tiistai 30. heinäkuuta 2024

Aika laulaa laulujaan

 

Epäviihtymys kulttuurissa

 

M.A. Meretvuo, Kaaoksen reunalla. Akselerationismi ja sivilisaation kiihtyvät kehityskulut. Kiuas kustannus 2024, 162 s.

 

Ihminen on eläin, jolla on kyky kääntyä omaa yhteisöään vastaan. Tämä on jännittävästi mieletön ja vaikeasti selitettävä asia, jota on yritetty rationalisoida tavalla jos toisellakin.

On sanottu, että mielipuolinen, luonnonvastainen ja viime kädessä omaa itseä tuhoava käytös selittyisi sillä, että kun yhteisö on mieletön, näyttää pyrkimys järjellisyyteen hulluudelta.

 Itsetuhoisuus, joka saattaa vallata kokonaisen yhteisön, kuten sopulilauman saattaa myös olla lajin säilymisen kannalta viime kädessä rationaalista ja niin edelleen.

Joka tapauksessa vain ihmiselle on mahdollista herostraattinen tuhotyö, jossa hän kääntyy omaa yhteisöään vastaan ja uhraa itsensä saavuttaakseen samalla jotakin, jota pitää itseään tärkeämpänä.

Freudillahan oli ajatus siitä, että kulttuuri sellaisenaan on kaikkine rajoituksineen ihmisen perimmäiselle eläimellisyydelle liian ahdistava asia, seurauksena on epäviihtymys, Unbehagen. Sellaistahan voimme toki myös havaita yhä uusissa kulttuuri-ilmiöissä, jotka viimeisten suunnilleen sadan vuoden aikana ovat nousseet pinnalle.

Epäviihtyvä, masentunut, hermostunut, vihainen ihminen on tullut erääksi normiksi, jonka ylistäminen kuuluu hyviin tapoihin. Hänen musiikillisesti tai kirjallisesti purkautuvat aivopierunsa aiheuttavat innostuksen hyminää tai jopa rajuja aplodeja, mikäli ne ovat kyllin räikeitä.

 Tässä vain näytteeksi muuan lainaus euroviisujen arvostelusta laatulehdessä, siltä varalta, että asiat tuppaisivat unohtumaan:

Suomi putosi taas euroviisujen loppupeleistä. Syynä ei ainakaan ollut kappaleen taso eivätkä esittäjien vajavaiset kyvyt. Kuten Helsingin Sanomat todistaa: ”Esitys oli energinen ja raju… ääneensä laulaja onnistui taikomaan kunnon norjalaisen kirkonpolttohevin petomaisuuden. Loppuun hän vetäisi vielä hillittömät karjunnat. Yhtä rajut olivat myös suosionosoitukset”.

Mitä siis jäi puuttumaan? Eikö kyse olut lajissaan huippuesityksestä? Myös esiintyjien mielestä se sujui ”helvetin hyvin”. Kyseessä oli myös basistin mielestä ”paras veto, mitä ollaan koskaan vedetty”.

Oliko kyse siitä, että ns. fanittaminen muodostui ongelmallisesti, koska pariutumisikäisten oli vaikeaa kohdistaa unelmansa oikeasta parittelupartnerista juuri näihin esiintyjiin? Jos muuten näin oli, niin sopii kysyä miksi. Asia antaa vakavaa itsetutkistelun aihetta.

Sitä paitsi viime vuonna kisat voitti Conchita Wurst (Pillukka Kullinen), kaksisukupuolista ainakin esittävä taiteilija. Miten moni ihan oikeasti saattoi uneksia saavansa juuri Conchitan vuoteeseensa? Luulen, että suurin osa niitä, jotka antavat näin ymmärtää, puhuvat vähintäänkin venytettyä totuutta.

Mutta Pillukka voitti. Tänä vuonna hän lisäksi kävi juttelemassa punktaiteilijoidemme kanssa ja näytti ikään kuin antavan heille apostolisen siunauksensa. Mutta me emme voittaneet. Siis Suomi. Jokin tässä niin sanotusti mättää.

Vuosihan oli 2015 ja muistaakseni meillä oli esityksen tason lisäksi vielä jokin poliittisen korrektiuden valttikorttikin. Mutta kun ei niin ei. Mutta tämä on nyt sivupolku.

Tässä ajatukseni oli vain pohtia sitä, mikä on kulttuurin merkitys ihmiselle sen ohella, että hän saa sen tekemisestä elatuksensa yhteiskunnalta.

Kuuluuko se primäärisiin perustarpeisiin kohottaessaan ihmisen tästä murheen ja rakenteellisen epäviihtymyksen alhosta korkeampiin sfääreihin vai onko se vain luksusta kaviaaria leivän päälle, on tärkeä kysymys.

Tärkeää on, että se on alue, jolla ihminen toteuttaa korkeimpia pyrkimyksiään ilmaisten suhteensa omaan maailmaansa ja elämänsä arvoon tai arvottomuuteen.

Arvottomuuden tunne saattaa ihmiselle ainoana eläimenä olla pahinta, mitä maailmasta löytyy. Asiastahan on puhuttu viime vuosina arvokkuuden ja sen kriisin ( thymos, engl. dignity, ven. dostojnstvo) yhteydessä (vrt. Vihavainen: Haun turmion tie tulokset (timo-vihavainen.blogspot.com).

Niinpä kääntyminen omaa yhteisöä vastaan ja jopa koko ihmiskuntaa ja sen vallitsevaa, arvottomaksi koettua kulttuuria vastaan on omalla tavallaan looginen seuraus henkisestä umpikujasta.

Nietzschen yli-ihminen ei ollut olento, joka olisi ollut vain tavallista etevämpi ja röyhkeämpi lajinsa edustaja. Nietzsche kuvitteli, että oli ainakin mahdollista pyrkiä johonkin toiseen ja korkeampaan kuin mitä ihminen yleensä edusti. Tämän hän kiteytti lyhyesti: Ihminen on jotakin, mikä on voitettava. Mitä te olette tehneet hänet voittaaksenne?

Nykyaika on esittänyt oman, tosin vielä sangen fiktiivisen vastauksensa: ihmisen tulee korvaamaan ja pitää korvata kyborgilla, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi kone.

Transihmisyys on ratkaisu yli-ihmisen ongelmaan, joka on vaivannut ihmiskunnan radikaalia osaa jo puolitoista vuosisataa. Neuvostoliiton kommunisteille asia oli hyvin läheinen (ks. Vihavainen: Haun yli-ihminen tulokset (timo-vihavainen.blogspot.com)).

Nykyisen Venäjän henkisistä friikeistä erityisesti nimimerkki Maksim Kalašnikov, suuri lännen halveksija, on ollut transihmisyyden ja posthumanismin asialla (ks. Vihavainen: Haun kalašnikov tulokset (timo-vihavainen.blogspot.com)). Pelkään pahoin, että Izborskin klubin luolissa hänetkin otetaan hyvin vakavasti.

Joka tapauksessa transhumanismi on muuan mahdollinen päämäärä, jota saattavat ajaa sellaiset ihmiset, joita vaivaa tuo mainittu pirullinen epäviihtymys nykyisessä kehollisuuden palvonnan tasolle jäävässä kulttuurissa.

Käsillä olevassa kirjassa esitellään muutama enemmän tai vähemmän maineikas akselerationismin edustaja. Nimityshän tarkoittaa kiihdyttämistä ja viittaa siihen, että halutaan kokonaan hävittää nykyinen kulttuuri, jolla ei enää katsota olevan mitään mahdollisuuksia parantua ja muuttua joksikin muuksi.

Ideahan on vanha ja sen oli omaksunut jo se Venäjän radikaali intelligentsija, jota Dostojevski kuvaa Riivaajissaan. Tosielämän ”riivaajat” Netšajev ja Bakunin olivat aivan yhtä fanaattisia ja leppymättömiä kuin heidän tuossa kirjassa esitetyt hahmonsakin (vrt. Vihavainen: Haun pahat henget ja siat tulokset (timo-vihavainen.blogspot.com) ).

Se inhotus, joka ei ansaitse elää, on tuhottava mahdollisimman pian ja mahdollisimman perusteellisesti. Sitä ei pidä yrittää parantaa, vaan on päinvastoin kiihdytettävä sen kehitysprosesseja. Näin uskoo akselerationismi ja tuo tunnus voisi yhtä hyvin olla Leninin tai Bakuninin kirjoittama.

Sama fanaattisuus, sama idée fixe, jota ei mikään horjuta, sama valmius uhrata olemassaoleva kuvitellun tulevan hyväksi näyttää innoittavan tuota joukkoa, jossa voidaan havaita niin vasemmistolaisia kuin oikeistolaisiakin suuntauksia.

Epäilemättä kulttuuri, joka tuottaa tuollaisia oireita on sairas. Diagnoosia tehdessä on kuitenkin noudatettava tiettyä varovaisuutta. Myös terveessä ruumiissa on aina läsnä sairauden ja kuoleman tuottamia mahdollisuuksia.

Miten sairas kulttuurimme on ja voiko se parantua? Entä voisiko se muuttua muuksi tappamalla eli ”singulariteetin kautta”, kuten fysiikan termeihin ihastuneet akselerationistit joskus kuvittelevat?

Muinaisen Kreikan kulttuuri tuotti Herostratoksen, mutta olemme tuskin valmiita arvioimaan sitä kokonaisuutena tuon yksilön perusteella. Tsaarin Venäjän tuotti Narodnaja voljan terrotitti ja viimein Leninin ja tässä tapauksessa koko systeemin ottaminen asian selittäjäksi on jo perustellumpaa.

Nykyinen kulttuuri tuottaa ahdistunutta mölinää, kirkonpolttajia ja massamurhaajia. Kaikki se on mediaseksikästä ja saa ihastuneita aplodeja tai vähintäänkin herättää palvontaa, jos sitä on pakko paheksua.

Euroatlanttinen sivilisaatio ei kuitenkaan ole koko maailma. Kuten Stalinin Neuvostoliitto innoitti Hitleriä, samaan tapaan näyttää parrakkaan naisen Eurooppa innoittaneen Putinia. Suurteot kutsuvat.

Nykyajan akselerationisteista Putin on tietenkin numero yksi. Hänen tyrityksensä potkaista nurin koko savijaloilla seisova euroantlanttinen sivilisaatio on sentään tehty kokonaisen suuren valtion voimalla vielä suurempiin liittolaisiin nojaten. Se ei ole enää 3D-tulostimilla kyhättyjen replika-aseiden värkkäämisen tasolla.

Apokalypsiksen aikojahan tässä moni tuntee elävänsä ja tuskin ihan suotta. Akselarationismi on tämän aikakauden luonnollinen ja mahdollisesti välttämätönkin tuote. On erinomaista, että maastamme löytyy edes yksi pieni kustantamo, joka esittelee tätä ilmiötä. Näinä aikoina se vaatii jo rohkeutta.

17 kommenttia:

  1. Nykyisin kun en katso telkkaria, enkä seuraa muutenkaan valtamediaa on jäänyt aikaa seurata kaikenmaailman hörhöjä, salaliittoteorioita ja sen semmoisia. Kiitos juutuupille. Siellä on onneksi myös huippu fiksuja eri alojen eksperttejä, joilla on hyvin varteenotettavia näkökantoja.Jonathan Haidt, Jordan Peterson ja monet Joe Roganin vieraat jne.., ja onhan niitä fiksuja suomalaisiakin, jotka ovat kai kaikki Ylen kieltolistalla. No joka tapauksessa näitä seuraamalla huomaa, että maailmassa on todellista oikeaa tutkivaa älykkyyttä ja intohimoista asioihin syventymistä. Prosentuaalisestihan näitä ei ole paljon, mutta jo pari kolme prossaa tämän tasoisia ihmisiä pystyy tekemään ihmeitä. Ei ryminällä, mutta varmasti. Niinpä olen toiveikas. Maailma on sairas, mutta luontaishoidoilla se alkaa pikku hiljaa toipumaan. Prosessi on aivan sama, niin maailmanlaajuisesti kuin, kunkin yksilön kropassa. Kun myrkylliset haitta-aineet alkavat liikehtiä ja poistumaan niin olo huononee aluksi, mutta viisas tietää, että sen jälkeen helpottaa. Elämme aikaa jolloin tämä prosessi on hyvässä vauhdissa.

    VastaaPoista
  2. Kari Suomalainen totesi aikoinaan suomalaisesta demokratiasta sen, että jos kymmenen prosenttia vastustaa ja 90 prosenttia kannattaa, luonnollisesti tuo kymmenen prosentin porukka voittaa ja päättää. Tämä suunta on vain jatkunut Karin ajoista, sen jokainen voi kai myöntää? YLE keikkuu tämän ideologian harjalla DEI-koulutuksineen, salailuineen ja valehteluineen, eikä koira perään hauku, ainakaan niissä piireissä, joissa todellakin pitäisi haukkua!

    Se Suomen euroviisuedustaja v. 2015 kuuluu kyllä sekin tähän suomalaiseen pöljyyteen, sanottakoon näin. Kehitysvammaisuus esiintyjillä saa korkeintaan sääliä aikaan, jota sitten käytettiin hyväksi? Se että kehitysvammaisia keskuudessamme on aina ollut, ja tulee aina olemaan, ei tarkoita, että heitä pitäisi piilotella, mutta heitä taidettiin politisoida ja käyttää hyväksi, suomalaisten hyväuskoisuuden tuntien? Ikävä tosiasia lienee, että yhtyeen musiikki ei ollut mitenkään merkittävää tai muistettavaa...

    VastaaPoista
  3. "Freudillahan oli ajatus siitä, että kulttuuri sellaisenaan on kaikkine rajoituksineen ihmisen perimmäiselle eläimellisyydelle liian ahdistava asia, seurauksena on epäviihtymys, Unbehagen. Sellaistahan voimme toki myös havaita yhä uusissa kulttuuri-ilmiöissä, jotka viimeisten suunnilleen sadan vuoden aikana ovat nousseet pinnalle.

    Epäviihtyvä, masentunut, hermostunut, vihainen ihminen on tullut erääksi normiksi, jonka ylistäminen kuuluu hyviin tapoihin. Hänen musiikillisesti tai kirjallisesti purkautuvat aivopierunsa aiheuttavat innostuksen hyminää tai jopa rajuja aplodeja, mikäli ne ovat kyllin räikeitä.

    Niinpä kääntyminen omaa yhteisöä vastaan ja jopa koko ihmiskuntaa ja sen vallitsevaa, arvottomaksi koettua kulttuuria vastaan on omalla tavallaan looginen seuraus henkisestä umpikujasta.

    Miten sairas kulttuurimme on ja voiko se parantua?

    Nykyinen kulttuuri tuottaa ahdistunutta mölinää, kirkonpolttajia ja massamurhaajia. Kaikki se on mediaseksikästä ja saa ihastuneita aplodeja tai vähintäänkin herättää palvontaa, jos sitä on pakko paheksua.

    Euroatlanttinen sivilisaatio ei kuitenkaan ole koko maailma. "

    Korostaisin sitä, että nyt puhutaan nimenomaan euroatlanttinen sivilisaatiosta. Sitä selittää hyvin spengleriläinen malli kulttuurin noususta, kukoistuksesta ja kuolemasta. Tuota sivilisaatiota vaivaa kuolemantauti eli kulttuurirappio: länttä voidaan verrata loppupuolella olevaan aurinkoon, jonka polttoaine on palanut melkein loppuun ja nyt katsellaan loppuleimahduksia. Lopputuloksen on kylmä valkea kääpiö. Ainoa toivo on, että länsimaisen kulttuurin korvaa uusi nuoren kansan faustinen kulttuuri. Sitä odotellessa elämä on kuin Roomassa 400-luvulla, barbaarit ovat porteilla.

    Näen kuitenkin niin, että tämän hetken ja tulevaisuuden kulttuurihegemoniasta taistelevat USA:n ja Kiinan kulttuurit. Molemmilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa ja vasta tulevaisuus näyttää kummasta tulee johtava. Historian valossa tämän määrää noiden valtioiden taloudellis-poliittis-sotilaallinen menestys, joka saa muut valtiot matkimaan tuon taistelun voittajan kulttuuria (esim Rooman imperiumi, kultakauden Espanja ja Ludvig XIV:n Ranska).

    Onhan sitäpaitsi mahdollista, että uusi hegemoninen kulttuuri syntyy jostain muusta kulttuuripiiristä, esimerkiksi intialaisesta, islamilaisesta tai afrikkalaisesta maailmasta. Monesti on niin, että kun vanha hegemonia väistyy, se tekee tilaa uudelle, eipä 400-luvun roomalainen olisi osannut ennustaa sydänkeskiajan katedraaleja tai teologiaa tai renesanssitaidetta puhumattakaan valistuksen ajan tiedettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onhan sitäpaitsi mahdollista, että uusi hegemoninen kulttuuri syntyy jostain muusta kulttuuripiiristä, esimerkiksi intialaisesta, islamilaisesta tai afrikkalaisesta maailmasta."

      Kaikki maailmaa mullistaneet keksinnöt on tehty Euroopassa tai sellaisten henkilöiden toimesta, joiden juuret joka tapauksessa ovat Euroopassa. Tällaiset keksinnöt ovat mahdollistaneet maailman valloittamisen, ensin fyysisesti ja lopulta myös kulttuurisesti.

      Afrikassa ei tietääkseni ole koskaan keksitty mitään. Käsittääkseni Afrikassa eivät sikäläiset olleet vielä keksineet edes pyörää, kun valkoiset eurooppalaiset sinne viimeistään 1800-luvulla tiensä löysivät. Onkohan Afrikassa ollut edes kivisiä tai monikerroksisia rakennuksia ennenkuin valkoiset eurooppalaiset sinne saapuivat?

      Kiinalaiset taas kyllä keksivät ruudin, mutta vasta valkoiset eurooppalaiset keksivät kehittää tuliaseet. Sama magneetin kohdalla, josta vasta eurooppalaisten käsissä tuli tehokas merenkulun apuväline. Kiinalaiset ovat kyllä hyviä kopioimaan ja kehittämään edelleen teknologiaa, kunhan originaali innovaatio tulee ensin joltain muulta.

      On kai paljon muitakin esimerkkejä. Pointtini vain on se, että ei tämä maailma niin nopeasti ja paljon muutu. Jos valkoiset eurooppalaiset häviävät maailmasta, niin maailman kehitys vain pysähtyy tai pikkuhiljaa taantuu takaisin kivikaudelle. Ehkä sitten kivikauden teknologisella kehitysasteella jostain Afrikasta voi tullakin hegemonia. Niikuin sokeiden valtakunnassa yksisilmäinenkin mies on kuningas.

      Poista
    2. "Jos valkoiset eurooppalaiset häviävät maailmasta, niin maailman kehitys vain pysähtyy tai pikkuhiljaa taantuu takaisin kivikaudelle."

      Tässä meidän näkemyksemme erovat: jos valkoisten eurooppalaisten kulttuuri tai ihmiset häviävät se tekee tilaa uudelle kulttuurille, joka aluksi voi olla alkeellisempaa, mutta myöhemmin kehittyä, vähän niinkuin kansainvaellusajan barbaarien olkikattoisista hirsitaloista kehittyivät palatsit ja katedraalit taikka dinosaurusten tuhouduttua päästäisen kokoiset nisäkkäät valtasivat maailmaan AIKAA voittaen. En nimittäin ole rasisti ja uskon, että kaikilla homo sapiens lajiin kuuluvilla kansoilla on lähtökohtaisesti sama kehityspotentiaali, kaikilla olosuhteet eivät vain ole tähän mennessä sallineet - tai pikemminkin pakottaneet - sen kehittymistä täyteen mittaan.

      Poista
    3. "En nimittäin ole rasisti ja uskon, että kaikilla homo sapiens lajiin kuuluvilla kansoilla on lähtökohtaisesti sama kehityspotentiaali"

      Kas, joku täysjärkinen on eksynyt paikalle, terve!

      "Jos valkoiset eurooppalaiset häviävät maailmasta, niin maailman kehitys vain pysähtyy tai pikkuhiljaa taantuu takaisin kivikaudelle."

      Sitä voi kysyä, että miten fiksusti "uuseurooppalainen yli-ihminen" toteuttaa visiotaan, kun olemme hukkumassa lämpimään paskaan koko planeetta. Ehkä osa porukasta tällä pallolla on kaukaa viisasta ja ottaa iisimmin kulutuksen suhteen vaan mitäs se enää auttaa, kun "upporikas sivistyneistö" on päättänyt tuhota, tarkoitan, sivistää koko planeetan.

      Poista
    4. " Jos valkoiset eurooppalaiset häviävät maailmasta, niin maailman kehitys vain pysähtyy tai pikkuhiljaa taantuu takaisin kivikaudelle. "

      Eihän valkoiset eurooppalaiset mihinkään maailmasta häviä, vaan he hävittävät itse itsensä tahtomalla jättää lisääntymisensä väliin tai tehdä keskimäärin sen yhden lapsen, mikä tilastollisesti takaa tuon itse-hävityksen.

      Voimistamme vielä tämän itse-hävityksen kulttuurimme uusilla piirteillä, joista tuolla Hesarin otsikoissa olikin pieni murto-osa esimerkkejä. Mitä eurooppalaisuutta tämä ameebamaisuus enää on?

      Vertaanpa vielä Israeliin. Eihän se valtio, kieli, kansa eikä kulttuuri ole mihinkään häviämässä vaikka sijaitsee itsensä kannalta äärimmäisen paineisessa ympäristössä. Niillä on vielä munat, jos näin vulgääristi halutaan asia ilmaista.

      Poista
    5. "Niillä on vielä munat, jos näin vulgääristi halutaan asia ilmaista."
      Niillä on ydinaseet, huippuarmeija ja maailman tehokkain tiedustelupalvelu. Eikä sekään ehkä riitä kun kunnon rytinät alkavat.
      Eurooppa on kyllä tavalla tai toisella tulevaisuuden Israel.

      Poista
    6. Jatkan vielä tätä ajatustani, siitä huolimatta että aika on ehkä jo ajanut tämän kommenttikentän ohi:

      "ja uskon, että kaikilla homo sapiens lajiin kuuluvilla kansoilla on lähtökohtaisesti sama kehityspotentiaali, kaikilla olosuhteet eivät vain ole tähän mennessä sallineet - tai pikemminkin pakottaneet - sen kehittymistä täyteen mittaan."

      Olen havainnut, että tämä on vallitseva näkemys. Siis että kaikki kansat omaisivat saman kehityspotentiaalin. En kuitenkaan ole nähnyt tästä mitään todisteita, joten en osaa sanoa mihin näyttöön tämä ajatus perustuu. Ainakaan nykyisen maailmamme muodostaneiden keksintöjen (tekniset ja henkiset) osalta se ei piidä paikkaansa. Kaikki merkittävät keksinnöt on tehty eurooppalaisten tai näiden henkisten perillisten toimesta.

      Kuten totesin aiemmin, esimerkiksi Afrikassa ei oltu tultu eteenpäin yhtään piirua kivikaudesta lähtien, ennenkuin valkoiset eurooppalaiset toden teolla saapuivat sinne. Samaan aikaan Eurooppa oli jo teollistunut. Millä perusteella tästä voisi vetää johtopäätöksen, että Afrikka kuitenkin olisi *jossakin* vaiheessa vain ottanut ja ryhtynyt kehittymään itsekseen ilman ulkopuolista vaikutusta? Kysyn tämän vilpittömästi, ilman sarvia ja hampaita, koska en ymmärrä tätä ajatuksenjuoksua.

      Tuossa puhutaan homo sapiens- lajista ja sen kehityspotentiaalista, mutta tämän lajin sisälläkin on eräitä mielenkiintoisia, ihan geneettisiä eroavaisuuksia, jotka kasautuvat tiettyjen kansojen osalle. On perinnöllisiä sairauksia, kuten esim. taipuvaisuutta eturauhassyöpään jne. Miksei taipumus tai tavanomaista parempi kyky innovoida, keksiä uutta ja käyttää mielikuvitusta voisi yhtä hyvin olla tällainen perinnöllinen menestystekijä?

      Huomautan myös, että Saharan eteläpuolisen Afrikan alkuperäiset ihmisethän ovat eräässä mielessä "puhtaita" homo sapienseja, että heidän perimässään ei ole Neandertalin DNA:ta, toisin kuin valkoisilla eurooppalaisilla. Mitä se sitten tarkoittaa tämän "homo sapiens- lajin yhtäläisen kehityspotentiaalin" kannalta, en osaa sanoa, mutta tämäkin on mielenkiintoinen ero.

      Poista
    7. Nimim. "5"

      Kiitokset erinomaisesta kommentista.

      Poista
  4. Kyllähän tämä maailma on mennyt sekaisin kuin käkikello. Tässä tämän aamun Hesarin otsikoita yhdeltä! lukemakerralta:

    - Olympialaiset: Hijabin täyskielto raivostuttaa: ”Syrjintää”

    - ”Woke vie vararikkoon” – identiteettipolitiikka iskee nyt yrityksiin

    - Jengisotien laineet lyövät Ruotsissa jo leikkipuistoihin

    -Kaksi naisnyrkkeilijää hylättiin MM-kisoissa sukupuolitestin perusteella - kilpailevat nyt Pariisissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oikeastaan enää tiedä, itkeäkö vai nauraa tälle nykymaailman menolle, varsinkinkaan ns. länsimaissa! Päivän uutinen on myös, että rippileirillä aikuinen esiintyi "isosena", mutta miksi ihminen ei saisi muuttaa ikäänsä, kuten saa muuttaa sukupuolensa? Miksi kukaan tiedostava ei tätä ole esittänyt, koska siltähän tämä jo alkaa vaikuttamaan, että kuka vain pistää mielipuolisuudessa paremmaksi, hän on ylivertainen wokeisti tai mitä tahansa näitä onkaan?

      Lännessä pistetään kohta paremmaksi kuin Pol Potin Kamputseassa, eli kenellä on silmälasit, hänet tapetaan koska hän osaa kukaties lukea ja on siis vaarallinen taantumuksessaan uusille tuulille, tai jos ei ehkä tapeta, mutta passitetaan uusille taloudellisille alueille ikuiseen pakkotyöhön! Toki lännessä osataan ihmisestä tehdä epähenkilö, kun suljetaan pankkitilit ja riistetään sosialiturvatunnus! Silloin et ole mitään, eikä sinua koskaan ole ollutkaan! Tätähän harjoitettiin Kanadassa korona-protestien aikana, kun ihmisten pankkitilejä suljettiin Trudeaun määräyksellä! Tulee väistämättä mieleen Ilmestyskirjamaiset näyt...

      Poista
    2. Kun tuota menoa lukee, näkee ja kokee, siis mihin me olemme itsemme ajaneet niin, tämän varmasti joku käsittää väärin, minulle tulee ikävä Neuvostoliittoa, Brezneviä ja kylmää sotaa, ideologioiden taistelua idän ja lännen välillä. Siellä toisella puolella oli sentään jokin idea joka oli ymmärrettävissä - vaikkakin väärä. Ne oli kuitenkin tajuttavissa. Tätä aikaa enää ei.

      Poista
    3. "Miksi kukaan tiedostava ei tätä ole esittänyt"

      Sitähän on jo esitetty, toisin en tiedä oliko esittänyt filosofi tiedotava, ikäsyrjintää kuitenkin vastusti.

      Poista
    4. Aivan samanlaisia tuntemuksia kuin Ano 31.7. klo 15.31:llä: ei ymmärrä tätä aikaa ja aikalaisten pyrintöjä!

      Poista
  5. Maailmanlopulla pelottelu on tuhansia vuosia vanha pisnes. Puttiini on vain yksi raihnas ukkeli, joka tarvittaessa talutetaan sairaslomalle. Korkeakyldyyriä harrastellaan myös siksi, ettei hotsita tehdä mitään vaivalloista: talojen rakentamista, tutkimustyötä, maanviljelyä tms.

    VastaaPoista
  6. ”Aika laulaa laulujaan”

    Venäjän ylpeys on muuttunut. Venäjällä ei ole enää supertimanttia eli priimaballeriinaa Maija Plisetskajaa, jolle maailma aplodeerasi tuntikausia. Moskova keksi uuden supertimantin eli maailmansodan, ja koko maailma on taas töllimässä sitä, mitä Venäjä keksiikään. Putinia ja putinisteja ei nipistä/häiritse/merkitse lainkaan/mitään se, paljonko se tulee sille maksamaan. Pääasia on se, että moskovalainen ylpeys kukoistaa taas.

    ”Moskova kuvittelee, että on ainakin mahdollista pyrkiä johonkin toiseen ja korkeampaan kuin mitä maailma yleensä edustaa: maailma on jotakin, mikä on voitettava.”

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.