lauantai 2. tammikuuta 2016

Olemme olleet naiivejaOlemme olleet naiiveja. Monet meistä

Kuka enemmän, kuka vähemmän. Tasavallan presidentti on sellaisessa asemassa, ettei hänen sovi käyttää samanlaista kieltä kuin esimerkiksi Jussi Halla-ahon, joka muuten ei ole ollut naiivi minun muistini aikaan.
Joka tapauksessa presidentin puheenvuoro on minusta merkittävä todiste siitä, ettei tyhmyyttä enää kritiikittömästi kumarreta korkealla poliittisella tasolla. Myös Tarja Halosen haastattelu todisti mielestäni samasta asiasta, mikä on merkittävä osoitus siitä, ettei sentimentalistisella symbolikäyttäytymisellä enää ole monopolia myöskään niin sanotulla edistyksellisellä puolella.
Voi tietenkin kysyä, millä Halla-ahoa, Immosta ja Hirvisaarta nyt sitten demonisoidaan, kun tunnustetaan, että he ovat aivan oikeassa. Ja mille nyt paheksuvasti nauretaan, kun Hakkaraisen kauhuskenaario on soittautunut täysin reaaliseksi uhaksi? Toivoa tietenkin täytyy, että myös itseään parempina ihmisinä pitävät voisivat aivan rehellisesti ryhtyä toimimaan isänmaamme tulevaisuuden puolesta sen sijaan, että pyrkisivät noukkimaan irtopisteitä sabotoimalla sitä.
Erään mahdollisuuden erottautua rahvaasta esikuvallisella symbolikäyttäytymisellä tarjoavat toki ympäristöasiat. Nyt on sillä alalla avattu uusia mahdollisuuksia.
Tänä uutena vuotena on ruvettu tekemään henkilökohtaisia hiilijalanjälkilupauksia. Idea on suurenmoinen. Vähän liiankin suurenmoinen. Ei vaadi erityisiä kykyjä ymmärtää, miten suuri merkitys yhden henkilön jalanjäljellä tässä asiassa on. Vanha sananparsi hyttysen suolikaasujen merkityksestä Saharan ilmastoon kuvannee sitä melko hyvin, eli toisin sanoen sen merkitys on niin olematon, ettei sen havaitseminen ole mahdollista millään mittarilla. Tämä tuskin kuitenkaan lienee salaisuus edes lupauksen tekijöille enempää kuin hallitsemattoman maahanmuuton turmiollisuus.
On mahdollista ymmärtää asian ylevä tausta-ajatus: minä en sitten ole syyllinen. Jos kaikki tekisivät, kuin minä, olisi kaikki hyvin. Repikääpä tästä.
So good so far. Tässä murheen alhossa ei ole niinkään helppo löytää tietä aitoon itsekunnioitukseen, ainakin mikäli ottaa täydestä kaiken sen syyllisyyden, jonka ns. vihreä valhe (ks. Paunio, Mikko) on kaatanut länsimaisen ihmisen niskaan. Ihminen tarkoittaa tässä lähinnä homo sapiens-lajin koirasta, erityisesti heteroa, jonka syytä lähinnä on, että ihmislaji on mennyt liian pitkälle ja hiili pöllyää taivaalle holtittomasti.
Parasta, mitä ihmiskunta voisi tehdä, olisi Eduard Hartmannin jo vanhan suosituksen mukaan kollektiivinen itsemurha. Ideahan on vanhaa perua ja itämaisissa uskonnoissa voi havaita saman eetoksen. Vegaanius, devotio modernan ehkä muodikkain muoto, näyttää jakavan tämän ajatuksen ja pitää jostakin syystä nimenomaan homo-lajin herruusvaatimuksia väärinä ja muita lajeja sitä itseään parempana. Aika surkea lähtökohta kiistämättä, mutta tie parannukseen on ennenkin alkanut oman kehnouden tunnosta.
Itsemurhan voi eläinlaji toki tehdä monella tavalla ja eräs niistä on pidättäytyminen lisääntymisestä. Euroopassa tämä olisi jo todellisuutta, elleivät maahantunkeutujat muuttaisi kehitystrendiä. Syyllinen kehitykseen löytyy siis sieltä, missä liikaväestöä tuotetaan, minkä ei kai pitäisikään olla kenellekään salaisuus. Sieltä myös löytyvät avaimet maapallon ekologiseen kriisiin ja ellei niitä käytetä, jää ilmastolupauskin vain absurdiksi koketeeraukseksi, jonka tärkein anti on oman kuvitellun erinomaisuuden pönkittäminen, symbolinen käsienpesu vailla vakuuttavuutta.
Meidän kannattaa jo vihdoinkin ottaa vakavasti se, että Afrikan väestönkasvu uhkaa tehdä maanosasta valtavan liikaväestökeskittymän. Neljä miljardia ihmistä vuonna 2100 eli yhden ihmisiän kuluessa tarkoittaa neljää tuhatta miljoonaa ihmistä, sanon varmuuden vuoksi. Siis nykyinen Kiinan, Intian, Euroopan ja Yhdysvaltojen yhteenlaskettu väkimäärä.
Tätä joukkoa emme voi ”pelastaa” ottamalla se asumaan kotiimme eikä kukaan muukaan voi sitä tehdä. Vaikka sen kulutus pysyisi minimaalisena, mullistaisi se maailman luonnonvarojen käytön ja mitä todennäköisintä on, ettei nykyisin säädyllisenä pidetyn elintason hankkiminen sille olisi millään keinoin mahdollista. Tekeillä on siis valtava inhimillinen katastrofi, jonka estäminen olisi mahdollista ehkäpä vain Kiinan mallin mukaisen diktatuurin oloissa. Missään tapauksessa se ei onnistu demokratian vallitessa.
Mikäli maailman ekologisille ongelmille halutaan todella tehdä jotakin, on vaikutettava väestönkasvuun ns. kehitysmaissa eli takapajuisissa maissa. Euroopan itsemurhasta ei maapallomme ekologia hyötyisi mitään, sillä menetyksiä korvaamaan riittää aivan varmasti miljardeja afrikkalaisia, jotka eivät ole kiinnostuneita enempää kulutuksensa kuin syntyvyytensä rajoittamisesta. Jos maapallomme tulevaisuudelle olisi nimettävä yksi suurin uhka, lienee kiistatonta, että se tulee juuri sieltä.
Eurooppalainen keskivertokansalainen, joka lentää pari kertaa vuodessa etelään lomailemaan, syö kovia juustoja ja naudanlihaa, on lopultakin varsin vaaraton otus. Hän ei muodosta uhkaa tulevaisuudelle, vaan pystyy pysähtyneessä taloudessaan ja negatiivisen väestönkasvun vallitessa hyvinkin pitämään hiilipäästöt tasapainossa. Pitkällä tähtäimellä hän saa ne helposti hallintaan, mikäli tarve vaatii. Se on paljon helpompaa kuin väestönkasvun käynnistäminen uudelleen.
Sen sijaan afrikkalainen, joka syytää maailmaan yhä uusia jälkeläisiä ja pyrkii saamaan niille eurooppalaisen elintason joko lähettämällä niitä suoraan Eurooppaan tai turvautuen niin sanottuun kehitysapuun tuottamansa liikaväestön elättämiseksi, on maapallomme todellinen ongelma.
Sen sijaan, että hiilineutraalisuuteen pyrkivä gutmensch naiivisti lähettäisi rahojaan Afrikkaan ja toivottaisi sieltä muuttajia tervetulleiksi Eurooppaan hoidettavakseen, hän voisi vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen monin verroin myönteisemmin, mikäli kykenisi estämään yhdenkään afrikkalaisen saapumisen korkean kulutuksen Eurooppaan. Maapallon pelastaminen on jo vaikeampaa ja edellyttää Afrikan ja muhamettilaisen Aasian uhkaavan väestötulvan pysäyttämistä. Ilman sitä kaikki ilmastokoketeeraus joka tapauksessa on vain yhtä tyhjän kanssa. Naiiviutta ellei pahempaa.


31 kommenttia:

 1. Kulutushyödykkeet tuotetaan nykyään Kiinassa, ja kuluttajat Afrikassa.

  VastaaPoista
 2. YK:n tuoreen 17 kohdan kestävän kehityksen listan pääotsikoissa ei ole mainittu sanaakaan väestökasvun hillitsemistä.

  Jopa nykyinen paavi Filippiineillä vieraillessaan pyysi ensin anteeksi sanomistaan mutta lisäsi jotenkin niin että onko pakko lisääntyä kuin kanita.

  Vastaavasti eurooppalaisten pitäisi uskaltaa kysyä miksi meidän pitää maksaa kun afrikkalaista panettaa.

  Aika kovan hinnan kansakunta joutuu maksamaan siitä, että persujen kannatusta yritetään laskea.

  Presidentin puheen mediassa aiheuttamat otsikot ovat mielenkiintoista luettavaa. Eräiden medioiden kohdalla on täytyy hämmästellä kuuntelivatko ne samaa puhetta, jonka itse kuulin.

  Presidenttimme muuten totesi jo aiemmin, että pakolaisten sijaan on syytä kohdistaa arvostelu päättäjiin.

  Vihavaiselle jälleen 10+ kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 3. "Aika kovan hinnan kansakunta joutuu maksamaan siitä, että persujen kannatusta yritetään laskea."

  Näin juuri. Tätä mieltä olen pitkään ollut, että niin oikeassa kun PS-kannattajat ovatkin, on ollut Suomelle vahinko että PS nousi kannatuksessa niin ylös. Suomen kaikkea poliittista toimintaa on viimeiset viisi vuotta hallinnut Persujen pelko, ja siitä on paljon vahinkoa aiheutunut Suomelle pitkälle tulevaisuuteen. Ja vieläkin se vaikuttaa vaikka PS:n kannatus on nyt painunut takiaisluokkaan kun PS rikkoi tärkeimmät lupauksensa ja agendansa.

  Nyt kun ei pitäisi enää ainakaan PS:ia pelätä, niin luulisi että suvikset luopuisivat denialistaan vihdoin.

  Rajat pitää "sulkea". Ne joudutaan sulkemaan jokatapauksessa. Mielummin ottaa ne paheksunnat heti, kuin sitten 100,000 uuden laittoman pakolaisen jälkeen.

  On täysin kestämätön tilanne jo Suomessa. 60%, eli n. 20,000 pakolaista ei saa turvapaikkaa. Irak ei ota kuin vapaaehtoisesti palaavat. Tänne voi viime vuonna tulleista jopa 20,000 laitonta muslimimiestä jäädä hengailemaan. Ei niitä voida avovankiloissa ikuiseen pitää. Pakko jopa jatkaa keskeytynyttä diskorahan maksamista niille yhteiskuntarauhan vuoksi. Ja sitten kun Bagdadissa twitter laulaa, että Suomessa saa "palkkaa" vaikka TP-kriteerit eivät täytykään, kunhan vaan menee Suomeen tavalla tai toisella; niin tänne tulee hetkessä se 100,000 MATUa lisää - ja rajat siis jokatapauksessa joudutaan sulkemaan.

  Mielummin ne rajat sulkisi nyt, kun päästään vähemmin tappioin ja se jotenkin on kohtuullisesti suoritettavissa kun tulee vaan muutama kymmenen MATUa päivässä. Sitten kun tulee taas satoja päivässä, tuhansia viikossa, on hyvin paljon vaikeampi sulkea rajoja, mellakka-aidat ei helposti kestä sellaista painetta ja kovilla ei voi ampua.

  VastaaPoista
 4. Osa mediasta on kuullut puheessa lähinnä presidentin polttopulloiskujen tuomitsemisen.

  Mieleeni nousi taannoinen Tampereella tehty murhapoltto;

  http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/tampereen-pizzeriapalon-tuomiot-pysyivat-paaosin-ennallaan/2051164

  Tuomioita tuli. Motiivina oli vakuutuspetos ja sytyttäjille oli luvattu raha- ym. palkkioita.

  Toinen tuoreempi tapaus, joissa tuomio on jo myös langetettu:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020419141837_uu.shtml

  Toistaiseksi suomalaisten ns. iskut ovat olleet eräänlaista poltetun maan taktiikkaa, jossa ei luojan kiitos ole vielä tullut ihmisuhreja. On yritetty epätoivoisesti estää vastaanottokeskuksen perustaminen paikkakunnalle rikollisella menettelyllä.

  Ihmisten polttamisessa suomalaiset tappiolla 0-4

  VastaaPoista
 5. "Aika kovan hinnan kansakunta joutuu maksamaan siitä, että persujen kannatusta yritetään laskea.".

  Tähän kannatuksen laskuun on osallistunut myös Timo Soini esittämällä sanktioita maille, jotka eivät osallistu taakanjakoon. Jos Soini todella kannattaisi maan oikeutta päättää asioistaan ja olisi kriittinen Suomen "pakolais"poliitikan suhteen, hän olisi tukenut mm. Unkaria.

  VastaaPoista
 6. Kun bloginpitäjä tuntee itänaapurimme asioita, olisi mielenkiintoista kuulla miten siellä suhtaudutaan tähän pakolaiskriisiin ja yleisesti maahanmuuttoon. Onko sielläkin monikulttuurisuus rikkaus vaiko nuivuus persujakin kovempaa?

  Ja miten Suomen islamilaisoitumiseen Pietarin naapurissa suhtauduttaisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi et käyttäisi Wikipediaa, sinä joka osaat itsekin lukea, esim:

   Venäjän 160 etnisen ryhmän edustajat puhuvat yhteensä noin sataa eri kieltä. Vuoden 2002 lukemien mukaan 142,6 miljoonaa ihmistä puhuu venäjää. Toiseksi suurin kieliryhmä ovat tataaria puhuvat (5,3 miljoonaa puhujaa) ja kolmantena saksankieliset (2,9 miljoonaa). Venäjä on keskushallinnon ainut virallinen kieli, mutta perustuslaki antaa yksittäisille tasavalloille oikeuden ottaa oman alueensa alkuperäiskieli alueen toiseksi viralliseksi kieleksi. Huolimatta laajasta alueellisesta levinneisyydestään venäjän kieli on varsin homogeenistä koko maassa.

   Poista
 7. Islam tuo suuri eläinrakastajien uskonto: Tässä tiukkaa asiaa lehmien oikeuksia muistaen https://www.youtube.com/watch?v=K0wQPSoOABk&feature=youtu.be

  VastaaPoista
 8. No, tiettyä vahingoniloakin on näkynyt,vaikkeis siihen olisi varaa. Omaan maahan on tullut miljoonia muslimisiirtolaisia, jotka ovat kaikkein epäsuosituinta väkeä, vaikka maan johto yrittää hehkuttaa sen monikansallista traditiota, jossa ei ongelmia ollut sen jälkeen kun pohjois-Kaukasus lanattiin tasaiseksi 150 vuotta sitten.
  Mutta mellakoitahan on ollut aina Kontupohjaa myöten. Ei tämä ole siellä ollenkaan helppo yhtälö, varsinkin kun euraasialaista suurvaltaa yritetään rakentaa.
  Pietarissa ovat moskeija, synagoga ja buddhalainen tremppeli ollet jo kauan enemmän tai vähemmän näkyvästi esillä ja valtion kanssa hyvissä väleissä, mutta onhan se islamismi tullut sinnekin ja se on uusi ilmiö. Terrorismia on ollut enemmän kuin kai missään länsimaassa. Nordostista Beslaniin.

  VastaaPoista
 9. Pakolaiskriisi on pian ohi. Luultavasti nyt käynnissä ollut maahanmuuttajien virta oli poikkeuksellista ja sitä ruokittiin somen avulla. Monet pakolaiset ovat jo palanneet kotiin kun huomasivat ettei täällä sittenkään ole tarjolla aivan parasta kestitystä. Onhan suomalainen ruoka aika pahaa muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Vuoden aika, sää ja toimenpiteet kuten rajatarkastukset pienentävät virtaa, mutta paine pysyy.

   Poista
 10. Rakkauden kansanpuolue2. tammikuuta 2016 klo 13.13

  Sen sijaan itäsuomalainen, joka syytää maailmaan yhä uusia jälkeläisiä ja pyrkii saamaan niille helsinkiläisen elintason joko lähettämällä niitä suoraan etelään tai turvautuen niin sanottuun sosiaaliapuun tuottamansa liikaväestön elättämiseksi, on maamme todellinen ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Se on meidän oma ongelmamme ja riittää kyllä ilman että haalitaan vielä vieraan maanosan tuottamat epäkohdat selvitettäväksemme.

   Poista
  2. Rakkauden kansanpuolue2. tammikuuta 2016 klo 13.43

   Siispä ohjaamme heidät Ruotsia rakentamaan, sinne sotien jälkeen ahertamaan menneiden satojen tuhansien suomalaisten lisäksi?

   Poista
  3. Ruotsissakaan ei enää ole kysyntää matalan ammattitaidon halpatyövoimalle. Eikä halpatyön markkinoitakaan, koska työn hinnat on pilattu niin ylös, että ei kannata työllistää matalan tuottavuuden töihin.

   Toista se oli silloin, kun Volvon värvärit kävivät täältä muuttajia oikein rukoilemessa liukuhihnojen ääreen.

   Poista
  4. Maksa ite omat kulus3. tammikuuta 2016 klo 13.37

   Rakkauden kansanpuolueelle: meidän todellinen ongelmamme on se että kansalaiset ovat tottuneet kovin hyvään ja yhteisiä verovaroja holvataan tehottomaan julkiseen palvelutuotantoon ja hallintoon liikaa. Jokainen vastatkoon omista kuluistaan, omien jälkeläistensä elättämisestä ja näiden kouluttamisen tuottamista kuluista ym. menoistaan. Tästä kun lähdettäisiin alkaisi perhesuunnittelukin asettua terveemmälle pohjalle. Ei tule siittää, eikä sallia sikiämistä, jos ei pysty takaamaan elantoa ja kustantamaan koulutusta jälkeläiselleen.

   Poista
 11. Totta vitsissä rikoksista annetaan tuomioita. Lafkan nimi on tuomioistuin. Siellä jaetaan oikeuden päätöksellä rangaistuksia tai sitten syytteet hylätään. En tiedä miksi sana "tuomio" on alkanut tarkoittaa vain sitä, että joku saa rangaistuksen.

  Ja koska olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti, haluan että kaikki afrikkalaiset siirretään Eurooppaan ja kaikki eurooppalaiset Afrikkaan. Katsotaan kumpi maanosa pärjää.

  VastaaPoista
 12. Itsemurha onkin toimiva ratkaisu kaikkiin ihmiskunnan ongelmiin, mutta se on tehtävä henkisessä mielessä. Kaikki ihmiskunnan ongelmathan ovat ymmärtääkseni osittuneen ja jakautuneen ihmismielen aiheuttamia, eli niiden taustalla on käsitys itsestä, eli egomme. Jos hylkäämme totaalisesti tuon käsityksemme, eli teemme henkisen itsemurhan, niin ongelmat katoavat siihen paikkaan.

  VastaaPoista
 13. "Toivoa tietenkin täytyy, että myös itseään parempina ihmisinä pitävät (edistykselliset) voisivat aivan rehellisesti ryhtyä toimimaan isänmaamme tulevaisuuden puolesta sen sijaan, että pyrkisivät noukkimaan irtopisteitä sabotoimalla sitä."

  Turha toivo! Toimintaparadigmat yhteiskunnassa muuttuvat vasta silloin, kun puolimarxilaiset, piiloleninistit ja salastalinistit järjestäytyvät jonoon Pietarin vastaanotolle. Varsinaisia sellaisia ei maailman sosialistisen järjestelmän luhistumisen jälkeen enää pitäisikään olla. Mutta nuoruuden ajan bravadaa on vielä tallella.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Timo Vihavainen, ei muuta lisättävää.

  Veikko Mäkitalo

  VastaaPoista
 15. Kirjoititpa, Timo Vihavainen, taas viljalti totuuden sanoja! Kiitos blogistasi. Hyvä, että joku "väärinajattelija" ilmaisee itseään sivistyneesti ja analyyttisesti. Ja suoraselkäisen kaunistelemattomasti.

  VastaaPoista
 16. Vihavainen on selvästi lukenut PAloheimoa.

  VastaaPoista
 17. Timo Vihavaisen analyysia ei poliittisen korrektiuden ja ylikehittyneen hoivavietin välisen fuusion hallitsemassa keskusteluilmapiirissä ole sopivaa esittää. Hyi olkoon. Mutta asiaan mennäkseni on käsittämätöntä, ettei kaikkien ongelmien alkusyytä eli tietyllä alueella (case Afrikka) asuvan ihmismäärän ja ko. alueen tarjoamien siedettävän elämän edellytysten välistä epäyhtälöä kunnolla käsitellä. Viime kädessähän kaikki isommat kriisit (sodat, uskonnollinen/poliittinen/etninen vaino, kansainvaellukset) johtuvat vain ja ainoastaan resurssitaistelusta ylikansoitetulla alueella. Eikä edes oireisiin puututa kunnolla, puhumattakaan sairauden parantamisesta. Ja demokratian keinoin ainakaan jälkimmäinen ei tule tapahtumaan. Muutos lienee mahdollinen vain romahduksen kautta, mutta ei huvittaisi jäädä katselemaan sitä edeltävää ensin kasvavan epäjärjestyksen ja sitten anarkian jaksoa.

  VastaaPoista
 18. Jälleen täyttä asiaa Vihavaiselta.

  Sattuipa heti tänä aamuna erään sanomalehden sangenn pitkä kirjoitus kasvisyönnistä kaukomailla. Agendalla näyttää olevan, että kasvissyönti turvaisi ruokaa yhä useammalle. Kestävin tae ravinnon ja etenkin monipuolisimman ravinnon riittämiselle olisi kuitenkin väestöräjähdyksen tukahduttaminen. Väestöpolitiikan muutoksen tarpeesta taas ei todellakaan noissa kirjoituksissa mainita sanallakaan. Aivan kuin ihmismassat eivät jo tarvitsemansa infrastruktuurin painolla vaikuttaisi haitallisesti esimerkiksi käyttökelpoisen viljelymaan määrään tai kulumiseen.

  VastaaPoista
 19. Samaa mieltä!mutta.. kyllä länsimaisen ihmisen hiilijalanjälki on monen(kymmen)kertainen jonkun savimajaan syntyvän kanssa joten kyllä paras mitä länsimainen voi tehdä on olla kokonaan lisääntymättä tai lisääntyä vain yhden jälkeläisen verran.Esimerkin voimalla-helpompi on myös muilta vaatia jotain jos sitä itse ensin noudattaa..

  VastaaPoista
 20. Kaikkein realistisempia elämän perusasioista ovat tietenkin afrikkalaiset. Ne vievät potin jotka haluavat lisääntyä. Tätä ylikoulutetut länsimaalaiset eivät ole enää aikoihin tajunneet. Minulla ei muuta.

  VastaaPoista
 21. Keijo Korhonen sen kiteytti nasevasti. Ei valta kiväärinpiipuista kasva, vaan sieltä naisen lantiosta.

  VastaaPoista
 22. Kuinka voitat sodan?
  1)Bodaa, harrasta kamppailulajeja, räyhää, ota streoideja
  2)Ota rauhallisesti. Lisäänny.

  Kummalla on valta 40v päästä?

  VastaaPoista
 23. Rajat kiinni ja syntyvyyden kontrolli afrikkaan ja intiaan. Pakotettu sellainen. Ilmastomuutokseen tulee mukautua eikä yrittää pysäyttää luonnollista tapahtumaa. Vähän sama kuin yrittäisi tumpata tulivuoren.

  VastaaPoista
 24. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista

Kirjoita nimellä.