lauantai 11. kesäkuuta 2022

Oikeudenmukaisuutta edistämässä.

 

Advocatus diaboli

 

Ennen muinoin akateemisissa harjoituksissa oli mukana aika myös paholaisen asianajaja, advocatus diaboli. Olihan jo käytäntö osoittanut, että perkele maailmassa ympärikävi kuin kiljuva jalopeura ja houkutteli viattomia sieluja puoleensa pirullisilla konsteillaan.

Dialektiikan taito ei ollut tälle ikuiselle vastustajalle vieras ja niinpä tämän taiteen mahdollisuudet oli myös Herran palvelijoiden hallittava ja lyötävä vanha kehno samalla aasinleukaluulla, jolla tämä kävi puhtaiden sielujen kimppuun.

Keskiaikaisen ajattelun mukaan ei esimerkiksi ollut suinkaan turvallista uskoa omia silmiään eli sitä, mitä ympärillään näki. Piru saattoi viekkaudessaan saada asiat näyttämään muulta kuin ne todellisuudessa olivat. Vasta Herran pyhä sana ja Aristoteleen logiikka oikein käytettynä turvasivat totuuden. Totuus piileskeli ikuisissa käsitteissä eikä ajallisissa ilmiöissä.

Muistamme, miten Galilei kehotti epäilijöitä itse katsomaan kaukoputkeen vakuuttuakseen siitä, että kuussa on kraatereitakin, ja se siis muistuttaa omaa maailmaamme eikä koostu jostakin ylimaallisesta aineksesta. Vasta-argumentti oli, että paholainen voi putkesta näyttää mitä tahansa. Ellei pyhiin kirjoituksiin uskonut, oli sen armoilla.

Nyt on jokin yhdistys, jonka muistaakseni oli nimeltään jokin ajajaliitto, myöntänyt kunniamaininnan valtakunnan syyttäjälle vuoden oikeusteosta. Kas tässähän tämä olikin, näin on asiaa perusteltu:

Asianajajaliiton valtuuskunta on perjantaina kokouksessaan Savonlinnassa myöntänyt Oikeusteko-palkinnon valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle, kertoo Asianajajaliitto tiedotteessaan. Palkinnon perusteluissa sanotaan, että ”valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on ollut rohkea uudistaja ja näkyvä aloitteentekijä, joka ei ole antanut vihapuheen vaikuttaa työhönsä”.

Uutinen nauratti minua oikein kunnolla ja luulin aluksi sen olevan tunnetun aikamme neropatin Keijo Kaarisateen käsialaa.

Niinhän ei sitten ollutkaan. Parodia on kuin onkin mahdotonta.

En tunne asianajajan työkenttää enkä alan moraalikoodeksia, mutta kaikesta päätellen alan miesten ja naisten kunnianhimo on samanlainen kuin aikoinaan sofisteilla. Kun tässä postmodernissa maailmassa ei mitään totuutta oikeasti ole, on paras se, joka pystyy osoittamaan kaikkein ilmeisimmän totuuden valheeksi ja päinvastoin. Kenttä on avoin, käsitteellinen temppuilu, vanha kunnon brännvinsadvokatyr voittaa mennen tullen vanhanaikaisen terveen järjen.

Tämähän nyt on vain klassista ammattitaitoa, jonka perinteistä voimme lukea vaikka Shakespearen teoksista. Jotkut ihailevat sellaista ja jotkut eivät. Voihan sillä saada aikaan hyvääkin, kuten Venetsiassa aikoinaan pantiin Schylockille luu kurkkuun.

Mutta perustelujen toinen osa on todella hätkähdyttävä: tämä ”rohkea uudistaja ja näkyvä aloitteentekijä” ei ole antanut ”vihapuheen vaikuttaa työhönsä…”

Onnittelut alan toimihenkilöille muodikkaan käsitteen käytöstä. Saattaa ollakin, että juuri tuollaiset käsitteet ovat tuon alan todellista apulantaa ja polttoainetta. Koska vihapuheelle ei ole olemassa mitään kelvollista, saati virallista määritelmää, sillä voidaan tarkoittaa ihan sitä, mitä kulloinkin halutaan, vaikkapa mielensä pahoittamista, elleivät kyseessä ole tietyt ryhmät, joita ei tarvitse tässä erikseen luetella.

Vihapuhe ei siis joka tapauksessa vaikuttanut jubilaarin toimintaan. Erikoinen perustehan tämä on, mutta mitäpä se juuri tässä tapauksessa tarkoittaa? Mitä juhlakalu ei siis suostunut tekemään ja miksi?

Tässä tapauksessa on ilmeistä, että sillä viitataan kieltäytymistä normaaleista, terveen järjen mukaisista käytännöistä. Moni kai tosiaan sitten saattoi ilmaista mielipahansa siitä, etteivät poliisin osoittamat lautamiestason perustelut enää kelvanneetkaan tälle hurmahengelle, joka päätti, ettei tässä maassa enää ilman muuta saakaan siteerata raamattua, eikä itse asiassa olisi saanut tehdä sitä edes kauan sitten.

Moni saattoi närkästyä ja aiheellisesti vihastua myös siitä, ettei tässä noudatettu oikeuslaitokselta yleensä oletettua tasapuolisuutta ja annettu vastaavaa käsittelyä myös koraanille, mutta turhaan. Ehkäpä juhlakalu kammoksui sitä, ettei reaktio jäisikään silloin enää puheen tasolle.

Mutta palkinto on siis ihan oikeasti myönnetty. On pakko todeta, että tällainen teko leimaa vahvasti sen tekijän, eli tässä tapauksessa tuon liiton valtuuskunnan ja samalla vääjäämättä koko liiton.

Asianajajan titteliä saa tässä maassa käyttää vain liiton jäsen, joten sille on haluttu antaa tiettyä prestiisiä. Liiton pitäisi kai periaatteessa myös jotenkin valvoa jäsentensä laskutuksen kohtuullisuutta, mutta tässä suhteessa yleinen oikeustaju taitaa kyllä poiketa liiton käytännöistä. Nyt on yleistä oikeustajua sitten vielä potkaistu liiton toimesta oikein kunnolla.

Liittoa voi vain onnitella aivan uudesta aluevaltauksesta ja näyttää olevan korkea aika perustaa erityinen Orwell-palkinto, jonka saajaksi se on itseoikeutettu ehdokas. Suomalaisittain voitaisiin jakaa myös Keijo Kaarisade-palkintoa. Mainetta ei saada julistamalla eikä komentamalla, se on ansaittava.

Vuoden oikeusteko-palkinto on nyt saanut lähtemättömästi tietyn maineen, samoin kuin sen myöntäjäkin. Itse jubilaarin mainetta ne eivät muuksi muuta. Aikamme ilmiöinä nämä jäävät pysyvästi historiaan.

38 kommenttia:

 1. Muistaakseni Matti Wuoren obituaari Hesarissa luonnehti häntä "tinkimättömäksi ja pelottomaksi vastavirtaansoutajaksi". Tämä siis miehestä, jonka aatemaailman takana seisoi koko yhteiskunnan mahti väkivaltakoneistoineen ja virkamiehineen, sekä median koko NPC-toimittajalauma.
  Nämä tyypit ihan oikeasti kuvittelevat olevansa joitakin herooisia rebellejä. Varmaan Taponenkin pukeutuu Robin Hoodiksi poliisien bileissä.

  VastaaPoista
 2. Demla se vain pitää Suomea otteessaan, eikä loppua näy. Toverien palkitseminen kuuluu sen lafkan ominpaan alueeseen, ja sitten asiaa hehkutetaan valtakunnan tason uutisena. Uskomatonat, mutta totta ja vastenmielistä.

  Demlalaiset rikosoikeuden professorit, jotka niin ikään palkittiin, neuvoivat ja ohjeistivat vankilassa istuvia ammattirikollisia erilaisten valitusten tekemisessä. Asiaa hyssyteltiin, kuten tapa oli, mutta mitäpä demlalaiset eivät olisi tehneet horjuttaakseen alistavaa ja sortavaa järjestelmää, kuten he niin mielellään syyttivät establismenttejä.

  Demlan vaikutusta yhteiskuntaan ei ole oikein rohjettu tonkia. Pelko tukkii suut. Kari Suomalainen oli professori Pekka Koskisen hampaissa vuosikaudet, ja Kari oikein toivoi, että Koskinen olisi haastanut hänet käräjille. Siitä olisi todennäköisesti kehkeytynyt maailmaluokan uutinen, ja kaiketi Koskinen perääntyi tämän takia? No, palkittu Toiviainen ei perääntynyt, ja maailmanluokan uutinenhan siitä tuli.

  Kari luonnehti Koskista mieheksi, joka "pelottelee pikkulapsia rikosoikeuden professorin tittelillään". Kari osasi, eikä pelännyt mitään eikä ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demlalaiset saivat jossain vaiheessa varmaan totuusseerumia tai vastaavaa ja myönsivät, että kysymyksessä on poliittinen toimija OikeusPOLIITTINEN yhdistys.

   Poista
 3. Orwellilaista kaksoisajattelua voidaan kuvata myös käyttäytymistiedollisilla nimillä, jolloin kyseessä ovat erilaiset projektion mekanismit. Kun sanotaan ettei kukaan ihminen ole pohjimmiltaan paha, siihen sisältyy se vinha totuus, että hyvin varhaisessa lapsuudessa olemme tosiaan kaikki ennemän "objektin" -- vaikutusten ja vaikutelmien vastaanottajan -- kuin "subjektin" -- vastuulisen toimijan -- roolissa, ja vasta kasvun ja kehityksen myötä viattomasta lapsesta -- kokijasta -- voi tulla autonominen aikuinen -- tekijä.

  Ja kun psyyke sitten myöhemmässä elämässä kriisiytyy, se taantuu takaisin varhaisen lapsuuden symbioottisiin tuntoihin. Kaksoinajattelu syntyy, koska harva meistä haluaa olla tietoisesti pohjimmiltaan paha, ja siksi pahuus projisoidaan pois itsestä, ulkomaailmaan. Se joka ei kestä itselleen epämiellyttäviä totuuksia tietysti yrittää kieltää niiden julkilausumisen kaikilta muiltakin, ja koska on jokseenkin mahdotonta tunnustautua sairaan sensuurin kannattajaksi, silloin on tuon homman itselleen ottaneita paholaisen asianajajia palkittava "vastuullisuudestaan" ja nimitettävä heitä nimenomaan "sananvapauden sankareiksi".

  Niin se käy. Yhteiskunnallinen sosiopsyykkinen taantuma painaa nyt päällemme pimeän seppeleen jotta emme itseämme näkisi. Taantuminen takaisin viattoman uhrin rooliin saamme sellaista alitajunallista vahvistusta ja voimaantumista, jota mikään muu kriisiytymisen väistökeino ei voi antaa. Asianajajat ovat vain yksi ryhmä, jolla on ikään kuin viran puolesta oikeus käsitteellistää kipeät totuudet pois tietoisuudesta -- ja siihen he käyttävät ikiomaa juristeristista stiiknafuulaansa, lainopillista kieltä. Toinen ryhmä ovat todellisuutta valmiiksi annetuista käsitteellisistä lähtökohdista lähestyvät akateemiset "tutkijat", jotka näinä päivinä hamuavat intersektionaalisen feminismin oppiraameihin sopivaa wokelluskelpoista "tietoa". Kolmas ryhmä ovat poliitkot ja journalistit, jotka vasta varsinaisia "sanavapauden sankareita" ovatkin -- siltä suunnalta ei ole pelkästään turhaa vaan ehkä myös turhauttavinta odottaa tositietoa esimerkiksi monikulttuuristumisen yhteiskunnallisesti tuhoisista seurauksista.

  Uhriajattelu, uhriajattelu, uhriajattelu. Vain sitä on nyt julkispinnalla tarjolla. Narsistinen psyyke resonoi ja vahvistaa itseään kaikella missä se saattaa samaistua "kohteena olemiseen". Jopa mielenosoittajat riisuvat itsensä "jonkin hyvän asian puolesta". -- Uhriajattelusta seuraa taantuman vahvistuminen. Yhteisöjen pitäisi pystyä reagoimaan kavahtaen tunnustuksellisiin ideologioihin, joille haetaan uskonnollislaatuista tabua, pyhitystä, ja joiden vastustajat eliminoidaan sensuurin pelolla, vaientamalla ja nollatoleranssin vaatimuksilla. Tällaisia pahoja tunnustuksellisia julistuksia ovat juuri nyt ”ihmisarvo- ja -oikeusideologiat”, joiden nimissä uhriajattelua paradoksaalisesti vain vahvistetaan.

  VastaaPoista
 4. Juuri tämän tapaiset asiat saavat Kiinan ja sen kansan kannattamaan muunlaista järjestelmää kuin länsimaista demokratiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sillä muunlaisella kannatusta muuallakin. Tai ainakin: Herranjumala! Mitä muuta hyvänsä, kunhan ei vaan tätä.

   Poista
 5. ”Oikeudenmukaisuutta edistämässä.”

  Suomalaiset emigrantit Neuvosto-Karjalassa 1930-luvulla.

  Suomalaiset emigrantit käyttivät monta kieltä. Pariskunnasta toinen puhui lapsille vain suomea ja toinen taas vain venäjää.

  Mutta kun oli riidan hetki, niin käytettiin englantia: ”Mitä hittoa sinä päätit, että meidän piti muuttaa tänne Neuvosto-Karjalaan, kolhoosiin. Kolhoosi on nyt nurin ja meidän tuoma traktorikin on varastettu.”

  VastaaPoista
 6. Räsäsen tapaus on vain pieni osa tässä "oikeuslaitoksen" pöljyydessä. Kuka tahansa voi joutua safkattoman pöydän ääreen tässä kafkamaisessa lafkassa.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista, että edesmennyt Seppo Heikinheimo kertoi elämänkerrassaan Neuvostoliiton aseettomasta sodankäynnistä. Tuossa kirjassa hän teki lainauksen Neuvostoliiton käyttämästä Sun Tsun strtegiasta :

  "Suurinta taitoa osoittaa vastustuksen murtaminen ilman taistelukentillä käytävää taistelua.Hävittäkää kaikki, mikä maassa on hyvää! Kietokaa hallitsevan luokan edustajat rikollisiin toimiin, horjuttakaa kaikin muinkin keinoin heidän asemaansa ja arvonantoaan, pitäkää huoli siitä, että he joutuvat kansalaistensa julkisen halveksunna kohteeksi! Käyttäkää hyväksenne kaikkein alahaisimpia ja iljettävimpiä ihmisiä!"

  Neuvostoliiton strategiana oli tuo Sun Tsun ohje, millä valtio pyrittiin tuhoamaan sisältä päin. Siksihän se rahoitti esim. demlaa ja muita vastaavia järjestöjä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun niille ei saanut riittävästi vastiketta siirrettiin rahoitus natovastustajille ja muille yhteiskunnan horjuttajille. Joka kerta kun kirjoittaa somekommentin kannattaisi harkita, mitä se objektiivisesti edistää Sun Twin kriteerillä: "horjuttakaa kaikin muinkin keinoin heidän asemaansa ja arvonantoaan, pitäkää huoli siitä, että he joutuvat kansalaistensa julkisen halveksunna kohteeksi" ts Suomen kansan valitseminen johtajien puolesta vai vastaan vaiko Putinin puolesta.

   Poista
  2. Suurin osa entisen itänaapurin "orgaanien" toimintaa oli kotimaahan ja jossakin määrin ulkomaille kohdistuvia psykologisia operaatioita.

   Varsinaista vakoilua - soluttautuminen, pintavakoilu jne - oli vähemmän.

   Tarkoitus pyhitti keinot

   Poista
  3. Kuten myös sinulla.

   Poista
 8. Palkinto tällaiselle henkilölle näyttäytyy järjissään olevan kansalaisten enemmistön silmissä purevalta ivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten sille voi nauraa. (Muutakaan kun ei voi.) Kumminkin se sama oikeuslaitos toiminee silloinkin kun on kyse vakavistakin aiheista, kuten vaikka taposta tai muista vastaavista.

   Poista
 9. Minusta oudointa oli kylläkin YLE:n laaja ja joutava uutisointi erään pienen yhdistyksen myöntämästä palkinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan kehittymättömissä tai totalitaristiseen tilaan taantuneissa yhteisöissä, joissa vallitsee vahva sosiaalinen sitovuus, ankara mekaaninen normimoraali, yhdenmukaisuuden paine, tabuja varjeleva ja tunnustuksellinen ajattelu -- sellaisissa yhteisöissä voi hyvin pienillä vähemmistöillä olla eniten valtaa.

   Valitettavasti mekin olemme monikulttuuristuvana yhteiskuntana taantumassa juuri tuohon suuntaan. Totalitarismi on sosiaaliselle lajille ominainen yhteisöllinen suojautumismekanismi, jossa yhteisövoimat vaikuttavat niin että yhteisöominaisuudet taantuvat kehityksellisesti varhaisempaan -- sosiaalisesti sitovampaan -- suuntaan.

   Niin Toiviaiselle myönnetty kunnianosoitus -- joka itsessään on tahatonta parodiaa -- samoin kuin YLE:n uutisointi siitä -- voidaan nähdä yhtenä yhteiskunnallisen taantumisen maamerkkinä. Vastaavanlaisellahan on muutenkin yhteiskuntailmastomme kohta kyllästetty.

   Poista
 10. "Oikeudenmukaisuutta edistämässä."

  Venäjän ulkominsteri Sergei Lavrov tuli superkuuluisaksi röyhtäisyllään «Дебилы блядь» (Vitun kääpiöt).

  Lavrov oli vierailulla eräässä arabimaassa tyrkyttämässä erästä ryssäläistä projektia. Palkinnoksi oli luvattu kuormallinen dollareita. Vastapuoili ei ottanut asiaa kuuleviin korviin ja Lavroville ei jäänyt muuta kuin röyhtäistä: «Дебилы блядь» (Vitun kääpiöt).

  Venäläisiin/ryssäläisiin röyhtäilyihin kuuluu myös sanonta: ”Есть Путин, есть Россия. Нет Путина, нет России». (Ilman Putinia Ryssä ei voi olla olemassa.)

  VastaaPoista
 11. Vihavainen siis leikkii paholaisen asianajaja, kommenteista päätellen itse asiakaskin löysi paikalle.

  VastaaPoista
 12. Asiaintutkija.

  Ryssät haukkuvat/sättivät ukrainalaisia natsionalisteiksi. Ryssiä voi nyt haukkua/sättiä paskainternationalisteiksi. Tshaikovskin ja Dostojevskin venäläisille eivät kuulu mitkään haukkuma-/sättimäsanat.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi 14. kesäkuuta 2022 klo 7.05 luki kommentoivan tekstin jo 12. kesäkuuta 2022 klo 10.58, mutta pystyi keksimään oksennuksensa vasta paljon myöhemmin. Komento Keskuksesta tuli siis kahden vuorokauden kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkean vainoharhaista, mutta ilmeisesti kalikka kalahti, koska ...

   Poista
 14. Myöhästyneet onnittlelut professori Vihavaiselle 70-vuotispäivän johdosta, lukuisten teosten ja lehtikirjoitusten johdosta, opettajan toiminnasta, objektiivisuuden kannattajasta, jne., jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös. Kiitokset Suomen hienoimpiin kuumista blogista, jotka valottavat ilmiöiden ne pitkää kasvusta ja nostavat Kilpinen yöstä kirjoja, jotka kaikki eivät ole historian pitkäaikaisellekaan harrastajalle tuttuja, vaikka on tullut ja kuolleita varastojakin loputtua.

   Poista
 15. "UKK:n para kaveri", Neuvostoliiton entinen suurlähettiläs Vladimir Stepanov, kuoli muuten tänään, 95-vuotiaana. Ei ole vielä mainittu Suomen tiedotusvälineissä.


  https://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Stepanov
  https://karel.aif.ru/society/persona/ushel_iz_zhizni_byvshiy_posol_sssr_v_finlyandii_vladimir_stepanov
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/05/28/stepanov-kekkosen-paras-kaveri

  VastaaPoista
 16. UKK:n "paras kaveri" Vladimir Stepanov on kuollut tänään, 95-vuotiaana. Ei ole vielä Suomen mediassa ilmoitettu.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Stepanov
  https://karel.aif.ru/society/persona/ushel_iz_zhizni_byvshiy_posol_sssr_v_finlyandii_vladimir_stepanov
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/05/28/stepanov-kekkosen-paras-kaveri

  / Ördög

  VastaaPoista
 17. UKK:n "paras kaveri" Vladimir Stepanov on kuollut tänään, 95-vuotiaana. Suomen tiedotusvälineet eivät ole vielä reagoineet, mutta kenties joku täällä pystyy väsäämään ex tempore-muistokirjoituksen tästä rähmälläänoloaikakauden symbolista?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Stepanov
  https://karel.aif.ru/society/persona/ushel_iz_zhizni_byvshiy_posol_sssr_v_finlyandii_vladimir_stepanov
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/05/28/stepanov-kekkosen-paras-kaveri

  Keijo Korhonenhan lähti jo viime viikolla, joten olkoon tässä molempien muistoksi juttu, missä toinen äijä laukoo totuuksia toisesta.

  https://www.kaleva.fi/urho-kekkonen-kaveerasi-pelasi-ja-pelkasi/1947705

  Ja proffalle myöhästyneet onnittelut vuosipäivän johdosta tältäkin suunnalta!

  VastaaPoista
 18. YLE 1 esitti viime lauantaina Ari Lehikoisen dokumentin Urho - viimeisert vuodet. Siinä Stepanov sanoi, että vuoden 1977 seutuvilla hän ensimmäisen kerran havaitsi Kekkosen katkokset. Hän kertoi myös että he kerran lensivät Rovaniemeltä ja Kekkoselta katkesi ohjelma. Kohta hän palasi. - Puuttui vain että Kekkonen olisi kuollut siinä Neuvostoliiton suurlähettilään seurassa, Stepa sanoi. Areena:https://areena.yle.fi/1-2691189?autoplay=true Aika: 22:50-24:05
  On siellä toinenkin ohjelma, vuodelta 2008, jossa Stepanov sanoo Natosta kysyttäessä, että se on sotilaallinen järjestö, eikä hyvä. Totesi vielä: näitä on Ukraina ja Georgia, ja Suomi, ei hyvä jos pyrkivät sotilasliitto Natoon. Aiheuttaa reagointia, jonka muodoista sanoi ei mitään tietävänsä.

  VastaaPoista
 19. "Oikeudenmukaisuutta edistämässä."

  Oikeudenmukaisuuden edistämäseksi tarvinnee todella paljon erilaisia aspekteja. Kommunistisen puolueen manifesti osoittautuikin varkaiden ja ryövärien pesäksi/linnaksi/sekä poliittiseksi betoniksi.

  Ns. kommunismi luhistui juhlallisesti Jeltsinin ja Gorbatshevin juhlallisiin lausuntoihin.

  Taloudelliset aspektit väittävät, että kansantalous kehittyy ainoastaan työn tuottavuuden myötä. Mutta Ryssän Kommunistisen puolueen varkaudet ja ryöväykset eri puolella maailmaa heittivät nämä taloudelliset aspektit hiiteen.

  Tänään Ryssän maailmanvalloitus ”kommunismin” avulla luhistui. Sinne meni myös arvovalta.

  VastaaPoista
 20. Putinin poliittinen syyhy.

  Syyhy on vakava sairaus. Villisikakin voi saada syyhyn ja hieroa itseään puuhun, kunnes saa haavan, joka saa infektion, joka taas johtaa mätävaivaan ja kuolemaan.

  Putinin poliittinen syyhy on kestänyt jo vuosikymmeniä. Putin rakastaa imperiumia ja siellä, missä ei ole ryssäläistä imperiumiaalista tottelemista aiheuttaa Putinille ärsyttävää poliittis-sotilaallista syyhyä. Onko Putin poliittinen imperiaalinen villisika?

  VastaaPoista
 21. "Oikeudenmukaisuutta edistämässä."

  Putin on typerä, koska ei ymmärrä/tiedä/tunne/haista todellista historiaa. Taikka sitten hän ymmärtää, mutta vain vittuilee, koska vittuilemista kukaan ei ole kieltänyt juridisesti.

  Venäjän ns. Dekabristit, eli Venäjän ylimystö, aateliset ja muut talonpoikaisorjien rikkaat omistajat nousivat kapinaan Keisaria vastaan. Herrat halusivat ranskalaiseen tapaan nujertaa kuninkaan/keisarin ja saada kaiken.

  Se onnistui vasta vuonna 1917, lokakuussa.
  Mainitut herrat eivät kuitenkaan kehittäneet Venäjän taloutta kansan/rahvaan/kolhoosiorjien hyvinvoinniksi. Mainitut herrat keskittyivät sotatalouteen. Päämääränä oli valloittaa koko maailma ns. kommunismin avulla.

  Nyt Ryssällä ei ole muuta tekemistä kuin vittuilla, koska vittuilemista kukaan ei ole kieltänyt juridisesti.

  VastaaPoista
 22. Pyydän anteeksi, että viestini toistui vähän liian monta kertaa. Jouduin päivittämään Kuukkeli-tiliäni, ja silkasta turhautuneisuudesta tein pari ylimääräistä postitusta.

  VastaaPoista
 23. Nämä katteettomat tittelit ja kunnianosoitukset ovat omanlaisiaan keisarin uusia vaatteita. Ei niillä alastomuutta peitetä, vaikka asianomainen itse saattaa niin luullakin ja löytyy myös niitä, jotka oman etunsa takia teeskentelevät komeita kolttuja näkevänsä. Mutta vaikka spektaakkelia seuraavasta yleisöstä kuuluu tirskuntaa ja kuiskuttelua, yhä ylväämpänä kävelee keisari ja yhä juhlavammin esiintyvät hänen kuvitteellisen laahuksensa kantajat.

  VastaaPoista
 24. Olenpa minäkin saanut näiden käsissä tuomion teosta, jota ei ollut tapahtunut, mutta joka konstruoitiin oikeusprosessin kuluessa kertomusten pohjalta. Historiallinen lähdekritiikki ja normaali järki on näille asianajajille, tuomareille ja syyttäjille täysin vierasta.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.