torstai 17. maaliskuuta 2022

Nyt tarjolla!

 

Verta, hikeä ja kyyneleitä

 

Putin on hiljattain pitänyt tärkeä puheen ”kollegoille” eli korkeimmille vallan haltijoille provinsseissa. Tämä tapahtui seminaarissa, jonka teemana olivat nykyiseen tilanteeseen liittyvät avustukset alueille (ks. http://kremlin.ru/events/president/news/67996 ).

Itse puheessa keskeisenä teemana oli kuitenkin ”erikoisoperaatio” Ukrainassa ja siihen liittyvät asiat kotimaassa ja ulkomailla.

Puhe oli demagogian malliesimerkki ja puhujan esitystavasta paistoi pidätelty kiihtymys: nyt kerron, miten kaiken pitäisi olla ja miten todellisten uskovaisteni pitää asiat ymmärtää. Varmemmaksi vakuudeksi mukana on vielä yksi konkreettinenkin esimerkki: ohjuksen ampuminen Donbassille.

Mutta muuten pelataan koko ajan abstraktioilla: Venäjän oli pakko tehdä se, minkä se teki. Venäjän asemaa maailmassa ja jopa sen olemassaoloa uhattiin Ukrainasta käsin biologisia- ja ydinaseita oli tarkoitus käyttää venäläisten hävittämiseen. Ukraina on harjoittanut ns. kansantasavaltojen alueella kansanmurhaa (vaikka siellä on oma kapinallishallinto), se valmisteli suurta hyökkäystä noille alueille.

Länsi on aloittanut ennenkuulumattoman taloudellisen hyökkäyksen Venäjää vastaan, mutta olisi sen kyllä ennen pitkää joka tapauksessa aloittanut. Ne pakolliset toimet, joihin Venäjä sitten joutui Ukrainassa, eivät tähän asiaan itse asiassa vaikuttaneet siis mitenkään.

Lännessä on venäläisiä vastaan hyökätty ennenkuulumattomalla tavalla. Tämä russofobia muistuttaa täysin natsien aikoinaan lietsomaa antisemitismiä. Asia ei luonnollisestikaan mitenkään liity Ukrainan operaatioon.

Lännen talouspakotteet iskevät pahoin niiden omiin kansoihin, mutta tietenkin myös Venäjän kansaan. Sen on syytä ymmärtää, että kaikki ongelmat, joita on ja tulee, ovat lännen aiheuttamia.

Russofobiaa on myös Venäjällä (niin aina). Viides kolonna yrittää aiheuttaa Venäjälle ongelmia, siihen kuuluvat ne, joiden oikea koti on lännessä, ne, jotka siellä syövät hanhenmaksaa ja viis veisaavat Venäjän kansasta. Ne luulevat olevansa korkeampaa kastia. Tässä yhteydessä valitettavasti Putin jättää mainitsematta nimiä, mm. omat tyttärensä, jotka elävät lännessä Venäjältä tulevien rikkauksien avulla.

Mitä itse erikoisoperaatioon tulee, se sujuu tarkoin suunnitelmien mukaan ja sen tavoitteet ilmoitettiin jo heti alkuvaiheessa. Se jätetään sanomatta, että niiden mukaan Ukraina normaalina valtiona hävitettäisiin ja siellä toimeenpantaisiin ns. puhdistus.

Se, joka tuntee talvisotaan liittyvät Molotovin viralliset esiintymiset, kokee Putinia lukiessaan täydellisen déjà-vu elämyksen. Sama mahtipontisuus, sama kyyninen valheellisuus, sama loukkaantunut sävy, kun kaikki ei tapahtunutkaan suunnitelman mukaan, vaikka näin onkin pakko yleisölle vakuuttaa.

Kansa ei kummassakaan tapauksessa ollut valtion, suuren isänmaan arvoinen. Molotovilla tämä tarkoitti Suomen kansaa, Putinilla Ukrainan kansaa.

Kysymys kuuluu nyt, kuka uskoo Putinia? Molotovia uskottiin aikoinaan laajasti niin kotimaassa kuin jopa ulkomailla. Vain harva Suomen historiaa tunteva uskoi, ettei maa ollut jyrkästi jakaantunut suhteessaan kommunismiin ja siis Neuvostoliittoon.

Myös neuvostoliittolaiset sepustukset loistavan, voittamattoman puna-armeijan ylivertaisesta suorituksesta tuossa operaatiossa menivät moniin tarkkailijoihin täydestä. Olihan Mannerheim-linja (tai Mannerheimin-Kirken linja) yksi ajan suuria, valloittamattomina pidettyjä puolustuslaitteita. Sellaisen murtaminen oli ennenkuulumaton urotyö!

Ja niin edelleen ja niin edelleen. Putin väitti naama peruslukemilla, että ”erikoisoperaatio” oli alkanut ”ilman meidän syytämme”. Molotov käytti keväällä 1940 aivan samoja sanoja.

Voi näitä suurvaltaraukkoja! Niin se näyttää historia vievän niitä ajopuuna mukanaan kuin vuolas Pohjolan virta jotakuta risua tai tukkia! Ja silti kaikki tapahtuu ankarasti suunnitelman mukaan ja vaatii kyllä uhreja, mutta siihenhän kunnon kansalaiset aina ovat valmiita. Eikös kaikkein suurin onni olekin sillä, joka edes hetkisen verran saa palvella isänmaataan sen oikeassa asiassa! Nyt on onnea tarjolla ja sankaritehdas toimii!

Niin, että kuka moista soopaa uskoo? Tarinassahan on monia heikkoja kohtia, joita jokaisen kriittisesti ajattelevan luulisi pysähtyvän miettimään. Venäjän kokema eksistentiaalinen uhka menee jo runoilun puolelle, mutta varmasti vakuuttaa ne, joilla on tarpeeksi (siis paljon!) halua uskoa mieluummin Kremlin pyhää evankeliumia kuin järjen latteita päätelmiä.

Monet täysijärkisen kirjoissa kulkevat ihmiset uskovat näitä puheita aivan tosissaan, samoin kuin siihen valtavaan kansanmurhaan, jota Ukraina kuka olisi toteuttanut itäosissaan. ”Todisteita” on esitetty Venäjän televisiossa yhä uudelleen eikä muunlaiselle näkemykselle ole annettu mahdollisuuksia. Myös Tšekkoslovakian miehitystä kannatettiin Venäjällä eli siis Neuvostoliitossa hartaasti.

Entäpä nyt kuitenkin se Donbassin kansanmurha? Onhan siellä sentään ilkitöitä tapahtunut. Miksi kansainväliset tarkkailuelimet löysivät vain kovin harvoja uhreja ja sitä paitsi huomasivat molempien osapuolten ammuskelevan demarkaatiolinjan yli, ei siis vain toisen? Ovatko ne olleet lahjottuja? Miksi ne ovat noteeranneet myös natsien kärsimät tappiot? Eikö paikalle olisi pitänyt kutsua kansainvälisiä (siis ei venäläisiä eikä ukrainalaisia) rauhanturvaajia? Miksei?

Entä miksi ei voitu rajoittua toimimaan vain Donbassilla, vaan piti mennä koko Ukrainan alueelle ja pommittaa jopa sen läntistäkin aluetta? No, tähänhän Putin vastaa…  No siksi, että kun siinä tapauksessa, katsokaas, sama olisi pian alkanut uudestaan. Koko maa oli siis denatsifioitava. Vain Putin ja hänen ns. erikoispalvelunsa tietävät, mitä tämä tarkoittaa. Erikoismiehiä siis.

Jonkinlaista epäluonnollistamisesta eli denaturaatiosta ainakin on normaalin kansainvälisen oikeuden ja valtio-opin kannalta kysymys. Saapa nähdä, syntyykö vielä jonkinlainen, niin sanoakseni punitistinen tenttu-Ukraina.

Ulkopuolisen tarkkailijan mieleen tulee pakostakin, että samahan koskee myös Venäjää. Niin kauan kuin siellä ovat vallassa selvästi väkivaltaista ja häikäilemätöntä diktatuuria kannattavat ainekset ja sitä suosiva ideologia, ei pysyvä rauha näytä mahdolliselta.

Eläähän tässä silti pitäisi tällaisenkin porukan kanssa. Kussakin maassa pitäisi johtajia voida vaihtaa aina sen mukaan kuin he ansaitsevat tulla vaihdetuiksi. Talvisodanvaltavan nolauksen Molotov ja Stalin kestväti ja Putin saattaa kyllä kestää tämänkin sodan. Kaikki riippuu kansasta ja sen kärsivällisyydestä. Sitähän Venäjällä on yleensä riittänyt: mitä tuskat tuikeammat, sitä kirjat kirkkahammat!

Mutta aina joskus on maailma joutunut näkemään myös tuon Puškinin kauhisteleman venäläisen sekasorron, joka on mieletön ja armoton. Mutta sellaiseen on vielä pitkä matka.

59 kommenttia:

  1. Meillä Suomessa maanpuolustustahtoa vahvistaa tieto että korpisoturi kuollessaan pääsee paratiisiin jossa häntä odottaa 72 lottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siitä menee paljon uhripisteitä.

      Poista
    2. "Meillä Suomessa maanpuolustustahtoa vahvistaa tieto että korpisoturi kuollessaan pääsee paratiisiin jossa häntä odottaa 72 lottaa."

      Tai sitten esim. perhe kotona - perhe, jota on suojattava.

      Poista
    3. Ei kannata hurskastella. Kyllä 72 viehkeää lottaa aina yhden hampaattoman akan voittaa. Tätä kannattaa ihan miettiä sota-analyyttisesti. Mitä keskivertomoukka tekee, kun näkee silmiensä edessä ennennäkemättömiä himon kohteita? Ajatteleeko syvällisesti "oikeuden" ja "hyvän" käsitteitä vai alkaako toimimaan sen eteen, että ne 72 ihanaa lottaaa kuuluu minulle? Luulisi, että tiedämme, mitä keskiverto suvakkikansalainen tekisi tuossa tilanteessa.

      Poista
    4. "...hampaaton akka ..."

      Aika rumasti puhut Markus äidistäsi/ vaimostasi/ tyttäristäsi.

      No, kukin kotikasvatuksensa ja arvomaailamansa mukaan.

      Mutta täällä Suomen puolella meillä esiintyy aika paljon toisenlaistakin näkemystä kotirintaman väestä.

      Poista
  2. Timolle täytyy nyt kertoa että hermostutin erittäin kiinnostavalla kansainvälisellä foorumilla Suuren Isänmaallisen Sodan ystävistä muutamat pelkästään sillä ilmeisellä faktalla että Moskavaa joulukuussa 1941 eivät pelastaneet suinkaan "viime hetkellä Siperiasta tuodut joukot". Tämä myytti elää niiden keskuudessa jotka eivät ole edes viitsineet lukea Venäjän aika vahvaa faktoihin pitäytyvää ammattimaista sotahistoriaa. Tuo porukka (olivat sitten venäläistä tai muita) on naulannut itsensä myytteihin huolimatta siitä että Moskova joka tapauksessa pelastui.

    (28 kokonaan tai ainakin osittain siperialaisista divisioonista 1941 yli puolet oli siirretty länteen jo heinäkuuhun 1941 mennessä)

    VastaaPoista
  3. Putin siellä, Putin täällä, sano Putin jos v..uttaa. Eikä siinä mitään, törkeän tempun teki. Nyt pitää olla vain tarkkana, ettemme syyllisty käänteisputinismiin. Venäläiset ovat vielä taipuvaisempia kuin me normi länkkärit ulkoistamaan omat ongelmansa ja Putin tietysti tekee sen harkitun systemaattisesti. Putin sanoo, ettenhän minä muuten, mutta kun tuo Länsi sitä ja Nato tuota.

    Täältä katsoen surkeaa selittelyä, mutta jos oikein rehellisiä ollaan niin kyllä täälläkin nyt intoillaan vähän liikaa Putinin antaman syntipukin varjolla. Meillä oli/on korona, jonka varjolla tehtiin kaikenlaista outoa ja nyt meillä on sota, jonka varjolla tehdään myös kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "nyt meillä on sota, jonka varjolla tehdään myös kaikenlaista."

      Kyllä, kyllä länsi on yhtä paha (nytkin pommitettiin Pietarissa siviilejä). Juuri tuollainen "tasapuolisuus" pelaa Venäjän pussiin. Nyt on monessakin suhteissa aika päättää kenen joukoissa seisoo. Jos Venäjän, kannattaa vetää sama johtopäätös kuin monet 1920-30-luvuilla.

      Poista
    2. Koko korona on/oli mielestäni outoa.
      Siinä mielessä kun ei suomalaiset muutenkaan ole kovin läheis riippuvaisia. Toisekseen miten ylipäätään suojautua virusta vastaan mikä käytännössä on näkymätön.
      Maskit ja desinfiointiaineet kuulunevat sairaalaan. Sielä täytyykin olla steriili.
      Jos taas kuuluu riskiryhmään, sen tiedostanee itse ja osannee vältellä paikkoja mihin ei tuolloin sopisi mennä. Samalla tavoin kuin allergikko välttelee raaka-ainetta mikä voi viedä hengen ja hänelle se on arkipäivää.
      Välillä oikein tienne mitä uskoa, mutta kun muutakaan voi niin pakko vain luottaa. Vaikkakin toiset on välillä hieman erikoisia.

      Poista
  4. Väitän ettei Hitlerin Barbarossa hyökkäyksen päätavoite ollut retoriikasta huolimatta elintila vaan öljy.Taisi Venäjän johto (muutkin kuin Putin) ajatella että nyt on viimeinen hetki puristaa raaka-aineilla ja energialla Eurooppa vallitsevien tosiasioiden eteen. Vuonna 2050 tuo ase on menettänyt 80-90% nykyisestä tehostaan.

    On muuten hyvä seurata kansantalouksien reaalitalouden kärkiporukkaa 1) Kiina 2) USA 3) Intia 4) Japani 5) Saksa 6) Venäjä

    Eteenkin Intian nousu on jäänyt liian vähälle huomiolle. Eurooppa marginalisoituu mutta niin myös Venäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "ettei Hitlerin Barbarossa hyökkäyksen päätavoite ollut retoriikasta huolimatta elintila vaan öljy"

      Oli siinä lisäksi vilja, kaivaukset sekä nöyrä työvoimakin.

      Poista
    2. Suomessa on historiallisista syistä ymmärretty väärin koko elintilan käsite.

      Saksan tavoite oli ottaa Puola, Ukraina ja Baltian maat osaksi valtakuntaansa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, ulkosaksalaisista piti tehdä reichin kansalaisia ja slaaveja olisi kohdannut sivistystason lasku, orjuuttaminen ja osittainen tuhoaminen sekä steriloimalla että joukkomurhilla.

      Luonnonvarojen haltuunoton lisäksi oli tarkoitus rakentaa saksalaisten asuttamia siirtokuntia joiden asukkaiksi kaavailtiin erityisesti Waffen-SS:n veteraaneja, jotka olisivat toimineet myös nopeasti mobilisoitavana sotilaallisena reservinä.

      Koska myös suomalaiset palvelivat Waffen-SS:n riveissä on maassamme aina näihin päiviin haluttu uskotella, että Waffen-SS olisi ollut jonkinlainen eliittiaselaji vähän Yhdysvaltojen merijalkaväen tapaan. Suomalaiset SS-miehet eivät olleet lukeneet lehtiä ja halusivat vain kirmailla urheilukentillä ideologisen koulutuksen sijasta. Julmuuksista ja juutalaisista ei nähty vilaustakaan.

      Yhä edelleen saa netistä lukea vuodatuksia joissa kerrotaan, että Waffen-SS:n historiaa on vääristelty ja kuulemma SS-Totenkopftverbände ja SS-VT joukot olivat syyllsiä kaikkeen pahaan. Todellisuudessa nuo organisaatiot alkoivat sekoittua keskenään jo vuonna 1940 ja ne vaihtoivat henkilökuntaa keskenään. Waffen-SS:ään kuulunut saattoi päätyä keskitysleiriin ja Totenkopftverbände miehet palvelivat rintamilla.

      Yhä edelleen suomalaiset siteeraavat Konrad Adenauria joka sanoi "SS-miehet olivat sotilaita siinä kuin muutkin". Jostain syystä ei koskaan siteerata sitä kun Adenauer totesi, että "likaista vettä ei voi heittää pois, jos ei ole puhdasta tilalle". Länsi-Saksa ei pystynyt ja halunnut marginalisoida miljoonia sotaveteraaneja ja näiden puolisoita joilla äänioikeus.

      Saksan julmuuksia idässä on Suomessa vuosikymmeniä selitetty sillä, että "neukut ne aloitti". Todellisuudessa sotarikokset alkoivat jo Puolan sotaretkellä ja puolalaisiin kohdistettiin kaikenlaista julmuutta ja joukkomurhia ennen Barbarossan aloittamista. Puolalaisten sivistystasoa yritettiin laskea, sadat kylät poltettiin ja väestöä murhattiin. Puolalaisia lapsia kaapattiin ja annettin Algemeine-SS:n kuuluville aviopareille adoptiolapsiksi. Jos traumatisoitunut lapsi sitten oireili, niin vanhempien "onneksi" lapsi otettiin takaisin valtiolle ja lähetettiin keskitysleirille koe-eläimeksi (olihan ottolapsi kuitenkin hyvin ruokittu ja fyysisesti terve).

      Poista
    3. "Itäinen teko:" tarkoitti Stalinin joukkomurhia.

      Poista
    4. Anonyymi17. maaliskuuta 2022 klo 12.44, sinä tiivistetysti tuot esiin Venäjän johdon pelkoa lännen ihania johtajia kohtaan. Suomessahan Hitler oli ihailtu henkilö, jonka ajatuksia siteerattiin mm. Suomen kuvalehdessä ja Helsingin Sanomissa.

      Poista
  5. Ensin vahva reaalitalous. Sitten oligarkien tuhoaminen yhteiskuntaluokkana. Vasta sitten aikaisintaan sotahommiin. Iran on kestänyt 44 vuotta näitä hyökkäyksiä ja pakotteita mutta heillä on sentään maailmankatsomus. Mutta Putin vain antoi tuon oligarkkiporukan porskuttaa. Ei tuolla touhulla pärjätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Islamissa on tuo hauska puoli että se väistämättä ain posahtaa. Jihaddi kun on monitulkintainen. Jos eivät tappele ulkopuolisia vastaan niin keskenään.
      Siinä kohtaa jos ymmärtävät yhtään yksi jumala järjestelmästä ja yhdistymisestä en soisi olevani länsimainen. Posken kääntäminen kuulostaa kivalta mutta realistisesti se osa "suodaan" taas naisille.

      Poista
  6. Pelottavaa puhetta. Erityisen pelottavaa, on tuo muissakin lähtemässä kerrottu "puhujan esitystavasta paistoi pidätelty kiihtymys", joka viittaa siihen, että kylmänjärkevä kgb-mies onkin tunteittensa vietävissä - ellei kysymys sitten ole ne hullun miehen taktiikasta.

    VastaaPoista
  7. Putin pitäisi mahdollisimman pian tappaa myrkyttämällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Machiavelli puhui mielellään "raudasta".

      Poista
    2. Helpommin sanottu kuin tehty - valitettavasti!

      Poista
  8. Nyt ainakin viimeistään on kysymys elämästä ja kuolemasta. Samantekevää, miten tilanteeseen on jouduttu. Itse olen sitä mieltä, että edessä se olisi ollut kuitenkin. Siinä Putin on aivan oikeassa.
    Valtion varojen varastaminen on ollut jälleen ilmeisen suurimittaista, ehkä myös suoranainen petturuus. Vaikea olisi muuta väittää.
    Ratkaisut ovat onneksi tiedossa ja koeteltuja. Enpä haluaisi nyt olla oligarkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilanteeseen johti ainostaan neukun suuruuden hulluus ja halu omistaa kaikki mahdollinen mikä irti saadaan.
      Turha selitellä että idän diktaattori olisi missään oikeassa, tuo on psykoottinen hullu diktaattori siinä sitä on syytä.

      Poista
  9. Muistakaa, että Venäjä toimii vain USA:n provosoimana:

    https://kulttuurivihkot.fi/lehti/blogit/kasparhauser/1561-ukrainan-kriisi-ja-maailman-voimasuhteiden-muutokset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltähän se viisaus tulee -yhä vain.

      Poista
    2. Kenen joukossa seisot, kenen lippua kannat. Minä ainakin Lännen, varauksitta ja empimättä. Naamiot ovat pudonneet.

      Poista
  10. "Eläähän tässä silti pitäisi tällaisenkin porukan kanssa. Kussakin maassa pitäisi johtajia voida vaihtaa aina sen mukaan kuin he ansaitsevat tulla vaihdetuiksi."

    Käytännössä tämä toiminee demokratiassa.
    Jos taas hallintomuoto on monarkia sitä ei niin vain vaihdeta.
    Ongelmansa taas eurooppalaisille monarkioille, amerikkalaisessa vaikutteessa, kun tuo väki sitten ymmärtäne hallintoa. Tai jos ovat omaksuneet demokratian niin miksi se monarkia edelleen? (Kyse on vähän uskonnon kaltainen. Ne ns. idolit tai vastaavat tulenee jostain muualta nuorille kuin vaikka kotimaiselta tantereelta tai kuningashuoneesta. Diplomatian kannalta monarkiassa tosin on puolensa kun toiset osannee käydä sivistyneesti keskustelua tms. Mutta ei se vaatine koulutusta että osaa ottaa muut huomioon. Ymmärretyksi tuleminen tosin vaatinee kielitaitoa). Missä kohtaa taas uskonnosta teoriassa voi tulla se "hallinto" jos siihen tupannee uskomaan. Käytännössä olettaisin kyseen olevan antropologisesti tapakulttuurista lapsille välitettynä, teoriassa kait vailla tietoisuutta.
    Lähinnä vailla tietoisuutta että se historiallinen jatkumo johonkin ole niin selkeä. Tyyliin islam kehittynyt tietyssä paikassa, mutta toimintamallit tms. tulenee yhteisöstä, ongelma vain etteivät taas toimine kirjaimellisesti eri maantieteellisellä sijainnilla. Eikä kyllä muutenkaan teollistuneessa saunakulttuurissa. Mutta mitäs pienistä kun ei nekään meistä.

    VastaaPoista
  11. En voi olla näkemättä analogiaa:
    Trump vastaan Usa:n Deep State ja sen tekno-oligarkit. Trump tunnisti ja arvioi oligarkkinsa oikein, mutta unohti ja aliarvioi katastrofaalisesti Deep Staten ja Suon. Yhdysvalloissa emme näe enää koskaan aitoja ja rehellisiä vaaleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hulluja näemmä kasvaa kylvämättä ja myöntämättä.

      Poista
  12. >...Juuri tuollainen "tasapuolisuus" pelaa Venäjän pussiin...

    Älä veikkonen muuta virka! Siinäpä kirottava asia, tasapuolisuus.

    Välskärin kertomukset, Breitenfeldin taistelu, v.1631:

    Stålhandske, sanoi kuningas saavuttuaan suomalaisten rintaman eteen. – Te ja teidän miehenne olette kaikki taistelleet kuin kunnon pojat ja juuri niin kuin olin teiltä odottanutkin. Kiitä teitä, lapseni, olen ylpeä teistä. Riemuisa hurraa oli joukon vastaus.

    Tässä meille miehen malli! Olkaamme siis lapsia, luottakaamme Isäämme, ottakaamme ohjeet pohtimatta.

    Jos ette muista, Breitenfield sijaitsi nykyisen Leipzigin paikkeille Saksassa. Siis etwa 1300 kilometriä Helsingistä. Älkää nyt erehtykö kysymään, mitä suomipoika siellä teki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Älkää nyt erehtykö kysymään, mitä suomipoika siellä teki."

      Juu ei. Enempi ihmettelee nykyhetkessä monikulttuurissa mitä niin monen kirjavat väestöt tehnee ympärillä ja osa (ei kaikki) kertonee mitä pitäisi tehdä tai sanoa.
      On se maailma ihmeellinen paikka. Ei tarvinne mennä ulkomaille, kun tuo tulee tänne.
      Välillä sitä jää ihan ihmettelemään mitä sillä suomipojalla edes tehnee ja jos on niin pönttö että jonkin asian puolesta on valmis henkensä antamaan, niin olisi suotavaa että syy edes olisi hyvä. Tosin osa on sen verta erikoisia persoonia että jää ihmettelemään kaiken loogisen järjen mukaan miten ne edes ovat edelleen hengissä?

      Poista
    2. Tosin todennut noista monenkirjavista väestöistä että joko ovat opiskelijoita tai turisteja, sekä osa on töiden tai joku hupsu rakkauden perässä tänne raahustanut.

      Poista
    3. "mitä suomipoika siellä teki."

      Palvelu valtakuntaa, johon kuului - ihan niinkuin ruotsalaiset aseveljensä.

      Poista
    4. Niin, aika oli hieman eri. Mitä valtakuntaa se suomipoika palvelee teollistuneessa yhteiskunnassa missä tarjoillaan monikulttuuria (edelleen identiteettipolitikointi on lähtöisin Amerikasta, Suomi on kielialue)?

      Poista
    5. Siinä valtakunnassa, jonka johto on vapailla vaaleilla valittu, riippumatta miellyttækö se ihan jokaista.

      Poista
  13. Sitä minä tässä myös ällistelen että sekä Ukraina että Venäjä ovat pahasti ukkoutumassa ja vielä enemmän akkautumassa olevia yhteiskuntia. Eikö sodan hurmeen pitänyt maittaa juuri väestöräjähdysten maissa, ainakin 20 vuoden viiveellä? Tai ehkäpä pinnallisuus on tehnyt aikuisistakin pentumaisia. Viime sunnuntaina ilmeisesti parisataa sodasta kicksejä saanutta pleikkarikaveria vierailta mailta nukkui ikiuneen kasarmilla lähellä Puolan rajaa. Onko Eurooppaan kasvanut kymmenien tuhansien miesten joukko joka ei näe rauhan ajassa enää mitään hyvää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onko Eurooppaan kasvanut kymmenien tuhansien miesten joukko joka ei näe rauhan ajassa enää mitään hyvää?"

      Ikävä kyllä näyttää olevan niin, että ihmiskunnasta on Waltarin Sinuhen sanoin välillä laskettava verta. Rauhaa arvostavat ne, joilla on sodasta omakohtaisia tunnetason kokemuksia. Ne ovat päättäjien joukossa harvinaisia, valitettavasti.

      Poista
    2. "Onko Eurooppaan kasvanut kymmenien tuhansien miesten joukko joka ei näe rauhan ajassa enää mitään hyvää? "

      Tuohon en osaa sanoa, mutta Kremlissä näkyy kasvaneen muutaman vahuksen joukko, joka ei näe rauhan asiassa enää mitään hyvää.

      Sen sijaan he lähteävät teollisessa mittakaavassa ilman mitään syytä ja tolkkua tappamaan "veljeskansan" naisia,lapsia ja vanhuksia. Toki miehiäkin siinä sivussa. Ja ne "pleikkaripojatkin" menevät siinä sitten samaan kasaan myös.

      Rauhan asialla toki - tottaki - nuo Kremlin vanhukset? Vai mitä Markus? (Jotakin astian makua tässä nyt on.)

      Poista
    3. Kollegalleni Markukselle totean, että kyllähän sitä täällä maailman ihanimmassa maassakin ollaan ukkoutumassa ja akkautumassa. Vanhainkodeissa tarvitaan enemmän paikkoja kuin diskoissa ja koko yhteiskunta pitää sulkea, jos muorit ja vaarit meinaavat heittää veivinsä, koska ovat luottoäänestäjiä liberaalidemokratiassamme. Ei ole väliä, pariutuuko nuoriso, kunha pelkuriämmät ja seniilit ukot säilyttävät henkensä viimeiseen asti.

      Kyllä se taitaa tosiasia olla, että historia ei opeta ihmisille yhtään mitään. Aikoinaan minulle opetettiin, että historian perusteella ei voi ennustaa tulevaa, koska kaikki historiassa tapahtuva on niin syvästi ainutlaatuista. Minusta nämä opettajani eivät olleet oikein ymmärtäneet historian syvää ydintä. Jos luet rakkauskirjeitä tai eroottista kirjallisuutta antiikin Kreikan ja Rooman ajalta, huomaat, että ihminen on hyvin sama kuin 2000 vuotta sitten. Samat lainalaisuudet sodassa ja rauhassa pätevät yhä.

      Poista
    4. "kunha pelkuriämmät ja seniilit ukot säilyttävät henkensä viimeiseen asti."

      Odottavan vaan, Markus, vanhenet sinäkin. Kukahan sinutkin sitten hoitaa toivomassasi ilmapiirissä. Tietenkin tuolla vihalla ja katkeruudella et koskaan pitkään ikään pääsekæän.

      Poista
  14. Maaliskuussa 1991 Ukrainassa järjestettiin kansanäänestys Neuvostoliiton säilyttämisen puolesta tai vastaan. Peräti 78% äänesti Neuvostoliiton säilyttämisen puolesta. Vain Kiovassa (55%) ja 3 läntisessä provinssissa selvä (yli 80%) äänesti vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, syksyn jälkeen kaikki mielipiteet näistä asioista mullistuivat totaalisesti

      Poista
  15. Tässä se nähdään millainen tuuliviiri kansa on. Ei siihen ole luottamista. Ainakin se nyt tiedetään että kaikki itsenäistymisliikkeet ovat "herrasväen hupatusta".

    VastaaPoista
  16. Matiaksen kanssa yhtä mieltä. Kansa vaihtaa mieltä kuin paitaa, kun muoti muuttuu ja sille osoitetaan oikea tapa suhtautua. Vihapuheesta tuleekin yhtäkkiä kaunista, kun se kohdistuu joukkkoistettuna mielipiteenä esimerkiksi "ryssään". Siellä on mukava hillua lauman mukana, vaikka veri roiskuisi. Vihollinen kun on laumassa todettu läpeensä pahaksi ja viha oikeutetuksi. Tässä vaiheessa suvaitsevaisesta kansalaisesta katoaa kaikki tolkku ja mikä tahansa veriteko ja vihollisen häpäiseminen on ihan kohtuullista ja oikein. Vaikka konfliktin laajeneminen johtuisi omasta vihasta ja rajattomasta vihollisen halveksunnasta, joka johtaa tolkuttomiin tekoihin, esimerkiksi vihan ja sodan lietsomiseen entisestään, niin viattomien kansalaistemme piirissä kaikki nähdään vihollisen syyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. >… Tässä vaiheessa suvaitsevaisesta kansalaisesta katoaa kaikki tolkku…

      Seppo Oikkonen se on tässäkin blogissa kirjoittanut kiintoisasti väen regressiosta, kun joukkona hillutaan. Tähän nähden Sakari Pälsi kirjoittaa valaisevasti Suursaaren hyljekoirista. Ne hurtathan elivät kesäisin omaa laumaelämäänsä kylän raitilla viettäessään vapaata talvisesta hylkeenpyynnistään.

      Nämä koirat, sinänsä lauhkeita hurttia, menettivät joskus malttinsa. Ei muuta tarvittu kuin, että pari rakkia aloitti rähinän turhanpäiväisestä kysymyksestä, niin johan homma provosoitui. Kävi niinkin, että siinä yksi koira pääsi hengestään. Mutta aina vain yksi.

      Se koira, joka jäi alakynteen – syyllinen kahinaan tai ei – sai kaikkien vihat päälleen, ja se otettiin joukolla hengiltä. Siksi että se hävisi. Ja oli häviönsä vuoksi syyllinen vihanpitoon, niin tuumattiin.

      Tässä me rakkilauma nyt seuraamme, kuka ottelun voittaa, kuka häviää. Ei liene tarvetta tasapuoliseen arviointiin. Että sellaista regressiota.

      Poista
    2. Sotapropagandaan kuuluu vihollisen johtajien kohdentaminen. Esimerkkisi tukee ihmisten eläinluonnetta. Propagandan tutkimuksessa on todettu, että hyökkäys tulee kohdentaa propagandassa vihollisen johtajaan, jolloin lauma voidaan erottaa siitä ja se lauma jää ilman paimenta. Tällöin vihollinen on helpompi tuhota. Tilannetta voidaan verrata länsimediassa Putiniin kohdistettuun vihapuheeseen ja mustamaalaukseen, vihapuheeseen ja epäinhimillistämiseen.

      Poista
    3. Minun on vaikea nähdä Putinia tässä nyt aivan viattomana uhrina, jota paha länsi vainoaa.

      Toki länsikin on matkan varrella virheitä tehnyt, mutta tosiasia on se, että vain sormia napsauttamalla Putin voisi heti lopettaa naisten, lasten ja vanhusten järjettömän kärsimyksen ja heidän massiivisen tappamisensa Ukrainassa. Hänen ei olisi koskaan pitänyt edes tuota tappamista aloittaa, jos hän jotenkin ihmisten kirjoissa olisi halunnut pysyä.

      Mutta Putin ei tuota tee, vaan jatkaa Ukrainan ukrainalaisten tuhoamista.

      Joten eikö, Markus, sallita melko vahvakin kritiikki Putinia kohtaan tässä nyt?

      Sillä jos emme sitä, joku voisi vaikka luulla, että saamme palkaamme ruplissa, (jonka kurssi on kyllä viime päivinä jokin verran laskenut).

      Poista
    4. Rakas Juudas, korjaan Luukas, toiset saa rahansa dollareina ja vähäpätöisemmät euroina tai ruplina. Onnittelen sinua oikean puolen valinnasta. Häviäjän puolenhan minä olen valinnut.

      Yhdysvaltalaisia lännen ja erityisesti Yhdysvaltain politiikan arvostelijoita ovat olleet esimerkiksi John Mearsheimer ja Noam Chomsky, ensiksi mainittu on konservatiivioikeistolainen, jälkimmäinen vasemmistolaisesti suuntautunut demokraatti.

      Ehkäpä hekin ovat saaneet rahansa ruplina, kuten minäkin.

      Poista
    5. Chomsky on minulle tuttu erityisesti hänen formaaleja kieliä ja kielen syvämekanismeja koskevan työnsä kautta.

      Hänen Pol Pot-tyyppiseen ideologiaansa en ole tarkemmin perehtynyt. Siinä on jo vähän liikaa jotakin niin syvää katkeruutta ja ihmisvihaa, että se ei minulle oikein nappaa.

      Sanottuani tämän, totean myös, että ei lännellä eikä varsinkaan USA:lla mitenkään puhtaat paperit ole tämän maailman asioissa tai edes Ukrainan kohdalla.

      Mutta mikään ei oikeuta Putler-tyyppistä teurastusta misään. Ei mikään.

      Poista
    6. Sanopas Markus, ihan oikeastikin sinä pidät tässä konfliktissa Putinin Venäjän arvoja (Ukrainan suvereniteetin kiistämistä ja siviili väestöön kohdistunutta väkivaltaa) parempina kuin USA::n ja muun lännen arvoja. Kummassa itse haluaisit asua?

      Poista
    7. >… ihan oikeastikin sinä pidät tässä konfliktissa Putinin Venäjän arvoja… parempina kuin USA:n ja muun lännen arvoja…

      Tämän vastaussarjan aloittajana haluan minäkin vastata kysymykseesi. Siteeraan ensiksi Ursula von der Leyenin lausuntoa:

      “The European Commission president, Ursula von der Leyen, said: “Russia Today and Sputnik, as well as their subsidiaries, will no longer be able to spread their lies to justify Putin’s war and to sow division in our union. So we are developing tools to ban their toxic and harmful disinformation.”

      Minä kritisoin sitä, että me ”lännen ihmiset” ajamme itse itsemme totalitääriseksi valtioksi omassa raivossamme. Lue nyt itsekin tuon kirjoituksen ajatus: Sananvapaus on historiaa, meidän ei tule lukea vastapuolen ajatuksia, ettemme henkisesti saastuisi noista myrkyllisistä sanoista. Sensuuri on meidän turvamme ja polttakaamme vihollisen kirjat. Me, teidän hallitsijanne, määräämme teidän tekemisenne.

      Poista
    8. "Sananvapaus on historiaa,"

      Eiköhän kaikkien sotien aikana ole rajoitettu vihollisensa katsotun tekoja ja sotapropakandan levittämistä (esim USA:ssä Brunein kieltäminen). Nyt elämme sotaan verrattavassa tilanteessa. Kyse on siitä, kumman yhteiskuntaluokkia mukaisessa yhteiskunnassa haluamme tuon sodan jälkeen elää.

      Poista
    9. >… ole rajoitettu vihollisensa katsotun tekoja ja sotapropakandan levittämistä …

      No nyt minä ymmärrän kantasi! Pelkäät olevasi päästäsi sellainen tuuliviiri, että houkkana uskot kaiken, mitä sinulle sanotaan. Ymmärrän, että tarvitset suojelusta digitaaliajan kirjarovioitten muodossa.

      Poista
    10. "tarvitset suojelusta"

      Ei, kyllä sitä tarvitsevat itseäni tyhmemmät!

      Poista
    11. Pahoittelut anonyymille. En ollut huomannut kysymystäsi, missä asuisin mieluiten, Venäjällä vai onnen ja auvon maassa. Jos saisin valita, kysyisin mikä on se kolmas vaihtoehto.

      Poista
  17. Putinin viha länttä kohtaan on astronomista. On yhdentekevää, olemmeko Natossa tai ei, Putin vihaa meitä joka tapauksessa. Kyllä liittyisin Natoon, sillä kauheampi kohtalo meitä näyttää odottavan ilman Natoa? Toisaalta ymmärrän kyllä Putinin vihaakin jossakin määrin, nimittäin joku Pride-marssi, jossa valtion kirkon korkein virkamies marssii rintarinnan puolialastoman kumifetistin kanssa, on kyllä aikamoinen helvetinnäky Putelle!

    VastaaPoista
  18. Hyvä, kun ymmärsit edes laittaa kysymysmerkin siihen kohtaan, kun pohdit, että meillä olisi vielä kauheampi kohtalo "ilman natoa".

    Lännen ja Euroopan johtajista esimerkki: Strauss-Kahn oli Ranskan ja Euroopan unionin ehdokas Kansainvälisen valuuttarahaston johtoon eroavan Rodrigo Raton seuraajaksi, ja Yhdysvaltojen lisätuella hänet valittiin yksimielisesti.[1]

    Syytöksiä seksuaalisesta väkivallasta
    Strauss-Kahn pidätettiin 14. toukokuuta 2011 New Yorkissa syytettynä seksuaalirikoksesta hotellin työntekijää kohtaan. Hänet on liitetty vastaavaan skandaaliin myös vuonna 2008 Unkarissa.[5] Hänen oli odotettu asettuvan Ranskassa presidenttiehdokkaaksi 2012 vaaleihin.[6] Strauss-Kahn vapautui kotiarestista 1. heinäkuuta 2011, ja syytteiden ennakoitiin kaatuvan.[7] Tällä välin Strauss-Kahnia syyttänyt guinealainen Nafissatou Diallo kertoi kokemuksistaan useissa haastatteluissa ja televisio-ohjelmissa.[8] Syyttäjäviranomaiset luopuivat syytteistä 22. elokuuta.[9]

    Ranskalainen kirjailija-toimittaja Tristane Banon teki vuonna 2011 Strauss-Kahnista rikosilmoituksen, joka koskee seksuaalista väkivaltaa. Hänen mukaansa tapaus sattui, kun hän vuonna 2002 haastatteli silloista finanssiministeri Strauss-Kahnia yksityisasunnossa. Strauss-Kahnin puoluetoverina ollut Banonin äiti pyysi tytärtään luopumaan ilmoituksen teosta. Hän on kuitenkin maininnut tapauksesta haastattelussa jo 2007.[10] Syytettä ei kuitenkaan nostettu tapauksen vanhenemisen takia. Edelleen Strauss-Kahnia vastaan nostettiin vuonna 2015 syyte prostituutiorinkiin kuulumisesta Lillen Charlton-hotellissa vuonna 2011. Hän ei saanut asiassa tuomiota."

    Kyseinen henkilö on keskeinen liberaalidemokratian edustaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyse on siitä, onko Banonin osalta kyseessä harvinainen ja yleinen käytös. Tämä sitä paitsi joutui ainakin julkisen moitteen vastuuseen. Mihin vastuuseen on joutuneet Putinin suosiossa olleet oligarkit taikka toisinajattelijoita murhanneet? Tämänkaltaiset rinnastukset ovat Peliitat Putinin pussiin, epäilemättä ilmaiseksi hyödyllisenä idiottina.

      Poista
    2. Yritin vain valaista erään historiallisen ajattelijan toteamusta ihmisten toimista: suo siellä, vetelä täällä.

      Jos minulta kysytään, niin Suomen poliittinen johto on täynnä idiootteja. Se on eri asia, onko niistä mitään hyötyä.

      Poista

Kirjoita nimellä.