sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Suur-Venäjän puolue ja russofobiaSuur-Venäjä puolue ja russofobia

Joku dosentin titteliä käyttävä henkilö kirjoitti hiljattain nettiin olleensa Moskovassa perustamassa Suur-Venäjä puoluetta. Tämän puolueen nimi (Bolšaja Rossija, eikä siis Velikaja Rossija) viittaa ”Suur-Venäjään” samassa mielessä kuin aikoinaan puhuttiin Suur-Suomesta, Suur-Saksasta tai vaikkapa muinoin Suur-Kreikasta. Se siis tarkoittaa sitä maata, joka sijaitsee varsinaisen kansallisvaltion ulkopuolella. Puolue joka tapauksessa arvioi, että se populaatio, johon se vetoaa käsittää peräti 150 miljoonaa henkeä…  Mukana siis ovat entiset imperiumin maat ja/tai niiden kansalaiset.
Dosentti, joka on nimittänyt itseään Venäjän ”maanmieheksi” (sootetšesvennik) näköjään sillä perusteella, että on kotoisin entisestä suuriruhtinaskunnasta, on tunnettu myös siitä, että hän on erään venäläisen valtiollisen tutkimuslaitoksen Suomen osaston johtaja (ja nähtävästi myös ainut työntekijä) sekä Donetskin kansantasavallan virallinen edustaja ja kaiketi siis myös sen kansalainen.
Omassa puheessaan tuossa mainitussa tilaisuudessa dosentti valitteli sitä, ettei Suomessa vielä tunnusteta olevan venäläisiä, vain ”venäjänkielisiä”, eli tilanne on siis sama kuin Virossa. Mihin tämä tähtää, jää vain arvattavaksi. Aivokummituksena näyttää olevan, että maamme on vähintäänkin tietyiltä osin osa ”Suur-Venäjää”.
No, samalla logiikalla olemme myös osa Suur-Somaliaa ja monta muutakin valtakuntaa, ummaa ja kalifaattia, jotka erikoislaatuisten yksilöiden enemmän tai vähemmän hämärissä yliskamareissa ovat syntyneet. Ja eikös se Suur-Suomikin ole aivan yhtäläistä todellisuutta yhä vielä? Ja kuka voisikaan epäillä Suur-Turanian oikeutusta ja mahtia. Siihen kuuluu sikäläisten patrioottien mukaan kaksisataa miljoonaa henkeä, joten Suur-Venäjän kannattaa pohtia, mitä se heille merkitsee. Kuviteltuja yhteisöjäkö nämä siis ovat kaikki tyynni ja siis muiden kuvitelmien kanssa tasa-arvoisia vai kuinka?
Toinen kuningasajatus, josta em. dosentti oli mainitussa kokouksessa alustanut, oli että russofobia olisi julistettava rikolliseksi asenteeksi samoin kuin joissakin maissa antisemitismi. Tässäpä vekkuli tuuma, jota voisi luovasti kehitellä. Myös suomalaisvastaisuus ainakin Suomessa todella on lähtökohtaisesti rikollinen asenne, mikseipä siis myös ulkomailla? Sehän viittaa lain sanktioimiin maanpetokseen ja valtiopetokseen, joista on tapana antaa aika karut rangaistukset. Mutta meikäläiseen oikeustajuun ei taida sopia se, että ulkomaalaisten asenteista ulkomaihin, edes Suomeen nähden säädettäisiin lailla. Vai ollaanko tästä itse asiassa jo lipsumassa? Ehkä myös Venäjän ja Donetskin suomalaisvastaiset kansalaiset voidaan vaatia luovutettavaksi Suomeen ja saamaan tekosistaan asianmukaisen käsittelyn?
Dosentti viittasi tässä yhteydessä myös lapsikaappauksiin, joiden yhteydessä, kuten tiedämme, eräät meillä asuvat venäläiset ovatkin vedonneet naapurimaan viranomaisiin ja jopa poliittisiin tahoihin: presidenttiin. Tätä toimintaa hän näyttääkin olleen innokkaasti tukemassa.
Suur-Venäjä puolueeseen, samoin kuin vaikkapa Euraasian kansanrintamaan voidaan tietenkin suhtautua huumorilla, kuulostavathan niiden ideat niin fantastisilta ja typeriltä. Vakavampaa sen sijaan on, kun eräät Suomessa asuvat Suomen kansalaiset alkavat tukeutua johonkin toiseen maahan ja jopa sen poliittiseen johtoon. Heitä todellakaan ei ole paljon, mutta heitä on. On mahdollista, että nämä henkilöt ovat sillä henkisellä kehitysasteella, etteivät he ymmärrä, mitä asia merkitsee. Siinä tapauksessa on niiden maiden virallisten edustajien, joita asia koskee, kerrottava heille selväsanaisesti tosiasiat.
Paitsi, ettei Suomi itsenäisenä valtiona voi sallia sekaantumista asioihinsa, on tuollaisella toiminnalla laajempikin merkitys, joka ei enää ole huvittavaa eikä rajoitu siihen osallistuvien omaan aivotoimintaan. Kyse on nimittäin siitä, että se voi aiheuttaa vakavia ristiriitoja kansanryhmien välillä, sellaista russofobiaa, joka on aivan todellista ja myös perusteltua.
Erityisen valitettavaa on tietenkin se, että muutamat poikkeusyksilöt saattavat tahrata kokonaisen kansanryhmän maineen, mikä voi aiheuttaa korvaamattomia vahinkoja sille hyvälle naapuruudelle, joka Suomen ja Venäjän välille on rakennettu vuosikymmenten työllä. Sen tuhoaminen vastuuttomalla demagogialla ja puolihullulla politiikalla ei palvele kenenkään etua. Suomen ja Venäjän suhteita rasittavat nyt jo aivan kylliksi meistä riippumaton sanktiopolitiikka ja roskalehdistön tarkoitushakuinen alarmismi. Jos tähän keitokseen lisätään vielä sellaista mielipuolisuutta, jota ”suur-valtioiden” retoriikka edustaa, merkitsee se sitä, että ollaan henkisesti taantumassa samanlaiseen tilaan, joka vallitsi ennen maailmansotien syttymistä.
Kaikkien maiden vastuunalaisten tahojen on nyt syytä kantaa kortensa kekoon ja tuomita selväsanaisesti sellainen toiminta, joka tahallisesti tai tuottamuksellisesti lisää kansainvälistä jännitystä, epäluuloja ja vihaa.
Suomen ulkoministeri on lehdistömme ala-arvoisesta toiminnasta jo sanansa sanonut. Pallo on nyt venäläisillä. Siis: miten Venäjän viralliset edustajat suhtautuvat Suur-Venäjä puolueeseen ja sen tavoitteisiin yleensä ja dosentti Bäckmaniin ja hänen toimintaansa erityisesti?

38 kommenttia:

 1. Hienoa, että viitsitte pitää meidät ajan tasalla noista asioista. Kuten todettua, valtamedia-annista on lähes turhaa etsiä oikeasti merkittäviä informaation jyväsiä. Tästäkin saisi aikaan vaikka mitä, jos sopulit osaisivat kytkeä langan päitä toisiinsa.

  Näyttää siltä, että tämä uusi puolue on jatkoa Kremlin nationalistiselle uholle, joka vain yltyy talouden alamäen jatkuessa. Onko tavoitteena kiihottaa Venäjä siihen pisteeseen, että saadaan kansa taas töihin ruokapalkalla sotatarviketehtaisiin kuten Stalinin aikaan? Sitten on taas läjä kivoja aseita, joille etsiskellään käyttökohteita...

  Bäckmania ei mielestäni voi toisaalta oikein rinnastaa Suomen lehdistöön tässä kysymyksessä, toisaalta voi. Eikö ole selvää, että dosentti on Kremlin leivissä? Miten Kreml sitten voisi tehdä irtioton Bäckmanista itse osoittamansa toimeksiannon takia? Eihän Kreml tee virheitä!

  Toisaalta Suomen lehdistössä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta suhtautumisessa Venäjään, joten mikä syy Kremlillä sitten olisi kajota agitprop-potikkaansa?

  Onko mitään tietoa, kuinka riippuvaisia Suomessa asuvat venäläiset ovat "isoveljen" viestimistä? Jos dosentin puolue päästetään irti ja rahaa käteen, alkaa takuuvarmasti tännekin virrata maailmankatsomuksellista huoltoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä vihamielisyyttä ns. salaliittoteorioita kohtaan. Pikemminkin salaliitot sekä "uudelleenajattelut" vallitsevasta todellisuudesta ovat hyödyllisiä. Ainakin ne avaavat mielenkiintoisia uusia näkökulmia asioihin.

   Tässä eräs sellainen sivusto (ollaan siitä sitten mitä mieltä tahansa):

   http://vineyardsaker.blogspot.fi/

   Ei tulisi mieleenkään jäädä ainoastaan suomalaisen valtamedian jakaman informaation varaan.

   Poista
  2. Kyllä, kyseenalaistaminen on erottamaton osa tieteellistä tutkimusta.

   Salaliittoteorioissa on tosin vähän samoja piirteitä kuin katumediassamme. Molemmat innostuvat jostain perusfaktasta ja kyhäävät sen ympärille spekulaatiokorttitalon käyttäen tarkoitukseen sopivia lisäfaktoja. Ristiriidoista ei olla kiinnostuneita ja eikä niistä puhuta.

   Missä menee viihteen ja tieteellisen analyysin välinen raja?

   Poista
 2. Venäjä kuten muutkin kansakunnat koostuu yksittäisistä kansalaisistaan jotka keskenään muodostavat erilaisia kuppikuntia jonkin ideologian pohjalta. Median tehtävä olisi kertoa näistä laajakatseisesti .Suomalaisessa lehdistössä ei venäjän tapahtumista kerrota asioita sekeyttäen,vaan naapurin tekemiset entistämystisemmikksi. Mielikuvissamme pyörivät pietarinhuorat, kolhoosimummot yrmytmiliisit sekä ennenmuuta mafia suloisessa sekamelskassa. Vaatii tietynlaista friikkiyttä tietää dugineista oligarkeista ja siperianjeesuksista. Kohudosentin toiminta tulee ymmärretyksi kun hän sosiaalistui Pietarin melskeiden keskellä yhdeksänkymmen luvulla,kun hänen isänsä oli lisäämässä siellä hartwal suvun vaurautta.Meidän suomalaisten tulisi henkisesti valmistautua tulevaisuudessa vaurastuvan Pietarin seudun väestön erityispiirteisiin, onhan eräs vanhaortodoksinen profetia ennustanut kyseisen kaupugin rappeutuneen ja huluudelle ja vieraalle maalle rakennetun amputoimista äitivenäjästä,siinäpä suomelle olisi oiva voittomaa.

  VastaaPoista
 3. "Suur-Venäjän puolue ja russofobia"

  Izborskin klubin puheenjohtaja Aleksandr Prohanov kirjoitti itsestään klubin nettisivuilla, että häntä pyydettiin uuden liikkeen johtoon ja hän suostui.

  Samalla tavalla palkattiin myös dosentti Bäckman toimimaan Suomen tantereella. Suimessahan maaperä on varsin suotuisa nimenomaan ns. suomettumisen takia. Ilmiön oikea nimi on tietenkin sovjetisointi/bolshevisointi. Teiniliitosta alkoi Suomen sovjetisointi. Sitä seurasivat SOL:n eli Sosialistisen opiskelijaliiton jäsenet, jotka kantoivat yliopistojen käytävilla kainalossaan näkyvästi Punalippu-lehteä. Myöhemmin SOL:n jäsenistä tuli tohtoreita ja Suomen yliopistoissa onkin kokonainen legioona dosentteja ja professoreja, joilla on marxilainen tai puolimarxilainen ketunhäntä kielen alla.

  Suomettumista ei Suomessa tietenkään tutkita (Mitä nyt Timo Vihavaisen tunnettu opus), ja siitä pitävät kyllä huolen professorit, joilla on marxilainen tai puolimarxilainen ketunhäntä kielen alla.

  Suomettumiseen kuului myös Suomen liittäminen Kremlin informaatiokenttään. Suomessahan ainoastaan Helsingin Sanomat julkaisi Lännestää saamia kriittisiä kirjoituksia Neuvostoliitosta. Suomen lehdistö oli Kremlin johtaman Toimittajaliiton käsissä.

  Kaikki tämä muodostaa melko hyvän maaperän dosentti Bäckmanin tulevalle humpuukitoiminnalle Suomessa. Kun Neuvostoliitto luhistui niin marxilaisuuskin katosi sieltä kuin tuhka tuuleen. Mutta venäläisillä oli selitys siihenkin: me, venäläiset, olemme tyhmiä koska emme pystyneet rakentamaan kommunismia, mutta te, suomalaiset, elette viisampia ja varmasti voitte toteuttaa Marxin ideat käytäntöön. Marxin ideoiden tilalle voi keksiä paljon muuta minkä edestä pitää taistella. Lasten huostaan ottojen mysteeri perustuu siihen, että vanhempien sairaudet (kulttuurishokista johtunut masennus, alkoholismi, neunoosit, väkivaltaisuus jne.) ovat salassa pidettäviä asioita. Juuri siksi mainittuja henkilöitä on mahdollista käyttää joukkona, kärsineiden metafyysisenä joukkona. Samoin kuin aikoinaan käytettiin hyväksi metafyysistä proletariaattia.

  Putin lupasi maailmalle, että venäläisillä vähemmistöillä on oikeus itsepuolustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runoileva psykiatri4. tammikuuta 2015 klo 17.16

   Suurruhtinaskunnassa aloitti suomenkielisen kirjallisuuden luoja A.Kivi 16-vuotiaana ruotsinkielisenä näytelmäkirjailijana saatuaan ensin Suomen Pankin kamreerilta luvan esittää näytelmänsä vankilan asukeille!, kuten Juha Hurme kirjoittaa tänään HS:ssa. Hurjia aikoja, verkligen!

   Poista
  2. Luin juuri Marxin kommunistisen manifestin uusin eurooppalaisin silmin. Sosialismin edellytyksenä marx pitää kaikkien asioiden tulemista markkinoiden alaiseksi,mistä aiheutuu kaiken tulevan myös lainsäädännön alaiseksi. Direktiivi viidakossa olemme jo aika pitkällä sosialismin tiellä.Kommunismi tulee eteemme vapaan markkinatalouden jakojäänöksenä tahtomattamme, kun teknosysteemin pyörittämiseen tarvitaan vain viidennes väestössä,on edessämme enemmistön tyrannia jos tahdomme pitää demokratiasta kiini. etelä eurooppa on putoaamassa jo nyt vasemmiston käsiin. Konsevatiiveille taitaa jäädä vain venäjä turvakseen ,siellä kun realisosialismin väärinkäsitys on rokottanut väedtön allergiseksi kaikelle sosialismille.

   Poista
 4. Mitäs jos lakkaisimme suhtautumasta herra Bäckmaniin vakavasti? Oli sitten kyse minkä suunnan koohotuksesta tahansa kansalaisten suuri enemmistö osaa ne suhteuttaa vallitsevaan todellisuuteen, jossa sekä Venäjän että varsinkin Suomen etuna on Pohjolan vakauden turvaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän on kuitenkin suhtauduttava vakavasti Kremliin, joka on pestannut Bäckmanin ajamaan ulkovenäläisten oikeuksia. Ei dosenttia (välttämättä) tarvitse pelätä sen vuoksi, että hän olisi jokin toimeenpaneva voima Venäjällä, vaan siksi, että hänen kyseenalainen toimintansa noudattaa Kremlin linjaa.

   Poista
 5. Ulkoasianhallinnossa työskennellyt diplomaatti ja Suomen ja Neuvostoliiton suhteita hyvin kriittisesti tutkinut tohtori Jukka Seppinen kertoo Puheenvuoron blogissaan, että Neuvostoliitto valmistautui ”Suomen haltuunottoon” 1970-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sota olisi syttynyt, SNTL olisi pyrkinyt ottamaan haltuunsa koko Euroopan ja muutakin. Vastaavasti NATO valmistautui pommittamaan Suomen ydinjätteen kaatopaikaksi estääkseen SNTL:n etenemisen. Lähes arvattavissa oleva asia, ei mitään yllätyksellistä sinänsä. Jos joku tohtori on päästetty Neuvostoarmeijan kassakaappeja tutkimaan, niin hyvä.

   Poista
  2. "NATO valmistautui pommittamaan Suomen ydinjätteen kaatopaikaksi"

   Mainitun lausunnon tekijällä viha Suomea kohtaan roiskuu suuvaahdon mukana. Onko hän niitä herroja, jotka tupruttavat mahorkkaa aamusta iltaan?

   Poista
  3. Edesmennyt Vladimir Fjodorov kirjoitti tällaisen tiedon tahi lausunnon löytäneensä tutkittuaan NATO:n arkistoja Norjassa.

   Jos siis kiinnostaa...

   Poista
  4. "Edesmennyt Vladimir Fjodorov kirjoitti..."

   Uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme juu.

   Poista
  5. "Uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme, uskokaamme juu."

   Pakko näin sivusta todeta, että todella harvoin näkee keskustelussa noin vahvaa argumenttia.

   Poista
 6. YLEn tarjonnasta poikkeuksen tekee joka kolmas viikko J Mäkelän koonnos
  Venäjän verkossa:

  http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa/

  Linkistä löytyvät tuoreimmat kirjoitettuna kolumneina. Tää korutont on kertomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkelä on pelkkä puusilmäinen probakandisti vihavainen on avarakatseisuudessaan erimaailmasta. Mäkelä oli muutama vuosi sitten yhdysvalloissa infosota preppauksessa, hän olisi uskottavampi jos löytäisi edes joitakin positiivisia tulokulmia venäläiseen yhteiskuntaan. Kannataa muistaa myös nnykykeskustelussa Tallinaan perustettu NATON informaatiosodan tutkimuskeskus.

   Poista
 7. Joskus tuntuu siltä, että pitää vihata sitä, kun pidetään paitaa housujen päällä, poltetaan mahorkkaa ja käydään kirkossa katsomassa kuinka pappi heiluttaa haisukannua ja pajattaa hospotipomiluita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "pitää vihata"

   ainoastaan Putinin salaisen firman agentteja, kaikenkarvaisia bäckmanneja. Minun puolesta saavat käyttää "paitaa housujen päällä" lisäksi myös kauhtanaa ja housuja saappaissa.

   Poista
 8. Hyvä kun on edes jonkinlaista yritystä koota venäläisviestimien juttuja ja luoda kokonaiskuvaa mielipiteenmuokkauksesta Venäjällä. Sellaisesta toiminnasta ilomielin maksan.

  Tuollaiseen pitäisi vain panostaa enemmän; kerätä muitakin kuin Suomi-aiheisia juttuja, kertoa seikkaperäisemmin merkittävistä artikkeleista jne. Yksi henkilö ei mitenkään riitä; tarvittaisiin useampi analysoija ja analyysit pitäisi kirjoittaa yhdessä, jotta objektiivisuus lisääntyisi. Henkilökohtaiset mielipiteet, esim. "Lavrov on venäläinen sovinisti", täytyisi karsia.

  Mitäs mieltä blogisti muuten on tästä Yleisradion katsauksesta? Tunnetteko muita, jotka kokoavat ja analysoivat venäläislehtitietoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä voi havu perehtyä sivustoihin kielenkääntäjän kautta,tarvitaan kuitenkin aikaisempaa yleissivistystä,jota oletan veikollakin olevan. esimerkiksi fontanka ru russian insider ovat sivustoja joilla pääsee alkuun.

   Poista
  2. Tattista vaan! Nähdäkseni Fontanka on sangen riippumaton ja objektiivinen sivusto.

   Poista
  3. Nykyiselle geopoliittiselle kohellukselle tuntuu olevan ominaista jokasuunnassa tapahtuva järjen valon sammuminen.Yhdysvalloissa se tendenssi jota mäkelä näyttäisi edustavan kuuluu uuskonservatiiviseen lahkoon rebublikaanien sisällä.Nämä entiset trotskilaiset ja muut pettyneet vasemmisto ajatteliat toivat muassaan jatkuvan vallankumouksen idean. Nettivinkkinä edellämainittujen bublikaaniliikeen sisällä sen vihollisena on Libertaarit keulakuvana Ron Paul ja sen nettivinkki RonPaul institute. Maailma on mielenkiintoinenpaikka Veikkoseni.

   Poista
  4. Pääviestini unohtui Mäkelä on käsitääkseni neoconnien etäispääte maassamme. uuskonservatiivien tavoite on pax americana,itse toivoisin eläväni multipolarisessa maailmassa.Muuten lentoliikenteen viimeaikainen epävakautuminen aiheutuu kuulema venäjän sammuttamista gps verkon tukiasemista,kiusa se on pienikin kiusa.

   Poista
  5. Outoa. Miksi Mäkelä ei saisi kertoa meille Venäjän mediasta tulematta leimatuksi? Voisitteko perustella?

   Poista
  6. Leima lyödään nykyisin jokaiseen,itse savolaisen pyrin niitä välttelemään. Mäkelän tendenssi uhkakuvamaalailuineen näkyy kilometrien korkeuteen. Maailmassa on käynnissä vähintäikin kultuurisota jonka rintamat ovat epäsymmetriset, kiinostavaa kyllä eräs päärintama on yhdysvaltain rebublikaani puolueen sisällä. Mäkelä saa vaahdota rauhassa,kunhan antaa tilaamuillekin näkemyksille,jotka nykyisessä ilmapiirissä leimataan armottomaasti trolleiksi.

   Poista
  7. Miten Mäkelä maalailee uhkakuvia. Hän kertoo vain mitä Venäjän media meistä kirjoittaa. Kyllä hän löytää myös positiivisia asioista.
   Mäkeläkö vaahtoaa vai Venäjän media?

   Poista
 9. Ikävä kyllä, informaatiosota näyttää olevan käynnissä. Mäkelän kolumnit näkisin vastavetona siihen hyökkäykseen, jonka kohteeksi jouduimme jo pari vuotta sitten. Onhan meidän syytä tietää, mitä naapurissa sanotaan. Hyvä olisi toki tietää mahdollisimman laajasti.

  VastaaPoista
 10. Tosiaan, suosittelen myös sivua fontanka.fi ja onhan vielä mahorkka ja mitä niitä olikaan.

  VastaaPoista
 11. Tuolta Fontakan sivuiltahan kävi ilmi, ettei suur-dosenttimme taida ollakaan oikeasti Venäjän valtion valtuuttama. Häntä ei kuulemma löydy RISIn palkkalistoilta, johon "Bäckman itse oikaisi asian kertomalla hänen työpanoksen perustuvan vapaaehtoisuuteen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dosentillakin on ilmitulonoikeus, luin hänen kohuväikkärinsä ja opin siitäkin historiastamme.Kenenkään ei pitäisi luulla puhuvansa totuutta,sen takaa laajastikatsoen löytyy totalitarismi.

   Poista
 12. Eikö joku oikeasti ymmärrä, että ihminen saattaa tehdä monenlaisia asioita, joista jotkut ovat säädyllisiä ja hyväksyttäviä ja toiset eivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni dosenttti on solahtanut venäläisen populismin syövereihin,varsinkin julkiset esiinymiset siinä kultuurissa tulee olla provosoivampia. Mitä tulee lapsiasiavaltuutettuihin,siellä on kasvava ogelma huostaanotot ja niiden ympärille rakennettu bisnes.

   Poista
 13. Monella poliittisella toimijalla ei ole tavoitteena totuuden löytäminen, vaan kuulijakunnan ohjailu haluamaansa suuntaan. Koskee niin kaupallista mediaamme kuin dosenttiakin. Kutsutaan populismiksi. Palkintona on mahdollisesti taloudellisia ja poliittisia etuja.

  Taloudellisten etujen vastaanotto ei välttämättä tarkoita työsuhdetta varsinkaan palveluita myyville juristeille, jollainen Bäckmankin on.

  Tulee mieleen se huippuhyödyllinen tulevaisuusselonteko, jonka kyvytön hallituksemme tilasi ajattelunsa ulkoistamisen merkiksi. Siitä asiantuntijat taisivat veloittaa kuusisataa tonnia.

  Juristit tunnetusti hallitsevat veloittamisen taidon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ogelma olisi ratkaistavissa rahalla, maksettakoon päättäjillemme niin tuntuvia korvauksia että tehtäviin haakeutuu mahdollisimman kyvykäs aines.Nyt kkaikki osaajat menevät globaalien suuryritysten palvelukseen ja juuri niille yleensä amerikkalaisille konsulttifirmoille jotka meidän hallitusohjelmamme kirjoittavat,olemme siirtymässä uudenmaailmanjärjestyksen aikaan, elle jostain löydy kyvykästä taantumuksellista tahoa.

   Poista
  2. Luulenpa, että konsultointi ja ulkoistusopit on opittu niiltä globaaleilta suuryrityksiltä.

   Rahapalkkion ohella poliittisten etujen saaminen pitäisi olla riittävä vastike asialle omistautuneelle ja kunnianhimoiselle visionäärille ja valtiomiehelle. Himasen oppien tilaaminen kertoo, ettei ole mitään visiota eikä ideologiaa, vaan ollaan ihan hukassa.

   Toisaalta tämä ehkä onkin Kokoomuksen ideologia: kaikki päätösvalta kapitaalille, yhteiskunnallinen päätöksenteko alas!

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Taidatte olla oikeassa. Luenpa tätä Fontankaakin vastedes vähän varovaisemmin (http://suomi.fontanka.fi/articles/429/ :"...ihmisoikeuksien parissa toimiva juristi Johan Bäckman työskentelee Venäjän strategisen tutkimuksen instituutissa...").

   Poista

Kirjoita nimellä.