perjantai 8. marraskuuta 2019

Hätätila

Hätätila:vaaratilanne tai onnettomuus,
joka vaatii välittömiä toimia.

Lucas Barrero, El mundo Que nos dejáis. La rebelión de Los más jóvenes frente a la emergencia climática y ambiental. Editorial Planeta 2019, 116 s.

Valtion tiedoituslaitos yritti sodan aikana ja hieman vielä sen jälkeenkin hoitaa yleistä mielipidettä. Toisin sanoen se pyrki ylläpitämään optmistista mielialaaja tappamaan huhuja mahdollistaakseen normaalin yhteiskuntaelämän jatkumisen ja estääkseen joukossa tiivistyvää tyhmyyttä tuhoamasta valtiota ja sen elinmahdollisuuksia.
Kun kaksi totaitaarista diktatuuria syyti maahamme arvion välityksellä ja muillakin keinoin omaa propagandaans, oli demokratialla tekemistä vaatimattoman, mutta realistisen missionsa uskottavuuden säilyttämisessä.
Muistuukin mieleen muuan VTL:n muistio, jossa alan korkea virkamie tuskaili sitä, että suur osa kansaa luuli ihan tosissaan, että vain diktatuurivaltioissa tehtiin todella JOTAKIN kansan hyväksi, kun taas meillä ei mitään. Kyllä demokratiakin tarvitsi omaa propagandaa ja se se vasta tarvitsikin.
Hysteerisen nuorison tilanne muistuttaa sodan ajan herkkäuskoisen kansanosan tilannetta. Kaikki tuntuu kaatuvan päälle eikä kukaan tee mitään...
Lucas Barrero on yksi näitä nuoria miehiä, joista tätä tuntuu kestämättömältä.Hän on nyt muutaman kaverinsa kanssa perustanut Espanjan "Perjantait tulevaisuudelle" -liikkeen, joka on saanut liikkeelle 40 000 heistä ja käynyt esiintymässä europarlamentissa.
Hän on myös tämän kirjasen kirjoittaja ja näyttää uskovan, että pelastus löytyy massaliikkeestä, jollaista ympäristöasioiden töiden ei hänen mielestään vielä ole syntynyt. Löytyykö se myös massiivisesta kansalaistottelemattomuudesta, ei oikein käy selville,vaikka muuan liikkeen merkittävä tukija niin uskookin.
Kaiken kaikkiaan tälle maniestille, joss lähinnä toistetaan erilaisia ilmastoalarmistien väitteitä, on ominaista usko siihen, että pelastusta yritetään mahdollisuuksien mukaan haitata erinäisten eturyhmien toimesta, mutta se voitaisiin saada aikaan yhdistämällä kaiken maailman hyvien asioiden ajajien voimat: feministit, tasa-arvon vaatijat, maaseudun vastarintaliike, maan puolustajat... kaikilla on yhteinen päämäärä, uskoo hän.
Itse kyllä uskon aivan  muuta. Feministien mahdollinen myönteinen anti asialle voisi olla lähinnä mahouden edistäminen, mutta sekin taitaa onnistua vain pohjoisessa, jossa asialla ei muutenkaan ole enää väliä.Taloudellinen tasa-arvon taas tuskin voi merkitä mitään muuta kuin tarpeettoman kulutuksen leviämistä yhä laajempiin piireihin.
Ja missä onkaan uhkaavan etelän ihmistulvan torjuminen? Tähän asiaan ei kannata sekoittaa mitään katuvaisten lellilasten nöyryyshajoituksia.Kyseessä on tulevaisuuden suurin ympäristöongelma, jonka ratkaisemiseen onkäytävä käsiksi nyt.
Kirjoittaja tuo esille monia hyviä asioita ja varoittaa monista ikävistä. Kaikki tämä on tietenkin ihan oikein ja kiitettävää. Myös se paniikkimieliala, jota hän pyrkii edistämään, saattaa olla hyväkin asia, mikäli se sopivasti herättelee penseitä ja kyynisiä.
Paniikilla ei Herra kuitenkaan huonettaan rakenna. Juuri sitä vastaan taisteli aikoinaan myös VTL, joka diktatuurien propagandakoneistojen lisäksi sai kimppuunsa myös demokratioiden vastaavat elimet. Sattuivathan nekin olemaan yhden totalitarismin suuntauksen puolella.
Mutta toinen juttuhan se jo on. En tiedä, mitä mediapooli nykyään tekee julkista sanaa ohjaillakseen, mutta ymmärrän, ettei sen valta ulotu ihan kaikkialle. Toivottavasti tällaista ei koskaan tapahdukaan.
Joka tapauksessa tuntuu siltä, että tarvittaisiin jälleen propagandaa siitä, mitä tämä meidän vaatimaton demokratiammekin koko ajan on tehnyt ja tekee ympäristön suojelun hyväksi.
Samalla olisi suotavaa, että joku ajatuspaja vaivautuisi ihan kunnolla laskemaan, mikä merkitys milläkin kovasti kohutulla asialla on minkin päämäärän edistämiseksi.
Muussa tapauksessa ilmastoselootit käyvät kaikenheitä jollakin tavalla harmittavan asian kimppuun ja kieltävät sen lainkaan piittaamatta siitä, mitkä ovat asian hyödyt ja haitat.
Kun mennään tunnepuoli edellä ja jopa kytketään Järki pois käytöstä, seuraa vain hölmöntölmäyksiä, jotka vaarantavat koko uhkaaien onnettomuuksin torjumisen.
9 kommenttia:

 1. Näin anonyyminä uskallan todeta, että Putin lausui tästä ilmastopaniikin ykköslietsojasta, että kyseessä on varmaankin "kiltti tyttö, mutta huonosti informoitu".
  Lisäksi hän totesi, että aikuiset eivät saisi käyttää nuoria hyväkseen tässäkään asiassa.
  Minusta harvinaisen järkevä valtionpäämiehen lausunto tähän ilmiöön liittyen. Paljon järkevämpi kuin monien muiden "kuunnelkaa häntä" - lausunnot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Minusta harvinaisen järkevä valtionpäämiehen lausunto tähän ilmiöön liittyen."

   Ränsistyneen talouden johtaja, Putin, ei ole mikään auktoriteetti lausumaan tähän ilmiöön liittyen. Varmaankin puolet Siperian hirsistä on laitettu nätisti Kiinan rajalle odottamaan milloin Kiina suvaitsee ostaa uuden hisrsisatsin.

   Putinin KGB-aivoilla on "parempaakin" tekemistä kun huolehtia maan taloudesta, jahka se ei ole jo liian myöhää. Ainoastaan terve talous pystyy huolehtimaan myös ympäristöstä.

   Poista
 2. Olen huomannut, että professorit (vast) jotka uskaltavat olla hieman eri mieltä ilmaston vaihtelusta, ovat pääasiassa emeritus. Eli toimeentulonsa ei ole enää riippuvainen julkisesta työnantajasta.

  Kanadassa 15 vuotta jääkarhuja tutkinut alan professori menetti työpaikkansa sanottuaan, että jääkarhupopulaatioilla menee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sakke, olen huomannut saman. "Väärät" näkemykset tyssäävät tutkimusrahan tulon.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Swift-höpötyksiä? Mitä ne semmoiset ovat?

   Poista
  2. Joku helkkarin tekoälyllä käyvä tekstinsyöttö. Itsepäinen ja tyhmä kuin piru.

   Poista
  3. Tiedän, se tekee hulluksi. Ensimmäinen toimi uudessa puhelimessa on ottaa tuo pirun toiminto pois.

   Poista
 4. "yhdistämällä kaiken maailman hyvien asioiden ajajien voimat: feministit, tasa-arvon vaatijat, maaseudun vastarintaliike, maan puolustajat... kaikilla on yhteinen päämäärä, uskoo hän."

  Ainakin yksilötasolla vaikuttaa vahvasti siltä, että erilainen ääriajattelu yksilötasolla vahvastti korreloi: jos kannattaa jotain ym hörhöilyä, helposti tukee muitakin vastaavia. Ns intersektionaalinen feminismi myöntää tämän avoimesti. Jotenkin ei vaan jaksa edes närkästyä erilaisesta typeryydestä, lähtee mieluiten vaikka vessaan...

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.