nimi virallisesti Hölmöläksi. Se kuvaisi myös tuota viime aikojen herraonnea, josta tulemme seuraavan sadan vuoden ajan nauttimaan.

  Kuka tekee kansalaisaloitteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK, Hölmölän kristillinen kansantasavalta. Timo Soini valkkaa puhdasuskoisia kristittyjä rajalla.

   Täällä Suvelassa, jonka vieressä alkuperäinen Hölmölä-Bemböle sijaitsee, on maahanmuuttajia eniten lähes koko maassa, mutta kaikkialla eri väriset nuoret puhuvat iloisesti keskenään suomenkieltä, eikä uskonkahakoista ole tietoakaan.

   Poista
 15. Ihmisoikeusjuristeria on mitätöinyt rajavartiolaitoksenkin.

  "11 § (19.9.2014/749)

  Perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen

  Rajavartiomiehen on kunnioitettava perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä toimivaltuuksia käyttäessään valittava perusteltavissa olevista vaihtoehdoista se, joka parhaiten edistää näiden oikeuksien toteutumista."

  Rajavartiolaitoksemme on muutettu ihmisoikeusjärjestöksi, joka parhaillaankin seilaa yhdellä aluksellaan Välimerellä avittamassa ihmissalakuljettajia.

  Sipilän ihmisoikeusteko omakotitalonsa luovuttamisesta on poikinut arabiankielisille sivustoille Suomi mainoksia. Kuva omakotilaosta ja sen myhäilevästä omistajapariskunnasta, ilmakuvavideota vihreästä maastamme ja sokerina pohjalla kolme vaaleaverikköä tölkit sylissään toivottamassa muslimimiehet tervetulleiksi.

  Toisella sivustolla neuvotaan 14 kohdan ohjelma miten pitää vastata ja elehtiä maahanmuuttoviranomaistemme kysymyksiin, jotta ovet onnelaan ja päivärahoille avautuvat. Kävijöitä sivustolla oli toissa päivänä vain 10 miljoonaa.

  Kyllä Suomea myydä osataan näillä "Kiitos kun tulitte" kampanjoilla.

  VastaaPoista
 16. Tilanteessa, jossa maahanmuuttopaine köyhistä maista on valtava, pääministerin Sipilän kodin luovutus 20-25-vuotiaille "pakolaismiehille" on naiiviudessaan sellaista jeesustelevaa populismia, joka on isänmaan petokseen verrattava teko.

  Tämän kaikkialle kantautuneen Tulkaa tänne Hölmölään-huudon jälkeen Sipilällä on otsáa ihmetellä, miten suureksi pakolaisvirta tänne Suomeen on kasvanut! Uskomaton looginen alisuoriutuminen oletettavasti fiksulta insinööriltä.

  Maailman omantunnon ja ihmiskunnan moraalisen majakan, Ruotsin, toiminta tässä invaasiossa on myös hieman niljakasta. Ruotsi lähettää "hätää kärsivät" postimerkki takapuolessaan kohti Suomea ja kaataa vastuun erittäin raskaasta "rikkaudesta" sitten Suomen harteille.

  Eihän tässä voi tehdä muuta kuin lausua suomalaisen miehen rukouksen: -Voi PERKELE!

  VastaaPoista
 17. "Luin viime yönä Ilkka Remeksen uuden kirjan Jäätyvä Helvetti. Se on tarkka skenaario siitä kuinka Suomi pannaan naapurin toimesta polvilleen."

  Ei meitä naapurin toimesta polvilleen nyt panna. Kyllä me sen teemme sen ihan itse.

  Me emme enää, EU-kansalaisina, edes tiedä mikä on raja. Venäjä kyllä tietää.

  EU:ta minä enemmän pelkään, kuten tämän ihmistsunamin vapaa eteneminen sen alueella todistaa, kuin naapuria, jota en taida pelätä lainkaan.

  t. uskonsa suomalaisuuteen päivä päivältä menettävä

  Tänään ihmismuuri Torniossa oli ensimmäinen positiivinen merkki kansalaisvaikuttamisesta.
  Sanoja kyllä netissä riittää, mutta tekoja ei ole tähän mennessä ollut lainkaan. Olemme hävinneet Welcome All Refugees -ihmisille 6-0.
  Tekojen pitää toki olla 100 prosenttisen laillisia. Siitä jos joku lipsuu on peli menetetty punavihertävistölle ja nallewahlrooseille (samalla astialla tässä asiassa!) täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjällä kyllä osataan. Varsinkin trollaus.

   Poista
  2. Uskomatonta! Kirjoitin supisuomalaisena tuon, sanoin että pelkään EU:ta enemmän kuin ryssää ja yhteenveto että trolli. Ja oikein että Venäjältä. Ikkunasta näkyy kyllä ihan koti-Alepa. Pitääkö kertoa katuosoite että tulet järkiisi?

   Tuolla tavallahan kaiken "ryssän" voi ulkoistaa. Noin toimii muutenkin meidän media tänään. Jos ei virallinen linja, missä tahansa asiassa, niin olet "trolli." Tästä on tullut todella älyvapaa maa. Onko niin vaikea tajuta ette jotkut kammoavat sitä mitä maassamme tapahtuu todellisesti eikä sitä mitä tapahtuu omassa päässä mielikuvitteluna?

   Pakko sanoa että juttuni kommentoija on kyllä tyypillinen kansamme edustaja. Hyvin peloteltu. En syytä henkilönä. Kai sitä vähemmälläkin median hysterialla alkaa ajatella noin mekaanisesti. Mutta kyllä se ylitulo tapahtuu nyt siellä Torniojoella eikä Vuoksella, Imatralla. Sen pitäisi selvitä ihan jo normiuutisiakin katsomalla.

   t. suomalaisten kylmäpäisyyteen (vrt. edellä) uskonsa menettävä

   Poista
  3. Irakilaisille Suomeen saapuville on monille kentie syntynyt netin kautta käsitys, että heidät otetaan mieluusti Suomeen. Tornioon saapunu irakilaismies kauhistui nähdessään rajalla "ihmismuurin" ja kysyi toimittajalta "eikö heitä halutakkaan Suomeen". Tuo miessolistin ryhtyny heti töihin avustamalla pakolaisten vastaanottajia tulkkina.

   Poista
  4. Juu. Uhka on jo vuosikausia tullut omasta hallituksestamme, joka on Brysselin juoksupoikana tuhonnut isiensä maata. Itsepetoksen määrä on ollut pöyristyttävä kuluneen kesän Putin-vauhkoiluissa. Kyllä syytä on pelätä tyyppejä, jotka istuvat samassa kaupungissa, josta aikaan johdettiin myös Belgian Kongoa tunnettuun käsiä katkoneeseen tyyliin. Lippukin on nykyään lähes sama, tähtiä vain enemmän.

   t: ihan yksi suomalainen vaan...

   Poista
 18. "Hätä, hätäratkaisut ja paluu normaaliin"

  Kommunismi/sosialismin romahdus yksityisomistuksen lopettamisen/rajoittamisen ideologioineen on tapahtunut jo aikoja sitten. Mutta pelon mekanismi eli stalinismi on yhä elossa/käytössä. Stalinismin synonyyminä on hitlerismi.

  Juutalaisten pako Neuvostoliitosta oli pitkään kansainvälisen huomion kohteena. Laillisiksi Suomeen paluumuuttajiksi pääsivät Inkerin suomalaiset sekä Neuvostoliitossa olleet suomalaiset vallankumoukselliset punikit että USA:sta ja Kanadasta Neuvostoliittoon sosialismia rakentamaan värvätyt suomalaiset.

  Jos Neuvostoliitossa ei olsi ollut stalinistista/kgb:läistä pelkoa, niin kukaan ei olisi muuttanut sieltä ulkomaille. Pako jatkuu myös nyky-Venäjältä. Tiedossani on vain yksi tarrka luku, että Lontoossa asuu 400 000 Venäjältä paennutta venäläistä. Paljonko heitä on muualla maailmassa?

  Koska kommunismi/sosialismia levitettiin ympäri maailmaa (Komintern), niin se merkitsee myös sitä että siellä kaikkialla oli/on läsnä myös stalinismi. ISIS voi olla ainoastaan stalinismin/hitlerismin tuote eli pelotteluase.

  Nykyinen hätä on suuri. Paluuta normaaliin ei ole näkyvissä.

  VastaaPoista
 19. Ei ne Lontoon venäläiset mitään pakolaisia ole. Tavallisia uusvenäläisiä eli lähinnä varkaita.

  VastaaPoista
 20. Mikä hätä Ruotsissa muka on, kun sieltä tullaan joukolla Suomeen. Laiton maahantunkeutujien joukko itärajan yli: torjutaanko se vai päivitelläänkö vain. Surkea on Suomen rooli, kun pääministerinä on tsuhna.

  VastaaPoista
 21. Tästä on puhuttu ennenkin, olisi jo viranomaisilta aika:

  "Oli miten oli, ajatteli mitä ajatteli, oli kanta mikä tahansa, tarvitaan avointa ajantasaista tietoa.

  Nyt kansalaisten oikeus olisi saada tietää paljon turvapaikanhakijoita todellisesti on maassa, ja paljon heitä päivittäin tulee. Nyt luemme tipottaisia ja summittaisia arvioita eri medioista. Mitään koottua avointa tietopankkia ei ole. Tietokoneaikana sellaisen päivittäminen ei luulisi olevan mahdotonta. Jos maassa liikkuu pysyvällä oleskelutarkoituksella ihmisiä jotka eivät olisi kenenkään kirjoissa, olisin huolissani.

  Nyt olemme huhujen, ennusteiden varassa. Se on vaarallista yhteiskunnan ilmapiirille. Saamme lukea päivittäin runsaasti talouden madonlukuja. Niistä ei ole pulaa. Valtionvarainministeriö pitää siitä hyvin huolen. Mutta turvapaikkahakijoista ei ole varmoja määrällisiä tietoja silmissämme missään. Se synnyttää ilman muuta ajatuksen ettei niitä annata. Ja se synnyttää sellaista ajatustoimintaa, mitä kukaan ei halua ja joka ei ole yhteiskuntamme etu.

  Jotta keskustelu olisi mahdollista samalta lähtökohdalta, on sisäministeriön alettava julkaisemaan esim. viikottain lukuja meneillään olevasta tilanteesta. Sellaista kutsutaan avoimeksi demokratiaksi. Tiedon tulee olla avointa jotta keskustelu voisi olla sitä myös. Tilanne on sen verran kriittinen nyt, että esim. viikottainen tiedostustilaisuus jossa numerot kerrotaan ei olisi liioittelua. Kai siellä on töissä joku matematiikko, statistiikko ja tiedottaja.

  Eli numerot esiin ennen kuin kukaan avaa sanojensa ja arvojensa lähteen. Mielipiteistä ja "arvokeskustelusta" ei ole nykyään tosissaankaan pulaa. Luvuista on. Tämä toiveeni on varmasti kohtuullinen, hyväksyttävä, hyödyllinen ja poliittisista intentioista vapaa kansalaisaloite. "

  jk

  VastaaPoista
 22. Juurti näin. Nyt tarvitaan täysin viileätä ja asiallista suhtautumista, joka perustuu tietoon. Mediasympatian vyörytys aiheuttaa vain aggressiota, josta ei mitään hyvää seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiallista tietoa kaipaan mieki. Objektiivisen tiedon välittämisessä on kyllä monia ongelmia . Tiedän, että joitakin pakolaisiin liittyviä juttuja ei julkisesti haluta kertoa, koska "paha kello kaus kuuluu, hyvä ei ensinnäkään".

   Poista
 23. 1900-luvun alussa Suomesta lähti satoja tuhansia ihmisiä Amerikkaan nälkää ja poliittista vainoa pakoon. Suomalaisia saatettiin joissakin lehdissä pilkata mongoleiksi, mutta päästettiin kuitenkin maihin töitä tekemään.

  Nyt on jokunen voinut lähteä Suomeen etelästä kuultuaan "Nokian kutsun" omasta Lumiastaan, mutta yllättyy saatuaan stopin rajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaiset evät menneet Amerikkaan loisimaan, elämään tukirahoilla ja palveltaviksi. He menivät töihin heti, koska muuten nälkäkuolema olisi korjannut.

   Huomannet tässä vissin eron siihen, että tänne tullaan kuin intereail-retkelle, vaaditaan rahaa, asuntoa, uusia vaatteita ja leppoisaa elämää valtion varoin.

   Puhun tässä nyt siis Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulevista "nuorukaisista". En oikeista Syyrian sotapakolaista, joita Suomessa ei juuri ole nähty.

   Kaikella kunnioituksella toivoisin, että ei harjoitettaisi sellaista epä-älytyllisyytä, että muuttoa Amerikkaan aikanaan verrataan tähän nykyisen törkeään turvapaikkashoppailuun.

   Amerikkaan menijät olivat siirtolaisia. Meille tulvivat nuorukaiset ovat 90 %:sti tulonsiirtolaisia.

   Poista
 24. Amerikkaan muutti myös isoisoisäni. Ei joutunut maksamaan ihmissalakuljettajalle mitään. Homma toimi silloin niin, että kylän miehiä oli jo Kanadan metsätyömaalla työnjohtajana. Lähetti kirjeen kotikylään, jossa kyseli, oliko hyviä metsätyömiehiä tulossa Kanadaan, palkka olisi kolminkertainen kotimaan palkkoihin verrattuna.

  Ei ollut Pakolaisavun juristeja auttamassa, ei tarjonnut Kanadan valtio ilmaista asuntoa ja toimeentulotukea, ehei, töihin vaan oli mentävä. Toisaalta isoisoisälläni oli sellaista osaamista, josta yksityinen kanadalainen yritys oli valmis maksamaan hyvin. Mitä osaamista näillä Suomeen muuttavilla on, josts joku suomalainen yritys olisi valmis maksamaan mitään? EK lähinnä hurskastelee.

  Maailma on muuttunut sadassa vuodessa, enää ei ole sellaisia fyysisiä töitä, joita kouluttamaton maahanmuuttaja voisi tehdä. Monet työt vaativat vuosikausien opiskelun ja käytännön osaamisen sekä kieli-, luku- ja kirjoitustaidon. Jos ei parikymppisenä osaa lukea ja kirjoittaa, niin työllistyminen on Suomessa hyvin vaikeaa. Olisi se Amerikassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä perustan omien silmien välittämiin havaintoihin. Täällä Espoon Suvelassa näkee aivan yleisesti maahanmuuttajia linja-autonkuljettajina, siivoojina, rakennuksilla, mainoslehtien jakajina, jne. hommissa jotka eivät kantaväestöä kiinnosta.

   Toki etenkin vanhempaa väkeä näkee myös istuskelemassa päivisin ostoskeskuksen kahviloissa, mutta enemmän silmään pistää tavallisten suomalaisten remmi Alkon ympärillä.

   Wikipedian "amerikansuomalaiset" mukaan suomalaisia lähti Amerikkaan aika lailla pakoon Venäjän armeijaan joutumista, siis samaan tapaan kuin nämä irakilaiset.

   Poista
  2. En yhtään ihmettele. Heidän tilanteensa on nimittäin aivan toinen kuin kantasuomalaisten. Kantasuomalainen ei ole enää aikoihin saanut verovaroin yhteiskunnan tukemaa asuntoa, joten siivoojan palkoilla yleisiltä markkinoilta hankittussa asunnossa ei elä. Sama koskee bussikuskeja, mutta vielä pahemmalla syrjinnällä. Kantasuomalainen nimittäin joutuu maksamaan sen bussikorttinsa ihan itse, todella monta tuhatta euroa eikä senttiäkään rahaa mistään sen ajamisen aikana, mutta muualta tulijoilla järjestetään ilmaisia kursseja, joille paikallisilla ei ole asiaa. Olen aina ihmetellyt että eikö porukka vain tiedä tätä, vai eivätkö osaa tyhmyyttään yhdistellä syitä ja seurauksia vai kumpuavatko nämä väitökset halusta olla hyvä ihminen vai halusta mollata suomalaisia. Ihan oikeasti on luotu aivan erilaiset lähtökohdat tulijoille ja paikallisille ja sitten jeesustellaan että emme tulisi toimeen ilman heitä. Totta helvetissä tulisimme, jos pelaisimme yksillä säännöillä.

   Poista
 25. Politista historian viekkautta todistaa perussuomalisten kohtalo joutua voimattomana vallassaollesaan katselaan seuraamaan ennennäkemätöntä mamutulvaa, jonka patoamisessa on ollut koko puolueen olemassolon perusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt ensin kuinka voimattomana.

   Sinänsä on hienoa, jos tästä tulvasta joku osaa nauttia. Vaikka vain sen kautta, että se on persuille ikävää. Voi se kyllä olla muillekin.

   Poista
  2. Yhteinen talo palaa, ja osa iloitsee että ne jotka sanoivat sen tällä menolla syttyvän, eivät pysty sitä sammuttamaan. Jos nyrjähtänemmän asenteen löytää, niin se on hyvin. Tulee mieleen että ko. porukka pitäisi laittaa oman turvallisuutensa vuoksi pehmustettuun huoneeseen loppuiäkseen.

   Poista
  3. Odottelen vaikkapa Soinilta, nykyasemasan historiakriittistä katsausta, pakolaisuuden alkulähteille, eli oliko läntisiltä demokratioilta syvää viisautta lähteä yllyttämään lähi-itää ja vaikkapa ukrainaa värivallankumouksiin.Maailmanvallankumouksen lippua nykyisin liehuttava uuskonservatiivinen ajatushautomo klusteri on perimmiltään tämän taustalla. Gene Sharpilla on tuotanosaan opas ja sapluuna liberaalidemokratian levittämiseksi teos nimeltä Siviilisodankäynti. Kuten Kekkonen aikoinaan totesi,tosiasioiden tunnustaminen on viisastumisen alku, niin nytkin tulisi läntisen maailman tunnistaa meneet virheensä, nyt viimeistään kun lähi-idän soppa on kiehumassa meidänkin syliin ryhtyä korjaamaan vahinkoja ja vakauttamaan maailmaa, kuten vaikkapa Putin valdain puheesaan on ehdottanut. Maailmanvaltiuden vaihdokseen on viellä pitkäaika, yhdysvalloissa vaihtuu johtoryhmä vasta 17 alussa tuolloin toivottavasti palaa ulkopolittisen vallankäytön ytimeen realistinen koulukunta,mahdollisesti Trumpin johdolla.

   Poista
  4. No nyt puhutaan taas asiaa. Länsi ei ole ollenkaan pienin syyllinen siihen, että Välimeren yli tulijoita riittää ja että Irakissa, Syyriassa ja Afganistanissa kaikki on sekaisin.

   Irakiin USA meni ilman mitään syytä. "Weapons of mass destruction" - niinpä niin, niitä nyt ei vain ollut. Öljyä oli.

   Afganistan, mitä ihmeen asiaa sinne oli?

   Arabikeväät, Maidan mukaan lukien - vain tyhmä jenkki tai vielä tyhmempi Bryssel voi luulla, että jostakin arabimaasta tulee Ruotsi tai Hollanti yhdessä yössä. Tai luulla, että Sevastopolista voidaan tehdä Nato-tukikohta tuosta noin vain.

   No, toki USA:n johto tiesi, mitä teki. Pienet pensaspalot siellä täällä ovat sen etu. Mutta USA:n äänestäjärahvaaseen tuo "demokratian vienti" ja "kansojen vapauttaminen" menee täydestä.

   Putin taas on aika veijari hänkin. Judoka, joka pyrkii kaatamaan vastustajan tämän omilla voimilla. Vaikka nyt sitten EU:n mallikansalaisten maahanmuuttomyönteisyydellä ja rasismin pelolla. Venäjän tarvitsee vain hieman autella siinä, minkä USA on pannut hyvälle alulle.

   Homma toimii. Eurooppa on todella liemessä, mikä on sekä USA:n että Venäjän etu, vaikka ne muuten vastakkain ovatkin.

   Poista
 26. Kysymys on, kuten Hansi Harjunharja kuuluisassa vaalitentisään konkrettisesti esitti näkökulmasta sekä myös vahvasti syy seuraus suhteesta.On tietenkin erittäin suuri ogelma, jos tänne saapuvien motiivi olisi pelkästään meidän antelias sosiaaliturvamme, siihen en kuitenkaan hevillä usko, mutta jos on toisin, silloin myös meidän kaikkien etuisuuksia tulisi muokata kannustavimmiksi. Perimmäinen tekijä tässäkin käyttäytymistavassa on liberalistisen maailmankuvan sisäläänpitämä saalistaja asenne, velvollisudet yhteisöä kohtaan unohtuvat, siksi en olekaan perustulon kannalla tulevissa sosiaalipolittisissa ratkaisuissa, vaan vastikellisen kansalaispalkan.Vanheneva väsynyt euroopa toisaalta kaipaa aktiiviiäsä olevaa aktiivista populaa, varsinkin kun vaurastuneen kansanosan jälkikasvu ei välttämättä ole kiinostunut jatkossa likaamaan käsiään reaalimaailmaan, vaan virtuaalinen varallisuudenhoito sopii heille paremmin,vielläpä paratiisin omaisissa verotus olosuhteussa.

  VastaaPoista
 27. Presidentti Barack Obama on sanonut hän on "lohduton" jälkeen vanhempi Valkoisen talon työntekijä kuoli hyväntekeväisyys pyöräretkelle.
  Jake Brewer, 34, kuoli osallistuu 150-kilometrin matka Conquer Cancer tapahtuma lauantaina.
  Vanhempi politiikan neuvonantaja Chief Technology Office menetti hänen pyörä ja osui auton.
  Herra Obama sanoi: "Jake uhrasi elämänsä valtuuttamisesta ihmisiä ja tehdä hallituksen työtä parempi heille."
  Hän sanoi herra Brewer oli "loistava mieli, suuri sydän, ja kyltymätön halu antaa takaisin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Em. konekäännetyn BBC:n uutisen lisäksi
   -Venäjän armeijassa esiintyy halua kieltäytyä komennuksesta Syyriaan, jos sellainen tulee
   -Irakin armeijassa, joka taistelee ISIS:iä vastaan, esiintyy halua liittyä Eurooppaan jonottaviin pakolaisiin

   Poista
 28. "Hätä, hätäratkaisut ja paluu normaaliin"

  Venäläinen nettijulkaisu РУССКИЙ ИСЛАМ Специальный проект Черного Фронта (Venäläinen islam Mustan Rintaman Erikoisprojekti) julkaisi artikkelin ПОЧЕМУ РУССКИЕ ПРИНИМАЮТ ИСЛАМ http://www.schwarz-front.ru/islam300509.htm (Miksi venäläiset kääntyvät islamin uskoon)

  В свое время громко заявила о себе Национальная Организация Русских Мусульман, возникшая в июне 2004 года. Venäläisten muslimien Kansallinen järjestö perustettiin vuonna 2004.

  Artikkeli päättyy seuraaviin yhteenvetoihin, jotka sisältävätkin vastauksen kysymykseen: Miksi venäläiset kääntyvät islamin uskoon?

  Однако если есть православные арабы или японцы, то почему не могут существовать русские мусульмане? Думается, что у феномена "русского мусульманства" большие перспективы. Тем более что мы живем в эпоху глобальных трансформаций, и то, что казалось невозможным вчера, сегодня уже обыденное явление. Процессы, идущие в современном мире, связанные cо стремительным развитием многих стран Азии и увеличением миграционных потоков, ведут к значительному повышению восточного фактора в жизни России.
  "Mutta jos on olemassa ortodoksiarabeja tai -japanilaisia, niin miksi ei voisi olla venäläisiä muslimeja? Luullakseni ilmiöllä "venäläinen islamismi" on suuri tulevaisuus. Saatikka että elämme globaalisten muutosten aikakautta, ja se mikä oli mahdotona vielä eilen on tänään jo arkipäivää Nykymaailmassa tapahtuvat muutokset, jotka johtuvat monien Aasian maiden nopeasta kehityksestä sekä siirtolaisuuden virtojen kasvusta johtavat myös itäisen tekijän merkityksen kasvuun Venäjän kannalta."

  Ei siis ole mikään ihme, jos ISIS:n riveissä on islamiin kääntyneitä venäläisiä hoitamassa Venäjän Mustan Rintaman ja Venäjän intressejä.

  VastaaPoista
 29. Nyt on Orpo tuonut viimein esiin ns. bussinperä-efektin. Tarkoittaa sitä että kaikki EU:n läpi valuvat, muista maista turvapaikkaa ilman jäävät, muut maat hylänneet, Ruotsin eteenpäin työntämät, törmäävät viimeiseen seinään Suomessa ja Helsingissä kunhan pohjoisen pikajunasta pääsevät.

  Määrällisesti tämä tarkoittaa, siis jos efekti lähtee kumuloitumaan, todella suuria joukkoja jotka jäävät Suomeen ja heillä ei ole täältä enää suuntaa minnekään. Kannattaa muistaa että kielteisestäkin päätöksestä voi valittaa. Siinä prosesissa menee vuosia. Ja jos valitus hylätään, maahan voi silti jäädä laittomasti.

  Rajaton EU siis lahjoittanee meille Adidas-asuista väkeä kymmenissä, ehkä sadoissa tuhansissa laskettavan määrän. Näin meille sitten täällä pohjolan perukoilla kävi....vähän alle 100 vuoden itse/yksinäisyys on ohi lähestyvän juhlavuoden kunniaksi. Nyt alkaa olla vilkasta seuraelämää sitten. Paasikivi ja maantiede. Ei sen lännestä pitänyt tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 100 000? 200 000...?

   Monihan ei älyä että jo nyt pääkaupunkiseudulla on lähemmäs 100 000 uutta suomalaista.

   Poista
  2. Urbi et orbi, sanoo Paavi. Urpilainen ja Orpo. Jokin peruste valinnoille täytyy olla maassa jonka valtiollinen radioyhtiö lähettää ainoana maailmassa latinankielisiä uutisia Pussinperältä.

   Poista
 30. Islam ja marxismi

  Moskovan Maailman talouden ja kansainvälisten suhteiden instituutin professori Georgi Mirskij (Георгий Ильич Мирский - профессор, главный научный сотрудник ИМЭМО РАН) julkaisi Nezavisimaja Gazetassa laajan artikkelin,josta seuraava näyte:

  Много лет тому назад палестинский политик левой ориентации Абд Раббо сказал мне, что главная причина неудачи марксизма в арабском мире состоит в том, что эта идеология не смогла пробиться сквозь панцирь ислама, и добавил, что никакие политические взгляды не смогут найти отклик среди арабского населения, если они не будут выражены языком ислама. Это бесспорно, но что значит «язык ислама»? Этим языком говорили и Насер, и Мубарак, и Саддам Хусейн, и Каддафи – беспощадные враги исламизма. (27.04.2011 http://www.ng.ru/stsenarii/2011-04-27/14_smerch.html)

  "Useita vuosia sitten vasemmistolainen palestiinalainen poloiitikko Abd Rabbo sanoi minulle, että tärkeimpänä syynä marxilaisuuden epäonnistumiselle arabimaailmassa on se, että tämä ideologia ei pystynyt lyömään islamin kilven läpi, että arabiväestön keskuudessa mitkään poliittiset näkemykset eivät saa vastakaikua, jos ne eivät ole ilmaistu islamin kielellä. Se on kiistämätöntä, mutta mitä merkitsee "islamin kielellä"? Sillä kielellä puhuivat Nasser, Mubarak, Saddam Hussein ja Kaddafi, jotka olivat islamismin armottomia vihollisia."

  Putin syyttää arabikevään seurauksista Eurooppaa ja USA:ta, vaikka todellisena syypäänä on marxilaisuuden/stalinismin levittäminen, jota Moskova harjoitti vuosikymmeniä rahalla ja aseilla. Marxin opin mukaan uskonnot oli hävitettävä, koska ne olivat ooppiumia kansalle, kansojen ooppiumia.

  VastaaPoista
 31. Kreml haaveilee uudesta Jaltasta

  Новая Ялта

  Похоже, предлагается некое новое соглашение будущего устройства «Евроатлантики», типа новой Ялты (Ялта 2.0). В 1945-м, во время первой Ялты (Ялта 1.0), лидеры СССР, США и Британии установили основные принципы послевоенного устройства, по сути, разделив континент на зоны влияния.

  Ялта 2.0 в той или иной форме, которая установит четкие правила межгосударственного поведения, с обозначенными и гарантированными сферами интересов, — давняя кремлевская мечта, которая сегодня кажется достижимой, благодаря ИГ, из-за тысяч сирийских беженцев в Европе, которые могут превратиться в миллионы, если очаг конфликта на Ближнем Востоке будет разрастаться.
  http://www.novayagazeta.ru/ Павел Фельгенгауэр Обозреватель «Новой»

  Pavel Felgengauer kirjoittaa, että Kremlin vanha haave luoda valtioille uudet käyttäytymisen säännöt, merkitä niille selkeät ja taatut intressialueet on tänä päivänä saavutettavissa ISIS:n ansiosta sekä Eurooppaan tulevien tuhansien pakolaisten ansiosta, jotka voivat muuttua miljooniksi.

  VastaaPoista
 32. Venäläinen Komsomolskaja pravda -lehti muistuttaa siitä, miten kansalaissota Syyriassa alkoi. Kapinat Syyrian kaupungeissa syttyivät sen jälkeen kun tietoon tulivat suunnitelmat Syyrian ja Moskovan lähentymisestä, Damaskoksen pyrkimyksestä liittyä Euraasialaiseen talousunioniin Venäjän, Kazahstanin ja Valko-Venäjän seuraksi.

  Kuten tunnettua Euraasialaisen talousunionin strategiaan kuuluu yhdistää alueet Vladivostokista Lissaboniin.

  Источник: КОМСОМОЛЬСКАЯ ПРАВДА
  Дата выпуска: 22.09.2015
  Номер выпуска: 107 http://aafnet.integrum.ru.helios.uta.fi/artefact3

  ... Наказание за дружбу с Москвой.
  Вспомним, как начиналась гражданская война в Сирии. Восстания в сирийских
  городах вспыхнули вскоре после известий о сближении Сирии с Москвой и
  желании Дамаска вступить в Единое экономическое пространство с Россией,
  Казахстаном и Беларусью...

  VastaaPoista
 33. Hätä

  Venäjän hätä ja Venäjän mysteeri.

  On yleistä tietoa että Venäjä on maailman rikkain maa maanuumeniensa rikkauksien suhteen. Siitä huolimatta se on riippuvainen ölyn ja kaasun hinnoista (ja aseiden myynnistä). Venäjän bruttokansantuotetta on tuottamassa vain hyvin pieni osa väestöstä. Siinä on jo riittävästi ainesta mysteeriksi.

  Neuvostoliitto/Venäjä on ollut ja on edelleenkin ideokraattinen valtio. Ideokraattinen valtio ei tarvitse Valtiomiehiä ja siksi ei kasvatakaan heitä poliittiselle/taloudelliselle alalle.

  Ideokraattisissa valtioissa kaiken määräävät aatteelliset/uskonnolliset johtajat. Ideokratismin toteuttamiseen tarvitaan ainoastaan virkamiehiä, ei Valtiomiehiä.

  Neuvostoliitto on satsannut lähes kaikki varansa kommunistiseen maailmanvallankumoukseen. Nyky-Venäjä taas yrittää hinnalla millä hyvänsä näyttää maailmalle muskeleitaan.

  Источник: ИА Regnum
  Дата выпуска: 19.09.2015
  Заглавие: «Больше половины территории России геологически не изучено...»
  «Больше половины территории России геологически не изучено...»
  Интервью экс-министра геологии СССР Евгения Козловского
  Елена Ковачич
  Ни у одной страны мира нет минерально-сырьевой базы (МСБ) такого объёма и спектра, как у России: от нефти, газа, угля до практически всех металлических и неметаллических полезных ископаемых. Валовая ценность разведанных и предварительно оцененных запасов полезных ископаемых в России составляет около 28,5 трлн долл. США. "Вместе с тем, отсутствие тщательно продуманной и научно обоснованной государственной стратегии развития и использования минерально-сырьевой базы (МСБ), основанной на модели самообеспечения с необходимой долей экспорта и ограниченного импорта, является угрозой национальной безопасности страны и ведёт к утрате геополитических приоритетов в минерально-сырьевом секторе мира", - заявил ИА REGNUM заслуженный геолог РФ, доктор технических наук, министр геологии СССР с 1975-1989 гг., вице-президент РАЕН Евгений Козловский.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.