maanantai 28. syyskuuta 2015

P-maan menetetty maineMaine ja kunnia YK:ssa

”Suomen maine sai kolauksen YK:ssa” tiedotti Helsingin Sanomat. Ja olihan lankeemuksemme suuri. Kerran olimme yksi pohjoismaa muiden joukossa, nyt pohjoismaiden marginaalia, kerrotaan. Miten asia tämä pitäisi ymmärtää, jää lukijalle valitettavan epäselväksi.
On luontevaa ajatella, että Ruotsi on pohjoismaalaisuuden ydin ja muut sitten enemmän tai vähemmän sitä marginaalia. Varmaan siihen kuuluu ainakin on Tanska, joka on kantanut kovasti huolta siitä, että sen vetovoima ei-toivottujen maahanmuuttajien taholla heikkenisi. ”Sydämensä avannut” Ruotsi sen sijaan jatkaa niiden houkuttelemista, mutta käytännössä työntää juuri  nyt niitä parhaansa mukaan itäiseen naapuriin.
Oman osuutemme toki olemme maahanmuuttajien houkuttelussa tehneet, kun pääministerikin julisti antavansa heille oman asuntonsa. Tästä on vaikea panna paremmaksi, joten eipä ihme, jos flaksi on käynyt. Meille saapuneet maahanmuuttajat olivat hyvin tietoisia maailman tähän asti ehkä hurjimmasta tämän alan tarjouksesta.
Maineemme on nyt kuitenkin saanut YK:ssa kolauksen, kerrotaan. Nyt meitä ei enää ilman muuta liitetäkään Ruotsin ja Saksan jaloon ja empaattiseen seuraan, vaan Itä-Eurooppaan, mikä kaiketi on meille häpeäksi. Ehkäpä sitten asia tällä kertaa todella on niin, vaikka toisaalta sitä on saanut kyllästymiseen saakka lukea siitä, miten juuri Suomi on ”harmaalla vyöhykkeellä”, toisin kuin nuo Itä-Euroopan uudet Nato-maat, jotka ovat nyt syvällä noissa paljon puhutuissa ytimissä.
Syynä (tai sanotaan nyt, että selityksenä) häpeälliseen alamäkeemme ovat talousvaikeudet, joita jotkut potentaatit kohteliaasti selittävät ymmärtävänsä, mutta eihän se lopultakaan asiaa paranna. Kehitysapumäärärahojen osuus kansantuotteesta on meillä kovin pieni ja Ruotsissa ihmetellään, miten meidän muka on vaikeaa ottaa vastaan maahanmuuttajia, vaikka niiden nykyinen määrä on vielä pieni.
Tasavallan presidentti on joutunut maailman johtavien valtiomiesten kohtaamisissa puuttumaan voimakkaasti sen henkilön toimintaan, joka iltana muutamana esiintyi Lahdessa päässään pahvista askarreltu tötterö ja pelotteli sillä maahanmuuttajia. Tästä kansamme sai päälleen häpeäleiman, jonka poispeseminen on luultavasti ylivoimainen tehtävä koko ulkomaanedustuksellemme. Valtiojohto saa nyt yrittää puolestaan.
 Ehkäpä meidän on nyt suoranainen pakko jälleen pyrkiä maailman otsikoihin jollakin uudella ja entistä raflaavammalla tarjouksella? ”Saul toi maahan tuhat, mutta David kymmenen tuhatta!” sanotaan Sanassa muistaakseni. Kyllä hyvä tarjous kauas kiirii, kunhan on tarpeeksi hyvä. Nyt sille olisi taas tilausta!
Vakavasti puhuen, pääministeri Sipilän empatiakohtaus aiheutti maallemme luultavasti suuremman vahingon kuin koko tämä management by vatulointi muuten kaiken kaikkiaan. Maahanmuutolle on pakko myös meillä, marginaalimaa Tanskan tapaan löytää stoppi vetovoimatekijöitä pienentämällä ja on mahdollista, että nuo Lahden rasistit ja tuo yksinäinen tötteröpää erityisesti onnistuivat kaikessa hölmöydessään säästämään maallemme kymmeniä miljoonia. Viittaan Hjallis Harkimon arvioihin maahanmuuton kustannuksista.
Mutta entäpä onneton imagotappiomme? Joudummeko nyt luimistelemaan sivistyneen maailman marginaalien kanssa samoissa riveissä? Ehkäpä meitä jopa lakataan tervehtimästä, kuten itävaltalaisia marginaaleja aikoinaan?
Mistään niin kauheasta ei taida olla kysymys. Ruotsalaiset tietenkin saavat aihetta moraaliseen ylenkatseeseen, mutta sitä he saavat joka tapauksessa. He ovat taakkansa valinneet ja maksavat nyt huonosta omastatunnosta, joka meiltä taas sattumoisin puuttuu ja antaapa puuttua.
Mutta joitakin aivan konkreettista seurauksia tapahtuneelle katastrofille voimme lukea Helsingin Sanomista. Maine vaikuttaa siihen, millaisia paikkoja Suomi YK:ssa saa.
Kannattaa aina kysyä, kuka saa mitä, kun Suomi saa jotakin. Kun Suomi saa nauttia hienoa konjakkia cocktailkutsuilla, tapahtuu se vain valittujen edustajien välityksellä eikä koko kansan toimesta. Niin käy nytkin. Meillä on erittäin päteviä, hyvin koulutettuja tyttöjä, jotka ovat hyvin uratietoisia ja valmiita etenemään korkeimpiinkin virkoihin. Mutta nyt näitä virkoja ja tehtäviä ei kenties olekaan noin vain tarjolla. Ehkä meille annetaan vain rivityöntekijän paikkoja?
Voi maatamme! Voi kansaamme!

22 kommenttia:

 1. Suomen maineesta huolta kantavien mediaihmisten kannattaisi katsoa peiliin, jos se huolestuminen olisi edes jossain määrin rehellistä.

  Autonomian aikaan meillä osattiin kulkea Pietarin tietä hakemassa selkänojaa omille poliittisille intresseille. Korkeilla virkamiehillä oli käytettävissään Suomen asioille vain vähän aikaa eikä aina niin paljon kiinnostustakaan. Vastustajan teilaavaan esitykseen sai helposti korkean virkamiehen nimen, mikäli se ei ollut äiti Venäjän edun vastainen. Silläpä sitten kelpasi mätkiä niitä vastustajia.

  Myöhemmin opittiin kulkemaan Moskovan tietä. Pravdaan sai aina syötettyä kirjoituksia, joissa poliittisia vastustajia ja epämiellyttäviä esityksiä leimattiin neuvostovastaisiksi ja hyviä ja luottamuksellisia naapurisuhteita vaarantaviksi. niilläpä sitten kelpasi mätkiä niitä vastustajia.

  Nyt sitten on opeteltu syöttämään maailman lehdistöön näitä vastaavia ideologisia uutisia. Ja lehdethän julkaisevat valmista aineistoa palstojensa täytteeksi, jos sillä näyttäisi olevan edes jonkinlaista mielenkiintoarvoa. Kun siitä syötetystä uutisesta on saatu pari riviä johonkin tunnettuun lehteen jonkun muun jutun sisään, se sitten leikataan sieltä, irrotetaan asiayhteydestään jos tarve tuntuisi niin vaativan ja levitetään kotimaassa aukeamalle tai kahdelle vankan moralisoinnin säestyksellä. Ja katso, kärpäsestä on saatu kasvatettua härkänen, ja sillä sitten kelpaa mätkiä niitä vastustajia.

  VastaaPoista
 2. Nämä median sponsoroimat maineen menetykset
  valuvat kuin divetymonoksidi rasvanahkojen selästä
  ja tulevat lähes tulkoon herran siunauksina jo syvälle
  epätoivoon vaipuneille sieluille.

  - epäilen että minusta on tulossa pitkässä juoksussa
  tyyten akustinen...

  VastaaPoista
 3. Lienee syytä tuottaa pettymys suomalaisille. Maineemme ei ole kokenut mitään kolahdusta sillä Suomi on maailmanpoliittisesti täysin mitätön pelaaja - onneksi. Viimeisin kerta kun "kaikki katsoivat Suomeen" oli vuodenvaihteen molemmin puolin 1939-40. Hyvä on olla Impivaarassa - niin kauan kuin se on Impivaara.

  VastaaPoista
 4. Kysymys lienee paljon suuremmasta, kuin häilyvästä maineesta, maamme on jättäytynyt pois moneltaosin euroopan ytimestä, minne Lipponen vei meidät. Nyt olemme itäeuroppalaiselle harmaalle, autoritääriselle vyöhykeelle, liberalien silmissä. Pohjoismainen viitekehys on myös liukenemassa meistä, jos oikein kunnolla on koskaan kunnolla on meihin tarttunut. Olemme ilmeisesti länsimaisten liberaalien silmissä ikäviä ihmisiä.

  VastaaPoista
 5. Suomen kannalta taisi olla viime vuosien harvoja siunauksia se, että YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuva paikka meni sivu suun. Toki eliitti ehti sitoutua varmasti moneen lehmänkauppaan jo ennen päätöstä. Parku oli ainakin miltei sydäntä särkevää tiettyjen poliitikkojen taholta. Silti sotkeutuminen suurvaltojen sotapolitiikkaan olisi ollut ennennäkemättömän likaista, mikäli paikka turvaneuvostossa olisi tullut ja kiitollisuudenvelkaa olisi riittänyt maailman hamaan tappiin.

  Olisi kaikkinensa kansan kannalta parempi keskittyä valtion ja kansakunnan hyvinvoinnin varjelemiseen kansainvälisen hymistelyn kalastelemisen sijasta. Mutta kun tietenkin ne eliitin kansainväliset palkkiovirat...

  VastaaPoista
 6. Huppupäiden päästöt paljastavat P-maan statuksen hiekalle rakennetuksi kuin VW. Pakolaiset muuttavat sitä yhtä paljon kuin Finlayson ja Hartwall 1800-luvulla.

  On pakko katsoa tulevaa uusin silmin luottaen omien aistien välittämiin havaintoihin vanhojen tekstien ja säädösten sijaan jotka ovat syntyneet täysin erilaisissa olosuhteissa vastauksena silloisiin ongelmiin.

  Muutettuaan Pohjanmaalta Sipooseen häkäpönttöautoilija vaihtoi sähkö-Teslaan, mutta se näyttää olevan vain silmänlumetta.

  VastaaPoista
 7. "Olemme ilmeisesti länsimaisten liberaalien silmissä ikäviä ihmisiä."

  Eiköhän ole niin, etteivät nämä "länsimaiset liberaalit" ole koskaan suomalaisia kanssaan järin tasa-arvoisina olentoina pitäneet eivätkä tule sellaisina meihin suhtautumaankaan. Ikinä. Tyypillinen alkuperäiskansan kohtalo siis. Sitä paitsi niin ruåtsalaiset kuin saksalaisetkin ovat pikkuisen kehnoja psykologeja noin muutenkin. He kun eivät oikein voi mitään tuolle tunnetulle taipumukselleen yrittää päteä kaiken aikaa ja todistella myös muille maille ja kansoille vähän joka välissä, kuinka valtavan paljon näitä etevämpiä he ovat. Hybrikseksikin sitä kai voisi sanoa. Toisaalta, jos oma selkäranka olisi hieman lujempaa tekoa, ei silloin ole myöskään samalla tavoin riippuvainen siitä hyväksynnästä (tai "hyväksynnästä"), jota heikompiluonteinen on taipuvainen alinomaan "paremmiltaan" kerjäämään.

  "Kukaan ei voi pakottaa sinua tuntemaan alemmuutta ilman omaa suostumustasi"

  -Eleanor Roosevelt-

  Ja nämä "läsimaiset liberaalit" (ainakin nykyisellään ymmärretyssä muodossaan) taitavat olla peräti väliaikainen ja aikanaan mailleen menevä joukkio. Vähän kuin se Titanicin yläkannen baarissa konjakkia särpivä herrasväki, joka yritti pitää juhlatunnelmaansa yllä vielä siinäkin vaiheessa, kun kapteenilla oli kerrottavanaan hieman huonoja uutisia...

  J.Edgar

  VastaaPoista
 8. "P-maan menetetty maine"

  Suomen maine on menetetty: Suomi äänesti tyhjää pakolaiskiintiöistä EU:ssa ja lisäksi nyt koko maailma tietää, että Suomeen on perustettu teinipenskojen toimesta Ku Klux Klanin haaraosasto.

  Jälkimmäinen asia hoituu tavanomaisin poliisitoimin, mutta miksi "diplomaatit" nostivat hälyn siitä, että Suomen maine on menetetty, koska Suomi jätti äänestämättä pakolaiskiintiöistä ? Eivätkö nämä "diplomaatit" tiedä sitä, että Suomi on viime 20 vuoden aikana vastaanottanut eri puolilta Neuvostoliittoa 40 000 Inkerin suomalaista raukkaa ja saman verran heidän venäläisiä puolisoita? Bolshevismi piti tarkan huolen siitä, että avioliitot solmittiin Neuvostoliitossa internationaalisina. Suomeen tuli myös muutama kymmen Kanadasta ja USA:sta Neuvostoliittoon muuttaneiden ja Suurpuhdistuksista selvinneiden suomalaisten jälkeläisiä. Mainitut "diplomaatit" eivät sitä tiedä tai oikeastaan eivät halua tietää, mutta maailmalla se kyllä tiedetään. Olihan kyseessä presidentti Mauno Koiviston ja Suomen hallituksen toimenpide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että muistutit näistä ns. inkeriläisistä, joita aletiin Suomeen ottaa, kun silloinen presidentti rinnasti heidät paluumuuttajiin. Siitä sitten noin vain - käsittämättömän kyseenalaistamattomasti - alettiin totetuttaa tätä paluumuuttopolitiikkaa. Mitään järkeä ei ollut siinäkään. Monilla tulijoista oli kovin löysät siteet suomalaisuuteen, ei suomen kielen taitoa ym.

   Poista
 9. Ministeri Sipilän jeesusteleva populismi ja sitä seurannut media kohu käynnisti tai
  tai ainakin lisäsi Suomea kohti suuntaavien iPhone- ja iPad
  "pakolaisten" määrää kymmenkertaiseksi. Teko oli insinööris mieheltä uskomattoman
  Ajattelematon.

  Huppupäinen mies Lahdesta hieman korjasi tilannetta. Valtioliiton oikeaan suuntaan ns. Ja jos 15 mielenosoittajaa pilaa Suomen maineen kansainvälisillä estradeilla niin menköön sellainen maine, perhana. Eipä ollut mitään mitä menettää. Mielestäni.

  VastaaPoista
 10. Näyttää siltä, että mediamme kannattaa pakolaissekoilua, koska siitä saa helposti ja ehtymättömästi juttua. Suuren pakolaissekoilun uusi luku kirjoitettiin Immosesta ja tarina vaan jatkuu - täytyyhän sen jatkua. Tötteröpäitä ja mellakkaa, niistä meidän media tykkää. Kolmen ässän klovnit ja suuri pakolaissirkus -ja hyvinhän se viihde myy lama-aikana.

  Vai kärsi maan maine pohjoismaisen yhteisön jäsenenä kolauksen tötteröpäästä. Eiköhän se muuttunut jo ajat sitten, viimeistään silloin kun Stubb lausahti "Vittumitäpaskaa!". Miksei paskamedia silloin rynnännyt haastattelemaan diplomaatteja?

  VastaaPoista
 11. Tietenkin ruotsalaiset lähettävät ylimääräiset maahanmuuttajansa meille, onhan Suomi edelleen heille se alikehittynyt takamaa jota asuttaa vain kourallinen ali-ihmisiä. Tännehän voi työntää mitä heille vain päähän juolahtaa. Ruotsalaiseen maailmankuvaanhan kuuluu se, että kaikki ovat yhtä hyviä, paitsi suomalaiset ali-ihmiset. Valitettavasti kovin moni suomalaisista johtohahmoistakin on samaa mieltä ruotsalaisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytpä kiteytit niin hyvin, että 10 pojoa ja papukaijamerkki! Sinänsä muuten jännä juttu, että nämä imperialismia joskus muinoin (tai no, miksipäs ei yhä tänäkin päivänä...) harjoittaneet maat tuntuvat potevan kroonista angstia lähinnä niiden maiden ja kansojen kuppaamisesta, jotka ovat riittävän kaukana heistä, ja ovat kulttuuriltaan muutoinkin riittävän erilaisia. Siis edustavat tätä ns. Toiseutta. Sehän kai tämän nykyisen multikultihulluuden taustallakin on aika suuressa määrin kummittelemassa.

   Sen sijaan lähinaapureiden osalta ei juolahda edes mieleenkään, että olisikos niitäkin tullut kohdeltua hiukan keljusti joskus tässä historian mittaan... Tuo ruåtsalaisten suhtautuminen Suomeen on toki tästä hyvä esimerkki, samoin brittien suhtautuminen irlantilaisiin, joita on heitäkin niistetty aikojen saatossa mitä härskeimmillä tavoilla. Tuota asennoitumista voisi nimittää vaikkapa kauimmaisenrakkaudeksi.

   J.Edgar

   Poista
  2. "Tännehän voi työntää mitä heille vain päähän juolahtaa."

   Totta tosiaankin! Tällä menettelytavallahan on sitäpaitsi perinteitäkin; eivätkös ruotsalaiset dumpanneet mm. romaninsa tänne jo tuossa 1600-luvulla... Näin ainakin kaikentietävän wikipedia mukaan.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_romanit

   Siinäpä muutenkin oikea malliesimerkki hyvin sujuneesta integraatiosta; jo n. 500 vuodessa on päästy peräti näin pitkälle! Joten eiköhän se lopullinen autuuskin sieltä tule, kenties jo aivan pian...

   Poista
 12. Eikös se ollut siinä vitsissäkin juuri suomalainen, jota joukon ainoana askarrutti pelkästään se, mitä ohi kulkenut elefantti mahtoi hänestä ajatella. Se on kautta aikojen ollut tämän kansan suurin huolenaihe: mitähän muut meistä ajattelevat?

  VastaaPoista
 13. Häpeä on kätketty, mutta läsnä kuitenkin. Jokainen koulutettu ihminen tajuaa sisimmässään olevansa vähän enemmän paskiainen, kuin olisi soveliasta ainakaan omasta mielestään. Paskiaisena olemisen sietämätöntä omantunnon kolkutusta, jo kautta aikoihin paettu eri ismeihin ja uskontoihin. Taistolaiset aloittivat tämän ns. parempana väkenä olemisen päättämällä hyväksyä itsensä yhteiskunnan tiedostavaksi etujoukoksi. Heidän perintöään jatkavalla vihervasemmistolla ei ole Suurta ja Mahtavaa naapuria esikuvanaan, joten heidän oli löydettävä uudet keinot. Taistolaiset paransivat maailmaa marssimalla Ho Ho Hotsi Minhiä huudellen, matkustaen joillain tukirahoilla opiskelemaan Itä-Saksaan ja menemällä Kuubaan työ ja nussimiseireille. Vihervasemmisto pääsee itse asiassa helpommalla, koska maahanmuutto. Maailma tulee kotiin parannettavaksi ja sen nämä hyväkkäät ovat todella hyödyttäneet. Oman elämän ongelmat ja pikkupaskiaisen mieltä jäytävä nalkutus katoaa hetkessä, kun omaan otsaan läiskäistään hyvän ihmisen leima. Sen saa helposti huutamalla massainvaasiolle tervetuloa ja haukkumalla erimieliset rasistiksi.

  VastaaPoista
 14. Voe mahoton paekka! Suomi on "harmaalla vyöhykkeellä" sellaisen maiden kanssa, jotka ovat sekä EU:n että Naton jäseniä.

  VastaaPoista
 15. Kollaboraattoreiksi italiaanot sanovat sosialidemokraatteja, jotka liehakoivat ns.rautanyrkin kanssa sotien aikana ja jälkeen. Tänään siellä eivät edes oikeistolaismmatkaan halua samaistua heihin. Toisin on täällä, ilmestyskirjan pedon vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä kollaboraattoreita kiinnosti; ulkopolitiikka, so. mitä meistä muualla ajatellaan sekä sotilaallinen turvallisuus.

   Poista
 16. "Oman osuutemme toki olemme maahanmuuttajien houkuttelussa tehneet, kun pääministerikin julisti antavansa heille oman asuntonsa."

  Milloinkas Putin julistaa Venäjältä pakeneville venäläisille: "Älkää paetko Rodinasta/Synnyinmaasta! Minä tarjoan teille asutettaviksi omia palatseja, minulla on niitä paljon."

  Venäjän virallinen Rossijskaja Gazeta antaa seuraavia lukuja maastapaosta:

  Стоит отметить, что в прошлом году был зафиксирован всплеск эмиграции из России. По данным Росстата, за период с января по август 2014 года из страны эмигрировали 203 тысячи 659 человек. При этом за весь 2013 год из РФ уехали 186 тысячи 382 человека, и это был максимум с 1999 года.
  (http://www.rg.ru/2015/09/28/pomosh-site-anons.html)

  Siis vuonna 2013 Venäjän kamaran tomut jätti taakseen 186 382 henkilöä. Vuoden 2014 tammi-elokuun aikana taas 203 659 ihmistä. Se edustaa huippua maastamuutolle, joka alkoi vuonna 1999. Venäjän pakolaiset eivät ole mitään persaukista kaupunkilais- ja maalaisproletariaattia, vaan niitä jotka pystyvät maksamaan matkan ja toivovat pärjäävänsä Lännessä.

  Tällä ilmiöllä ei ole vielä omaa nimeä. Olkoon se nyt tästä lähtien "venäläisten Russia-phobia".

  Putin ei huomaa venäläisten Russia-phobiaa. Hänellä on tärkeämpääkin tekemistä: kansainvälisellä areenalla hänen pitää tanssia ripaskaa niin että katsojat ihailevat oikein suu auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kuitenkin panna merkille, että Venäjälle on tullut ukrainalaisia pakolaisia melkein miljoona eivätkä he ole varattomia ja avuttomia. Venäjä on myös vastaanottanut entisistä NL:n maista useita miljoonia siirtolaisia, jotka pakenevat köyhyyttä ja etnistä sortoa. Kun katselee rakennustyömaita Pietarissa ja Moskovassa, suurin osa työläisistä on tadzikkeja, kirgiisejä, uzbekkeja. Sosiaaliturvaa ei ole vierastyöläisille niin kuin lännessä, joten heidän on tehtävä työtä tullakseen toimeen. Niinpä afrikkalaiset ja aasialaiset pakolaiset eivät yleensä jää Venäjälle, vaan ajavat vaikka polkupyörällä Norjaan. Siirtolaistilastoissa Venäjä on kakkonen heti USA:n jälkeen.

   Mitä tulee länteen siirtyneisiin venäläisiin, niin eivät he ole kovin venäläisvastaisia. Muutamat, jotka tiedän, ylistävät Venäjää ja Putinia enemmän kuin Venäjällä asuvat.

   Venäjä on selvinnyt aika hyvin nykytilanteesta, ja maahanmuuttopolitiikka on ilmeisesti ollut oikeaa - toisin kuin Euroopassa, jossa maahanmuuttajat saavat kaiken valmiina ilman minkäänlaista vastiketta.

   Poista

Kirjoita nimellä.