sunnuntai 25. elokuuta 2024

Aika rientää ja tavaraa kertyy

 

Virstantolppa

 

Nyt näyttää tälläkin blogilla olevan jo 6007129 klikkausta. Paljon kiitoksia lukijoille, joiden takia näitä lähinnä viitsii kyhätä. Toisaalta kyseessä on eräänlainen päiväkirja, johon merkitsen tuoreeltaan vaikutelmia luetuista kirjoista ja muusta mielenkiintoisesta, jota on hiljattain tapahtunut.

Tekstejä on 2813, joista kukin yleensä vähän yli kahden liuskan laajuinen. Hiukan harmillista on, että vanhojen teemojen löytäminen on jälkikäteen joskus vaikeaa, vaikka käyttäisi sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa hakutoimintoa. Siitä on joka tapauksessa hyötyä, mikäli haluaa etsiä tiettyyn teemaan liittyvää ainesta.

Kommentteja on kertynyt 47698 ja suurin osa niistä on asiallisia ja usein hyvinkin kiinnostavia lukea. Kiitos niistä.

Valitettavasti on mukaan aina ollut tulossa myös sellaista ainesta, jonka tarkoituksena ei ole aidosti keskustella käsiteltävästä tai mistään muustakaan aiheesta, vaan heittää sekaan aivan primitiivisiä mölähdyksiä, joiden kohteena ovat yleensä yksittäiset henkilöt, puolueet, maat, kielet tai vastaavat.

Olen aina silloin tällöin huomauttanut, ettei niitä täällä tarvita eikä suvaita ja koetan jatkossa olla entistäkin tarkempi niiden poistamisessa. Onhan tässä tullut lipsuttuakin.

Kaikki vakavalla tarkoituksella tehdyt kommentit, jotka liittyvät käsiteltyihin asioihin, ovat aina tervetulleita, olivatpa ne itse blogeihin nähden miten negatiivisia tahansa. Tärkeintä on, että väitteille esitetään perusteet.

Aivan muihin asioihin liittyvät kommentit, olkoonkin, että niissä on aasinsilta blogiin, ovat myös vaaravyöhykkeessä. Miksi niiden paikka olisi täällä? Kirjoittaja miettiköön, mistä moinen johtuu.

Ja sitten pelkkä kiroilu ja sättiminen on myös asia, jonka voi halutessaan mieluummin tehdä vaikkapa omalla facebook-sivullaan.

Tässä ei nyt ole tarkoituksena ylläpitää mitään yleistä virtsatolppaa, vaikka muuan virstantolppa taas sivuutettiin. Ero on olennainen.

Kiitoksia lukijoille ja kommentaattoreille! Jatketaan!

12 kommenttia:

  1. Kannatan tiukkaa laatuvaatimusta kommenteille.

    Siinäkin tapauksessa, että se johtaa minun kommenttieni poistoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös, se nostaa kommenttien laatutasoa - ja kommentoijien kunnianhimoa - kun on pakko puhua asiasta (=blogista) ja perustella kantansa erilaisten huudahdusten ja roiskaisujen sijasta.

      Poista
    2. Entäpä jos huudahdus on perusteltu?
      Kekkosen ajan lapsena, minulla on aika vahva tutka manipulointia ja pömpöösiä hevonpaskaa vastaan, muttei koulutuksen takia ( tekniikka) aina kykyä pukea sitä yhtä pömpöösiksi hevonpaskaksi.

      Poista
    3. Siis vastinetta.

      Poista
    4. Matias K,

      Vastailin aiemmassa "Pienempi ja suurempi paha"-blogissa maahanmuuttoon liittyen, jos huomasit. Toki muistan, että olemme niin eri mieltä siinäkin asiassa, että keskustelu on hieman junnaavaa. Mukavaa silti. että molemmat ovat asiallisella linjalla omia ajoittaisia tökeröitä välihuomautuksiani lukuunottamatta.

      Poista
    5. "Entäpä jos huudahdus on perusteltu?"

      Tyyliä blogin Anonyymi25. elokuuta 2024 klo 11.16:
      Jahas, taas tätä pahasti anglosentristä "historiaa"."

      Ei liity blogiin ja on tunteenpurkaus. Useimmat tuntemani teknikaan ihmiset osaavat pukea ASIAN lyhyeen, tiiviseen muotoon, mutta sisällyttäen siihen ARGUMENTTEJA.

      Poista
    6. Jospa alkuperäisessä kommentoitavissa asiassa ei ole argumentteja vaan vanhoja valheita, yleistyksiä ja ennakkoluuloja?
      Miksei silloin voi lyhentää vastausta muotoon hevonpaskaa?

      Poista
    7. Täällä on lupa ja tapa nonschaleerata monia maita ja kulttuureja yhdellä lauseella (manjanaväkeä tms.) mutta varjele jos teet saman englantilaisille tai jenkeille niin monelle se on lähes henkilökohtainen loukkaus.

      Poista
  2. Kyllä tiukka laatuvaatimus arveluttaa. Kohta ei taida löytyä paikkaa, jossa saisin vaatimattomia näkemyksiäni julki.

    Se nyt vaan on matemaattinen tosiasia, että noin puolet kansalaisista on älykkyydeltään alle keskiarvon.

    VastaaPoista
  3. Kiitos blogin isännälle kirjoituksista! Materiaali on ollut aina korkeatasoista ja kommentointikin enimmäkseen rakentavaa.

    Toivon tuotannon ja käytännön jatkuvan. Ei näitä, noh, sanotaanko älyllisiä, blogeja Suomessa ole tungokseksi asti.

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia minunkin puolesta. Luin näitä tuoreimpia vasta nyt erinäisten elokiireiden vuoksi. Onhan tämä melkoinen kansanvalistuksellinen yhden miehen suoritus. Olen eräiden muidenkin laatublogien suhteen miettinyt, mikseivät nuo esim. valtion tiedonjulkistamispalkinnon jakajat näitä tällaisia aidon ja monipuolisen kirjaimellisesti tiedon jakamisen sankareita noteeraa. Joskus nyt jo vuosia sitten kun yksikin melko köykäinen lisu sellaisen palkinnon napasi tein palkintoraadille esityksen erinäisistä mielestäni antoisimmista blogisteista, mutta eipä semmoisilla ajatuksilla ollut vastakaikua.

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.