perjantai 17. kesäkuuta 2016

AlistuminenAlistuminen

Alistuminen kuuluu suuriin inhimillisiin kokemuksiin ja usein se yhdistetään mystiikkaan. Buddhalaisuudessa saavutetaan rauha sammuttamalla oma tahto. Vasta se tuo harmonian oman itsen ja maailman välille.
Länsimaista, joskus faustiseksi nimitettyä kulttuuria pidetään yleensä tahdon ja eteenpäin pyrkimisen synnyttämänä. Länsimainen ihminen ei tyydy siihen, mitä on, vaan tahtoo hallita sitä ja kehittää siitä entistä paremman.
Niinpä ajatus vääjäämättömästä kohtalosta tai edes historian syklisyydestä ovat meille vieraita. Kaiken on kehityttävä eikä ole mitään syytä tai edes oikeutta hyväksyä maailmaa sellaisena kuin se on. Me tahdomme tehdä siitä paremman ja se tarkoittaa, ettei se kelpaa meille sellaisenaan.
Itse asiassa tämä, voisi sanoa edistyksellinen, lähestymistapa maailmaan on jo kauan ollut kriisissä. Voidaan jopa todeta, että kukaties merkittävin nuoren älymystön ideologia on avoimen taantumuksellinen. Vihreys irtisanoutuu ihmisen roolista luonnon herrana ja hyväksikäyttäjänä.
Sen sijaan se haluaa toimittavan eläinten ja kasvien ehdoilla ja toivoo luontoa eksploatoivan teknologian purkamista ja paluuta mahdollisimman suureen primitiivisyyteen. Myös itämainen, alistumista korostava filosofia on suosiossa.
Michel Houellebecqin romaani Alistuminen (suom. Lotta Toivanen, WSOY 2015) kertoo sivilisaation tuhosta. Sen aiheena tarkemmin sanoen on se, miten sivilisaation itsemurha tapahtuu yksilötasolla, tietoisesti koettuna ja täydessä ymmärryksessä.
Arnold Toynbee kirjoitti joskus, ettei sivilisaatioita murhata, vaan ne tekevät itsemurhan. Alistuminen on kuvitelma siitä, miten se tapahtuu Ranskassa, yksinäisen intellektuellin kokemana.
Päähenkilö, kirjallisuustieteilijä elää tyhjänpäiväistä elämää, johon tuovat valonpilkahduksia vain seksisuhteet opiskelijoiden kanssa. Alkoholi muodostaa merkittävän osan elämän sisällöstä, lapsia, perhettä tai sukua ei ole. Tahdon sijasta jäljelle on jäänyt vain halu.
Ranska on monessa suhteessa sopiva ja uskottava tarinan näyttämö. Ankaran sekulaarinen valtio, marginaaliseksi kuihtunut katolisuus ja yhä röyhkeämmin esiintyvä islam toimivat maassa, jolle unelmat keisarikunnan suuruudesta ja hamaan Lähi-Itään ulottuvasta herruudesta ovat enemmän tai vähemmän tuttuja ja luontevia.
Poliittisesti maltillista islamia edustava henkilö sopii kansan enemmistölle paljon paremmin kuin mahdottomat kansallismieliset ja niinpä edistykselliset solmivat muslimien kanssa absurdin liiton, joka tuo islamin valtaan. Siinä ei tahdottomalla enemmistöllä ole mitään sanomista ja terrorin yritykset hyödyttävät vain sitä suuntausta, joka on tuomittu pääsemään valtaan.
Toki uusi valtiolinen islam on laadultaan suvaitsevaa eikä sen voimalla ruveta heti kieltämään viiniä tai muita alkoholijuomia. Päinvastoin, ne ovat merkittävä osa sitä ylenpalttista tarjoilua, jolla älyllinen eliitti ostetaan.
Lahjonta ei kuitenkaan ole olennaista. Kuten ajatollah Homeini aikoinaan sanoi, ei ole olemassa muuta kuin poliittista islamia. Kaikella on aikansa ja ne, jotka siirtyvät islamiin, ymmärtävät sen. Siitä huolimatta heille ei jää muutakaan reaalista vaihtoehtoa.
 Itse asiassa islam sopiikin täydellisesti miltei kaikille, jotka asian oikein ymmärtävät. Se palauttaa normaalin perhe-elämän hierarkioineen, se sallii naisen jäädä siihen itse asiassa lapselliseen olotilaan, mihin hänen luonnollinen kutsumuksensa on ja se vahvistaa isänmaata, Ranskaa kasvattamalla sen väestöä ja taloutta.
Miehelle islamilainen yhteiskunta on paratiisi jo pelkästään moniavioisuuden takia. Myös miehen ehdoton valta naiseen nähden sopii lopultakin erinomaisesti molemmille osapuolille. Ihmisen onni piilee itse asiassa ehdottomassa alistumisessa. Naisen alistumisessa miehelle ja miehen alistumisessa Jumalalle on hyvin paljon samaa ainesta, kuten muuan vakaumuksellinen käännynnäinen toteaa.
Yliopistoväki pitää aluksi jotenkin nolona sitä, että heidän alma materinsa, Sorbonnen, on ostanut saudiprinssi, mutta kokoontuessaan yhteen runsaan tarjoilun särvittämälle vastaanotolle, he saavat toisiltaan henkistä tukea. Yliopiston seinälle olisi voitu kirjoittaa kultakirjaimin sakramentaaliset sanat: tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku.
Meille tässä kaikessa on jotkin tuttua. Houellebecq kertoo, että samat prosessit tapahtuvat koko Euroopassa, Välimeren rannalta aina hamaan Viroon saakka. Suomea hän ei mainitse, mutta tämä seikka ei poista rauhattomuuttani. Tosiasioiden tunnustaminen on kyllä viisauden välttämätön ehto, mutta ei se vielä riitä.
Tarvittaisiin myös tahtoa, mutta sen sijasta Euroopalle on jäänyt vain halu. Halun ja kyvyn sovittamattomasta ristiriidasta syntyy helposti itsemurhaajan psykologia. Sitä Eurooppa on täynnä.

34 kommenttia:

 1. Mitä enemmän proffat ostaa saudeilta bensaa sitikoihinsa, sitä enemmän saudeilla on rahaa ostaa sorbonneja.

  VastaaPoista
 2. Lääke saudien ja muiden vastaavien luomaan muun maailman alistamisongelmaan on öljyn hinnan painaminen lähelle nollaa lisäämällä muiden energialähteiden tarjontaa. Silloin poistuu islamin leviämisen rahoitus.

  Öljyn käyttö polttonesteenä tulee demonisoida, jota jo nyt tapahtuukin. Asialla muslimien ystävät, vihreät ja ituhipit.

  Mistä sitten korvaava energialähde ilman hiilipäästöjä. Eteläistä pallonpuoliskoa kiertävästä merivirrasta energiaa saadaan ihmiskunnan kannalta katsoen rajattomasti.

  acc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa kun kaikki tuo on toteutettu, kysymys ei ole enää eurooppalaisten ratkaistavissa. Silloin EU:n paikalla on jo kalifaatti. Ainakin jos nykyinen kehitys jatkuu.

   Poista
  2. Eikä Islam paljoa rahaa leviämiseensä tarvitse. Kyllä suurin osa Euroopan valtaajista maksaa matkansa ihan itse, tai heidän sukunsa kerää kolehdin.

   Poista
  3. Kyllähän eurooppa on ajautumssa veriseen aikakauteen, jossa toista maailmansotaaki pidetään iisinä ..

   Poista
 3. Koskeekohan tuo Houellebeqin kuvaama islamisoituminen Venäjääkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että venäjä laittaa muslimeille luut kurkkuun, joten pian saattaa tulla aika että venäjä pelastaa euroopan islmilta ..

   Poista
 4. Minä luotan meidän länkkäreiden itseään korjaavaan kulttuuriin. Pää tulee aina vetäjän käteen ja silloin ei auta olla tumput suorina vaan pitää käyttää sitä päätä, jossa onneksi meillä länkkäreillä on aika paljon tietoa, joillakin jopa sivistystä. Korjausliikkeen johdossa ei kuitenkaan ole nämä sivistyneet kellokkaat, vaan niin kuin jo merkeistä näemme terve itsesäilytys on parhaimmillaan peruskansalaisten hallussa, niin Ranskassa, Saksassa kuin Suomessakin. Ruotsista en ole varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos elettäisiin vielä 1970-luvun loppua olisin toiveikas. Mutta se mitä ympärilläni nyt näen viittaa kaikkeen muuhun kuin Likaisen Harryn tai spagetti westernin mentaliteettiin. Lisäksi hätkähdyttävintä on se vauhti millä romahdus on tapahtunut. Jokainen vuosi, jokainen kuukausi, jokainen viikko ja päivä vain toimivat ei lineaarisesti vaan eksponentiaalisesti tiettyyn suuntaan.

   Poista
 5. Alistuminen todella hienovaraisessa muodossa on jo menossa. Esimerkkejä tässäkin blogissa on käsitelty lukemattomia.
  Ihmeellistä se, että me aloitamme antautumisen jo kun maassa on vasta pieni osa tämän toisen kulttuurin edustajia. Ikään kuin etukäteen.
  Virossa ja Latviassa joka kolmas on venäläinen, Tallinnassa ja Riikassa puolet. Silti, kyllä ne maat pitävät kiinni virolaisuudestaan, latvialaisuudestaan.
  Mutta islammaailman suhteen samaa kulttuuritaistelua ei ole EU:n ydinalueilla nähtävissä. Jokainen islamin suunnasta tuleva on ongelma on joko se kuuluisa "yksittäistapaus" tai "radikalismia".
  Tämä on niin irrationaalia että sen täytyy kummuta jostakin syvältä psykologiasta. Nuoret ja naisväestö näyttävät keskimäärin tuntevan suurinta vetoa tähän kulttuuriseen luovuttamiseen. Paradoksi on täydellinen kun ajattelee että tämä tradition hajottaminen on heistä myönteistä yhtä aikaa sekä LGBT:n että islamin kritiikittömän hyväksymisen kautta.
  Pääsääntö tuntuu olevan, että c´moon tulkoon mitä tahansa kunhan se ei ole eurooppalaista. Tälläinen pehmeä versio kuopan reunalle taluttamisesta.

  Voimakkaan ja suoran reviiriajattelun äärioikeisto on tähän tietenkin reagoinut vaistonvaraisesti jo vuosia, mutta heidän riehumisensa ja laittomuutensa eivät muuta kuin nopeuta kehitystä. Näin kun sinänsä inhimillinen vasta- ja torjuntareaktio saadaan työnnettyä laidoille, mainstreamin ulkopuolelle, se saadaan työnnettyä myös pois tavallisen eurooppalaisen ihmisen mielestä vaihtoehtona kulttuuriselle sulautumiselle.
  Miksi keskiluokka ei sitten reagoi omaan alistumiseensa juuri lainkaan? En tiedä. Olen minäkin äimän käkenä. Alistunut reagoimaton, oman elämänpiirinsä suhteen puolustustahdoton, jopa itse sitä halveksiva ihminen on pelottava ilmiö. Onhan meillä kaksi hyväksyttyä reagoimisen kohdetta, ilmastonmuutos ja Venäjän uhka, mutta miten musta tuntuu että ne ei ehkä ne suurimmat uhat ole sittenkään....

  (Nimerkki acc:llä aivan loistava näkökulma. Noilla keinoilla juuri voitaisiin tämä outo riippuvuussuhde katkaista.)

  jk

  VastaaPoista
 6. Silloin kauan sitten ennen vuotta 1986 kun ei vielä veisattu virsikirjasta Hoosiannaa virtenä nro 1, Saab ja Volvo houkuttelivat Iisalmen Sanomissa mamuja tehtailleen Ruotsiin.

  Kauneimmat tytöt lähtivät tuhansien rumempien mukana, me tulimme etelään. Veikko Vennamo lauloi raukat menkööt merten taa. Tänään Timo Soini valvoo että 1700-luvulta peräisin oleva sama "vuorineuvosto" ohjaa maakuntien liikekeskusten päälle kylttejä IKEA, Gigantti, Biltema, Jysk, XXL jne. Syrjäisessäkin marketissa voi ottaa Arlan välipalaa.

  Poliitikot veisasivat Hoosiannaa Superviikonloppuna. Suomenkieli joka on kirjoitettavaksi varsinaista hepreaa, tuottaa täyttä hepreaa tai ainakin kiviterapiakommunismia.

  VastaaPoista
 7. Eurooppalaista suvaitsevaisuutta käytetään hyväksi, korostaa toinen varoituksen sanoja Euroopalle kirjoittava kirjailija. Algerialainen Boualem Sansal on julkaissut La fin du Monde -romaanin samasta aiheesta. Sansalin mukaan maailma ei ole enää kaunis, vaan täynnä fanaattisuutta. Sansalin mukaan islamistien terroriteot ovat laajentuneet kohdistumaan länsimaista kulttuuria ja elämäntapaa vastaan, tästä hyvänä esimerkkinä on Bataclan Pariisissa; Charlie Hebdo -iskua voitiin vielä pitää yhdistyneenä jumalanpilkkaan. Nyt alkaa islamisteja ärsyttämään väkivaltaa asti vääränlainen pukeutuminen, juutalaisuus ja homot. Sansal on sitä mieltä, että islam ei integroidu, hurskahteleva ihmisoikeuspuhe lännessä tuhoaa meidät. Poliitikkomme ovat täydellisen naiiveja salliessaan muslimien sankoin joukoin asettua asumaan Eurooppaan. Eurooppalaisten tulisi asettua vastarintaan. Welt am Sontag -lehden haastattelussa Sansal sanoi, että monesti aivan pieni asia voi saada kurssin kääntymään. Algeriassa se oli kirjailija Tahar Djaout'n sanat "Jos puhut, kuolet, jos et puhu, kuolet myös - siis puhu ja kuole" ja hän nousi islamismia vastaan ja viikon kuluttua hänet murhattiin. Mutta islamismin murha-aalto laantui.

  VastaaPoista
 8. Kehoitan lukemaan Tapio Tiihosen koko sarjan "Rooman kaaos ja tuho". Kyllä se niin yks yhteen käy tämän prosessin kanssa. Sitäpaitsi Timo itse on todennut mielestäni aivan oikein ettei kulttuurin rappiota voida edes estää. Joka muuta luulee on toivoton idealisti. Se on menoa nyt.

  VastaaPoista
 9. "Alistuminen kuuluu suuriin inhimillisiin kokemuksiin"

  Suomalaiset ovat tunnetusti katajainen kansa, joka alistuu, mutta ei katkea. Tämä on kuitenkin vain runoutta ellei peräti RUNOUTTA. Talvisodan aikana suomalaiset pelasti ainoastaan Ranskan ja Englannin päätös pommittaa vastalauseeksi agressiolle Bakun öljykenttiä, josta Venäjä ja Hitler saivat bensaa. Resepti toimi silmänräpäyksessä ja Stalin käynnisti rauhanneuvootelut.

  Toisen maailmansodan aikana Suomen ja Neuvostoliiton välinen rintama oli pääosin rauhallinen ja siitä on NL:ssa tehty elokuvakin "А зори здесь тихие". Vuonna 1944 oltiin kuitenkin varmoja siitä, että Puna-armeija hyökkää Kannaksella kovalla rytinällä. Presidentti Rytin ansiota on se, että Suomi sai Saksasta viljaa ja aseita, joilla Puna-armeijan rytinä kuivui kokoon.

  Angela Merkel määritteli aikoinaan Putinin kadottaneen todellisuustajun. Putinin Venäjä ja varsinkin Putinin jälkeinen Venäjä ovat paksun sumun ja hämärän peitossa. Suomen paikka on siis Ranskan, Englannin ja Saksan kanssa NATO:ssa. Jos Suomi jää harmaalle vyöhykkeelle ja jos alkaa jokin hybridimeininki eli vaikkapa "hybridiystävyysfestivaali", niin silloin on jo myöhäistä kantaa tupaan viisautta ja valoa säkissä.

  Mutta ei hätiä mitiä: hölmöläiset ovat tervetulleita kaikkialle! Ja varsinkin Siperiaan.

  VastaaPoista
 10. Oheislukemistoa tarjoaa Erkki Tuomioja blogissaan käytyään avaamassa ehostetun Lenin-museon Tampereella.

  Kunpa Tuomiojan suvun leipoma Suomi säilyisi ajan murroksissa muuttumattomana! Parisen viikkoa sitten kävellessäni Rooman kaduilla tuntui siltä kuin iloiset italiaanot eivät olisi kuulletkaan suomalaisten murheista maailman kaatuessa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenin-museo Tamperaalla tosiaan. Edelleen. Delfiinit sieltä häädetään mutta Lenin jää. Tampere, hienoa?
   Kymmenen miljoonaako niitä oli Leninin ajan uhreja. Vähemmän kuin kolmella suurimmalla, mutta kuitenkin.

   Meidän fiksuja ihmiset saa Tampereellakin raivon valtaan odinin soturit vai mitä ne on, mutta Leninin diktatuurin ja sosialistisen fasismin muistoa sitä saa vaalia ilman problematisointia.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Lenin elää suomalaisen eliitin mielissä koska, "jos oikein muistan neuropsykologi Ian Robertson, on esittänyt , että valta on huumetta, että se pitkässä juoksussa muuttaa pysyvästi aivojen kemiallista tasapainoa luoden mm kaikkivoipaisuuden tunnetta samalla tavoin kuin meille tutummat, nautittavat aineet tekevät. Tutkija kirjoitti että 10 vuoden annos valtaa vie ihmisen tilaan josta ei ole paluuta ja jonka jälkeen ko henkilö olisi siis syytä yleisen edun vuoksi eristää vallan käytöstä.", kuten edellä anonyymi sanoi. Suurten sukujen Suomen kohdalla aikaa siihen menee kuitenkin vähintään 100 vuotta.

   Poista
 11. Polygamia paratiisi miehelle! Hah! Ehkä sille eliitille joka kahmii naiset muiden edestä. Miksi islamislaiset yhteiskunnat ovat niin epävakaita, ehkä osasyy on naisettomien miesten määrä (biologian osallisuutta en kiellä). Eiköhän valkoiset miehet olisi tuossa kalifaatissa kakkosluokan kansalaisia ja epäilyksenalaisia vaikka olisivatkin kääntyneet.

  Sitä paitsi esim. Peak Oilin ratkomiseen tarvitaan älyä ja riittävää ajattelunvapautta, mitkä tuskin toteutuvat tuollaisessa kalifaatissa. Miten korvaat öljyn josta teollisuusyhteiskunta on riippuvainen? Siis itse asiassa tuo Houllebecqin kuvaus kuullostaa aivan liian optimistiselta eikä sen varaan alistuvaisen pasifistilänkkärin kannata laskea. Miekkaan voi kuolla vaikka miekkaa ei kantaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syy islamilaisten maitten epävakauteen saattaa hyvinkin olla perimmältään nainen. Luin Jenny Nordbergin kirjan Kabulin tyttöjen salaisuus, missä käsiteltiin mm. neuvostomiehitystä, jolloin naisten asemaa yritettiin parantaa, lapsiavioliitot kiellettiin, naiskauppa kiellettiin. Tällöin heimojen miehet pelkäsivät menettävänsä vaikutusvaltansa, koska valta Afganistanissa on ollut aina niillä, jotka onnistuvat hallitsemaan naisen ruumista. Afganistanilainen ilmaus zan, zar waa, zamin kiteyttää asiat, joiden vuoksi miehet tarttuvat aseisiin: naiset, kulta ja maa. Yhdysvallat taas taisteli kommunismia vastaan, ja auttoi talebanit valtaan, naisten asema heikkeni entisestään, ja sitten tämä epäsuorasti talebanit valtaan nostanut taho alkoi puhua naisten vapautuksen puolesta, ja tyytyi siihen, että Kabulissa saattoivat naiset taas käydä kauneussalongeissa talebanien kaaduttua. Islamin naista alistaviin sääntöihin ei puututtu, joten moniavioisuus, lapsimorsiamet, pakkoavioliitot, nais- ja lapsikauppa kukoistaa jälleen. Köyhät eivät naista tai useampaa pysty ostamaan, tai solmimaan rakkausavioliittoa. Tai juuri kukaan ei pääse rakkausavioliittoon, ja väkivalta naisia kohtaan on valtavan yleistä. Täytyyhän siellä turhautumista olla, kun päästä varpaisiin asti peitettyjä naisia ei saa edes katsoa. Kirjailija kuvaakin, kuinka naisen vartalo peitetään jottei seksi sekottaisi miesten päätä, ja tällöin pienikin kankaan luiskahtaminen voi toimia ärsykkeenä, kun koko vartalo on peitetty, ja monet pienet asiat saavat seksuaalisen värityksen.

   Poista
 12. Houellebecqin tuotannosta tuo Alistuminen oli kyllä siitä huonoimmasta päästä. Jotenkin itse pidin herran aiemmasta tuotannosta enemmän. Les Particules élémentaires (suom. Alkeishiukkaset) lienee herran mestariteos.

  VastaaPoista
 13. Vaihtamalla ei parane,ainakaan jos puhutaan uskosta.Uskosta vapautumalla taasen näkymät olisivat valoisammat mutta ei toisiltakaan voi vaatia sellaista mihin ei itsekään Euroopassa kyetä.Länsimaisen ihmisen kehitys/kulttuuri on taantunut/jumittunut kehoon ja erityisesti sukupuolielimiin.Kehitys tuolta haaravälistä ylemmäs on mahdollista mutta vaatii ihan erilaisia työkaluja kun mitä meille tarjotaan.Itselleni tulee välillä mielee uhmaikäisen ongelmaratkaisutaidot kun uutisista luen päättäjiemme mietteitä,tässä toinen loistava näkökulma
  http://osmanaukkarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218660-ihmiskunta-elaa-murrosikaan-pysahtyneessa-kulttuurissa

  VastaaPoista
 14. En ole ihan noin pessimistinen. Ranskassa on muslimeja 5,5 miljoonaa, koko väkiluku 66 miljoonaa. Saksalaisia on yli 80 miljoonaa, muslimeja 3,6 miljoonaa. Muslimit eivät ole kovin vaikutusvaltainen kansanosa noissa maissa.
  Järki täytyy kuitenkin ottaa käteen. Edistystä ja ajatuksen vapautta on jo lisääntyvässä määrin. Enää ei sakoteta ja vangita ajatuksista. Saa olla vapaasti huolestunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silti mm. Saksassa menossa ns. white flight eli koulutettu väki lentää maasta pois.
   Ja viime vuonnahan Saksaan tupsahti miljoona uutta tulijaa. Tällä tavalla, ottaen huomioon myös syntyvyyden isot erot, väestöt keikahtavat nopeasti toisiin asemiin, vaikka valtaväestö onkin pitkään vielä etnisiä eurooppalaisia. Britannia on poikkeus. Muslimit ja muut ei-eurooppalaiset tulevat olemaan laskentamallien mukaan suurin ryhmä (tällä menolla) jo ennen vuotta 2100.

   Isoin tekijä ja kysymys on kuitenkin millä rahalla EU-maissa nämä uudet tulijat elävät. Työllisyys monissa ryhmissä alle 20 prosenttia. Kun sitten kantaväestö vähenee ja tulijoiden tulosiirroilla elävä väestö jyrkästi kasvaa, tiedät kyllä mikä vetävän käteen jää: pää, meidän tuntemamme ja kannattamamme tasa-arvoisen hyvinvointivaltion loppu. Viimeistään yhteiskuntien rahoituspohjien romahtaminen varmistaa tämän. White flight nopeuttaa kehitystä koska eniten verotuottoa tekevä porukka lähtee.
   Eli pessimismiin on aihetta.
   Tai en tiedä pessimisiin, tosiasioiden tunnistamiseen ja tunnustamiseen ainakin.

   Kunkin oma asia on sitten arvottaa onko tämä meidän tuntemamme Euroopan loppu tai ainakin sulautuminen joksikin muuksi hyvä vai huono, vai jopa neutraali asia.
   Jos klassinen Eurooppa, sen kulttuuri, traditio ja arvomaailma ei ole itselle mitenkään merkityksellinen niin mikäs tässä on katsellessa maailman menoa, tulee mikä tulee. Siitähän Houellebecqkin kirjoitti, opportunistin hyvistä päivistä.

   Poista
 15. Nykyään on pakko kysyä mitä puolustettavaa tässä yhteiskunnasa sitten on? Nykyinen länsimaiden totalitaristinen tendenssi kasvattaa jatkuvasti joka paikkaan ja asiaan sekaantuvan valtion otetta kansalaisista.

  Tuo suunnitteilla oleva asedirektiivi on vain yksi oire siitä. On pakko kysyä onko kalifikaatti naapurina sitten sen huonompi vaihtoehto kuin se yhteiskunta mihin meitä ollaan ajamassa.

  Vastahan hallitus mm. esitti että palkattasiin sata poliisia lisää valvomaan nettiä ja poliisi saisi oikeuden tarkkailla viestien sisältöäkin eli kirjasalaisuutta ei enää olisi.

  VastaaPoista
 16. Tosiasioiden tunnustamisessa on vaikeinta tosiasioiden tunnistaminen, koska se on makuasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli joo, kaikenhan hukuttaa relativistiseen ja semanttiseen s-ntaan.
   Tässä muodossa häviävä Eurooppa ei ole ehkä kaikille noin monimutkaistettava juttu. Tunnistaminen ja tunnustaminen on ihan helppoa silmät auki. Jopa puoliummessa.

   Muutenkin, mietin usein eikö näistä asioista pitäisi keskustella tosissaan vain niiden kanssa jotka tulijoiden kanssa jakavat talot, seinät, pesutuvat oikeasti? Ja työpaikat, ja työttömyyden. Jämät.
   Niin sanottu shampanja-sosialismi kukuoisti ennen, nykyään shampanja-suvaitsevaisuus.
   Kajatanokkalais-, punavuorelais- tai kirkkonummelaispofessorit osallistuvat keskusteluun mielellään jugend-linnoistaan ja vartiotorneistaan, joissa asuu myös, kuten he tuovat aina ilmi, maahanmuuttajia: ruotsalainen diplomaatti, kanadalainen kirurgi ja ranskalainen Eu-virkamies. Voi sitä integroitumisen tuskaa ja niitä kulttuurisia yhteentörmäyksiä!

   Poista
 17. Kannatta seurata Ruotsin kohtaloa. Siellähän on käynnissä suuri yhteiskunnallinen kokeilu, joka oikeasti lähti liikkeelle aikoinaan yläluokkaisen Palmen toimesta.
  Ruotsi lähti pelastamaan muuta maailmaa ja erityisesti kehitysmaita. Nyt kehitysmaiden kulttuuri käy taloksi ja uudeksi isännäksi. Näin käy, kun syntyy henkinen tyhjiö ja vanha oma kulttuuri katsotaan rasitteeksi. Ruotsilla ei itse asiassa ole ollutkaan mitään omaperäistä kulttuuria todistetaan professoritasollakin.

  VastaaPoista
 18. Säilytetäänkö lapsenuskomme, eikä kerrota pääministeri Lövenille että skandinaaviska (20 milj.) on sekä talous- että kulttuuriresursseiltaan suomenkielisyyteen (5 milj.) nähden ylivoimainen enemmistö, vaan kohdellaan sitä rakastettavana vähemmistönä, ja pannaan kaikki vaarat ja uhat Putinin ja islamin syyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "pannaan kaikki vaarat ja uhat Putinin ja islamin syyksi"

   Eikö olisi sivistyneempää panna kaikki vaarat ja uhat uuswebweriläisyyden ja postmodernismin keskeneräisyyteen, jotka kadottivat päämääränsä ja unohtivat ihmisluonteen heikkouden. Venäläiset jalkapallohuligaanit ovatkin kovin ujoja, koska tappoivat ainoastaan yhden ihmisen.

   Poista
  2. Meneillään oleva suomenkielisyyden hautaaminen elävältä voi olla vaikea probleema pohdittavaksi blogissa jonka nimestä voi päätellä mistä ilmansuunnasta viha ja uhka on aina maahan yrittänyt tunkeutua.

   Poista
  3. "Putin"

   Venäläinen nettilehti Polititsheskoe obozrenie julkaisi taannoin artikkelin "Venäläiset ovat periaatteellisesti ERILAISTA ja verrattomasti inhimillisempää sivilisaatiota Länteen verrattuna".

   Tekijä MASTER joutui kuitenkin valittamaan, että "taivaanvallat eivät kehenkään suhtautuneet niin epäoikeudenmukaisesti kuin venäläisiin. Ja nyt, 21. vuosisadalla venäläiset ovat kaikkien pettämiä ja heidän omassa talossaan on niin paljon vihollisia, että koko maan kohtalo on hämärän peitossa."

   Русские – это принципиально ИНАЯ неизмеримо более человечная цивилизация по сравнению с Западом

   17-06-2016, 05:07
   MASTER
   http://politobzor.net/show-96539-russkie-eto-principialno-inaya-civilizaciya-po-sravneniyu-s-zapadom.html

   "Но ни к кому не были так несправедливы небеса, как к русскому человеку. И сейчас в ХХI веке он предан всеми и испытывает такое нашествие врагов в доме своем, что неведома судьба его."

   Poista
  4. Meillä ns. positiivinen syrjintä on maan tapa ohjata yksilöitä laumakäyttäytymiseen. Siis Suomi on pahempi.

   Poista
  5. Tuomiojan avaaman Lenin-museon varanimeksi sopisi Positiivisen syrjinnän instituutti. Izborskilaiset ihastelisivat puupäiden keksineen hyvän termin.

   Poista

Kirjoita nimellä.