lauantai 24. tammikuuta 2015

On jihadin aika
Se on sitten jihadin aika

Vielä parisenkymmentä vuotta sitten olisi vaadittu Veikko Huovisen kykyjä kuvittelemaan tavallista kantasuomalaista tallaajaa, joka yhtenä kauniina päivänä päättäisikin kääntyä muhamettilaisuuteen ja lähteä pyhään sotaan taistelemaan vääräuskoisia vastaan. Huovinen olisi varmasti onnistunut naurattamaan ihmisiä, mutta ei sentään luomaan tästä aiheesta uskottavaa tulevaisuudenkuvaa. Ei sellainen ollut mahdollista.
 Mutta kaikki on jälleen muuttunut ja tulee tästä vielä muuttumaan. Onko tässä kummallisessa ajassamme siis jotakin perustavanlaatuisesti uutta, selittämätöntä ja ennennäkemätöntä? Ennen kuin kiiruhdamme tekemään hätäisiä johtopäätöksiä, muistakaamme ainakin sitä viisautta, joka lausuttiin jo tuhatkunta vuotta ennen Muhammedin ja hänen uskontonsa syntymää.
Kuten Saarnaaja sanoi: Ei ole mitään uutta auringon alla.
Sukupolvi tulee ja sukupolvi menee, mutta maa pysyy iäti ja aurinko nousee ja aurinko laskee ja kiiruhtaa sille sijallensa, josta se jälleen nousee. Mitä nyt on, sitä on ollut aina ennenkin ja mitä vasta on oleva, sitä on ollut jo ennenkin…
Minä olen katsonut sitä työtä, minkä Jumala on antanut ihmislapsille, heidän sillä itseäänrasittaaksensa. ..
Minä sanoin sydämessäni: ihmislasten tähden se niin on, jotta Jumala heitä koettelisi ja he tulisivat näkemään, että he omassa olossaan ovat eläimiä.
Tässä saattaa olla asioiden ydin lyhyesti esitettynä. Sama ei tule vielä kokonaan sanotuksi, jos asian kuittaa vain kahdella sanalla: deja-vu.
Niin, tiedotusvälineet siis kertoivat, että Syyriaan Suomesta menneistä neljästäkymmenestä jihadistitaistelijasta puolet oli puhtaasti kantasuomalaista alkuperää.
Parikymmentä Allahin soturia siis oli noussut täältä pohjolan karusta maaperästä ja siirtynyt etelän vielä karummille aavikoille hyökkäämään paikallisia uskottomia vastaan ja ilmeisesti marttyyrikuoleman ihanassa toivossa.
Aikoinaan Paavali sanoi, että evankeliumi on hullutusta maailman viisaille, mitä se toki olikin ja yhä vielä on. Sitä on tietysti myös jihadismi ja koko islam. Itse asiassa voisimme maallisessa diskurssissamme jopa käyttää sanaa idiotismi. Asialla on tietenkin myös ns. hengellinen puolensa, josta ei tässä sen enempää.
Maallisesta näkökulmasta koko touhu joka tapauksessa on sietämätöntä juuri idiotisminsa eli irrationaalisen erikoislaatunsa vuoksi.  Se muodostaa sfäärin, joka ei lainkaan kuulu rationaaliseen maailmaamme. Ymmälleen joutunut yhteiskunta näyttää asettavan toivonsa siihen, että näiden ihmisten järki voitaisiin palauttaa ja tietoisuus normalisoida jonkinlaisella terapialla.
Tämä lienee utopiaa. Meidän orgaanisesti solidaarinen yhteiskuntamme perustuu ihmisten valistuneeseen oman edun tavoitteluun ja nämä yksilöt ovat siinä anomalia, jonka kohtaamiseen yhteiskunnan eväät eivät riitä silloin, kun järkeä ei ole tai se ei saa määrätä. Mutta lohtuna olkoon, että vastaavaa on ollut ennenkin.
Muistakaamme vain kristinuskoa, silloin kerran, ennen nykyisiä kirkkokuntia ja arkkipiispoja. Mielettömine mysteereineen se levisi vastustamattomasti Rooman maailmanvallan rajuista vastatoimista huolimatta. Vainot sen kuin kiihdyttivät käännynnäisten intoa ja marttyyrikandidaatteja oli enemmän kuin riittävästi.
Silloin, kuten nyt, ihminen ei tyydy järkevyyteen, vaan tuntee vetoa kosmiseen merkitykseen. Tärkein emotionaalinen todiste suuruudelle on vanha ja koeteltu: ihminen alkaa tappaa toisia kaltaisiaan ja siinä samalla tapattaa myös itsensä, mikä on tietenkin sama asia.
Elämää suurempaahan on aivan vakuuttavasti se, mikä saavutetaan elämää tuhoamalla, mitä useampia sitä parempaa ja vakuuttavampaa. Sepä voimaannuttaa ja humalluttaa.
Myös Itä-Ukrainassa ovat eräät tuhatvuotista valtakuntaa luovat patriootit jo päässeet todelliseen hurmokseen. Älkääpä kuvitelko, että siellä olisi olennaista pelkkä ”geopolitiikka” saati reaalipolitiikka. Ilman vapaaehtoisia järki sielläkin pian palailisi ja aseet pantaisiin naulaan. Miksei käytännön valtiollisia kysymyksiä muka voisi ja pitäisi hoitaa pöydän äärellä eikä rapaisissa maakuopissa ammuskelemalla?
Mutta järkevästi ajatteleva poroporvari pysyy Lugandasta mahdollisimman kaukana.
Asia, liike, ideologia tai uskonto vetää sitä kovemmin, mitä järjettömämpi se on. Itse asiassa maksimaalinen typeryys on sen ideaalinen muoto, sillä silloin se viestii jo kauas: järjen argumentit ovat meidän korvissamme kärpäsen surinaa.
Hitlerin natsilaisuus jopa tunnusti tämän perusasian aivan avoimesti eikä tätä kyynistä peruskatsomusta tarvitse kauan kaivaa myöskään marxismi-leninismistä eli stalinismista. Se oli Leninin otsaan kirjoitettu, kuten venäläiset sanoisivat.
Jos kerran näin on, niin mitäpä erikoista tässä meidän jihadismissamme on? Suhteellisesti se tuskin on muuta typeryyttä typerämpää tai irrationaalisuutta irrationaalisempaa. Sama henki siinä on kuin panssarivaunusta kurkistavan ja euforisesti toljottavan dosentin hitlertervehdyksessä. Mystikot kertovat, että ihminen kokee ylimaallisen onnen tunteen jättäessään hyvästit järjelle.
Näitä liikkeitä ei voi vastustaa järjen argumentein, sillä niissä heitetään aivot narikkaan aivan määrätietoisesti. Siinä suhteessa ne ovat samanlaisia. Mutta erojakin on.
 Poliittinen irrationalismi eri muodoissaan on sivilisaatiomme mätänemisen tulosta. Näissä liikkeissä uskonnollinen aines usein on vain valepuvun koristeena, kuin lillukanvarret kypärässä. Länsimaisen perinteen mukaisesti nämä liikkeet pyrkivät aina ja kaikesta huolimatta esiintymään rationaalisina. Jihadismi ei sen sijaan tunne tähän mitään tarvetta.
Kristinuskon rationaaliseen käsittelyyn katsoi länsimainen sivilisaatio aina olevansa velvoitettu. Tavoitteena oli joko credo ut intelligam tai intelligo ut credam. Toki  meillä oli myös näkemys credo quia absurdum, mutta siitä tuli antiikin jälkeen marginaalinen. Järjen oikeutta ja velvollisuutta käydä uskonnon alueelle pitivät itsestäänselvyytenä jo keskiajan kirkon tohtorit.
Tästä näkökulmasta tarkastellen Muhammed ei ollut muuta kuin myöhäsyntyinen kompilaattori. Tätä perusnäkemystä ei edes voinut haastaa meidän sivilisaatiossamme. Sitä varten olisi ollut hypättävä toiseen, mikä ylitti mielikuvituksen mahdollisuudet.
Varsinaisesti kristilliseltä, uskonnolliselta kannalta oli loogista ja jopa välttämätöntä, että Dante aikoinaan sijoitti Muhammedin helvetin kattilan pohjamutii, kahdeksanteen piiriin.
Vielä aivan hiljattain ei kukaan, sanoo siis ei kukaan, voinut edes kuvitella, että Muhammedin kirjoitukset nousisivat koko länsimaisen sivilisaation kumartelun kohteeksi. Siis kumartelun, vaikka tuskin kunnioituksen. Elämme uutta aikaa, jonka uutuutta emme vielä edes tajua.
Mutta eipä suhtautuminen kristinuskoon Rooman valtakunnassa ollut sen parempi. Kului vuosisatoja, ennen kuin sen passionaarinen voima lopulta täydellisesti kukisti roomalaisen suurkaupunkimentaliteetin, joka suhtautui fanaattiseen uskoon pilkallisesti. Mutta se kukistettiin.
Todistelu ei tavoita kohdettaan siellä, missä järki ei toimi ja mielekkyyttä haetaan mielettömyydestä. Kuten Pascal aikoinaan sanoi: la coeur a ses raisons… Kun Ukrainan separatistit ja heidän tukijansa ovat alentaneet itsensä apinan tasolle, he ovat sentään melko todennäköisesti kehittäneet mielessään tarinan, jossa heidän toiminnallaan on jokin maallinen, yksilön merkityksen ylittävä korkea tarkoitus, viime kädessä oikeus ja hyvinvointi. Näihin on helppo yhdistää myös kosto ja oikeutettu viha, velvollisuuskin. Tämä on nähty yhä uudelleen.
Mutta mitä sen sijaan voi sanoa jihadisteista, jotka lähtevät eurooppalaisen sivilisaation huippua edustavasta hyvinvointivaltiosta uhraamaan itseään ja kaltaisiaan siksi, että pyhiksi sanottujen kirjoitusten tulkinnasta on kiistaa, jota ei voida rationaalisesti ratkaista?
Tämäkin on jo ennen nähty, mutta se on nähty viimeksi vuosisatoja sitten. Merkittävää uudessa ilmapiirissä on, että tämä fanaattisuus  nyt kaikkialla tavallaan hyväksytään, olipa sen kohde mikä tahansa. Emmehän me sitä voi kritisoimaankaan ruveta vai kuinka? Aikamme intellektuelli ei suotta ole non-judgemental. Ei meillä ole edes aseita, joilla kritisoida noita aikamme sankareita. Tiedän, että tämäkin vähäpätöinen puheenvuoro herättää pahennusta ja ylenkatsetta.
Voi Ukraina parkaa, voi Venäjää ja voi Eurooppaa. Taitaa olla aika kaivaa esille vanhat juutalaiset Aamos ja Jeremia ja mitä niitä onkaan. Onpahan ainakin ajankohtaista luettavaa. Ill fares the land.

33 kommenttia:

 1. Poroporvarillinen ja marxilainen tieteeseen perustuva maailmankatsomus ohaastettu pahemmankerran. Liberalistinen omaneduntavoitteluun perustuva yhteiskunta on elinkelvoton ilman velvollisuuksien tuomaa ryhtiä. Virolaisista nuoristamiehistä vain kolmannnes käy armeijan ja nekin suurimmaksi osaksi vironvenäläisiä nuoriamiehiä. Kuten haidegger ihmisyydestä totesi se syntyy vain kammpailun ja taistelun kautta. Se että me ostamme sosiaaliturvalla velaksi yhteiskuntarauhaa on kestämätön tie, eteläeuroopassa varmasti nousee itseään järjestelmän sisällä toteuttamaan pääsemättömiä nuoria miehiä ,jättämään jälkensä maailmaan joko hyvällä tai sitten pahalla. Thymos kunniantunto se ajaa ukrainan separatistejäkin aktiviteettejen pariin.Globalisaation aikakaudella matemaattisesti lahjakaat saavat paikkansa teknosysteemin palveluksesta ja sama porukka tuntee erittäin vähän lojaliteettiä toistaitoisia saman kansakunnan jäseniä kohtaan. he siirtävät finanssinsa veroparatiiseihin.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Eikä tarvii paljon pintaa raaputtaa kun paljastuu, että Sipoon klubilla verhojen takana piilevät hakaristikuviot ovat yhä tallessa. Eduskunnan puolustusvaliokunnan pj. Jussi Niinistö haluaa kunnia-asianaan palautta jälkiväkimiinat maastoon, ei kuitenkaan Kauniaisten ympäristöön, vaan itäsuomalaisten iloksi, vaikka ne on maailmalla kielletty koska kukapa haluaisi omassa naapurustossaan kokea niitä hajuja ja näkyjä mitä vuosikymmeniä jälkeen päin silpoutuvista ihmisraajoista syntyy

   Miten tämä Niinistö onkin osattu universtaalla kouluttaa vättelemään tohtoriksi SuurSuomi aktivisteista?

   Poista
 3. Olikos nyt niin, että noilla parilla kymmenellä ns. kantasuomalaisella oli lisäksi puolella kansallisuudeltaan ulkomaalainen vanhempi?

  Näistä jihadisteista tulee mieleen Tapani Koivuniemen lahko, josta kerrottiin uskomattomalta tuntuvia juttuja lehdissä. Se lahko syntyi mielestäni juuri aiemmin konservatiivisen kirkkomme murrosvaiheessa heistä, jotka kaipasivat tiiviimpää, turvallisempaa ja normitetumpaa seurakuntaa. Joukossa oli ja on paljon ylioppilaita, tekniikan ja lääketieteen korkeakouluopiskelijoita.

  Hyvä koulutus ei näytä takaavan kriittistä ajattelukykyä. Tai sitten lahkolla on ilmeisesti jotain parempaa annettavaa, joka saa uskovaiset tekemään halpaa työtä Kustannusosakeyhtiö Koivuniemessä; näin lehden mukaan.

  Onko ihmisen laumakäyttäytymistä tutkittu riittävästi? Jakaannummeko johtaja- ja renki-ihmisiin? Suhteellisesti ottaen tietysti. Vai voisiko tälläkin olla jotain tekemistä Freudin psyykeiden kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauan on toivoa, kun nuoret kysyvät.
   Koska "trollaus" sopii suomenkielisen korvaan yhtä huonosti kuin "ketteryys" (agility, koirien temppurata) poliittisena terminä, katsoin miten wikipediassa trollaus tulkitaan.

   "trollaus" tulee englannin sanasta "trolling", joka tarkoittaa "vetouistelua", siis vedättämistä, jota nämä universtaitten älypäät ovat aina mielellään harrastaneet meitä maalaisia tavatessaan. Mutta entä jos mekin opimme lukemaan?

   Nyt meillä on joka puolueen "ajatuspajassa" muutama hyvä palkkainen trolli, universtaitten jansundbergit sekä Sitra ja UPI yms. lietsomassa pelkoa että "kaveri jätetään".

   Tällainen -kaksi kieltä, yksi mieli- kaksikielisyys on vapaitten ihmisten nykymaailmassa uniikki järjestelmä, joka kisailee ihan omassa tyhmien sarjassa ilman kansainvälistä vertailukohtaa. Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku.

   Poista
 4. "Voi Ukraina parkaa"

  Voi Ukraina parkaa, voi Azerbaidzhznia! voi Armeniaa! voi Abhasiaa! voi Moldovaa! voi vepsäläisiä! voi karjalaisia! jne., jne.

  Stalin otti ja lahjoitti Armenian Karabahin Azerbaidzhanille ja Karabahista konfliktoidaan jo kohta sata vuotta.

  Stalin otti ja lahjoitti Moldovalle kapean suikaleen maata Ukrainalta, sinne siirretiin venäjänkielistä väestöä ja vain tälle suikaleelle Neuvostoliiton aikana kehitettiin teollisuutta, kun muu Moldova pysyi maataloudessa. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen tämä suikale eli Приднестровье julisti itsensä itsenäiseksi, minkä vain Venäjä tunnusti.

  Abhasialalisilla ei ollut omaa kirjakieltä, mutta kuuluisa Marr loi sellaisen. Työ ei ollut vaikea: otettiin venäläinen substantiivi ja sen alkuun lisättiin a-kirjain. Näin kirjasto on abhasian kielellä абиблиотека, kauppa on амагазин, ravintola puolestaan -- аресторан, jne. Abhasian lähes kaikki substantiivit alkavat siis a-kirjaimella.

  Konfliktien hallinnalla voi tehdä kauppaa, käyttää painostukeinona, juonittelukenttänä ja vaikka mitä muutakin!

  VastaaPoista
 5. On Vihavaiselta, ateistilta, keinotekoista vetää Kristinuskoa lokaan muslimien jihadin takia. Jihad länsimaissa on pohjimmiltaan ns. liberaalin rationaalisuuden tuote Kantilaisessa universalistisessa hengessä. Niin kauan kuin Vihavainen syyttää syytöntä, ja jättää syylliset nimeämättä ja kritiikittä, sanoma kaikuu kuuroille korville.

  Rationaalista kritiikkiä odotellessa ateistikin voi tutustua ihmeelliseen maailmankaikkeuteemme:

  http://www.godandscience.org/apologetics/designun.html

  http://www.godandscience.org/apologetics/cosmoconstant.html

  http://www.godandscience.org/apologetics/quotes.html

  VastaaPoista
 6. Haluan kysyä, että mitä mieltä sinä tästä olet, kun kristittyjä syötettiin leijonille tai pistettiin vankiloihin tai kidutettiin, oliko se sinusta oikein? Kirjoitat näin:

  "Mutta eipä suhtautuminen kristinuskoon Rooman valtakunnassa ollut sen parempi. Kului vuosisatoja, ennen kuin sen passionaarinen voima lopulta täydellisesti kukisti roomalaisen suurkaupunkimentaliteetin, joka suhtautui fanaattiseen uskoon pilkallisesti. Mutta se kukistettiin."

  Siis tarkoitatko, että ne jotka käyttivät väkivaltaa ja kiduttivat "vääräuskoisia" kristittyjä olivat hyviä, kuten monet antiikin tutkijatkin ilmeisesti ajattelevat sen perusteella, mitä minulla on kokemusta tästä hurskaasta porukasta. Vääräuskoisen syöttäminen elukoille tai heittäminen vankilaan on siis oikein? Eli mitä väärää Putin tekee tällä hetkellä sikäli, jos hän yleensäkään edes haluaa edes nykyistä tilannetta, jossa ns. "lännellä" on luultavasti oma vaikutuksensa.

  Markus Mertaniemi, FT, Oulu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, noita Rooman ajan kristittyjä ei kannata hirveästi surkutella. Kuten esim. Raul Hillberg kertoo Euroopan juutalaisten tuhosta kertovassa kirjassaan, niin kauan kuin Roomassa vallitsi perinteiset "pakanalliset" arvot, mm. juutalaiset nauttivat samoista kansalaisoikeuksista kuin kantaroonmalaisetkin. Mutta heti kun Rooma joutui krisitinuskon pauklopihin, alkoivat mm. juutalaisten vainot. Toisin sanoen, alkuperäinen roomalainen "pakanuus" oli paljon suvaitsevaisempi toisia kohtaan kuin hurskasteleva kristinusko. herääkin kysymys, että miksi monijumalaisilla uskonnoilla ei ole samanlaista oikeaoppisen uskon fanaattisuutta kuin kaikilla yksijumalaisilla uskonnoilla näyttää olevan...

   Trilisser

   Poista
  2. Pahoittelen oikoluvun heikkoutta!

   Poista
  3. Juutalaisvainojen alku on johdettavissa jo siitä, kun juutalaisten kansannousu kukistettiin ja heidät karkotettiin Jerusalemista ja muualtakin jo 135 jKr.

   Juutalaisetko nauttivat Rooman kansalaisoikeuksia? Imperiumille palveluksia tehneet ehkä; ei se minusta mikään universaali oikeus ollut. Eikös kansalaisen velvollisuuksiin lisäksi kuulunut keisarin palvonta? Tuskin oli sellainen enää juutalainen uskoltaan.

   Poista
 7. Kantasuomalaisilla jihadisteilla kerrotaan molempien vanhempien olevan suomalaisia. En kuvittele kristittyjen tuhoajien olleen hyviä. Mistähän moinen? Enkä ole edes ateisti. Mutta sormeni osoittaa tässä nyt sitä kuuta eikä tee sormimerkkiä. Missä on se Strauss, joka kirjoittaa Muhammedin historiallis-kriittisen elämäkerran? Sitä tarvittaisiin nyt ja se uulkaistaisiin, ellei aikakausi olisi vaihtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Professorin tarkoitus oli kaiketi vähän verrata Rooman imperiumia ja nykyistä Eurooppaamme.

   Vuosisatojen kuluessa passionaarinen uskonto syrjäytti suurkaupunkimentaliteetin [ja vähän muutakin], joka suhtautui siihen pilkallisesti, kirjoitti Vihavainen.

   Tuskin tarvitsee meidän pelätä venäläisen nationalismin leviämistä venäläisen yhteisön ulkopuolella. Toinen vaarallinen ideologia islamismi näyttää leviävän paremmin, varsinkin kun sitä ei padota yhtä tarmokkaasti kuin venäläistä nationalismia.

   Euroopassa on jo väkeä, joiden mielestä muhamettilaisen paikka Euroopassa olisi jellonan kidassa. Heidän kannatuksensa kasvaa niin kauan, kuin vaihtoehdot loistavat poissaolollaan.

   Poista
 8. Muuten Marrin oppilas Bubrich teki karjalaisille sivan vastaavan uuskielen. Jos talvisodassa olisi käynyt toisin, se olisi Suomen yksi virallinen kieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jos talvisodassa olisi käynyt toisin, se olisi Suomen yksi virallinen kieli."

   Ei Suomen yksi virallinen kieli, vaan Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan.

   Poista
 9. Ja voi peijakas! Ei se muhammed ollutkaan helvetin syvimmässä loukossa, vaan vasta kahdeksannessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taorstain a-talkissa oli säpäkkä somalineito,hän yhdisti alkuperäisen natsismin ja nykyisen isisin toisiinsa, ja todellakin molemmat ovat reaktiota maailman liian nopeaan muutokseen. Kultuuripiirin perusarvojen loukaamiseen. Myös yksilötasolla lahjakkaiden yksilöiden joutuminen systeemin sivuraiteille. Sekä mikä tärkein hiljaisen enemmistön tuki konservatiivisten taakseppäin katsovien ja turvallisuushakuisten massojen joukossa. Se mitä liberaalit eivät näytä oppivan vallankumous syö aina lapsensa.

   Poista
  2. No niin, kyllä ISIS:n voi rinnastaa natsismiin, varsinkin SS:n sotatoimiin. Mutta Maryam Abdulkarim oli ohjelmassa sitäkin mieltä, että Saksan PEGIDA ja Ranskan Front National ovat "fasismissaan" ISIS:n kaltaisia liikkeitä. Samalla hän oli myös sitä mieltä, ettei maailmaa pidä nähdä mustavalkoisesti vaan vivahteikkaasti...

   Osuva artikkeli kaiken kaikkiaan. Ennusteet eivät tosiaan ole kovin hyvät. Joskus vain toivon, että olisin vähän pidempään säästynyt asian ymmärtämiseltä, koska ei ymmärtäminen muuta mitään.

   Poista
  3. Ranskan kansarintaman agenda ja samoin pegida ovat hyvin lähellä nykyistä avenäjän kermaa,jopa he rahoittavat kansallisen rintaman toimintaa. Wahhabismin vastustus yhdistää näitä tahoja,sekä, amerikkalaisten luomus uusi maailmanjärjestys. Tavoite jonka itsekkin hyväksyn on multipolarismi ja kansallinen eheys.Itselleni on yllätys,kuinka venäjä ja millä lihaksilla kykenee haastamaan liberalistisen maailman,mistä en pysty käyttämään enää termiä vapaa.

   Poista
  4. Hyviä huomioita, Seppänen ja kumppanit!

   Aika erikoista: somali siis on sitä mieltä, että täällä vallitsee enemmistön hiljainen tuki "taaksepäin katsoville". Jos se on totta, niin sehän merkitsee, että tämänhetkinen ns. poliittinen korrektius monikulttuurisuuksineen ynnä muineen on kansan enemmistön tahdon vastainen.

   Tuota pakolaisen kulttuurishokkia mukaanlukien perusarvojen loukkaaminen heidän vinkkelistään nähtynä jaksan ihmetellä median esitysten valossa. "Loukkaantuneet" rientävät militanttien riveihin. Miksei heitä saada isänmaansa rauhanomaiseen rakennustyöhön? Sitähän varten heille turvapaikka ja koulutus annettiin, jotta he voisivat palata ja saada isänmaansa kukoistamaan, eikös?

   Vai oliko tarkoituksena muodostaa Eurooppaan pysyviä muhamettilaisten siirtokuntia? Jos näin on, niin sitten ainakin suomalaisia on kovasti sumutettu poliittisella korrektisuudella. Keneltäkään ei ole kysytty. Seurauksista ei ole keskusteltu.

   Poista
  5. Toisen tai kolmannen sukupolven hakeutuminen ääriaatteisiin saataa aiheutua myös kantaväestön nuivasta suhtautumisesta heihin. Kun populaari kultuuri esitää yksilöt tietyssä valossa, jotkut pölvästit alkavat sitä toteutaa.

   Poista
 10. " jihadin aika"

  ”Siellä he saavat levätä kultakutoisilla istuimilla toinen toistaan vastapäätä, ikuisesti nuoret pojat palvelevat heitä, pikarit, haarikat ja maljat täynnä puhdasta juomaa, josta he eivät saa päänkipua eivätkä päihdy, tarjoten hedelmiä, jotka ovat heille mieluisia, ja linnunlihaa, aivan heidän toivonsa mukaan. Siellä on kaunosilmäisiä sulottaria, jotka ovat kuin kätketyt helmet, palkaksi siitä, mitä he ovat tehneet.”

  Tällaista paratiisia Koraani lupaa taisteluissa ansioituneille miehille, itsemurhaiskureille.

  Samalla filosofialla oli rakennettu myös marxismi-leninsmi: kun kommunismi saadaan rakennetuksi, niin silloin on täydellinen yltäkylläisys ja jokainen pääsee onnen syrjästä kiinni. Mutta ensin vaan pitää tehdä töitä, että yksityisomistus saataisiin loppumaan kokonaan. Eikä kommunismissa mitään uskontojakaan tarvita, koska kommunismi on kuin paratiisi. Toivo, usko, rakkaus.

  Ihminen toivoo parempaa huomista ja kun hän huomaa että kaikki uskovat kommunismiin, niin hänkin uskoo. Jokainen neukku oli kuin iloisen sanoman tuoja, jota rakastettiin. Päästiin sitä kurkkaamaankin miten vesselästi kommunismia rakennettiin. Mutta neuvostoliittolainen sananlasku väitti: коммунизм всем не построить.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Utopia on myöskin vapaa yhteiskunta, niin kauan kun joudumme elämään toistemme kanssa ja liberalismin teorian mukaan olemme kaikki toisillemme vihollisia ja vain keskinäisellä yhteiskuntasopimuksella emme karkaa toistemme kurkuun.. Netti käyttäytyminen anonymoksen takaa on tästä oiva esimerkki.Iltapäivälehtien lietsoma ryssä ja muslimi kammo on saamassa amerikan historiasta tuttuja j edgarin aikaisia muotoja, silloinkin tuo autistinen oikeistorebublikaani oli mestari luomaan uhkakuvia japäästi sitten g miehet purkamaan niitä . Kansalaisyhteiskunta oli tuon tyrannin käsissä henkitoreisaan. Luomalla erilaisia uhkakuvia niiden varjolla on helppo ohjailla suuret etten sanoisi pässinpäämassat hakemaan turvaa sitätarjoavista tahoista. Nykysuomen oloissa NATO sta ja sisäostäturvaa taikovista omintakeisista g miehistä.

   Poista
  2. "Utopia on myöskin..."

   Ovatko maailman sivilisaatiotkin utopioita?

   Poista
  3. "Utopia"

   1900-luvun Kommunismi ei ollut utopiaa, se oli pahan sivilisaatio, joka järjesti kaksi maailmansotaa.

   Poista
 11. Anonyymille Karjalasta. Aina meillä unohdetaan, että Itä-Karjala liitettiin itsenäiseen Suomen kansanvaltaiseen tasavaltaan 2.121939. Liitos astui voimaan heti.
  Sen sijaan Karjalais-suomalainen neuvostotasavalta muodostettiin vasta sodan jälkeen. Ja suomi, joka oli vuoden 1937 jälkeen sielläkokonaan korvattu karjalalla, korvattiin nyt tässä tasavallasss kokonaan suomella. Karjalan kieli jäi kokonaan pois käytöstä heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitettiinkö Aunus ja Petrozavodsk silloin Leningradin oblastiin?

   Poista
 12. Aunus liitettiinSuomeen 2.12.1939. Petroskoita ei koskaan, mutta esim. Uhtua kyllä.

  VastaaPoista
 13. "Suojelupoliisin mukaan Syyriaan matkanneita kantasuomalaisia on vähemmän kuin julkisuudessa on kerrottu. Supon viestintäpäällikön Jyri Rantalan mukaan määrä on huomattavasti pienempi kuin eilen kerrottu vajaat 20.
  Supo ei kuitenkaan voi kertoa tarkkoja lukuja kantasuomalaisista tai muistakaan etnisistä ryhmistä."

  Moniko lälhtijöstä on oikeasti kantasuomalainen = molemmat vanhemmat etnisesti suomalaisia ? Epäilen 0 kappaletta.

  Aika kummallinen ulostulo suomen poliisilta. Annetaan tarkoituksella väärä kuva tilanteesta. Valehdellaan sivistyneesti. No tarkoitus kai oli jakaa ongelmaa pois maahanmuuttajien harteilta. Eikö tuolle poliisille pitäisi antaa potkut ? Kai poliisillakin on viranomaisena joku velvollisuus pysyä totuudessa.
  VastaaPoista
 14. jihadin uskonto

  En tunne toista uskontoa, joka lupaisi sotasankareilleen yhtä ruhtinaallisia oloja kuoleman jälkeen tuonpuoleisessa elämässä kuin muhamettilaisuus:

  ”Siellä he saavat levätä kultakutoisilla istuimilla toinen toistaan vastapäätä, ikuisesti nuoret pojat palvelevat heitä, pikarit, haarikat ja maljat täynnä puhdasta juomaa, josta he eivät saa päänkipua eivätkä päihdy, tarjoten hedelmiä, jotka ovat heille mieluisia, ja linnunlihaa, aivan heidän toivonsa mukaan. Siellä on kaunosilmäisiä sulottaria, jotka ovat kuin kätketyt helmet, palkaksi siitä, mitä he ovat tehneet.”

  Islam alkoi muotoutua 700-luvulla ja oli suunnattu alueen herraa ja sortajaa vastaan -- Bysantin imperiumia vastaan. Vuosisatojen myötä Bysantin imperiumi kutistui yhdeksi kaupungiksi, Konstantinopoliksi, jonka turkkilaiset valloittivat 1453.

  Koraanin lupaus elämänsä uhranneille sankareille tuonpuoleisesta onnesta on siis voimassa yhä. Tämähän voi merkitä sitä, että kuka tahansa voi islamin nimissä perustaa harjoitusleirin salaiseen paikkaan, värvätä sinne jihadisteja ja käyttää niitä sitten päämääriensä mukaisesti, missä tahansa, vaikka eri puolilla maailmaa. Nine/eleven vaikuttaa sellaiselta tapaukselta.

  VastaaPoista
 15. Mitä eroa on valistuneella oman edun tavoittelulla ja oman edun tavoittelulla? Missä kohtaa se valistunut astuu kuvaan eli onko siinä joku euromäärä tsm?

  VastaaPoista
 16. Rationalistit ovat heikoilla sillä kaikki järjellä rakennettu voidaan järjellä myös kumota. Sen sijaan uskon syvä läpitunkematon mysteeri tekee siitä uskomattoman vahvan ja elinvoimaisen. Rationaalisesti ajattelevalle tämä on hulluutta mikä tietenkin vain alleviivaa sen että uskontoon syvästi pureutuneet kulttuurienklaavit vetävät lopulta pitemmän korren. He ovat kertakaikkisen ylivoimaisia.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.