torstai 29. kesäkuuta 2023

Lehdistö ei ole mikään raastuvanoikeus

Vieraan avun anojat

 

Suuriruhtinaskunnan aikana puhuttiin Pietarin tiestä. Hyvänä keinona murhata mies poliittisesti pidettiin kuiskuttelua Pietarissa siitä, että tietty henkilö ei ole ns. keisarin ystävä, vaan vihollinen.

Sitten, Neuvostoliiton aikana käytettiin Moskovan tietä. Ihmisiä saatettiin panetella täysin vakain tuumin ja kyynisesti ”äärioikeiston” edustajiksi, vaikka tosiasiassa he olisivat nimenomaan vannoneet pohjoismaisen demokratian nimiin ja yrittäneet puolustaa juuri sitä kaikenkarvaisia poikkeuslakeja vastaan, jotka olivat räikeässä ristiriidassa perustuslakien hengen kanssa.

Jos itse Kekkonen luokitteli jonkin henkilön poliittisesti vihollisekseen ja yksin tein sitten koko demokratian viholliseksi, ei asiasta ollut valittamista. Joskus asia saattoi kyllä olla sen verran hankala itsepresidentillekin, että hän pyysi vetoapua suoraan Moskovasta.

V.J. Sukselaisen kaataminen kotimaisin voimin oli hankalaa ja niinpä turvauduttiin naapuriapuun.

Tästä tapauksesta on lahjomaton jälki Leonid Brežnevin päiväkirjassa. Siellä pääsihteeri kirjoitti omakätisesti.: Kekonen prosit svalit Sukselajnena. Hän kirjoitti Kekkosen nimen systemaattisesti väärin (ks. Vihavainen: Haun kekonen tulokset (timo-vihavainen.blogspot.com) ). Tämä tapahtui vuonna 1964. Kyseessä oli vain vähäpätöinen sisäinen riita, joten valittu ase oli uskomattoman järeä.

Pyyntö täytettiin. Puolueen pää-äänenkannattaja Pravda kaikella arvovallallaan kirjoitti pian, että Sukselainen oli osallistunut virolaisemigranttien juhliin, emigranttien, jotka ovat tahranneet itsensä yhteistoiminnassa hitleriläisten kanssa ja ovat tunnettuja vihamielisyydestään maatamme kohtaan.

Venäläiset ilmoittivat myös Kekkoselle, että Sukselaisen poliittisesti murhannut artikkeli edusti Neuvostoliiton virallista kantaa. Asiaankuuluvasti he ilmaisivat myös paheksuntansa sellaisten Suomessa esitettyjen väitteiden takia, joissa edellytettiin, että Neuvostoliiton lehdistä voisi toimia ulkoa tulleiden pyyntöjen ja toivomusten mukaan…

Sukselainen yritti selittää asiansa viattomuutta, mutta se herätti korkeintaan sääliä. Kun Rooma -tai siis  nyt Moskova- oli puhunut, oli asia loppuun käsitelty. Maakansan päätoimittaja Pentti Sorvali paheksui jopa puolusteluja ja kertoi, että olisi ollut parempi pyytää anteeksi kuin selitellä.

Toinen juttu sitten on, olisiko anteeksi annettu. Eipä tietenkään. Joka tapauksessa anteeksipyyntö olisi merkinnyt astumista taas yhden askelen kohti sitä poliittista kulttuuria, joka Neuvostoliitossa vallitsi ja jonka aksiomaattisiin perustotuuksiin kuului, että jokaisen neuvostoihmisen oli laskettava aseensa puolueen edessä.

Ei alamaisella mitään oikeuksia ollut missään asiassa, saati nyt poliittisten kysymysten tulkinnassa. Kristitytkään eivät saaneet kritisoida Jumalaa.

Tässä meillä siis oli esimerkki naapuriavusta, jota kehdattiin pyytää aika vähäpätöisessäkin asiassa ja jonka merkitystä omassa politiikassamme ei voinut kyseenalaistaa. Kun joku Tanner uskalsi sanoa hallitusta muodostettaessa, että nythän muodostetaan Suomen eikä Neuvostoliiton hallituta, joten ei ole olennaista, mitä mieltä naapuri on sen jäsenistä, hän tuomitsi itsensä menneen sukupolven mieheksi.

 Tanner oli peruuttamattomasti pudonnut rattailta ja hänen menneisyytensäkin oli muutettu. Hän kuului nyt Kremlin määräyksellä hyvien naapuruussuhteiden vihollisiin yhdessä äärioikeiston kanssa.

Monet kirjoittajat Nikolai Berdjajevista Oswald Spengleriinja Pitirim Sorokiniin ovat jo yli sadan vuoden aikana puhuneet keskiajan paluusta, uudesta keskiajasta, mitä se nyt sitten kullekin on tarkoittanut. Yhä useammin tuntuu siltä, ettei tässä ole kyse vain vertauksesta. Ajattelun taantuminen ja sen muotojen muuttuminen on yhä selvempää.

Muutaman kerran onkin jo tullut puhuttua uudenlaisesta suhtautumisesta symboleihin (vrt. Vihavainen: Mielikuvapolitikointia (timo-vihavainen.blogspot.com) ). Niistä on tullut maagista voimaa säteileviä asioita, joiden pelkkä kirjallinen tai kuvallinen hahmo saa aikaan jonkinlaisen lumouksen. Yleensä kyse näyttää olevan pahuuden säteilystä, joka myös tarttuu.

Esimerkkejä ei tässä enää kannata esittää, jokainen tuntee ne liiankin hyvin, suippopäisestä lumiukosta kravatissa kuvattuun mesimäyrään (?). Laatulehdistömme on pitänyt meidät tarkoin ajan tasalla ja kaivanut vuosien takaisetkin asiat esiin. Symboleista on jopa laskettu leikkiä!

Numerologia otetaan nyt haudanvakavasti. Erästä lukua en uskalla tähän kirjoittaa, koska algoritmi saattaa sensuroida sen ja samalla koko kirjoittajan. Ehkäpä näitä numeroita ei enää kohta käytetä lainkaan, vaan sen sijaan sanotaan esimerkiksi 2x4 (vrt. ranskan quatre-vingt). Kiinan kielessähän taas numeroa 4 (si) kartetaan käyttämästä, koska se on kuoleman ja huonon onnen numero. Meille täällä Suomessa se on yhä sallittu.

Muistan, että Freie- und Hansestadt Hamburg on merkinnyt autojensa rekisterinumeroita kirjainyhdistelmällä HH. Luulen, ettei tätä enää voida kauankaan sietää. Pelkään pahoin, että siitä jo nyt lasketaan leikkiä!

Tässä kaikessa on jotakin aavemaista, ahnungsvoll, sanois saksalainen. Olemme tekemisissä sellaisen paholaismaisuuden kanssa, josta ei voi edes puhua, saati laskea siitä leikkiä. Viimemainittu lienee itse asiassa pahinta, mitä voi tehdä.

Martti Luther ei aikoinaan, uuden ajan aamunkoitossa, kaihtanut tekemästä pilaa itse Perkeleen majesteetistakin, vaikka hän uskoi lujasti sen olemassaoloon ihan konkreettisessakin hahmossa. Hänen uskonsa oli ilmeisesti kyllin luja että, hän samaan aikaan saattoi edustaa aivan uutta aikaa, joka salli jokaiselle oikeuden ajatella itse noita suurimpia ja perinnäisimpiä uskon asioita. Voimme vain kuvitella, mitä siitä tulisi, jos myönnettäisiin vastaava oikeus nykyihmiselle.

Olemme selvästi jo painuneet tuon tason alapuolelle. Kuten somen keskusteluista käy vakuuttavasti ilmi, sekä usko perkeleen mahtiin että sairaalloinen pelko joutumisesta sen saastuttamiksi ovat aivan normaalina pidetty osa nykyaikaista sielunmaisemaa.

 Ajan tasalla pysyäkseen on syytä seurata saksalaisia ja ranskalaisia julkaisuja ja omaksua niiden ajatusmaailma. Sinne voi sitten syöttää myös tietyssä muodossa herkullisia kotimaan uutisia, jos tarvitsee naapuriapua. Sitä tulee varmasti, kuten jo hihamerkkijuttu osoitti ja siitä ei sitten ole valitusoikeutta.

Churchill sanoi joskus, että mikäli Hitler hyökkäisi helvettiin, hän sanoisi ainakin jonkin myönteisen sanan paholaisen puolesta. Kuten tunnettua, hän meni itse asiassa vielä pitemmälle, aina liittoutumiseen saakka.

Elämme nyt uutta aikakautta. Ajattelu, joka joskus tarkoitti kriittistä asioiden pohtimista suhteellisuudentaju säilyttäen, on rapautunut sokeaksi uskoksi, jota ei enää perustella minkäänlaisin järjen argumentein.

 Nyt ajankohtaiseksi nousseen lumiukkomiehen ajatusmaailmasta on vihreiden entinen puheenjohtaja puhunut kiihkeän syyttävään sävyyn, esittämättä kuitenkaan yhtään ainoaa sellaista asiaa, joka tuohon ajatusmaailmaan kuuluisi. Eihän siitä ole tietoja mistään muualtakaan. Ehkä se ei olekaan kiinnostavaa?

Tiedämme vain, että on ollut maaginen kosketus Pahan symboleihin ja sen mukainen saastuminen. Mikäli kyseessä olisi normaali, vaikkapa pandemian tapainen tauti, se olisi voinut parantua. Tässä tarvitaan kai jonkinlaista tehokasta eksorkismia.

Maaginen kontaminaatio näyttää olevan ikuinen ja että maamme pelastuisi, on anottu apua Noitavasaran kehittäjien kotimaista. Nehän ovat ainoa mahdollisuus meillekin. Ei ole enää mitään Tanneria, joka kertoisi, että meillä on nyt Suomen hallitus, joka kuuluu meille ja vain meille. Ja erehtyihän se Tannerkin.

Edistykselliset piirit tietävät, ettei oma maa mene eikä koskaan saa mennä muiden edellä. Hallituksia voidaan ihan hyvin kaataa myös naapurien avulla. Onhan siitä kokemusta jo menneiltä vuosikymmeniltä. Pitäisikö asiaa hävetä? Siis tuota ainoata oikeaa asiaako? Mitä merkitsee häpeäminen?

 

  

42 kommenttia:

  1. Kiitokset.

    Mukava havaita, että maassammme esiintyy vielä älyllistäkin toimintaa. Valtavirtaa se ei tosiaankaan ole - ei ainakaan eturientoisimman "älymystömme" eikä dominoivan median keskuudessa.

    Se, mitä ns. syvät rivit, siis työtätekevä keskiluokka tykönään tästä menosta tykkää, jää nähtäväksi.

    VastaaPoista
  2. Media on oppositiossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täsmälleen.

      Erkon media tosin on yksityinen, joten se on vapaa olemaan ihan, missä huvittaa, ja ajamaan, mitä ideologia vain. Ja niinhän se myös toimii.

      Veroilla väkisin rahoitettu Yle sensijaan on tässä suhteessa ongelmallisempi.

      Edellinen hallitus oli Ylen mielestä niin ihku, että vallan, meni jauhoja ja velkarahaa, mitä meni. Ja nyt taas oppositiosta käsin, jopa kravatti, jossa on pesukarhun kuva (!), on Yle julistuksen mukaan pettämätön merkki käynnissä olevasta fasistisesta kansanmurhasta.

      Ja tämä jahti tulee varmuudella jatkumaan.

      Ei kai tässä näin ollen muu enää natsien kanssa auta, kuin kutsua Putin denatsifiointihommiin tännekin. (Itähän on vasemman laidan kulkijoille ja Ylelle tuttu yhteistyösuunta jo entuudestaan.)

      Mutta toisaalta: olkaamme kohtuulliset.

      Ei ksi sitä nyt Yleltäkään vaivaisella 0,5 miljardilla mahdottomia voi vaatia. Hyvä kun omaa ideologiaansa sillä jotenkin jaksaa ajaa.

      Poista
  3. "Edistykselliset piirit tietävät, ettei oma maa mene eikä koskaan saa mennä muiden edellä. "

    Se nyt vaan on niin, että meneillään on totaalinen kulttuuri- ja poliittinen sota globalistisen viher-vasemmiston ja kansallismielisen oikeiston välillä. Niinkuin tiedämme, sodassa ja rakkaudessa omiin arvoihin kaikki keinot ovat sallittuja mukaanluettuna ns kansainvälisen avun pyytäminen.

    Toki persutkin pelin politiikan paremmin hallitsevina olisivat voineet nimittää Sakari Puiston aluksi tuohon tehtävään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartre sanoi, että jos juutalaisia ei olisi, antisemiitti keksisi ne. Samaa pätee näihin nykyisiinkin aatteestaan hurmioituneisiin.

      Poista
    2. Ei tuo nyt sota ole. Väki vaan kisaa kauppa-alueen hallinnosta. Kristilliset ja suomenruotsalaiset taitaa kerätä potin, kun se suomalainen mies ja nainen kisaa palkasta. Mittee uut taivaan alla.

      Poista
  4. Paasikivi käytti termiä "huonon asian puolustelu" ("brännvinsadvokatyr"). Olikin vain kyse tunneista, koska se alkaisi.

    VastaaPoista
  5. Niinpä...Vieraan avun anojat.. Nuo tahot, jotka maassamme niin ahkerasti etsivät natseja ja syöttävät arvokkaan tietonsa lännen medialle, taitaavat unohtaa, että etenkin itänaapurimme Solovjov, Kiseljov, Popov, Skabejeva ja Simonjan ovat hyvin kiitollisia näistä tiedoista. On helppoa ennustaa, että hyvinkin pian alkaa Suomenkin denatsifikaatio, ellei muuten niin ainakin propagandassa. Varsinkin kun nuo ennusmerkit ovat jo usean vuoden ajan olemassa..

    VastaaPoista
  6. YLE:n Teema-kanavalla esitettiin 20.5 ranskalaisohjaaja Fracois Truffaut'n filmi "Viimeinen metro" vuodelta 1980. Elokuva sijoittuu miehitysajan Pariisiin ja kertoo epätoivoisesta juutalaisesta teatterinjohtajasta, joka piileskelee natseja kellarissa ja yrittää tähtikarismaa omaavan kauniin vaimonsa avulla pelastaa sekä aviosuhteensa että teatterinsa.

    Epätoivon hetkistä hirvittävimpiä on purkaus, jonka tämä intellektuelli saa yrittäessään ajankulukseen täyttää lapsille suunnattuja sanaristikoita. Vihjesana, viisi kirjainta: "Kataluuden symboli." Ratkaisu: "Jutku." Toiseen suuntaan, seitsemän kirjainta, vihje:"Saastainen petolintu." Ratkaisu: "Jutikka".

    Mitä yksikään yksilö, olipa kuinka älykäs, oikeasti herkkä tai tiedollisesti valistunut tahansa, voi tehdä tällaisessa yhteidskuntatilanteessa, jossa kognitiivinen kehitystaantuma on itse itseään ruokkivana kierteenä vajonnut jo noin syvälle?

    Sosiopsyykkinen taantuma tuo noitavoimat, käsitemagian ja pahuuden projisoinnin kaikkein karkeimmat ja kamalimme muodot esiin ja nostaa ne vallitsevan aikalaisajattelun "totuuksiksi".

    Sanoisin, että meillä ollaan nyt kiihtyvällä vaihdilla taantumassa aivan samnalaiseen pahuuden projisoinnin tilaan, jollaisesta natsi-Saksassa harjoitetun joukkotuhonnan motiivit kumpusivat. Aina kun jokin joukko omaa narsistisen uhriajattelunsa ansaan jääneenä kokee itsensä viattomaksi ja ottaa kuin annettuna itselleen alintajunnassa vahvistuvan niin moraalisen kuin tiedollisen absoluuttisen oikeassa olemisen valtuudet -- aivan kuin meillä nyt on käsitteellisesti täysin sekavien "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" aatekulisseissa tapahtumassa -- silloin seuraukset tulevat olemaan hirvittäviä.

    Ja nimenomaan kognitiivisten kykyjen taantuminen primitiivisen magian palvelukseen tulee olemaan kauhistuttavaa. Se alkaa varsin viattomasti siitä, että samaan aikaan kun YLE tai Sanoma-yhtiö saattaa yhdellä kanavalla esittää hienon ranskalaisen elokuvan, se voi toiselta kanavalta tyrkyttää täsmälleen tuon sanaristikkotiedon tasoista "huumoria" kaikkine kliseistäkin klisempine persuvitseineen, joita esimerkiksi itseäään kirjallisina intellektuelleina pitävät institutionalisoituneen naurunhörhötyksen sirkustirehtöörit omahyväistä tyytyväisyyttä huokuen suupielistään päästelevät.

    YLE; Helsingin Sanomat, ja, sanotaan nyt vaikka, Suomi-Areenan "keskustelut" ovat kammottavinta yliyleistävien ylevöitettyjen yleiskäsitteiden kälätystä mitä tässä valtakunnassa nyt pinnalle nostetaan. Kun todelliset sisällöt on julistettu tabuiksi, käsitteenmuodostuksellinen pinta on sementoitava suggeroivilla ja ymmärrystä noituvilla yleiskäsitteillä, joilla sitten kävellään kuin Jeesus vetten päällä. Ja jossain vaiheessa verbaalinen pinta sitten kääntyykin ympäri, ja "suoraan puhumista" aletaan harjoittaa alitajunnan suunnasta kohti tabukäsitteitä -- ikään kuin alhaalta mielen syvimmistä tunkioista ylöspäin, jolloin syntyy juuri tuo sanaristikoissa vallinnut tilanne -- että siis koetaan rumat sanat jo "totuuksina". -- "Mitä, eikö rasisteja siis muka saa sanoa rasisteiksi, häh?"




    VastaaPoista
  7. No onhan se selvästi ajojahti Junnilaa vastaan, mutta Junnila saa syyttää itseään, kun on syöttänyt suoraan vastustajien lapaan. Poliittiset vastustajat käyttävät tilannetta väsymättömästi ja häikäilemättömästi hyväkseen siten, että juttu paisuu ja paisuu entisestään. Junnilan kannattaisi itse erota, jotta tyhjänpäiväinen kohkaaminen loppuisi saman tien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ... Pekka Haaviston todettiin syyllistyneen ministerinä ollessaan lainvastaiseen tekoon virkatoimessaan, mutta eipä tuo vain eronnut. Ministerin syytesuoja esti käräjille viennin.

      Ja nyt valtamedia ajaa voimalla Pekkaa presidentiksi.

      Kukaan ei ole missään väittänyt Junnilan syyllistyneen yhtään minkäänlaiseen rikokseen. On vain hölmöillyrt lapsellisilla kuijeilla kavereilleen ennen ministerin virkaansa, 2019 ja sitä rataa.

      Erota kuitenkin pitäisi, koska persu.

      Junnilan vitseistä ei tullut yhteiskunnalle vahinkoa, päin vastoin kuin esim. Arhinmäen lapsellisuuksista. Joita rangaistava toimia media ja edistyneistö piti kovasti ihkuina toimintamalleina muillekin. Koska vasuri.

      Poista
    2. No kun nimenomaan ei!
      Viherkommunistitytöt yrittivät pakottaa Junnilan eroamaan.
      Yritys torpattiin.
      Jos sen olisi annettu onnistua tai Junnila eroaisi itse, kuka PS-ministereistä olisi seuraava?
      Päinvastoin viherkommunistitytöille on sanottava:
      "Se oli silloin, nyt on nyt!"

      Poista
    3. Jos ääripää saisi itkupotkuraivareillaan tahtonsa läpi ja Junnilan eroamaan, niin seuraavaksi he valikoisivat uuden kohteen. Asiaan ei voi anteeksipyytelyllä ja eroamisilla vaikuttaa.

      Poista
    4. Tätä woke-vasemmisto nimenomaisesti haluaa. Tämän jälkeen nostettaisiin kohu jonkun toisen ministerin vuosia vanhasta nettikirjoituksesta ja taas vaadittaisiin eroamaan itse. Tuon p**kasakin pillin mukaan ei nimenomaisesti pidä tanssia.

      Poista
  8. Asiasta toiseen: Muistelmia.

    Kun Neuvosto-Karjalan kuuluisa kirjailija Jaakko Rugojev meni tapaamaan Otto Ville Kuusista Moskovaan ja astui tämän asuntoon, niin Otto Ville sanoi heti: ”Mennäänpäs kävelylle.” Ja he lähtivät tallustamaan puiston polkuja, joissa ei taatusti voinut olla salakuuntelulaitteita. Kuusinen sai täydellisen kuvan siitä, mitä tapahtui Neuvosto-Karjalan kirjailijoille, joista monet muuttivat Suomesta, USA:sta ja Kanadasta Neuvostoliittoon rakentamaan sosialismia eivätkä tietäneet siitä, että joutuivat kommunismiin. Näiden tuhottujen kirjailijoiden luettelo on niin suuri, että sitä ei kannata tässä esittää. Kiinnostuneet voivat penkoa nettiä hakusanalla ”Neuvosto-Karjalan kulttuurihistoria”, jos sellainen on yleensä olemassa.

    Kuusinen oli tietysti NKP:n KK:n ”orja”. Kuusinen sai tehtäväkseen ”modernisoida” Kalevala-eepoksen ohjeiden mukaisesti, koska NKP:n KK:n mukaan Kalevalan sanonta/merkitys oli vähän niin kuin porvarillinen. Kuusinen teki työtä käskettyä ja eepos oli runneltu ja sellaisenaan julkaistu Petroskoissa. Tulos herätti voimakkaan vastareaktion. Rugojev vaati alkuperäisen eepoksen julkaisemista ja sekin tehtiin.

    Neuvostoliiton kaikissa työlaitoksissa oli tapana pitää lähes joka kuukausi NKP:n jäsenten avoin kokous työpäivän jatkoksi. Jos puolueeseen kuulumattomat eivät siihen osallistuneet, niin se oli huono merkki heille. Kokouksen johtajana oli tavallisesti NKP:n aluekomitean jäsen. Kansainvälisen tilanteen käsittelyn jälkeen kokouksen osallistujien oli pidettävä puheita. Sen tekivät ne, jotka pyrkivät korkeammalle kiittämällä NKP:tä. Vasta pitkän kiittämisen jälkeen oli tapana esittää niitä puutteita, joita piti korjata, ja ne koskivat vain laitoksen arkipäivää.

    VastaaPoista
  9. Kyllä on Urkkia ja Junnilaa ikävä...!

    VastaaPoista
  10. Kekkonenhan oli häikäilemätön tyyppi, mutta niin kuin nyt tiedämme minkälaisen bandiittilauman kanssa hän joutui venkoileimaan, niin hyvä oli, että oli sellainen kova jätkä. Toinen huomattava ero nykyisiin munattomiin nillittäjiin nähden on, että Kekkonen osasi yhdistää oman ja maan edun. Suomi oli aika mukavassa kunnossa Kekkosen jälkeen. Toisin on nyt, eikä Marin demareineen ole yksin syyllinen, vaain kaikissa puolueissa arvopohja on enenmmän tai vähemmän uhriutuvan marmatuksen puolella.

    VastaaPoista
  11. Soininvaara myönsi erehtyneensä. Nyt meni maine poliitikkona. Eihän tuollaiseen voi luottaa.Väyrynenkin epäili haastattelussa kerran erehtyneensä, mutta huomasi olleensa kuitenkin oikeassa.

    VastaaPoista
  12. Enhän mitä mitään tiedä, osittain juutalainen kuin olen, mutta maailmalla uskomattoman monen yrityksen johdossa ovat eristeiset juutalaisen. Ei nimi edes heitä kavalla. Juuri elinkeinoministerin elämänkerta ja siihen liittyvät teot tuleva tarkasti syynätyiksi. Olisi nyt valittu vaikka maatalousmisteriksi ja kristitty puheenjohtaja tähän tehtävään.

    Tietenkin hän voi saada suurta ymmärtämystä arabimaissa, joissa juutalaishiha edelleenkin elää!

    VastaaPoista
  13. "Ajan tasalla pysyäkseen on syytä seurata saksalaisia ja ranskalaisia julkaisuja ja omaksua niiden ajatusmaailma. Sinne voi sitten syöttää myös tietyssä muodossa herkullisia kotimaan uutisia, jos tarvitsee naapuriapua. Sitä tulee varmasti, kuten jo hihamerkkijuttu osoitti ja siitä ei sitten ole valitusoikeutta."

    Tiedä onko tässä sarkasmia? Mitä näkemyksiä tuolta on tullut niin en äkkiseltään lomakausi. Kaupankäynti on eri asia kuin yhteisen ajatusmaailman jakaminen. Mielummin sitä kävisi venäläisten kanssa kauppaa, mutta väki on sössinyt asioita enempi vähempi puolin ja toisin. Kaippa se tätä teettää kun uskoo herääväkseen jos työ hoitaa. Enempi ärsyttää jot tiedollisesti sen voi sosiologisesti nähdä kauppasuhteiden ja diplomaatti yms. kautta kenen lauluja lauletaan ja silti tohtii uskoa jotain ihan päinvastaista.

    VastaaPoista
  14. Tämän päivän Iltalehdessä toimittaja Lauri Nurmi antaa täysin väärän todistuksean Jussi Halla-ahosta. Eihän Halla-aho ole levittänyt kotisivuillaan rotuoppeja tai vähätellyt juutalaisten kansanmurhaa holokaustia. Mistä tällaiset perättömät väitteet oikein kumpuavat? Kun taas Junnilan mainetta sekä lehdistö että poliittiset vastustajat kilvan yrittävät mustata. Junnila on itse syöttänyt suoraan poliittisten vastustajiensa lapaan ja saa nyt kärsiä seurauksista.

    VastaaPoista
  15. "Lehdistö ei ole mikään raastuvanoikeus". Eipä niin. Raastuvanoikeudesta tavattiin sanoa, että se on kuin pajatso. Kun juttu lyödään sinne sisään, on arvuun varassa, mikä tuomio sieltä tulee ulos. Lehdistön suhteen asia on päinvastoin. Kun henkilö lyödään lehdistön hampaisiin, etukäten kyllä tiedetään, mikä tuomio tulee mutta mistä asioista se tulee, jää arvuun varaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin arvoisa Anonyymi 29. kesäkuuta 2023 klo 22.58 kehtaistko koko sydämestäsi paljastaa asioita Raastuvanoikeudesta pajatsona tekstinä. Se on erittäin tärkeätä ja sinua ei uhkaa mikään, koska sinä olet Anonyymi. Thank You very, very much.

      Poista
    2. Kyllä se nyt on hyvinkin yleisesti tiedossa sekä asianajajien että lupalakimiesten piirissä, että oikeuksien ratkaisut ovat melko arvaamattomia etukäteen arvioiden. KÄO on tumiossaan yhtä mieltä, kun taas HO onkin toista mieltä ja lopulta KKO on kaikkien yllätykseksi kolmatta mieltä.

      Ilmeisesti rikosjutut menevät ehkä enemmän "oikein" kuin siviilijutut. Eri tuomioistuimissa samanlaiset asiat saattavat saada melkoisestikin erilaisia tuomioita. Se on inhimillistä toimintaa, kun tuomioita annetaan. Silläkin on merkitystä mitenkä pätevästi asioita ajetaan tuomioistuimissa.

      Poista
  16. Helsingin sanomissa oli tänään kolmannes aukeamasta uhrattu Junnilan kravattikuvioiden syvämerkitysten analysointiin.
    Lapsellisen ja kypsymättömän vaikutelman häntä koskevista tiedoista hänestä saa. Luulisi olevan parempaa ministeriainesta saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisi olevan parempaa toimittaja-ainesta saatavilla. Missä analyysit ministerin urasta, kyvyistä ja ohjelmasta? Sen sijaan kravattihöpötystä. Mikä onkaan kravatin sisältämä ohjelma...? Onko toimittajilla lainkaan älyllistä elämää, kiinnostaako se edes heitä?

      Poista
    2. Toimittajaa ei kiinnosta kielen kuvateoriaan kuuluva ongelma, kuinka elementaarilause "esittää" tai "edustaa" reaalitodellisuutta -- sen sijaan toimittajaa kiinnostaa se kuinka edustava on hänen palstansa päällä hänen oma potrettinsa ja kuinka isolla fonttikoolla hänen nimensä painetaan.

      Mutta ehkä tässä ollaan epäoikeudenmukaisia toimittajaressukoita kohtaan. Muisakaamme mainita, ettei kielen kuvateoria kiinnosta enää ketään muutakaan -- ja akateeminen filosofiakin on siitä tänä päivänä ihan pihalla. Sen sijaan lukemattomia ammattikuntia kiinnostaa oman statuksensa kohottaminen -- ja kaikkia narsisteja tietysti kiinnostaa kameran objektiivin linjalle asettuminen.

      Varhaisen lapsuuden hoivan-, huolenpidon- ja huomiontarpeen asteelle jääneet narsistit hamuavat läpi koko elämänsä olla vaikutelmien ja vaikutusten vastaaottajia, ja kaikenmaailman riemunkirjavat karusellit ja sateenkaaret heijastuvat heidän silmistään. Paraillaan on poreissaan menossa kälätyksen suomenmestaruuskisat, ja areenalla päivittäin uhriajatteluun käpertynyt tippaleipäaivo toisensa jälkeen.


      Poista
    3. "Onko toimittajilla lainkaan älyllistä elämää, kiinnostaako se edes heitä?"

      Toki on, se vain käytetään mahdollisimman tehokkaasti kulttuurisodassa, jossa toimittajat ovat etulinjassa aatteensa sotureina. Sodan välitavoitekin on selvä: kaataa hallitus, jossa persut ovat mukana.

      Poista
  17. Oppositio on nyt vallan päällä ja voiman oikealla puolella siksi koska media on myös oppositiossa. Se on niin vahva voimakaksikko, olivat he oikeassa tai väärässä, mutta joka tapauksessa vahvempi kuin hallitus, eli loppu on jo tiedossa. Junnila saa mennä ja hallitus saa mennä.

    Näin Suomessa demokratiaa hoidetaan ja seurauksista viis. Itänaapurin "rauhantahto" ja kansakunnan velkaantuminen ei kiinnosta enää ketään. On parempi, että Suomi luhistuu nyt ja mitä nopeammin, sen parempi. Parempi kauhea loppu kuin loputon kauhu!

    Vaikka Junnila väistyisikin, ja Puisto astuisi esiin, kuka onkaan seuraava kohde, sillä tuntuu siltä, että "pahaa" on iskettävä nyt kun veren haju on niin vallalla, ja tiedostavat tiedostavat tämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrot nyt karun totuuden. Pahinta on, etteivät he itse ymmärrä mitään.

      Poista
  18. Eihän tässä mitään vahinkoa ole vielä tullut. Ministeri Junnila joutui ajojahdin kouriin ja ymmärsi lopulta itse erota ministerin paikalta. Tässä on vielä edessä kovaa vääntöä, kun Suomen valtion velkaantumista yritetään hillitä. Ehkä vielä muutaman vuosi sitä entisen mallista velkarallia olisi voitu jatkaa, mutta sitten olisi tullut täyspysähdys kuin seinään.

    Katsotaan nyt tukeeko mikään taho - oppositio ja julkinen tiedonvälitys - Suomen kansantalouden tervehdyttämistä. Hallituksella ei tule olemaan helppoa. Suomi on ajettu 15 vuotta putkeen alijäämäisillä valtion budjeteilla, joita alijäämiä on paikattu suorastaan holtittomalla velkaantumisella varsinkin Marin'in hallituksen voimin.

    VastaaPoista
  19. Päivi Räsänen. Ei hän voi jatkaa eduskunnassa. Raamattu kädessä tämä papitar villitsee kansaa eduskunnan pyhätöstä, kansakuntamme arvokkaimmalla puhealttarilla. Tuomitsee ja syytää. Levittää vihapuhetta, synkkää ja syvää.

    Muistakaamme eräs tarina hänen kädessä kohottamastaan kirjasta: ”Näin on Herra Sebaot julistanut: 'Olen päättänyt rangaista amalekilaisia, koska he asettuivat israelilaisten tielle, kun nämä tulivat Egyptistä.

    Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit.” Sam. 15:3.

    Näin puhuu Räsäsen herra. Syvää, raskasta vihapuhetta. Poistu Räsänen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari sanaa puun takaa.

      Tiedän, että Raamatusta vielä tulee kielletty kirja, koska aikamme ihmiset eivät enää ole hengellisesti sivistyneitä eivätkä he myöskään näytä enää tarvitsevan Jeesusta, joka on monille tullut pelkäksi kirosanaksi. Ja siksi, että kuljemme kohti antikristillistä maailmaa, jossa ei ole tilaa Raamattuun luottaville ihmisille.

      Hengellinen sivistymättömyys ilmenee sillä tavalla, että Raamattua tulkitaan sillä samalla järjellä, millä tehdään ostoksia ja millä arvioidaan politiikkaa.

      Raamattu on maailman levinnen kirja, mutta mutta myös maailman väärinymmärretyin kirja. Raamatun Vanha testamentti on hengellisessä merkityksessä kristityille. Se, että sitä luetaan pinnalta käsin, ei avaa sen sisustaa, koska se sanat ovat standardimerkityksestä poikkeavia.

      Vain herännyt, kääntynyt ja sanasta elänyt pääsee Raamatun sanojen merkitysten sisälle, mutta eivät ketkään muut.

      Moni on ennen nimetöntä tehnyt saman virheen, että poimii Vanhasta testamentista kohtia, joissa Jumala käskee israelilaisia hävittämään sen vihollisia.

      Kun ihminen lähtee synnin Egyptistä, kun tämä on ensin herännyt näkemään sitä, miten hänet on orjuutettu, niin vasta silloin hänelle syntyy halu päästä vapauteen. Mutta orjuuttajat eivät halua päästää vaan yrittävät vaikka millä tavoin estää orjaa pääsemästä vapaaksi.

      Israelilaisten lähtö Egyptistä luvattuun maahan oli historiallinen, mutta se kuvaa kristittyjen matkaa synnin elämästä kohti taivaallista elämää.

      Se, joka on lähtenyt omasta Egyptistään, tietää, että matka on vaarallinen: myrkylliset käärmeet ovat polun varsilla valmiina puremaan, viholliset ovat kaivaneet kuoppia polulle ja laittaneet pitkin polkua kaikenlaisia ansoja, joihin he haluavat matkalaisen putoavan ja jäävän kiinni. Siksi matkalaiselle on polun alussa annettu lappu käteen, jotta hän näkisi kulkea ja huomaisi vaarat. Tuolla tiellä, joka on kaita, kivinen ja joka kulkee vastamäkeen usein, ei näy kuin vain muutamia kulkijoita.

      Päivi Räsänen ei ole kirjoittanut Raamattua, joten häneen ei kannata kohdistaa iskuja.

      Minä en ole kristillisdemokraatti enkä Räsäsen äänestäjä, mutta ennen kuin (vanha) Raamatun käännös kielletään, niin sitä saa Räsänen ja jokainen muukin halukas lainata ja lukea.

      M

      Poista
    2. "Päivi Räsänen. Ei hän voi jatkaa eduskunnassa. Raamattu kädessä tämä papitar villitsee kansaa eduskunnan pyhätöstä..."

      Voi hyvänen aika. Antakaa nyt Päivi Räsäselle oikeutta höpöttää mitä hän rakastaa eniten. Suomi on demokratia, eikä mikään ryssänmaa.

      Poista
    3. ”… Antakaa nyt Päivi Räsäselle oikeutta höpöttää mitä hän rakastaa eniten…”.

      Mitä sinä itse höpötät? Ei ollut Junnilakaan oikeutta lausua ajatuksiaan, joita karkeasti vielä vääristeltiin. Räsäsellä potkut niin kuin Junnilallekin, siinä on oikeus. Ei ole kysymys järjellisisyydestä vaan tasapuolisuudesta.

      Poista
    4. Eräs kohu, joka nostatettiin Junnilan puheista: Hän sanoit, että Afrikan ongelma on järjettömän suuri lapsimäärä, joka ajaa populaation kärsimykseen. Täyttä tottahan tämä väite on. Junnilan mukaan pitäisi ehkäistä tai tehdä tarvittaessa abortteja, jos ehkäisy ei onnistu. Miksi tästä lausumasta nousi kauhea mellakka?

      Kyllä nämä paheksujat ovat kirkasotsaisia kaksinaismoralisteja.

      Poista
    5. Piti mennä Räsäskänkin vielä lyömään lyötyä Junnilaa, joka tiivisti ilmastoabortti-sanaan koko nykyisen valtavirtaisen ajattelun asian tiimoilta. Olisi nyt ollut oman kokemuksensa pohjalta solidaarinen lähimmäiselle, jota jahdataan joka taholta vainoharhaisuuteen asti.

      Poista
    6. M:lle:
      Tuota Raamatun kohtaa olen itsekin ihmetellyt.
      Voihan tuolla kertomuksella amalekilaisten kansanmurhasta nyt tuhansia vuosia jälkeenpäin olla kuvaannollisesti tuollainenkin hengellinen merkitys. Mutta eikö se samalla ole, tai eikö sen ainakin ole vanhastaan uskottu olevan, myös historiallinen kertomus siitä, mitä aivan kirjaimellisesti on kerran tapahtunut?
      Määräsikö siis Samuel amalekilaiset surmattavaksi sitä varten, että paljon myöhemmin tapausta voitaisiin käyttää tuollaisena hengellisenä vertauskuvana? Aika säälimätön keino siihen tarkoitukseen. Tosin Mooseksen aikana amalekilaiset olivat raamatun mukaan kerran tehneet israelilaisia vastaan ryöstöretken, ja sitähän Samuel käytti perusteluna, mutta siitähän oli silloin kulunut jo satoja vuosia. Ei yksikään Samuelin aikainen amalekilainen ollut silloin vielä syntynytkään eikä tietystikään mahtanut mitään sille, mitä esi-isät olivat joskus tehneet. Heidän kannaltaan ainakin oli laihaa laihempi lohtu, että kaukaisessa tulevaisuudessa tapausta voitaisiinkin käyttää hengellisten asioiden vertauskuvana.
      Ihmettelen vain.

      Poista
  20. Ukrainassa suoritetaan denatsifikaatiota Putinin johdolla, ja samaa suoritetaan Suomessa vasemmiston johdolla. Tällä tavalla paljastui vasemmiston ikiaikainen yhteistyö Työläisvaltion kanssa. Puhdistukset ovat ajan henki. Veikkaanpa että kun natseista päästään eroon, seuraavaksi aletaan täikammalla metsästämään EU-vastaisia ihmisiä ja voimia. Nyt on "tiä auki taivasta myären"...

    Outo on aika, kun kokoomuslaiset näkevät natseja siellä täällä, tai ovat persuvihassaan näkevinään, tämä ei tiedä mitään hyvää Suomelle! Vaaleja varastetaan tavalla tai toisella ja valehtelu on saanut Suomenkin haltuunsa! No tehdään sitten täydellinen natsifikaatio ja katsotaan mikä on seuraus?

    VastaaPoista
  21. Anonyymi 30. kesäkuuta 2023 klo 16.03 viesteineen lienee kaikesta päätellen suomea taitava ryssä, taikka suomalainen ryssä. Ryssät eivät tykkä kansojen itsemäärämisoikeudesta. Kansojen pitää ollan siis ryssien orjia.

    Ukrainan sota osoittaa, että kansallisuudet säilyvät Kremlin vittuilemisesta huolimatta.

    VastaaPoista
  22. Ano 30. kesäkuuta 2023 klo 19.18: ”… Anonyymi 30. kesäkuuta 2023 klo 16.03 viesteineen lienee kaikesta päätellen suomea taitava ryssä…”.

    Ai kuinka herttaisesti sanottu! Harvoin kukaan tekee itsestään hölmön noin etevästi.

    VastaaPoista
  23. Nyt kun käydään jo seuraavan kimppuun, niin ps:lle ehdotan nopeasti parasta tietä pois tästä hulluudesta: hallitus nurin heti ja isosti oppositioon.
    Ei uhriutumalla mutta kunnioitus itseensä säilyttäen.
    Junnilan lähtö oli ehkä ok, mutta lisää on tulossa ja aiheettomampia.

    Tällä menolla ps alistuu jatkuvan poliittisen kiusaamisen kohteeksi ja menettää samalla 5-10 prosenttia kannatuksestaan kun kokoomuksen kelkkaan on lähtenyt vrt. hallitusohjelma.
    Jos totta puhutaan, se ei ole hyvä kuin muutamin osin.

    Antaa demareiden tulla tilalle ja katsotaan mitä sitten tapahtuu.

    Siis GET OUT!

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.