torstai 3. syyskuuta 2015

Olikos sitä koko poikaa?Poika oli, vain kuva jäi

Maksim Gorkin romaanissa Klim Samginin elämä, on kohtaus, jossa pikkupojan ja tytön kerrotaan hukkuneen. Tyttö löytyy, mutta kun kukaan ei osaa oikein sanoa, miten pojan voisi löytää, alkaa aikuisten kärsivällisyys loppua ja joku alkaa tiukata: ”Entä oliko sitä poikaa ollenkaan? Ehkei mitään poikaa edes ollut?”
Ikävä kyllä, poikakin oli ja myös hän löytyi hukkuneena. Tragedian taustaa vasten epäuskoinen kysymys tuntui loukkaavalta. Miksi ei voitu ilman muuta uskoa, mitä kerrottiin ja suhtautua tragediaan asianmukaisella surulla ja arvokkuudella? Kuoleman majesteetin edessä arkipäiväiset tosiasiakysymykset kuulostavat irvokkailta.
Mutta asian todellista laitaahan ei tiedetty ja sen selvittäminen tietenkin oli tarpeen. Saattoihan olla, että pojan olisi vielä voinut löytää hengissä, mikäli olisi saanut täsmällisen ja tolkullisen tiedon. Sen etsiminen oli tärkeä prioriteetti, hukkunutta taas ei voinut herättää henkiin minkäänlaisella puheella, korkeintaan elvytyksellä ja silläkin vain ajoissa.
Lapsen kärsimys ja kuolema ovat herkkiä asioita. Syyttä ei Dostojevskin Ivan Karamazov julistanut, ettei koko maailman onni olisi vaihdettavissa syyttömän lapsen kärsimykseen. Tämä oli tietenkin paradoksi, jonka johdonmukainen noudattaminen vie suoraan mielettömyyteen. Silti se vetoaa moneen.
Lapsen kuolema näyttää taas ravistelleen, ellei koko maailmaa, niin ainakin monia facebookin päivittäjiä. Tragedia on epäilemättä taas kerran ääretön ja sen hyväksyminen olankohautuksella olisi barbariaa. Mutta poika on joka tapauksessa jo kuollut ja nyt ei kannata enää yrittää elvytystä, vaan vastaavien tapausten estämistä. Myös syylliset olisi rangaistava.
Kenen syy tuon lapsen hukkuminen oli? Välittömästi tietysti sen, joka vei hänet merikelvottomaan alukseen ja lähti luvattomalle matkalle kohti Eurooppaa. Mutta, kuten sanotaan, tilaisuus tekee varkaan. Koska tuo lähtijä ja miljoonat muut ovat saaneet luotettavaa tietoa siitä, ettei huteroilla ja vaarallisilla aluksilla merelle lähteneitä luvattomia siirtolaisia käännytetä, vaan päinvastoin otetaan aina vastaan ja sijoitetaan joissakin maissa jopa hotellitasoiseen majoitukseen ja taataan heille kaikki tarpeellinen, on väistämätöntä, että noita vaarallisia matkoja yritetään yhä uudelleen.
Jokaiselle on selvää, ettei tämä hengenvaarallinen ja vastuuton ihmishengillä keinottelu lopu ennen kuin lähtöä harkitseville annetaan selvä viesti siitä, ettei laiton maahan pyrkiminen tule onnistumaan, vaan johtaa aina palauttamiseen lähtöruutuun. Siellä taas pitää olla mahdollista mennä jonoon, todistaa henkilöllisyytensä ja anoa mahdollista turvapaikkaa tai siirtolaisuutta esittämällä asiaankuuluvat faktat ja dokumentit. Ellei Euroopan yhteisö kunnioita omia lakejaan, sen ei kannata odottaa, että niitä kunnioittaisivat ne, jota syystä tai toisesta hakevat parempaa elämää, jota Unioni tarjoaa lakiensa rikkojillekin.
Tämä on kylmä totuus, mutta onko sitä lupa sanoa? Monien mielestä näyttää olevan kerrassaan sopimatonta edes ajatella, että osa Eurooppaan pyrkijöistä on vain aivan tavallisia elintasopakolaisia, joilla ei ole mitään akuuttia vainon uhkaa. Yhtä rumalta kuulostaa näköjään monien korvissa se tosiasia, että Suomeen siirtyvän pakolaisen aiheuttamat kustannukset ovat niin suuret, että samalla rahalla voitaisiin lähtömaissa tai niiden lähellä auttaa monikymmenkertaista määrää ihmisiä. Toisin sanoen, jokaista maahamme otettavaa pakolaista kohti jää suuri määrä ihmisiä ilman ainakin meidän apuamme.
Erittäin outoa on, että on kovaäänisesti vaadittu, ettei siirtolaisten, laillisten eikä laittomien motiiveja saa lainkaan epäillä. Siellä, missä on surua, pitää terveen järjen siis vaieta. The Atlantic-lehden tietojen mukaan on Eurooppaan pyrkijöistä kuitenkin vain kolmannes tämän vuoden ensimmäisellä kolmanneksella meritse saapuneista oli Syyrian pakolaisia. Itse asiassa tämä saapuva joukko on hyvin kirjavaa ainesta ja sen motiivit ja tarpeet vaihtelevat suuresti.
EU, tuo kaikkeen rationaaliseen toimintaan kykenemätön byrokratian sädesienitauti on keksinyt ratkaisuksi ongelmaan ”taakan jakamisen”. Ei siis laittoman siirtolaisuuden lopettamista, vaan saapuvan loputtoman virran pilkkomisen yhä useampiin osiin, joista monet ohjatuvat maihin, joilla ei ole mitään osuutta niiden ongelmien aiheuttamiseen, jotka nyt ovat kiihdyttäneet siirtolaisuutta. Oma maamme jopa jätti menemättä Libyan sotaan, mikä monen mielestä kuulemma oli suuri häpeä ja synti suuren lännen silmissä.
Humanitaarista apua on syytä antaa niille, jotka sitä tarvitsevat. Mikäli se järjestetään rationaalisesti, voidaan tragediat minimoida. Mikäli sitä yritetään ratkaista tavalla, joka jo ennakkoon tiedetään mielettömäksi, voidaan olla varmoja siitä, että tragediat monikertaistuvat.
Aikakautemme kuuluu ilmeisesti historian sentimentaalisimpiin. Niinpä on helppo vaikuttaa suuriin joukkoihin jopa yhdellä ainoalla valokuvalla, jonka kontekstiakaan ei ole väliksi esittää. Emootioiden vyöry saadaan näin hyökymään kaikkea terveen järjen käyttöä vastaan ja ne ihmiset, jotka sitä tarvitsevat, voivat myös saada tyydytystä omasta moraalisäteilystään: ”Minä kiitän sinua siitä, että en ole kuin tuo publikaani…”. Narsistin mielestä mikään koko maailmassa ei ole yhtä tärkeää kuin hänen oma moraalinen erinomaisuutensa.
Tämä on tietenkin vastuutonta ja aiheuttaa vain vaikeuksien moninkertaistumisen. Vastuu on kuitenkin uskallettava ottaa ja tunnustaa se, ettei järjen käytöstä luopuminen tuo mukanaan muuta kuin onnettomuutta, vaikka se saattaisi palkitsevalta tuntuakin.

23 kommenttia:

 1. "Aikakautemme kuuluu ilmeisesti historian sentimentaalisimpiin."

  Suattaapi olla.

  Mutta jos ihmiskunnalle esitetään kysymyksen, "nostakaa käsi ylös kenellä teistä on älypuhelin?", niin pystyyn nousee varmasti useita miljardeja käsiä.

  Useita vuosia sitten, kun Afrikassa tutsit harjoittivat kansanmurhaa hutuja vastaan ja hutut puolestaan kansanmurhaa tutseja vastaan, niin asia pääsi uutisiin vasta kun suurin osa tapahtumista oli jo takanapäin. Tutsien mielestä hutut olivat torakoita ja hutujen mielestä samanaikaisesti tutsit olivat rottia. Kysymys oli siis sentimenteistä.

  Sentimenttejä voi viljellä. Kommunismin mielestä maailma kuului proletaareille, porvarit oli tuhottava. Hitlerin mielestä maailma kuului arjalaiselle rodulle, kaikki muut olisivat tämän palvelusväkeä. Nyky-Venäjällä putinismin mielestä Länsi on yrittämässä tuhota Venäjän jo useita tuhansia vuosia. Afrikassa on mitä ilmeisemmin tapahtumassa Afrikan tietyn tasoinen tutsitisaatio ja hututisaatio. Syyria on suuri mysteeri.

  Ne massat, joilla on älypuhelin, kielitaito ja Visa-kortti sydänalla lähtevät liikkeelle. Mutta ne massat, joilta puuttuvat kaikki edellä mainitut asiat kärsivät tuskaista kohtaloaan siellä missä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kummallisia ja sekavia kommentteja Ruandan kansanmurhaan liittyen. Mitä kansanmurhaa tutsit harjoittivat hutuja vastaan (hututhan siellä tappoivat satoja tuhansia tutseja ja maltillisia hutuja)? Ja se torakkapuhe oli kyllä hutujen propaganda-retoriikkaa. Lillukanvarsia ehkä, mutta ei se näissä kansanmurha-asioissa ihan merkityksetöntä ole.

   Poista
 2. EU-päättäjillä on itse asiassa kaksi vaihtoehtoa, jotka estävät vastaavat hukkumiset jatkossa:
  a) Avataan rajat ja toivotetaan kaikki tervetulleiksi. Kuljetus voitaisiin silloin järjestää esimerkiksi turvallisilla matkustajalaivoilla.
  b) Käännytetään kaikki, ja tyydytään UNCHR:n kiintiöpakolaisiin, jotka valitaan paikallisilta leireiltä. Esimerkiksi Australiaan pyrkijöitä ei ole hukkunut.

  Onko joku laskenut, paljonko vaihtoehdossa (a) olisi tulijoita? Se olisi melkoinen rakennemuutos, mutta utilitaristisesti ajatellen nykyväestön elintason heikkeneminen voisi olla siedettävä hinta saapuvien ihmisten elämänlaadun parantumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&feature=youtu.be

   On laskenut. Pahentaa vain tilannetta. Ehkä ymmärrät videon jälkeen.

   Poista
 3. Afrikan vuotuinen väestön kasvu on 20 miljoonaa...

  VastaaPoista
 4. Australiaan pyrkijöitä on hukkunut. Australia on sulkenut rajansa. MOT.

  VastaaPoista
 5. Pikkupojan kuolemasta voi syyttää rikollisia ihmissalakuljettajia, jotka lupaavat "asiakkailleen" onnellisen elämän loppuiäksi, mutta eivät välitä vähääkään näiden turvallisuudesta rahat saatuaan. Salakuljetus pitäisi saada loppumaan, mutta EU ruokkii vain omaa byrokratiaansa eikä saa mitään aikaan. EU on tainnut tulla siihen vaiheeseen, jossa NL oli ennen romahtamistaan. Onhan siellä hyväpalkkaisia virkoja muutamille valituille. Pitäisi lopettaa myös siirtolaisten runsaskätinen avustaminen, koska se houkuttelee heitä ottamaan riskejä.

  Mutta mitä tapahtuu? Juuri päinvastainen. Siirtolaisille tarjotaan mukavaa elämää ja loputonta ymmärtämistä. Sääli vaikuttaa enemmän oman egon korostamiselta kuin todelliselta välittämiseltä. Kuolleen pikkupojan varjolla meille saapuu kymmeniä tuhansia somaleja ja muita nuoria miehiä, joilla ei ole Syyrian sodan kanssa mitään tekemistä. Se että Syyriassa kuolee ja Välimerellä hukkuu edelleen ihmisiä, ei kosketa näitä tekopyhiä säälijöitä.

  VastaaPoista
 6. Pikkupojan kuolemasta voi syyttää hänen vanhenpiaan jotka veivät hänet vaaralliselle merimatkalle ihmissalakuljettajien kuolemanloukussa. Heillä ei ollut mitään hätää lähtömaassaan Turkissa, siellä ei sodita, turkkilaiset eivät vainoa heitä eikä siellä kuolla nälkään. Jos syyrialaiset pakolaiset ovat Turkissa hengenvaarassa tai nälänhädässä, on se sitten suuremman keskustelun ja uutisoinnin paikka. Koska en ole nähnyt yhtäkään uutista suvaitsevaiselta medialtamme jossa todettaisiin että nämä ihmiset ovat siellä hengenvaarassa tai jotain, niin sitten kai sellaista ei tapahdu? Turkki on kuitenkin NATO maa ja EU ehdokas jäsen ja heiltä voi odottaa että huolehtivat edes pakolaisten perustarpeista. Jos on tarvetta, voimme suunnata osan täällä pakolaisten ylläpitoon tarvittavista rahoista Turkille, jotta kenenkään ei tarvitse lähteä syksyiselle merelle henkensä kaupalla. Olen vahvasti sitä mieltä että pakolainen, miten oikea ja uhkaa ja hengenvaaraa pakenevakin, muuttuu parempaa elintasoa havittelevaksi laittomaksi siirtolaiseksi lähtiessään liikkeelle eteenpäin kohti Eurooppaa turvallisesta maasta jossa hänellä ei ole enää turvallisuusuhkaa, ainoastaan köyhät ja ankeat olot. Eli tämän pikkupojan vanhemmat vaaransivat hänen henkensä rahan vuoksi. Sallisitko sen veljellesi tai sisarellesi että he lähtevät tuollaiselle matkalle lastensa kanssa vain elintason takia? tuomitsisitko heidät ahneiksi kun laittavat lapsensa hengen vaaraan sen vuoksi? luultavasti teillä käytäisiin melkoinen sukuriita asiasta.... meillä käytäisiin. Miksi siis nyt tuomitaan eurooppalaiset ja Eurooppa, eikä näitä vanhempia? mikä ihmeen kaksoisstandardi tässä taas on?

  VastaaPoista
 7. Afrikan väkiluku ei kasva 20 miljoonalla vuodessa, vaan 33 miljoonalla, eli 90 000:lla vuorokaudessa (HS). YK:n 2015-2100 väestöennusteen mukaan esim. Nigerin väkiluku kymmenkertaistuu ennusteaikana, Somalian lähes viisinkertaistuu ja Eritrean yli kolminkertaistuu. Nigeriaan tulee ennusteen mukaan 570 045 000 uutta nälkäistä suuta. On täysin mahdotonta että tuon kaltaiset maat pystyvät ruokkimaan kasvaneen väestönsä. Aikansa keskenään riideltyään kansa lähtee vaellukselle kuin sopulit konsanaan.

  Pakolaisten potentiaalisten lähtömaiden väki lisääntyy noin 40 miljoonalla vuodessa. Kuinka suuri osa siitä pyrkii Eurooppaan? Miten suu pannaan, jos tulijoita on vaikkapa 20 miljoonaa vuodessa. Ettei meistä vain tule silloin rasisteja ja fasisteja...

  VastaaPoista
 8. Tietotekniikka-alan kirjallisuus käsittelee dilemmaa, kuinka vaikea Mooren laki eli eksponentiaalinen kasvu on hahmottaa. Insinöörikoulutuksenkaan saanut ei sitä tajua. Aikasarja kuten 0,5-0,5-0,5-0,5-0,5-... on helppo mutta 0,25-0,5-1,0-2,0-4,0-... käsittämätön. Vaikka olen seurustellut ja asunut kympintyttöjen kanssa, en usko sukupuolineutraliteettiin, siihen että sukupuoli on sosiaalinen konstruktio, vaan että geneettinen ohjelmointi on tehnyt naissukupuolesta – ainakin tilastollisesti enemmän – työnjaossa lapsista ja hädänalaisista huolehtijoita. Kun se toinen on geneettisesti ohjelmoitu metsälle. Ja tämä on oikein, ilman ei olisi Florence Nightingalea. Suomen nykyisessä yhteiskunnallisen ja taloudellisen katastrofin mudassa näkyy tosiasialliset numerot ja aikasarjat kieltänyt naisjohtajuuden kätösen sormen ja korkokengän jalan jäljet 2000-2012. Myös neiti J. K.
  Some on omaksunut tässä kohden käsitteen kukkahattutäti. Tällä myyttisellä hahmolla on myös uskomus, että vuosituhantinen kulttuuri ja feodaalinen perinne häviää silmänräpäyksessä, kun kukkahattutäti kertoo miten maassa ollaan.
  Hallitsematon kansainvaellus merkitsee EU:n miten-sen-tunnemme loppua. Turvallisuustilanne on romahtamassa, kun paperittomat kuvista päätellen 25-vuotiaat treenatut - minun reserviupseerin silmiin selkeästi koulutetut sotilaat - kulkevat kenttäarmeijan kokoisena joukkona ilman mitään valvontaa minne haluavat kunnes heille järjestetään kokopäivähoidolla ja päivärahalla kokoontumispisteet. Josta he kulkevat ilman mitään valvontaa minne haluavat. Suomen turvallisuuskoneistolla ei ole mitään mahdollisuuksia pitää järjestystä. Vartijat ovat vitsi.
  Ja kun kouluttamattoman wannabe siirtolaisen elinkaarikustannus on vähintään 1 milj. euroa, ei ole varaa halltsemattomaan maahanmuuttoon. 10 000 tekee 10 miljardia. Vuositasolla 500 mijoonaa. Ajatus itsensä työllistämisestä rehellisin keinoin on utooppinen, kun kuihtuvien pikkukaupunkien hiljaisilla pääkadulla oli jo tusina kebabpitseriaa. Ja automaatio ja robotisaatio korvaa niin sanotut paskaduunit ennen 2025.
  Schengen on kuollut ja ainoa lääke on palauttaa rajavalvonta mieluummin heti kuin myöhemmin koska kuitenkin siihen ajaudutaan.
  Emanuel Todd kirjoitti 2003, että muslimien pitää antaa ratkaista itse omat ongelmansa. Siinäpähän oppivat. Ei niitä ongelmia täällä ratkaista.
  Euroopan parlamentti – tuo kultainen tunkio jota ex-meppi kesäkuussa haastattelussa kutsui epäkorrektisti “hullujen huoneeksi jossa ideologia syrjäyttää kaikki yritykset käsitellä tosiasioita” – yrittää “jakoavaimella” työntää Suomeen kutsumattomia vieraita. Kuvaan kuuluu uhkailu “solidaarisuuden menetyksellä” tietäen että neitien heikko kohta on “mitä ne musta ajattelee”. Kansleri Merkel markkinoi Saksaa maahantulijoille ja työntää aiheuttamansa ongelmaa pohjoiseen toisten murheeksi.
  Tiedämme jo EU metodin, se on sama kuin Kreikassa. Vähän kerrassaan väsyttämällä ja hämäämällä, “muddling through”.
  Kirjassa Why Nations Fail on poliittisesti korrekti amerikkalaisselitys, että huonot instituutiot romauttavat kansakunnat. Vaihtoehtoiset selitykset ovat maantiede, kulttuuri ja tietämättömyys. Tosin kirjoittajat tuntuvat epäröivän kulttuurin ja uskonnon kohdalla, koska toteavat sen merkityksestä “yes and no”, mutta alistavat kuitenkin käsitteen instituutioille. En hevin usko kirjoittajien selitykseen, sillä amerikkalaiset käyttivät satoja miljardeja luodakseen länsimaiset poliittiset instituutiot Irakiin ja Afganistaniin. Mutta joku toisenlainen selitys ei ole polittisesti korrekti eikä sillä saa konsultti- ja puhetoimeksiantoja.
  Ai niin ne aikasarjat. Ensimmäinen on ylikansoitettu EU, väestötiheys 116, toinen on Afrikka, väestötiheys 30. 50 vuodessa Afrikka on kasvanut nyky-EU:n puolikkaasta 2x EUn kokoiseksi.

  VastaaPoista
 9. Aikoinaan kun luotiin EU:n turvapaikanhakijoita koskevaa lainsäädäntöä tilanne oli vallan erilainen kuin nykyään. Nyt olemme siirtyneet ns. hybridisotien aikakauteen. Vain se, jonka silmät on varustettu tosi isoilla silmävaljailla, ei huomaa hybridisotia lainkaan.

  Venäjä on rakentamassa toista sotilastukikohtaa Syyriaan saadakseen paremman aseman Välimerellä. Basar Ashad saa sotakalustoa ym. Venäjältä. Näin ollen pakolaisten virralle Lähi Idästä ei näy loppua.

  Источник: КОМСОМОЛЬСКАЯ ПРАВДА
  Дата выпуска: 04.09.2015

  Российская авиация собирается включиться в войну с (ИГ). Но Россия будет действовать не в рядах американской коалиции, а на основании Договора о
  дружбе и взаимопомощи между Сирией и РФ и по прямому приглашению законного
  правительства Сирии. Ремонтный центр российского ВМФ в Тартусе будет усилен,
  а возле Латакии, в Джабле, появится новая мощная база ВМФ и ВВС России.
  Об этом решении России поведал известный израильский военный наблюдатель
  Алекс Фишман на новостном сайте Ynet.

  VastaaPoista
 10. Näin Izborskin klubi reagoi Euroopan pakolaisahdinkoon tämän päivän julkaisuissaan.

  V. Korovin mm.: "...Euroopan laiva vajoaa lopullisesti pohjaan harhojensa ja ylimielisten virheittensä veden alle."

  M. Prohanov mm.: "Tsunamin tavoin toimii tämä räjähtänyt demografinen pommi."

  Валерий Коровин

  Человек Запада - это потребляющее животное, человеческая биомасса, которая в итоге и утопила высокомерную Европу, взявшую на себя право решать, как жить человечеству, народам и государствам. Альтернативой нынешнему концу Европы является традиция, возрождение веры, духа и идентичности. Но на это у Европы, захлёбывающейся в отхожем сосуде человеческого потребления нет уже ни воли, ни ума. Последние осмысленные представители Европы-цивилизации вынуждены будут бежать в Россию перед тем, как европейское судно окончательно уйдёт под воду собственных заблуждений и высокомерных ошибок.

  Александр Проханов

  Европа, получившая эту взрывную волну, этот управляемый хаос, не знает и не понимает, что можно поделать. Рушится Европейский союз. Страны хотят закрыть границы, сделать их непроницаемыми. Умирает Шенген, отменяются права человека. Европа находится накануне зловещих перемен, и это результат изобретенного американцами оружия, результат теории управляемого хаоса, который они применили.
  Так же — разрушительной волной — действуют сегодня взорванные демографические бомбы.

  VastaaPoista
 11. Ja ovat oikeassa. Isänmaallisena suomalaisena on todella katkeraa todeta että onneksi meill ON sitä itärajaa sen toista tuhatta kilometriä, pääsee ainakin sinne pakolaiseksi kalifaattia pakoon.

  VastaaPoista
 12. Ikävä sanoa, mutta tälläkin porukalla on joskus ihan osuvia näkemyksiä.

  VastaaPoista
 13. Missä vaiheessa maastaan sotaa pakoon lähtenyt ihminen muuttuu elintasopakolaiseksi?

  Kuinka monta läpikulkemaansa turvallista maata hän saa hylätä etsiessään parasta elatusta?

  Dublinin sopimuksen mukaan hän ei saa hylätä Euroopan alueella ensimmäistäkään. Hän ei kuitenkaan ole edes silloin ensimmäisessä turvallisessa maassa, vaan on useimmiten kulkenut monen turvallisen maan läpi tullessaan.

  Olisin vakavasti sitä mieltä että ilman sentimentaalisuutta asiaa ajatellen pakolaisuusstatus päättyy ensimmäiseen turvalliseen maahan jossa ei henki tai terveys tai vapaus ole uhattuna. Siitä eteenpäin kaikki on vain paremman elintason etsimistä.

  Arvatkaa kuinka moni Suomeen asti päässyt täyttää tätä vaadetta?

  Eli yllätys yllätys, he ovat KAIKKI elintasoturisteja, eivät pakolaisia yksikään. Heille ei vain ole kelvannut yksikään maa matkan varrella.

  Parhaimmillaan Suomi on kartasta laskien kymmenes turvallinen maa jos tullaan Syyriasta maitse.

  Eipä minulla sen enempää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on helppo uskoa!

   Poista
  2. 12 maailman rikkaimman maan joukkoon kuuluu kriisin lähialueilla kuusi muslimimaata.
   12:sta maailman rikkaimmasta maasta neljä sijaitsee Euroopassa. Esimerkiksi Norja, joka on aika kaukana Syyriasta, tai Somaliasta.
   Muslimimaat eivät ota pakolaisia, eivätkä pakolaiset halaja muslimimaihin.

   Poista
 14. Suomalaisena on kyllä helppo vedota Dublinin sopimukseen ja "ensimmäisen turvallisen maan" käsitteeseen, koska suomalaisena ei sillä tarvitse tarkoittaa muuta kuin "se on, ja pysyköön, muiden ongelma".

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia, Vihavainen!

  "Vastuu on kuitenkin uskallettava ottaa ja tunnustaa se, ettei järjen käytöstä luopuminen tuo mukanaan muuta kuin onnettomuutta..."

  "EU, tuo kaikkeen rationaaliseen toimintaan kykenemätön byrokratian sädesienitauti..."

  "Tämä on kylmä totuus, mutta onko sitä lupa sanoa?"

  Tässä on lueteltuina kaikki se, mitä meidän politiikastamme tällä hetkellä puuttuu: vastuunotto (vrt. EU:lle pokkurointi ja kritiikitön alistuminen), järjen käyttö ja kylmien tosiasioiden tunnustaminen. Sen sijaan ovat vallalla vastuun siirtäminen EU:lle, järjen korvaaminen tunteilla ja sentimentaalisuudella eli populismi sekä faktoista vaikeneminen.

  Monista pohdinnoistanne ja noista lainauksista päätellen teillä on hyvin perusteltuja mielipiteitä, vaihtoehtoja vaihtoehdottomuudelle ja kykyä visioida tulevaa. Oletteko harkinnut poliittista toimintaa?

  Tuntuu, että politiikassa on nyt vapaana ekologinen lokero -kenties jopa kokonaisen puolueen läpimentävä aukko.

  VastaaPoista
 16. Loistava ja viileä analyysi taas Vihavaiselta. Kiitokset tästä. Rohkenen julkaista erään kertaalaan sensuroidun mielipiteeni asiaan liittyen.

  "No joo.

  Niin se Josef K lopetti yleissivistävän ja lukemisen arvoisen kansakoulunsa ja alkoi sitten profeetaksi ja julistajaksi. Vahvasti punaviher sellaiseksi.

  Tässä ei ole kyse pelosta ja kauhusta. Eikä hurjasta rasismin noususta Euroopassa. Kyseessä on puhdas matematiiikka ja tosiasiat, jotka yleensä määrittelevät historian virran kulkemisen suunnan.

  Liberaali länsi ja sen poliittisesti korrektit johtajat (ynnä Josef K) ovat avanneet Pandoran lippaan nimittäessään LAITTOMIA MAAHANMUUTTAJIA pakolaisiksi ja siirtolaisiksi. Kurjista kehitysmaista on Eurooppaan kohdistunut jo vuosikymmeniä liikaväestön muuttopaine. Nyt kun rajat ovat avautuneet ja punaviher media rummuttaa tunteellista "pakolaistragediaa" koko volyymilla niin TOTTA KAI kurjalisto pyrkii sinne missä mannaa on tarjolla.

  Luonnollisesti ja vielä kerran jäävään Syyrian porukan tästä pois, mutta kuten sanottu syyrialaisiakin pitäisi auttaa lähellä heidän omaa maataan.

  Itseäni ihmetyttää suuresti se naiivi ja puusilmäinen sokeus, jolla ""Välimeren siirtolaisongelmaa" mediassa käsitellään ja se tunnepitoinen siirappi, jota levitellään yksinomaan väestöräjähdyksestä aiheutuneen ongelman päälle.

  Yksi matemaattinen tosiasia, jota ei tarvitse julkaista, jos se on vastoin vastuullista sananvapautta. Täällä Oulussa uuden pakolaiskeskuksen nuorten miesten määrä "pakolaisista" on vain reippaasti yli 80 prosenttia. Taisi olla 88%.

  Mutta ei siinä mitään. Pandoran lipas on avattu ja mytologiaa tuntevat lukijat tietävät,mitä siitä seurasi. Josef K jatkakoon profeettana. Minä häivyn."

  VastaaPoista
 17. On käynyt täsmälleen kuten Hitler aikanaan varoitti.

  https://www.youtube.com/watch?v=JmDRKF1wmxc

  Kansainvälinen juutalaisuus on saanut Länsimaista kuristusotteen ja juutalaiset omistamansa median ja kontrolloimiensa poliittisten puolueiden avulla tuhoavat Euroopan massiivisilla vierasrotuisen aineksen kansainvaelluksilla.

  https://www.youtube.com/watch?v=5jl-OJJVAEg

  Itseasissa jo 1800-luvulla itävaltalainen esoteerikko Guido von List kirjoitti siitä miten juutalaiset haluavat tuhota valkoisen rodun.

  VastaaPoista
 18. "Kansainvälinen juutalaisuus on saanut Länsimaista kuristusotteen ja juutalaiset omistamansa median ja kontrolloimiensa poliittisten puolueiden avulla tuhoavat Euroopan massiivisilla vierasrotuisen aineksen kansainvaelluksilla."

  Uskomatonta kotieläimen p-kaa.

  Onko vaikea myöntää, että kyllä ME tämän ihan itse teemme? Ei ole enää nuorista miehistä mihinkään, koska heillä on netti, josta voi sitten näitä linkkejä linkittää.
  Suomi on nykyään sisuton ja vaistoton maa. Ensimmäinen viite siitä oli EU-intomme, jonne meidät oma kansa äänesti sisään. Nyt tulee sitten kaikki muukin perässä. Sinä syyllistät mamuja ja vieläpä juutalaisia (vanhan keskiaikaisen kaavan mukaan), vaikka kaikki tämä on mahdollista vain koska Suomi haluaa tämän.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.