keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Miltä nyt näyttää ja miksi?

 

Natseja ja kommareita

 

Tässä on jo muutaman vuoden ajan saanut somesta lukea ihmisiä nimiteltävän ketä natseiksi, ketä kommareiksi.

Mitä natseihin tulee, on ilmiö erityisen kummallinen, kun ottaa huomioon, ettei tällaisella ideologialla tai sitä edustavalla puolueella ole maassamme koskaan ollut mitään poliittista merkitystä.

Jopa jatkosodan aikana, jolloin maamme oli Saksan kanssa läheisessä sotilaallisessa yhteistyössä, olivat meikäläiset natsit niin mitätön tekijä, että lähettiläs von Blücher nimenomaisesti kielsi alaisiaan viljelemästä suhteita Suomen natseihin. Kaikki asiat oli hoidettava normaalien eduskuntapuolueiden kautta.

Ellei joku sattuisi muistamaan, suurin puolue oli tietenkin sosialidemokraatit, jonka helmassa kyllä asusteli myös kommunisteja. Äärioikeistoa ainoana edustavalla IKL:llä oli vain vaatimattomat kahdeksan kansanedustajaa -neljä prosenttia... Sitä paitsi sekään ei ollut mikään natsipuolue, vaikka siellä fasismia ihailtiinkin.

Mistä ihmeestä sitten mahtaa johtua, että niin monet somekirjoittelijat näkevät juuri nyt natseja joka puolella. Eihän niitä kuviteltu maassamme olevan edes Kekkosen kaudella, vaikka äärioikeiston nimityksellä leimattiinkin pari normaalia pohjoismaista demokratiaa kannattavaa kansanedustajaa.

Olen ollut sitä mieltä, että kyseessä ei ole mitään muuta kuin haukkumasana, jolla tarkoitetaan vain niitä. jotka edustavat toisenlaisia poliittisia tavoitteita kuin nuo haukkujat itse. Eihän kukaan voi vakavasti ottaa sellaista ajatusta, että maassamme olisi diktatuurin perustamista ajava puolue, jonka ohjelmaan kuuluisi vastustajien eliminointi kaikin keinoin, saati nyt jonkin massamurhia edellyttävän puhdistuksen tekeminen maamme väestössä.

En minä vieläkään usko, että mikään puolue sellaista ohjelmaa ajaisi. Kyseessä on vain sana, jolla halutaan leimata ne, jotka haluavat toisenlaista politiikkaa.  Vielä taistolaisaikoina haukkumasanaksi kelpasi porvari. Neutraalimmin saatettiin puhua ei-sosialisteista. Tuokin termi sisälsi jo itse asiassa ajatuksen siitä, että vain sosialismi oli normaali ja säädyllisten ihmisten kannattama aate ja suhtautuminen siihen määritteli sitten poliittiset toimijat.

Nyt ei porvari enää sitten kelpaakaan, saati nyt ei-sosialisti. Niinpä on kumpujen yöstä vedetty vanha termi, jolla ainakin on riittävän huono kaiku. On toki mahdollista, että tyhmimmät termin käyttäjät todella uskovat siihen, mitä puhuvat, tiettyjä viitteitä siihen on olemassa.

Entäpä sitten kommarit? Niitähän tässä maassa on ollut pilvin pimein ja joku viimeinen tuota uskoa tunnustava mohikaani löytyy yhä ihan virallisista papereista.

Kuitenkin ihminen voi toki ihan hyvin olla mielettömän utopian toteuttamiseen sitoutunut vastuuton tolvana ilman, että asialla olisi varsinaisesti kommunismin kanssa mitään tekemistä.

Toki tässä tapauksessa näyttää haukkumasana kuvaa paremmin sen kohdetta kuin natsittelu omaansa. Paitsi, että nämä uudet kommarit ovat useimmiten niiden entisten kommarien selviä poliittisia perillisiä ja usein jopa samoja henkilöitä, on heille myös läheistä totalitaarinen ajattelu.

He katsovat edustavansa arvoja, joita ei saa asettaa kyseenalaisiksi ja pyrkivät siksi kriminalisoimaan tietyt perinteiset puhumisen tavat aina pyhiä uskonnollisia tekstejä myöten, mikäli kyseessä on kristinusko. Muiden uskontojen piirissä esiintyvien tapojen suvaitsemisella sen sijaan ei ole mitään rajaa.

Tässä on tietenkin kyseessä yritys muuttaa yhteiskuntaa ja sen instituutioita radikaalisti ja vieläpä valtiovallan tuella. Rakenteellinen yhteys kommunismiin on selvä, vaikka sukulaisuudesta sanoudutaankin irti. Toki väkivaltaisesta vallankumouksesta ei näy nykyään enää puhuttavan.

Pois se minusta ja muista demokratian kannattajista, että tällaiset ideologiat kiellettäisiin lain voimalla. Sitä ei näiden uusien kommarien kohdalla ole tainnut kukaan yrittääkään. Toiseen suuntaan on kyllä oltu kovin aktiivisia, kuten todistavat tietyt oikeusjutut, joita ei tässä tarvitse kertailla.

Pelkkä termien käyttöhän ei ketään pahenna. Ei haukku haavaa tee, sanottiin aikoinaan. Ikävä kyllä, tämäkin demokraattisen mielenlaadun tärkeä elementti näyttää monilta nykyään puuttuvan. Kaikenkarvaiset mielensäpahoittajat ja aivan erityisesti toisten puolesta mielensä pahoittavat kiiruhtavat haastamaan poliittisia vastustajiaan oikeuteen heti, kun se edes jotenkin käsitteitä venyttäen näyttää mahdolliselta.

Tämä ei ole tervettä kehitystä. Näyttää siltä, että Amerikkaa liian orjallisesti tuijottavat ja ihannoivat massat löytävät sieltä mallin käytökselleen.

Ei kannattaisi. Tässä maassa demokratialla on selvästi parempi historia ja myös olosuhteet ovat meillä aivan toisenlaiset kuin Amerikassa. Omia perinteitä on syytä kunnioittaa tässäkin asiassa ja erityisesti juuri nyt kun demokratian vanhat mallimaat Ranska ja USA ovat kaikkea muuta kuin kadehdittavassa tilassa.

Niin, että lopettakaa nyt se turha nimittely, ei se asioita miksikään muuta.

Vai muuttaako? Tässäpä juuri tänään muuan maineikas iltapäivälehtemme kertoi, että maamme uusi hallitus on suuren saksalaisen lehden mukaan todellinen kauhukabinetti, siellä on kaikenlaista natsismilla jotenkin saastutettua ainesta ja joukossa ilmeisesti on myös tuon aatteen totisia kannattajia. Mistäpä lienee lehti käsityksensä saanut…?

Iltapäivälehti huomauttaa, että Saksa on suurin kauppakumppanimme, niinpä tuo katastrofihallitus saanee pian lähteä, joutuu lukija päättelemään. Sen sijaan, että olisi pyrkinyt omilla sivuillaan todellisuudentajuisesti selostamaan, mistä on kyse, lehti näyttääkin tekevän kaikkensa, että maatamme vahingoittavat mielettömät huhut otettaisiin tosissaan ja kansan vaaleissa ilmaisemalla tahdolla voitaisiin pyyhkiä lattiaa.

Kas, tällaisia intellektuelleja meillä nykyisin lehdissämme ahertaa. Samassa lehdessä esitellään vielä väestönvaihtoteoriaa, johon eräät ministerin kuulemma ovat viitanneet…

Tässähän tulee elävästi mieleen se, miten neuvostoaikoina sai venäläisistä lehdistä alvariinsa lukea, miten Suomen edistykselliset voimat tuomitsivat jyrkästi ja jopa suurella suuttumuksella taantumuksen yritykset ajaa Suomea länteen ja sen taloudelliseen ja poliittiseen yhteyteen.

Niin, että eipä väheksytä lehdistön valtaa. Moskovalaisiin lehtijuttuihin kiinnitti harva aikoinaan huomiota, enhän lopultakin kertoivat vain siitä yksinkertaisesta tosiasiasta, että massamme oli niin sanotusti porvarillinen enemmistö ja sen politiikka sen mukaista.

Nyt tilanne taitaakin olla pahempi: edesvastuuttomat toimittajat rakentelevat tahallaan juttuja jonkinlaisesta natsi-Suomesta ja ulkomaiset kollegat uskovat ne sen kummemmin pohtimatta, eihän heillä ole edes mahdollisuutta tuntea maatamme niin hyvin, että pystyisivät itse muodostamaan asioista realistisen kuvan.

 

55 kommenttia:

  1. Viimeinen Indiana Jones tarjoaa natseja roppakaupalla. Sen keiton lämmittäminen näyttää riittävän Hollywoodillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se taas johtuu ns. yleisistä syistä.

      Poista
  2. "natseihin tulee, on ilmiö erityisen kummallinen, kun ottaa huomioon, ettei tällaisella ideologialla tai sitä edustavalla puolueella ole maassamme koskaan ollut mitään poliittista merkitystä."

    Ei se ole kummallista, se vain kuvaa aikamme historiattomuutta: ne, jotka itse näkivät ja kokijat ovat kuolleita tai valtamediasta syrjässä. Siksi nuoret tai keski-ikäiset, joille ei ole koulussa opetusta tai muuten kiinnostusta historiasta näkevät siinä olemattomia. Ilmiötä edesauttavat tietyt vasemmistosuuntautuneet historiantutkijat, jotka ovat kirjoittaneet Suomen 1930-40-lukujen historian uudelleen.

    VastaaPoista
  3. Erinomainen kirjoitus jälleen. Kiitos.
    IKL oli enimmillään 14 kansanedustajaa, viimeisissä vaaleissaan 1939 8 kpl.

    VastaaPoista
  4. "Tässä on tietenkin kyseessä yritys muuttaa yhteiskuntaa ja sen instituutioita radikaalisti ja vieläpä valtiovallan tuella...Näyttää siltä, että Amerikkaa liian orjallisesti tuijottavat ja ihannoivat massat löytävät sieltä mallin käytökselleen."

    Pitäisikö nöyrästi myöntää, että tässä on kysymys Suomen pienen maan ongelmasta: olemme liian pieni maa tuottamaan hallitsevaa ideologiaa. Sen vuoksi olemme tuomitut apinoimaan aina jonkin suuremman valtion ideologiaa/aatemaailmaa: Ruotsin, Saksan, Neuvostoliiton ja nyt USA:n. Yksilötasolla takin kääntö sujuu sujuvasti.

    Minkäs sille voi?

    VastaaPoista
  5. Ennen sanottiin myös, että koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta jospa suuri kansainvälinen koiralauma estääkin sen kulkemisen?

      Poista
    2. Eipäs ihan vallan täydellisesti uhriuduta sillä mentaliteetilla, että "kaikkihan tuntuvat olevan persujen toimintaan kriittisesti suhtautuvia koko maailmaa myöten". Varmaan ovat jo alienit ja ufotkin ihmeissään avaruudessa tästä kaikesta.

      Junnilan kohdallahan se taisi kuitenkin mennä niin, että kun arvoisa Suomen tasavallan presidentti aukaisi sanaisen arkkunsa tajusi entinen elinkeinoministerikin, että nyt on aika kerätä kimpsut ja kampsut, ja toivottavasti siivota vähän työhuonetta seuraavalle ehdokkaalle.

      Rantanen ja muut siivoilevat entisiä puheitaan myös hartaasti, mikä on vain ja ainoastaan oikein. Jos kävisi meno liian rankaksi, muistetaan laulun sanat
      " On aika laulaa, tanssia ja kasvaa! "

      Mukavat päivän jatkot kaikille.

      Poista
    3. Olikos tässä nyt jossakin se niin sanottu pihvi?

      Poista
    4. Ei minulla ainakaan ole mitään pihviä ( as in "beef" ), semminkin kun itse olen siirtymässä kasvisruokavaliota kohti! Jos sinulla on pihviä eli jonkinsortin ongelmaa niin voimia asioiden käsittelyyn. Päivän jatkot!

      Poista
    5. Pitäisikö Suomen lähettää Saksan hallitukselle nootti sen lehdistön sekaantumisesta Suomen sisäisiin asioihin ts hallituksen muodostamiseen.

      Poista
    6. No eipä tunnu pihviä löyyyvän. Niinistö kai on muusta maailmasta irrallinen voima?

      Poista
    7. Jep, nyt sitten kritisoidaan ( kenties ihan "vihataan" ) Niinistöä ja saksalaisillekin pitäisi noottia lähetellä. Kuinkas laajamittaista tuo perussuomalainen "kritiikki" oikein on? Säästyykö siltä enää kukaan tässä maailmassa? Kas, se on se pihvi eli asian ydin ( myös engl.slangissa beef eli todellinen ongelma) mielestäni koko asiassa, mitä selvensinkin hieman edellä. Viha on toki ihan luonnollinen tunne siinä, missä rakkauskin, muttei vihaa kannata valjastaa poliittisen puolueen lähtökohdaksi. Sellainen ei kanna minnekään.

      Ihan rehellisyyden nimissä hallituspuolue persujen kohdalla kiinnostaisi tietää - Suomen etu edellä - se, että mitä tälle maalle rakentavaa, kehittävää, annettavaa ja sanottavaa tai tehtävää puolueella olisi? Aika tylsää on lukea vaan siitä, mikä heistä on huonosti ja ketkä edustavat tuota heidän kuvittelemaansa huonoutta. Heitä kun on niin paljon, että sehän vallan jo melkein meinaa masentaa kansalaista.

      Poista
    8. Kuule, Öö. Koetat kaikin keinoin ilmaista sitä, että olet pentu. Maailma opettaa.

      Poista
    9. Eikö Öö nyt ymmärtänyt kysymystä? Siis miksi Niinistö meni jo asiaan sekaantumaan? Ihan vain mielijohteesta?

      Poista
    10. " Siis miksi Niinistö meni jo asiaan sekaantumaan? Ihan vain mielijohteesta? "

      En voi tietenkään Niinistön ajatuksia sen paremmin tulkita kuin kukaan muukaan, mutta varmaan sen takia, että itse asia ja Junnilan ulostulot olivat, ja lienevät edelleen sen verran vakavaa puhetta, että presidenttikin katsoi asiakseen tilanteeseen instituutiona reagoida niihin. Hyvä niin.

      Anolle klo 13.00 sellaiset terveiset, että koeta vaan jatkaa ajatuksenjuoksuasi ja höpinöitäsi. Uskon, että pystyt siihen kun oikein yrität. Tsemppiä!

      Poista
    11. Mitäs ne Junnilan ulostulot oikein olivat? Ettei nyt vain täysin vailla suhteellisuudentajua masinoidulla lehtikirjoittelulla ja Suomen maineen pilaamisella ollut siinä jotakin tekemistä...

      Poista
    12. Lienet niistä Junnilan ( ja Rantasen yms ) ulostuloista tietoinen itsekin eikä ole mitään syytä enää sellasia puheita toistella enempää. Mitä lie Junnilalla olisi ollut annettavaa elinkeinoministerinä, ehkä jatkajansa osaa näyttää kykynsä. Ne kyvyt nimittäin kiinnostavat Suomen kannalta enemmän kuin se, mikä ja ketäkin suoraan sanoen elämässä sattuu eniten vituttamaan.

      Poista
    13. Mielestäni on kiire irrottautua niin henkisesti kuin tosiasiassa. Ei vain yksittäisten ihmisten, vaan kansakuntana kieltäytyä nytkin meneillään olevasta suuren kansainvälisen lauman vaivihkaisesta ja kuitenkin julkisesta vallankaappauksesta.

      Poista
    14. Vai että vallan ulostuloista. Parodia on käynyt mahdottomaksi. Asia selvä.

      Poista
    15. Kyllä, ne ulostulot.

      Se, mitä jokainen ajattelee pääkopassaan on jokaisen henkilökohtainen asia, ja mun puolesta jokainen saa ajatella vaikka "mustia ja mirriä pervoilemassa" tai mitä nyt kenenkin päässä liikkuu. Se, mitä sieltä suusta sitten alkaa päästelemään julkisesti omalla nimellään poliitikkona, kansanedustajana, ministerinä tai vaikka facebookissa, onkin jo sitten toinen asia.

      Mitään syytä ei ole uhriutua siihen, että olisi olemassa jotain "ajatusrikollisuutta". Jokainen ajatelkoot mitä haluaa. Toivottavasti kuitenkin ymmärretään se, että ne puheet ovat julkinen viesti koko maailmalle omasta ajatusmaailmasta ja siten myös osa vallankäyttöä, ja niillä on aina merkitystä yhteiskunnallisesti, olipa se viitekehys millainen tahansa.

      Poista
    16. Prof. Vihavaiselle:

      Se oli se pingviinikravatti, joka katkaisi kamelin selän.

      Ajatelkaa nyt, jumalauta, pingviinikravatti!!! Hesarkin veti tuosta koko aukeaman.

      Mitä ne siellä ulkomaillakin meistä oikein ajattelevat, jos täällä on ihmisiä, jotka saattavat yhtäkkiä sonnustautua jopa pingviinikravattiin!

      Johonkin se raja on vedettävä ja nyt se vedettiin kravattiin.

      Näin toimii sivistynyt, suvaitsevainen ja syvästi humaani oikeusvaltio. Malliksi muillekin.

      Poista
    17. Öö, kyllä asia tuli nyt aivan selväksi.

      Poista
    18. Perussuomalaiset ovat ainakin siinä mielessä ainutlaatuinen puolue, että se saa vihollisissaan pahimmat puolet esiin.

      - QQ-

      Poista
    19. "muttei vihaa kannata valjastaa poliittisen puolueen lähtökohdaksi. Sellainen ei kanna minnekään."

      Höpö höpö, voimaa vihasta! Vihan varaan on rakennettu imperiumeja, uskontoja ja ideologioita jne. Sen vastakohdan varaan on rakennettu lähinnä pilvilinnoja.

      Poista
    20. "Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu."

      Siinäpä sinulle vähän "uskonnollisideologista polttoainetta" imperiumiasi varten. Koetahan jaksella.

      Poista
  6. Meille on hoettu ja hoetaan edelleen näitä autuaaksi tekeviä mantroja, ettemme tule toimeen ilman EU:a ja massiivista työperäistä maahanmuuttoa. Siinä pohjaa vanhojen rakenteiden purkamiselle.
    No, edellinen hallitus toimillaan tiukensi vapaaehtoisesti EU-liekaa, toteuttaen kyllä jaloja tarkoitusperiään, joiden mukaan oman kansan edun ajaminen on vahingollista.
    Mutta sitä olen miettinyt, että lienevätköhän kaikki 2015 maahan tulleet n. 30 000 nuorta miestä jo valmistuneet lähihoitajiksi helpottamaan vanhenevan isänmaamme hoivaongelmia vai peräti korkeammilla tasoilla koulutettavina, tulevana innovatiivisena voimavarana...

    VastaaPoista
  7. Jos vanhaa kansankielistä ilmausta tässä saa nyt käyttää, tuntuu, että Suomi on tekemässä omaan pesäänsä paskomisen ehdotonta maailmanennätystä.

    "Natsi-Orpon" kokoama hallitus on "kauhukabinetti" (Süddeutsche Zeitung). Ja nyt sitten myös tulevalta oppostion ja SDP:n johtajalta paljastui mittava ja hyvin pitkäaikainen natsitausta, joten SDP:n sijaan voimmekin puhua pikemminkin NSDAP:sta.

    Kun vielä saamme Tiitisen listan julkiseksi, pystymme täydentämään Suomi-kuvan valtiojohtotason neuvostokommunistisilla maanpettureilla ja DDR-myötäjuoksijoilla, jotka edelleen vaikuttavat keskuudessamme vihervasemman laidan peitejärjestöjen kaapujen alla.

    Vaikea uskoa, että mikään muu kansakunta kuin suomalaiset, pystyisi tekemään itselleen näin paljon vahinkoa, näin nopeasti ja näin turhaan.

    Minulle olisi riittänyt vähempikin. Mutta ehkä nyt sitten mennään päätyyn saakka.

    Surullista. Hyvin surullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sitä tiedä vaikka Lindmanin Antin jutun paljastaminen onkin yritys savustaa äijä pois demareiden puheenjohtajakisasta? Lindtman on tunnetusti ns. oikeistodemari.

      Poista
    2. Outoa miten sosialistit ovat saaneet kansan käyttämään heistä nimitysta "demari". Sosialismilla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa.

      Poista
    3. Klo 4.15:n anonyymille. Demarit eli sosialistit olivat ainoat, jotka aikanaan vastustivat diktaattorin valtuuksien myöntämistä Hitlerille. Porvarit, käyttääkseni kunnianarvoisaa termiä, kannattivat sitä yksimielisesti:
      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jpvuorela/kun-demokratia-kuoli/

      Poista
  8. Kun noita räksyttäjiä ei kertakaikkiaan voi viedä saunan taakse, niin ainoaksi keinoksi meille muille jää kasvattaa oma sietokykynsä sellaiselle tasolle, ettei provoidu vaikka provosoidaan. Itse opin jo nuorna miesnä pohtimaan mikähän kaveria vaivaa, jos joku kovin innokkaasti haukuskeli minua tai jotain muuta lajitoveriaan.

    Canselointiaate kyllä pahentaa asiaa, sillä työssä käyvien on pakko ottaa se jonkin verran huonioon. Ainakin siihen saakka kunnes sietokyvyn nostoaate on levinnyt tarpeeksi laajalle.

    VastaaPoista
  9. Enpä kommentoi muuta kuin olipa tekstiä .

    VastaaPoista
  10. Tuija Siltamäki kirjoittaa Yle:llä aika osuvasti tähän asiaan liittyen:
    ”Perussuomalaiset kannattaa laajaa sananvapautta silloin, kun siitä on sille hyötyä. Se syyttää muita liian herkästä loukkaantumisesta, vaikka on itse jatkuvasti parkumassa asiallisestakin kritiikistä. Perussuomalaisten pitäisi saada käyttää n-sanaa, mutta sitä toista n-sanaa ei saa missään tapauksessa käyttää hakaristejä postailevien edustajien kuvailemiseen.

    Osaavat uhriutumisen tietysti muutkin. Paavo Väyrystä (mm. kesk.) on Paavo Väyrysen mukaan vainottu monellakin vuosikymmenellä, ja pääministeri Sanna Marin (sd.) valitti jatkuvasti median keskittyvän liikaa hänen yksityiselämäänsä, vaikka rakensi samalla somessa henkilöbrändiään lenkkeilemällä ja bilettämällä.

    Ei kukaan kielteisen julkisuuden kohteeksi joutunut pidä sitä erityisen reiluna, mutta vain perussuomalaista puoluetta julkisesti arvostellessa joutuu varautumaan siihen, että kaikki kanavat täyttyvät uhkauksista ja solvauksista – eivätkä journalistijärjestöt joutuneet bileuutisoinnin aikaan vetoamaan lehdistönvapauden puolesta.”

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asia on kyllä niin, että jos kommentoit esim. jonkun ylen kolumnistin kirjoituksia ja sisällöstä tai sanoista löytyy kiellettyjä ilmaisuja, niin siihen loppuu sananvapautesi.
      Sen sijaan persuja saa sanoa yleisesti ja avoimesti rasisteiksi ja natseiksi. Jopa edellinen pm tämän todisti.

      Poista
  11. Peruskoulujen pihoilla raikuvat haukkumasanat homo, hintti ja vammanen.
    Eräässä koulussa kysyttiin lapsilta, kuinka moni tuntee jonkun vammaisen ihmisen?
    Muutama harva käsi nousi.
    Sitten kysyttiin, moniko tuntee jonkun homoseksuaalin ihmisen?
    Yhtään kättä ei noussut.
    Lopuksi kysyttiin:
    kuka tietää, mitä tarkoittaa "hintti"?
    Sama tulos.

    Erään rikosaiheisen nettiforumin keskustelussa käsiteltiin Helsingin Koskelassa tapahtunutta outoa rikosarjaa, jossa 16-vuotias teinipoika oli ptkän aikaa mennyt ystävikseen luulemiensa ikätovereidensa kidutettavaksi.
    Loluta hän kuoli kidutukseen.

    Foormilla pohdittiin miksi uhri oli mennyt ehdoin tahdoin yhä uudelleen tuollaiseen kohteluun.
    Esitettiin arvelu mahdollisesta autisminkirjolaisuudesta, joka olisi estänyt uhria ymmärtämästä tekijöiden todellista motiivia.
    Saman tien alkoi erään selvästi tyttöpuolisen kommentaattorin raivoisa itkuhuuto, miksi uhria pitää haukkua kun hän ei voi puolustautua?!

    Muut hämmästelivät:
    ketä täällä on haukuttu miten, on vain pohdittu autismin mahdollisuutta?
    Huuto ja itku sen kun kovenivat:
    miksi te vaan kiusaatte ja haukutte kun uhri ei voi puolustautua!!!
    Meni monta viestiä ennen kuin muut ymmärsivät, että huutotytön käsitemaailmassa "autisti" oli mitään tarkoittamaton, äärimmäisen loukkaava haukkumasana.
    Asiaa yritettiin selittää, mutta ei se vaan mennyt tytönaivoihin perille.

    Samanlaiset itseään toimittajiksi kutsuvat huutotytöt istuvat kaikissa valtamedian toimituksissa viljellen haukkumasanaa "natsi".
    Se ei tarkoita heidän käsitemaailmassaan mitään, mutta se on äärimmäisen ruma haukkumasana.

    VastaaPoista
  12. Miksi toimittajien enemmistö kannattaa vihervasemmistoa? Koulutus lienee pääsyy? Jos toimittajia ei saa arvostella, niin päätoimittajaa sitten.Tuo Suomen hallituksen mieletön natsimielisyysväite ulkomaille on siis onnettomien päätoimittajien syy!

    VastaaPoista
  13. ”Miltä nyt näyttää ja miksi?”

    Lienee korkea aika väittää, että eräs tendenssi on historiallinen tosiasia Suomea koskien.

    Kas kun Suomen itsenäistymisen jälkeen Jozef Stalin lähetettiin Suomeen keskustelemaan suomalaisten proletaarien kanssa: ”Jos te haluatte järjestää vallankumouksen, niin me autamme teitä.” Ja sitä tuli junilla rutkasti: aseita, viljaa, tupakkaa, ja muutakin, parempaa.

    1930-luvulla Moskova päätti järjestää Suomi tottelevaiseen asemaan: Kremlin salainen diplomaatti ehdotti Suomelle alueiden vaihtoa. Moskova saisi pieniä palasia Karjalan kannakselta ja Suomi puolestaan suuria alueita Neuvosto-Karjalasta ym. Suomi ei mennyt tottelevaisuuden ansaan.

    Tottelevaisuuden ansaan meni Otto Ville Kuusisen ”Suomen hallitus”. Se sai peräti koko Neuvosto-Karjalan, johon oli kiireesti liitetty isoja venäjänkielisiä alueita Arkangelin oblastista.

    Mainilan laukauksia Suomessa odotettiinkin ja valmistauduttiin. Talvisota oli Ryssälle kirpeä tappio. Nikita Hrishshev väitti, että Talvisodassa kaatui yli miljoona neuvostoliittolaista. Venäläisiä sotilaita ei Talvisotaan paljon mobilisoitu, pääosin ukrainalaisia ja valkovenäläisiä sekä Neuvostoliittoon paenneita suomalaisia vuoden 1918 kapinan jälkeen, sekä Neuvostoliittoon 1930-luvulla muuttaneita suomalaisia USA:sta ja Kanadasta.

    Toisen maailmansodan jälkeen Kreml sai Suomelta sekä alueita että reparaatioita. Reparaatiotuotteet olivat niin hyvää laatua, että Moskova halusi niitä ostettavaksi. Sitten kävi niin, että 50% Suomen tuotteista meneekin Venäjälle ja Urho Kekkonen säikähti: Suomen kansantalous on riippuvainen Moskovasta.

    Nykyään Putin on Maailman rikkain mies. Hän omistaa kaiken mitä Venäjällä on, puhumattakaan venäläisistä oligarkeista. Putinin rahat valuvat sinne, minne Putinin nappula käskee tekemään sitä sun tätä: ”tuli sitä taikka tätä, älä ottamatta jätä”.




    VastaaPoista
  14. Monessa ketjussa tullut sellainen toiveikas sanonta kuin "koirat haukkuu, karavaani kulkee."

    Normaalimaailmassa se meneekin niin mutta ei tässä enää, suomalainen demokratia on nyt tänä kesänä niin horjahtanut että tämä kaikki on kuin jostakin zombie-junasta. Kollektiivinen mielenhorjuminen tai jotain...

    En väitä etteivät ps:n joidenkin edustajien natsikytkökset olisi totta, ja täysin tuomittavia, mutta muuten tässä mennään kyllä mielestäni jo laillisuusyhteiskunnan ytimeen, jossa hallitusta horjutetaan vihakampanjalla kaikin keinoin.
    Vihapuheelle ei ole mitään rajoja. Kaikki keinot ovat sallittuja. Tässä ei erota enää natseja natseista, meno on jugendia.

    Tässä meillä nyt myös kotimaassa malliesimerkkejä siitä miten esim. Kiinassa kulttuurivallankumous tapahtui. Nuori väki on päässyt veren makuun. Eivät lopeta.

    Isällinen neuvo persuille: jättäkää hallitus eli ottakaa itsekunnioitus takaisin, nyt teette itsestänne narrin joka antaa itseään hakata miten vain.

    Ja miettikää samalla: petitte sittenkin sen ison osan kansaa joka odotti teiltä perusasioiden korjaamista jokapäiväiseen toimeetuloon ja sen puutteeseen lähtemällä näiden sivistysporvarien???? kelkkaan oikeistopuolueena. Kannattiko?
    Teitä ei oteta tosissaan, teitä tökitään tästä eteenpäin päivittäin ja samalla menetätte toiveikkaimman kansanosan kannatuksen aivan varmasti.
    Maahanmuutto tulee ja tapahtuu, sille ette voi mitään. Olisitte keskittyneet vaikka köyhien asiaan. Olisi ollut tarpeen edellisen hallituksen jälkeen.

    Antakaa demarien ja kokoomuksen hoitaa maata. Siinä toteutuu karman laki.

    Entä sitten "isänmaan etu, isäänmaan asia" jne.?
    Kun katsoo tätä maata nyt niin so fucking what.

    nimimerkki vanhan koulukunnan humanisti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ja miettikää samalla: petitte sittenkin sen ison osan kansaa joka odotti teiltä perusasioiden korjaamista jokapäiväiseen toimeetuloon ja sen puutteeseen lähtemällä näiden sivistysporvarien???? kelkkaan oikeistopuolueena."

      On se kiva, että tiedetään jo äänestäjienkin ajatukset.

      Itse olen äänestänyt perussuomalaisia noin 20 vuotta. Jokapäiväisen toimentulon kanssa ei ole ollut ongelmia 90-luvun laman jälkeen.

      Syy äänestää perussuomalaisia on yksinkertaisesti halu palauttaa Suomen itsenäisyys, joka voidaan nyt Nato jäsenyyden myötä toteuttaa eroamalla Eurostoliitosta.

      Lisäksi on lopetettava maahanmuutto. Jos maahanmuuttaja on työtön, hän loisii. Jos opiskelee, niin hän vie opiskelupaikan suomalaiselta. Jos tekee työtä, hän on palkanpolkija ja työpaikan anastaja suomalaiselta. Ei ole olemassa hyödyllistä maahanmuuttoa.

      Totuus on se, että ulkomaalaisongelma poistuu kun ulkomaalaisia ei tähän maahan oteta ja tänne tunkeutuneille tehdään selväksi, että suomalaisia ovat vain suomalaisista vanhemmista syntyneet.

      Tässä hiljattain potkittiin viroista pois poliiseja, kun olivat kirjoitelleet "doubleplusungood" kommentteja suljettuun viestirinkiin. Tästähän suvakit olivat menneet suorastaan hurmioon.

      Voin kertoa, että olen Santahaminassa käynyt sen verran konjakilla, kaljalla ja kahvilla, että tiedän mitä kantahenkilökunta ja myös sisäisestä turvallisuudesta vastaavat ajattelevat. Saunan kiukaan sihistessä on hyvä puhua siitä miten asiat ovat ja kuinka jääkärien esimerkki velvoittaa.

      Poista
    2. * Olenkin aina ihmetellyt sitä, että mistä se "Sotku" sanana kumpuaa. Kiitokset asian omannäköisestä ja henkilökohtaisesta selvennyksestä.

      Poista
    3. "Voin kertoa, että olen Santahaminassa käynyt sen verran konjakilla, kaljalla ja kahvilla, että tiedän mitä kantahenkilökunta ja myös sisäisestä turvallisuudesta vastaavat ajattelevat. Saunan kiukaan sihistessä on hyvä puhua siitä miten asiat ovat ja kuinka jääkärien esimerkki velvoittaa." - kirjoitti ano.

      Satiiria?
      Älä viitsi, uusia ja mielenkiintoisia Nato-virkoja ne vaan odottaa siellä saunan lauteella.
      Hyvä kuitenkin että Putinin pidetään rajan takana, siitä propsit konjakkikavereillesi.

      Jos sitten köyhillä ei ole ps:stäkään toivoa, niin taidamme palata joukoolla sosialistien leiriin, jos nyt vaan sellaisia nyt vielä jostakin löytyisi tähän hätään, nykyvasemmistoa en sellaiseksi laske.
      PS lupaili kyllä työväenpuoluetta itsestään pitkin oppositiovuosia - ei saatu mitä tilattiin. Porvarileiriin piti päästä.
      Vielä voi petrata ja tajuta mitä tuli tehtyä.

      Poista
    4. "Satiiria?"

      Ehkä ne poliisit irtisanottiin viroistaan satiirin takia?

      "Kylvä tuulta ja korjaa myrskyä."

      Ne jotka ajavat vastakkainasettelua ja tämän maan tuhoamista eivät tiedä mihin ovat ryhtymässä.

      Vähän epäilen, että tositilanteessa hyysärin toimittajat, mekkoeinarit, vähemmistöjen nuoleskelijat sekä pari komisariota Helsingin poliisista ei tarjoa kovinkaan kummoista vastusta taistelukokemusta omaaville erikoisjoukkosotilaille ja -poliiseille.

      Siinä vaiheessa kun legitimiteetti alkaa horjumaan, niin myöskään EUROGENDFORin vahvistukset eivät tilannetta pelasta. Tai voi sitä yrittää jos haluaa Vantaan samaan seuraan kuin Arnhemin ja Hostomelin.

      Poista
    5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    6. Aloitetaanko se tunkeutujien ulospotkiminen vaikka Jussi Halla-ahon avustajasta, virolaisesta, joka osaa venäjää, mutta ei viroa?

      Mitä ihmeen väliä sillä mitä kieltä, joku mamu mongertaa? Hyvään alkuun nähtävästi päästään kun työttömät mamut lähetetään sinne mistä ovat tulleetkin.

      "Muuten nuo jutut alkavat kuulostaa sille, että seuraavan kerran kun käyt siellä Santiksessa, niin nauttikaa vain vichyä ja jättäkää ajattelu niille, joilla on siihen synnynnäisiä edellytyksiä."

      Ei sitä kuulee sillä saarella pelkällä ajattelulla pärjää. Vielä vähemmän pärjää etnofilialla ja eurostoliiton kumartelulla.

      Kuten varmaan tiedät kyseessä on suljettu sotilasalue ja sinne pääsee kutsusta. Minut on kutsuttu paikalle sen takia että kykyä sekä toimintaan että ajatteluun löytyy.

      "Santahaminassakin on hyvä muistaa, että veronmaksajat ovat se työnantaja ja heihin kuuluvat myös HS:n toimittajat."

      Ja minua ei vähääkään kiinnosta sinun tai muiden globalisti eurostoliitto etnofiilien veronmaksamiset - ei kiinnosta edes teidän ulkomailta apinoidut "oikeutenne".

      Voin kertoa mitä löytyy ja se on kyky ja halua toimia mikäli järjestys, omaisuus ja suomalainen elämäntapa on uhattuna.

      Poista
  15. Tämä palsta on mennyt todella absurdiksi ja melkoisen toivottomaksi sekoiluksi. Valitan ja olen pahoillani!

    VastaaPoista
  16. Ranskassa vissiin internetin sulku joillakin alueilla.

    VastaaPoista
  17. Ranskassa internet-sulku. HS kirjoittaa siitä, miten juna ajoi kissan yli.

    VastaaPoista
  18. Mikä se on se natsin ja kommarin ero? Molemmissa systeemeissä valtaa käytti diktaattori. Kummassakaan ei sallittu muita puolueita kuin se valtapuolue. Kummassakaan systeemissä ei sallittu sananvapautta. Kummassakin systeemissä väärät mielipiteet, puhumattakaan johtajan ja systeemin kritisoinnista olivat vakavia rikoksia, jopa kuolemanrangaistuksen arvoisia. Kummassakin systeemeissä poliittinen poliisi valvoi kansalaisten mielipiteitä, tekoja ja ajatuksiakin. Kummassakin systeemissä tiedonvälitys oli diktaattorin hallinnassa ja käytännössä lähinnä epäluotettava propagandamylly. Kummassakin systeemissä valtiovalta saneli mitä tehtaat tekivät ja käytännössä se tarkoitti sitä, että ne oli valjastettu sotateollisuuden käyttöön. Molemmissa ….. No, luetteloa voisi kai jatkaa vaikka kuinka pitkälle ja eroa ei taitaisi löytää muualta kuin retoriikassa viljeltävässä sanastossa. Ja niin, kummankaan ideologian palveluksessa olevat toimittajat eivät välittäneet tippaakaan totuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Natsismi ja kommunismi ovat poliittisia uskontoja.

      Kommunismilla on pientä sosiologista ja taloustieteellistä pohjaa mutta se on kokonaisuutena puppua.

      Natsismi on yritys sovittaa "rotutiede" ja eugeniikka sekä poliittinen ja taloudellinen toiminta yhteen.

      Kumpikin on täyttä hömppää, muttatoinen on vielä pahempaa kuin toinen.

      Samoja ajatuksia löytyy jo Platonilta, mutta syynä on se että vallan takia jotkut ovat halukkaita viemään maansa totalitarismiin.

      Niin on aina ollut ja se on edelleen niin.

      "Facismi on aina facismia, olipa se minkä väristä tahansa" - Paavo Haavikko


      .

      Poista
    2. On niissä mm. semmoinen ero, että DDR:ssä oli väkilukuun nähden jotain 10 kertaa enemmän Stasin virkailijoita/kätyreitä kuin Aatun Saksassa Gestapolla. Ja vielä se ero, että tavalliselle kansalaiselle kansallissosialismissa leipä oli paljonkin leveämpi kuin kommunismista.

      Poista
  19. Loistava kirjoitus jälleen tästä nykyisestä harhaisesta menosta. Kiitos !

    VastaaPoista
  20. Oula Silvennoinen https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Oula_Silvennoinen on ihan mahdoton tässä suhteessa. On fanaattinen natsimetsästäjä ja on vihreänä piittaamaton heidän historian painolasteista. On vakuuttunut olevansa hyvän puolella pahaa vastaan. Istun Hgin SOTEPE lautakunnassa, jossa hän käyttää henkilöön meneviä vihamielisiä puheenvuoroja😎

    VastaaPoista
  21. Erinomainen selkeä kirjoitus.

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.