keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Media ja lampaan pääPalanut lampaan pää ja median diskurssit


Uuden Suomen mukaan tutkija Veijo Hietala löysi selityksen sille, miksi sotaveteraani Hynösestä yhtäkkiä tuli sosiaalisessa mediassa hyvin suosittu: ”Tärkeä selittävä tekijä on, että suomalaiset ovat olleet aika ahdistuneita. Nuoret ja vanhat katsovat, että mitä se (Venäjän presidentti Vladimir) Putin nyt sanoo.”
Hietala esitti ahdistuksen syitä vielä konkreettisemmin: ”suomalaisten ahdistus on kasvanut, kun Venäjän alueloukkaukset ovat lisääntyneet ja tilanne Ukrainassa on kiristynyt”.
Hietala saattaa olla oikeassa. Mikäli hän on, on suomalaisella medialla tosiaan peiliin katsomisen paikka. Mikäli se ei osaa lukea, mitä Putin milloinkin sanoo, vaan vääntää naapurimaan päämiehen puheista kauhistuttavia uhkakuvia ja repii valtavia otsikoita ”alueloukkauksista”, jotka tosiasiassa ovat aivan yhtä tyhjän kanssa, niin alkaahan siinä tavallinen medialukutaidoton rivikansalainen jo ahdistua. Tällä sitten rahastetaan.
Hietalan tulkinta kansalaisten tilanteesta on jo aika hurja: ”Ihmisillä on oikeasti pelkoa, vaikka ei moni sitä uskalla ääneen sanoa. Varmaan siksi tässä on tärkeää muistella, että on ennenkin selvitty”.
Niinpä. Jopa niin sanottu suomalainen laatumedia on jo pitemmän aikaa uutisoinut ja selittänyt kaiken Venäjää koskevan sellaisessa kehyksessä, jota voisi kutsua nimellä ”hyökkäyksen uhka”. Hietala, joka lienee asiaa tutkinut, on ilmeisesti samaa mieltä. Uuden Suomen mukaan hän sanoo: ”Tuntuu, että tässä valmistaudutaan johonkin puolustustaisteluun, niin on tärkeää, että saadaan tällainen keulakuva meidän tunteille ja muistutus siitä, että on selvitty ennenkin.”
No, eipä ole vaikea huomata, mihin asia liittyy: lehdillä on agenda ja se on Nato. On kuitenkin syytä muistaa, että mikäli jokin aviisi haluaa olla laatulehti, se ilmoittaa aina enemmän tai vähemmän selkeästi, mitkä ovat faktat ja mikä taas on toimittajan mielipide tai lehden linja. Muut perustellut tulkinnat on syytä myös esittää, muussa tapauksessa ollaan liukkaalla tiellä, joka vie niin sanottuun roskajournalismiin tai on sinne jo vienyt. Historiantutkimuksessa tarkoitushakuista lähteiden käyttöä ja relevanttien vaihtoehtojen mielivaltaista hylkäämistä nimitetään historian väärentämiseksi.
Demagoginen tietyn kehyksen käyttö ei välttämättä aina ole suorasukaista valehtelua ja on täysin mahdollista, ettei sen käyttäjä lainkaan ymmärrä mitä tekee. Tämä ei kuitenkaan vapauta hänen tuotoksiaan levittävää mediaa vastuusta. Vastuu kannetaan luottamuksen menettämisenä ja maineen kärsimisenä. Man merkt die Absicht und wird verstimmt, sanottiin ennen. Nyt sitten vaan ahdistutaan ja sotia odotellaan.
Vielä jokunen aika sitten sanottiin puolustusvoimien taholta tiedotuspäällikön suulla, ettei Venäjän taholta ole mitään merkkiä Suomeen kohdistuvasta hyökkäyksestä. Toki kykyä on, mutta kun siihen pitäisi vielä olla se tahtokin ja –kuinka pääsikään unohtumaan, edes jonkinlainen syy.
Kun luodaan kuvaa sotilaallisesta uhasta, jolla ei edes yritetä esittää minkäänlaista syytä, ollaan jo syvällä irrationalismissa. Kannattaa vielä kerran lukea, mitä tutkija Hietala onkaan kirjoittanut. Tämä tilanne on jo häpeällinen.
Joskus takavuosina, kun joku löyhäpää lasketteli jonninjoutavuuksia, joissa ei ollut päätä eikä häntää, tokaisi isävainaani lakoniseen tapaansa: ”Puhhuu kuin palaneesta lampaan piästä”.
Jos joku ei ymmärtänyt vertausta, kerron, että teurastuksen jälkeen lampaan pää pantiin meillä kotona uuniin paistumaan. Siellä se irvisteli hiilien seasta ja levitti palaneen villan hajua. Mitään järkevää puhetta sieltä ei kannattanut odottaa. Mikä sopii kuolleelle lampaalle, ei sovi elävälle medialle.


33 kommenttia:

 1. Somessa levitetään kuvan kanssa tarinaa Etelä-Savossa nuorempiaan hoitolaitoksiin autolla kuskaavasta 96-vuotiaasta rintamamiehestä.

  Sota Suomea taas jalostaa.

  VastaaPoista
 2. Ilmatilaaa loukatessa tulisi ainakin vastata lennonjohdon kysymyksiin mikäli ei ole tehnyt lentosuunnitelmaa. Muuten on iso riski siviililiikeneen suhteen. Puhumattakaan että tulee alas ammutuksi, mitä kenties saatetaan jopa toivoa jotta saataisiin syy...

  Ilmatilassa on noudatettava tiettyjä sääntöjä.

  VastaaPoista
 3. Tällaisista asioista on tapana huomauttaa naapuria nootilla. Olen ymmärtänyt, että asioita on käsitelty viranomaiskeskusteluissa. Ellei niissä saada tyydyttävää vastausta, niin julkinen nootti.
  Mutta tämä hössöttäminen ukkosrintaman väistämisestä ja ilmatilan "melkein loukkaamisesta" on jo idiotismia ellei pahempaa.

  VastaaPoista
 4. Historiallisessa viitekehyksessä ei nykyisessä liberalistisen maailmankatsomuksen loiskiehunnassa ole mitään uutta. Kysymys on ainoastaan elintilasta,se mistä saksalaisia syyllistetiin ja moralisoitiin oli vain anglosaksien itsensä kopioimista menneillä vuosisadoilla.Se pelko ja kauna mitä iltapäivälehdistömme levitää on osa yleisen liberaalin maailmankatsomuksen osin tiedostamatonta kriisiä. Nykyinen länsimainen ihmisen pelkäksi kuluttajaksi alistanut elämänmuoto on tiensäpäässä, yleisen velkaantumisen johdosta. Tämän asian ymmärtäminen sai myös kremlin ruhtinaan ja avustan papiston käyttäytymään viime aikoina nähdyllä tavalla,maailmannäyttämöllä. Arvoiltaan konservatiivisen massojen kuluttaman roskalehdistön puute on erittäin vakava ilmiö meidän viestintä maailmassamme,missä viipyy se kaivattu moniarvoinen aatteiden kamppailu. Vihavainen ,olet ansiokaasti tällä alustalla ollut valistuksen asialla, mutta olen ikäväkseni todennut nykyisen helppoutta hakevan nyky kanssakulkian kirtävän tämän tyyppiset foorumit kaukaa.

  VastaaPoista
 5. Onhan se toki outuo kenties idiotismiakin lentää parin pommikoneen ja parin hävittäjän muodostelmalla kohti Tukholmaa ja katsoa miten äijän käy varsinkin kun maalla ei ole riittävästi ilmatilaa missä kyseisillä muodostelmilla lentoa harjoitella.
  Noottejahan sinne Moskovan raastuvanoikeuteen on kiva lähetellä, vastausten laita on niin ja näin.
  Ehkäpä se lapsiasiamies tuo kuriiripostina vastauksia seuraavalla käynnillään.

  VastaaPoista
 6. Nämä asiat ja niihin liittyvät keskustelut olisi mahdoillisimman avoimesti ja asiallisesti julkistettava. Venäjällä on tahoja, joiden typeryyttä ei pidä aliarvioida ja heille kuuluu antaa sellaista palautetta kuin he ansaitsevat. Nuo lapsiasiamiehet eivät ole näköjään vielä saaneet suitsia suuhunsa ja vahingoittavat omaa maataan minkä ehtivät. Tyhmyys on tässäkin tärkeä tekijä, luulen. Sellaiseksi on syytä lukea myös ylimielisyys.

  VastaaPoista
 7. Lapsiasiamies on Yhdysvalloissa suorittanut kaksi tutkintoa huippuyliopistossa,joten pientä rispektiä siihensuuntaan,lisäksi minulla on etiäistunne ,että Astahov olisi kyvyiltään ja iältään sopiva kanditaatti Putinin seuraajaksi.

  VastaaPoista
 8. Siihen suuntaan ei rispektiä heru tippaakaan. Voihan miehellä lahjoja olla, mutta se vain pahentaa kusipäisyyttä ja vastuuta siitä.

  VastaaPoista
 9. Itse olen kuullut isältäni version: "Puheet on kuin keitetystä lampaan päästä."

  Ilmeisesti eri keittiö- ja ruokatottumuskoulukunnat ;) Isäni Pohjois-Hämeestä.

  VastaaPoista
 10. Ilmatilan käytöstä on kansainväliset sopimukset. Niiden tahallisesta rikkomisesta voi olla saatanalliset seuraukset. Aiheesta ei voi liikaa meuhkata. Lentoliikenteeseen liittyy aivan riittävästi erilaisia riskitekijöitä ilman tahallisuuttakin. Esimerkisi jo tunnistuslento huonossa säässä pakollisine kansainvälisesti sovittujen proseduurien mukaan toteutettuna ei ole leikin asia.

  Yksi matkustajakone on jo ammuttu alas. Euroconrol luuli ettei ystävämme Venäjä olisi niin ääliö, että antaisi matkustajakoneiden korkeuksiin ulottuvia ohjuksia separatistien käyttöön.

  On ikävä kehitys, että matkustajakoneisiinkin on jo jouduttu asentamaan ohjusten tunnistus- ja häirintäjärjestelmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai missä matkustajakoneissa näitä tunnistusjärjestelmiä on? Häirintäjärjestelmistä puhumattakaan? Voiko lippuja tilatessa saada tiedon, ja onko piletit paljonkin kalliimpia kuin tavan lennoille?

   Poista
  2. http://defense-update.com/20140227_skyshield-dircm-test.html#.VGtRvXsyDMI

   Tuossa linkissä on kuva lentoyhtiöstä, joka varustaa kaikki koneensa mainitsemallani järjestelmällä.

   Eikö maailma olekin muuttumassa epämiellyttäväksi.

   En kyllä moittisi tippaakaan mediaa, joka kiinnittää huomiota ilman plaania, tranponderi pois kytkettynä lentäviin vastuuutomiin koheltajiin.

   Kirjoituksissa, joissa venäläisten ilmatilanloukkauksia vähätellään on valitettavasti vahva mahorkan haju.

   Poista
  3. Norwegianin koneessa käsketään heti Suomenlahden yllä kytkemään mobiililaitteet pois päältä.

   Poista
  4. BBC:
   "The spike in activity follows a study by the London-based think tank European Leadership Network, which detailed 40 incidents over recent months, including 11 that it said were of a "more aggressive or unusually provocative nature, bringing a higher level risk of escalation".

   In one case, an SAS civilian airliner taking off from Copenhagen narrowly avoided colliding with a Russian reconnaissance plane."

   Samassa uutisessa on myös linkki hollantilaisen F-16 ottamaan tunnistusvideoon.

   Venäjä taitaa testata myös kestävyyttä.

   Poista
 11. Yhdysvallat ajautui aikoinaan sotaan Espanjaa vastaan Kuuubasta ja Filipiineistä, keltaisen lehdistön masinoimana, miksi ei suomi natoonkin samalla konseptiilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä silloinkin lehdistö ajoi presidentin tarkoitusperiä. Mielestäni ei ollut kyse mistään ajautumisesta. USA:n vaikutusvallan kasvatusta tavoitellut Theodore Roosevelt jatkaen edeltäjiensä työtä rakennutti yhden maailman vahvoimmista laivastoista ja kävi kiinni heikkoon Espanjan imperiumiin kun vain sai pienen tekosyyn, jolla vähän lietsoa kansan vihaa.

   Erona tämän päivän Suomeen on, että väkevän johtajan sijasta meillä on populistinen ja kyvytön hallitus, joka häviää vaalit siitäkin riippumatta, kuinka paljon se mesoaisi turvallisuuspolitiikasta. Eihän se tee mitään nytkään.

   Suomi ei ajaudu mihinkään; särkälle ollaan juututtu.

   Poista
 12. Sokea Reettakin näkee miten erityisesti Ilta-Sanomat on ottanut jo viime kesästä lähtien Venäjän uutisointinsa ohjenuoraksi propagandan. Sillä ei ole ollut mitään tekemistä neutraaliin pyrkivän uutisoinnin kanssa. Koko julkaisu viikkoliitteineen on muuttunut ihmeelliseksi Kansa Taisteli -lehdeksi. Sodan jälkeen tuskin on Suomessa nähty yhtä määrätietoista propagandarummutusta, jonka selvä tarkoitus on suomen ajaminen NATO-jäseneksi. Lehdelle saa toki olla agendansa, mutta kun sitä tehdään päivästä päivään puolitotuuksilla, asioiden vääristelyillä, pelkkien huhujen levittämisellä ja suoranaisilla valheilla, on minusta asia hyvin irvokas.

  VastaaPoista
 13. Kyllähän lehdistön; HS, iltapäivälehdet Venäjäuutisointi on nykyään jotain aivan uskomatonta, puhdasta propagandaa.

  Jos jotain positiivista siitä voi sanoa niin ovat jo "tyhjentäneet pajatson". Eihän niitä enää kukaan ajatteleva lukija usko ja jaksa edes lukea.

  Se mielenkiintoisin kysymys onkin, onko myös muu uutisointi yhtä värittynyttä ja mielipidevaikuttamista ja jos on niin onko se aina ollutkin näin ?

  VastaaPoista
 14. Kieroutunut ihmismieli tekee joskus kepposensa pahuus tai siksi leimattu alkaa kiinostaa,joten Venäjä omituisuuksineen saataa kiinostaa,tästä on oire jokerereiden kohteellisen hyvä taloudellinen menestys, vaikka roskalehtien kommenttipalstat seuraa käsiteltäessä olivat täynnä boikotti uhkauksia.

  VastaaPoista
 15. Vähän kaukaa haettu tuo tutkijan esitys, että reippaasta satavuotiaasta veteraanista tykkääminen johtuu suomalaisten ahdistuksesta, joka taas johtuu Venäjästä. Jos olisi haastateltu OP:n pääekonomistia, vastaus olisi luultavasti ollut toisenlainen...

  Jos nyt tämä tutkijan ahdistus sitten edes osalti johtuu Venäjästä, niin syyt siihen mielestäni ovat seuraavanlaisia.

  1: Vuoden 1939 kokemukset; herättiin housut nilkoissa. Vieläkään ei osata varmasti selittää, miksi kimppuumme hyökättiin, tai että millainen selviytymisstrategia Suomella olisi kuulunut olla. Luultavasti ei mitään täydellistä totuutta koskaan löydetäkään. Niitä strategioita tarvitaan kuitenkin yhä, yhtä kaikki. Kun ei tiedä, mitä pitäisi tehdä, ahdistaa.

  2. Kreml sanoo yhtä ja tekee toista. Kreml valehtelee. Ei muka meidän joukkoja Krimillä, ei muka meidän joukkoja Ukrainassa, ei muka meidän tankkeja ja kalustoa Ukrainassa, tykistöllä on sotaharjoitukset Ukrainan rajalla jne. Kun vapaa toimittaja sitten menee Kremliin kysymään, miksi teette noin, niin vastataan että emme me mitään sellaista tee, teemme vain tarvittavan. Toimittaja -ja me- jäämme tyhjin käsin.

  Toimittaja alkaa spekuloimaan. Toimittaja menee asiantuntijan luokse, joka alkaa spekuloimaan. Mitään ajankohtaista faktaa ei ole kenelläkään, kun Kremlistä ei luotettavia faktoja jaella. Kaikki vain esittävät omia tulkintojaan. Ja lopputulos on ikään kuin hiiret keskustelisivat kissapetoa kaltereiden lävitse katsellessaan, mitä kissapeto tekisi, tekisi ensin ja sitten, jos häkin ovi avataan.

  Venäjällä vastaavasti presidentin kannattajat, jotka eivät myöskään ole täysin varmoja Kremlin aikeista, koittavat arvailla, mitä isäntä haluaa, ja toitottavat kaikenlaista (muistatteko vielä: Purishkevitsh ja Finis Finlandiae) päästäkseen suosioon.

  Paljon on IS eri asiantuntijoiden mielipiteitä kysellyt, Vihavaisenkin. Vai ovatko asiantuntijat ottaneet itse yhteyttä lehteen?

  Kohta tarvitaan taas kremlologeja pohtimaan ja kertomaan, mitä ne nyt haluaa sanoa, valehteleeko ne puoliksi vai kokonaan, mitä ne taas juonii. Olisiko blogisti käytettävissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuuden olemus on sinänsä ongelmallinen on vallitseva totuus joka muotoutuu taitavien robakandistien käsissä halutun kaltaiseksi. Historiallinen totuuskin vaihtuu aikojensaatossa.Kun me Suomalaiset olemme oppineet angloamerikkalaisen ihmiskäsityksen viime vuosikymmeninä, tulisi kuitenkin muistaa muidenkin kultuureiden olemassaolon oikeus tähän uuteen valtias rotuun ja sen totuuden ymmärrykseen nähden.

   Poista
  2. Mitään totuuksia ei ole meidän lehdistössä. On vain spekulaatiota. Nytkö ovat suomalaiset ja eurooppalaiset, eestiläiset ja puolalaiset, ukrainalaiset, japsit, aussit, ruotsalaiset, saksalaiset, britit ja kaikki päästään vialla, kun eivät osaa lukea Kremlin ajatuksia kuin kunnon "meikäläiset".

   Aivan turhaa sotkea rotuja tähän. Vai pitäisikö tavalliseen venäläiseen suhtautua kuin Kremliin?

   Poista
  3. Madame Blavatsky ennakoi uuden yliihmis rodun syntyvän Kalifornian kultuurisesta ilmapiiristä ja sen toteutumana Yhdysvallat saa mulaatti taustaisen presidentin.

   Poista
 16. Vilkaiskaapa tätä: http://suomi.fontanka.fi/articles/464/
  professori Dmitri Travinin visio. Onko blogisti tutustunut mieheen?

  Ja tässä: http://suomi.fontanka.fi/articles/462/
  kansainvälinen nuorisofoorumi ja maailmankatsomuksellista huoltoa

  VastaaPoista
 17. Etelä -Savon lehtiä liittyy median sotaan alkaen julkaista HS:n juttuja sellaisenaan.

  Sotaa köydään aina eduskuntavaaleihin saakka jotta Carl Haglundin ruotsidemokraatit voisivat jatkaa yhteensopivana töpselinä lännen verkostoihin. Sitten HS kirjoittaa että saavutettiin torjuntavoitto.

  VastaaPoista
 18. John Pilger on vastikään kiinnittänyt huomiota samaan asiaan. Hän vertasi valtamedian tukemaa valmistautumista Irakin sotaan ja nykyistä Putinin demonisoimista. Yhtäläisyydet vakuuttavat, mutta mitään ole haluttu tai voitu oppia. Jälkikäteen sitten myönnetään, että media oli sodan ja rauhan kannalta ratkaisevassa asemassa. Viimeisin askel Venäjää vastaan otettiin USAn kongressissa, kun Venäjä julistettiin käytännössä vihollismaaksi. Perusteluiksi riitti liuta asioita, joiden todenmukaisuus on täysin linjassa Irakin sotaan johtaneiden todisteiden (wmd) kanssa.

  Annan arvoa blogi-isännän arviolle venäläisten ilma-alusten toilauksista. Pessimistiseen maailmankatsomukseeni kuuluu nähdä ilmiö äärettömästi synkempänä. Ymmärtämättä mitään sotilasasioista lähden siitä, että kyse on sotaan valmistautumisesta, tässä tapauksessa lentäjien kouluttamisesta ja erilaisten puolustusjärjestelmien paikallistamisesta ja testaamisesta.

  Viimeisessä puheessaan Putin valmisti kansalaisiaan pitkään koettelemukseen. Löytyykö venäläisessä lehdistössä tukea ajatukselle, että siellä ollaan valmistautumassa sotaan?

  VastaaPoista
 19. Neuvostoliitto valmistautui aikanaan sotaan joka päivä. Se oli sen normaali tila. Se ei estänyt sitä, että meillä otettiin aika rennosti. Kukaan ei sodan jälkeen edes ajatellut uuden sodan mahdollisuutta. Vain vähän liioittelen.

  VastaaPoista
 20. Eurooppa alkaa olla siinätilassa josta ei nousta kasvun ja kehityksen tielle muutoin kuin sodan tuottaman elvytyksen kautta.Kuten ennen edellistä maailman paloa fiskaali varallisuus siirretään turvaan tälläkertaa veroparatiiseihin,aiemmin uitettiin kulta ja muut arvotavarat yhdysvaltoihin josta ne palasivat takaisin marshalavun muodossa.On myös muodostumassa uusi sukupolvi toistaitoisia, joiden pelimaailmasta hankitut kyvyt pääsevät esille ja voivat toteutaa itseään sota tilanteessa.Myös yhdysvallat erittäin mielelään sponsoroi tällaisia hankkeita,purkupuolella. Kun suurimmat höyryt on päästelty alkaa varsinainen ultra modernin euroopan jäleenrakennus,kun hyvällä tuurilla on saatu euraasian raakaine resurssit sivistyneen eurooppalaisen väestön käytöön.

  VastaaPoista
 21. Kukahan siinä nyt sitten ketä ja miksi ja millä vaikutuksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katsoo nykyistä lähiitää, varsinkin syyriaa täytyy kysyä kuinka se alue joskus kyetään jäleenrakentamaan, siksi keskisen euroopan vauraat ylijäämä taloudet ovat luovantuhon kannalta parempia kohteita. Tarkoitan tällä kauhealla visiolla että kuten Vihavainenkin muistaa rauhanmarssien aikaan radikaali nuoriso täytti ne, nyt voisin kuvitella pelkän esittämäni vision aiheuttavan keski tai yläluokkaiselle, mukavaan elämäntapaan tottuneelle pyrkyä uusille rauhanmarsseille.

   Poista
 22. "Mitä Putin milloinkin sanoo..."

  On jo korkea aika lukea se mitä Venäjällä siitä sanotaan eli Putinin ajatuksesta pelistä ilman sääntöjä:

  Источник: Арсеньевские вести (Владивосток)
  Дата выпуска: 11.12.2014
  Номер выпуска: 50 ( 1134 )
  Заглавие: Жалкая речь с жалобами на всех
  Жалкая речь с жалобами на всех
  Российский политолог Лилия Шевцова дала оценку выступлению Путина.
  Известный российский политолог Лилия Шевцова обращает внимание на стиль и стилистику нынешней речи Путина.
  На ее взгляд, глава российского государства выглядел не столь уверенно, как раньше, передает Крым.Реалии...
  Возможно, это мое сугубо поверхностное впечатление, но если речь идет о содержании его выступления, это выступление не отличался ничем, это было пережевывание жвачки, которую, собственно, он жует уже в течение нескольких месяцев. Ничего нового. И в целом это было выступление, полный жалоб. Он жаловался на всех, он жаловался на американцев, украинцев, в общем на то, что мир его не понимает. Если речь идет о каких-то новациях, пожалуй, одна новация, скорее терминологическая, а не сущностная. Когда он в очередной раз подтвердил, что Россия собирается защищать интересы россиян и соотечественников за рубежом, он использовал выражение - "право на самооборону". Это подтверждение все той же риторики и все той же политической лексики, которая означает, что он, несмотря на риторическую приверженность к праву, видит себя вне правового пространства. По крайней мере, международная договорная практика не знает "права на самооборону" определенных этнических контингентов внутри каких-то стран. Есть другие международные институты и международные инструменты для защиты этих прав", - сказала она.

  VastaaPoista
 23. "Mitä Putin milloinkin sanoo..."

  Joulu on jo ovella, joten voidaan joulukuusen ympärillä laulaa ja tanssia omaan tahtiin:

  "Mitä Putin sanookaan,

  se on aina ihanaa,

  ihanaa, ihanaa,

  Neukkumaisen ihanaa."

  Ja uudestaan:

  "Mitä Putin sanookaan,

  se on aina ihanaa,

  ihanaa, ihanaa,

  Neukkumaisen ihanaa." Jne.

  VastaaPoista
 24. Päivän Bisquit Iltasanomissa sanoi kaiken tiiviisti runomuodossa.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.