torstai 20. heinäkuuta 2023

Mitä journalismille pitäisi tapahtua?

 

Hihamerkkijournalismin aika

 

Mikäli joku ei enää muista sitä suurta, kansainvälistä hihamerkkisensaatiota (ks. Vihavainen: Ei pidä elää valheessa (timo-vihavainen.blogspot.com) ), jonka ns. laatulehdistömme aikoinaan järjesti, kannattaa se nyt palauttaa mieleen, kun ihmettelee, miten merkittävä osa mediaamme on sortunut aivan luokattomaan journalismiin.

Tuolloinhan kerrottiin äärioikeistomme vaatineen ihmisille hihamerkkejä, joista ilmenisi heidän kansallisuutensa. Joku venäläinen aviisi meni vielä pidemmälle ja uutisoi, että Suomessa suunnitellaan kaikille ulkomaalaisille pakollista ihonalaista mikrosirua.

Jokainen toimittajakin tiesi, että kyseessä oli erään eduskunta-avustajan (!) kirjoittama pakina, jonka aiheena oli julkisuudessa esitetty valitus siitä, että ihmisiltä saatettiin noina kiivaan maahanmuuton aikoina kysellä henkilöllisyyspapereita. Tuollaiseen saattoi tietenkin reagoida absurdilla huumorilla, olihan koko asiakin juuri sen arvoinen.

Tiedämme, että pakinaa seurasi laaduton lehtikirjoittelu, josta paisui nopeasti aivan uskomaton kansainvälinen sensaatio.

Metelin aiheuttajat eivät osoittaneet minkäänlaista katumusta. Sen sijaan kehdattiin moralisoivassa sävyssä valittaa siitä, että oli miten oli, syyllinen oli pakinoitsija. Noin herkistä asioista ei koskaan eikä missään tapauksessa saisi vääntää huumoria. Toimittajat olivat vain tehneet työtään ja olivat ehdottomasti kaiken arvostelun yläpuolella.

Tehokasta tai mitään muutakaan katumusta ei ole kuuluut tähän päivään saakka, vaikka kyseessä oli mahdollisimman selkeästi törkeä ja systemaattinen perättömän tiedon levittäminen. Toimittajat olivat nimenomaan laiminlyöneet tärkeimmän velvollisuutensa eli levittämänsä tiedon tarkistamisen tai sitten valehdelleet tahallaan.

Hihamerkkijutussa oli koko uutisten käsittelemä asia täysin tyhjän päällä. Kukaan ei ollut vaatinut yhtään mitään, ei edes se pieni eduskunta-avustaja, joka oli luottanut yleisönsä normaaliin huumorintajuun. Sen sijaan oli täysin tahallisesti väännetty juttu mukamas tehdystä poliittisesta aloitteesta ja annettu sen paisua absurdeihin mittoihin.

Tarkoituksena oli tietenkin erään tietyn puolueen tahraaminen määrätietoisella disinformaatiolla. Tällainen nyt ei ole maailmassa tietenkään mitään uutta. Anglosaksisessa maailmassa se tunnetaan nimellä character assassination ja sen tutkimista varten on olemassa erityinen seurakin.

Tällaisen kampanjan tekniikkana on systemaattinen loanheitto, jossa aina jotakin tarttuu. Siinä voidaan havaita seuraavanlaisia yleisiä tekniikoita (lainattu wikipediasta hakusanalla smear campaign ):

A smear campaign is an intentional, premeditated effort to undermine an individual's or group's reputation, credibility, and character. Like negative campaigning, most often smear campaigns target government officials, politicians, political candidates, and other public figures. However, private persons or groups may also become targets of smear campaigns perpetrated in companies, institutions, the legal system, and other formal groups. Discrediting tactics are used to discourage people from believing in the figure or supporting their cause, such as the use of damaging quotations.

Smear tactics differ from normal discourse or debate in that they do not bear upon the issues or arguments in question. A smear is a simple attempt to malign a group or an individual with the aim of undermining their credibility.

Smears often consist of ad hominem attacks in the form of unverifiable rumors and distortionshalf-truths, or even outright lies; smear campaigns are often propagated by gossip magazines. Even when the facts behind a smear campaign are demonstrated to lack proper foundation, the tactic is often effective because the target's reputation is tarnished before the truth is known.

Smear campaigns can also be used as a campaign tactic associated with tabloid journalism, which is a type of journalism that presents little well-researched news and instead uses eye-catching headlines, scandal-mongering and sensationalism. For example, during Gary Hart's 1988 presidential campaign (see below), the New York Post reported on its front page big, black block letters: "GARY: I'M NO WOMANIZER."[4][5]

Smears are also effective in diverting attention away from the matter in question and onto a specific individual or group. The target of the smear typically must focus on correcting the false information rather than on the original issue.

Deflection has been described as a wrap-up smear: "You make up something. Then you have the press write about it. And then you say, everybody is writing about this charge".[6]

 

Taitaa olla turha selittää, miten hyvin tämä kuvaus kohta kohdalta sopii nykyiseen mediakampanjaan. Niille, jotka tässä tyhmyyttään tai teeskennellen kauhistelevat mediaan kohdistettua kritiikkiä, kannattaa muistaa, ettei koko maailma tyhmä ole. Media, joka yhä uudelleen tavataan rysän päältä, menettää taatusti luottamuksensa. Luottamusta ei saada julistamalla omaa erinomaisuutta, se on ansaittava.

Koska haluaisin, että meillä tässä maassa olisi media, jota kehtaa kunnioittaa, olen koettanut miettiä, miten se voisi saada arvostuksensa takaisin.

Ensimmäinen ja paraas mieleen tuleva vaihtoehto olisi anteeksi pyytäminen ja syyllisten rankaiseminen. En kuitenkaan ole varannut vielä popcorneja sitä odotellessani.

Ehkä jotakin muutakin voisi yrittää? Muistan, että hihamerkkijutun jälkeen järjestettiin jonkinlainen mediaseminaari, jossa ainakin päästiin ihmettelemään, miten moinen skandaali oli oikein päässyt tapahtumaan. Sen sijaan en muista, että sen johdosta olisi kukaan esittänyt minkäänlaista anteeksipyyntöä.

Sellaisia lieneekin turha odottaa. Ehkä selvin tie ilman puhdistamiseksi olisi oikeusjutun nostaminen tietoisen valehtelun johdosta.

Tässä on se ongelma, että syylliset voivat aina tai melkein aina paeta väitetyn tyhmyytensä taa, eikä suinkaan aina voida osoittaa, ettei juuri siitä olisikin ollut kysymys. Ihmisen ei tarvitse olla varsinaisesti vajaakykyinen uskoakseen hänelle tarjottua vääristeltyä.

 Mikäli syyllinen todisteiden puutteessa onnistuisikin selviytymään tyhmän papereilla, hän voisi olla oikeuden mielestä jopa oikeutettu suuriin korvauksiin.

Sitä paitsi, tuollaiset riidathan olisi selvitettävä niin sanotussa Julkisen sanan neuvostossa, vai kuinka… Onkohan se ansainnut vaadittavan luottamuksen?

 

 

98 kommenttia:

  1. Löytyyköhän tästä maasta yhtään ainutta instituutiota joka ei olisi vihervasureitten kaappaama. Hyvä tai pikemminkin ikävä esimerkki on tuo lopussa mainittu JSN.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös Wikipedian ja Facebookin Suomen osioiden moderointi on vihervasemmiston hallussa.

      Poista
    2. Tämän huomaa ainakin Wikipedian Suomen -ja englanninkielisiä sivuja vertaillessa. Suomenkielisissä painotetaan ihme asioita.

      Poista
    3. "Marssi läpi instituutioiden". (Katso Googlesta, jos outo termi.)

      Poista
    4. Perussuomalaisten omat lehdet.

      Poista
    5. Tämä on koko läntistä maailmaa vaivaava ilmiö. Elon Muskin ostettua Twitterin salat ilmiön taustalla alkoivat paljastua. Matt Taiibi, Bari Weiss ja Michael Shellenberger saivat Twitterfailit. Tässä tähän liittyen Shellenbergerin USA:n kongressille antaman todistuksen suomennos. Valitan kapulakieltä ja viimeistelemätöntä käännöstä😎 https://www.extrauutiset.com/mikko-paunio-sokean-reetankin-luulisi-ymmartavan-etta-joku-ohjaa-suomalaisenkin-valtamedian-sisaltoa/

      Poista
  2. Median rappio heijastaa jossain määrin yhteiskunnan rappiota ja sen jakautumista. Ei voine olla ehjää mediaa rikkinäisessä yhteiskunnassa. Ei media kirjoita sellaista mikä ei enemmistöä kiinnosta, koska sen pohjimmainen tehtävä on myydä itsensä. Omiin korviini huoli valtamedian tasosta kuulostaa nyt jo nostalgiselta. Olen jo siirtynyt siitä pisteestä eteenpäin, eli lakannut täysin seuraamasta kotimaista mediaa. En tiedä enää mistä siellä puhutaan, ja tunne on hyvä. Joskus esimerkiksi raitiovaunussa saattaa jokin otsikko vahingossa osua silmään, mikä on aina nöyryyttävä kokemus. Viimeksi pari viikkoa sitten näin vahingossa otsikon, jossa Hesari rinnasti työttömät ja valkoposkihanhet. Ainoa valtamedian otsikko, jonka näin puoleen vuoteen. Olet täysin tuollaisen ulkopuolella jo, en halua olla osa tuollaista enää millään tavoin. Ihmisen primitiivivaistot heräävät, ihminen alkaa suojella aktiivisesti mielenterveyttään sulkemalla osan ulkomaailmasta pois. On suojeltava ihmisyyttään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa. Itse lopetin koronahuijauskeväänä uutisten seuramisen, niin espanjaksi, suomeksi kuin enkuksikin. Netin takia sitä kuitenkin pysyy kärryillä, koska otsikoilta ei voi välttyä,

      Poista
  3. Ulkomuistista suurin kaartein siteeraten:

    Jos rikas varastaa 1.000 euroa, niin se on pieni rikos. Jos köyhä varastaa 1.000 euroa, niin se on todella iso rikos.

    VastaaPoista
  4. "Julkisen sanan neuvostossa, vai kuinka… Onkohan se ansainnut vaadittavan luottamuksen?"

    Tuppurainen Tapparaisen takuumiehenä, sanoisin.

    VastaaPoista
  5. Kun ennhihamerkkijuttua tarkkaan muista, niin oliko se kun perussuomalaisten edusluntaryhmä erotti hirvisaaren, joka ei suostunut hihamerkeistä kirjoittanutta avustajaansa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Puolue suostui nöyrtymään valheen edessä ja luuli kai sillä ansaitsevansa armon.

      Poista
    2. Avustaja sarkastisesti tarjosi vaihtoehtoa että pitäisikö muka kaikkien erilaisuuksien kantaa jotain hihamerkkiä, että olisiko amerikkalaisilla esimerkiksi hampurilainen hihamerkkinä. Toimittajat eivät halunneet ymmärtää sarkasmia, vaan toteavat: persu-kansanedustajan avustaja ehdottaa hihamerkkejä. Ei saatana.

      Poista
  6. Yksi tyypillinen piirre tämän päivän "journalismissa" on aivan suhteeton asioiden liioittelu, silloin kun se tukee toimittajan omaa agendaa. Esim. eilisessä IL:ssä toimittaja Oskari Onninen analysoi Purran 15 vuotta vanhaa tekstiä ilmaisulla "raivokkaan rasistinen ".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onninen kirjoitti surkean ja kaiken järjen vastaisen kolumnin, jossa väitti Purran yrittäneen vahvoilla kommenteillaan iskeä blogistin eli Halla-ahon. Iltalehdessä ei ilmeisesti ole minkäänlaista päätoimittajuutta, ei ainakaan heinäkuussa-

      Poista
    2. Toimittajilla on eräänlainen diplomaattinen koskemattomuus, vaikka suoltaisivat minkälaisia valheita ja vihakirjoituksia.

      Poista
    3. Oskari Opportunisti, joku mainitsi pyrkyriksi. Iltalehti on kyllä tolkutonta moskaa.

      Poista
    4. Valtamedian toimittajilla on "journalistinen koskemattomuus" toisiansa kohtaan!

      Poista
  7. Sinä kun, Timo, tykkäät suhteuttaa nykyajan tarkastelua historiaan peilaten, kirjoitat paljon aikamme henkisestä keskenkasvuisuudesta, ja aivan perustellusti kritisoit mediamme syvenevää rappiota, niin käyppä vilkaisemassa tätä: https://yle.fi/a/74-20041073

    Kyseinen kolumnisti tietysti katsoisi tällaisen viestin "maalittamiseksi", mutta minulle tuli hetkeksi epätodellisuuden ja epäuskon tunne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseisen kolumnistin valitus siitä, että heidän arvostelemisensa on julmaa kidutusta, kuvaa kyllä hyvin sitä, mihin media toimintatavoillaan tähtää. Nyt, kuten niin usein ennenkin, paha pappi on löytänyt omista toimistaan aiheen saarnaansa. Tämä tökkäsi mieleen törmättyänin maikkarin sivulla kissankokoiseen otsikkoon: "Tuhannet osoittivat mieltä, Purra julkaisi mökkikuvan – asiantuntija: "Kuin harjaisi suomalaisten vastustajien kasvoja mäntysuovalla"". Onnistuvatkohan toimittajat heittäytymään vieläkin halpamaisemmiksi. Sitä en epäile, etteivätkö yrittäisi. En myöskään sitä, että tuon roskajournalismin synnyttämän palautteen aiheuttama parku sen kun yltyy.

      Poista
  8. Tein aiheeseen liittyen podcastin:
    https://open.spotify.com/episode/2m1Dc0TJDy3V5oS6NDjBlv?si=UN4yOzs9Sk2TVXAzXNJoxA

    Löytyy myös mitakekkonentekisi.fi

    VastaaPoista
  9. YLE on kai jonkinlainen institutio Suomen maassa, ja kun pääsee norsuksi, käyttäytyykin kuin norsu. Sitä paitsi ehdoton valta korruptoituu ehdottomasti. Jos YLE ei valehtele sentään joka asiassa, se jättää kuitenkin omaan agendaansa epäsopivia uutisia maailmalta julkaisematta.

    Tältä kesältä en ole havainnut Suomen medioissa uutista USA:sta, eli MIchiganin Hamtramckin kaupunkiin tuli muslimi enemmistöinen kaupungin johto, joka oitis kielsi LGTBQ-liput julkisissa tiloissaan. Sekin vielä, että valtuustossa ei ole ensimmäistäkään naista...

    Uutinen on kyllä paljon kertova, mutta se ei ole sopiva. Kyse on vähän samanlaisesta asiasta, kuin valehtelu. Tietoinen pimitys on yksi strategian muoto, jota varsinkin YLE ja HS näyttävät harrastavan aika estottomasti. Valta turmelee!

    HS:n tilauksen lakkautin jo 90-luvun alussa, mutta tuo YLE suorastaan tympäisee, siitä ei pääse eroon kuin kuolemalla? Puoli yhdeksän uutisia en ole katsonut kuukausiin, eipähän tarvitse kokea niin usein tympääntymistä.

    DDR:ssä oli vitsi, eli "mikä on maailman lyhyin e"? No, se on se "e" kun radiossa kuulutetaan, että nyt puhuu "Erich" Hoenecer, ja kansalainen läväyttää radion kiinni "E"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ano klo 1103: Se DDR-vitsi taisi kyllä mennä, että "Mikä on maailman lyhin aikayksikkö? Se on ulb. 1 ulb on se aika, joka kansalaisella menee radion sulkemiseen, kun kuuluttaja ilmoittaa, että seuraavaksi puhuu Walter Ulbricht."

      Poista
    2. Lieneekö Yle ennakoinut tuota ein Ulb reaktiota valitessaan iskulauseekseen "Yle - hetkessä kiinni" Niin siinä kuitenkin tuppaa tapahtumaan.

      Poista
  10. Ihmettelen myös tuota. Riikkahan oli kokenut lähijunassa somalipojan ahdistelua. Tämä huusi BANG BANG ja oli ampuvinaan Riikkaa. Eikö SE sitten ollut rasistista? Mikä korviahuumaava meteli olisi noussut jos asetelma olisi ollut päinvastainen? Mitä se ei koskaan ole.

    VastaaPoista
  11. Näistä esimerkeistä tulee väistämättä mieleen lasten seuraleikki "rikkinäinen puhelin". Aikuisten kyseessä ollen halpamaisuus.
    Puopolo eilen kanavallaan keuhkosi jotenkin näin, että "mitä on median luotettavuus ja mitä helkuttia se Rydmanille kuuluu". Rydman kun otti asiaan kantaa Purran tapauksen tiimoilta.
    Puopolo tunnetaan jonkinlaisena totuuden torvena, ainakin seuraajiensa keskuudessa ja monesti avaakin rohkeasti asioita antamalla puheenvuoroja kulloistenkin kohujen keskiössä oleville, jotka valtamedia on sivuuttanut tarkoitushakuisesti.
    Mutta toimittajana hänen kyllä tulisi ymmärtää median rooli vahvana vaikuttajana.
    Vieläpä verovaroin kustannetun ylen, valtakunnan ykköstiedottajana tulisi, jos kenen, pitäytyä objektiivisuudessa itsestään selvästi ja tähän on myös voitu menneinä aikoina enemmän luottaakin ja mahdollinen epäluotettavuus on asia, jota suuren yleisön on vaikea sulattaa.
    Puopolon yltiöliberaalius lienee se vaikutin pohjimmiltaan tässäkin ulostulossaan.
    Kun keskustelee tavallisten, arjessaan järkevien ihmisten kanssa näistä ilmiöistä politiikassa ja yhteiskunnassa, asioista joista media luo oman totuutensa, jotka nämä ovat kyselemättä nielaisseet ja jos näitä väittämiä rohkenee kyseenalaistaa, törmää sellaiseen muuriin, jota ei mitkään johdonmukaisesti perustellut argumentit tai edes luotettavasti esitetyt faktat läpäise.
    Tästä voidaan tulla siihen johtopäätökseen, että totuus tai edes sen tavoitteleminen on liian karua, turvallisuuden tunnetta vaarantava tekijä, siinä joudutaan mukavuusalueen ulkopuolelle. Vaikka pohjalla onkin älyllinen epärehellisyys, niin kyllä median omat kriteerit tiedonvälityksestäkin ovat muuttuneet. Kansalaiset olisivat oikeutettuja luotettavaan, objektiiviseen, tosiasioihin perustuvaan tiedonvälitykseen, niin pitkälle kuin se mahdollista on.
    Ja tähän petollisen median luotettavuuteen ripustaudutaan.
    Mutta silti sitä ihmettelee niiden ihmisten omaa ajattelu- ja arviointikykyä, jotka marssivat näiden kaikenkarvaisten pillipiipareiden perässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsemasi videon otsake oli "Mitä hittoa on "luottamus mediaan"? Oli mitä tahansa, ministeri Rydman ei ole siitä vastuussa." Sen herättäjänä oli hesarin torstainen juttu, missä haluttiin estää poliitikkoa arvostelemasta mediaa, ettei se "heikentäisi kansalaisten luottamusta". Puopolo aivan oikein mm. hämmästeli että mikä se "media"-niminen hämärä instituutio tässä oikein on.

      Mutta ehdotan, että katsot taas joskus jonkin Ivanin videon, niin ehkä saamasi kuva hänestä muuttuu. Ainakin monipuolistuu.

      Poista
    2. Et tainnut kuunnella Puopolon "keuhkoamista". Tai ainakin käsittelet Puopolon sanomisia samalla tekniikalla kuin media Riikka Purran blogikirjoituksia. Puopolo keuhkosi kiukkua siitä, että media hänen mielestään halusi Rydmanin rakentavan ja pitävän yllä median uskottavuutta. Keuhkoamisen kohteena oli toimittaja, jonka mielestä Rydman on horjuttanut median uskottavuutta.
      Minunkaan mielestäni median uskottavuutta ei voi sälyttää Rydmanin harteille. Uskottavuus pitää ansaita. Tällä hetkellä Yle ja HS ovat siinä mielessä uskottavia, että ihan kaikki mitä ne perussuomalaisista uutisoivat on oletusarvoisesti todellisuudessa tasan päin vastoin kuin mitä uutisessa esitetään

      Poista

    3. Ehkä ymmärsin Puopolon väärin. Ajattelin hänen tarkoittavan, ettei sellaista luottamusta voi edes olettaa olevan, koska median käsite on niin laaja.
      Maalaisjärjelläkin ajatellen sen tulisi olla itsestään selvää.
      Tietenkään sitä luottamusta ei pidä kenenkään muun tahon ylläpitää kuin median itsensä, näin myös Rydmanin kohdalla.
      Enkä myöskään ajatellut koko median kenttää vaan virallisempia valtakunnan uutisia, kuten verovaroin kustannettavaa yleä, johon vanhempi sukupolvi oli tottunut luottamaan ja jota kuunteli lähes hartaudella. Useimmille tavallisille sukankuluttajille se on vieläkin totuudenmukaista, objektiivista, asioista tiedottavaa uutisointia, kuten journalismin hyviin ja yleisesti hyväksyttyihin sääntöihin on kuulunut. Tätä olisi luotettava uutisointi, johon mielestäni kansalaisilla olisi oikeus.
      Valitettavasti journalismin säännöt ovat muuttuneet niin, että toimittajien oma agenda ja mielipiteiden esille tuominen kuuluvat asiaan. Siinä ollaan kaukana objektiivisuudesta ja luotettavuudesta.
      Tämä näkyy erityisesti tässä Purran ja yleisemminkin perussuomalaisten saamassa kohtelussa joka suunnalta median kenttää.

      Poista
  12. Journalisteilla on valtaa. Tekevät työtään "vallan vahtikoirana" Nyt rooli ristiriitainen. Kysyn kolumnistilta; miksi kirjoitat vasta nyt? Vrt PM Marinin ajojahti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mikä? Olin huomaavinani, että media ylisti häntä kaikesta. Löytyisikö jokin kriittinen juttu vaikkapa hesarista tai Yleltä?

      Poista
    2. Kuulemma yksi kirjoitus oli jossa ei oltu ylistetty, mutta tälle kansalaistyypille jotka äänestivät hitlerin valtaan ja jotka neuvostoliiton perintöä suomessa jatkava ja ovat juuri niitä jotka venäjällä ovat olleet niitä pahimpia toisinajattelijoiden vainoajia niin niille ei riitä mikään, eivät vaan itse tajua olevansa juuri sitä ihmistyyppiä, sen takia eivät tajua mitään, paitsi jos käsky tulee ylhäältä hyvältä ihmiseltä niin ymmärtävät sitä noudattaa. "Antakaa heille anteeksi sillä he eivät tiedä mitä tekevät."

      Sori tästä olen vaan niin täynnä näitä noiden lauseiden toistelijoita. Kertaakaan pääministeriltä ei kysytty esim. olennaista koska on vastuussa myös omistaja ohjausministerin teoista, että oletko yhtään kartalla mitä tuossa 2vuosikymmenen aikana fortumin putsauksessa ja kähminnässä on ylipuolurajojen toimivan roistokoplan kätösissä tapahtunut...

      Poista
  13. Elämme demokratian nurjan puolen aikoja. Demokratian hienoimpia puolia on, että pidetään huoli myös heikommistammekin. Nyt on käynyt vain sama, mitä Hölmölän kylän talonrakentajille kävi, kun Matti tuli je neuvoi, että jos halutaan valoa, niin tarvitaan ikkuna. Hölmöläisethän riemastuivat hyvästä neuvosta, niin että lopputuloksena seinät romahtivat, kun ikkunoita pykättiin vieri viereen. Meille on käymässä samoin, media ja kiltit äänestäjät ovat siirtyneet kokonaan heikompien puolelle, joten vahvat ovat nyt vähemmistönä ja uutispimennossa. Vahvoja tuntuu olevan myös harvassa, sillä eiväthän heikot muuhun pysty kuin loan heittoon ja räksyttämiseen. Vahvat eivät säiky, jos reissussa vähän rähjääntyy. Ilman vahvoja demokratiaa ei voi puolustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy muistaa, että järjeltään heikot ovat enemmistö.

      Poista
    2. Aivan oikein. Valtaosa suomalaisista on typerää roskasakkia, kun taas meitä synnynnäisesti ylivertaisia neroja on vain pienen pieni vähemmistö. Massat ovat paitsi typeriä myös kiittämättömiä, eivätkä osaa lainkaan antaa sitä nöyrää tunnustusta meille ylempiarvoisille, jotka kuitenkin niin uutterasti kerromme heille, mikä kaikki heidän ajattelussaan ja toiminnassaan on väärin.

      Poista
    3. Mahtaako tämä massa, joka protestoi ja käyttää ilkeää, brutaalia kieltä median säestyksellä, olla juuri sitä kansan hiljaista osaa, joka kuuluu nukkuvien puolueeseen ja pitää mieluummin tori- ja pihaparlamentti-istuntoja. Heitä ei saa mistään vastuuseen eivätkä velvoitteet koske heitä mutta oikeuksia ja vaatimuksia osoitetaan sitäkin enemmän.

      Poista
  14. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5aac8acc-806c-44c5-b372-dd27d8b9969e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Vihaa ja vähättelyä vain. Se on meillä sellaista täällä Suomessa...

      Poista
  15. Kaikki kieli palautuu reaktioon. Journalistinen totuus saavutetaan, kun kielen tiedollinen, symboloivilla käsitteillä ilmaistu totuus, sivuutetaan ja porataan ajattelun läpi suora reikä lukijan aivoihin.

    Siin toimessa toimittaja elvyttää ihmisen alkulauman signaloivan kielenkäytön uudelleen ja saa lukijansa reaktiiviseen valmiustilaan, jossa ainoastaan vaaran aistiminen ja pakoreaktio ovat mahdollisia.

    Toimittajat eivät ole vain sopulilauma, vaan pikemminkin se apinalauma, jonka johtaja keksi, että kalisuttelemalla kamalasti viidakosta löytyneitä tyhjiä peltisiä bensakanistereita saadaan koko lauma hyppimään ja kirkumaan paniikissa.

    Hihamerkkijuttu oli hykerryttävä ihan kielifilosfian kannaltakin, kun siinä tosiaan "merkki" toi tyylipuhtaasti merkin signaloivassa roolissa -- eikä mikään turha ajattelu päässyt häiritsemään paniikkireaktioita.

    Vähän niinkuin joku olisi vetänyt liippusalkoon valkean rätin, johon olisi kirjoitettu: "Suomen lippu" -- ja koko kansa alkaisi ryntäillä edes takaisin että mitä mitä mitä.

    No, tosissaan: olen suunnattomasti, useissa yhteyksissä ja toistuvasti, ihmetellyt, ettei koululaitoksessamme minkään oppiaineen yhteydessä opeteta mitään ihmisyyden perusteista -- esimerkiksi inhimillisen kielen kehityksestä, ajattelun reaktiivisista -- "tunnustuksellisista" -- ominaisuuksista, oman eurooppalaisen ajattelumme kaksijakoisesta historiasta -- korvan kognitiivisille resursseille perustuneesta vanhan- ja keskiajan ajattelusta vs. silmän ja visuaalisen mieltämisen resursseille rakentuneesta uuden ajan tiedollisesta ajattelusta -- tai ylimalkaan mistään mikä tekisi ihmisen ja tämän ihmisen maailman ymmärrettävämmksi.

    Koulu on paha paikka. Sen sijaan että siellä saataisiin yleissivistystä, siellä hävitetään perustavanlaatuiset kyvyt ymmärtää yleisimpiä ihmistä koskevia kiistämättömiä totuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Vähän niinkuin joku olisi vetänyt liippusalkoon valkean rätin, johon olisi kirjoitettu: "Suomen lippu" -- ja koko kansa alkaisi ryntäillä edes takaisin että mitä mitä mitä."

      Modernin taiteen näyttelyissä tuollaista joskus näkee: sitä kutsutaan käsitetaiteeksi ja taide-eliitti vaipuu ekstaasiin.

      Poista
  16. Yksinkertaistus aluksi: sinä, Vihavainen, muun muassa sinä, olet parin viimeisen viikon aikana erittäin hyvin analysoinut sen mitä on nyt menossa. Kiitos siitä. Päivittäin saamme lukea älykkään ja selvän analyysin siitä kaikesta mikä menee nyt päin helvettiä.

    Mutta nyt olennainen: mitä sitten pitäisi tehdä? Tehdä?
    Voisiko tästä saada ajatuksia myös. Muutenhan tässä vain katsellaan sivusta kun militantit ottavat maassa täyden vallan ja määrittävät kaiken muunkin kuin rasismiin liittyvät asiat.

    1. Lopettaa maksullisen hihamerkkijournalismin seuraaminen, sanoa irti sopimukset?
    2. Kieltäytyä vaikenemasta ei-toivotuista asioista puhuttaessa. Korrektius ja kunnioitus tulee säilyttää,
    siitä olemme kai kaikki yksimielisiä että rasismi on paskaa,
    mutta asiallisissa asioissa ei tule luovuttaa sananvaltaa vain militanteille, he vievät kyllä kaiken vallan ja tilan jos se sinne annetaan.
    3. Entä perussuomalaiset sitten siellä tositoimissa?
    Nyt pysyvät hallituksessa sisukkaasti vaikka niskalaukauksia jo saavat, mutta ovatko siellä sittenkin vain alistumassa?

    Rasismia ei saa enää missään muodossa toivottaa takaisin, mutta ryhtyykö ps nyt kokoomuksen ja työnantajajärjestöjen apupuolueeksi, kun tavallinen kansa kuitenkin on heihin toivonsa asettanut?
    4. ?
    5.?
    6.?
    7.?

    Vai meneekö tämä nyt sitten näin. Citypunaporvarivihreiden hegemoniasta tulee uusi Paasikivi-Kekkosen linja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "olemme kai kaikki yksimielisiä että rasismi on paskaa"

      Olemmeko? Voihan ajatella niinkin, että kyseessä on eloonjämistaistelu. Blogitin teos "Barbarian paluu" voi synnyttää sellaisiakin ajatuksia, kylläkin länsimaisen ihmisen kulttuurin kannalta pessimistisin lopputuloksin.

      Poista
    2. Ano klo 1233: Rasismi vaan sattuu olemaan ihmiseen ohjelmoitu ominaisuus. Ja ns. länsimaitten ulkopuolella aivan arkijuttu. Esimerkiksi Afrikassa nyt käynnissä olevat kahakat ovat hyvin sidottu ja heimoihin. Thaimaalaisten ja burmalaisten keskinäisellä inholla on pitkät perinteet. Jne. Ja tämä pelkästään "rasismin" perinteisellä, alkuperäisellä tulkinnalla. Nykyisin sekin käsite on ns. paremmiston propagandassa kavennettu aivan "fasismin" kaltaisksii yleishaukkumasanaksi. Muistammehan, että Tatu Vanhasen tutkimuskin leimattiin "tieteelliseksi rasismiksi".

      Poista
    3. Trilisser, kirjoitin tuon kommentin jossa sanottiin että rasismi on paskaa ja jota kommentoit.

      En hyväksy rasismia, se on selvä, koska katson että kieliä ja kulttuureja voidaan puolustaa niiden sisäisellä elinvoimaisuudella, kirjallisuudella, kulttuurilla, omalla ajattelulla ja omilla laeilla.
      Jos maalta taas puuttuu kielellinen ja kulttuurinen elivoima on sitten kai ihan sama mikä sen demografia on.

      Suomi palvoo jenkkilää, globaaleja digi-leluja, englannin kieltä, lukee ruotsalaisia dekkareita ja seuraa silmät tapissa kansainvälistä jalkapallo-oopiumia (tämä kuitti miehille) Manu ja Barce-paidat päällä.

      En siis näe mikä on se "race" tai kansallisuus mitä pitäisi puolustaa.

      Jos Suomi olisi kulttuurisesti vahva (vrt. Ranska) niin siihen mahtuu hyvin ihmisiä myös muualta ja kaikkialta maailmasta. Kuten Ranskassa. Ja sananvapaus.
      Se ei sellaista vahvaa maata mihinkään sulattaisi.

      Poista
    4. "Jos Suomi olisi kulttuurisesti vahva (vrt. Ranska) niin siihen mahtuu hyvin ihmisiä myös muualta ja kaikkialta maailmasta. Kuten Ranskassa."

      Kaikkella kunnioituksella, Ranskan jäljet pelottavat. Ei sen lähiöissä kyllä Ranskan kulttuuria huomaa, kyllä kulttuurikysyntä
      ja suuntautuminen näyttää niissä suuntautuvat Välimeren eteläpuolelle. Vaikea niitä on ranskalaisiksi kaupungeiksi tunnistaa.

      Poista
    5. "Jos maalta taas puuttuu kielellinen ja kulttuurinen elivoima on sitten kai ihan sama mikä sen demografia on."
      Tällainen ajattelu on vaarallista, anarkiaa lietsovaa, ja mielestäni kuvaa hyvin tämän hetken media- ja twitterkirjoittelua.

      Aikani asuin Keski-Euroopan hyvinvoivissa maissa yltäkylläisyydessä mutta tänne Suomeen palasin juuri kielen ja kulttuurin takia. Niitä kunnioitan ja niiden haluan elävän edelleen.

      Poista
    6. Ano klo 1914: Ei ole oikein järkevää verrata Ranskaa ja Suomea. Toinen on Euroopan isoimpia kieli- ja kulttuurialueita, Suomi ei. Oikeampia vertailukohta ovat Baltian maat ja vaikkapa Israel. Pieniä maita vihamielisten naapurien vieressä.

      Japanikin on Suomeen verrattuna jättiläinen,silti sikäläiset eivät halua maahansa isoja vieraitten ryhmien enklaaveja. Muistetaan suomalainen Marutei Tsurunen, joka japanilaisti nimensäkin sulautuakseen paikalliseen kultturiin. Vrt. Suomeen lampsivat kehitysmaalaiswet, joille ei ole pienentäkään aikomusta sulautua suomalaiseen kulttuuriin; yksi suurimmista yksilöllisen sulautumishalun indikaattoreista on juuri nimi: sulautumishaluinen muuttaa nimensä paikalliseksi. Mutta tietyn rauhanuskonnon edustajat eivät halua sulautua Suomeen, he haluavat että suomalaiset sulautuvat heihin.

      Esimerkiksi USA:ssa monet aasialaistaustaiset ovat amerikkalaisempia kuin monet amerikkalaiset itse. He assimiloituvat 100 %. Jo lähtökohtaisesti muslimi ei voi sulautua, koska uskonto kieltää sen.

      Poista
  17. Marin on osasyyllinen poliittiseen tilanteeseen. USA:n tilaisuudessa pitämämänsä puheen takia. " nyt on valittava puolensa, keskitietä ei ole" .Kuulostaa aika pahalta!

    VastaaPoista
  18. Tämän tilanteen varsinainen ydin on seuraava.

    Sanoma konserni taustavoimineen on aloittanut lokakampanjan jonka tarkoituksena on kumota vaalien tulos.

    On luonnollista, että suora hyökkäys demokratiaa vastaan herättää myös vastareaktion.

    Kritiikkiin on median taholta vastattu niin, että on asettauduttu kaiken kritiikin yläpuolelle. Aivan kuten katolinen kirkko aikoinaan katsoi edustavansa Jumalaa ja olevansa kaiken kritiikin yläpuolella.

    On selvää, että "maailman onnellisin maa" on menossa kohti kriisiä. Kuten "sijoitusneuvoja" toteaa - mennyt tuotto ei ole tae tulevasta. Vaalituloksien kumoaminen on aina vaarallinen operaatio, jonka seurauksena voimme joutua toteamaan, että Kaartin jääkärirykmentti on suojannut pääkaupungin avainkohteet.

    Sanoman ja sen taustaryhmien pitäisi muistaa, että kansan tahto on korkein laki. Perustuslainkin mukaan valta kuuluu kansalle ja sitä edustavat kansanedustajat. Tässä asiassa ei ole mitään neuvotteluvaraa. Kekkosenhan aikoinaan väitettiin todenneen, että vaikka maailma olisi kommunistinen, niin Suomi siirtyy kommunismiin vain siinä tapauksessa, että se on kansan tahto.

    VastaaPoista
  19. "Mitä journalismille pitäisi tapahtua? "

    Lustraatio.

    VastaaPoista
  20. Kiinnostavaa, tuo aivan samanlainen rinnakkais"kehitys" Hollannissa: minun veljeni Joost (joka parhaillaan on lomalla Suomussalmella) kertoi, että pari vuotta sitten oli viimeinkin pakko irtisanoa hollantilaista, entistä laatulehteä NRC.. Lehden agenda kun on/oli aivan liian selvä. Me molemmat totesimme muuten, että Suomi siirtyy parhaillaan ala-asteelle kun Hollanti (meidän yhteisen isän maa) on jo ajat sitten siirtynyt yliopistoon.

    VastaaPoista
  21. Miten irtisanoudutaan rasismista? Riittääkö siihen saman tapainen hoku kuin muslimien avioerossa eli kolme kertaa "minä eroan sinusta" ja juttu on sillä selvä? Järkyttävä vaahtoaminen tässäkin asiassa olisi kerralla pois pyyhkäisty ja kansalaiset voisivat jo rauhoittua. Seuraavan uhrin pää taitaa kyllä olla jo mestauspölkyllä ja ei muuta kuin laillisen hallituksen kaatoon, niin riittää lystiä pitkäksi aikaa. Ovat suomalaiset melkoisia sopuleita!

    VastaaPoista
  22. Median rappiossa on kyse kansainvälisestä ilmiöstä. Anglosaksisessa maailmassa New York Times ja muut näyttävät mallia alkeellisessa agendajournalismissa. Mitä suuret edellä...

    Jos hallitus kaatuu alkusyksyllä ja persut joutuvat oppositioon, niin jonkinlainen vastareaktio on varmaan odotettavissa. Ehkä perussuomalaisten äänestäjät alkavat vihdoin panostaa rahaa kulttuuriin ja tiedonvälitykseen, etteivät olisi jatkossa vasemmistoliberaalien instituutioiden armoilla?

    VastaaPoista
  23. Pari sanaa puun takaa.

    Kirjoitan huvikseni, kun on aikaa.

    Antikristilliset ottavat (ovat osin jo ottaneet) seuraavaksi kohteekseen kristinuskon, kristilliset kirkot, perinteiset luterilaiset yhteisöt ja Raamatun, joista kaikista he löytävät juutalaisvastaisuutta ja äärioikeistolaisuutta.

    Luther on taas kerran nostettu tikun nokkaan ja nimitetty juutalaisvastaiseksi ja todettu yhdeksi syylliseksi juutalaisten joukkotuhoon Hitlerin aikana.

    Minä arvostan Lutheria. Olen lukaissut hänen pienen kirjansa juutalaisista ja heidän valheistaan. Kirja ottaa voimallisesti kantaa kääntymättömiin juutalaisiin, ja siksi uskottomat ja lahkolaiset hyökkäävät Lutheria vastaan. Mutta Luther on samalla puolella Raamatun kääntyneiden juutalaisten kanssa. Kunpa ihmiset ymmärtäisivät tämän.

    Luther oli Jumalan lähettämä ja Hänen suosiossaan. Hänen syyttäjänsä voisivat miettiä tätä.

    Kukaan ei ole puhunut niin voimakkaasti uskonnollismielisiä ja kääntymättömiä juutalaisia vastaan kuin Jeesus Kristus. Siksi juutalaiset, joitakin harvoja lukuun ottamatta, vihaavat Häntä eniten maailmassa.

    Jo nyt kuulee ääniä Raamatun Uuden testamentin sensuroimiseksi, kun siellä on epämiellyttäviä tosiasioita juutalaisista.

    Hyppään muualle.

    Kun selailen Ylen ohjelmistoa, niin vastaani tulee koko ajan dokumentteja holokaustista, natseista Saksassa ja Yhdysvalloissa, äärioikeistolaisista Britanniassa ja muualla, natseista tuolla ja täällä. Ja sama kuvio toistuu tietyn ajan kuluttua uudestaan.

    Yle on yksipuolinen ja se osoittaa sormella niihin, jotka ovat sen mielestä pahoja.

    En tiedä, milloin kristillinen kirkko (totaliteettina) kaatuu, mutta se kaatuu vielä. Silloin meikäläisiä vainotaan julmasti.

    M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joutaisi kyllä vaan ei kaadu. Yhdistyy lopulta isompaan eri uskontoja yhdistävään liittoumaan, roomalaiskatolisen sateenvarjon alle.

      Poista
    2. Tarkoitan liberalisoituneita ekumeniseen liikkeeseen kuuluvia kirkkokuntia. Jyviä seulotaan jo akanoista, jäljelle jää piskuinen lauma, jota tullaan vainoamaan.

      Poista
    3. Pari sanaa puun takaa.

      Kristillinen kirkko on tavallaan jo kaatunut, tai ainakin jo maallistunut (ja pian maatunut), koska se on jo monin paikoin luopunut kristillisistä periaatteistaan: Jumalan karitsa ei enää ota pois maailman syntejä, homous ei ole syntiä, lähetystyö ei enää kohdistu kristityksi tulemiseksi vaan tasa-arvoiseksi kohtelemiseksi, vanhat virret hengellisine sanoineen eivät enää kelpaa.

      Jumalan tahto ei ole, että kristillinen (luterilainen) kirkko häviää, mutta se häviää vielä.

      Luopumus on alkanut papeista.

      Hyppään toiseen aiheeseen.

      Suomesta puuttuu media, joka on riippumaton ja vapaa. Yle on erittäin yksipuolinen ja se ei anna ääntä vastapuolelle, sille puolelle, joka saisi arvioida vastuullisesti ja kristillisesti ja kriittisesti Natoa, islamia ja EU:ta.

      Yle ei ole riippumaton eikä vapaa vaan kuin kopio Yhdysvaltain demokraattista puoluetta lähellä olevasta mediasta.

      Kun seuraa Ylen ohjelmia, joista pääsääntöisesti en pidä, niin ne melkein kaikki ovat uutisia, dokumentteja, sarjaohjelmia, elokuvia ja haastatteluja myöten tiettyä ideologiaa kantavia ja sormella osoittavia.

      MTV3 ei ole yhtään Yleä kummempi.

      M

      Poista
  24. Yksi avainlause näytti olevan tuon hihamerkkijutun yhteydessä, nimittäin seuraava ”Kukaan ei ollut vaatinut yhtään mitään, ei edes se pieni eduskunta-avustaja, joka oli luottanut yleisönsä normaaliin huumorintajuun”.

    Siinäpä se kardinaalivaihe tapahtuikin. Toimittajan huumorintajuun luottaminen on nimittäin vaikeuksien kerjäämistä. Tärkeilevämpää ammattikuntaa on vaikea, ellei mahdoton keksiä. Yksittäisiä huumorintajuisia toimittajia toki on olemassa, mutta kollektiivina ja ammattikuntansa edustajina esiintyessään tosikkomaisuus ja tärkeily nousevat kaiken muun peittäviksi hallitseviksi ominaisuuksiksi. Ja kun toimittaja onnistuu psyykkaamaan itsensä tähän primitiiviseen moodiin, jossa hän ei ota ulkomaailmasta vastaan mitään informaatiota, informaatiota siinä mielessä, että sitä punnittaisiin missään muussa mielessä, kuin merkkinä siitä, onko vastassa vihollinen vai omaa väkeä, ulosantikin muuttuu pelkäksi uhoamiseksi ja uhriutumiseksi.

    Mitä sitten journalismille pitäisi tapahtua, että siitä tulisi taas journalismia sanan varsinaisessa, merkityksessä. Mikä olisi lääke? Normaaliyhteisöissä se on huumori. Ei ole kerta eikä kaksi, kun umpikujaan ja jankkaamiseen jumiutuneen projektipalaverin tai sopimusneuvottelujen solmut on saatu avattua huumorilla, ottamalla asia hiukan keveämmin ja katsomalla niitä vähän muistakin näkökulmista kuin siitä yhdestä lukkiutuneesta umpisolmusta. Mutta pelkään pahoin, että tämä ratkaisu toimii vain sellaisissa ympäristöissä, joissa osallisten on tarkoitus saada aikaiseksi jotain hyödyllisiä tuloksia ja heillä on myös vastuu tuloksista. Toimittajakaartilla näin ei ole ja siksi nimenomaan huumori on se asia, joka laukaisee kaikkein raivokkaimmat vihanpurkaukset.
    Ja tässä yhteydessä täytyy tietysti muistaa myös se, että nimenomaan lehtimiehet ajoivat Ranskan vallankumouksen siihen jamaan, jossa vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa toteutettiin giljotiinilla ja vallankumoustuomioistuimesta poistettiin puolustusasianajajat oikeudenmukaisuuden nimissä, koska ”eihän rikollisia sovi puolustaa”.



    VastaaPoista
  25. Nuornamiesnä ostin Korkkareita. Korkeajännityksiä. Takakannessa mainos kysyi, että joko sulla on? Hihamerkkejä nimittäin. Liittoutuneitten kommandojen- tms. nastoja arvomerkkejä. Taisi olla Natotusta? Korkkareissa järjestään natsit hävisivät ja liittoutuneet, lähinnä britit, olivat sankareita. Hihamerkit. Ei mitään uutta auringon alla.

    VastaaPoista
  26. Nykyaikana on tärkeätä oppia uusia tapoja elää ajan mukana.

    Osaatko pöyristyä oikein? Tällainen yliopistotasoinen luentosarja ja kurssi olisi paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä se näyttää hyvin onnistuvan ilman kursiakin, normaaleilla akateemisilla "ansioilla".

      Poista
    2. Saatan erehtyä mutta luulen, että niitä on ollut jo kauan.

      Poista
  27. Terrori-iskuja suunnitelleen 3D-printattuja aseita valmistaneen äärikansallissosialistisen solun johtohahmo on jokaisessa median uutisessa liitetty vihjaillen perussuomalaisiin, koska oli puolueen ehdokkaana vuoden 2017 kuntavaaleissa, mutta _yksikään media_ ei ole maininnut tätä tietoa hänestä, suora lainaus kyseisen henkilön omalta Twitter-tililtä:

    "Ai minunko. Niin se on sinimusta liike aka SML jota kannatan. Persut on populistisia kannatusprosenttia palvovia aisankannattajia jotka eivät uskalla puhua etnisyyden ja sisäryhmäintressien merkityksestä.
    9:59 PM · Jul 3, 2022"

    Koska minäkin löysin tämän tiedon parissa minuutissa epäillyn nimellä hakemalla, niin täytyyhän vastuullisen median (tm) olla siitä 100% tietoinen. Miksi kukaan ei uutisoi tätä? Eikö se ole merkittävää tietoa epäillyn profiilista? Miksi mainitaan vain perussuomalaisten ehdokkuus (eikä edes mainita että vuonna 2017) ja jätetään mainitsematta, että hän sittemmin kääntyi perussuomalaisia vastaan nimenomaisesta syystä, etteivät perussuomalaiset antaneet vastakaikua hänen kansallissosialismilleen? Tämä on tahallista valheellista, politisoitunutta narratiivin kehystämistä ja sitä tapahtuu aivan jokaisessa poliittisesti latautuneessa uutisessa. Epäillyn kääntymistä perussuomalaisia vastaan ei kerrota, koska silloin assosioiminen perussuomalaisiin ei onnistuisi. Tämä on aivan selvää agendajournalismia ja siihen syyllistyy aivan koko mediakenttä tämän tapauksen uutisoinnissa. Kuten Orwell totesi, yleisin ja salakavalin valehtelun muoto on kertomatta jättäen valehteleminen.

    --

    Toinen räikeä esimerkki kertomatta jättäen valehtelemisesta, joka johti jopa Suomen ulkoministerin pahoitteluun ihmisoikeuksia polkevalle despotialle, ja jota kertomatta jättävää valhetta Iltalehti yhä vain jatkaa (artikkeli aivan tuore tältä päivältä), vaikka tämä on korjattu toimittajille Twitterissä, Facebookissa, kommenttiosioissa (tosin jääneet sensuuriin), sähköpostein uudelleen ja uudelleen, lainaus, https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2b71f6f7-b6c9-444c-9bea-fdd19936d356 , nimimerkki riikka kirjoittaa vuonna 2008:

    "– Muutaman minuutin päästä kuitenkin viereiseen pöytään, minua vastapäätä, mieheni selän taakse, tulee joku turkkilaisapina tms. (pardon) juomaan stouttia. Alkaa intensiivinen tuijotus hän-->minä. Tyyli sellainen, minkä vain nuo osaavat, hyvin hyvin dominoiva, vihainen (suomalaiset flirttaavat HYMYLLÄ tai PILKKEELLÄ eivätkä yleensä silloin, jos sattuu olemaan MIEHEN seurassa!). Häiriinnyn nykyään aika nopeasti noista mutulähestymisistä. Selitän miehelleni, että hänen selän takanaan apina toljottaa mua."

    Iltalehti kehysti "riikan" kommentin näin: "Ravintolassa turkkilaiseksi arvioimastansa miehestä ”riikka” kirjoittaa halventavasti." Kuka ei kirjoittaisi halventavasti seksuaalisesta ahdistelijastaan? Iltalehden törkeän valheellinen kehystys onnistuu vain, koska Iltalehti tarkoituksella, tieten jättää kommentin loppuosan _pois_. Katkaistu loppuosa viestistä laittaa lainatun alkuosan aivan toiseen valoon, riikka jatkaa:

    "Korotan ääntä, jotta mutukin kuulisi (ihan kuin se mitään ymmärtäisi). Sama jatkuu... Mieheni katsoo kerran taakseen, äijää silmiin. Mutu ei lopeta. Sitten hän kääntää viereistä tuolia niin, että saa aivan suoran näköyhteyden minuun. Istuu siihen hajareisin, tuijottaa minua, alkaa hieroa muniaan! VOI VITTU, huudan jo! Entä sitten?! Hän alkaa avata vetoketjua!! Ravintolassa, mun mieheni selän takana!! Nousen seisomaan ja huudan, että nyt vaihdetaan VITTU paikkaa. Mutu pomppaa samalla ylös, jättää juomansa ja kiitää vilkkaasti ulos. VOI VITUN VITUN VITUN VITTU, että alkoi taas risoa."

    (jatkuu...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtoikohan "riikka" yhtään provosoida miestä käyttäytymään kuvatulla tavalla "intensiivinen (molemminpuolinen) tuijotus jne" - JOS tarina ylipäätään pitää paikkaansa; olen itse ollut aika paljon tekemisissä maahanmuuttajien kanssa ja saanut osakseni asiallista ja ystävällistä, arastelevaakin käytöstä. Poikkeuksetta. "Riikan" sepustus tuntuu melkoisen tarkoitushakuiselta. Ja kas, miten kaunista ja kultivoitunutta kieltä. Hävettää.

      Poista
    2. "JOS tarina ylipäätään pitää paikkansa."
      No kannattaako sitten ollenkaan puuttua mihinkään Purran kirjoittamaan ja ottaa todesta sitäkään tekstin osaa, jolla häntä nyt lyödään kuin vierasta sikaa?
      Missä logiikka?

      Poista
    3. Ei tuo Riikan kokemus mitenkään mahdottomalta vaikuta. Minä olin taannoin siskoni kanssa vaateostoksilla. Sisko kokeili leninkiä. Sisään tuli arabitaustainen mies, hän puhui kauniisti ja sanoi ostavansa vaimolleen vaatetta. Halusi kokeilla vaatekappaletta siskoani vasten, vaimo kuulemma saman kokoinen. Mutta samalla kun nosti mekon siskoani vasten, hän alkoi nylkyttää siskoni pehvaa. Meille tuli kiire pois kaupasta. Mies kuitenkin seurasi seuraavaan kauppaan, joten jouduimme lähtemään tästäkin kaupasta. Lopulta pääsimme pakoon.

      On minulla myönteinenkin kokemus. Astuin uuteen parturi/kampaamoon. Yllätyin ensin vähän, koska paturikampaajat olivat kurditaustaisia miehiä. Nämä käyttäytyivät kaikin puolin ystävällisesti ja asiallisesti. Olivat kouluttautuneet Suomessa.

      Poista
  28. (...jatkoa)

    Mitä voidaan sanoa mediasta, joka leikkelee tietoa näin asiayhteyksistään, jotta se näyttäisi muulta kuin mitä oikeasti on, jotta aatteellinen media voisi värittää valhein aatteellista vihollistaan? Mitä voidaan sanoa feministeistä, joille asiayhteyden seksuaalinen ahdistelu #metoo ei merkitse yhtään mitään? Korkeampi asema intersektionaalisessa uhrihierarkiassa tekee ahdistelijasta uhrin, olemmeko todella päätyneet tähän? Mitä voidaan sanoa ihmisistä, aktivisteista, vasemmistopoliitikoista, ns. vastuullisista toimittajista, jotka muuttavat yksittäisen ahdistelutapauksen yksikön neutraalin stereotypian monikkoon ja vieläpä preesenssiin, niin että Turkissa otsikot huutavat Suomen valtiovarainministerin pitävän turkkilaisia apinoina? Millainen määrä lahkolaista mielenhäiriötä, kollektiivista laumasieluisuutta, poliittista tarkoitushakuisuutta, epärehellisyyttä, ihan puhdasta ilkeämielisyyttä tarvitaan, että 15 vuotta sitten nimimerkin pienelle sisäpiirille kuvaamaa ahdistelutapaus mutatoituu täksi mitä nyt nähdään ja joka ei suostu korjaamaan virheitään vaan vain toistaa ja toistaa niitä samalla kokien seisovansa valheidensa keskellä tahrattoman moraalin ylevällä korokkeella tuomitsemassa muita?

    --

    Kun avoimesti kommunistiksi julistautunut kansanedustaja Anna Kontula kirjoittaa Purran (vanhan luokkatoverinsa muuten) "fantasioivan lasten tappamisesta", ja hänen tviittinsä alle monet ilmestyvät laittamaan kuvakaappauksia Purran kommentin kontekstista, perustelemaan Matti Saaren tekemän joukkomurhan, asekeskustelun, Riikan lähijunassa kokeman uhkailun asiayhteyttä, niin Anna Kontula omin käsin poistaa nämä kaikki kymmenet kommentit ja sulkee tviittinsä kommentoinnin. Perusteluksi hän toteaa, että kommentit olivat "hyökkäys faktoja vastaan luottaen ihmisten laiskuuteen ja kognitiiviseen dissonanssiin ...jonka tarkoituksena on yrittää mitätöidä ilmiselvät tosiasiat sellaisten silmissä, jotka eivät perehdy." Mitä tähän voi enää vastata? Hän poistaa aidoiksi tietämänsä kuvakaappaukset pidemmästä keskustelusta ja kaikki pidemmän keskustelun kuvaukset ja sitten kirjoittaa noin ja vieläpä sulkee mahdollisuuden vastaväitteisiin! Voiko hän silti oikeasti, aidosti kokea sisäisesti olevansa rehellinen? Olevansa hyvä? Saako kysyä, onko hän paha? Jokin selityshän tälle kaikelle pitää olla. Onko kysymys enää edes poliittinen vai pikemmin sosiaalipsykiatrinen?

    Eric Hoffer kirjoitti vuonna 1951 ilmestyneessä klassikkoteoksessaan The True Believer: Thoughts on the Nature of Mass Movements:

    “Hatred is the most accessible and comprehensive of all the unifying agents. Mass movements can rise and spread without belief in a god, but never without a belief in a devil.”

    Onko meille syntynyt massaliike, jonka kivitettävä paholainen on perussuomalainen, ja mitä suuremmaksi Paholaiseksi Hyvät tämän projektionsa perussuomalaisesta tuntevat, niin sen tärkeämmiksi he kokevat itsensä Suuren Pahan vastustajina?

    Mitä suurempi Paha sitä ylväämpi vastustava Hyvä? Mitä primitiivisintä tribalismia jälkiteollisen yhteiskunnan teknologisissa kulisseissa? Tätäkö ihmiset todella ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista on lauma, jota harkitusti ja häikäilemättömästi manipuloidaan. Kuten esimerkkisi osoittaa, ns. älymystön edustajat saattavat olla aivan immuunijärjestelmän järjen argumenteille.
      Vastakkainasettelu on tahallisesti rakennettu ja siitä on jopa tehty hyve. Demokratian kannalta tämä on erittäin vaarallista.

      Poista
    2. Carl Jung piti idealismia yhtenä riippuvuuden muotona. Yksilö on usein kyvytön tunnistamaan tätä ongelmaa.

      Ikävä kyllä monelle ihmiselle monikulttuurisuudesta on tullut osa persoonallisuutta. Parantuminen hulluudesta vaatisi joko sen, että vähitellen vuosikymmenten aikana enemmistö kasvaisi valheesta ulos ja tämäkin vaatisi sen tajuamisen, että henkilökohtaista vapautta ja vaurautta ei ole. Näin tapahtui entisessä itäblokissa reilu 30 vuotta sitten.

      Toinen vaihtoehto on se, että nämä idealistit pakotetaan pois vallasta. Tämä vaikeutuu päivä päivältä koska ismiä ajetaan lakeihin ja sitä vahvistetaan toistuvasti kansainvälisillä sopimuksilla. Vieraan vallan sotilastukikohdat voi aina häätää alueelta. Väestönsiirrot taas muuttuvat muutamassa vuodessa de factoksi.

      Poista
    3. Kontula tekee itse juuri sitä, mistä kommentoijiaan syyttää. Avoimen röyhkeää, mutta läpi menee puolensa valinneiden keskuudessa. Sakeaa on itsepetos.
      Kysymyksessä ei ole enää poliittinen debatti vaan täysmittainen kulttuurisota, median täysmittaisella avustuksella. Yks' yhteen Amerikassa tai oikeastaan koko maailman medioissaTrumpiin kohdistetun loanheiton kanssa.
      Markku Ruotsilaa en itse ainakaan sen jälkeen ylellä nähnyt, kun hän ajankohtaisohjelmassa Bidenin voiton jälkeen totesi Suomenkin medioissa Trumpia haukutun "joka päivä ja koko päivän."

      Poista
    4. "“Hatred is the most accessible and comprehensive of all the unifying agents. Mass movements can rise and spread without belief in a god, but never without a belief in a devil.”
      Tämä on lähinnä jos uskoo Jumalaan ja paholaisen. Teoreettisesti ei kosketa ateistia.
      Muttä joukko käyttäytymiset taitaa olla populaatioissa sisään rakennettua. Lännessä joukkomittaiselle käytökselle historian aikana oikein kokeile muuta selitystä kuin läntisen kirkon ja talouden. Fasismi kumminkin aikanaan lähti Italiasta ja se taas ymmärrettiin toisaalla miten ymmärrettiin. Olettaisi 1800-luvun Italian sisäpolitiikan muutosten edesauttaneen tilanteen syntyä. Paavi siirrettiin poliisivaltion johdosta Vatikaaniin johtamaan globaalia kristikuntaa. (Ei oo kovin kummoisesti mennyt jos katsoo sitä kritiikin määrää mikä näissä siunauksen valtioissa on ilmennyt). Mutta samoin renessanssi on saanut alkunsa Italiassa Firenzessä matkaten läpi Euroopan, joten ei se pelkästään huonoa tuo vaihdanta ole, riippuu mitä saa tilalle. Mutta lähinnä se ajatus että 1800-luvun muutokset selittäisi jotain työssänne siihen.
      Sitten taas Arabi-kevät joukkoilmiönä on mielenkiintoinen. Toinen ns. uskomusalue ja kieli, miten se joukkoilmiönä levisi? Oliko sielä mitään yhdentävää tekijää?

      Poista
  29. Vaalien jälkeinen mediakampanja ja ihmisten vastaanottavaisuus sille ovat olleet jälleen eräs muistutus siitä, että suuri osa ihmisistä ei ole järkiolentoja. On turha yrittää keskustella asioista, kun vastapuoli tekee parhaansa välttääkseen keskustelua tai ymmärtää asiat tahallaan väärin. 1900-luvun ideologioiden historiasta tiedämme, että kognitiivisen dissonanssin välttelyyn auttaa vain yhteentörmäys kovan todellisuuden kanssa. Kommunismi ei Suomessa saanut koskaan sellaista vaikutusvaltaa, joka vasemmistoliberaaleilla nyt on. Tilanteen täytyy mennä vielä paljon huonommaksi, ennen kuin se voi muuttua paremmaksi.

    VastaaPoista
  30. 60-luvun uusvasemmistolaisuus on rappion yksi juuri. Siinähän opiskelijat nostivat itsensä ja kehitysmaalaiset etujoukoksi. Kun länsimaiden proletaarit osoittautuivat liian taantumuksellisiksi.

    Tälle joukolle on klassinen liberalismi vihollinen. Kun se on ainoaa oikeaa vapautta eli vapautta jostakin. Kun seuraa uutisia Amerikasta on siellpoliittisen vaperustuslaissa suojattu kansalaisen oikeus omistaa aseita. On uusvasemmistolle katkera vihollinen. Samoin myös suomalaisille. Ajatus luonnollisista loukkaamattomista vapaalle ihmiselle kuuluvista oikeuksista on mahdoton hyväksyä tai ymmärtää. Suomalaisellahan ei olekaan mitään ehdottomia loukkaamattomia oikeuksi.Velvollisuuksia sen sijaan riittää ja vastuita. Sekä veroja ja piiloveroilla kuten päästöjauppa ym säätelyllä nousevia elinkustannuksia. Kansankoti josta ei ole jäljellä. Kkuin maailman korkeimpiin kuuluva verotus ja hinnat Joka paikkaan ulottuva jatkuvasti paisuva säätely Joka vähitellen tukahduttaa kaiken hyödyllisen toiminnan. Tekemällä siitä sietämättömän vaikeaa.

    Amerikkalainen oikeus omistaa ase ilman se on kummempia perusteluita . Ihan vain vaikka omistamisen ilosta . Symboloi hyvin uusvasemmistolaisuuden koko klassisenliberalismin vapauskäsityksen vastaisuutta . Sen ideaalin mikä oli ennen lånsimaisuutta tai amerikkalaisuutta vastaisuutta.Uusvasemmisto nakertaa vähitellen kaiken vapauden. Tarpeeksi kauas kuin mennään löytyy Blanquin ja vallankaappauksen etujoukko.

    Yksi osa taktiikka on virkakunnan irtisanomissuoja Käytännössä siitä on tullut omaa politiikkaa tekevä. Äänioikeutettujen vaikutusvallan ulottumattomiin nostettu sääty. Tätä virkakoneiston vallan rajoittamista olisi syytä pohtia.

    Punavihreä puhuu Duomesta kuin se olisi yhteislaidun tai ei kenenkään maa Pitäisikö Duomesta tehdä heimoyhteiskunta jossa kaikki maa on jonkun klaanin omaisuutta Poistetaan kokonaan tämä kädite valtio eli virkakoneisto. Sen jälkeen ei ole mitään ei kenenkään maata johon jakaa oleskelupia. Omasa hallussa tiukasti oleva maaperä on ollut kansallisvaltion edellytys . Aina antiikista alkaen.

    Emiraateissa on enemmän vierastyöläisiä kuin paikallisia Oaikallinen heimo ei halua jakaa maaperäänsä eikä rikkauksiaan muille. Vierastyöläisillä on vain työpaikkaan sidottu oleskelulupa. Se on tervettä itsekkyyttä ja itsekunnioitusta.

    Punavihreä sallii sen sijaan maahanmuuton joka lopulta johtaa tulevien polvien jäämiseen vähemmistöjsi. Tämänkö takia Suomi irtaantui Venäjästä.Etei huku emämaan kansojen mereen.

    VastaaPoista
  31. "Mitä journalismille pitäisi tapahtua?" Tämä hyvä mutta haastava otsikko jäi vaivaamaan. Muutaman vanhan konstin käytäntöön palauttaminen saattaisi parantaa ainakin himpun verran journalismin tasoa, nimittäin oikaisuvelvollisuuden ja vastineoikeuden käyttöön palauttaminen. Muistelen, että joskus oli sellainen sääntö, että virheellinen uutinen täytyy oikaista yhtä suurella ja yhtä näkyvällä paikalla olevalla uutisella. Muistelen myös, että hyökkäyksen kohteeksi joutuneella olisi ollut oikeus saada vastineensa joko jutun yhteyteen tai mahdollisimman pian yhtä suurella ja yhtä näkyvällä jutulla. Muistikuvani saattaa tietysti olla väärä, mutta median velvoittaminen oikaisujen ja vastineiden esittämiseen palstoillaan saattaisi hillitä sitä pahinta panetteluintoa. Miten se saataisiin tapahtumaan, on jo sitten oma kysymyksensä.

    VastaaPoista
  32. En lukenut kakkia kommentteja, en tiedä oliko jo tästä, mutta laitan kuitenkin: Nohynek ehdotti keväällä 2020, että olemme kaikki toisillemme nyt uhka, joten koron sairastaneille (vasta-aineisille) voitaisiin antaa jonkinlainen hihamerkki heidän tunnistamisekseen, jolloin he voisivat olla avaamassa yhteiskuntaa ja tämä voisi olla myös hoidollisesti hyödyllistä. Ideaa ei taidettu pohtia kovin vakavati, mutta ei sitä laajasti tyrmättykään tai terävästi kritisoittukaan, mediassakaan. Tässä tapauksessa hihamerkki olisikin ollut myönteinen asia? Enpä tiedä. Olisi mielenkiitoista saada sosiologinen ja eettinen analyysi tällaisesta hihamerkkiratkaisusta. Ainakin se on käänteisesti kielteinen, sillä merkittömät olisi kuin käänteisesti merkitty ja heidän tiedettäisiin olevan uhka. Jos tämä olisi toteutunut ja jatkettu, rokotteiden myötä jokaisen merkittömän kohdalla olisi syntynyt vahva epäilys rokottamattomuudesta, "denialismista" ym. Heitä syytettin Teemu Laajasaloa myöten moraalittomuudesta ja toisten tappamisesta, ja muutenkin kohdeltiin monin tavoin hämmästyttävän sivistymättömästi, ilmeisesti jopa oikeusvaltion, ihmisoikeusperiaatteiden- ja lainvastaisestikin. Media ei näistä asioista juurikaan ytimekkään asiallisesti keskustellut, vaan yhtyi kritiikittömien kuoroon. Vieläkään ei ole käyty kunnon keskustelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihamerkeistä tulee mieleen työmatkani takavuosina ruotsissa teollisuuspaikkakunnilla. Ruotsalaisilla oli tapana erottautua siten, että talossa, jossa asui ruotsalaisia, oli pieni Ruotsin lippu pääoven yläpuolelle. Sellainen pöytäviirin kokoinen. Suomalaissiirtolaisilla oli yleensä Suomen lippu. Maahanmuuttajilla ei ollut lippuja. Tämä läpi Ruotsin mennyt piirre pisti silloin silmään.

      Poista
  33. Vähän jo naiivia päivitellä median subjektiivisuutta ja politisoitumista nimenomaan vasemmistohegemonisen ajattelun suunnassa. '
    Eiköhän tuo ole ollut jo selviö pitkään, viimeistään nyt.
    Toki on muutamia toimittajia jotka saavat vielä harjoittaa vapaa-ajattelua.
    Puopoloa esim. seuraan hänen omalta kanavaltaan. On muutamia muitakin.

    Kannattaa myös lukea läntisen ja keskisen Euroopan mediaa. Siis ihan valtamediaa.
    Paitsi jos et kestä sitä, että siihen verrattuna meidän media on mitä on, nuoren militantin toimittajakunnan käsissä.

    Mutta kuten sanoin aiemmin, tällaisen nuorison on yliopistot meillä kouluttaneet. Nyt nautitaan. Pieneen henkisesti köyhään maahan ei kai vaan mahdu ajatus että ajatuksia on monenlaisia ja että ideologisuus on myrkkyä läntiselle ajattelulle.

    Ei Nato-jäsenyys tehnyt meistä "viimeinkin aitoa" länsimaata kuten jotkut iloitsevat.
    Kun seuraa näitä jahteja, niiden tapaa varsinkin, niin sen tajuaa.


    (Tämä nyt ei siis ollut missään tapauksessa rasistisen ajattelun puolustus; rasismi on edelleen paskaa ja tuomittavaa niin itsessä kuin muissa, mutta ajattelun laaja-alaisuuden ja vapauden puolustus kylläkin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa autoritääristä uusvasemmistolaisuutta on nykyisin Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian lehdet täynnä. Esim. New York Times tai Guardian.

      Poista
    2. Jumppu, juuri nuo lehdet ovatkin, aivan totta.
      Mutta vaihtoehtoja on satoja.

      Suomi: yksi valtakunnan tason lehti, kaksi samanlaista tv-kanavaa, kaksi ip-lehteä. Tiedonvälitys keskittynyttä. Noiden kautta meitä hallitaan.

      Media saattoi olla ennen se vallan vahtikoira.
      Nykyään se on kansalaisten vahtikoira.

      Moni on kokenutkin että YYA-aikanakin oli vapaampaa.

      Poista
    3. Joo, se onkin jännä juttu että melkein koko Euroopan lehdistö on mädäntynyttä. Puhdasta journalismia tapaa koko mantereella enää ehkä Unkarissa.

      Poista
  34. Tuosta ahdistelutapauksesta. Noteerasin itse eilen, että se oli jostain kumman syystä jätetty pois Iltalehden koosteesta. Tai en ainakaan löytänyt sitä. Siis että turkkilaiseksi epäilty mieshenkilö ahdisteli rankanpuoleisen törkeästi Purraa hänen ollessaan kahvilassa miehensä kanssa. Ilokseni huomasin, että asia on noteerattu vähän laajemminkin. Ainakin Twitteristä löytyi tviittejä. Sitten aloin todella hämmästellä kun ahdistelua paitsi tietysti paheksuttiin niin yllättäen myös vähäteltiin. Löytyi nimittäin myös naisvaltaisia kommentteja, jossa ahdistelua - vaikka se oli mielestäni törkeää - vähäteltiin. Katsottiin, ettei asialla ole merkitystä, koska pääpaino on rasismissa. No haloo, mistähän se rasistiselta kuulostava haukkuminen oli saanut alkunsa? Joku totesi, että mitä outoa tuo nyt on. Hän k.o. henkilö oli ulkomailla monta kertaa törmännyt tuollaiseen seksuaaliseen häirintään. Niinpä niin. Se on yleisempää mm kaukoidän maissa. En halua sen rantautuvan Suomeen. Vaikka on se jo rantautunutkin, ainakin sen uhka. Joskus kun vielä eksyn 20-30 vuodessa suuresti muuttuneeseen Itäkeskukseen, nykyisin Itikseen, niin hämmästelen sen muuttumista ikäänkuin ulkomaaksi, jossa mm kaukoidän maiden, esim Turkki tai Tunisia tyyliin, miesporukat valtaavat tavalliset kahvilat. Olen kyllästynyt tähän turhaan anteeksipyytelyyn oman kulttuurin kustannuksella ja vielä vähemmän ymmärrän sitä, että anteeksipyytelyn kylkiäisenä pyyhitään villasella myös käyttäytyminen, joka olisi suomalaiselle jopa rikosilmoituksen paikka. Ja on tietysti myös todella outoa, jos valtamedia jättää julkaisemistaan teksteistä avainasioita kertomatta uskotellen ensin, että siinä ovat kaikki tekstit.

    VastaaPoista
  35. Suuresti arvostamani ERK on jakanut tämän Vihavaisen blogin ja näyttää hyvin ymmärtävän sen törkeän vääryyden, jonka kohteeksi Helena Eronen muutama vuosi sitten joutui - mikä häpeällisintä, myös omiensa puolelta.
    Surettaa, ettei hän ymmärrä, että nyt on menossa aivan samanlainen, Riikka Purraan kohdistuva jahti, jonka mittasuhteet ovat hihamerkkikohuun verrattuna vähintään kymmenkertaiset.
    ERK toteaa, että Purran kirjoitukset ovat kamalia. En uskonut hänen kirjoittelevan asioista perehtymättä niihin. Jos avausta olisi voinut kommentoida, olisin kehottanut häntä lukemaan Purran alkuperäiset kirjoitukset eikä niitä tarkoin valikoituja leikkeitä, joita media niistä levittää.

    VastaaPoista
  36. Ei meillä ole enää journalisteja ja journalismia, on vain propagandisteja ja propagandaa.

    VastaaPoista
  37. Ja voisiko joku (supo?) selvittää, mikä taho toimii nimimerkin Tapio Kuusitapio taustalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän "Kuusitapion" toiminta ainkin noudattaa varsin hyvin Kremlin pelikirjaa: pannaan länsi repimään itse itsensä palasiksi.

      Ehkäpä supo on jo asian selvittänytkin. Eri juttu sitten on, mitä se antaa julkisuuteen.

      Poista
  38. Iltalehti harrastaa hutkivaa journalismia ja natsikolumneja. Viimeksi mainitun väitteestä, että Suomessa on natsihallitus BZ vaati lehdeltä anteeksipyyntöä. Ei ole kuulunut, tosin yrittivät oikeista pahimpia väitteitään Purran sanomisiksi.
    Mihin Putin enää tarvitsee trollitehtaitaan kun meillä on niitä kosolti omasta takaa.
    "Eripura omissa joukoissa iskee viiltävämmin kuin vihollisen miekka."

    VastaaPoista
  39. Kokonaan uusi näkökulma aiheeseen Purran kirjoitusten rasismista:

    Rasismin määritelmän mukaan rasismi käsitteenä tarkoittaa oletetun ihmisryhmän arvottamista esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ihmisryhmät.

    Eikö Purran kirjoituksissa ole pääosin kysymys henkilökohtaisen VASTENMIELISYYDEN ilmaisemisesta tiettyjen uskonnollista käytänteiden (kaavun käyttäminen) taikka tiettyjen ryhmien - meidän kulttuurissa huonona pidettyn - käyttäytymisen (seksuaalinen ahdistelu sihinä-ääninä tai tunketteleva tujoittelu mahdollisesti yhdistyneenä omien sukuelinteen kaiveluun) johdosta. Eikö kulttuurimme kuulu oikeus tuntea vastenmielisyyttä toisen piirteitä tai huonona koetun käytöksen johdosta ja joskus jopa ilmaista se.

    Se on sitten eri asia, että hyvään käytökseen ei kuulu tällaisten vastenmielisyyksien korostettu ilmaiseminen julkisella paikalla tuntemattomille vastaantulijoille taika työpaikoilla. Menisi aamupalaverin tunnelma pakkasen puolelle, jos töksäyttäisi, että työkaverin uusi kasvotatuointi on niin vastenmielinen, että on pakko poistua vessaan oksentamaan.

    VastaaPoista
  40. Ilta-Sanomien tämän päivän su 23.7.2023 nettiversiossa on todella törkeä juttu irakilaisesta naisesta, joka adoptoitiin kuukauden ikäisenä ja perhe muutti Suomeen Kuopioon.

    Riika Purran lynkkauksessa päästiin jo niin hyvään vauhtiin, että tällainen kirjoitus Ilta-Sanomissa tuhoaa koko kollektiivisen vainoamisen kokonaan. Miksi lehti menee pilaamaan vihavasemmiston hurmahenkisen hankkeen?

    Purra on ollut oikeassa koko ajan. Tosin kömpelöissä kirjoituksissaan on nyt saanut skeidaa ihan turhaan niskaansa. Keiden nyt pitäisi hävetä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvoisa kommentoija, juuri jostain luin, että jo aikoja Sitten lauluntekijä ja viisunikkari Veikko Lavi lauloi todella riipaisevan hienosti kaikkea rasismia vastaan:Jokainen ihminen on laulun arvoinen

      Ihmisiä on kuin muurahaisia,
      ne loputonta polkuansa taivaltaa,
      on kaukaa katsottuna kaikki samanlaisia,
      niin ettei heitä voi toisistansa erottaa.

      Jokainen ihminen on laulun arvoinen,
      jokainen elämä on tärkeää,
      jokainen ihminen elää vain hetken sen,
      minkä kohtalo on hälle määräävä.

      Poista
    2. Ennen vanhaan vitsailtiin, että on hyvä olla kommunisti, kun on kontissa rahaa! Pitää kyllä paikkansa tänäänkin, eli on hyvä tuomita kaikenlainen riisto ja köyhyys, kun itse ei joudu "taistelemaan" elonsa puolesta!

      Sama on myös tähän hillittömään maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen, johon ollaan menossa kovaa vauhtia. Suvaitsevaiset ja humaanit kannattavat tätä ilman mitään rajoituksia, koska toden näköisesti eivät itse jää tämän tulevan invaasion jalkoihin, eivätkä ole köyhtymässä massojen maahanmuuton kustannuksien alla.

      Kannattaa kuitenkin muistaa, että kolmantena päivänä alkaa kalat ja vieraat haista! Siinä hieno virolainen sananparsi, joka pätee joka kesäisiin mökkivieraisiin, niin kutsuttuihin kuin kutsumattomiin. Joku Marja Sannikan "kivat peli- ja ruokahetket" on jäänyt meeminä elämään, ja katsotaanpa ne kivat hetket sitten, kun Itärajan takaa alkaa vyöryä sadoin tuhansin "taktisia pakolaisia" talvea vasten, ja jokaiseen perheeseen varsinkin Itä-Suomessa on pakko sijoittaa näitä tulijoita. Silloin on vitsit vähissä!

      Poista
  41. "”Hihamerkkijournalismi”

    Suomalainen lehdistö näyttää yhä olevankin paljolti tshuhnalaista. Tieteen julkaisut ovat asia erikseen. Ne vaativat, että tshuhnien piti ensin hikoilla useita vuosia.

    Kaikki kelpaa julkaistavaksi, jos siitä saa liksaa/kaalia/yms. Liksaa/kaalia/yms. voi tulla ihan mistä tahansa, kunhan hakijoita löytyy.

    "

    VastaaPoista
  42. Varmasti, mutta ihmisarvosta tässä laajamittaisessa maahanmuutossa ei ensisijaisesti ole kysymys. Ongelmia aiheuttaa lähinnä erilaisten kulttuurien yhteentörmäys. Alikehittyneistä maista tulee kouluttamatonta väkeä, joiden kulttuurissa uskonto ja hyvin pitkälle sen mukaan määrittyvät perhearvot, naisen ja miehen asema, jopa ihmisarvo ja lainsäädäntö. Ajatteleva ihminen ymmärtää ettei näiden kulttuurien yhteensovittaminen kitkatta käy yhteen, jos ollenkaan. Meillä ja muualla Euroopan maissa on samat ylisukupolviset ongelmat eivätkä ne tunnu ainakaan vähenneen missään.
    Helpointa saada ihmiset mukaan tähän natsi-rasisti-syrjintään on vedota, kuten tässäkin Tapani Lehtiö tekee, tunnepohjaisesti ihmisarvoon ja arvopohjaan ilmeisesti ymmärtämättä lopultakaan edes näiden käsitteitä loppuun asti. Kukapa nyt paha ihminen haluaisi olla.

    VastaaPoista
  43. Asiasta toiseen.

    Odessassa ryssän tuhoaman ortodoksisen kirkon rauniot pitää jättää muistomerkiksi. Uusi ja moderni kirkko pitänee rakentaa raunioiden viereen.

    VastaaPoista
  44. Asiasta toiseen.

    Anton Pavlovitsh Tshehovin eräässä kertomuksessa on merkittävä kuvaus. Arvokas herra kääntyy huoneensa kaapin puoleen ja lausuu: ”Dorogoi mnogouvazhajemyi shkap!” (Rakas, kovasti arvostettu kaappi!)

    Kun seuraa ryssien tv-propagandaa käynnissä olevasta sodasta, niin huomaa, että äänessä olevat puhujat eivät informoi, he työntävät tv-katsojille slangeja: ”Biden, lopeta jo oma tyhmä politiikkasi.” ”On jo korkea aika pommittaa Berliiniä, Pariisia, Lontoosta puhumattakaan.”

    Humalassa olevat tv-katsojat ovat tyytyväisiä: ”Kas kun meidän Moskovamme on niin voimakas ja ponteva”. Mainittu rahvas ei tiedä sitä, että monia miljoonia sivistyneitä, insinöörejä, professoreja, yms. savustettiin/karkasivat Venäjältä.

    VastaaPoista
  45. Jos tosissasi aiot katua pahoja tekojasi ja syntejäsi, niin Raamatun ohjeiden mukaan pukeudu säkkiin ja ripottele tuhkaa päällesi. Vasta sen jälkeen syntisi ovat anteeksi annetut.

    VastaaPoista
  46. Asiasta toiseen.

    Kannattaa seurata V.V. Putinin touhuja, koska ne ovat hauskoja ja mielenkiintoisia (rikokset ovat eri asia). Mielenkiintoisuus johtuu siitä, että Putinista tuli Venäjän presidentti. Putinia ei valittu presidentiksi Venäjän vaaleissa, hän vain tuli. Putin valittiin presidentiksi KGB:ssä, koska tämä oli koogeebeeläinen.

    KGB on toiminut Neuvostoliitossa ja Venäjällä jo toista sataa vuotta ja perustanut lukuisia piilokoogeebeitä. Kas kun joku kirjoittaisi KGB:n tarkan elämäkerran, koska tämä pyrkii nyt koko maailman hallitsijaksi. Toimintakokemusta on valtavat hullinmullinkullin.

    Näin ollen, Putinin ei tarvitse tehdä paljon mitään, koska systeemi tekee kaiken. Siksipä Putin esiintyy julkisuudessa yläosattomissa ratsastamassa hevosella, sitten lentämässä korkeuksissa kurjen tavoin apparaatin vetämänä, sitten tutkimassa meren pohjaa. Kas kun ei vielä käynyt tallomassa Kuun kamaraa.

    Putinille piisaa esiintyä primitiivisenä ”ikään kun olla”. Haastatteluissa hän ”filosofoi” itsestäänselvyyksiä: hyvä on hyvää ja paha on pahaa. Hän rakastaa ukrainalaisia, koska he ovat samaa kansaa kuin venäläiset. (Miksei myös samaa kuin valkovenäläiset?)

    KGB järjestää myös kaikenlaisia sirkuksia kannattamaan Putinia, kuten Prigozhin yms. Hullinmullinkullia järjestetään siis jatkossakin.

    VastaaPoista

Kirjoita nimellä.