tiistai 9. marraskuuta 2021

Res parvae crescunt

 

Maailma on nyt vaarallinen

 

La Palman saarella on nyt vulkaanista toimintaa. Mikäli vuori eli siis tuo saari kaatuu, syntyy tsunami, jonka on laskettu olevan tuhoisampi kuin mikään ihmiskunnan näkemä tapahtuma. Jotkut kuvittelevat myös Helsingin joutuvan hetkeksi veden valtaan, joten kannattaa ehkä pysytellä vaikkapa Savossa, erityisesti Ylä-Savossa, mutta ehkäpä tuo sadan metrin korkeus meren pinnasta jo jotain suojaa antaa myös itäisen Savon mäkiasutuksen maisemissa.

Läksin kuitenkin maailmalle. Yhden ns. menevän miehen tapa mennä on kuitenkin miltei yhtä tyhjän kanssa ja mikäli se liittyy suurkatastrofiin, on se edes ainakin jollain tavoin kiinnostava.

Mutta katastrofi tuntuu nyt tunkevan päälle joka puolelta. Maailman vilkkaimpiin kuuluva Frankfurtin lentoasema on kyllä taas yhtä vilkas kuin parhaina päivinään, tai ainakin siltä näyttää. Uusi asia on kuitenkin maski, jota ihmiset tosiaan myös käyttävät. Jos koettavat fuskata, löytyy aina joku, joka huomauttaa.

Korona ei kuitenkaan näytä enää uhkaavan maailmaa. Ihmisiä sairastuu ja kuolee kyllä, mutta niinhän käy joka tapauksessa. Myös pyörien täytyy pyöriä ja niin myös tapahtuu. Malagassakin vilskettä riittää jopa nyt, vaikka turistikausi näillä leveysasteilla alkaakin olla ohi.

Nyt maailmaa uhkaa ensi sijassa ainakin Der Spiegelin mukaan maailman vaarallisin ihminen, joka on nimeltään Donald Trump. Pitkässä ja perusteellisessa artikkelissaan lehti todistelee, että Yhdysvaltain seuraavan presidentin nimi on todennäköisesti taas Donald Trump, vaikka mies on selvästi edesvastuuton hullu, joka ei erota totuutta ja valhetta toisistaan.

Trumpin väitetään suunnittelevan kaappausta, joka toisi hänet uudelleen valtaan, mutta tämä erikoislaatuinen kaappaus tapahtuisi aivan laillisesti ja ehkä jopa enemmistön tuella. Enemmistö on nimittäin kääntänyt selkänsä Bidenille ja Trumpin suosio nousee taas sitä mukaa kuin Bidenin lupaamat uudistukset lässähtelevät ja hänen politiikkansa saattaa USA:n häpeään, kuten taannoin Afganistanissa.

Bidenin suuri ongelma ja siis samalla koko maailman suuri ongelma on uskottavuuden puute. Kun omatkin veivät kannatuksensa pois suurelta koulutusuudistukselta, kun maan eteläraja tulvii elintasosiirtolaisia ja USA:n prestiisi maailmalla painuu yhä alemmas, on maan johdossa vanha ukko, joka ei vakuuta edes omia kannattajiaan ja joka kaiken kukkuraksi nukahtelee julkisesti, kuten juuri hiljattain Glasgow’n ilmastokokouksessa.

Kaiken huippuna on, että presidentti oli julkisesti myös pieraista pöräyttänyt, kuten lähellä ollut rouva todistaa. Vaikka Suomessa sanotaan, ettei hampaattomien puheista pidä välittää, on moinen meilläkin sopimatonta ja Amerikassa melkein mahdotonta. Sen sijaan ikivanhan kulttuurin kehto, Kiina, suhtautuu tuollaisiin tapahtumiin hyvin suvaitsevaisesti. en mene vannomaan, onko noilla asioilla keskinäistä yhteyttä vai ei.

Asiahan ei sinänsä ole kuinkaan kummallinen, koska jokainen ihminen joutuu jotenkin poistamaan suolistostaan sinne kerääntyneen kaasun, jota vuotokaudessa syntyy muistaakseni noin litran verran.

Niinpä voimme olla varmoja siitä, että koko ihmiskunta, paavista sikopaimeneen ja monnista marsalkkaan tekevät näin. Olennaista on tietenkin sekä, niin sanoakseni modus operandi, joka kattaa sekä asian fyysisen (mm. äänen volyymi) että sosiaalisen (ympäristö, asema suhdeverkostossa) puolen, sekä sosiologis-poliittinen vaikutuskenttä (imago, tiedotushegemonian hallinta).

Koska tuo väkikohtaus viime mainitun aseman takia on nyt nousemassa ja kenties jopa noussut maailmanhistoriallisesti merkittäväksi (ratkaisevaksi?) tekijäksi, sallittakoon siitä hieman periaatteellisen tason pohdintaakin, vaikka aihepiiriä muutoin voinee pitää vulgaarina.

Kun Jari Sillanpää epähuomiossa töräytti flatuksen hypätessään esiintymislavalle, hän päästi välittömästi raikuvan naurun ja sai yleisön puolelleen. Joku toinen olisi samassa tilanteessa joutunut ikävyyksiin, joiden laatu olisi luultavasti riippunut hänen imagostaan taiteilijana. Sankariteroni ja traaginen sopraano olisivat olleet huonommassa asemassa kuin vaikkapa kansanlaulaja.

Mitä poliitikkoihin tulee, luulen, että amerikkalaisista poliitikoista moinen tapaus olisi ollut hyvin haitallinen esimerkiksi Kamala Harrisille ja Hillary Clintonille, mutta tuskinpa vain erityisesti Trumpille tai hänen sviitilleen. Putin olisi luultavasti osannut pitää pokerinsa ja vakuuttaa kaikki siitä, että mikäli he jotakin olivat kuulevinaan tai peräti haistavinaan, oli kaikki ollut vain kuvittelua.

 Biden luultavasti sortui ns. vahinkojiippiin eikä tainnut osata kääntää asiaa voitokseen. Mikäli hän yritti vielä peitellä asiaa esimerkiksi jälkikäteen yskäisemällä, se vain pahensi sitä.

Luulen, että Bidenin imago ei yksinkertaisesti kestä moisia välikohtauksia ja on pelättävissä, että koko maailmanhistoria nyt moisen asian takia saakin traagisen käänteen.

Aikoinaan, kun Englannin kuningatar Viktoria alkoi olla seniilissä vaiheessa, hän aina silloin tällöin päästeli kuuluvia töräyksiä. Ritarilliset ulkovaltojen lähettiläät riensivät silloin aina hätiin ja saivat palkakseen kuningattaren vilpittömän kiitollisuuden. Niinpä syntyi jopa kilpailua siitä, kuka pääsi kulloinkin ottamaan vastuun asiasta.

Kerrankin oli Itävallan suurlähettiläs samoilla päivällisillä ehtinyt jo kaksi kertaa pelastamaan kuningattaren. Ranskan suurlähettiläs, hyvin galantti herrasmies oli tästä raivoissaan ja kuiskasi tälle: ”ellei seuraava kerta ole sitten jo minun, haastan teidät kaksintaisteluun!”

Mutta kukapa enää kiinnostuisi vanhoista flatuksista. Aikamme suhtautumista kuvaa pikemminkin kuopiolaisen koiranleuan, Imppa Ryynäsen tapaus. Kun Imppa oli jossakin torin laidalla päästänyt oikein paukkuvan konsertin, kukaties asiaa vielä jalan liikkeillä demonstroiden, tiukkasi lähellä seisonut konstaapeli:

”Oliko tuo minulle tarkotettu?” Puhuteltu vastasi tähän pohdiskelevan rauhallisesti: ”Irti se minusta on, ottakoonpa tuon kuka hyvänsä!”

45 kommenttia:

 1. Joopati joo. Blogisti joka suree länsimaisen kulttuurin rappiota päästelee tässä reipasta pieruhuumoria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sen Bidenin pierujutun levittäjä on herttuatar Camilla. Ehkä me maatiaiset voimme myös kommentoida.

   Poista
  2. Pieruhuumorilla on vankka sijansa länsimaisessa kulttuurissa aina Rabelaisin ajoista lähtien, todennäköisesti myös sitä varhaisemmilta ajoilta.

   Poista
  3. Mitä pieruhuumoriin tulee, alan suuria nimiä on Grimmelshausenin romaani Simplicissimus 30-vuotisen sodan ajoilta. Siinä pieremisen koomisuutta lisäsi suuresti sen hirvittävä haju joka johtui päähenkilön sijoiltaan menneestä ruoansuatuksesta hänen varttuessaan villlinä jonkinlaisella vegaaniruokavaliolla. Ruotsalaisten rooli kirjassa on muuten hyvin merkittävä.
   Herttuatar Camillan tapauksessa ei kuitenkaan taida olla kysymys huumorista, vaan aivan uudesta ilmiöstä: pierukärsimyksestä. Biden päästeli useita flatuksia, jotka suuresti loukkasivat kuulijaa.
   Näinä wokelluksen aikoina tällainen uusi ilmiö oli epäilemättä odotettavissa. Se oli yhtä ennustettava kuin "anonyymin" ilmestyminen luokittelemaan siitä kertomisen vulgaariksi. Luultavasti Facebookin botit olivat kyenneet samantasoiseen suoritukseen.

   Poista
  4. Huumori kuuluu elämään. Ja parhaimmillaan laukaisee liian jännityneitä tilanteita. Liika konservatiivisuus vain tahtonee sanoisinko jäykistää, mikä taas ole niin luonnollista.
   Pieruhuumori taas on jotain minkä suurin osa ymmärtänee.
   Ylellä oli se jokin sketsiohjelma brittien poliitiikasta. Vähän samantyylinen kuin Itsevaltiaat aikanaan.
   Tosin mitä lueskelin suomenkielistä ryhmää jonkin aikaa sitten ei kaik ymmärtäneet brittien ohjelman vitsejä. Enkä yhtään ihmettele.
   Joskus kyllä huvittanut itseä katsomalla netistä intialaisen parlamentin kahakoita. Kun puheet enään riitä. Tosin tuumannut että jos Suomessa tapahtuisi sama niin taitasi mennä se viiminenkin usko koko järjestelmään.

   -H-

   Poista
  5. Kyllä minusta paras pieru juttu oli Decameronessa kun omistettu pieru piti jakaa tusinain munkin kesken: pantin onneton kärrynpyörään katonrajaan ja "onnelliset saajat" kehään lattialle ja sitten ei kun pöräyttelemään...

   Poista
 2. Maailma on pieruhuumorin tasolla, mutta nyt sitä ei tuotakaan alempi rahvas vaan ylempi väki ja aivan vakavissaan. Huultava heittävä pressa on on idiootti ja roisto, mutta piereskelevä ja torkahteleva on maailman johtava idoli. Terveet ja lääkkeettömät ihmiset ovat terroristeja, fasistista kuria vaativat ovat yhteiskunnan tukijoita, lääkeyhtiöiden markkinointi on tiedettä ja riippumaton tutkimus disinfprmaatiota joka pitää sensuroida, Vapaa kansalainen tarkoittaa viranomaisten armollisesti myöntämän natsipassin haltijaa ja yhteiskunnan vihollinen vapaan valinnan kannattajaa. Virallinen totuus muuttuu viikottain, vrt. yksi, piikki kaksi piikkiä kolme piikkiä, maski päällä, ei maskia, sairaalat luhistuneet, sairaalat eivät luhistuneen, kaikki kuoleman vaarssa, ei nyt sittenkään jne.., jne..,
  salaliittoteoriat muuttuvat sen sijaan realistisiksi puolen vuoden viiveellä.

  Ongelma on kuitenkin enemmän kuin huono vitsi, sillä ilman tuota horisevaa ukkoa maailmaa ei olisi saatu näin ylösalaisin kuin nyt. Toivoisin että taustalta löytyisi kunnon salaliittojengi, oikea deepstate roistoporukka, sillä jos heitä ei ole, näkymä olisi vielä lohduttomampi, koska silloin ihmiskunnan manipulointi olisi todistettavasti tehty pelottavan helpoksi. Niinpä jos pelastuisimmekin vielä tästä suuresta kusetuksesta seuraava voi iskeä milloin tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on tuosta teoria, mutta se liittynee lyrikkaan.
   Kaik on loppujen lopuksi ihan hyvin,kun on katto pään päällä ja ruokaa mahassa, ei kaikkea mitä media levittää ole lukemisen arvoista eikä näin ollen sitä tarvinne noteerata. Eikä kyllä monesti pitäne paikkaansa kun katsonee vähän ympärilleen.
   Tyyliin luin joskus artikkelin missä kerrottiin kuinka juutalaiset eivät uskalla Suomessa pitää omaa tähteään. Seuraavaksi menen lähikauppaan ja huomaan että kaupankassalla vanhemmalla herralla on kaulassa juurikin tuo tähti. Tuumaten sitten että uutinen oli huuhaata. (Mistä tosin jäin pohtimaan symboliikkaa, mistä tiedän miltä juutalaisten tähti näyttää? Jne. ja siitä sitten kristinuskon symboliikkaan ristiin kaikilla kristityillä teoriassa sama mutta kuviointi taas vaihtelee eri maittain vähäsen. Suomessa suht koruton, tyyliin kaks keppiä rastiin.)

   Amerikkalaisilla on pressansa, suomalaisten kannalta se on se ja sama kuka sielä on kun ei me olla amerikkalaisia.

   Viestinnällisesti tuo symboliikkansa on kans mielenkiintoinen. Siinä toiminee silmä. Mut nykyisessä tietoteknillisessä yhteiskunnassa on omia mielenkiintoisia ilmiöitä. Atwood selitti hyvin tuota twitteriä yms. vastaavia alustoja. Että se on vähän kuin morsetusta. Minkä johdosta hänkin osallistui siihen. Mutta oma mielipide siitä osin on ettei ihmiset oikein ymmärrä tietotekniikkaa jonka johdosta vanhojakin tekstejä voidaan laittaa kyseenalle, herää itsellä vain kysymys että miksi? Eteenkin kun vastaavia tekstejä löytyy netti monesti pullollaan.
   Plagioinnin tarkistuksen netti on kyllä myös helpottanut.

   -H-

   Poista
  2. "Kaik on loppujen lopuksi ihan hyvin,kun on katto pään päällä ja ruokaa mahassa, ei kaikkea mitä media levittää ole lukemisen arvoista eikä näin ollen sitä tarvinne noteerata."

   Miksi tällaisia fiksuja ajatuksia on liian vähän? Noin juuri se on, tarvitseeko kaikesta pöyristyä toukkien perässä.

   Poista
  3. Voi, voi oli siis vastauksena kommenteille:

   "Kaik on loppujen lopuksi ihan hyvin,kun on katto pään päällä ja ruokaa mahassa, ei kaikkea mitä media levittää ole lukemisen arvoista eikä näin ollen sitä tarvinne noteerata."

   "Miksi tällaisia fiksuja ajatuksia on liian vähän? Noin juuri se on, tarvitseeko kaikesta pöyristyä toukkien perässä."

   Affun yhteenveto tilanteesta mainiosti tiivistetty.

   Poista
  4. Ja mitkähän on vaihtoehdot mitä tilanteelle voi?
   Odottaa että taivas putoaa niskaan, tehdä asialle jotain (ja mitäköhän se tavallinen talssaaja asioille voinnee? Sama se olisi käydä tuulimyllyjen kimppuun...)?
   Suurin osa ottane huomioon että kauniit käytössäännöt on jostain aina opittu, joku ne on opettanut ja kuulunee johonkin aikaan ja paikkaan. Toisin sanoen yksilö on ne oppinut kulttuuristaan. (Toinen juttu taas on mitä niillä viestitetään ja kuinka vapaaehtoista se on, tällä en tarkoittane että kaiken pitäisi keikahtaa päälaelleen, mutta kyse on vain rupsusta. Sen sijan että kiinnittää siihen huomion niin miksi ihmeessä se kiinnittänee ihmisten huomion? Koska se kieltämättä on huvittavaa, ei mahdollisesti sopivaa meidän kulttuuripiirissä. Nauru kuuluu elämään, liika konservatiivisuus vaan tuppaa kitkemään kaiken ilon eikä se taas ole normaalia. Mitä taas tarkoitan että pieru on normaali toimi, tilanteet taas tekevät siitä ei sopivan.
   Sitten siitä rakkaasta rahvaasta, suurin osa väestöstä kumminkin kuulunee siihen, niin ennen vanhaan kuin nykyisinkin. (Tosin itse päätynyt lopputulemaan että kyse on aivojen jäsentelystä stereotypioiden kautta, mutta se on asia erikseen).
   Jos se rahvas osanne samoja sääntöjä ei se tehne niistä ihmisistä huonoja. Toinen voinnee oppia toiselta, siinä missä toinen voinnee oppia ettei se maailma lopu yhteen ihmiseen, vaan että yleensä siinä on ihmisten verkostoketju, niin eläviä ja kuolleita, sekä syntymättömiä, mitkä vaikuttaa toinen toisiinsa.
   Ja joissain tapauksissa myönnän kyllä että voinnee oppia että tuota itse en ainakaan halua. Oppi se on sekin, jossain menee kunkin rajat.

   -H-

   Poista
  5. Lisännen kyllä että mitä taas kertonee mediasta jos päivän uutinen on se rupsu? Onko asiat niin hyvin kun se on uutinen vai miksi siitä on tehty juttu?

   -H-

   Poista
  6. Ja tuli kyllä jenkeistä myös mieleen myös miksi amerikkalaiset äänestäneet Trumppia. Ottaen huomioon kouluammuskelut ja amerikkalaisten asepolitiikan, kuinka poliitikot sitten tasaisin väliajoin sitten taas kiristävät aselakeja (kun muutakaan eivät keksine, vaikuttaa yhtä kehittyneeltä kuin intialaisten energiapolitiikka), mikä oikeastaan muuta muuta kuin ehkä mustanpörssin aseiden hintoja sielä. Huumekaupan, opioidikriisin, masennuksen markkinoinnin jne. sielä niin en yhtään ihmettele että tavallinen väki sitten äänestää kahdesta vaihtoehdosta Trumppia.

   Ongelma sitten osin tainnee olla siinä kun täällä joku samaistuu kyseiseen valtioon, tyyliin vaikka tuo asepolitiikka. Täällä kiristetään lakeja mutta kiristykset koskenee sitten niitä jotka jo muutenkin pitävät huolta ettei joutune vääriin käsiin. Eli ihan yhtä tyhjän kanssa.
   Suomalaiset kumminkin on lähtökohtaisesti suht lainkuulijaisia, siitä ei pitäisi sakottaa.

   -H-

   Poista
 3. Ajankohta sopii myös Svenska dageniin, jota Wikipedia kertoo vietettävän nimenomaan Suomessa sotatantereella Pohjois-Saksassa uskonsodassa kaatuneen kuningas Kustaa Aadolf II:n muistoksi.

  Iisalmessakin on kirkko nimetty Kustaa Aadolfin, joskin III:n mukaan, muistuttamassa päätepisteestä miten kauas Eurooppaan savolaiset kuninkaan mukana pääsivät, eivätkä tänäänkään kokisi tarvetta pohtia sanojen alkuperää.

  Wikipedian mukaan sana propaganda on latinaa, ja katolinen kirkko käytti sitä alkujaan vastustamaan uskonpuhdistajia. Katolinen Timo Soini tunnetaan savolaisten hurmaajana.

  Anna Kortelaisen teos saattaa voittaa Tieto-Finlandian. Voittajan tänä vuonna valitsee johtavan propagandayhtiö Milttonin varatoimitusjohtaja Katri Makkonen, joka ennen ylennystään toimi tasavallan presidentin tiedotuspäällikkönä.

  Propagandayhtiöiden sotakupla näitä tuottaa. Yliopistoilla on viestintätiedekuntia joihin innokkaimmat pyrkivät päästäkseen juoksemaan samaan suuntaan. Alan veteraani Taru Tujunen kylläkin näyttäisi alkaneen epäillä oman kiven pyörittämisen kaikkivoimaisuutta tänään Hesarissa.

  VastaaPoista
 4. "Rykäìsylläns nuorukainen watzans puhalluksen peittägön", neuvoi äitini siteeraama vanha käytösopas. (Valitan fraktuura-fontin puuttumista.)

  VastaaPoista
 5. Jos on sattunut saamaan englantilaisen kasvatuksen, Biden tuskin on, tietäisi teeskennellä moisen ilmanpurkauksen sattuessa, että mitään ei tapahtunutkaan ja säilyttää siten arvokkuutensa. Sama koskee myöskin tilanteita, joissa saa harteilleen loukkauksen, se karistetaan esittämällä ymmärtämätöntä taikka tietämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttuatar, jota voisi kaiketi perustellusti kutsua houkaksi ja typerykseksi, kuvitteli kaiketi marssivansa palatsiin liput liehuen ja kääntävänsä itseään huomattavasti vanhemman, suuremman ja merkittävämmän kuningashuoneinstituution päälaelleen. Ennen tällaista mielettömyyttä oli tapana kutsua hullun hupsutuksiksi taikka vallankumoukseksi.

   Poista
 6. Arvelisin, että Jaakko Teppo olisi Suomessa ainut, jonka ei tarvitsisi esiintyessään tuollaiseen vahinkoon reagoida mitenkään. Muiden tarvitsisi.
  Aivan kuten Kari Tapio oli ainut, jolle sallittiin keikkojen peruuntuminen silloin tällöin ja tietystä syystä.
  Yksi aina kerrallaan omaa lajiaan.

  VastaaPoista
 7. Mitä koronan tulee, niin Suomessa on nyt päätetty mm.

  Olla testaamatta alle 12-vuotiaita.
  Olla testaamatta 2 rokotusta saaneita.
  Olla antamatta rokotuksia alle 12-vuotiaille.
  Olla antamatta 3. rokotusta kaikille halukkaille.
  Olla tiedottamatta koronavirukselle altistumisista.
  Olla suorittamatta tartunnanjäljitystä riittävillä resursseilla.
  Olla kirjaamatta totuudenmukaisesti tartunnan saaneiden määrää.
  Piiloitella sairaalassa ja teho-osastoille olevien määrää sairaanhoitopiireissä.
  Purkaa suurinpiirtein kaikki mahdolliset rajoitukset, suositukset ja muut (mukaanlukien maskien käyttö), joilla viruksen leviämistä on tähän mennessä saatu pidettyä aisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on täyttä totta. Joka kohta. Korona on räjähtänyt käsiin. Hallitus istuu ja istuu...

   Poista
 8. Vanhan sanonnan mukaisesti Biden on kuin kielo. Nuokkuu ja haisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että en voi välttyä kyseiseltä vaikutelmalta, että vihdoin ja viimein liberaalit ja globaali eliitti on saanut toivomansa johtajan: kykenee nukkumaan seisoessaankin.

   Poista
 9. "...maailman vaarallisin ihminen, joka on nimeltään Donald Trump."

  Jaa, minä kun kuvittelin, että ko herra on jo menneen talven lumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni kuvittelee. Mutta Spiegelin pointti oli juuri se, ettei vastavoimaa ole. Biden on nolla ja Harris on floppi, Trumpin suosio sen sijaan nousee jälleen.

   Poista
  2. Itse taas pyöritellyt että onko sielä se suosio enempi sitä mitä markkinat "tarjoaa" (lähinnä kun sukupolvia kasvanut mediakulttuurissa tehnee se osansa ajattelussa, ihmiset lopulta ole kovin rationaalisia, vaan enempi kilttejä, mutta myötätuntoonhan monesti vedotaan, toinen juttu sit on mitä se kulttuurillisesti tarkoittanee?), ja todellinen "voittaja" uskonto, missä päämies onkin sitten ihan jossain toisaalla. Tässä tosin pitäisi ottaa huomioon hyvin monta tekijää.

   -H-

   Poista
 10. 1980-luvun puolivälissä Iisalmen kotiseutupäivien raveissa Jaakko Teppo viihdytti lähtöjen välissä aloittaen röyhtämäällä mikkiin: "meinas piästä pieru, mutta saen muutettuva röyhtäöveks"

  VastaaPoista
 11. ”Pieru”

  Ukrainalla on nykyään kirjalliset takeet USA:lta puolustaa Ukrainaa Putinin joukkojen hyökätessä.

  Kostoksi Venäjän TV:n Ukrainaa kiihkeästi vihaava kanava (Skabejeva) väitti eilen, että Glasgown kokouksen väliajalla, kahden siniverisen ladyn seurassa presidentti Biden päästi peräaukostaan kovaäänisen ja pitkäkestoisen kaasupuhalluksen/pierun.

  Jos tämä on totta, niin Biden on kaiketi unohtanut muinaisjuutalaisten käskyn: ”Älä syö hapatettua leipää sapattina/konferenssien aikana.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No herttuatar Camillaham sitä levittää. Mitä kostanee?

   Poista
  2. "Mitä kostanee?"

   Suorasanainen Biden varmaankin muistutti miten Camilla huorasi Prinsessa Dianan puolison, prinssi Charles kanssa.

   Poista
  3. Huomioon ottaen ko "ladyn" vähäisen kansansuosion kannattaisi välttää kaikin tavoin menettelyä, joka on omiaan viemään viimeisenkin toivon kuningattareksi pääsystä - ellei tiedä puolisonsa päättäneen tehdä miehen työtä monarkian pelastamiseksi.

   Poista
  4. "Camilla"

   On syytä epäillä, että Camilla palkkasi/maksoi Prinsessa Dianan murhaonnettomuuden.

   Poista
 12. ”Maailma on nyt vaarallinen”

  Asiasta toiseen.

  Ensimmäinen asia.

  Valko-Venäjä/Puola- rajan kriisistä eri maiden uutiset kertovat hyvin yksimielisesti, että valtaosa Eurooppaan, Lähi-Idän maista rynnäävistä miehistää/uroksista ovat parhaassa iässä olevia toimijoita, joista valtaosa ovat kurdeja kansallisuudeltaan.

  Toinen asia.

  Kurdien kysymys on erittäin vaikea. Kurdeja on kaikissa Lähi-Idän maissa miljoonittain, mutta he eivät pystyneet/sallittu perustamaan omaa kansallista valtiota ottamalla alueita sieltä sun täältä sodista huolimatta. Historiallisesti se on paska juttu.

  Kolmas aspekti.

  Kurdeja on käytetty historialisena sota-aseena myös aikaisemmin. Vuoden 1914 armenialaisten kansanmurhan tekijöinä väitetyt turkkilaiset sotilaat olivatkin kansallisuudeltaan kurdilaisia sotilaita. Eikö olekin hieno kikka?

  Neljäs vittuileminen.

  Venäjä on jo Bysantin ajoilta lähtien oppinut tuhoamaan sitä, mikä ei kelpaa sille. Suomen tuhoaminen ei onnistunut, muusta puhumattakaan. Mutta bysanttilainen syyhy vaivaa Putinin persettä. Syyhyn mukaan pitää olla herrana joka paikassa, etenkin salaisesti/KGB-läisesti.

  Viides olettamus.

  Tuhansien ihmisten kärsimykset Puolan rajalla ovat Putinille mitä herkullisinta nautintoa. Sitä onkin valmisteltu jo pitkään. Mitä nyt tuhansista, kun Stalinin aikana meni kymmeniä miljoonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latinisteja ilahduttaa suuresti oman sanan uusiokäyttö hyridioperaationa kuvaamaan tuhansien ihmisten kärsimyksiä Puolan rajalla roomalaislegioonien ja rautanyrkkien jalanjäljillä.

   Poista
  2. "Kurdeja"

   Lukashenka on Putinin "kurdi".

   Poista
 13. Svenska dagenista ja latinasta puheen ollen, Björn Wahlroos kehuskelee agitProp vuosiaan elämänsä onnellisimmiksi. Niinpä Milttonia olisikin kohteliasta kutsua agitaatio- pikemmin kuin propagandayhtiöksi koska natsit suosivat propagandaa idän agitaation sijaan. Sitä paitsi Miltton on sijoittanut pääkonttorinsa Kallioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltton House vuokraa tiloja ihmisten päästä yhteyksiin toistensa kanssa huoneissa KIRNU, KAMPI, KURRI, KIERRE, KUULA, TONKKA, KYYTTÖ, KERMA.

   Kotona voi katsoa YLE TV:stä tuokioita Näin naapuri Norjassa, elämää Ruotsissa

   Poista
 14. ”La Palman saarella on nyt vulkaanista toimintaa.”

  Vulkaanista toimintaa pukkaa tulemaan myös politiikassa. Varsinkin silloin kun näkyvissä on porsaan reikä, joka voi muuttaa hevosen reijäksi tai peräti norsun reijäksi. Putin ja Lukashenka ovat viime kuukausina pitäneet diplomaattisten tietojen mukaan lukematon määrä kahdenkeskisiä tapaamisia/neuvotteluja/keskusteluja siellä sun täällä, puhelimista puhumattakaan.

  Tuliset päiväntiedot paljastavat meille mistä he juonivat useita kuukausia. Tietysti Lännen naaman painamisesta paskalätäkköön: Länsi ei salli toteuttaa ikioikeita ihmisoikeuksia. Ikioikeat ihmisoikeudet paljastetaan vain Lukashenkan ja Putinin vatsapuhumisesta. Ei mistään muualta.

  Kaikkien maiden kurdit halvalla Saksaan!

  VastaaPoista
 15. ”Maailma on nyt vaarallinen”

  Koska Venäjältä Länteen tuleva kaasu on erittäin halpaa toisille ja erittäin kallista toisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Maailma on nyt vaarallinen”, koska kaasu ja kurdit eivät kuulu samaan sarjaan/lohkoon/pykälään/uskontoon/oopperaan/jne.

   Poista
  2. ”kaasu ja kurdit eivät kuulu samaan sarjaan/lohkoon/pykälään/uskontoon/oopperaan/jne.”

   Kaasu ja kurdit eivät periaatteessa kuulu samaan sarjaan/lohkoon/pykälään/uskontoon/oopperaan/jne. Mutta Putin tunkee ne sinne, koska näin on helpompi manipuloida. Samoin teki Hitler, jonka mielestä kansat jotka eivät yltäneet kehityksessään saksalaisten tasolle, piti laittaa armotta orjuuteen.

   Kurdien massakäyttö välikappaleena oli kaiketi käytetty orjuuttamaan Eurooppa tulevaisuudessa. Samaa menetelmää käyttivät aikoinaan Bysantin imperaattorit.

   Poista
  3. ”Samaa menetelmää käyttivät aikoinaan Bysantin imperaattorit.”

   Muinaisen Bysantin imperaattorien touhut loppuivat, kun turkkilaiset kansat nitistivät ne. Ei ole mikään ihme, että turkkilaisten ja kreikkalaisten suhteet ovat yhä vieläkin jännittyneitä.

   Poista
  4. Olettaisin että kyse on uskonnosta, toinen juttu sitten että missä mielessä. Vähän että mitä iltasatua luetaan.
   Voionmaa kirjoitti hienosti yhdessä kirjassaan kansojen kehityksestä kuinka suvusta muodostuu heimo, heimoista taas kansa. Yms. Selittänee monarkioiden merkityksen tietyillä kielialueilla, mutta omasta näkövinkkelistä näyttänee enempi nykyisellään "rodunjalostukselta", (eikä se monarkisti ole sen enempää "turvassa" nykymaailman kotkotuksilta, kuin ennenkään. Victoriakin aikanaan kärsi anoreksiasta, eikä tuo tainne helpolla muutenkaan päästä. Ihmisillä kun tuppaa olamaan odotuksia.) Samassa kirjassa tosin puhui myös jäteroduista, mikä kyllä pisti hymyilyttämään. Auta armias jos joku nykypäivänä kehtaisi moisen sanan päästää. Mutta siitä onkin sata vuotta.

   -H-

   Poista

Kirjoita nimellä.