maanantai 17. heinäkuuta 2023

Häpeänsä kullakin

 

Yhteinen häpeä ja muut häpeät

 

Kun on seurannut tuota viime päivien Helsingin Sanomien ja sen häntänä heiluvien muidenkin medioiden maaniset mittasuhteet saanutta perussuomalaisten ministerien luonnemurhaa ja turvautumista ulkomaisen, maamme asioista mitään tietämättömän median apuun, on yhä uudelleen tullut mieleen kysymys: eikö hävetä?

Eikö jo hävetä rikollinen ajojahti, jossa aivan mitättömistä, vanhoista, yhteyksistään irrotetuista palasista on koottu kollaaseja, joiden selitetään todistavan tämän henkilön olevan ihmishirviö ja julmuri ja koko puolueen olevan antiparlamentaarista oppia edustava kansanvallan vihollinen?

Eikö jo hävetä maamme maineen pilaaminen ja väärän todistuksen antaminen määrätietoisella asioiden vääristelyllä ja pravdamaisella tahallisella ja systemaattisella väärinymmärryksellä?

Eikö jo hävetä, että journalismia ammattinaan tekevä alentuu nostamaan kaikkein tärkeimmiksi asioiksi ja todistuskappaleiksi irralliset sanat ja jopa kuvat sen sijaan, että analysoisi ai edes harjoittaisi ajattelua ja vieläpä kriittistä ajattelua?

Helsingin Sanomien pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esihenkilö Saska Saarikoski on nyt niin sanotusti tullut ulos kaapista: hävettää, kertoo hän kolumnissaan 16.7.20203. Hävettääpä hyvinkin.

Otto Ville Kuusinen oli aikoinaan syypää kymmenien tuhansien suoalaisten kuolemaan. Hänhän oli ollut etunenässä lähdettäessä aseelliseen kapinaan parlamentaarista kansanvaltaa vastaan, vieläpä entisen emämaan avustuksella, joka ei salaillut haluaan palauttaa Suomikin vanhaan valtiolliseen yhteyteen.

Kaiken kärsineet rivimiehet tunsivat sodan jälkeen katkeruutta tuota ketkua vastaan ja elokuussa 1920 aiottiin hänet jo tositarkoituksella ampua, mikä oli äärimmäisen turhautumisen tulos. Mutta hävettikö tuota konkurssin tehnyttä johtajaa itseään: kyllä vain, kirjoitti Otto Ville itsekritiikissään. Oli tehty suuri virhe, kun vastapuoleen oli suhtauduttu liian lempeästi. Olisi pitänyt olla raaempi, perusteellisempi, säälimättömämpi. Siinäpä koko häpeän aihe… Koko asia oli saanut aivan uuden merkityksen.

Se oli Otto Villen aikaa ja ajattelua se. Näin puhuu nyt tämän päivän esihenkilö urastaan ja siitä mitä oli jäänyt tekemättä. Mitäpä nyt ensinnäkin on tämä häpeä tämän nykyisen opin mukaan:

Hallituksen ministerin rasistiset puheet ovat suomalaisille häpeä. Se kuitenkin lohduttaa, että rasismista puhutaan vihdoin Suomessa vakavasti… Häpeä syntyy siitä, että ihminen on rikkonut oman yhteisönsä normeja, jäänyt kiinni ja tuntee itsensä kelvottomaksi omiensa silmissä, usein myös omissa silmissään..

Sopiiko tämä määritelmä esimerkiksi Riikka Purraan, Vilhelm Junnilaan, Ville Rydmaniin tai Jussi-Halla-ahoon? Ellei sovi, on koko vuodatus pelkkää demagogiaa tai sitten se heijastaa epäsuorasti sitä, että omaa toimintaa osataan sittenkin hävetä, vaikka asiaa ei voida myöntää.

Näinhän se taitaa ollakin, ainakin Saarikoskea hävettää ja suurin osa suomalaista on varmasti sitä mieltä, että siihen on aihetta. Aina voi sentään yrittää pettää itseään ja selittää Otto Villen tavoin, etteivät omat teot sellaisenaan olleetkaan häpeällisiä (kuinkas nyt niin?), vaan se, ettei tehty samaa sorttia enemmän:

Häpeää ei ole, ellet itse ole osallinen, häpeä pakottaa katsomaan peiliin. Mitä olen itse tehnyt tai tekemättä jättänyt? Suomessa … ihminen on saattanut näihin asti suoltaa rasistista ihmisvihaa ”samanmielisten piirissä” pelkäämättä seurauksia. Enää ei voi. Tämän jälkeen kukaan ei voi enää sanoa, että vihaiset kirjoitukset ovat vain vihaisia kirjoituksia. Se aika on nyt ohi. Se lohduttaa.

Onko aikakausi siis vaihtunut? Tämä valtava lehdistökampanja on luonut asioille uusia merkityksiä aivan kuten sosialismiin siirtyminen niitä aikoinaan loi Neuvostoliitossa. Ennen vuotta 1937 voitiin sanoa, että trotskilaisuus nyt oli vain yksi mahdollinen marxilaisuuden tulkinta. Enää ei voinut.

Ehkäpä asia Neuvostoliitossa lohdutti samanmielisiä, sadat tuhannet sen ainakin saivat todistaa henkensä menettämisellä. Nyt toki ollaan toisenlaisessa maailmassa, eikä ihmisiltä enää riistetä henkeä, vaan sen sijaan esimerkiksi työ, maine ja kansalaiskelpoisuus. Taas kerran heidän pannaan edustamaan asioita, joita he eivät lainkaan kannata, tunne tai halua. Ehkäpä se lohduttaa niitä, jotka sen saavat aikaan?

Mutta ehkäpä tässä lohduttaakin nimenomaan se, että vahanaikainen sanomalehti osoitti jälleen voimansa. Eihän se olekaan mitättömyys vaikutukseltaan, vaikka olisikin sitä tasoltaan: ei mikään blogisti olisi voinut herättää ulkomailla niin paljon mielenkiintoa, että hänen sepustuksensa olisivat voineet vaarantaa tai tuhota koko kansakunnan ja valtion maineen. Sellaiseen vaaditaan oikea lehti.

Mitä tuo kauhea asia, rasismi, sitten oikein tarkoittaa? Tiedän, että sen ympärille on Amerikassa luotu kokonainen talmud ja että Euroopan etummaisissa maissa asiaa on mahdollisuuksien mukaan ja jopa aivan mahdottomillakin edellytyksillä matkittu. Kysymys on jo oikeasta käsiteviidakosta.

Trotskilaisuutta se muistuttaa sikäli, ettei siitä voi irtautua eikä puhdistautua, olipa se miten vanhaa perua tahansa. Se myöskin tarttuu pelkällä kosketuksella ja jopa assosiaatiolla, se omaa pelottavaa voimaa pelkissä kuvissa ja sanoissa ja tuhoaa ehdottomasti uhrinsa, ellei armoa saada päteviltä elimiltä.

Koko termi on Suomessa uusi ja muistan, kun sitä ensi kertoja käytettiin. Silloin sillä ymmärrettiin, että kyseessä on ihmisten eriarvoistaminen heidän rotunsa mukaan. Silloinhan rotuja oli vielä olemassa. Rotusyrjintä, rotuvaino ja rotuerottelu olivat maassamme tietenkin täysin tuntemattomia jo määritelmällisesti -eihän niitä eri rotujakaan löytynyt.

Nyt rotuajattelu on suuressa lännessä noussut taas aivan uudelle tasolle woke-ideologian voimasta. Kuka tahansa voidaan määritellä rasistiksi, eli siis hirvittävän ajatusrikoksen tekijäksi, mikäli hän rikkoo uusia normeja.

Typerin näkemäni todistelu rasismin kaikkiallisuuden puolesta on se, kun todetaan, etteivät jossakin kaukana tapahtuvat sodan ja luonnononnettomuudet aiheuta meissä emotionaalisia reaktioita, kun taas lähellä tapahtuvat tuntuvat tärkeiltä.

Luonnollinen reaktio on intuitiivisesti kuitenkin se, että mikäli minulla on johonkin henkilöön suhde, on hän minulle sitä tärkeämpi, mitä läheisempi tuo suhde on. Mikäli ystävääni, kaveriani tai tuttavaani kohtaa jokin onnettomuus tai vääryys, en suinkaan jää välinpitämättömäksi, mikäli hänen ihonvärinsä sattuu olemaan toinen kuin omani. Eihän se voi vaikuttaa asiaan mitenkään.

Jopa sodassa haavoittunutta vihollista kohdellaan kunnioittavasti. Muuta pidettäisiin barbariana. Sellaiset ihmiset, joihin meillä ei ole minkäänlaista suhdetta, eivät sen sijaan herätä minkäänlaisia tunteita. Miten ne voisivatkaan?

Vanha kysymys siitä, kuka on lähimmäiseni, sisältää tämän itsestäänselvyyden. Mikäli onnettomuus kohtaa vierasheimoista, mutta tapahtuu edessämme, me tai ainakin useimmat meistä tunnemme luontaista taipumusta mennä auttamaan, vaikka kyseessä olisi halveksittuun kansanosaan kuuluva henkilö, sanotaan nyt vaikkapa samarialainen: silloin hänestäkin tulee meille lähimmäinen.

 Ei se sen kummempaa ole. Kyseessä on normaali inhimillinen taipumus, human fellow-feeling, kuten anglosaksit sanovat. En tiedä, onko sitä journalisteilla keskimääräistä vähemmän, mutta suurin osa normaaleista ei-narsisteista tuntee sen aina itsessään.

Mikäli rasismiksi sen sijaan aletaan kutsua jonkin poliitikon edustamaa ”väärää” maahanmuuttopolitiikkaa, hänen kertomaansa vitsiä, oudon tulokkaan kotipaikan kysymistä tai vaikkapa mustan naaman esiintymistä mainoksissa, emme enää elä normaalien inhimillisten sääntöjen puitteissa.

Myös vihastuminen kuuluu normaaleihin inhimillisiin  reaktioihin Ellei meillä ole lainkaan oikeutta olla vihaisia silloin, kun tunnemme siihen syytä, voimme todeta, että meitä yrittää alistaa valheellinen, totalitaarinen ajattelu, jolla ei ole siihen mitään oikeutta.

Mikäli emme edes samanmielisten parissa voi vapaasti harjoittaa kriittistä ajattelua ja jopa ilmaista emootioitamme, elämme jo pahanlaatuisessa diktatuurissa, joka perustuu valheeseen ja yrittää ylläpitää sen valtaa väkisin myös tosiin ihmisiin. Onhan niistä jo ihmiskunnalla kokemuksia.

Silloin velvollisuutemme on Aleksandr Solženitsynin tavoin sanoa: ei saa elää valheessa! Sen sanominen ei ole pelkästään oikeutemme, vaan myös moraalinen velvollisuutemme. Ellemme sitä tee, ansaitsemme häpeän niin itsemme kuin kansamme edessä. Silloin lankeamme noiden kaikenkarvaisten aikamme juudaksien tasolle, joista esimerkkejä kyllä riittää ja jotka törkeimmillään selittävät ylpeilevänsä häpeällisistä töistä ja häpeävänsä normaalia inhimillisyyttä.

 

 

100 kommenttia:

  1. Kyllä hävettää. Nimittäin O.V. Kuusisen ja Saarikosken rinnastaminen. Miten tämä blogailija on vajonnut näin alas? Eikö hävetä persu-rasistien puolustelu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko sanoa, että Saarikosken toiminta johtuu siitä, että hän on paha ja moraaliton ihminen. Hän on lukenut käsiteltävät kirjoitukset, ja ymmärtää kyllä, että Purran tarkoitus on kritisoida islamin naista sortavaa ja alistavaa kulttuuria, ei suinkaan uhria, eli sitä islamin sorron alla elävää naista. Silti Saarikoski vääntää asian päälaelleen siteeraamalla yhtä ainoaa ikävältä kuulostavaa lausetta, ja unohtamalla kirjoituksen todellisen tarkoituksen. Hän on siis laskelmoiva ketku, joka yrittää polittisista syistä häväistä perussuomalaista.

      Poista
    2. Jos ja kun syynä ei ole tyhmyys, on kyseessä moraalittomuus.

      Poista
    3. "Nimittäin O.V. Kuusisen ja Saarikosken rinnastaminen. "

      Kyllä hävettää - O.V. Kuusisen puolesta!

      Poista
    4. Arvoisa Professori, kirjoitatte blogissanne: "jossa aivan mitättömistä, vanhoista, yhteyksistään irrotetuista palasista on koottu kollaaseja." Mutta jos koko konteksti otetaan huomioon, niin tilanne vain pahenee, sillä niin ihmisvihamielistä on tuo skriptan tekstikokonaisuus. Jos vielä uhataan ampua ihmisiä ja jopa lapsia, niin ei sitä mikään anteeksipyyntö voi paremmaksi saattaa.
      Olen erittäin pahoillani kun uskaltaudun olemaan erimielinen täällä kommentoivan persukuoron kanssa. Mutta arvosta ihmisyyttä ja kunnioitan ihmisarvoa, jollainen mm. rouva Purralla tietenkin. Joskin hän käyttää sitä väärin lähimmäistensä halveksimiseen.

      Poista
    5. Eihän siellä ketään uhata ampua.

      Poista
    6. Scriptan moraali on erittäin korkea, siellä ollaan vihaisia vain niille, jotka sen ansaitsevat. Kyllä mätämunia pitää saada arvostella, olivat he sitten kotimaisia tai tuontitavaraa.

      Poista
    7. Oscari paheksuu myös hannu karpoa; Kehtasikin puhua sellaisella kielellä ja kun ottaa huomioon koko karporaatio kokonaisuuden niin pyrkimyksenähän oli vain halventaa koko virkakoneistoa jos tuollainen viranhaltijoihin suuntautunut ihmisviha on jotenkin suotavaa niin ei olla kaukana ihmisyyden menettämisestä. Hyvin ihmisarvoa, yhdenvertaisuutta ja hyvää oikeusvaltioperiaatetta noudattavaa hallintomallia loukkaavaa vihapuhetta oli koko show.

      Poista
    8. En olisi uskonut, että tällaiseen hienoon tekstiin tulee anonyymisti samanlaisia kakkaemojeja kuin heikommin saman asian kertoneisiin teksteihin. "Uhataan ampua lapsia" on juuri sitä populismia ja propagandaa mitä on koko ajan syytetty peeässän tuottavan. Onko iso osa meistä tosiaankin niin hukassa. On täysin eri asia jos sanotaan ympäripyöreesti aseen käytöstä tilanteessa missä sinua on juuri uhkailtu. Minua hävettää suomalaisuus....

      Poista
  2. Terhomatti Hämeenkorpi17. heinäkuuta 2023 klo 9.13

    Erinomaista jälleen kerran ! Tämä blogi ja sen kirjoittaja ansaitsevat mitä parhaat kiitokset:-)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei voi käsittää, nimittäin kiitoksia.

      Poista
    2. Valtaisat kiitokset.

      Poista
    3. Kiitos.

      Tämä jylhä kirjoitus auttaa kestämään median farisealaista törkykampanjaa. Jossakin sentään on vielä kunniantuntoa ja ymmärrystä jäljellä.

      Poista
    4. Samaa mieltä olen.

      Poista
    5. Pohdin jälleen kerran HS:n tilauksen lopettamista. Timo Vihavaisen kirjoitus on selkokielinen ja asiallinen.

      Poista
  3. Musta naama mainoksissa on halventava vain silloin, kun se on piirros tai animaatio. Sen sijaan eläviä ihmisiä kuvaavissa mainoksissa on aina oltava mustia tai ruskeita naamoja. Edistyksellisin mainos käyttää pelkkiä mustia tai ruskeita naamoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä ainoastaan mainoksissa, myös televisiosarjoissa, lisäksi oltava pari homoa ja/tai transvestiittiä. Mikäpä siinä. Pahempaa minusta on se seksillä limailu ja kuvottavat väkivaltasessiot. Jos yrittää mitä katsoa, ei kestä paria minuuttia kauempaa, toosa kiinni. Verothan vain kumminkin on maksettava.

      Poista
    2. Hyvä esimerkki on Radio 1 puolella tehty perisuomalaisen Suomisen perheen häpäisy: puolet henkilöhahmoista on homoja ja muita pervoja.

      Poista
    3. Älä unohda naisia! Tai LBTEG....

      Poista
  4. Olipa hyvä kirjoitus!, toivottavasti tuo luetaan Suomen suurimpien medioiden toimituksissa, siitäkin huolimatta että TIETYISSÄ ASIOISSA lähestulkoon ymmärrystä vailla olevat valtamedian toimittajat tuosta tuskin mitään ymmärtävät. Toisaalta saattaahan sitä joku sokea kana tuosta jyvän löytää.

    VastaaPoista
  5. Blogistin viesti on tässäkin kuin valonvälähdys pimeydessä. Se antaa toivoa, että Suomesta löytyy kuin löytyykin yhä rationaalisuutta ja asioiden oikeaan mittasuhteisiin sijoittavaa ajattelua vaikka mediaa seuraamalla toiselta näyttää. Milloin ja miksi suuresta osaa kansastamme on tullut nykyisenkaltainen ajatuksettomien ja kritiikittömien hysteerikkojen lauma, joiden todellisuuteen suhtautumista ja mielipiteitä voidaan ohjata kuin lammaslaunaa? Jotka hyväksyvät vastaanpanematta poliittisen "eliitin" ja median luoman hyväksyttävän tavan puhua, käyttää sanoja ja muodostaa omia käsityksiään. Todistamme parhaillaan kauhistuttavan lohdutonta ajattelun taantumusta ja massahysteriaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko suometttumisen aika ja 25

      Poista
    2. Olisiko suomettumisen aika ja sen n. 20 vuotta jatkunut aivopesu ollut hyvä peruskurssi tämän päivän tiedostaville osaajille? Tai osaajien jälkipolville?

      Poista
  6. Eikö hävetä valkoihoisten vähättely. Se on rasismia.

    VastaaPoista
  7. Tuo rasismi käsitteen käsittely . Mitä se on , oli tervetullutta luettavaa.

    VastaaPoista
  8. Arvoisa professori; hyväksytte vihan tunteenilmasuna? Ennakkoluuloinen voi olla mutta rasistinen viha pelottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ennakkoluuloinen, mutta vihastun silloin kun siihen on aihetta. Muistanet, että niin teki Jeesuslin.

      Poista
    2. Tunne ja teot ovat eri asioita. Tunteet tulevat ja menevät, kyllä ne on auttamattomasti hyväksyttävä. Myös sanat kuuluvat tähän kategoriaan, ne ovat monitulkintaisia, merkitys muuttuu vastaanottajan mielessä hänen kokemustensa, tunteidensa, lukeneisuutensa, kielitaitonsa ja tietojensa tai mahdollisten mielenterveyshäiriöiden mukaan. Vain osa merkitysalueesta on parhaassa tapauksessa yhteinen kirjoittajalle/puhujalle ja lukijalle/kuulijalle. Mutta TEOT ovat eri asia. Puhua voi tunteensa julki, mutta tekojen kohdalla kannattaa miettiä. Tämä yksinkertainen asia tuntuu olevan nykyään monella hukassa.

      Poista
    3. Yksi Osmo A Wiion viestinnän väittämistä on, että viestintä epäonnistuu aina, paitsi poikkeustapauksissa.

      Poista
    4. Haluasin muistuttaa proffessoria myös siitä, että vain feministinen miesviha, naisten vihakokoukset, väärinajattijoihin, yhdenvertaisuutta noudattamottomiin ja vähemmistöjä sortaviin sekä äärioikeistoon kohdistuva viha tai vähemmistöjen kaikkiin kohdistuva viha ovat ainoita ihmisoikeuksia ja yhdenvertaista tasa-arvoa kunniottavia vihanmuotoja ja suomi on sitoutunut noudattamaan ihmisoikeuksia allekirjoittamalla YK:on ihmisoikeusjulistuksen joka tekee suomen velvollisuudeksi eristää yhteiskunnasta väärinvihaajat.

      STOP VIHAVIHALLE JA VÄÄRINVIHAAJILLE!

      Poista
  9. Näinä järjettömän joukkohysterian kuukausina on ollut suorastaan riemukasta lukea Timo Vihavaisen hienoja kirjoituksia. Ja nimenomaan tuo kokeneen professorin tuoma aivan ainutlaatisen laaja historiallinen perspektiivi on saanut Hesarin, Ylen, jne, jutut näyttämään aivan lasten kirjoittamilta.

    Tuntuu nyt jotenkin irvokkaalta, että juuri islamilaiset yhteisöt vaativat suomalaisilta suvaitsevaisuutta. Ihan viime aikoina Iranissa on ammuttu satoja naisia ja nuoria, jotka ovat vastustaneet huivipakkoa. He ovat lähteneet osoittamaan mieltään, vaikka ovat tienneet odottavasta joukkomurhasta. Siitä pitäisi jo käsittää naisen alistamisen vakavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, nehän on lasten kirjoittamia. Minä kirjoitin asiallisesti Jodeliin Politiikka kanavalle ja sain bannit koko aplikaatiosta. Perusteluissa oli nostettu esiin seksikanavalle laittamani seksistiset viestit.... Mikähän lehti tekisi jutun tästä. Kuka omistaa Jodelin? Vai onko moderaattoreina niitä oikeita puolueita ja oikeita mielipiteitä kannattavia...

      Poista
  10. Tähän aikaan ja ilmiöön pätee nyt ehkä sama kuin ennen Stalinin Neuvostoliitossa, että luokkataistelu kiihtyy sitä kovemmaksi, mitä lähempänä vallankumouksen onnistumista ja kommunismia ollaan. Rasismin vastainen taistelu käy sitä kovempana, mitä lähemmäksi tullaan kaikkien ihmisten välistä lopullista tasa-arvoa, etnisyyksien ja kansallisuuksien häviämistä, ja yhtä onnellista ihmiskuntaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, meillehän on piakkoin luvassa digipassi ja digivaluutta. Siinä vaiheessa tämänkaltaiset ulostulot ovat muisto vain tai ei sitäkään.

      Poista
    2. Totta, "digitaalinen kansalaisuus" jota suurin osa persuistakin edistää ja itseasiassa jokainen lähimaksunkin käyttäjä tätä totaliteettia edistää, on tulossa.
      Peruste: se on niin kätevää, riittää suurimmalle osalle.

      Siru on nyt kännyssä ja kortissa, pian vain kännyssä, sitten kädessä.
      Ja ei ole salaliittoteoria vaan ihan avoin suunnitelma.

      Poista
    3. "ihmisten välistä lopullista tasa-arvoa, etnisyyksien ja kansallisuuksien häviämistä, ja yhtä onnellista ihmiskuntaa."

      Niin, se siintää jo horisontissa.

      Poista
  11. Osa ihmisistä on niin tyhjiä sisältä nykyään. Mikä sen on aiheuttanut, loputon valinnanmahdollisuusko? Seurauksena on jatkuva itsen ulkopuolelle tuijottelu ja omien rajojen hämärtyminen.

    Ulkomailta tulee sitten joukko ihmisiä, jotka mielellään rikkovat toisten rajoja, mutta pitävät väkivaltaisesti kiinni omistaan. Sadisti kohtaa masokistin.

    Ymmärtäjäihmisten ratkaisu: Joustetaan, joustetaan. Annetaan, annetaan. Suvaitaan, suvaitaan.

    Ne jotka reagoivat ainoalla terveellä tavalla tähän sadomasokistiseen dynamiikkaan leimataan pedoiksi, joiden tulisi hävetä omia tuntojaan. Kuulostaa henkisesti sairaan ihmisen katkeralta vaatimukselta.

    5

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Joustetaan, joustetaan. Annetaan, annetaan. Suvaitaan, suvaitaan."

      Ihan niinkuin Roomassa 300-luvulla: ensin kristinuskosta tuli luvallinen uskonto, sitten tuli Theodosius II "Suuri" ja muut uskonnot kiellettiin. Kohta alkoivat harhaoppisten kristittyjen vainot, jotka jatkuivat 1700-luvulle. Tuollaisen suvaitsevaisuuden jäljet pelottavat, siinä voittaa aina kiihkomielisin ja päättäväisin.

      Poista
    2. Sehän tässä onkin surkuhupaisinta, että aina perussuomalaisia on pidetty eniten kiihkoilevina ja nyt sitten kauhein kiihko on osittain täysin perusteetonta ja vieläkin isommin yksilötasolla ilman perusteita jankkaavaa peeäs vihaa ilman vihaajien ymmärrystä itsekään, että mitä oikein kiihkoilevat...

      Poista
  12. Mainoksiin kiintiöhottentotit ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ne ole siellä jo.
      Normitapaus on, että täysin suomalainen firma, joka myy tuotteensa suomalaisille, käyttää mustaa mannekiinia. Mitä logiikkaa siinä on ? Herättää pelkkää ärtymystä ja päätöksen, että tuote saa jäädä hyllyyn.

      Poista
    2. Mitä ovat kiintiöhottentootit? Toivottavasti arvoisa Anonyymi klo 11.13 pystyy valaisemaan tiedoillaan tällaista vanhaa ja tietämätöntä äijää!

      Poista
    3. Ne on sellaisia ukkoja jotka hyppivät ja pomppivat riemusta hurraten hoilottaen ruotsalaista ylivertaista älyä kun ruotsalaista ylempää rotua ja ennekaikea parempaa ruotsalaista kulttuuria edustava viheltää pilliin tai taputtaa käsiä. Ne eivät paljon ymmärrä lukemastaan mutta uskovat joka sanan joka tulee korkeamman tahon suusta.

      Poista
  13. Hävettää todellakin suomalaisten poliitikkojen tietämättömyys. Eivätkö RKP:läiset ja kumppanit äänestäessään luottamusta hallitukselle ja sen ministereille olleet perehtyneet tuluvien työtovereittensa lausuntoihin? Pintaliidolla mennään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! Jos kyseessä olisi kauppa, puhuttaisiin ostajan selonottovelvollisuuden laiminlyönnistä.

      Poista
  14. Jälleen kerran täyttä asiaa.
    Tuo ensimmäinen anonyymikommentaattori edustaa juuri sitä laumasieluista, säälittävän tietämätöntä ja pelkurimaisesti anonyymiteettin taakse paennutta kurjallistoa: juuri niitä, jotka heittävät ensimmäisen kiven.
    Kun sinulla on auktoriteettia, toivoisin, että lähetät tämän tekstin myös HS:n toimitukseen

    VastaaPoista

  15. Ei liity sinänsä juuri tähän blogitekstiin, mutta pistipä ikävästi silmään aamun HS:n kulttuurisivulla olevassa Pori Jazzista kertovassa jutussa Alma-nimisen laulaja-naisoletetun huuto lavalta yleisölleen: "Kaatakaa jo se v*tun hallitus!" Ja jos oikein muistan tämä samainen naisoletettu oli yksi entisen pääministerimme liehakoitsijoista ja Kesärannan julkisuutta saaneista Marinin ystävistä ja bilevieraista.
    Siis tämä "tiedostava" ja "suvaitsevainen" seksuaalisen vähemmistön edustaja yllyttää konserttiyleisöään kaatamaan vaalien tuloksena muodostetun hallituksen!? Ja HS toki ilakoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alman katkeruus on ymmärrettävää: ei enää jauhobileitä valtion tiloissa pääministerin seurassa.

      Vähemmästäkin sitä nyt on valtakunnan hallitus kaadettava!

      Poista
    2. Kuvastaa hyvin näiden vihaa kihisevien hymistelijäsiipeilijöiden maailman kuvaa. Järjetöntä ja järkyttävää, suorastaan puusilmäistä!

      Poista
  16. Suomi lienee niitä ainoita valtioita, joissa maanpetokset on palkittu korkeilla viroilla ja posteilla? Tulee mieleen kuinka esim. Talvisodan aikana suomussalmelaisia kuntalaisia jäi kiinni Puna-armeijan avustamisesta ja paljastamalla suomalaisten joukkojen sijainnit jne. Etevin kollaboraattori palkittiin heti sotien jälkeen kansanedustajan postilla, kun taas maan johdossa olleet palkittiin linnatuomioilla vastoin sivistyneen maailman käytäntöjä.

    Pitkä YYA-aika rämetti suomalaisten moraalin kyllä aika tehokkaasti, ja kun pesänselvitystä ei tehty, valehtelu ja maan tavat ovat yhä vallalla, jopa pahempana kuin neukkuaikana? HS:n hehkutus suomalaisille EU:n loistavasta polusta alkoi heti Neuvostoliiton kaaduttua. Pelkkää ylistystä ja suitsutusta HS toitotti jatkuvalla syötöllä, eikä minkäänlaista kritiikkiä sallittu.

    Kun sitten maahan alkoi saapua tulijoita toisista kulttuureista, HS aloitti taas estottoman hehkutuksen ja todisteli Suomelle auvoista tulevaisuutta. Taaskaan ei minkäänlaista kritiikkiä sallittu, eikä sallita vieläkään. Mikään siis ei ole mennyt vikaan, vaikka vähän joka puolella aletaan asioiden kanssa kipuilla, jos näin lievää sanaa edes voi käyttää. Ranskan mellakoissa jopa hallitus myöntää 650 miljoonan euron vahingot, mutta mikä lienee lopullinen summa? Milloin alkaa seuraava demonstraatio?

    Saksassa maleksivat ja agressiiviset mieslaumat ovat kasvava ongelma. Julkiset tilat kuten maauimalat ovat jo heidän kontrollissaan jopa niin, että kymmeniä uimaloita uhkaa sulkeminen. Netistä kyllä löytää juttua, mutta niistä hys-hys.

    Joku Super-Saska Hesarista on sokea toimilleen. Hän on saman harhan vallassa, kuin oli Puna-armeijan suomalaiset avustajat Talvisodassa. No, eihän Super-Saska yksin ole. Tämä valheen ja petoksen aika nostaa tehostetusti esiin niitä persoonia, joita ei normaalissa oloissa edes nähdä, tai he eivät edes kehtaa näyttäytyä!

    Onneksi sentään on myös vastavoimia! Onneksi vielä löytyy suoraselkäisiä miehiä ja naisia, jotka ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan ja kielestään, eikä heidän tarvitse alkaa nöyristelemään ja matelemaan kenenkään vieraan edessä, sillä kun alat nöyristelemään, sille ei tule loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen kommentti. Juuri näin se menee. Suomalaisilla on pakonomainen tarve vihata omaa maataan. Sen näkee mm. historiajulkaisuissa joissa on näkynyt mm. sensaatiokirja miten Suomi luovutettiin Saksalle 1918, vaikkei sellaista edes tapahtunutkaan ja aina vaan uusia tutkimuksia siitä luovutettiinko Saksalle 8 vaiko 9 juutalaista. Mitä tutkimattta olevaa samalla rahalla saisi?

      Poista
    2. Heikkotasoiset tutkijat kyllä tietävät mikä naula vetää! Apurahat ja julkisuus ovat varmat kun tutkimuksen aihe on esim. nainen, woke, rasismi, facismi, luontokato, ilmastonmuutos jne. jne. Niitä mahtuu tusinaan kolmetoista, mutta aina vain näitä tutkitaan. Eipä tarvitse ihmetellä suomalaisten tieteilijöiden yleistä tasoa!

      Poista
  17. Saska Saarikoski lyömässä raamatulla päähän Purraa (kyllä, lukekaa se juttu) ja tekemässä samalla hänestä psykologista diagnoosia on kyllä niin kaukana mistään journalismista kun voi olla.
    Saarikoski sanoi että Purra on "nyt paljastunut."
    Siis pahaksi ja rasistiksi.
    Onko tämä nyt käänteisesti tulkittava niin että ne, me, muut, saarikosket jne. ovat paljastuneet hyviksi?

    Jos tämä ei ole dehumanisaatiota niin ei mikään.

    Ps on kylläkin epäonnistunut, se on fakta, ei voi mitään.
    Oma käsitys onkin siksi että tulkaa nyt jo sieltä pois.
    Antaa muiden nyt näyttää eteen.
    Jo oman itsekunnioituksen vuoksi hallituksesta olisi persujen tultava veks.

    VastaaPoista
  18. Lauantaina Iltalehden nuori naistoimittaja käsitteli artikkelissaan aihetta Narsistin anteeksipyyntö.
    Että sattuikin juuri näinä päivinä!

    VastaaPoista
  19. Kunnian ja häpeän tunnot kuuluvat ns kunniakulttuureihin, eli kehittymättömiin yhteisöihin, joissa vallitsee suuri sosiaalinen sitovuus ja yhdenmukaisuuden paine, jossa normit koetaan universaaleina, kaikkiallisina, ja absoluuttisina -- ne ohjaavat yksilöitä, jotka todellakin ovat totaalisen ulkoaohjautuvia, ja jotka ovat sisäistäneet moraalisäännöt kunnian ja häpeän tuntoina.

    Durkheim puhuu yhteisömoraalin laatutekijöistä teoksessaan "Sosiaalisesta työnjaosta", ja hänen ajattelunsa tekee siis selvän eron tuollaisen kehittymättömille yhteisöille ominaisen normimoraalin ja kehittyneemmille yhteisöille ominaisen, sosiodynaamisesti kokonaan toiseen suuntaan menevät omantunnonetiikan välille. Yksilöllistä erityimistä suosivissa yhteisöissä vallitseva moraalilaatu perustuu yksilöiden omaan sisäistettyyn vastuuseen -- ja siinä missä normimoraalin kasvatti tekee ihan mitä tahansa mitä auktoriteetin nimissä vaaditaan, siinä yksilöllistä eriytymistä edustavan yhteisön kasvatti vaatii itseltään että toisia ihmisiä on kohdeltava niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.

    Joten siis jos Helsingin Sanomat ja S Saarikoski tuputtavat lukijoilleen normimoraalia, onhan se aika perinpohjaista ihmisyyden ja kehityksen väärinymmärtämistä.

    Mutta on tietysti syitä sille, miksi normimoraali -- ja muut yhteiskunnan totalitarisoitumisen tunnusmerkit -- nykyisin nostavat myös meillä päätään. Elämme monessa mielessä epävarmuuden aikoja, ja yhteisöjen kriisiytyminen alkaa nimenomaan moraalisten rintamalinjojen jyrkkenemisellä ja absoluuttisten moraaliarvojen julistuksilla.

    Siinä vaiheessa kun natsit omaksuivat rotuopit, ne olivat silloisen kansatieteen vimmeisin sana -- siis hienointa mitä tieteen nimissä saatettiin poliittisiin ohjelmiin ottaa. -- Tällainen tieteen arvovallan hyväksikäyttö nimenomaan militanttiin yhteiskuntatilaan taannuttaessa on totalitarismeihin taannuttaessa sääntö -- myös bolsevikit ylevöittivät oman absolutisminsa puhumalla "tieteellisestä kommunismista".

    Suomeen aikanaan perustettu Ruotsalainen puolue oli ihan avoimesti rasistinen -- he pitivät siis suomalaisia alempiarvoisena rotuna -- ja kyllähän samaa eetosta aistii edelleenkin ruotsalaisten poliittisten pukarien puheista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rkp on saattanut syntyä mainitsemassasi hengessä mutta nykyisin se on aivan muuta. Arvostan heitä.
      Sen sijaan tämän palstan blogit ja kommentit, missään ei ole yhtä tunkkaista ja seisahtunutta "normimoraalia".

      Poista
    2. Jos omakohtaisen kokemuksen pohjalta ruvetaan puhumaan, itselläni on ruotinkielisten kulttuurisukujen taistolaislapsista aivan kammottavia kokemuksia.

      Sitä täydellistä ylimielisyyttä ja itsekritiikin puutetta. Sitä luokkatieteisuutta -- että kuka oli hyväksikäytettävä hyödyllinen idiootti, ketä varten voisi ajatella jotain muuta vallankumouksen tukitehtävää.

      Ja kun nyt kuuntelen näitä yhä itseään jonkinlaisina valistuneina kultrtuuripersoonina pitäviä poliittisia pukareita, yhä aistin samat asiat -- jos rumasti sanoisin, heidän rotutietoisuutensa ja suttuisesta alitajunnasta nousevan pahuuden projisoinnin, jolla he noita maagisia tabusanoja, leimasanoja, käyttäen panevat poliittisia vastustajiaan ihmistä ja elämää suurempien absoluuttisten arvojensa mukaisiin lokeroihin.

      Rasisteja esimerkillisimmillään, sanoisin.

      Poista
  20. "Otto Ville itsekritiikissään. Oli tehty suuri virhe, kun vastapuoleen oli suhtauduttu liian lempeästi. Olisi pitänyt olla raaempi, perusteellisempi, säälimättömämpi. "

    Osoittaa vain, että Kuusinen oli johdonmukaisesti omaksunut leniniläis-stalinistisen opin. Liekö tuo - yhdessä valmiuteen uhrata epäröimättä epäillyt perheenjäsenensä - selittänyt hänen eloonjäämisensä. Lisäksi hän oli Stalinille hyödyllinen "pyhien kirjoitusten" tuntija, joka ulkomaalaisena oli valtataisteluissa vaaraton.

    VastaaPoista
  21. Erinomainen kirjoitus.
    Barrikadeille on taas noussut se väki joka tietää olevansa rahvasta viisaampi. Ne ovat ihan samanlaista tiedostavaa jengiä kuin punalippujen perässäjuoksijat suomettumisen aikana. Pääasia että pääsee halventamaan omaa maataan.

    VastaaPoista
  22. Itse en lue hesaria nykyään edes kirjastossa, koska joka päivä on joku vihervasemmiston tms. propagandajuttu. Luen netistä yleensä vain lehden juttuotsikot. Vielä parempi on, että ovat usein maksullisia.

    VastaaPoista
  23. ”ei saa elää valheessa!”

    Silloin kun Tshernobylin ydinvoimalan katastrofi tapahtui, siihen kiinnitettiin erittäin voimakasta mielenkiintoa kaikissa Neuvostoliiton meedioissa. Minä kävin läpi kaikki saatavilla olleet venäjänkieliset sanomalehdet ja aikakauslehdet Yleisessä Kirjastossa. Informaation siivilöimisen jälkeen pinnalle jäi yksi mielenkiintoinen asia: ennen katastrofia Tshernobylin ydinvoimalassa suoritettiin erilaisia kokeita. Asialla olivat neuvostoarmeijan upseerit. Tietoja armeijan kokeiden luonteesta ja tarpeellisuudesta ydinvoimalassa ei ollut, eikä myöhemminkään näistä asioista julkaistu mitään.

    Eräässä lehdessä kerrottiin, että ydinpilvi lähti ensin liikkumaan kohti Moskovaa. Sitten järjestettiin voimakkaita sateita levittämällä lentokoneista tarvittavia aineita, tuulen suunta muuttui ja ydinpilvi lähti kohti Kiovaa. En kyllä voi mainita lehtien nimiä ja päivämäärää, koska en tehnyt kirjallisia poimintoja. Ymmärsin heti, että kysymys on tahallisesta ydinkatastrofista. Kirjoittelin julkaistavaksi erilaista ja huomasin, että minun papereita pengottiin, kun olin poissa, ja koska ne olivat eri järjestyksessä, kuin minä ne jätin.

    Nykyään Venäjä ahkerasti uhkailee ydinaseilla. Eräs ukrainalainen ydinvoimala on venäläisten hallussa. Venäjä elää rikollisuudessa ja taloudelliset sanktiot eivät tepsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain silloin käsiini asiaa koskevan raportin. Sen mukaan voimalassa tehtiin kokeita, ja vastoin säädöksiä kaikki turvajärjestelmät kytkettiin pois päältä. Olen unohtanut yksityiskohdat, joten en voi sanoa tästä tämän enempää.

      Toinen professori

      Poista
  24. Kuinka moni tämän palstan kirjoittajista haaveilee Purran tavoin maahanmuuttajien ampumisesta lähijunassa? Ottakaa nyt vihdoin pää pois perseestä ja aloittakaa eläminen kunnioittaen YK:n ihmisoikeusjulistuksen arvoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että oikein haaveilee
      Toistan vanhan kirjoitukseni, tarvitaan ydinpommi Helsinkiin.

      Poista
    2. Olen kokolailla varma, että perheenäiti Purrasta vallan hurjia kuvitteleva kommentaatori 17:45 ei ole edes nähnyt asianomaista koko tekstiä. Saati sitten lukenut. Puhumattakaan, että ymmärtänyt.

      Mutta kun pilli on soinut ja komento "uskii" on kajahtanut, niin silloin uskollinen palvelija käy kiinni ja lujasti.

      Poista
    3. Sillähän ne asiat selviävät.

      Poista
    4. Riikka Purran aviomies Mikko Välimaa on avannut Twitterissä ja Iltalehdessä 12.7. Purran ampumisviestiä. Luepa se juttu, niin näet, mistä on ollut kysymys. Ei mistään ampumisfantasioista, vaan huumorilla kumottu ehdotus naisten laajasta aseenkannosta, jonka ehdotuksen joku toinen keskustelija oli heittänyt.

      Poista
    5. Joku maahanmuuttaja oli junassa käyttäytynyt uhkaavasti Purraa kohtaan ja oli uhannut ampua hänet käsiliikkein tehostaen uhkaustaan. Kyllähän sellaisessa tilanteessa nuori nainen kokee melkoista pelonsekaista tunnetta omassa maassaan, kun kokee tällaisen kohtelun muukalaiselta junassa.

      Poista
    6. Uskotko, ihan todellakin, tuohon mitä sanot, että Riikka Purra haaveilisi, saati kykenisi ampumaan yhtään ketään?!
      Ja kun ei se teksti edes kontekstissaan anna tuommoista ymmärtää. Liekö olet edes lukenut sitä alkuperäisenä tai sitten on luetun ymmärtämisessä puutteita. Luultavasti toistat kuulemaasi tarkistamatta itse asiaa.

      Poista
    7. "Kuinka moni tämän palstan kirjoittajista haaveilee Purran tavoin Anonyymi17. heinäkuuta 2023 klo 17.45?"

      Veikkaan, että se on nimenomaan Anonyymi 17. heinäkuuta 2023 klo 17.45, joka haaveilee maahanmuuttajien ampumisesta lähijunassa.

      Poista
    8. Jatka vain pääsi pitämistä siellä perseessäsi kun et ole vielä ehtinyt niitä yk:ssakin määriteltyjä julistuksia vielä tutkimaan, esim. sellainen kohta kuin kansamurha ja kulttuurillinen laimennus jne.. Siellä on kyllä kohtia joissa kansanmurhaksi määritellään tuollaisen vieraskulttuurisen joukon tuominen joka muuttaa merkittävästi väestörakennetta, eipä ole vielä tullut tuomioita kansamurhaan yllytyksestä jostain syystä kenellekkään.. Onko vain ruotsalaisilla oikeus puolustaa ahvennanmaan kulttuuria koska heillä se on sitä parempaa kulttuuria. Neuvostoliittoa vartenhan noi kansanmurha pykälät alunperin tehtiin kun pyrkivät tuhoamaan jokaisen alusmaan kansan venäläismiehityksellä ja sen takia vasemmistolaiset ovat nämä pykälät sieltä unohtaneet kokonaan ja haudanneet hyveidensä alle. Eräskin teikäläinen taannoin kutsui virolaisten kansanmurhaa turvaverkostoksi. Vittu te olisitte antaneet kaikessa rauhassa ryssien tuhota vironkin kansan ja vielä ylistäneet sitä, ei ole kuulunut anteeksi pyyntöjä kuinka ette koskaan sitä ole tuominneet. Olisiko aika _teidän_ pyytää anteeksi neuvostoliiton kansanmurhien kannattamistanne?

      Teillä on sama pyrkimys kuin neuvostoliitolla kansallisvaltioden tuhoamiseen mutta se on niiden julistusten vastaista, rusinaplantaasilla poimiminen on varmasti mukavaa.

      No, ette vielä ole määritelleet ketään euvostoihmiseksi mutta kovasti se suomalaisten uudelleen määrittely viehättää.

      Ja eivät kansat eivät ole koskaan vaelleet lentokoneilla ja laivoilla läpi euroopan hotellien ja uima-altaiden ja vielä muiden kustantamana ei se ei ole normaalia. Vaikka te niin kuvittelette niin ei siellä esihistoriallisena aikana oikeasti ollut laivoja ja lentokoneita ja jos olikin niin eivät niitä lähettäneet hakemaan vierasmaalaisia omille mailleen asumaan siitä varmasti kerrottaisiin ainakin jossain historian kirjassa.

      Pidä se pääsi siellä perseessä vielä hetki ja nuuhki ilmaa olisiko siellä jotain hajuja niistä vieras kulttuurisista miehistä ja mitä niiden mukaan voi kyseisillä ihmisoikeusjulistuksillä pyyhkiä.

      Ehkä kannattaa jatkaa sitä pään perseessä pitämistä niin ei kuule kuin ne samassa kuplassa olijat kun normaalit eivät välttämättä halua tulla juttelemaan kun on se vähän omituinen näky. Suomessa on ennen tätä paskaa osattu hyvin kunniottaa lähimmäisiä mutta vasemmistolaisethan tarvitsevat sellaiseenkin julistuksen jota noudattaa koska muutenhan eivät kunniota mitään, noiden mukaan muuten suomen pienellä kansallakin on oikeus ja velvollisuus omaan maahan ja puolustaa omaa kulttuuriansa etenkin väestön muutosta vastaan.

      Suomalaiset varmasti tappaisivat ja raiskaisivat naisia pitkin katuja jos tuollaisia julistuksia ei olisi koska ainut asia miksi jotain tekevät on joku perkeleen neuvostossa tehty paperi kaikki muu on toissijaista. Siellä paperissa lukee myös, että on oikeus omiin aatteisiin, ei pelkästään neuvostoliiiton perintönä saatuihin poliittisiin paatoksiin.. Jos neuvostoliitto ei olisi voinut vaikuttaa tuohon julistukseen niin paljoa, ette kunniottaisi sitä paperia yhtään vaan sylkisitte sen päälle.

      Vammaisilta leikkasitte varmasti siksi, että eivät ole niin tasa-arvoisia kuin te koska eivät tule kadulle marssimaan.

      Milloin lähdette viemään monikulttuurisuutta edes johonkin islamin kaappaamaan afrikan maahan, siellä sitä varmasti kaivattaisiin monokulttuurin sijaan. Iran voisi olla hyvä vientikohde kanssa.

      Ennen kuin pyydätte anteeksi venäjän alistamilta kansoilta sen järjestelmän tukemista ja palvontaa on turha vedota mihinkään papereihin ja jatkaa vaan pään pitämistä siellä. Luulisi, että sota olisi herättänyt jotain häpeää teillä teidän sieltä opituista toimintamalleista mutta turha oli toivo.

      Poista
    9. Mitä ihmettä Neuvostoliiton tai Venäjän kansanmurhilla on tämän asian kanssa tekemistä?

      Poista
    10. Anonyymillä 21.56 luetun ymmärtäminen hukassa ja kokonaisuudet hankalia? Alahan sinäkin kunniottaa sitä julistusta ja niiltä muiltakin osin jotka kertovat _jostain muusta_ kuin martin shaiban mukaan siitä, että suomen maahan on oikeus muillakin kuin ihmisoikeus proffessoreilla tulla elämään verorahoilla. Ja suunnitelkaa sitä anteeksi pyyntöänne aluksi vaikka ihan niille virolaisille ja sitten menkää häpeämää...

      Poista
  25. Kun vanhoja kaivellaan niin muistakaamme, että demarit aloittivat sisällissodan ja RKP oli avoimen rasistinen puolue perustettaessa. Muun muassa hehän kieltäytyivät ottamasta evakkoja ruotsalaisalueile.

    VastaaPoista
  26. Tiedemiehet ovat varoittaneet, että nykyisen kaltaisella kulutuksella Suomesta loppuvat kohta asiat joita voi kutsua rasistisiksi

    (vanha vitsi Twitteristä vaan menköön)

    -ar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän huumoria synkkyyteen.
      Musta poika sanoi: I'm proud to be black, johon Jaska Jokunen vastasi: Nice, ja jatkoi: I'm proud to be white, johon musta: Racist !

      Poista
  27. Lueskelin äsken Karin ja Holmilan uutta kirjaa sen Venäjän hybridisodankäynnistä, jonka eräs väline oli valtionjohdon toimintakykyyn vaikuttaminen. Kunhan ei lopuksi kävisi niin, että Persujen ja Purran ajojahdin aloittaneen twitterin nimimerkin takaa löytyisi Venäjän tiedustelupalvelun operaatio...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joopa joo, konspiraatiotahan se on kaikki tyynni...

      Poista
    2. Ryssän pahin vihollinen suomessa on persu, korruptoituneet taas ovat ensimmäisenä vaatimassa pakotteiden purkua, onko vaikeaa arvata keitä ne ovat? Ja pakotteita tulisi jatkaa hamaan tulevaisuuteen niin kauan kuin venäjällä opettavat uusille sukupolville historiaa stalinin mukaan..

      Poista
  28. Anonyymi 17. heinäkuuta 2023 klo 15.56: "... Rkp on saattanut syntyä mainitsemassasi hengessä mutta nykyisin se on aivan muuta. Arvostan heitä...".

    Annapas olla, tätä en ollut ajatellutkaan. Miksi meillä on ruotsalainen puolue? Kielen vuoksi? ”Kulttuurin” vuoksi. Vai rahan vuoksi?

    Mikä tahansa noista tai kaikki yhdessä, mutta kuitenkin siksi, että erottaudutaan suomalaisista. Siis erottaudutaan tästä meidän maamme rahvaasta. Ja tämäkö ei ole rasismia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ole rasismia se, että kuulutaan kielelliseen vähemmistöön. Kyllä sen asioita ajamaan voi puolueen perustaa.
      Rasistista olisi sen estäminen.
      Ruotsinkieliset ovat ihan samanlaisia ihmisiä kuin muutkin suomalaiset.

      Poista
    2. ”… Ruotsinkieliset ovat ihan samanlaisia ihmisiä kuin muutkin suomalaiset…”.

      No jos ovat, niin miksi he tarvitsevat ikioman ”ruotsalaisen” puolueen?

      Poista
    3. Saamen kieli pakolliseksi oppiaineeksi peruskouluun!

      Poista
  29. Suomi on taas, jo kuudennen kerran peräkkäin Word Happines Reportin mukaan maailman onnellisin maa, jota myös YLE hehkutti myhäilevän uutistoimittajan vakuutuksella. Hyvä me. Kuitenkin sitten samoissa uutisissa ollaan huolestuneita väitetyistä suomalaisista äärioikeistolaisista ja natseista, ja uutistoimittajan otsanahka oli hyvin huolestuneissa rypyissä.

    Tulee mieleen, että valehteleeko Word Happines-pulju, vai valehteleeko ja liioitteleeko YLE? Jos taas kumpikaan ei valehtele, johtopäätös on luonnollisesti se, että suuri natsien määrä aiheuttaa yhteiskunnassa onnellisuutta! Joku Saska luonnollisesti pöyristyy ja kauhistuu, ymmärrettyään ensin tahallaan väärin. Näitä tahallisen väärinymmärtämisen taitajia on aivan liikaa, ja nämä ovat kansakunnan etua ajatellen liian näkyvillä paikoilla! No, eipähän suomalaisten etu kyllä ennenkään ole eräällä taholla ollut se päällimmäisin asia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen havainto natseista Suomessa. Onnellinen yhteiskunta tarvitsee yhteisen vihollisen eli natsit voidakseen kohdistaa paheksuntansa ja kollektiivisen vihansa näihin kirottuihin natseihin.

      Eihän Suomessa todellisia natseja ole kuin mielenterveyspotilaissa, mutta on tärkeätä leimakirveellä hutkaista joku porukka natseiksi, niin a vot onnellisuus viisari heilahtaa ykköseksi maailmassa.

      Poista
    2. Kepu, Sdp ja media ovat kilvan PeruSSuomalaisten kimpussa. Marinin taannoiset puheet, kuinka Suomessa on 600 000 natsahtavaa PeruSS:n kannattajaa, on härskiä leimaamista.

      Kaikkihan muistaa SDP:n touhut 1918.

      Kepulaiset taas muistelee kaiholla Mäntsälän kapinaansa, sitä suurinta voimannäyttöään. Alkio pyöri haudassaan kapinan lässähtäessä alkumetreilleen johtosakin ryypätessä Ohtolan nimismiehen takavarikkopirtua päiväkaudet. Apteekin lääkekonjakit juotiin heti alkuun. Maalaisliiton ja Alkion runnoma Kieltolaki oli vielä tuolloin voimassa. Sekin oli eräs Alkion suurimpia saavutuksia... Kapinamiehet oli jo linnassa kun 5.4.1932 klo 10 avautui viinakaupat...

      Siispä kerrataan:

      Sanna näkee haaveunta,
      Sinimusta veljeskunta,
      Lämmenneenä Sannan työstä,
      Nousee kumpujensa yöstä!

      Ja Sanna ei muka tunnekaan käyttämäänsä retoRIIKKAA kun puhuu SiniMustista... no kassatyttönä ei tiedä / osaa kaikkea... RIIKKA osaa...

      Tämä kirja olisi Sannankin syytä lukea:

      Martti Ahti: Kaappaus? : suojeluskuntaselkkaus 1921, fascismin aave 1927, Mäntsälän kapina 1932 ; valokuvat Matti Ruotsalainen. Otava 1990

      Poista
  30. Olipa hyvä A-studio. Hyvät keskustelijat, paitsi tietenkin Matias Mäkynen. Ben Zyskowitch (onkohan oikein, en viitsi tarkistaa kirj.asua) sanoi tukevansa Riikka Purraa ja kyseli aikarajaa, tarkoitti kuinka vanhoista synneistä syytetään. Ja olipa mainiota kun muistutti että viime hallituksessa oli ministerinä entinen stalinistikommunisti. Ja sehän ei haitannut ketään.
    Juontaja hätääntyi tuosta kysymyksestä, nopeasti yritti puhua päälle ja sopertaa jotain, että nyt puhutaan Purrasta.
    Hyvä, Ben ja Ville Rydman!

    VastaaPoista
  31. Olisiko tässä pieni ohje tämänkin blogin kommentoijille: "Perussuomalaisten on hillittävä itseään, muutettava toimintaansa ja nöyrryttävä Rkp:n edessä – niin vastenmieliseltä kuin se voikin perussuomalaisista kuulostaa. Jos nöyrtymistä ei tapahdu, hallitusta ei enää ole."
    Siinä on vaatimaton ohje siitä, miten persut saavat jatkaa hallituksessa tai sitten ei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ruotsalaisella paremmalla rodulla tuo on varmaan geeneissä tuo suomalaisten nöyryyttäminen kun tulehaan alemman rodun edustajan tietää paikkansa omassa maassaan vaihtoihan toki ruotsalaiset ruotsalaisen rodun edun edistämisen ruotsin kielen eduksi joskus 50 luvun lopulla joten ehkä se ei ole enää geeneissä vaan kielessä. Rkp:een edustajia kun katsoo ja kuuntelee tulee väkisinkin mieleen, että se elisbaeth rehnin suomalaisen rodun jalostaminen olisi ehkä kannattanut kohdistaa kuitenkin siihen suomessa asuvaan vähemmistöön.. Sanotaan, että rahalla saa ministeri paikan mutta ei sillä rahalla kyllä laatukamaa saa... Niin ei ole anteeksi pyyntöä ja kenkien suutelua vielä ruotsalaisilta tullut saati aktiivista katumista sortotoimistaan joista eivät koskaan ole irti sanoutuneet,,

      Poista
  32. Kun keitetään soppaa, borshshia taikka muuta keittoa ja heitetää lopuksi kattilaan likaiset sukat taikka jalkarätin, niin se merkitsee sitä, että aivot ovat vailla argumentteja.

    VastaaPoista
  33. Onpas tänne koottu kokonainen joukko häpeämisen ja itseinhon kokemusasiantuntijoita. Tämä blogi on kommentteineen varsinainen aarreaitta erilaisten henkisten patologioiden tutkijoille.

    VastaaPoista
  34. Hyvin pitkään, aina 1990-luvun puoliväliin asti, pidin hesaria laatulehtenä. Oma intoni laski kun huomasin, miten tehokkaasti ja häpeämättömästi kyseinen lehti, erään Žirinovskin avulla, pelotteli kansaa EU:n suojaan. Žirinovski-uutisointi loppui kuin seinään sen jälkeen kun 57% äänesti liittymisen puolesta (edustin sitä toista joukkoa eli 43%). Se siitä. Nykyisin luen suurella tyydytyksellä valtakunnan toiseksi suurinta lehteä, joka edelleen on laatulehti. Timon usean ja aiheellisen blogin pohjalta en voi välttyä johtopäätöksestä: HS, Häpeän Sanomat (häpeälliset sanomat). P.S. Benin heitto A-studiossa oli mainio ja paikkansa pitävä (anonyymi klo 22:17).

    VastaaPoista
  35. Jokin aika sitten todettiin presidentin arvovallalla "maassa maan tavalla tai maasta pois".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinistön puheet on kovin sekavia ja omituisia. Suomessa voidaan asiat sanoa selkeästi ja yksiselitteisesti. Mauno Koivisto oli myöskin omituinen ulosannissaan. Miksi sanoa mitään kun ei halua tulla ymmärretyksi.

      Onko maahanmuutto- tai maahanmuuttajakriittisyys rasismia?

      Kohdasta 5 min. eteenpäin tutkija Tuuli Anna Mähönen Helsingin yliopistosta kertoo terminologiasta, joka näyttäisi olevan HS:n Saska Saarikoskelle jotenkin epäselvää, samoin kuin oli Sauli Niinistöllekin. Jälkimäisen kohdalla taidettiin hänen, yleensäkin kovin kryptisistä, puheistaan lainata otteita vain soveltuvin osin.


      Osa 2/3 https://youtu.be/jd3JCZpNj9I

      Poista
  36. Onko maahanmuutto- tai maahanmuuttajakriittisyys rasismia?

    Kohdasta 5 min. eteenpäin tutkija Tuuli Anna Mähönen Helsingin yliopistosta kertoo terminologiasta, joka näyttäisi olevan HS:n Saska Saarikoskelle jotenkin epäselvää, samoin kuin oli Sauli Niinistöllekin. Jälkimäisen kohdalla taidettiin hänen, yleensäkin kovin kryptisistä, puheistaan lainata otteita vain soveltuvin osin.


    Osa 2/3

    https://youtu.be/jd3JCZpNj9I

    VastaaPoista
  37. Niin, Saarikosken mielestä Purra kirjoittaa "ihmisvihaa". Kriittinen ajattelija kysyy, että jos Purra vihaa ihmisiä noin kokonaisuutena, niin ajaako hän sitten vaikkapa hirvien etuja? Lampaitten? Delfiinien?

    Vertailun vuoksi voisi sitten vertailla saman media ja samojen toimittajien tekstejä Pentti Linkolasta. Linkolahan ihaili holokaustia ja esitti muitakin kansanmurhia ihannoivia lausuntoja. Mutta missä viipyivät Saska Saarikosken vaatimukset Linkolan suun tukkimiseksi ja muittenkin "seuraamusten" langettamisesta?

    Ja niille, jotka voihkivat YK:n ihmisoikeusjulistuksesta: Siinä nimenomaan kielletään syrjiminen myös vakaumuksen perusteella. Te vaaditte Purran syrjintää tämän vakaumuksen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän Linkolan suu ole jo "tukittu turpeella" kun ao on kuollut aikaa sitten.

      Sitä hämmästelin itsekin kun Linkolan aivopieruja ei teilattu sen kovemmin jo ukon eläessä... ai niin, sitähän pidettiin muka intellektuellinä.

      Poista
    2. "Eiköhän Linkolan suu ole jo "tukittu turpeella" ..."

      MITÄ, MITÄ, onko tämä TAPPOUHKAUS??? Tässähän selvästi uhataan tukkia muidenkin suut turpeella !!!

      (Tuuraan tässa vain Sanoma Oy:n päivystävää "nettietsivää".)

      Poista

Kirjoita nimellä.