perjantai 12. helmikuuta 2016

Hullujenhuoneen ovenvartijatPäivän mietelmä

Asylum, kuten tiedetään, tarkoittaa hullujenhuonetta. Ilmeisesti se oli pilapiirtäjä Kari, joka paljasti maailmalle, että sellainen sijaitsee juuri meillä. Kymmenet tuhannet ihmiset saapuvat nykyisin rajoillemme ja esittävät retorisen kysymyksen ”Asylum”? Tähän hymyilevät poliisit sitten vastaavat, että täällähän tämä.  Kuitenkin oikea vastaus olisi, ettei se täällä ole, vaan siellä, mistä lähditte, mutta silloin tämä kai jo olisikin eri maa.

4 kommenttia:

 1. http://static.mvlehti.net/uploads/2015/09/12003190_1048530215157576_4809231249198780007_n.jpg

  VastaaPoista
 2. Pitää sanoa, että on Hesari muuttunut monella tapaa Karin ajoista eikä parempaan suuntaan, enkä viittaa nyt formaattiin tai fontteihin. Itse tulin tuossa siihen tulokseen, ettei sitä jaksa lukea lainkaan.
  Joskus 90-luvun lopussa ajattelin Karin myöhemmästä kaudesta muiden kunnon kansalaisten tapaan, että tämä protomaahanmuuttokritiikki oli vain lievästi rasistista populismia, mutta se olikin profeetallista. Mitä haittaa muutamasta somalista nyt olisi, ja pakenivathan he kai oikeaa sotaa? Isompi konteksti (tämä Camp of Saints -visio) ei tullut mieleen.
  Kari oli äärimmäisen sensitiivinen poliittiselle korrektiudelle ja "neuvostvastaisuuden" ja "rasismin" tapaisille leimoille. Orwell palkinnon olisi mies ansainnut.

  Berliinin muurin murtuminen viimeistään romahdutti tuon 70-lukulaisen kaksoisstandardin perustojaan myöten vaikka olihan se siinä vaiheessa muutenkin huonossa hapessa. Mitä pitää tapahtua, että sama tapahtuu tälle oman aikamme "antirasismille"? Onko vaikkapa Ruotsi nyt heräämässä vai pitääkö maan mennä totaalisen sekaisin, jotta ilmapiiri kääntyy perustavalla tavalla tätä idiotismia vastaan? Ja mikä on se idiotismi, joka sitten saadaan tilalle? Kareilta tuskin tulevat työt koskaan loppumaan.

  VastaaPoista
 3. Kari Suomalainen tajusi politiikasta enemmän kuin aikansa keskiverto suomalaisministeri. Terävän älyn avulla hän loi ikivihreitä piirroksia somalipakolaisista ja sitä ennen neuvostouhasta.

  VastaaPoista
 4. Asylum on samanlainen taikasana kuin abradakabra tai stiiknafuulia tai hospotipomiloijaa. Taiakasanoilla on maagisissa yhteisöissä, kulteissa tai muuten vain lapsenmielisissä yhteisöissä olennainen merkitys. Niiden kautta siirrytään ajattelun maailmasta uskon maailmaan. Järjen kritiikki lakkaa ja uskon mahtiin alistuminen alkaa.

  Toisesta suunnasta katsottuna tällaisten taikasanojen olemassaolo kertoo niihin uskovien yhteisöjen primitiivisyydestä.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.