tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kansallinen santarmikaarti?Santarmilaitos vai ritarikunta?

Ilmoitus siitä, että Venäjälle perustetaan kansalliskaarti kohautti taannoin kansainvälistä yleisöä. Itse asiassa tällainen organisaatio on tässä maailmassa aivan tavallinen. Yhdysvaltain kansalliskaartista (National Guard) on jokainen kuullut ja se se kyllä vasta erikoinen laitos on, käsittäen jopa ilmavoimien yksiköitä, joita on tainnut näkyä näillä pituusasteilla saakka.
Espanjan Guardia civil on tuttu jokaiselle maassa käyneelle ja kaikki tietänevät senkin, että meidänkin maassamme kerran oli santarmeja. Sana santarmit, gens d’armes eli asemiehet, tarkoittaa oikeastaan sotilaita, mutta venäjällä tuo nimi oli tullut erityisesti merkitsemään keisarillisen kanslian kolmatta osastoa eli ohranaa palvelevia poliisijoukkoja. Näillä oli edustuksensa Suomessakin. Urkintapapereita voi nyt lukea Kansallisarkistossa.
Santarmi-sanaa ei Euroopassa yleisemmin erityisesti pelätä, sehän on käytössä esimerkiksi Ranskassa (gendarmerie) ja moni kunniallinen kansalainen tienaa elantonsa santarmilaitoksen leivissä. Onhan jokaisen maan sisäinen turvallisuus tärkeä asia, josta on kannettava huolta, kuten kaikille viimeistään nyt lienee käynyt selväksi.
Mikseipä siis myös Venäjällä olisi oma santarmistonsa, vaikkapa nyt kansalliskaartin nimellä. Presidentin kotisivulta selviää, että uusi natsionalnaja gvardija on suoraan presidentin alainen ja koostuu sekä sotilaista että siviileistä. Sen tehtävät liittyvät nimenomaan sisäiseen turvallisuuteen ja sillä tulee olemaan ainakin tarvittaessa laajoja valtuuksia, mm. pidätys- ja kotietsintäoikeus. Aseita tietenkin myös on käytettävissä.
Mikä on kaiken tarkoitus? Presidentin kotisivulla kerrotaan sekin: (Законопроект) «О войсках национальной гвардии Российской Федерации» подготовлен в целях защиты прав и свобод человека и гражданина, совершенствования обеспечения государственной и общественной безопасности.
No niin. Helpotuksen huokaus: tehtävänä on siis kansalaisten oikeuksien ja vapauksien turvaaminen ja yhteiskunnan ja valtion turvallisuuden lisääminen. Sitä kai ke vastaavat laitokset muuallakin harrastavat.
Mutta, kuten tiedetään, teoria on teoria ja käytäntö on käytäntö. Ei ole lainkaan ihmeellistä, että on spekuloitu sillä, että presidentille luodaan nyt oma armeija, jota käytännössä komentaa hänen luottomiehensä. Joitakin huolia hänellä näyttää siis olleen, vaikka noita sisäisiä joukkoja pitäisi jo maassa olla vaikka millä mitalla.
 Tällainen uudistus houkuttelee tietenkin historiallisiin vertailuihin. Roomassa oli muinoin pretoriaanikaarti, joka tietyssä vaiheessa alkoi pitää oikeutenaan keisarien vallasta syöksemistä ja uusien nimittämistä. Venäjällä nousivat 1700-luvulla aateliset kaartinrykmentit lähes samaan asemaan. Käytännössä siis instituutio alkoi toimia aivan vastoin alkuperäistä tarkoitustaan. Toki esimerkiksi Napoleonin Garde Impériale tai Ruotsin Livs-drabanter taisivat aina nuhteettomasti pysyä lojaaleina herralleen.
Entä voisiko paralleelia etsiä Saksan uudemmasta historiasta? Sepp Dietrichin, itseoppineen SS-kenraalin komentama Leibstandarte Adolf Hitler oli ilmeinen vastine muille historiallisille henkikaarteille, tosin jokseenkin arkaaisessa hengessä.
Mutta uusi Kansalliskaarti ei ilmeisestikään ole Leibstandarten tapainen divisioona, vaan eri paikkakunnilla toimiva organisaatio, hieman suojeluskuntien tapaan. Varoisin kuitenkin samaistamasta niitä, sillä tässä, kuten niin monessa muussakin tapauksessa venäläinen variantti luodaan ylhäältä käsin ja on mitä ilmeisimmin luonteeltaan hyvin virallinen, valtion ja presidentin käsivarsi.
Entä mitä sanovat uudesta organisaatiosta lunatic fringen edustajat? Izborskin klubin kotisivulla asiasta on kirjoittanut Aleksandr Dugin, jota ei tarvitse enempää esitellä. Otsikkona on ”Kansalliskaarti venäläisenä ideana”.
Kiinnostavaa on, ettei Dugin vielä ota lopullista kantaa kaartin arvoon ja merkitykseen. Kaikki näet hänen mielestään riippuu siitä, palveleeko kaarti tuota hänen ja hänen taustaryhmänsä ”venäläistä ideaa” vai ei. Jos se palvelee vain ja pelkästään presidenttiä, jota sivumennen sanoen izborskilaiset ovat aina pitäneet puolinaisen politiikan ja poroporvarillisuuden edustajana, ei sillä ole myönteistä merkitystä. Mikäli käy kuten aina, on kyseessä pelkkä parodia.
Mutta kansalliskaartista voisi tulla myös ritarikunta (orden). Silloin se ei ainoastaan suojelisi ja palvelisi henkilöä tai instituutiota, vaan aatetta, ideaa. Olisi tärkeää, että kansalliskaartista tulisi todellinen eliitti. Sen yläpuolella olisi vain hengellinen eliitti.
Näin kiteyttää tämä herra näkemyksensä: Национальная Гвардия должна быть своего рода орденом русских идеалистов, верных Русской Идее, Святой Руси и великой континентальной державе.
Mitäpä tuohon lisäämään? Itse asiassa siihen voi vielä lisätä yhtä ja toista.  Tässä on kyseessä hyvin selkeä irtiotto demokratian arvoista, mikä ei tietenkään ole kenellekään yllätys. Kiinnostavampaa on se, että suuntaus on kohti eräänlaista aristokratiaa aivan tietyillä keinoilla
Duginin havittelema kaarti mitä ilmeisimmin olisi riippumaton presidentin henkilöstä ja muodostaisi jonkinlaisen uuden pretoriaanikaartin. Silloin ei patrioottien tarvitsisi olla riippuvaisia kansansuosiota kalastelevan presidentin mielivallasta vaan se voisi toteuttaa omaa agendaansa.
¨Ritarikunnasta” tulee väistämättä mieleen SS, jota myös on enemmän tai vähemmän osuvasti sillä nimellä kutsuttikin (vrt. Heinz Höhne. SS – Der Orden unter dem Totenkopf). SS oli puolueen armeija, aatteen soturien yhteenliittymä, jonka alkuperäinen tehtävä oli nimenomaan suojelu (Schutz).
Izborskilaisten joukkoa ei kannata kuitata pelkiksi älypääpiöiksi. Kuuluuhan joukkoon nykyään myös Venäjän ainoa elävä nobelisti Alferov. Länsimaisesta näkökulmasta joukko joka tapauksessa koostuu friikeistä, joille esimerkiksi natsien kehittämien instituutioiden ihailu on mitä luonnollisinta.
Niinpä tunnettu nimimerkki Maksim Kalašnikov  (Kutšerenko) on kunnostautunut raivokkaana elitistinä, joka sättii tavallista kansaa nelijalkaiseksi karjaksi, jolle ei kannata antaa mitään arvoa. Vallan pitäisi Kalašnikovin mielestä olla pienen ja asialle omistautuneen eliitin käsissä. Johtajat tulisi kouluttaa napola-laitoksissa natsien esimerkin mukaisesti.
Olisiko tässä nyt siis mahdollisuus uuden SS:n syntymiselle Venäjälle ja maan avoimelle siirtymiselle oligarkkiseen järjestelmään, jossa politiikan sanelevat fanaattiset ideologian soturit, demokratialle syvästi vihamieliset friikit?
Se olisi suuri irtiotto nykyisestä tilanteesta, jossa demokraattisia arvoille ja muodoille yhä osoitetaan rituaalista kunnioitusta. Joka tapauksessa se ainakin toistaiseksi on olemassa vain Duginin ja hänen kaltaistensa toiveunissa.
Tuskinpa se toteutuukaan. Todennäköisempää lienee, että vallastaan kiinni pitävä presidentti huolehtii siitä, etteivät nämä friikit pääse valtaan.
Ja Putinille taitaa aina olemassa huonompia vaihtoehtoja, mikä kaikkialla kannattaisi muistaa. Siellä ne kärkkyvät aivan hänen kintereillään.


24 kommenttia:

 1. "Ja Putinille taitaa aina olemassa huonompia vaihtoehtoja, mikä kaikkialla kannattaisi muistaa. Siellä ne kärkkyvät aivan hänen kintereillään."

  Juurikin näin. Tämä olisi hyvä myös näiden putintrolleja sun muita peikkoja vähän siellä ja täällä näkevien tohkaajien aivan aiheellista muistaa. Esimerkkejä: Pidettiinhän sata vuotta takaperin esim. Nikolai II:sta vihonviimeisen jonninjoutavana hallitsijana (no, kieltämättä hän sitä monella tapaa olikin), josta piti päästä eroon hinnalla millä hyvänsä. No, näinpä viimein tapahtuikin, mutta tilalle nämä muutosta kiivaasti kaipaavat uudistajat saivat setä Leninin, jonka "uroteot" lienevät useimmille jokseenkin tuttuja. Ja samaten Wilhelm II:sta saattoi vielä Ensimmäisen Maailmanpalon aikaan pitää vihonviimeisenä preussilaisen korskean ja brutaalin koppavuuden ruumiillistumana ja tietysti myös uhkana "vapaan maailman" perusarvoille. No, siihenkin epäkohtaan saatiin sittemmin muutos, ja aikanaan, toki 15 vuoden viipeellä, tilalle nousi muuan Hitler-niminen veitikka, joten taas voi kysyä, että niinköhän tuo fyyreri parani vaihtamalla...?

  En toki ole Putinin ihailija sen kummemmin, mutta kuten nuo tekstissäkin mainitut izborskilaiset osoittavat, kyllä Venäjältä löytyisi myös sille paikalle tilalle ihan oikeitakin hulluja. Siis sellaisia, joiden pragmaattisuuteen tai edes todellisuudentajuun ei voisi luottaa minkään vertaa. Ennen kuin alkaa kannattamaan johtajan vaihdosta, kannattaisi myös ottaa selkoa, ketä oikeastaan ollaan vaihtamassa, ja mihin tai kehen. Sekä tietysti: Cui bono?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan rähinän valtionpäämiehet taisivat lähes poikkeuksetta olla kaikki Viktorian jälkeäisiä tai muuten serkkuja. Suuri sota oli muutenkin täynnä outouksia, koska britit esimerkiksi neuvottelivat sveitsiläisten avustuksella optisen lasin ostamisesta - Saksasta. Että semmosia vihollisia.

   Poista
 2. Karabinieereja näkee Roomassa siellä täällä. Lienee siinäkin kysymys samankaltaisesta kansalliskaartista, heillä suorastaan perinteisestä terrorismin ja Punakaartien vastustamisesta

  Ovet halutaan pitää avoimina myös Senaatintorin ympäristössä, joten sotaharjoituksia aletaan pitää nopeutetussa tahdissa. Jo puolustusministeri Enestamin aikana harjoiteltiin kaupunkisotaa strategisten kohteiden suojaamiseksi - Smolnan rakennuksen ensimmäinen asukas oli 1822 lähtien sotilaskomentaja Ehrnrooth.

  Turvallisuus on Suomessa ennenkaikkea sisäistä.

  VastaaPoista
 3. Saksan SS-joukot ovatkin varsin kiinnostava tapaus siinä mielessä se ylivoimainen enemmistö siinä palvelleista ei ollut suinkaan saksalaisia eikä edes minkäänsortin germaaneja. Kyseessä oli monikansallinen armeija, oikeastaan aikansa "arvoyhteisö", coalition forces. Hitler ei nimittäin ollut halukas antamaan kovin paljon saksalaisia sotilaita Waffen SS:ään joten Himler kääntyi ulkolaisten puoleen ja rekrytoi aluksi eri maista sen saksalaista syntyperää olevia (joista monet eivät edes puhuneet saksaa äidinkielenään). Esim. Florian Geyer taisi olla unkarilaisista, Handschar kroatilaisista, Prinz Eugen Jugoslavian alueelta, Nederland hollantilaisista, jne...

  Vuodesta 1943 lähtien Waffen SS ei ollut mikään "jonon jatko" vaan itseasiassa sen joukot saivat aikansa parhaimman kaluston ja muodostivat lopulta (eräitä poikkeuksia lukuunottamatta)maavoimien operatiivisen iskuvoiman. Divisioonien panssarikalusto oli kovinta luokkaa, liikkuvuus parempi kuin Wehrmachtin panssarijoukoilla ja ne heitettiin yleensä kovinpiin paikkoihin. Tosin kuten SS divisioona Nordin surkea tapaus Sallassa kesällä 1941 osoitti, alku saattoi olla kaikkea muuta kuin lupaava.

  Waffen SS on esikuva Euroopan Unionille kaavailluille yhteisille sotajoukoille sillä kuten totesin kyseessä ole sotilaallinen "arvoyhteisö".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, duoda. Geneettiset tutkimukset, jotka ovat nykyisin luotettavat ja kattavat, sanovat toista:

   Iso osa keski- ja itä-Eurooppalaisista ovat samaa geneettistä juurta eli sukua toisilleen. Voidaan karkeasti sanoa, että romanialaiset, kroaatit ja serbit, hollantilaiset, itävaltalaiset ja puolalaisetkin, ovat germaaneja. Kielen vaihtaa sukupolvessa, kultuurin kolmessa, geenejä "ei koskaan". Itse asiassa Hiterin "ali-ihgmiset " eli slaavit (mikä on vain kieliryhmä) ovat suureksi osaksi aivan samasta lähteestä, kuin germaanitkin. Lukuun oittamatta iso-venäläisiä (enimmäkseen suomalais-ugreja) ja tataarien sukua (turkkilaisia).

   Poista
 4. "kansalliskaarti"

  Putin tekikin salto mortale ja antoi kansalliskaartille uuden nimen:

  Источник: ИА NEWS (ianews.ru)
  Дата выпуска: 12.04.2016 09:26

  Заглавие: Национальную гвардию решено называть Росгвардией

  Национальную гвардию решено называть Росгвардией

  Президент РФ подписал соответствующий указ.

  Сформированная на базе внутренних войск Федеральная служба войск Национальной гвардии России теперь будет называться Росгвардией, говорится в указе президента РФ Владимира Путина.

  VastaaPoista
 5. Sepä kävi kuin lampaan potkaisu. Mutta se nyt on vain nimi.

  VastaaPoista
 6. Kun Venäjä kerran on aloittanut menneisyytensä virheiden oikomisen, on myös luonnollista uuden ohranan muodostaminen. Venäläiseen sieluun on syvälle tatuoitu maan fyysisten rikkauksien suuruus ja niitä maan johto yritää paraansa mukaan saada kansansa puolustamaan. On näet niin että, jotta läntisen kulutusyhteiskunnan ylivarojen eläminen väistämättä ajaa tilanteeseen, jossa vaikkapa siperian suunttomat resurssit, kuten Albrigth on todennut , kuuluu ihmiskunnalle, ei venäläisille. Samaa kolonililistista agendaa ajoi Jukka Valtasaari, joka suurlähettiläänä ollesaan yhdeksänkymmen luvulla oli isännille, jossain juhlatunnelmissa rtodennut, luoteisvenäjän metsäresurssien kuuluvan globaaleille metsäkonserneille.

  VastaaPoista
 7. "En toki ole Putinin ihailija sen kummemmin, mutta kuten nuo tekstissäkin mainitut izborskilaiset osoittavat, kyllä Venäjältä löytyisi myös sille paikalle tilalle ihan oikeitakin hulluja. Siis sellaisia, joiden pragmaattisuuteen tai edes todellisuudentajuun ei voisi luottaa minkään vertaa."

  Kun menoa seuraa lännessä myös, kotona täällä, ja oikeissakin länsimaissa, niin usko meidänkin päättäjien todellisuudentajuun ja pragmaattisuuteen on kyllä jo mennyt.
  Euroopan islamisoituminen on niin kovassa suhteellisessa että absoluuttisessa vauhdissa, että
  enää voi valita joko täydellisen välinpitämättömyyden tälle itsetuholle tai vielä rennomman otteen, että tulee mikä tulee, menee mikä menee, ottakaa vaan ja pistäkää matalaksi!
  Jos olisi olemassa kansanvaltaa, joka laittaisi tälle stopin niin tilanne voisi olla toinen mutta keskitytään me nyt vaan sote-kysymyksiin ja sairauspäiväloma-kiistoihin ja laitetaan energia siihen, siinä ilokaasu-sumussa se kaikki sitten tapahtuukin kivutta ja kuin huomaamatta.

  Vai onks tää vaan se klassinen näkökulma-virhe, liikaa kamalaa valhemediaa (ämveetä) valtavalhemedian korvikkeena?
  En tiedä.

  jk

  VastaaPoista
 8. Прямая линия с Владимиром Путиным (ОНЛАЙН)
  Текстовая трансляция
  14.04.2016
  http://www.novayagazeta.ru/news/1702420.html?p=4#comments

  14 апреля 2016 в 12:55
  Знаете, почему в США экономика растет, а в России падает? Все просто: пока их президент учился в Колумбийском, а затем и в Гарвардском университете, наш учился в подворотне бить первым. Это заметно по тому, как путин говорит - как истинный гопник. Особенно, если вспомнить про "мочить в сортире"...

  Putin piti tänään vuoronmukaisen online-vastaanoton alamaisilleen. Yksi kommentoijista ihmetteli: "Miksi USA:n talous kasvaa, mutta Venäjän talous taantuu?" Hän tiesi myös kertoa, että kaikki on hyvin yksinkertaista: "silloin kun heidän presidentti opiskeli Columbian yliopistossa ja sitten Harvardissa, niin meidän presidentti opetteli hyökkäämään/antamaan turpiin ensimmäisenä".

  VastaaPoista
 9. "Ja Putinille taitaa aina olemassa huonompia vaihtoehtoja, mikä kaikkialla kannattaisi muistaa. Siellä ne kärkkyvät aivan hänen kintereillään."

  Tätä voisi avata lisää, ellei tämä ole vain pelkkä heitto jolla pyritään hiljentämään spekulointia Putinin hallinnon luhistumisesta.

  Eiköhän asia ole niin että Putin on bysanttilaiseen tyyliin pitänyt huolen siitä että yhtä vahvaa seuraajaehdokasta ei ole vaan että alla on sakki tasavahvoja kätyreitä joiden keskinäinen kateus estää haastajan nousun.

  VastaaPoista
 10. Eihän Putinilta kukaan sitä valtaa ota niin kauan kuin maa on järjestyksessä ja hallittavassa tilassa. Mutta sitten, kun järjestys (korttitalo?) romahtaa, onkin toinen tilanne. Pieniä everstejä ja koenraalejakin saattaa olla tarjolla suuriin tehtäviin, kuten maailman pelastaminen venäläisen idean avulla.

  VastaaPoista
 11. Mitä mieltä Vihavainen muuten olet historioitsija Andrei Fursovista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne. Mutta onhan miehellä ainakin kiinnostava ura: RGGU:sta Izborskiin...

   Poista
 12. "maan avoimelle siirtymiselle oligarkkiseen järjestelmään, jossa politiikan sanelevat fanaattiset ideologian soturit, demokratialle syvästi vihamieliset friikit"

  Nyky-Venäjä on monessa mielessä Neuvostoliiton toisinto.

  Neuvostoliitossa kaiken mittarina oli "пролетариат и беднейшее крестьятство" eli proletariaatti ja talonpoikaiston köyhin osa. Kaikki muut pääsivät vuorotellen "kansan vihollisiksi" jne. Vaatetuksessa käytössä oli pääosin ns. ватники eli pumpulilla varustetut housut ja takit. Bатники-sanasta tulikin neukkulainen-sanan synonyymi. Ainoastaan puolielävän Brezhnevin vallan loppupuolella valtaan pääsi iskulause "красиво жить не запретишь" eli kaunista elämää ei voi kieltää. Kauniista elämästä pääsivät kiinni ennen kaikkea puoluepomot ja muu nomenklatuura. (Olihan Marx aikoinaa sanonut, että "poliittinen draama päättyy yhtä väistämättömästi uskonnon, yksityisomistuksen ja kansalaisyhteiskunnan kaikkien elementtien palauttamiseen kuin sota päättyy rauhaan".

  Nyky-Venäjällä presidentti Putinin kielenkäyttö on suunnattu kosiskelemaan ennen kaikkea gopnikkeja, väkivaltaisten katujengien mielialoja. Nämä gopnikit ovat itse asiassa nykypäivän proletaareja eli nuoria ilman kunnon ammattia, työtä ja tuloja. Proletaareja on aina ollut paljon joten niitä pitää käyttää hyväkseen. Gopnikit ryöstää, tappaa ja ovat patriootteja.

  Neuvostoliitto "puolusti" maailmanlaajuisesti proletariaatin ja talonpoikaiston köyhimmän osan etuja järjestämällä ties mitä kaikkea Kominternin ja Profinternin puitteissa. Kapitalismin kritiikki on aina perusteltua, mutta...

  Nyky-Venäjän johtajasta Putinista on tullut kansainvälisen politiikan GOPNIKKI. Onko hänen päämääränä luoda G-2? Onko maailmassa riittävästi vatnikkeja?

  VastaaPoista
 13. Nyt kun Suomen kansallismieliset (mitä ne ovatkin) ovat jakautuneet Nato-miehiin ( = Venäjä on uhka) ja ei-mennä -Natoon -mielisiin ( Venäjän kanssa pärjää kuten ennenkin), korjaavat maamme liberaaliglobalistit ja oikeaoppisesti tiedostava keskiluokka täyden potin. Ja nauravat päälle.

  Itse kuulun jälkimmäiseen osastoon, en osaa alkaa pelätä Venäjää vieläkään, mutta peli on nyt niin ikävää että pelkästään tästä kylmäpäisyydestä saa aiheettoman trollisyytöksen sekä omilta että suvaitsevaisilta.

  Näin meidät (jos nyt "meitä" olikaan) oli helppo halkaista ja tehdä helpoiksi käsitellä. Sääli. Itse olen valmis hyväksymään natoilunkin (jos ihan pakko) kunhan Euroopan islamisoituminen olisi Nato-EU:n agendalla. Ei näytä vieläkään olevan. Mitä tässä pitää vielä tapahtua.

  jk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jk - Et aivan yksin ole. Taidan kuulua samaan joukkoon. Mutta onko meitä muita, en tiedä.

   En tiedä sitäkään, mitä vielä pitää tapahtua, että islamisaation uhka otetaan todesta. Mutta olen melko varma, että kyllä se tapahtuu. Asiaan havahdutaan vain aivan liian myöhään. Kuten tapana näissä on.

   Poista
  2. Kiitos, Matias K. Muitakin on, se on vissi. Välillä on vaikea vain lukea tai ajatella kohtuullisesti mitään, kun tietyn pourukan Putin-pelko/inho vie kaiken hapen, tilan ja huomion (ja sehän monelle taholle sopii) samaan aikaan kun Eurooppa muuttuu väärään suuntaan vääjäämättömästi.

   Itse koen että jos nyt liitymme Natoon ei meidän todellinen turvallisuustilanteemme paljoakaan parane. Saamme 1000 km Nato-rajaa Venäjää vastaan (hyvä? huono? en tiedä) mutta sille todelliselle ongelmalle ei tapahtu mitään, ajaudumme ehkä vain entistä ja tiukemmin syvemmälle vulgääriglobalismiin. Hitto, me ei saada täällä edes raitista ja maltillista "kansallista oikeistoa" kasaan. Ryssänpelonko me annamme määritellä ajatuksemme ja motiivimme jälleen kerran? Pathetic.
   jk

   Poista
  3. Kyllä taitaa tämä ryssänpelko olla varsin puhdasta korvimetoimintaa. Mutta kyllä sen lietsonnan mittasuhteet hämmästyttävät. Varmaan se tuo journalisteille tyydytystä siinä kuin Halosen haukkuminen, mutta asia todella on niin, että todella tärkeät asiat siinä sitten päästäänkin unohtamaan.

   Poista
 14. "Venäjän kanssa pärjää kuten ennenkin"

  Iivanan kanssa on lystikästä juoda viinaa, hoilottaa lauluja ja tanssia ripaskaa. Mutta kun ruvetaan tekemään sopimuksia, niin perkele tunkeutuu sopimusten yksityoskohtiin. Äskenkin Suomi vaati sopimusta Raja-Joosepin rajanylityspaikasta lopettaakseen laittoman maahantulon. Sopimus syntyi puoleksi vuodeksi, mutta Moskova saneli sopimuksen muodon, joka loukkasi muodollisesti EU:n kansalaisten oikeuksia. Kas kun Raja-Joosepin kautta pääsevätkin liikkumaan ainoastaan Venäjän, Valkovenäjän ja Suomen kansalaiset. Oikeusoppineet pitivät asian tiimoilta hälinää tuokion verran.

  Loppujen lopuksi kysymys ei ole hälinästä vaan Moskovan sanelupolitiikasta. Mannerheim-linjan jatko vaatii Näto-linjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Raja-Joosepin kautta pääsevätkin liikkumaan ainoastaan Venäjän, Valkovenäjän ja Suomen kansalaiset"

   Entä jos Venäjälle tulleet muslimivallankumoukselliset ovatkin saaneet Venäjän kansalaisuuden syystä tai toisesta?

   Poista
  2. "Loppujen lopuksi kysymys ei ole hälinästä vaan Moskovan sanelupolitiikasta. Mannerheim-linjan jatko vaatii Näto-linjaa."

   Eli itään rajalle muuria ja rautaa ja tiukkaa ilmetrtä, länteen kylttejä ja hymyä, että "Welcome all Refugees to Finland" ?


   Poista
 15. Mikä siinä nyt oikein oli, ettei voitu lyödä nyrkkiä pöytään ja sanoa: "Perkele!" Jos ryssällä on tämä sopimus Valko-Venäjän kanssa, niin kyllähän nyt meidän kanssa pitää tehdä poikkeus. Vai halutaanko siellä turpaan?

  VastaaPoista
 16. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.