lauantai 27. toukokuuta 2023

Olemmeko superpohjoismaa?

 

Tender is the North

 

Mauno Koivisto fundeerasi joskus olleensa hänkin innostunut suurista sosialistisista päämääristä, mutta kokemuksen myötä oli alkanut nähdä asioita realistisemmin: oli tullut vammaa sieluun.

Paha mielihän siitä saattaa tulla, kun kaikkensa yrittää ja uskoo ja sitten käykin kuten aina. Siinä ei kuitenkaan kannata itkeä maailman epäoikeudenmukaisuutta, vaan omaa typeryyttä. Vielä parempi on, jos kokemuksesta viisastuu, silloin henkiset kolhut eivät muodostu sellaiseksi vammaksi, joka haittaa toimintaa, vaan kokemukseksi, josta oppii.

Kuten jokainen voi ympärillään havaita, nykyihmiselle ja etenkin nykysuomalaiselle on ominaista hyvin voimakas narsismi. Se, mitä tapahtuu omissa aivoissa, on kaikkein tärkeintä, vaikka sillä ei niiden ulkopuolella olisi mitään merkitystä. Sitä voi syödä matoja ja koppakuoriaisia ja karttaa lentämistä ja autoilua, jotta pääsee riemuitsemaan oman, palvotun egon pyhyydestä, mutta maailman kehityksen kannalta asia on täysin yhdentekevä.

Seppo Oikkonen on ansiokkaasti kirjoitellut ryhmänarsismista ja henkisestä taantumisesta tälläkin palstalla enkä ole keksinyt parempaakaan keinoa ymmärtää niitä ilmiöitä, joita joutuu todistamaan etenkin akateemisesti koulutetun väen keskuudessa. Kyseessä ei ole normaali tyhmyys, vaan tyhmyys potenssiin n.

Tässä ajassa imago on usein tärkeämpi tekijä kuin todellisuus, jonka varsinaiseen olemassaoloonkaan monet sofistikoituneet henkilöt eivät enää usko. Niinpä imagoa rakennetaan tavattoman suurella hartaudella ja vaalitaan kuin kansallista aarretta.

Rooman vallan vuosina kuuluu olleen vallalla käsitys, että jossakin hyperboreassa asuu kansa, jonka tavat poikkeavat täysin perusroomalaisista. Se on tavoiltaan puhtaampi, ei tunne ylellisyyttä eikä paheita ja elää tyytyväisenä toimeentulon äärirajoilla.

Sellaisiahan olivat Tacituksen fennit, joilla ei ollut mitään omaisuutta, ei edes rakennuksia. Hyveen saavuttaminen fennien tavalla olisi tietenkin ollut roomalaiselle käytännössä mahdotonta heidän turmeltuneisuutensa tähden. Myöhemmin tuli tavaksi ajatella ns. jalojen villien olevan samoin hyveellisiä ja kelpaavan saavuttamattomaksi esikuvaksi sivistyneelle ja siis rappeutuneelle eurooppalaisuudelle.

Tätähän on jatkunut näihin saakka (ks. Vihavainen: Haun swift tulokset (timo-vihavainen.blogspot.com)). Meille ovat nykyään eläimet jalouden korkein aste ja ihminen, mielisairas ja kaiken tuhoava eläimen irvikuva se kaikkein alin. Ellei eläimiä ole käytettävissä, otetaan idoliksi, jokin poliittisesti korrekti kohde, homoista ja naisista runsaspigmenttisiin hyenkilöihin.

Eihän tässä sinänsä mitään uutta ole. Ehkä jotain uutta sentään on siinä jalossa kilpailussa, jota on käyty suunnilleen vajaat sata vuotta länsimaiden kesken siitä, mikä niistä mahtaisi olla kaikkein jaloin ja siis epäitsekkäin koko joukosta.

Supervallat, USA ja Neuvostoliitto ylpeilivät sillä, että vapauttivat puoli Eurooppaa ja Läntinen Eurooppa siitä, että se vapautti koko entisten siirtomaiden maailman toteuttaakseen ihmiskunnan korkeimpia ihanteita. Siinä ei aseita ja ammuksiakaan säästelty ja miestä kaatui kuin heinää. Mutta maanpäällinen paratiisi syntyi kuin syntyikin vain noiden vapauttajavaltojen omassa pihapiirissä.

Pohjolan ylväät kansat sen sijaan, jotka aiemmin olivat loistaneet sotaisella kunnollaan, alkoivat nyt kilpailla vastikkeettoman rahan syytämisessä sinne, missä asiat olivat kaikkein kurjimmin.

Kuten jokainen olisi voinut kertoa, seurauksena oli, ettei siellä sitten niitä kurjasti olevia asioita tarvinnut muuttaa ja toivottu kehitys kohti hyvinvointia ei päässyt alkua pitemmälle.

No, sen jälkeen havaittiin, että on jollakin tavalla hienoa ottaa noista kehittymättömistä maista niiden kehityskykyisin aines tänne omaan maahan paikkaamaan omaa työvoimapulaamme. Siinä saataisiin omaakin taloutta paikattua.

Tämä tie on jo kuljettu loppuun, kuten Euroopan valtioiden johtajat ovat todenneet jo vuosikymmen sitten. Pohjolan etummaiset sosialidemokratiat ovat nyt omaksuneet tiukan maahanmuuttopolitiikan, koska vain se palvelee oman maan etua. Tanska ja Ruotsi ja juuri hiljattain taas uudelleen Englanti ovat ottaneet lusikan niin sanotusti kauniiseen käteen.

En tiedä, millainen imagotappio näille maille on koitunut siitä, että ne ovat lopettaneet omien etujensa vastaisen politiikan. On syytä olettaa, että siitä joka tapauksessa seuraavat vähintäänkin vastaavat hyödyt kotimaassa.

Meidän maamme on aivan viime vuosina noussut imagokilpailun huipulle ja tiedämme kyllä miksi. Se ei ole johtunut siitä, että taloutemme on aivan samaan aikaan jäänyt yhä enemmän jälkeen noista pohjoismaista, joihin meitä on aina verrattu.

 Syyt ovat olleet todellisia imagosyitä, olemme pystyneet esittelemään omaa malliamme, upeasti esiintyvää poliittisesti hyperkorrektia hahmoa, eräänlaista mannekiinia, joka on erilaisiin asusteihin puettuna lausunut aina sellaisia asioita, joita niin kovin moni on janonnut kuulla juuri tällaisen henkilön suusta. Eikä rahakaan ole päässyt loppumaan…

Olemme nyt menettämässä tämän maailmanluokan valtin, mutta meidän on kyllä pelastettava maamme tulevaisuudesta se, mitä siitä voidaan pelastaa. Olisi upeata saada jopa Suomen Skandinavian maihin syntynyt takamatka kurottua umpeen. Mutta haittaisiko se imagoamme vielä lisää?

Mitä jos me omaksuisimme ihan aidosti skandinaavisen eli ruotsalais-tanskalaisen linjan maahanmuutossa? Mitäpä, jos lakkaisimme jakamasta vastikkeetonta rahaa, jonka joudumme lainaamaan ja harjoittaisimme sen sijaan vain sellaista liiketoimintaa ns. kehitysmaissa, joka on molempien osapuolten ja ainakin meidän itsemme kannalta hyödyllistä ja tuottavaa?

Jos tuollaiset asiat kelpaavat esikuvamaillemme, niin miksi ne eivät kelpaa meille, vaan tuovat nimenomaan meille mainehaitan?

Missä tuo mainehaitta sitten voisi näkyä, on asia sinänsä. Luulen, että ne korruptoituneet klaanipäälliköt, jotka kuvittelivat saaneensa synnynnäisen oikeuden rahoihimme, voisivat loukkaantua. Mutta, kuten sanotaan, elämä on.

 Jos lähdemme siitä, että meidän tulee kaikkia mahdollisia tahoja miellyttääksemme maksaa siitä velkarahalla, merkitsee se ennen muuta sitä, että olemme hölmöjä ja tämän nuo rahan saajat kyllä ymmärtävät.

Rahan vastikkeeton jakaminen ja sen muka kontrolloiminen virkamiestyönä tuottaa vain vahinkoa saajille, kuten jo monet kerrat on todettu. Kuitenkin olemme jo vuosikymmenet maksaneet noita aneita pyrkien niihin maagisiin lukuihin, jotka on jossakin hihasta vedetty. Ei sellaista kukaan voi tosissaan arvostaa ja kunnioittaa.

Miten moni muuten meillä tietää esimerkiksi Skandinavian ja Länsi-Euroopan maiden kehitysapubudjettien suuruuden prosentteina kanantuotteesta?

Mutta jos sittenkin jättäytyisimme Skandinavian kelkasta ja vastoin muiden maiden käytäntöjä jatkaisimme oman maamme etujen vastaista politiikkaa kaikkialla, ilmastonmuutoksen pikatorjunnasta avoimien ovien siirtolaispolitiikkaan ja vastikkeettomaan velaksi otetun rahan jakeluun, vaikka juuri meidän taloutemme ei sitä enää kestä. Miten ja missä tuo mainehaitta näkyisi?

Käytännössähän emme voi tehdä äkkikäänteitä ja uusi suuntaus merkitsisi vain suhteellista kääntymistä kestävän (oman maamme kannalta kestävän) kehityksen suuntaan ja takaisin kohti etummaisten pohjoismaiden suuntaa? Norjaa, jolla on loputtomat luonnonrikkaudet, on pidettävä erikoistapauksena.

Eikö tästä seuraisi, että meidät alettaisiin taas enemmän tai vähemmän ottaa vakavasti. Emme olisi enää narsistista hyvepolitiikkaa velaksi harjoittava maa, jonka naiiviudelle voi vain nauraa? Olisimme niin sanotusti normaali valtio, jollaiset aina ajavat omaa etuaan, koska ymmärtävät, ettei sitä kukaan muukaan tee.

Saapas nyt nähdä, mitä muuan pohjoismaisuuden nimiin vannova ryhmittymä on keksinyt sanoa tässä tilanteessa, jossa se on asetettu temppelin harjalle: maan etu muiden pohjoismaiden tapaan vai kaikki ne ihanat ylistykset, jotka seuraavat siitä, kun kumartaa imagopolitiikan belsebubille…?

31 kommenttia:

  1. Emme ole superpohjoismaa, olemme pakkoenglannilla tuhottu tekojenkkilä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi on pieni maa. Mutta ei Suomea ole tuhottu millään.
      Oletettavasti, suurkauppaketjut, tarvinnevat enemmän siirtolaisuutta kuin suomalaiset itse sitä tarvinnevat ja tähän taas vaikuttaa heidän markkinatalous. Kuin myös turismi elinkeinona on asia joka kulttuurillisesti työllistää ihmisiä ja vaatii kielitaitoa.
      Kaupankäynnin kannalta tämä on mielenkiintoista. Kun venäläiset turistit ovat tuoneet taloudellista hyötyä, on tämä kääntynyt viime vuosina. Suomalaisena taas nähne eroa kumpaa pitänee passata, joku siitä elinkeinona vetää välistä. Hotelliketjut kumminkin vaatinevat asiakkaansa ja jos niitä ei ole ei talous "kehity". Ymmärtänee Lallinkin hermostumisen aikanaan piispaa kohtaan eri tavoin. Toinen nautti vieraanvaraisuudesta ihan omilla tavoin. Kuin myös yleensä nämä liikealat tarvinnee elämyksiä, joilla houkutella turisteja. Tässä sinänsä väärää. Massaturismiahan harjoittaa monet valtiot ja suomalaiset itsekkin ovat näiden asiakkaita. Englanti ei ole ongelma, kun ei tuota englantia edes monet osaa.

      Poista
    2. Tehnen vain havaintoja. Ei tuo tarkoita että lähtisi massan mukaan toimimaan samoin.
      Kommariksi ei kukaan olekkaan kutsunut, se kuulunee teidän vanhempien ikäpolvien kielenkäyttöön. Ei tuo oma ikäluokka taitaisi ymmärtää sen merkitystä ja nuoremmat puhu kuin tunteista, ilmaisten näin karrikoidusti.

      Poista
    3. Kad, hyvin olet mielesi pakkoenglannittanut, vastauksesi on kuin suorasn perusjenkin suusta.

      Poista
    4. Minä olen persu toisin kuin sinä, valehteleva kommunisti.

      Poista
    5. Et taida edes tietää, mitä kommunisti tarkoittaa.

      Poista
  2. "Vittumitäpaskaa", sanoi Stubb kun Pohjoismaiden neuvostossa vieraili.

    Kännykkäkamera-Stubbilla oli hyvä yritys, mutta kyllä meidän Instagram-ikonimme Marin pani paremmaksi. Innokkaat sosiaalisen median seuraajat hullaantuivat nahkatakista ja biletanssista.

    Näyttää siltä, että Marin lopulta ymmärsi ikoninrakentamisen seuraukset, ja vetäytyi sitten näyttämöltä. Ehkä siinä tapahtui se virheestä oppiminen ja viisastuminen.

    Internet-julkisuuden perustalle rakennettu menestys ei kestä ja romahtaa nopeasti kohuissa. Median ikoni päätyy lopulta median räsynukeksi. Mikä menee ylös, tulee tavallisesti myös alas. Kyllä se Trumpkin sieltä alas tulee.

    Epäsosiaalinen media on yksi suurimmista syistä nykyajan itsekeskeisyydelle. Liekö se todellisen yksinäisyyden kipuilua, että netissä onneton ihminen koittaa sitä huomiota kerjätä kaikin narsistisin keinoin itsestä puhuen, itsestä kuvia ottaen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Marin lopulta ymmärsi"

      Miten niin ymmärsi, se oli kansa joka vaaleissa ymmärsi. Kyllä Marin olisi mielellään jakanut rahaa seuraavatkin neljä vuotta, pettymys oli silminnähtävää.

      Poista
    2. Marinin hypetys taisi mennä päähän. Niinhän siinä helposti käy. Nyt sitten?

      Poista
  3. Olipa mainio teksti taas. Juuri noin.

    Miksi RKP:lle on niin kauhean vaikeaa se, että Suomi olisi Pohjoismaa muiden Pohjoismaiden joukossa myös maahanmuutto- ja kehitysmaapolitiikassa?

    Se, että tuo ei vihreille eikä vasureille käy, on jotenkin ymmärrettävämpää, koska utooppinen woke on niiden ideologian ytimessä.

    VastaaPoista
  4. Suomi on poliitikkojen hölmöilyjen supervalta, sillä täällä päättäjät tekevät enemmän virheitä mitä viidessä seuraavassa maassa yhteensä!

    VastaaPoista
  5. Jos jotain pitäisi lisätä. tähän muuten mainioon tekstiin, niin sanoisin, että jos kansalta kysyttäisiin niin valtaosa olisi samaa mieltä. Muistanpa ajan joskus 60-luvulla, kun monikin suomenkielinen harkitsi RKP:n äänestämistä, koska heillä oli ihan oikeasti maltillisia ja järkeviä kannanottoja.

    Mikään ei ole kuitenkaan kuin ennen, Keskusta ei vaan petä, niin kuin aina, vaan on tullut täysin sekopääksi, Demarit, Vassarit ja Vihreät ajavat Soroksen, Wefin ja sen semmoisten kanssa samaa agendaa ja tietysti nyt tuo aito poliittinen ressukka reliikkimme, joka haahuilee hyvesignalijoiden pilvilinnoissa muuten vaan. Ilmeisesti pelkkä pakkoruotsi alkoi tuntua liian tylsältä. Vaikka on totta, että maailman johdossa oa runsaasti aitoja psykopaatteja ja kusipäitä, niin uskon silti pendoliiniseen ajan rientoon, tai Zeniläisittäin sanoen, mikä menee ylös tulee alas.

    VastaaPoista
  6. "Mitä jos me omaksuisimme ihan aidosti skandinaavisen eli ruotsalais-tanskalaisen linjan maahanmuutossa?"

    Kommentia kirjoitettaessa ruotsalainen (!) puolue päättää, valitsemmeko tuon ruotsalais-tanskalaisen linjan. Till tidernappas har man kommit!

    VastaaPoista
  7. Tällä menolla Suomi joutuu vielä Kreikan tilaan , menetetään vielä valtion omaisuuden hallintaa, ehkä omistuksiakin. EU:n ainoa maa, joka ei pystynyt vähentämään velanottoa viime vuonna.

    VastaaPoista
  8. Muuten hyvä, mutta Trumpin mollaaminen turhanpäiväistä.

    VastaaPoista
  9. Naulan kantaan T. Vihavainen. Tästäkin tekstistä voit saada kuraa niskaasi, vaikka se johtunee vain ja ainoastaan lukijan ymmärryksen puutteesta.
    Kuten US blogeissa, trendiblogistit usein perustelevat väitteitään tietoperustaisiksi, ne ovat turhan usein vain modernin yhteiskunnan ideologiailmentymiä.
    Uskonto ei ole hävinnyt minnekään, onhan Teologia vieläkin Helsingin yliopiston hierarkiajärjestelmän numero yksi - historiallinen jäänne toki.
    Tiede ei voi olla ideologiaa eikä uskontoa. Eikä niinliioin tietäminen: ideologiaa, politiikkaa, perusteettomia mielipiteitä, huhuja tai uskomuksia.
    Seppo Oikkonen sanoisi "tieteellisen selittämisen sisälle jäi vaikuttamaan teologisen selittämisen perinne."
    Tämä ikävä kyllä elää ja voi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se häviä toivomalla, eikä pakottamallakaan. Kyse on kumminkin jostain joka menee yli tiedon.
      Mutta tuo uskonnollinen historia on tavattoman mielenkiintoista. Ottaa siihen tietopohjaisen näkökannan tai tarkastelee jonkun yksilön tai seurakunnan toimintaa niin on tuo mielenkiintoista pohtia kuinka henkilö tai seurakunta on päätynyt kyseiseen näkemykseen? Tietopohjaisessa ei voi olla tunnetta, siksi se on tietoa. Siihen ei voi lisätä henkilökohtaisia tuntemuksia tai kasvuympyröiden logiikkaa, tällöin se ei perustu tietoon vaan henkilökohtaiseen oletukseen. Ikävämpi puoli rationaalisessa ajattelussa on että jos on täysin rehellinen itselleen, ei ne uskon näkemykset kestä ns. päivän valoa, tapatraditioita, joita sosiologisesti joko yksin tai yhteisöllisesti pidetään yllä.
      Itse pitänen mielenkiintoisena nykyisessä kehityksessä Suomen kohdalla kristinuskon historiaa yksi Jumala järjestelmänä, tuo kun on jo aikanaan hajonnut antiikissa ja Venäjän sekä Ruotsin valtio historiassa taas on ollut siitä eroavat tulkinnat, monarkiajärjestelmille tämä taas on ollut oma juttunsa. Lähtökohdin mistä tuo väki on aikanaan saanut tietonsa asioista?
      Kun taas nykyisellään jos ottaa 1 Jumala järjestelmät juutalaiset, kristityt, muslimit. Muslimeista rummutetaan isona mörkönä, mutta he lopulta ovat vähemmistö. Miksi siis se ns. demonisointi? Teoriassa keksi muuta kuin öljyn ja jenkkien dollarin vakaana pitämisen sekä sitten kotimaisen herrasväen joka kuuntelee sitten sitä lähetyssaarnaamista lännestä.
      Oletusarvoisesti vaikuttaen yliopistoonkin, markkinatalouden kautta, jossa poliitikot tehneet oman etunsa kannalta "järkeviä" päätöksiä, kuten talousprofesuuria tms. Ei tarkoittane etteikö talouden osaajia tarvittaisi, mutta millä hinnalla? Ja jos vaihtoehdot on uskonnollisuudesta, taloususkoviksi niin mikä muuttui? Toisekseen olettaisi että siinä on myös markkina-alueen hallinnoinnista kyse ja millä käydään kauppaa. Asiaa taas ei auta pääkaupunkiseutu/muu Suomi ajattelu. Moni tuppaa olemaan pääkaupunkiseudullakin alkujaan jostain muualta päin Suomea.

      Poista
  10. On hämmästyttävää, että jopa SAK on niellyt elinkeinoelämän paniikkipuheet työvoimapulasta ja vaatii maahanmuuton helpottamista. Perussuomalaiset tuntuvat olevan yhteiskunnassa ainoa kriittinen ääni tuon paniikkipuheen vastapainoksi. Pasi Saukkosen järkevät kannanotot siitä, kuinka maahanmuutto Suomeen ei tule ratkaisemaan noita EK:n paljon puhumia ongelmia, on vaiettu unohduksiin.

    Perussuomalaiset ovat epäonnistuneet yhteydenpidossa ammattiliittoihin, kun nekin näyttävät nyt vastustavan persujen linjaa, joka sentään olisi ollut mainio ponnahduslauta palkkojen nostamiseksi monella alalla. Huvittavalla tavalla elinkeinoelämän edustajat vastustavat valtion taholta tulevia palkkarajoja sanoen, että ne ovat vastoin kolmikantaperiaatetta. Vain hetki sitten he itse halusivat romuttaa kolmikannan ja korvata sen paikallisella sopimisella.

    Taustalla ovat koronakriisin aikana toimeenpannut irtisanomiset ja energiakriisin aiheuttamat palkankorotuspaineet. Elinkeinoelämä kuvittelee korjaavansa molemmat ongelmat maahanmuuton ihmeitä tekevällä voimalla.

    Poliittiset nollapollat eivät uskalla visioida todellisia ratkaisuja maan tulevaisuudelle. Nyt he vain miettivät kuumeisesti, kuka maksaa heidän muhkeat ministerineläkkeet. Ei taida ne muutaman Volt-kuskin ja raksan puolittain pimeän uzbekkimiehen maksut riittää -tuodaan siis samanlaisia lisää satakertaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se Sak ole mitään nielllyt vaan johto on osa suomen antilustraatoitua neuvostohallintoa josta periytyy valhetelu, kieroilu, vääristely, teesien(yhdenvertaisuus, ystävyys, haavoittuvassa asemassa oleville kuuluva avunanto) toistaminen ja niistä aina palkaksi saatavat edut ja asema.

      Kyllähän nuo eu:ta aluksi vastusti mutta kun tajusivat, että hallinto malli onkin neuvostoliiton peruja ja itäsaksankin aatteet tulevat uuskremlin käytäville kävelemään.....

      Tuosta kirjoituksesta ihan faktaa millä meriiteillä ja luonteenpiirteillä noista liitoista saa paikan korkealla:
      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ff130f28-9a1c-4870-914e-5a64438bb119 ja noille neuvostoliittolaista hallintotapaa edustaville on aina paikka, tässä siis päähuomio Timo Nevarannan meriiteille ja se koko sakin porukka on samanlaista kieroilijaa

      Poista
  11. " ... tuodaan siis samanlaisia lisää satakertaisesti!"

    Niinhän se nyt menee tämä uudempi matematikka, että sata kertaa pieni miinus onkin jo iso plus.

    Ja kuinka mahtava plus saadaankaan, kun se pieni miinus kerrotaan kymmenillä tai sadoilla tuhansilla!!

    Pohjat tässä hommassa tähän saakka on tainnut vetää J.Katainen. Hänhän vaati ministeripostillaan 1,8 miljoonaa maahamuuttajaa per heti.

    VastaaPoista
  12. No kyllä Suomen kamaralle mahtuisivat esim. kaikki maailman pakolaiset ja niiden lisäksi kaikki ilmaiseksi elävätkin, joilla on älypuhelin mukanaan. Asukasmäärä ei ylittäisi 100 miljoonaa. Täällä Japanissa on vielä 125 miljoonaa asukasta asumiselle kelpaavalla maaperällä, joka on vain 60 % pinta-alasta. Tännekin on pian hankittavat ulkomaista työvoimaa, koska syntyvyys on heikkoa eivätkä nykynuoret edes halua lapsia... Marin sopisi hyvin Japanin pääministeriksi tällaisen bilekansan idolina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan meillä tilaa, kuten on kaikilla muillakin. Ajatellaan nyt vain, miten väljääkin olisi, vaikka kaikki maailman ihmiset muuttaisivat Suomen korpiin. Makaamaankin hyvin mahtuisivat.

      Poista
  13. Suomi ei ole mikään Pohjoismaa. Suomi on Pikku-Venäjä. Olemme slaaveja vaikka voissa paistaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvänen aika, isovenäläisethän ovat nimenomaan suomalaisia, eivätkä mitään slaaveja. Kysy vaikka ukrainalaisilta.

      Poista
  14. Suomi on niin surkean pieni maa väkimäärältään ja vaikutusvallaltaan, että sen poliittiset päättäjät ovat pelkkiä piirikuntatason harrastelijoita maailman mitassa, tai jopa euroopankin mitassa! Näillä piirikuntatason poliitikoilla on kuitenkin patentti päästä euroopan parrasvaloihin, ja se on korottaa globalistien ja ilmastonmuutosta pelonlietsontaan käyttävien tahojen sanomaa potenssiin kaksi! Sillä saa OMAN päänsä massasta esiin ja naamataulun Newsweekin kanteen, tahi jopa feikki-tohtorin hatun kutreilleen...

    Oma maa ja sen etu on sivuseikka, ja kansa taputtaa haltioituneena! On tämä mielipuolista aikaa. Edes se, että Suomessa ei ole ollut vuoden 2008 jälkeen ensimmäistäkään ylijäämäistä budjettia ei tunnu menoa haittaavan, vaikka rahaan loppujen lopuksi kaikki aina perustuu varsinkin länsimaissa. Ei Suomessakaan kirpputorikauppaan tai vaihdantaan ja selänpesuun voi yhteiskuntaa rakentaa, ei mitenkään, vaikka tietyt tahot näkevät sen ainoana oikeana ideologina, ja vaikka ovat hyvin mitätön osa yhteiskunnasta, he ovat näköjään voiman oikealla puolella ja suorastaan luonnonlailla vuodesta ja hallituksista toiseen heiluttamassa tahtipuikkoa! Mitään tuolle fanaattiselle vähemmistölle ei enää mahdeta. Pride ja woke, ynnä globalistifacistit ovat kaapanneet heikon yhteiskunnan?

    Missä on suomalainen sivistys ja lukeneisto? Tuntuu että lukeneisto on pelkkä pukeneisto yhteiskunnan tarjoaman palkan, lue Juudaksen rahojen hiljentämänä, eli tähän on tultu. On toki muutama yliopistomies noussut vastustamaan tätä nykyajan mielisairautta, mutta em. suvaitsevat piirit kaatavat tehokkaasti organisoituneena sankoittain paskaa vuodesta toiseen epäilijöiden niskaan. Joku YLE painaa ja vaientaa nämä muutamat rohkeat yksilöt marginaaliin, eli tuhon tiellä ollaan. Kansallinen itseinho on voimakkaampi yhteiskunnan tuhoaja kuin täydellinen tappio sodassa!

    VastaaPoista
  15. Jos nyt saadaan oikeistohallitus, niin olisi pieni mahdollisuus saada tärkeysjärjestys uusiksi tämän infantiilin maailmanhalauksen sijasta. Onhan siellä tosin Kokoomuksen ja RKP:n maahanmuutto- ja ilmastohölmöys vielä kantona kaskessa, mutta jospa sielläkin järki vähitellen kirkastuisi. Suuri bonus on se, että ei tarvitse enää vähään aikaan katsella hallituksen aitiossa näitä lapsen asteelle jääneitä, kuten Marinia, Ohisaloa, Anderssonia ja Saarikkoa.

    VastaaPoista
  16. En panisi Saarikkioa tuohon listaan. Häntä pidän ihan aikusena emäntänä.

    Mutta erittäin huonoa politiikkaa hän oli tekemässä tuossa woke/Instagram/vasuriporukassa. Sote mukaan lukien.

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.