keskiviikko 16. elokuuta 2023

Todellisuus ja fantasiat

 

Media -todellisuuden peili?

 

Niin sanotun laatulehdistön kirjoittelun tasosta taannoisessa ja epäilemättä yhä jatkuvassa kampanjassa ei tarvitse enää enemmälti puhua. Hihamerkkitason journalismi, joka esiintyy tässäkin ja joka perustuu olemattoman aiheen paisuttamiseen muka suureksi ongelmaksi ja kansainväliseksi skandaaliksi, on jo tällä palstalla ruodittu perustuksiaan myöten.

Lehdistön surkea suoritus ei siitä parane, vaikka kuinka jankutettaisiin, että esimerkiksi lakia ei ole rikottu paljastettaessa yksityisiä viestejä ja luomalla aivan vääriä mielikuvia irrottamalla lausumia asiayhteyksistään.

Nyt näyttävät yleisön reaktiot osoittaneen, että sen tyhmyyden määrä oli laskettu väärin. Tuoreita tietoja kampanjalehtien levikin kehityksestä ei vielä ole, mutta suunta lienee selvä. Tuskinpa monikaan parlamentaarista demokratiaa aidosti arvostava haluaa maksaa poliittisesti änkyröivästä roskajournalismista, joka elää yksityiselämän ”paljastuksilla”, fantasialla ja vihjailuilla.

Asiaan kuuluu, että maineensa pilanneet lehdet ovat nyt sitten pahoittaneet mielensä ja paheksuvat kovin totisina itseensä kohdistuvaa arvostelua.

Hesarin eilisessä pääkirjoituksessa selitettiin lehden käytöksen arvostelu suorastaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan perustuksien horjuttamiseksi: valitessaan median vihollisekseen poliittinen liike päätyy haastamaan myös vallitsevan yhteisen käsityksen todellisuudesta, joka muodostuu paljolta median kautta … Näin astutaan polulle, joka vie yhä kauemmas yhteisestä jaetusta todellisuudesta ja suomalaisesta luottamusyhteiskunnasta.

Sille tiellepä on tosiaan astuttu ja se on kyllä tehty nimenomaan sen journalismin toimesta, joka aivan uskomattoman sinnikkäästi puhaltaa omaa kuplaansa ja luo aivan todellisuudelle vieraita mielikuvia maamme rasistisuudesta ja peräti fasistisuudesta. Edes natsi-sanaa ei ole säästelty, kun mielikuvitus on päästetty valloilleen.

Mutta onko tuo media tosiaan se, joka muodostaa vallitsevan käsityksen todellisuudesta? Venäjällä se näyttää olevan, mutta kaikkivaltiuteen pyrkivällä medialla sattuu kyllä monessa maassa ja muun muassa Suomessa olemaan yhä mahtavampi kilpailija: internet.

Kyllä lehdistön on nyt syytä ottaa peili käteensä ja miettiä, minkä arvoista on se hihamerkkijournalismi, josta se ei ole koskaan irtisanoutunut ja jota se taas on jatkanut huolimatta siitä, miten tuhoisaa se on paitsi normaalille poliittiselle elämälle, myös jopa maamme kansainväliselle maineelle. Pelkkä tyhmyys ei voi selittää asiaa, vaikka sillä varmasti on siinä suuri roolinsa.

Roskajournalismin itsepuolustuksen käyttöön näyttää kyllä ilmoittautuneen väkeä. Samassa hesarin eilispäivän numerossa muuan lukija ilmoittaa, että suomalainen media on vain suorittanut tehtäväänsä: media toimii kuten pitääkin.

Perusteluiksi kirjoittaja ilmoittaa Suomen parillakin forumilla saamat hyvän arvosanat median vapautta mitattaessa. Uskomattomana johtopäätöksenä on, että media tekee siis yhteiskunnallisen tehtävänsä varsin hyvin. Vanhan suomalaisen sanonnan mukaan ei pidä syyttää peiliä, jos naama on vino.

Mitä nyt tulee median yhteiskunnalliseen tehtävään ja siitä suoriutumiseen, ei sitä tietenkään voida mitata maassa vallitsevan lehdistönvapauden perusteella. Mitä vapaampaa on, sitä hurjempaa roskaa tietenkin myös sallitaan ja luultavasti toivotaan, että normaali, tasapainoinen kirjoittelu sentään nousisi vaikuttavimmaksi, kun ns. laatulehdistön tuskin ajatellaan sortuvan ns. roskajournalismiin.

Mutta entäpäs, kun se nyt on siihen sortunut? Eivät sitä asiaa pese puhtaaksi mitkään takavuosien rankkaukset eivätkä kansainväliset vertailut riippumattomuudesta. Kysymys ei ole rajoituksista, vaan yksinkertaisesti siitä, suoltaako lehdistö demagogiaa vai harjoittaako se vakavaa ja ehkä jopa ansiokasta kritiikkiä hallituksen politiikasta.

Se oli muuten Nikolai Gogol, jolta tunnetaan tuo lausahdus naamasta ja peilistä. Saattaa toki olla, että se alun perin on peräisin vaikkapa Pietarin ympäristön inkeriläisiltä, joilla myös oli jonkin verran peilejä jo varhain, mutta tämä on toki sivuseikka. Peiliin tässä on nyt joka tapauksessa vakavasti katsottava nimenomaan median, jonka suoritus on ollut meneillään olevassa kampanjassa skandaalimaisen surkea.

Tässä hyökkäävässä median puolustelukampanjassa on kirsikkana kakussa muuan nettikirjoitus, jossa fantasioidaan hallituksen muka ajamalla piilohallitusohjelmalla, jossa merkittävällä sijalla on riippumattoman journalismin leimaaminen poliittisen kamppailun osapuoleksi (ks. BLOGI | polemis.fi ):

Piilo-ohjelman yksi keskeinen tavoite on järkiperäisen, tosiasioihin nojautuvan julkisen keskustelun rapauttaminen. Jos siltä lähtee pohja, demokratiakin menettää yhden tukipilareistaan.



Piilo-ohjelmaan pääsee käsiksi tarkastelemalla kahta hallituksen toimintaan liittyvää tendenssiä: tosiasioiden tietoista hämärtämistä ja riippumattoman uutismedian asemoimista politiikan osapuoleksi.

 

Tosiasioihin perustuva järkiperäinen keskustelu ei tosiaankaan nyt viime aikoina ole ollut kunniassa. Sen sijaan, että olisi puhuttu suomalaisesta todellisuudesta ja kunnioitettu normaaleja parlamentarismin periaatteita, on esitetty fantastisia teorioita ”äärioikeiston” pesukarhusymboliikasta, ”silmäniskuista” ja ”koirapilleistä”. Ministerien vanhojen yksityisviestien yhteyksistään irrotettuja osia on esitetty ikään kuin jonkin salatun, mutta varmasti kaamean poliittisen ohjelman todisteina.

Ja syypäänä tähän ovat tietenkin olleet itse ajojahdin kohteet, joiden todellista, kätkettyä olemusta ”tutkiva journalismi” ja ”nettietsivät” ovat paljastaneet, kuten heidän tehtäviinsä kuuluu…

Tiellä totalitarismiinhan tässä tietenkin ollaan, jos tällaista toimintaa arvostellaan. Näin ainakin tapahtuu tällaisissa täysin fantastisissa kyhäelmissä, joiden premissit saadaan kääntämällä tosiasiat ensin yläsalaisin:

Piilohallitusohjelmaan kuuluu myös voimistuva hyökkäys uutismedian kimppuun. Hallitus leimaa riippumattoman uutismedian poliittisen kamppailun osapuoleksi. Näin journalismin asema toimitetun tiedon tuottajana kyseenalaistetaan radikaalisti. Kyseessä ei ole perusteltu ja asiallinen journalismikritiikki vaan journalismin poliittinen hyväksikäyttö.



Osapuoleksi leimaaminen on maalittamisen ohella keskeinen keino painostaa ammattijournalisteja. Heidät yritetään pelotella varovaisiksi kirjoittamaan kriittisesti perussuomalaisista tai ylimalkaan hallituksesta.

 

Tällainen vailla kaikkea suhteellisuuden tajua oleva huuhaa varmaankin menee sitten täydestä journalistikoulutuksessa. Kuten jokainen voi todeta, mitään normaalia, todennettavissa olevaa ydintä koko jutussa (ks. BLOGI | polemis.fi ) ei ole.

 Se ei myöskään perustu suomalaisessa yhteiskunnassa vallitsevan todellisuuden kunnioittamiseen, vaan näyttää saaneen innoituksensa rapakon takaa. Sikäläisiin oloihinhan omiamme yhä useammin verrataan ja se näyttää saaneen monet päät sekaisin ja olemattomia kuvittelemaan.

Tämän tasoiselle kirjoittelulle asioita tunteva voi tietenkin vain hymähtää, mutta suuntausta on pakko pitää epäterveenä ja olisi toivottavaa, että mahdollisimman monia poliittisia tahoja edustavat henkilöt sanoisivat asiasta perustellun mielipiteensä.

Kysymys ei ole vain yhteen tai kahteen puolueeseen kohdistuvasta ajojahdista. Sen peilin, johon suomalaista todellisuutta heijastetaan, on syytä olla mahdollisimman laadukas. Fantastiset vääristelyt kuuluvat Linnanmäen naurutaloon.

32 kommenttia:

  1. Tämän päivän lehdessä on raflaava otsikko: "Mies ampui naisen parkkihallissa, puolustus vetoaa islamin lakiin – IL seuraa Pikku Huopalahden murhaoikeudenkäyntiä"

    Kuinka Iltalehti uskaltaa poiketa valtavirrasta? Eiköhän kohta poiketa vääristelyn valtavirran tielle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs tärkeä rasismin vastaisen taistelun muoto olisi kieltää kaikkinaiset suorat ja epäsuorat viittaukset tekijän etniseen tms taustaan: poissa silmistä, poissa mielestä - väärät ajatukset nimittäin. Tämähän ei loukkaisi sanvapauttakaan, oikein vastuullisesti ymmärrettynä, eihän.

      Poista
    2. Ehkä IL on muuttanut otsikon muotoon "Teloitustyylisestä murhasta syytetyllä oli kaksi vaimoa – Noudatti sharia-lakia"
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e31cd5fa-f1d7-4d47-9870-a7c98985eab2

      Mies peittelee kasvojaan vaikka on toiminut sharian mukaisesti. Siis onko luopunut uskostaan ja siitähän tullee sharian mukaan rangaistus.

      Poista
  2. Onkohan sama analyysi sopiva myös Trumpin luomaan mediakuvaan? Eikö perussuomalaisten luoma keskusteluilmasto ole samanlainen kuin ruotsidemokraattie? Kaipaan jonkun verran tarkempaa arviota.

    VastaaPoista
  3. Suomen kirous lienee siinä, että haisevan YYA-ajan kellokkaat, poliitikot, journalistit ja tutkijat saivat jatkaa toimissaan kuin he olisivat aina olleet oikeassa. Eikä sillä hyvä, näille hyväkkäille oikein rakennettiin hyvät virat ja postit, kuin palkintona maan edun vahingoittamisesta?

    Kun kansakunta on elänyt valheessa pian 80-vuotta, valheesta on tullut instituutio. Valehtelulla ja petoksella ei mitään yhteiskuntaa voi rakentaa, mutta onnettominta on se, että iso osa kansasta ei vieläkään ymmärrä asiain tilaa!

    Siltähän tämä näyttää, että Suomi menee aivan omin toimin ja väistämättä kohti katastrofia. Katastrofin luojat huutavat yhä voimakkaammin apua rasismiin, facismiin, luontokatoon, ilmastonmuutokseen jne. ylikansallisilta voimilta, pääosin EU:lta, ja suorastaan rukoilevat de facto facistista EU-hallintoa!

    Outoa on, että samat voimat, jotka 70-luvulla lauloivat Brysselin sikajunasta, ovat nyt kääntäneet takkinsa ja suorastaan vaativat Brysseliä lyömään kansallismieliset ja konservatiiviset suorastaan maan rakoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyse on klassisesta suomalaisesta Tukholman/Pietarin/Berliinin/Moskovan/Brysselin tiestä: kun olet kotimaassa häviöllä, huuda ulkomailta apua.

      Poista
  4. "vallitsevan yhteisen käsityksen todellisuudesta, joka muodostuu paljolta median kautta … yhteisestä jaetusta todellisuudesta"

    Harvoinpa on selkeämmin sanottu, että medialla on yksinoikeus totuuteen, josta ei kritiikkiä tai syrjäliukumia sallita. NKP mahtiaikoinaan taisi päästä samaan.

    VastaaPoista
  5. Jännä nähädä, mitä Saska lopulta haukkaa tämän lokakampanjansa tuloksena. Siis Saska & co.

    Joskus, kun vedättää jousen aivan äärimmilleen, kuten nyt on tehty, voi tulla myös outoja yllätyksiä. Voi tulla niinsanotusti sormille.

    Mutta toisaalta: Sanoma Oy:n ja Hesarin toimituksen valta erottaa kansanedustajia ja ministereitä ja kaataa hallituksia on nyt haastettu.

    Se on siis nyt All In - kaikki peliin. Enää ei ole mitään väliä sillä, miltä tämä näyttää tai paljonko p*skaa lentää ja mihin suuntaan puhumattakaan nyt joistakin journalistin ohjeista. Sota on nyt totaalista, pelissä on valta ja arvovalta.

    Että semmoista ""Vastuullista mediaa"" tällä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juurikin noin, totaalisen sodan lait jyrräävät!

      Poista
  6. Väärin ymmärtäminen, tahallinen tai tahaton, kertoo asianomaisen tyhmyyden tasosta. Esim. US-blogeissa tendenssikirjoittajat sivuuttavat tosiasiat: tendenssin, siis ideologian tai uskonnon verukkeilla.
    Siellä käydään väittelyä, jossa tosiasioita, rautalangasta vääntäen, pyritään tuomaan esiin. Uskonnollis/ideologinen kommentaattori ei niitä hyväksy.
    Toki ovat ne tyhmät, jotka eivät ymmärrä, mutta seuraavat lauman johtajaa, pääideologistia.

    VastaaPoista
  7. Journalismin nykyisessä alennustilassa on kyse niin monesta asiasta, ettei sanat riitä kertomaan. Se, että toimittajakoulutusta on masinoinut kylmän sodan asetelmissa kasvanut, 60-luvun nuorisovallankumouksellinen professorijoukko, joka ei itse tajua edustavansa nimenomaan sitä "jäljestätulevien valtavaa laumaa" josta väräjävä-ääniset tyttölapset aikanaan lauloivat -- se on vain yksi, vaikkakin varsin vaikuttava syy.

    Aikapäiviä hapantuneet ideologiat eivät enää päde, mutta niistä tämä sopulilauma ei ole päässyt eroon.

    Eroon pääseminen voisi tapahtua vain sitä ainoaa toimivaa kaavaa noudattaen, jolla kaikki aikakaudet aina renessanssista lähtien ovat uusia paradigmoja pystyneet muodostamaan. Eli ensin on palattava kylliksi kauas taaksepäin, historiaan, aikojen alkuun, ja etsittävä ajattelulle uudet kiintopisteet sieltä missä oltiin vielä varmoilla vesillä, ikuisten totuuksien juurella.

    Siinä missä toimittajaressukat yrittävät nyt epätoivoisesti hallita yhä monimutkaisemmaksi muuttuvaa kriisiytyvää maailmaa, siinä heidän pitäisi palata ihmistieteen klassikoiden pariin. Sen sijaan että he nyt yrittävät lievittää epävarmuuttaan tukeutumalla toinen toistensa vertaistukeen ja -terapiaan, ja siinä missä he nyt vain vahvistavat heitä itseään suojaavaa yhteistä yksiarvoisen yhdenmukaisuuden painetta, siinä heidän pitäisi yksi kerrallaan irtautua keskinäisestä ryhmävahvistautumisesta ja alkaa ajatella omilla aivoilla.

    Esimerkiksi tuo Durkheimilainen "negatiivisen kultin" käsite kannattaisi selvittää ihan perinpohjin. Sen ymmärtäminen olisi tarpeen jotta oma asemointi suhteessa ajan yleiseen epävarmuuteen asettusi edes jollekin vakaammalle pohjalle.

    Yleisen epävarmuuden aikakoina ihmisten on helpompi määritellä itseidentitettiään ja ajatteluaan "kielteisestä käsin" -- on helpompaa saada varmuutta siitä mitä ei ainakaan itse ole eikä edusta kuin ottaa vastaan kaikki ajattelun vaivat. Maailman määritteleminen "kielteisestä käsin" tuo sitten mukanaan nuo leimasanat, tabukäsitteet ja reagenssit, jotka eivät varsinaista ajattelua edusta, mutta estävät tehokkaasti näkemästä sitä että se puuttuu.

    Journalisti ei näe itseään peilistä.

    Sekin on itse asiassa yleisinhimillinen totuus. Aivotutkijat tietävät kertoa, että pääkoppamme sata miljardia aivosolua on valjastettu todellisuuden havainnoimiseen nimenomaan niin, että jokaista input-impulssia kohden ne kehittävät kymmenen todellisuutta tulkitsevaa ja ennakoivaa output-impulssia. Ei niille voi sanoa, että hetkinen, journalistin pitäisi hallita vain se yksi, todellisuutta ja sen totuudellista havainnoimista koskeva impulssi.

    Meillä somalaisilla tiedonvälitys on päin peetä senkin vuoksi, että se on omistukseltaan totaalisen keskittynyttä. Se on de facto totalitarismi. Siltä ei todellisuudentajuinen ihminen edes voi enää odottaa mitään.

    Ehkä on parempi vain odottaa miten se kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Eivät maailman totalitaristiset järjestelmät koskaan ole kaatuneet mihinkään ulkoapäin tulevaan kritiikkiin -- olipa sen miten pätevää ja todistusvoimaista tahansa -- vaan totalitarismit kaatuvat lopulta vain omaan sisäiseen hajoamiseensa ja kaaokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettei Durkheimin sosiologia kannusta tiivistämään jaarittelevaa tekstimassaa tiiviiseen ja selkokieliseen muotoon.

      Poista
    2. Kyllä sieltä Sepon tekstistä löytyy se ajatuksen juuri kun jaksaa lukea ja ajatella lukemaansa. Kertaus on opintojen äiti.

      Poista
  8. Punamyyrä lehtineekereille kenkää, eikä se ole rasismia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitavampia olivat Pekka ja Pätkä neekereinä.

      Poista
  9. Jos media valitsee hallituksen "kansanviholliseksi", se on tiedonvälitystä. Toisinpäin taas se uhkaa "riippumatonta" mediaa. Ruotsin "ylessä" 3/4 toimittajista taisi kyselyssä olla vihervasemmiston kannattajia. Eiköhän meillä ole myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen nykytilaa arvioitaessa tulee väistämättä mieleen Venäjä, jossa turvallisuuskoneistot yhdessä mafian kanssa ovat tehneet valtiokaappauksen! Millään äänestyksillä ei ole mitään merkitystä!

      Suomessa taas media laitavasemmiston kanssa yrittää samaa, eli mitätöidä äänestystuloksen. Kyseessä on valtiokaappaus, ei toki niin törkeä kuin Venäjällä, mutta samaan pyrkivä kuitenkin, eli tähän on tultu näennäisesti demokraattisessa valtiossa! Marxismi elää ja voi hyvin!

      Poista
  10. Professorismies ja pahasti persuuntunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhomatti Hämeenkorpi16. elokuuta 2023 klo 16.08

      Professorismies ja hyvästi persuuntunut :-)))

      Poista
    2. Näin valitettavasti tuntuu tapahtuneen. Persupolitikointi on turmellut aiemman mielenkiintoisen blogia!

      Poista
    3. Hehehe, heti joku persuksi leimaa jos puhuu totta, eli siis sana persu on todenpuhujan synonyymi, vai?

      Poista
    4. Persuuntuminen on viisauden alku:

      1) "Malmössä puhumattakaan että yleisemmin Ruotissa ei ole syntymässä mitään maahanmuutajaongelmaa eikä yhteiskunnallista levottomuutta, vaikka persut niin väittävät." (HS & co). ja Kuinkas sitten kävikään ...

      2) "Valtio tienaa ottamalla vain lisää velkaa, vaikka persut ja kokoomus muuta väittävät" (Saramo & co). Ja kuinkas sitten kävikään ...

      3) "Putinin kaasuputki on maino juttu, vaikka persut ja Halla-aho muuta väittävät" (Lipponen, Heinäluoma ja Pekkarinen). Ja kuikas sitten kävikään ...

      4) Halla-ahon puheet Natoon liittymisestä ovat vain persujen sotaintoista Nato-kiimaa (Tuomioja ja me kaikki muut paremmien tietävät). Ja kuinkas sitten kävikään ...

      5) "Suomi on rikas maa, meillä on varaa lähettä (velka)rahaamme Italiaan, Ranskaan ja mihin vain, vaikka persut muuta väittävät" (Tuppriainen & co). Ja kuinkas nyt sitten kävikään ...

      Lista on pitkä ja jatkuu tästä edelleen tulevaan.

      Joten tervetuloa vain kaikki persuuntumaan ja järkiintymään. :)

      Poista
    5. "Persuuntuminen on viisauden alku" ja "sana persu on siis todenpuhujan synonyymi", harvinaisen hyvin sanottu!! :)

      Poista
  11. Pienenä yksityiskohtana tässä median pohjanoteerauksessa tuli mieleen, että onneksi sentään Yle harjoittaa rakentavaa journalismin analysointia. Kun Ylen aamulähetyksessä keskustellaan journalismista, läsnä ovat Iltalehden päätoimittaja, Hesarin päätoimittaja ja Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson, eli suurimmat puliveivarit mitä alalta löytyy. Iltalehti ja Hesari ovat siis kunnostautuneet nähdyn häikäilemättömän vääristelyajojahdin primus motoreina ja toteuttajina, ja Pettersson on henkilö, jonka nykyinen asema Ylen ikuisena asiantuntijana herättää toistuvaa myötähäpeää. Miten ihminen, joka on kunnostautunut syyllistymällä kirjoittamassaan kirjassa alastomaan plagiointiin, jota tekstien alkuperäiset kirjoittaja ovat paheksuneet, voi olla minkäänlaisessa asemassa journalismista puhuttaessa. Ei voi käsittää.

    VastaaPoista
  12. Ilmiö on todella mielenkiintoinen. Osa selityksenä käy varmasti joku salalittoteorioista, mutta vähintään yhtä hyvänä pitäisin jungilaista selitystä yhteisestä alitajunnasta. Perususkonnon ja elämässä pärjäämistaistojen puuttuessa heikomman aineksen alitajuntaan pääsee livahtamaan kaikkia outoja ja jonninjoutavia aatoksia. Toimittajathan vielä sparraavat toinen toisiaan kirjoittamalla samasta aiheesta toinen toistaan innokkaammin.

    VastaaPoista
  13. Olisko niin, että epäonnistunut sukupolvenvaihdos on ollut yksi tekijöistä, jotka ovat ajaneet hesarin sivuraiteelle ja kriisiyttäneet lehden. Nuoremmassa toimittajakaartissa valikointi tehtäviin on tapahtunut poliittisen oikeaoppisuuden eikä lukeneisuuden, hoksottimien, näkemyksen tms. perinteisempien mittareiden mukaan. Lopulta toimitus on alkanut uskoa itse omiin valeisiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai onhan Suomessä hyvä sanonta, eli sisäänlämpiävä. Hesari on vuorenvarmasti sisäänlämpiävä lehti, ja tulokset ovat nähtävissä. Paljon on viime aikoina ollut puhetta siitä, että monet ovat lopettaneet lehden tilauksen, mutta onpa nähty niitäkin, jotka julistavat suureen ääneen alkavansa ko. lehden tilaajiksi vain tuen osoituksena lehdelle, ja siis sen sisäänlämpiäväisyydelle!

      Sisäänlämpiäisyys tapahtuu aina hiljaa ja hissukseen, vähän niin kuin varkain. Näin käy kaikissa institutioissa, laitoksissa ja työpaikoissa jos johto ei ole tehtäviensä tasalla. Harvemmin he ovat, vaan kerta toisensa jälkeen on pakko todeta, että ihminen on luonteeltaan laiska ja jää mielellään lepäämään laakereillaan, ja yhä varmemmin siksi, koska on joo-miesten ympäröimänä. Se on turvallisinta. Siitä seuraa vahvistusharha, jonka vallassa hesarin kelllokkaat ja Super-saskat ovat olleet vuoskiaudet.

      Itse lopetin ko. lehden tilauksen jo 90-luvun alussa, koska suoraan sanottuna alkoi harmittamaan lehden tyrkyttävä ja indoktrinoiva ote. Jonkin verran ko. aikana seurasin ruotsalaisia ja saksalaisia lehtiä, ja se lopulta avasi silmäni, mutta nyt netti-aikana kaikki on huimasti helpompaa, kun vain ihmiset osaisivat etsiä tietoa ja vertailla uutisvirtaa.

      Sitten on tietenkin YLE, jolla on outo pakkovero. Parlamentaarisesti hallittu YLE on vitsi, vähän samanlainen vitsi, kuin on Venäjän TV ja lehdistö, eli näillä mennään ja tulokset ovat nähtävissä!

      Poista
  14. "Todellisuus ja fantasiat"

    Putinilta kysytään: Oletko sinä Napoleon?

    Putin vastaa: En minä ole Napoleon. Minä olen Jesus Kristus.

    VastaaPoista
  15. Professorin kirjoitus kertoo hyvin tämän päivän median tilan.Kiitos.

    VastaaPoista
  16. Olen George Orwellin tuotantoon tykästynyt. Hänen esseensä Why I write lause jäi mieleen. Muutama sana kertoo elämäntyöstä: There is always a lie I want to expose. Täytyi kerrata 1984, koska siinä on yhtymäkohtia Suomeen 2000-luvulla. Nousi tukka pystyyn. Suomen vihervassarit ja media ovat käyttäneet dystopiaa oppikirjanaan! Mitä enemmän miettii, sitä vahvemmin totalitarismi nousee esille.
    Orwellin 1984:n Winston Smith halusi tietää, miksi. Miksi totalitarismi on luotu ja sitä ylläpidetään armotta? Hänelle selitetään syy. Se on valta. Vallanhimo valtaan pyrkiessä, ja vallankäytön tuottama tyydytys. Se on voittamisen riemua.
    Ideologia,feminismi, sosialismi ym on yhdentekevää. Valta on namia.
    Ajatelkaa, miltä naisista tuntui, kun he pystyivät tosta vaan ajamaan turveteollisuuden alas. Minä käytin valtaa! Ihanaa.
    Jos jaksaa valtaherkun näkökulmasta tarkastella edellistä, pöljää hallitusta, kaikki on helposti ymmärrettävää.
    Jos minulla olisi valta, määräisin kaikki lukemaan kolmeen kertaan 1984:n.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin "Animal Farm" pitäisi olla osa yleissivistystä.

      Talouden osalta "Industial State" sekä "Creature from Jekyll Island".

      Sosiologian ja talouden välimaastosta kannattaa lukea tai kerrata "Työelämän huonontumisen lyhyt historia".

      .

      Poista
  17. Media ei kovin mielellään korjaa virheitään. Iltalehdessä väitettiin vuonna 2020 julkaistussa jutussa, että koko Tshekkoslovakia olisi liitetty Saksaan vuonna 1938. Todellisuudessa alueliitos koski vain Sudeettialuetta. Minun täytyi ottaa yhteyttä päätoimittajaan, jotta asiavirhe olisi korjattu.

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.