perjantai 19. heinäkuuta 2024

Hirveä tapaus

 

Kauhistusten kauhistus!

 

Oikeastaan olisi ehkä pitänyt modernisti kirjoittaa ”pöyristysten pöyristys”, sillä kyse on ollut ennen kaikkea nimenomaan poliittisesti korrektin asenteen demonstroinnista, minkä sillä alalla kunnostautuvat ovat tapansa mukaan onnistuneet viemään tolkuttomuuksiin asti

Paralleelina tulevat mieleen silikonilla itsensä hirviöiksi muuttaneet naiset ja ne lukemattomat internetin kuvat, joissa naisvartaloiden luonnolliset sulot on manipuloitu näyttämään joka suhteessa liiallisilta: peppu on paisutettu kaksinkertaiseksi, vyötäröä ohennettu tolkuttomasti ja tissit ovat kuin kaksi sementtisäkkiä.

Liioittelemalla on siis saatu aikaan vain se, mikä siitä väistämättä seuraa eli karikatyyri. Siitä toki voi hyvällä tahdolla ymmärtää, mitä luultavasti on tarkoitettu, mutta ihailevan reaktion sijasta saa tulos saa aikaan vain sääliä ja ylenkatsetta.

No, tarkoitan tietenkin sitä pöyristymistä, jota kilvan on riennetty osoittamaan kansanedustaja Vornasen asejutun takia. Hulluimmillaan on vuodatuksissa annettu ymmärtää, että Vornasen tapaus jotenkin liittyy poliittiseen väkivaltaan ja ellei nyt ketään ole eduskunnassa ampumisella uhannut, niin  varmasti on asiaa jo mielessään siis jotenkin miettinyt ja suunnitellut.

Mitenkäs nyt muuten miehellä saattaisi olla hallussaan ihmiskunnan kaamein keksintö: taskuase. Asiaa ei muuksi muuta lainkaan se, että se on laillinen ase ja että poliisille sellaisen kantaminen mukana on normaalia.

Eihän eduskunnassa saa pyssyn kanssa heilua, mutta sitä Vornanen ei ole tehnytkään. Ei se nyt niin hirmuista ole, että poliisilla on ase. Muistan, miten Sulkavan vallesmanni Mikko kävi palloilukerhossa ja pukuhuoneessa hänen takataskustaan putosi pistooli.

Asialle hieman naureskeltiin, mutta jokainen sentään tunnusti sen normaalin asian, että pitäähän poliisilla olla oikeus pitää asetta mukanaan. Eihän siitä etukäteen ilmoiteta, milloin sattuu tilanne, jossa lain ja järjestyksen edustajalla on syytä olla mukanaan kättä pitempää.

Vornanen sitten ampuikin sillä aseella, mutta kyseessä oli selvästi pelottelu, ei hänen laukauksensa ketään uhannut, mikäli olen asian oikein ymmärtänyt. Toki kimmokevaara tuollaisissa tilanteissa yleensä on, mutta kaikesta päätellen laukaus osui ja osoitettiin johonkin kukkapenkkiin tai vastaavaan.

Onhan se moitittavaa ottaa ase mukaan yökerhoon, eikä nyt ihan asialliselta kuulosta myöskään sen vieminen työpaikalle, joka sattuu vielä olemaan eduskuntatalo.  Hyvä toki, ettei hänellä ole ollut mukanaan esimerkiksi moottorisahaa tai pesäpallomailaa, joiden tuhovoima ylittää runsaasti pikku tupsluikkarin mahdollisuudet.

Kohtuullista on muistaa, ettei Vornanen minkään tiedon mukaan ole aseella ketään eduskunnassa uhannut ja että kaiken maailman viittaukset poliittiseen väkivaltaan ovat täysin asiattomia.

Sopulipiireissä on sen jälkeen nostettu hirveä haloo myös siitä, että Vornasella oli kaksi starttipistoolia, joille hän ei ole hakenut lupaa. Sehän niillä pitäisi parin vuoden takaisen määräyksen mukaan nyt olla. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka moni tässä maassa on hakenut moista lupaa. Noita starttipistooleita on varmasti kymmeniä tuhansia. Tämä huomautus vain asioiden suhteuttamiseksi, mihin lehdistö näyttää olevan kyvytön ja ilmeisesti myös haluton.

Oliko pelotuslaukaukselle olemassa perusteita itsepuolustuksen takia, on asia, jonka oikeus päättää. Itse ajattelisin, että jos joukko miehiä on käymässä yhden kimppuun, on tällä uhatulla aina oikeus turvautua astetta kovempiin keijoihin itseään puolustaakseen. Muistaakseni myös laki edellyttää tätä.

Ja muistetaan nyt ihmeessä sekin, ettei ketään ammuttu, ei edes jalkaan tai käteen. Pelkkä uhkaus teki tehtävänsä ja samalla ilmeisesti tuhosi miehen poliittisen uran.

Shit happens, sanoo aikamme sivistyneistö ja poliittiset vastustajat paisuttavat asiaa rajattomiin, kunnes sen ääriviivatkin kokonaan katoavat ja jäljelle jää vain syvä ja leveä pöyristyneisyys siitä, että maassamme tapahtuu kauheuksia ja koko sen maine alkaa olla mennyttä äär… anteeksi laitaoikeiston takia. Sehän tuo nyt väkivallan jo itse demokratian pyhäkköönkin…

32 kommenttia:

  1. Ihmisen pöljyydellä ja tahallisella väärinymmärtämisellä ei ole rajoja. Netin keskustelupalstoilla jopa sitoutumattomat ovat kauhistelleet ja pitäneet lähes varmana, että Vornasen tapauksessa on saattanut olla alku aseelliselle vallankumoukselle, sillä eihän muuten asetta viedä eduskuntataloon! On sitä kaikenlaista?

    VastaaPoista
  2. "eikä nyt ihan asialliselta kuulosta myöskään sen vieminen työpaikalle,"

    On nyt kuitenkin muistettava, että aselupa oli aikanaan myönnnetty nimenomaan asepuolustukseen: jos Vornanen aamulla tuli töihin ja illalla lähti töistä, hän saattoi tarvita sitä työmatkoillaan. Missä ampuma-asetta saa sitten kantaa määräytyy ampuma-aselain eikä eduskunnan sisäisten määräysten mukaan. Aseen vieminen yökerhoon taas oli asiatonta ja olisi johtanut luvan peruuttamiseen.

    VastaaPoista
  3. Poliisit saavat vihamiehiä ja siitä on varmaan Vornasen luvassa ollut kyse. Ammattikunnan turvallisuuden kannalta on varmaan parempi, että konnat eivät voi olla varmoja, onko siviilissäkin jotain mukana.

    Eduskunnassa kai on aseita joka hetki, vai miten se turvallisuus oikein taataan? Kyllä tämä kansa on vieraantunut (vieraannutettu) aseista.

    VastaaPoista
  4. Kaikkihan me, jos Luotettavaa ja Vastuullista Mediaa vähänkin seuraamme, tiedämme varmuudella, että persut ovat eduskunnan ehdottamasti rikollisin puolue.

    Tämähän on täysin selvää, lapsikin sen tietää.

    Siksi emme anna faktojen sumentaa meille kirkastettua kuvaa pahoista persuista. Emmekä hyväksy sitä, että Valta Media teksi puoliksikaan niin näyttäviä juttuja esim. demarien pedofiliakeisseistä kuin mitä sen on tehnyt esim. Rydmanin ei-rikoksista tai nyt Vornasesta.

    Emme myöskään voisi mitenkään sallia sitä, että Hesari tai Yle repäisisi näyttävästi jotakin oheisen kaltaista - niin totta kuin se onkin:

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/sdp-on-vakavien-rikosten-ykkospuolue/

    Näin meille luodaan uusia totuuksia: "persut ovat rikollisin puolue".

    Mihin tarvitsemme moista mediaa?

    VastaaPoista
  5. Tämäkin on varmasti pöyristysten pöyristys maamme sotakiihkon valtaaman porukan mielestä.
    Tämänhän ei pitänyt olla missään nimessä mahdollista...
    Näinhän ei saanut ajatella milliäkään tai kuulut putininpussi-kerholaiseen.

    Mutta nyt IL:

    " Zelenskyi haluaa lopettaa sodan ”kuuman vaiheen”
    Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo haluavansa lopettaa sodan ”kuuman vaiheen” vuoden loppuun mennessä.

    – Uskon, että jos olemme yhtenäisiä ja jatkamme esimerkiksi rauhankokouksen merkeissä, voimme lopettaa sodan kuuman vaiheen. Voimme yrittää tehdä sen tämän vuoden loppuun mennessä, Zelenskyi sanoi BBC:n haastattelussa.

    Tämä tarkoittaisi periaatteessa aktiivisten taistelujen loppumista. Venäjä ei osallistunut kesäkuussa Sveitsissä järjestettyyn rauhankonferenssiin, mutta Ukraina toivoo Venäjän lähettävän edustajansa seuraavaan konferenssiin.

    Toistaiseksi Venäjän ulkoministeriö on kieltänyt aikovansa osallistua. Zelenskyin mukaan Venäjää on sen vuoksi painostettava diplomaattiseen ratkaisuun.

    – Tämä ei tarkoita, että kaikki Venäjän valtaamat alueet on valloitettava takaisin voimakeinoin. Uskon, että diplomatian voimasta voi olla avuksi. "

    Menettääkö nyt yöunensa monikin, kun itse Zelensky puhuukin rauhan tekemisen mahdollisuudesta? Ja varmaan juuri siitä syystä että tietää etteivät murskavoittaakaan voi.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauha Ukrainassa saattaa olla todelle monelle vaikea pala.
      Ukraina kokeilee todennäköisesti silti vielä jotakin vaikka Z on siirtymässä myös rauhan mahdollisuudesta puhumiseen.

      Poista
  6. Vornasen vastineen perusteella (olettaen tietenkin, ettei Vornanen väritä totuutta) tapauksessa on hyvin vähän mitään, mistä saisi kohua aikaiseksi. En myöskään jaksa uskoa, että Vornasen potentiaaliset vihamiehet laskisivat mitään yökerhoa rauhoitetuksi alueeksi. Luvanmukainen itsesuojeluperuste täyttyy siis myös Ihkun baaritiskillä.

    Siitä vastineeseen:

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/27cad731-dea1-4914-98cb-2409ce48ccbc

    VastaaPoista
  7. "Shit happens, sanoo aikamme sivistyneistö ja poliittiset vastustajat paisuttavat asiaa rajattomiin, kunnes sen ääriviivatkin kokonaan katoavat ja jäljelle jää vain syvä ja leveä pöyristyneisyys siitä, että maassamme tapahtuu kauheuksia ja koko sen maine alkaa olla mennyttä äär… anteeksi laitaoikeiston takia. Sehän tuo nyt väkivallan jo itse demokratian pyhäkköönkin…"

    Kun median(kin) nykyään on aivan kertakaikkinen pakko resonoida sitä Suurinta ja Kauneinta ihan kaikessa mahdollisessa, niin jäänpä odottelemaan, milloin joku ns. sopuli keksii loihtia tuosta jotakin viittauksia Capitol Hilliin, tjsp. (Siinä muuten ilmainen vinkki jollekulle ammattipöyristyjälle, mikäli niin epätodennäköisesti käy että tätä blogia lukee.)

    Jännää sinänsä, että tuo ns. laitaoikeisto, keitä ja mitä sillä nyt sitten aina kulloinkin tarkoitettaneenkin, on tässä diskurssissa yhtä aikaa sekä valtaisan säälittävää (ne peräkammarin pojat ja esikaupunkien moniongelmainen syrjäytyneistö, u know), ja toisaalta aivan yliäärimmäisen vaarallisia otuksia, vähintään jotain viritetyn joukkotuhoaseen luokkaa. Jokin ei nyt tässä ehkä ihan täysillä täsmää; jos joku (henkilö tai ryhmä, vast.) on aivan erityisen säälittävä (aka spurgut) miltei kautta linjan, tätä tuskin voinee ainakaan erityisen (yleis)vaaralliseksi luonnehtia. Ja jos taas puhutaan jostakin oikeasti vaarallisesta (esim. järjestäytynyt rikollisuus), niin sellaisten asioiden parissa puuhaavat tyypit nyt ovat enemmänkin pelottavia kuin suoranaisesti säälittäviä, noin halveksivassa kontekstissa siis... Pahuus on heikkoutta, sanotaan. No, voihan se tietysti sitäkin olla, mutta jäljelle jää ainakin se kysymys, miksi oikein heikko ei edes kykene tehokkaaseen pahuuteen? Tiettyä vähimmäispotentiaalia harjoittajaltaan senkin lajin toiminta siis mitä ilmeisimmin vaatii, puhutaanpa sitten "sääliöistä" tai aivan mistä vain...

    -J.Edgar-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Laitaoikeisto" -uudistermi on mitä puhtainta bolshevistis-orwellilaisen koulukunnan teorian mukaista viestitää.

      Sen avulla - siis sen löysään ja alati vaihtevaan tulkintaan nojatuen - kaikki puolueet ja poliitikot demareista oikealle voidaan mielikuvien tasolla samaistaa Anders Breivikiin ja polttouuneihin.

      Tämä propagandistinen epämääräisyys ei ole vahiko. Se on vasemmiston, toimittajien ja toimitusten tietoista mielikuvien luomista ja niillä politikoimista.

      Hesari nyt voi tehdä, mitä sen omistaja siltä haluaa, mutta se, että myös yhteisesti rahoitettu julkisen palvelun mediamme, Yle, on tässä täysillä mukana, on hyvin surullista.

      Poista
    2. Matias K, tähän meidän kansaan uppoaa pienelläkin hybridivaikuttamisella laitaoikeiston kaltaisen termin muiluttaminen. Kansa lukee, kansa uskoo.
      Ihan sama sen uskon kanssa että Ukraina voi murskavoittaa sodan ja DCA on meidän ikuinen turvamme.
      Ja ihan sama asia kuin se että me välttämättä tarvitsemme paljon lisää ulkomaista työvoimaa.
      Olemme hyvin herkkä- ja nopeauskoinen kansa.
      Keski-Eurooppalainen peruskriittisyys meiltä puuttuu.
      Ja herravihaakaan ei enää kunnolla ole > kun viranomainen puhuu - vaikka paskaa - kansa pysähtyy punaisissa valoissa varmuuden vuoksi - vrt. tuo laitaoikeiston uhan korostaminen.

      Poista
  8. On aivan itsestään selvää, että persukellokas tarvitsee eduskunnassa ampuma-asetta siltä varalta, että joku toinen kansanedustaja uhkaa puheillaan tai olemuksellaan hänen hauraita pikkuprinsessan tunteitaan. Mitä muutakaan vaihtoehtoa sellaisessa tilanteessa on kuin kuolettavan voiman käyttö itsetunnon suojelutarkoituksessa?

    VastaaPoista
  9. Mainittiin moottorisaha ja pesäpallomaila. Paljon vaarallisempi ase on käytössä luvallisesti sadoilla tuhansilla maassamme. Sillä saa pienellä ranneliikkeellä murskattua rakennuksia ja ihmisiä, ja sitä kuljetellaan ladattuna, jatkuvasti, ihmisten ilmoilla, jotkut huumekänneissäänkin. Jos sillä ihmisen tappaa, ei joudu linnaan, sakkoja tulee tai ehollista.

    VastaaPoista
  10. Ammattini opetti aikoinaan, että kun optimi on saavutettu, siitä on vain yksi suunta, alaspäin. Sitä eivät ole ymmärtäneet sen enempää ne, jotka haluavat yhä isompia tissejä kuin myöskään ne, jotka tekevät yhä suurempia otsikoita ja hälyjä yhä vähäpätöisemmistä asioista. Molemmissa tapauksissa ongelmana on suhteellisuudentajun puute. Kuvitellaan, että enemmän sitä samaa olisi oikeasti enemmän jotakin hyvää, mitä se ei suinkaan ole. Siinä missä yksi karamelli voi olla mielihyvän tuoja, kymmenen kiloa karamelleja tuo vain läskiä ja sairauksia. Siinä missä sinänsä jokseenkin harkitsemattomasta toiminnasta tehty pikku-uutinen voi olla valpasta journalismia, hirveä pöyristely ja kauhistelu kertoo vain kyseisten tahojen ymmärryksen ja harkintakyvyn puuttumisesta. Pohjimmiltaan sellaisen syynä tuntuisi olevan ajattelun alkeellisuus. Mielessä pystytään pitämään vain yksi asia kerrallaan ja sen merkitystä kyetään vain paisuttelemaan, kunnes se täyttää koko havaintokentän. Jos tällaiselta henkilöltä kysytään, että ”oliko tuo nyt ihan oikeasti noin iso juttu”, hän sen kuin yltyy kasvattamaan sitä hyttysen kokoista juttua elefantin kokoiseksi. Ja kun henkilö on onnistunut mielessään kasvattamaan hyttysen elefantin kokoiseksi, käy niin, että jos vastaan tulee ihan oikea elefantti, hän ei näe sitä vaan jää sen jalkoihin.

    VastaaPoista
  11. Eduskunnan metalliset veitset ja haarukat on vaihdettava muovisiin, niinhän vankiloissa tehtiin jo vuosikymmenet sitten. Tilan on oltava turvallinen!

    VastaaPoista
  12. Muistelen että Suomenkin vastuullinen media uutisoi Wannsee 2.0 natsien salaisesta kokouksessa jossa puhuttiin salaisesta suunnitelmasta. Vihervasemmisto (CDU ja media ml.) vauhkoontui ja herkimmät knsalaiset kaduille. Noh, 'uutisen' jälkiseuranta taisi jäädä tekemättä kun huomattiin että paikallisen 'faktabaarin' fabuloima skandaali oli täyttä propagandaa.

    Sama 'vastuullisuus' jatkuu aina kun kyse 'demokratianvastaisista toimijoista'.

    https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/medienpreis-kollabierte-correctiv-geschichte/

    V-VF

    VastaaPoista
  13. Saatin taas paljon rikollisia. Kuten ei rekisteröityjen dekoaseiden haltijoista. Ei ole startti pistooleista uutisoitu mitenkään
    Mitähän muuta rikollista meillä on?

    VastaaPoista
  14. Tuli heti mieleen lelukopterit, joissa on kamera.

    VastaaPoista
  15. Vornanen, keski-ikäinen jässikkä menee yökerhoon kiusaaman tyttöjä ja painiskelemaan. Paukuttelee vielä kännissä pyssylläkin. Maalaismiehellä ilmeisesti arki-iltoina tekemiset vähissä. Ei ihme että herättää hieman jälkipuheita. Ilkka Kanerva, Sauli Niinistö tai vaikkapa Esko Aho menestyivät ilman pyssyäkin. Ehkä olivat eri kaliiberin ukkoja.
    Aikoinaan puhemies Mikko Pesälä neuvoi kaveriani joka tuli uutena eduskuntatoimittajana taloon että pitää muistaa että Helsingissä jokaisen naisen haarovälissä on ikuinen juhannus….silloin ei pyssyjä tarvittu.

    VastaaPoista
  16. Itseäni jotenkin kutkuttaa ajatus tapahtumien kulusta. Joensuulainen kansanedustaja/poliisi pistää pe ip läppärin kiinni ja tuumii, että jaaha, taidanpa vaihtaa vapaalle, onhan tässä jo istuttukin.

    Pikakelaus seuraavaan päivään. Takana shotteja, teinityttöjä, painia, ammuskelua Antinkadulla, pidätys, herätys putkassa.

    Huovisen lyhyen erikoisen ainekset kasassa. :D

    VastaaPoista
  17. Kansanedustaja Vornanen on historian lahjakkain ja merkittävin valtiomies, jonka vähäinenkin julkinen kritisointi on hirvittävin kuviteltavissa oleva rikos koko ihmiskuntaa vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tällaisiin saavutuksiin voi Kuittinen ajattelu parhaimmillaan yltää.

      Poista
    2. Eiköhän tuo ole juuri päinvastoin. Mitä muuta lehdet ovat olleet täynnä kuin juuri Vornasen kritiikkiä?

      Sama Purran kanssa. Väittäisin että siinä meillä on Suomen kiusatuin ihminen koskaan.

      Marinin kohdalla meillä oli keskustelu Suomessa siitä että eikö sitä mukai saisi kritisoida lujaa, koska se on nainen.

      No, Purran kanssa on tullut selväksi että mitään estoja ei ole. Koska persu? Potkia ja sylkeä saa faktoilla tai ilman.

      Poista
  18. Kriittisen ajattelun merkittävä saavutus!

    VastaaPoista
  19. Ehkä Vornanen kantoi eduskunnassa asetta, koska hän on Supon salainen agentti kuten kollegansa Sebastian Tynkkynen, tunnettu myös koodinimellä 007?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tynkkynen osoittautui isänmaalliseksi mieheksi. Toimi juuri niin kuin tuossa tilanteessa pitääkin.

      Kuinkahan mahtaa olla laita niissä tapauksissa, joissa NL:n/ Venäjän tuedustelu on vastaavalla tavalla lähestynyt vihreiden ja vasemman laidan kulkijoiden lupaavia nuorisopoliitikkoja? Onko syntynyt pitkäkin suhteita kompromaattien perusteella tai vain muutoin yhteiseltä aatteelliselta pohjalta esim. maanpuolustus- ja Nato-vastaisuuden innoittamana?

      Poista
    2. Vornanen lienee peräkylän nimimies, joka hämmentyi muutostaan isolle kirkolle. Koominen, samalla traaginen hahmo.

      Poista
    3. Totta kai Tynkkynen on Supon agentti, koska hän itse niin kertoo. Muussa tapauksessahan hän ei puhuisi totta, mikä on lähtökohtaisesti täysin mahdotonta.

      Poista
  20. 70-luvulla Kainuussa ammuttiin nimismies. Äijä oli ottanut ladatun pistoolin ravintolaan ja päihtyneenä oli kaupitellut ko. asetta. Ravintolan sulkeuduttua oli pihalla ottanut aseen extempore esiin. Muuan nuori mies meni estelemään nimismiestä ja käsirysyssä pistooli laukesi ja luoti osui nimismiestä päähän. Kuolema seurasi välittömästi.

    Juttu oli valtakunnallinen uutinen, mutta pöyristymistä ei siihen vanhaan aikaan ollut ollenkaan. Epäilty oli pidätettynä jonkin aikaa ja vapautettiin sitten hätävarjeluun vedoten. Kaverille ei sitten tullut mitään merkintöjä rasitteeksi. Jopa nimismiehen vaimo kertoi, että mies kulki ravintoloissa aseistautuneena ja oli luonteeltaan hankala. Asia unohdettiin nopeasti.

    VastaaPoista
  21. Sinun olisi pitänyt ottaa asioista paremmin selvää. Juttu ei mennyt ihan noin kuin kirjoitat. Tiedän vähän enemmän ja paremmin kuin sinä. Minä olin se vaimo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jutusta ottaa selvän oikeus. Ei sitä kukaan muu voi tehdä. Mutta mikä vaimo on kyseessä? En ole kuullutkaan.

      Poista
  22. Anteeksi! Luulin, että viesti oli minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat toki anteeksi, kommentti ei todellakaan ollut tarkoitettu sinulle, ja olisi voinut jäädä kirjoittamattakin ensi kuohahduksen jälkeen. Teki vain niin pahaa lukea juorupuheita asiasta, joka on aikoinaan satuttanut hyvin kipeästi.

      Poista

Kirjoita nimellä.