Miljoona
Tänä iltana kertoi laskuri, että
blogiani on katsottu yli miljoona kertaa. Moni lienee niitä lukenutkin päätelleen
palautteesta, joka usein on erittäin kiinnostavaa ja myös sympaattista.
Erinäisiä möhläyksiä ja muuta kritisoitavaa ovat kommentit myös tuoneet esille,
mistä kiitos.
Muuan venäläinen sanoi
takavuosina, vanhaa vitsiä soveltaen, että Jumala loi ihmiset, mutta vasta
internet teki heistä tasa-arvoisia. Netti tai coltti, joka tapauksessa elämme nyt uutta aikaa.
Ennen sai kynäilijä tavallisesti
odotella kauan, ennen kuin hänen työnsä saavutti lukijat. Palaute taas saattoi
odotuttaa itseään jopa vuosia. Hurjaltahan tuntuu nyt nähdä seitsennumeroinen levikkiluku,
kun ennen sai todeta kirjoja myydyn vain tuhat tai pari. Palautettakin saa
välittömästi.
Netin uskomaton nopeus on
muuttanut tilanteen sekä julkaisemisen nopeuden että levikin suhteen ja se myös
on vapauttanut sanan, jolla on aina ollut paljon portinvartijoita, myös
vapaissa maissa. Nyt jokainen on tai voi olla oma kustantajansa.
Minusta tämä uusi vapaus on
tilanne, jonka jatkuminen on kaikkien intresseissä, mikäli asia oikein
ymmärretään. Yritän puolestani ja omalta vähäiseltä osaltani pitää yllä vapauden
lippua, kuten aikanaan teki myös Yrjö ”Jahvetti” Kilpeläinen, yksi noita ns.
asevelisosialidemokraatteja.
Itselleni otan vapauden olla
kannattamatta erityisesti mitään poliittista suuntausta. Jokaisessa niissä
riittää joka tapauksessa myös kritisoitavaa. Harvoinpa täällä valmiita ollaan, kuten
Jukolan Timo aikoinaan asian ilmaisi.
Kiitoksia nyt sitten vaan, niin
ystäville kuin kylänmiehille!
Miljoona kertaa! Todella hienoa! Tuntuu upealta miten järjen ääni ohittaa YLE:n ja Hesarin sensuurin eivätkä he pysty sitä estämään. Kaadan tälle siivut kaapissani juhlapäiviä varten varattua Ron Zacapaa ja nautin!
VastaaPoistaKiitoksia kiitoksista ja varsinkin tästä blogista. Löysin tämän vasta tänä vuonna ja olen lukenut sitä järjestelmällisesti taaksepäin. Tämä vuosi ja viime vuosi on nyt luettu kokonaan. Vihavaisen kirjoja olen kyllä jonkin verran lukenut aiemmin.
VastaaPoistaMielenkiintoinen havaintoni on, että silloin tällöin tulee vastaan ajatus, jonka tunnistan omakseni, mutta jota en ole aiemmin kuullut muualta saati nähnyt kirjoitettuna. En ole näistä kirjaa pitänyt, mutta yksi oli pohdinta müssen-verbin merkityksestä tunnetun filosofisen teoksen viimeisessä lauseessa (siinä, minkä M.A. Numminen teki kuuluisaksi ja mikä lienee siksi Suomessa kaikkein tunnetuin filosofinen lause). Toinen huomiotani kiinnittänyt asia on, että tyhmyys mainitaan usein tässä blogissa eri ongelmien aiheuttajaksi. Kaiketi häveliäisyyssyistä tätä ei kovin usein muualla sanota ääneen tai korkeintaan viitataan tunnettuun Oxenstiernan huomautukseen.
Toinen professori
"Toinen huomiotani kiinnittänyt asia on, että tyhmyys mainitaan usein tässä blogissa eri ongelmien aiheuttajaksi."
PoistaTyhmyys/hölmöläisyys on Suomen maanvaivana alkaen kaikenkarvaisten Nordenstrengien punikkitehtailijoista.
Se joka seuraa Venäjän uutisia tietää että Venäjän maanvaivana numero yksi on ns. преступная халатность eli rikollinen leväperäisyys, ilmiö jota ei ole vielä tutkittu.
Onnittelut ja erityisesti suuri kiitos,tiedon ja ymmärryksen jyvistä.
VastaaPoistaTämä alusta, jos mikä on raamatun kuvaama,hyvän ja pahan tiedon puu, riippuu meidän kunkin persoonasta, mitä tahdomme poimia.
Yksisilmäinen kuplissa eläminenkin onnistuu vallan mainiosti, sekä erilaisten hysterioden levittäminen.
Hienoa, onneksi olkoon! Blogistista onkin Marko Hamilon ohella kehkeytynyt yksi Suomen tämän hetken johtavista "vastaintellektuelleista" (ei siis pidä sekoittaa anti-intellektuelliin), joka uskaltaa kirjoittaa akateemisella, mutta silti myös sopivan maanläheiseltä tuntuvalla tavalla erilaisista päivänpolttavista asiakysymyksistä. Vaikeisiinkaan aiheisiin tarttumista pelkäämättä ja "poliittisen korrektisuuden" tyyppiseen henkiseen tylsämielisyyteen sortumatta. Erinomaista vastapainoa ns. "viralliselle liturgialle", jota saa tahtomattaankin jokapäiväisen latauksen jo hiemankin televisiota ja sanomalehtiä vilkuilemalla. Siispä voimia eloon myös täältä täkäläisestä Impiwaarasta!
VastaaPoistaJ.Edgar
Kirves
VastaaPoistaVox populi, vox dei. Vanha viisaus; Köyhän ei kannata ostaa halpaa. Tyhmän ei kannata lukea paskaa. Tätä löytyy internetistä ja samaa ehtaa valitettavasti muistakin "laatulehdistä", kuin HESA:sta.
Toimittajien lehdissä pitäisi olla koulutettuja, harkitsevia ja tasapuolisia. Tietenkin analyyttisiä ja taustoista selkoa ottaneita. Elämänkokemuskaan ei ole haitaksi. Kaikki eivät voi olla tunnetun Tampereen punikkitehtaan tuotteita. Kyllä K. Nordenstreng ja co. varmaan nauravat partaansa, ja voivat olla tyytyväisiä. Samaa tavaraa tuntuu tulevan YLE:n lärpättäjien oikosulkujen tuotteena. Onneksi kaikkia toimittajia ei voi moittia. Pitäkää pintanne ja ajatuksenne. Neljäs valtiomahti saattaa vielä toipua.
Tässä näkymässä ei voi kuin nöyrästi kiittää blogistia, joka jaksaa jalat maassa, "talonpoikaisjärjellä", silti "akateemikon" tiedoilla ja etiikalla toimittaa blogiaan.
Lähdeviitteet ovat usein hyvin esillä, eipä tieteen harjoittajalta muuta voi odottaa.
Mielipiteissä, jos niin käy, Irren ist nur Menschlich ( saa sitä erehtyäkin). Kyllä lukijat korjaavat, eikä vanha kettu siitä loukkaannu.
Kannustusta!
Onnittelut vain miljoonamiehelle! Minäkin olen yksi tämän blogin vakituisista lukijoista, eikä tässä ole eläkeukon aika hukkaan mennyt.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnnittelut. Tämä blogi on tärkeä henkireikä ja välttämätön vastapaino valtamedian ja poliittisesti korrektin, mutta pinnallisen "älymystömme" postmodernille, mutta todellisuudesta irtautuneelle vyörytykselle. Kiitokset siitä.
VastaaPoistaJoo, tämä tiheään ilmestyvä blogi jolla on kokonaisvaltainen ote ajankohtaisiin, länsimaiden kohtaloihin voimakkaasti vaikuttaviin ilmiöihin on kai ainoa laatuaan Suomessa. Ei ihme jos miljoona rikkoutuu! Kiitos!
VastaaPoistaBloggaavien professoreiden luku näkyy kyllä lisääntyneen mikä on hyvä asia, näillä kun on se hyvä, joillekin toki 'epämukava' tapa mennä radikaalisti aina asioiden juuriin saakka.
Kotimaiset on helppo löytää, tässä eräs ruotsalainen, nykyistä kansainvaellusta naapurin näkökulmasta kommentoiva sivusto. Sitä pitää kansantieteilijä Prof.Em. Karl-Olov Arnstberg yhdessä pitkän linjan journalistin, Gunnar Sandelinin kanssa. Var så god!
morklaggning.wordpress.com
Siispä kohti seuraavaa miljoonaa! hh
Onneksi olkoon. Sinua todella luetaan. Johtunee osaksi siitäkin, ettei sitä lippua enää heiluttele täällä muut kuin sinä. Ruukinmatruunakin käytännössä lopetti. Sarastus on toinen saitti, jolla on välillä hyviä kirjoituksia.
VastaaPoistaOnnea täältäkin. Vaihtoehto tämä tosiaan on, tarkkana tulee olla vain Vihavaisen omiin omisen toivossa(mme).
VastaaPoistaJa hyvä roolimalli nuoremmille: miehen ei tarvitse lukea hesareista mitä mieltä se on mistäkin.
Tämä on kuitenkin vapaan kirjoittajan ja ajattelijan vaihtoehto, ei meidän omien mielipiteittemme kanava, vaikka kommenttiosio tarjoaakin siihen mahdollisuuden. Kiitos siitäkin.
Vapaata ajattelua ja vapaata kirjoittamista kaipaan valtamedialtakin. Suorastaan häkeltynyt olen siitä, miten ihmiset siellä ovat pudonneet varsinkin viimeisen vuoden aikana samaan sapluunaan ja lukinneet vapaaehtoisesti itsensä tiettyyn asentoon tehden siitä vielä suorituksen, josta heitä pitäisi kiittää ja seurata perässä.
Olivatko journalistit edes 30-luvun lopussa samalla voluumilla Saksan takana kuten nyt ovat tiedätte kyllä minkä kaiken takana?
Tuulta purjeisiin blogistille ja vielä paljon lisää merimaileja! Terveisin vastarannan kiiski, jk
Kiitos sinulle ja kaikille muillekin. Mutta sivumennen sanoen lehdistö ei 1930-luvulla ollut lainkaan Saksan takana. Kyseessä on yleinen, kummallinen väärinkäsitys. Asiasta kannattaa katsoa Sinikka Wunschin väitöskirjaa, joka todistaa, miten kriittisesti Saksaan suhtauduttiin. Olipa sitten Hitlerillä syytäkin tästä Suomea syyttää talvisodan aikana.
PoistaTuo täsmännys oli ilahduttava tieto. Mutta nyt ollaan Schengen-Saksan ja Euro-EU:n takana ilman epäilyksen häivää. jk
PoistaTäysin samaa mieltä. Ylipäätänsä 1930-luvun käsittely Suomessa kaipaisi tuuletusta. Se oli huomattavasti väitteitä demokraattisempi, eteenpäinkatsovampi eikä suoinkaan niin "impivaaralainen" kuin mitä varsinkin edistyksellinen vasemmisto sukupolvi myöhemmin väitti. Toistan jo aiemmin ilmoittamani faktan: vuosina 1919-1938 maamme kansantulo kaksinkertaistui. Elintason nousu oli jopa vielä realistisempaa ja konkreettisempaa kuin sodanjälkeinen usein yli-investointien sävyttämä kasvu.
PoistaOnnittelut! Lukenut olen päivittäin. Kansakunta rähmällääm herätti taannoin mielenkiintoni ja siitä edelleen Länsimaiden tuho ym. Natosta olen erimieltä. Luen myös luokkakaverini Kemppisen blogin päivittäin.
VastaaPoistaUS:n Matti Viren kuuluu myös suosikkeihini. Hyvää vastapainoa ns. valtamedialle.
Onnittelut! Miljoona, miljoona juttua joita olet jaellut kuin ruusuja on hieno tapa. Itsekin eläkeläisenä aina vain kateellisena ihmettelen, miksi ne toiset saavat noin paljon aikaa, kun itsellä aika tuskin riittää lukemiseen ja korkeintaan muutamaan kommenttiin.
VastaaPoistaOnnittelut! Miljoona, miljoona juttua joita olet jaellut kuin ruusuja on hieno tapa. Itsekin eläkeläisenä aina vain kateellisena ihmettelen, miksi ne toiset saavat noin paljon aikaa, kun itsellä aika tuskin riittää lukemiseen ja korkeintaan muutamaan kommenttiin.
VastaaPoistaHyvä ja asiallinen blogi, jonka teksteistä tällainen maallikkokin saa paljon. Myös lähteet ja varsinkin niistä vanhimmat ovat kullanarvoisia ja onpa muutama teos tullut kirjaston varastosta lainattuakin. Tuota vanhempaa kirjallisuutta kun ei oikein tahdo itse osata edes kirjastoista etsiä. Professorille kiitos tästä blogista ja hienoa, että ihmiset ovat löytäneet tiensä tänne. Uusia kirjoituksia odotellessa :)
VastaaPoista-Jukka-
Onneksi olkoon. Tämä blogin lukeminen on eräänlainen virkistävä tuulahdus hyvin pohdittuja ajatuksia. Blogin pitäjällä on lisäksi perusteelliset tiedot ja kyky käsitellä asioita joista kirjoittaa. Valitettavasti samaa ei voi sanoa nykytoimittajista, joiden yleistietämys maailmasta on varsin vähäinen ja pinnallinen. Ei riitä, että on sujuva kirjoittaja. Pitäisi ainakin jollain tasolla ymmärtää asioista, joista kirjoittaa.
VastaaPoista